Skočit na obsah

Fotka

Nadávky

• Please log in to reply
16 odpovědí na toto téma

#1 Sir Cervic

Sir Cervic

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 143 Příspěvků:

Odesláno 08.03.2009 17:16

Myslím tím nadávání a klení v RP

Je jasný že bych neměl psát sprostě,ale chci se zeptat
Když muj trpaslík bude nadávat korva(místo každej si domyslí)
nebo do Houven do perdele
Je to nějak trestný či špatně? nebo naopak

Jestli špatně jak moc můžu nadávat?

Mě todle poměrně vyhovuje nepíšu sprostě a krásně tim vyjádřim že muj trpaslík je hulvát :closedeyes:

přece nebude nadávat do "psího zadečku"

Prosím o vyjádření někoho z DMs nechci žádnej spam díky.

PS. nevěděl sem kam to mám dát :) sem to dal sem
  • 0

#2 Maslostroj

Maslostroj

Cechmistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2381 Příspěvků:
  • Interests:Books & Pubs

Odesláno 08.03.2009 17:23

...

Zobrazit příspěvek

Deekin ti jistě pár trpaslických nadávek předvede nebo tě odkáže na Sapkowského :)

Jináč neboj se experimentovat a do psé řiťále můžeš poslat každého :)
  • 0

#3 *lízátko*

*lízátko*

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 145 Příspěvků:

Odesláno 08.03.2009 17:51

Hehe no sapkowsky to zrovna nevím ,,Kurva tvoje mať" atd.. :)
  • 0

#4 Kolemjdoucí

Kolemjdoucí

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 597 Příspěvků:

Odesláno 08.03.2009 18:00

Naopak, já jsem pro používat peprnou mluvu, třeba dle Sapkowského. Ani tomu nemusíš dávat ten hanáckej nádech. Samozřejmě, jedná-li se o trpaslíka, tak mu to většinou jen dodá na charisma, když má jiný nářečí :).

Ale třeba trpaslíci, který potkáš ve hře, a mluvěj spisovně, slušňácky a zkrátka.. bez maku a šmaku, ty mě moc nebavej. Jen ať trpaslíci korvujou, posélaj di riťá a jiné pěkné věci.
  • 0

#5 afgan

afgan

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 435 Příspěvků:

Odesláno 08.03.2009 19:22

Za mě - jestli klasické dnešní nadávky tak spíš nějak do nářečí. Rozhodně ne něco co můžeš slyšet na Václaváku třeba ;).
No a možná zkus pogooglovat nějaké archaické nadávky, to by bylo možná ještě přijatelnější.

Prostě nadávky jo, ale musí to mít jakousi "kohezi" :)
  • 0

#6 Glorfindel

Glorfindel

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1021 Příspěvků:

Odesláno 08.03.2009 22:17

Ja myslim, ze zarnej priklad pouzivani nadavek byla postava Krvavyho Gazze co hral Dedek. Pokud si dobre vzpoinam tak skoro pred kazdym druhym slovem pouzival kurva - to bylo samy kurva prace, kurva rychly kurva silny...a byla to kurva sranda :)
  • 0

#7 Terezz

Terezz

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 769 Příspěvků:

Odesláno 08.03.2009 23:42

Naopak, já jsem pro používat peprnou mluvu, třeba dle Sapkowského. Ani tomu nemusíš dávat ten hanáckej nádech. Samozřejmě, jedná-li se o trpaslíka, tak mu to většinou jen dodá na charisma, když má jiný nářečí :).

Ale třeba trpaslíci, který potkáš ve hře, a mluvěj spisovně, slušňácky a zkrátka.. bez maku a šmaku, ty mě moc nebavej. Jen ať trpaslíci korvujou, posélaj di riťá a jiné pěkné věci.

Zobrazit příspěvek

Co se týče těch trpošů, odkázal bys mne tedy na Sapkowského? Co se týče jejich mluvi, či jejich nadávek?
Díky
  • 0

#8 Maslostroj

Maslostroj

Cechmistr

• Hráč
  • 2381 Příspěvků:
  • Interests:Books & Pubs

Odesláno 09.03.2009 00:25

Co se týče těch trpošů, odkázal bys mne tedy na Sapkowského? Co se týče jejich mluvi, či jejich nadávek?
Díky

Zobrazit příspěvek

Knihkupectví, knihovna, antikvariát.
  • 0

#9 Sir Cervic

Sir Cervic

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 143 Příspěvků:

Odesláno 09.03.2009 00:30

Díky za vyjádření podpory :) že takhle můžu hrát ;)

btw: spakovskyho sem nečet.. ale cet sem Trpaslíky (trilogie) od Marcuse Heitze
  • 0

#10 Alwin

Alwin

Tovaryš

• Kronikář
  • PipPipPipPip
  • 536 Příspěvků:

Odesláno 09.03.2009 00:43

Nadavej, ale ne samoucelne. At to ma styl. Mladez stejne nezkazis, vetsina mladsich patnacti let ti nasazi primo do obliceje slova desetkrat horsi, nez ty naklepes na klavesnici :)
  • 0

#11 Sir Cervic

Sir Cervic

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 143 Příspěvků:

Odesláno 09.03.2009 00:50

Jo to je mi jasný že ty mládší jsou ještě sprostší (tim nemyslim vscehny), jinak samo sebou hraju takovýho cholerickýho trpaslíka, proč by nenadával:) jen mě zajímal názor DMs nato jak má hra vypadá když píšu:
Korva
Do perdele
do houven
do pejči
atd....
  • 0

#12 Princ Krasoň

Princ Krasoň

Starš

• Hráč
  • PipPipPip
  • 367 Příspěvků:

Odesláno 09.03.2009 01:14

Jo to je mi jasný že ty mládší jsou ještě sprostší (tim nemyslim vscehny), jinak samo sebou hraju takovýho cholerickýho trpaslíka, proč by nenadával:) jen mě zajímal názor DMs nato jak má hra vypadá když píšu:
Korva
Do perdele
do houven
do pejči
atd....

Zobrazit příspěvek

nejvim pejča asi nebude zrovna dobová vulgarita - zapomeň na naše sprostarny a řekni si, jak bych asi nechtěl aby mi lidi řikali.. třeba tvůj xicht vypadá jak xhlupatá řiť! nebo smrdíš jak nemytý nohy! míato di do prdele, a tak zapoj fantasii. Vypadáš jak prdel po náletu splašenýho nadrženýho grizliho co ja vim :D ale k trpaslíkovi patří kurva mať.
  • 0

#13 Sir Cervic

Sir Cervic

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 143 Příspěvků:

Odesláno 09.03.2009 07:48

korva mat' !
  • 0

#14 Bedra

Bedra

Cechmistr

• Cech zlodejů
  • 2360 Příspěvků:

Odesláno 09.03.2009 09:26

tenhle topik tu sice byl uz tak pred 2-3 rokama ale ted se tu nastesti neflejmuje :) podle me mluva sapkowskeho trpasliku je idealni priklad ale prece jenom tam kleli docela dost. Ja sem sice pro takove to rp kleni ve hre ale ikdyz mam postavy ktery nadavaji radsi nekoho poslu do zadele nez p....iiip :) abych to upresnil, uprednostnuji vetsi seznam ruznych nadavek (krason tam mel par peknych veci hlavne to s tim naletem nadrzenyho grizlyho: ) aby se neopakovali a pak uz vas ze samoucelny vulgarity nikdo narknout nemuze :)
  • 0

#15 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 09.03.2009 13:18

nadávky nejsou povoleny s vyjímkou vhodného hraní své role

není to jen o trpaslících, když nějaká magická střela urve kus zdi vedle hlavy bojovníka, je v pořádku když si zakurvuje nebo pošle celej svět do prdele

naopak bude-li po trhu chodit postava a z úst se jí bude drát mluva dnešních teenagerů a to v jednom kuse, asi už to v pořádku není

je to asi jako s hraním "záporáků", aby hráč dokázal vycítit kdy si může v roli své postavy zanadávat, je potřeba mít určitý jemný smysl a trochu zkušeností s rp hraním, sehrajete-li to opravdu dobře (viz. třeba několikrát zmiňovaný gazz, krvavej zub) určitě tím nikoho nepohoršíte, spíš naopak
  • 0

#16 pitomec

pitomec

Mladší učeň

• Cech zlodejů
  • PipPip
  • 129 Příspěvků:

Odesláno 09.03.2009 19:01

Díky

Zobrazit příspěvek

Tuto to máš komplet,ale začni pročítat od začátku ať se pak nemusíš vracet až tě to chytne :closedeyes:

http://www.cebre.us/...kowski-andrzej/
  • 0

#17 Terezz

Terezz

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 769 Příspěvků:

Odesláno 09.03.2009 19:48

Tuto to máš komplet,ale začni pročítat od začátku ať se pak nemusíš vracet až tě to chytne  :ermm:

http://www.cebre.us/...kowski-andrzej/

Zobrazit příspěvek

Díky :closedeyes:
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních