Skočit na obsah

Fotka

Druidovo dilema

• Please log in to reply
16 odpovědí na toto téma

#1 A7S8X-MX

A7S8X-MX

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 378 Příspěvků:

Odesláno 14.02.2009 15:03

Elwar mi chcípá hlady, nemá peníze a alchymističtina nevydělává. Když je teď koželužina dostupná pro všechny classy, rád by s bylinkářstvím seknul, protože jeho bratranec si koželužinou spoustu vydělával. Nachází se tady ale dilema. Otázka je snadná: Může být druid, poctivý roleplayer, koželuh? :wink:
  • 0

#2 Gamus

Gamus

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 349 Příspěvků:

Odesláno 14.02.2009 15:08

RP těžko.
Ale obecně hrát RP druida je docela oříšek a proto být tebou, tak hraju pouze druidí Light RP, což koželužinu dle mého názoru nezakazuje.
  • 0

#3 Ayko

Ayko

Velmistr

• WB
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3405 Příspěvků:

Odesláno 14.02.2009 17:57

ja som mal kedysi druidku a kozeluzka bola dobra :wink:
  • 0

#4 Aelipse

Aelipse

Severský král žumpy !

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2420 Příspěvků:

Odesláno 14.02.2009 18:57

Podle mě to není úplně dobrý nápad :) Precejen který ochránce lesa by chtěl vytrvale vyvržďovat lesní zvěř za účelem namaštění vlastních kapes? :)
  • 0

#5 A7S8X-MX

A7S8X-MX

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 378 Příspěvků:

Odesláno 14.02.2009 19:22

Podle mě to není úplně dobrý nápad :) Precejen který ochránce lesa by chtěl vytrvale vyvržďovat lesní zvěř za účelem namaštění vlastních kapes? :)

Zobrazit příspěvek

No tak na druhou stranu, potřebuje taky jíst a nebude se omezovat jen na trávu, ne? Lepší by bylo, kdyby se postaral aby to zvíře netrpělo pod nožem takové Spartičky :wink:. A když už teda to zvíře uloví, tak ho i stáhne a kůži jen tak zahodí? :grin:.
Jinak si taky myslim, že je to blbost, aby druid vyvražďoval lesy, napsal jsem to sem, aby mi někdo napsal, proč bych to moh dělat v rámci RP :smile:.
Btw, když potkám smečku zvířat, který se na mě vrhnou, tak se snažim je nezabít, ale jedno ovládnout, dát mu rozkaz aby zaútočilo na ostatní a před odchodem do jiný lokace ho uvolnim z ovládnutí a když lovím pro jídlo, tak vyvolám Dotha a nechám lovit jeho.
  • 0

#6 Princ Krasoň

Princ Krasoň

Starš

• Hráč
  • PipPipPip
  • 367 Příspěvků:

Odesláno 14.02.2009 19:51

můžeš to dělat jako mafie - druid ochrance lesa, budeš je chranit a jako vypalny budeš chtít od každáho zvířete měsíčně 5 kůží .-D
  • 0

#7 Gamus

Gamus

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 349 Příspěvků:

Odesláno 14.02.2009 20:43

Tyhle úvahy podle mě stejně nejsou kdoví jak užitečný. Vemte si například jaký roztodivný kombinace se skládají, při buildování. A tento příklad je dá se říct stejný, ale místo povolání, se mixuje profese. Na Light RP serveru bych bral v potaz především efektivitu a RP nechal někam na konec ;)
  • 0

#8 A7S8X-MX

A7S8X-MX

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 378 Příspěvků:

Odesláno 14.02.2009 20:51

Tyhle úvahy podle mě stejně nejsou kdoví jak užitečný. Vemte si například jaký roztodivný kombinace se skládají, při buildování. A tento příklad je dá se říct stejný, ale místo povolání, se mixuje profese. Na Light RP serveru bych bral v potaz především efektivitu a RP nechal někam na konec ;)

Zobrazit příspěvek

Především efektivitu? RP nakonec? Probohy, vždyť já jsem člověk, ačkoliv by mýmu buildu víc vyhovoval trpaslík, protože nemluvim hantecem, mám body ve znalostech a přesvědčování, čistě pro případ, že by na to někdy přišla řeč, neustále mám připraveno kouzlo Inferno, ačkoliv proti běžným nepřátelům je nepoužitelné a mám bágl, ve kterým mám hromadu věcí který by se daly v určitých situacích použít k hraní RP (lana, převleky, malou kudlu, ba dokonce jsem si koupil i smrtící jed pavouka za 3k, ačkoliv ho nemůžu použít jinak než že napíšu "*chrsne mu jed do obličeje*", nebo "*naleje mu jed do piva*"). po mě nemůžeš chtít, abych nechal RP na konec :wink:
  • 0

#9 Krump

Krump

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 519 Příspěvků:

Odesláno 14.02.2009 21:19

nnoooooo podle mě tu je možnost jak samozřejmě Druida koželuha hrát...

