Wekslák doporučil tuhle stránku
http://www.gsmarena.com/search.php3
Neni to pracovní mobil, to bych asi určitě šel vybíral z takových jako P1i, E71 a tak. Ale starý A55 dosluhuje a nechtěl bych se nechat zaskočit bez časomíry a budíku

Takže do filtru (jako požadavky) bych zadal:
*bez QWRTY - nechci malé klávesy a velký mobil
*vnitřní anténa
*bez touch displeje, neni potřeba, zbytečně velké..
*fotoaparát - pokud možno Auto focus (má význam? pomůže?), 2Mpixely by měly stačit pro normální použití, blesk ano, nahrávání videa ano (bohužel většinou kvalita pouze 176 x 144 s 15fps). No ale to video asi nebude mít význam, dokud neni opravdu kvalitní mobil...
*čtečka paměťových karet
*GPRS je dnes asi samozřejmost, ale co EDGE? Měl bych ho vyžadovat? Nevyznám se moc v sítích a k čemu využiji vyšší rychlost? Mel by EDGE význam bez 3G UMTS 2100?
*email klient - asi ano, je to použitelné bez Wi-Fi?(Wi-Fi by byla fajn, ale jelikož používám laptop tak si nemyslim, že by se našlo moc míst, kde Wi-Fi využiji - dostanu se s tim na Eduroam? Jsou to další peníze..)
*MMS a takové ty věci jsou asi dnes normálně?
*výdrž:
A55 má psáno 250h/2h, což mě celkem zarazilo, protože na začátku to i těch 10 dní téměř bez používání bylo, ale během spánku zásadně vypnutý, takže ty časy bych asi měl brát hodně s rezervou. Přesto mě překvapuje, že dnešní mobily mají běžně 700 h, asi je lidé používají daleko víc než já a pak je musí nabíjet častěji

Cena, no asi co nejpříznivější, když vezmu suprovou cenu P1i, E71 ... tak bych se rád držel co nejníž, tak pod 6000CZK, když tam chci kvalitnější fotoaparát...
no takže když to omezim pod 250 Euro, tak vyjde toto:
http://www.gsmarena....=360&sFreeText=
Neni tam nějak hodně SE? Neni SE něco jako Asus mezi laptopy? Ceny a dostupnost je hodně různorodá, třeba Samsung D900 by byl za 4000, jenže u něj je několik uživatelských nedostatků, co se týče ovládání a praktičnosti OS.
jinak se mi celkem líbíl SE W810, na webu ale jediný nález a za 5500...
EDIT: N73 je překvapivě levně za 5000, v čem je háček?
Neváhejte mě zviklat v určitých požadavcích, navrhnout konkrétní model od jinud a tak, děkuji za pomoc.