Je jisté že i druid musí sem tam zabít nějaké to zvíře kvůli tomu že hrozí přemnožení, či naopak vyhubení tímto zvířetem jiný druh (např. přemnožení vlků = smrt pro jezevce)

Dle mě to jde udělat RP ale opravdu jen opatrně a moc to nerozhlašovat :)
  • 0

#10 A7S8X-MX

A7S8X-MX

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 378 Příspěvků:

Odesláno 14.02.2009 21:58

nnoooooo podle mě tu je možnost jak samozřejmě Druida koželuha hrát...

Je jisté že i druid musí sem tam zabít nějaké to zvíře kvůli tomu že hrozí přemnožení, či naopak vyhubení tímto zvířetem jiný druh (např. přemnožení vlků = smrt pro jezevce)

Dle mě to jde udělat RP ale opravdu jen opatrně a moc to nerozhlašovat :)

Zobrazit příspěvek

Hm, takže důvod, proč vybíjet prédátory: Pantery, hodně zřídka medvědy.
S netopýrama taky nebudou takový problémy, protože nežijou v lese :). Tohle mi pomůže, díky :)
  • 0

#11 Krump

Krump

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 519 Příspěvků:

Odesláno 14.02.2009 22:52

jasně a zase sem tam nějaké jezevce aby nevyžraly ... něco (nevim co takovej jezevec žere :wink: )
  • 0

#12 Sir Cervic

Sir Cervic

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 143 Příspěvků:

Odesláno 14.02.2009 23:00

Jezevec je všežravec pokud vim :)
  • 0

#13 Werewolf

Werewolf

Starší mistr

• DM
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 14.02.2009 23:02

Mno asi takle tohle je relax rp což znamená,že rp hrát můžeš,ale nemusíš......a pokud de o alchymii já ti nevím,ale já si alchymii velmi slušně vydělala takže to určo de a s tím druidem....mno asi takle...kde je psáno,že každý kdo se umí měnit a má druidská kouzla musí bejt rp druid. :wink:
  • 0

#14 A7S8X-MX

A7S8X-MX

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 378 Příspěvků:

Odesláno 15.02.2009 00:22

jasně a zase sem tam nějaké jezevce aby nevyžraly ... něco (nevim co takovej jezevec žere  :smile: )

Zobrazit příspěvek

Zabij jezevce, zachráníš bylinky :wink: .
  • 0

#15 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 15.02.2009 03:45

myslim že takovej druid proměněný v pantera by mohl být excelentní lovec, nikde není psáno že druid musí nechat pobíhat každého přemnoženého červa nebo jelena naživu a že je nemůže ulovit

ostatně kdyby byl druid to samé co strana zelených, nemohl by dost dobře vycházet s hraničářem

a naopak, kdyby byl hraničář jakožto koželuh bezohledný lovec co zabíjí všechno, asi by mu příroda nedávala výhody které mu dává

lov je v pořádku a dokonce potřebný, každé zvíře má mít své predatory, pro druida není podstatná ochrana zvěře, pro druida je podstatná tzv. rovnováha, protoo je ostatně v jeho povolání podmínka neutrality

kdyby chránil každé zvíře na které narazí a truchlil nad každou zlomenou větví rozhodně to bude znamenat všelicos ale rovnováhu ne protože:
-nemocné kusy v lepším případě uhynou a budou někde hnít, v tom horším rozšíří nemoc dál
-přemnožení býložravci vyplundrujé les
-stromy, obzvlášt plevel typu akát a podobně, které budou růst a nikdo to nepokácí znemožní život menším rostlinám, bylinkám a podobně, což navíc sekundárně omezi potravinové zdroje býložravců

a tak dále a tak podobně

plakat nad skoleným jelenem tedy rozhodně ne

za mě, druid-koželuh má rozhodně zelenou(hehehe jo a za ty červy a jeleny se víme komu omlouvám, nemohl jsem si pomoct :D)
  • 0

#16 A7S8X-MX

A7S8X-MX

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 378 Příspěvků:

Odesláno 15.02.2009 10:32

...

Zobrazit příspěvek

Škoda, že panter nemůže používat stahovací nůž :wink:.
Každopádně díky, tvůj příspěvek mě hodně posunul k koželuhovi. Jen si budu muset dávat pozor, abych toho nelovil moc, případně aby mě při tom nikdo neviděl :smile:
  • 0

#17 A7S8X-MX

A7S8X-MX

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 378 Příspěvků:

Odesláno 16.02.2009 08:40

Díky všem za názor :wink:
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních