Skočit na obsah

Fotka

Mobil střední třídy

• Please log in to reply
29 odpovědí na toto téma

#1 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 03.02.2009 21:13

Ahoj, no načal jsem to v jiném topicu, ale rozebral bych to tady :smile: :
Wekslák doporučil tuhle stránku
http://www.gsmarena.com/search.php3
Neni to pracovní mobil, to bych asi určitě šel vybíral z takových jako P1i, E71 a tak. Ale starý A55 dosluhuje a nechtěl bych se nechat zaskočit bez časomíry a budíku :grin: . Takže základní komunikační funkce a lepší fotoaparát.
Takže do filtru (jako požadavky) bych zadal:
*bez QWRTY - nechci malé klávesy a velký mobil
*vnitřní anténa
*bez touch displeje, neni potřeba, zbytečně velké..
*fotoaparát - pokud možno Auto focus (má význam? pomůže?), 2Mpixely by měly stačit pro normální použití, blesk ano, nahrávání videa ano (bohužel většinou kvalita pouze 176 x 144 s 15fps). No ale to video asi nebude mít význam, dokud neni opravdu kvalitní mobil...
*čtečka paměťových karet
*GPRS je dnes asi samozřejmost, ale co EDGE? Měl bych ho vyžadovat? Nevyznám se moc v sítích a k čemu využiji vyšší rychlost? Mel by EDGE význam bez 3G UMTS 2100?
*email klient - asi ano, je to použitelné bez Wi-Fi?(Wi-Fi by byla fajn, ale jelikož používám laptop tak si nemyslim, že by se našlo moc míst, kde Wi-Fi využiji - dostanu se s tim na Eduroam? Jsou to další peníze..)
*MMS a takové ty věci jsou asi dnes normálně?
*výdrž:
A55 má psáno 250h/2h, což mě celkem zarazilo, protože na začátku to i těch 10 dní téměř bez používání bylo, ale během spánku zásadně vypnutý, takže ty časy bych asi měl brát hodně s rezervou. Přesto mě překvapuje, že dnešní mobily mají běžně 700 h, asi je lidé používají daleko víc než já a pak je musí nabíjet častěji :grin: . Takže neočekávám nějakou hodně nízkou hodnotu.

Cena, no asi co nejpříznivější, když vezmu suprovou cenu P1i, E71 ... tak bych se rád držel co nejníž, tak pod 6000CZK, když tam chci kvalitnější fotoaparát...
no takže když to omezim pod 250 Euro, tak vyjde toto:
http://www.gsmarena....=360&sFreeText=
Neni tam nějak hodně SE? Neni SE něco jako Asus mezi laptopy? Ceny a dostupnost je hodně různorodá, třeba Samsung D900 by byl za 4000, jenže u něj je několik uživatelských nedostatků, co se týče ovládání a praktičnosti OS.
jinak se mi celkem líbíl SE W810, na webu ale jediný nález a za 5500...
EDIT: N73 je překvapivě levně za 5000, v čem je háček?
Neváhejte mě zviklat v určitých požadavcích, navrhnout konkrétní model od jinud a tak, děkuji za pomoc. :smile:
  • 0

#2 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 04.02.2009 09:52

No nepátral jsem mezi dražšími, ale je tam za 7-8 tisích Nokia 82 a 95, Samsung G810 za 6.5 taky vypadá nadějně. Vyplatí se ta útrata? Klidně bych opustil pár požadavků abych se dostal pod 5000...
|Update výběru
  • 0

#3 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 04.02.2009 10:26

já se rozhoduju mezi Sony Ericsson C702 a Samsung U800 Soul b

ale pro me je telefon opravdu převážně jen na volání a budík :D
  • 0

#4 miking

miking

Starší učeň

• Rebel
  • PipPipPip
  • 356 Příspěvků:

Odesláno 04.02.2009 11:32

Ja mam uz par let Sony ericson K750i.
Zatim mi na nem mic nechybelo. Fotak tusim 2Mpx automaticke ostreni blesk. video to nahrava slusne.ma to slot na pametovku ja v ni mam 1gb. Sleduju na tom filmy hudbu. jen pri beznem telefonovani ho nabijim tak jednou tydne pri filmu vydrzi tak 4 hodiny. baterku sem za ty roky jeste nemenil.ma to dva budiky (opakovanej) kalendar s upominkama. Ke kazdymu kontaktu muzes mit vic cisel, fotku jiny vyzvaneni. Ma to svetlo. a sviti dost daleko. 5metru odhaduju. nejednu sem to pouzil jako svetlo na kolo.

nevyhody: je starej nebudes asi in, neumi to hledat na sim a v telefonu zaroven, moc velkej jas displeje. V noci to vypaluje oci :), neumi to cist zadnej rozumnej format souboru na cteni knizek. neumi to ani pdf ani word jen txt
  • 0

#5 ScOuT

ScOuT

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 900 Příspěvků:

Odesláno 04.02.2009 12:12

Taky pomalu rozmyslim na nejakym novym.
Ale jaksi ani jeden nesplnuje to co bych chtel.

Libil by se mi nejakej OS (UIQ,WM moc nemusim a symbian nechci, Android je zajimavej ale ten tlfn nic moc kvalita provedeni)

Jak jsem tak hledal prisel sem na K850i. Nema sice OS, krytku na fotak ale jinak by i vyhohoval.
Ale po velmi dlouhem hledani jsem dospel k tomu ze na nasem trhu proste NENI tlfn kterej by mi vyhovoval.

Momentalne mam , jak psal vyse, k750i s FW W800 plus par uprav a asi lepsi nenajdu.

Sice sam o sobe toho moc neprecte ale je dostatek java aplikaci ktery fungujou velice dobre a postaci.
A ma autofokus (bez nej fotak u mobilu nechci, preci ostra fotka je ostra fotka) a aktivni krytku.
  • 0

#6 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 04.02.2009 12:32

Zkusil jsem skloubit cenu a wifi a vylezly mi z toho modely N78 a Samsung i550, oba u nás okolo 5 tisíc. U obou se ale bojím těch podivných kláves redukovaných na úzké proužky... Co o tom soudíte? :smile:
http://www.gsmarena....5&idPhone1=2254
  • 0

#7 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 04.02.2009 14:01

Zkusil jsem skloubit cenu a wifi a vylezly mi z toho modely N78 a Samsung i550, oba u nás okolo 5 tisíc. U obou se ale bojím těch podivných kláves redukovaných na úzké proužky... Co o tom soudíte?  :smile:
http://www.gsmarena....5&idPhone1=2254

Zobrazit příspěvek

del prvního příspěvku jsem hlavne usoudil že wi-fi pro tebe není prvořadá
  • 0

#8 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 04.02.2009 14:24

del prvního příspěvku jsem hlavne usoudil že wi-fi pro tebe není prvořadá

Zobrazit příspěvek

Hehe no taky jsem psal, že pořádně nevim, k čemu mi co bude... na tyhle dva jsem koukal proto, že to jsou nejlevnější s wifi a dalšíma věcma, máme tu Eduoram, s tim by měla fungovat...
Hledam jsem to proto, že bez wifi tu náš N73 za 5 tisíc a lepší s wifi jsou až kolem 7 tisíc, maj i lepší foťák, ale snažil jsem se najít kompromis a nacpat tam i wifi :smile:
Taky už ten požadavek na auto focus a tu cenu nadsadí, takže hodně z nich má EDGE, případně G3, ikdyž ho neudám jako podmínku... no a tim se dostanu u nás na cenu kolem 4 tisíc.. tak proč né 5 tisíc a komplet sítě? :smile:
  • 0

#9 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 04.02.2009 14:29

Hehe no taky jsem psal, že pořádně nevim, k čemu mi co bude... na tyhle dva jsem koukal proto, že to jsou nejlevnější s wifi a dalšíma věcma, máme tu Eduoram, s tim by měla fungovat...
Hledam jsem to proto, že bez wifi tu náš N73 za 5 tisíc a lepší s wifi jsou až kolem 7 tisíc, maj i lepší foťák, ale snažil jsem se najít kompromis a nacpat tam i wifi  :smile:
Taky už ten požadavek na auto focus a tu cenu nadsadí, takže hodně z nich má EDGE, případně G3, ikdyž ho neudám jako podmínku... no a tim se dostanu u nás na cenu kolem 4 tisíc.. tak proč né 5 tisíc a komplet sítě?  :smile:

Zobrazit příspěvek

jako by ti nestačil jablotron :)
  • 0

#10 Pee

Pee

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 501 Příspěvků:
  • Interests:Bike, AOE

Odesláno 04.02.2009 15:21

Zkusil jsem skloubit cenu a wifi a vylezly mi z toho modely N78 a Samsung i550, oba u nás okolo 5 tisíc. U obou se ale bojím těch podivných kláves redukovaných na úzké proužky... Co o tom soudíte?  :smile:

Zobrazit příspěvek

Řekl bych že proužky dobrý. Hlavně u Samsungu. Něco podobného už jsem měl v ruce a podle mne zřetelněji cítíš jednotlivé tlačítko než když se klávesy vzájemně dotýkají.
  • 0

#11 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 04.02.2009 22:35

Jinak táta nedávno vytrousil firemní T630ku a teď mu dali Nokii 6300. Docela jsem byl překvapenej, sice nemá G3, natož wifi, foťák nic moc 2Mpix, mizerná videa, ale hodně pěknej displej, pěknej UI, přijemná klávesnice a hlavně odolná konstrukce. Za 3 tisíce moc pěkný, jenže mě by asi ten foťák nestačil no. Zkusil jsem jen jednu fotku, neni špatná, v recenzi mají hodně pěkný fotky, ale asi bych chtěl blesk, jinak fotky z koncertů a tak budou samé černé zrnění. Plus auto focus se hodí na detaily a na texty.
  • 0

#12 Terezz

Terezz

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 769 Příspěvků:

Odesláno 04.02.2009 22:47

Jinak táta nedávno vytrousil firemní T630ku a teď mu dali Nokii 6300. Docela jsem byl překvapenej, sice nemá G3, natož wifi, foťák nic moc 2Mpix, mizerná videa, ale hodně pěknej displej, pěknej UI, přijemná klávesnice a hlavně odolná konstrukce. Za 3 tisíce moc pěkný, jenže mě by asi ten foťák nestačil no. Zkusil jsem jen jednu fotku, neni špatná, v recenzi mají hodně pěkný fotky, ale asi bych chtěl blesk, jinak fotky z koncertů a tak budou samé černé zrnění. Plus auto focus se hodí na detaily a na texty.

Zobrazit příspěvek

K tomu fotáčku - už delší dobu mám mobil SE D750i a ten má taky "jen" 2Mpix, ale tady Ti přikládám fotku co se s tim dá kupříkladu vyfotit.

Ps. Nechce se mi to zmensovat ten obrazek, ale pokad si ho stahnes do kompu a otebres, ze se Ti otevre prizpusobenej velikosti, tak uvisi ze je to fotka hezka. To cerne pozadi vzadu nic moc, ale ta ostrost ve předu a tak? Nemá chybu na to ze to je z telefonu.

Přiložené soubory

• Přiložený soubor  2Mpix.JPG   352.16K   63 Počet stažení

• 0

#13 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 04.02.2009 23:30

na focení jsou fotáky...kdy vám to konečně dojde
  • 0

#14 zpirit

zpirit

Nováček

• Hráč
  • Pip
  • 75 Příspěvků:

Odesláno 04.02.2009 23:33

Nerekl bych ze problemem mobilnich telefonu je rozliseni fotaku.

Ze dvou megapixelu je pri bezny hustote 300bodu na palec sice jenom 13x10cm ale kdo z vas z nich dela opravdovy fotky? nebo kdo z vas pouziva v pocitaci vetsi rozliseni jak 1680x1050? opravdovym problemem je velikost CCD cipu ktery zpusobuje neuveritelnej sum bohuzel i kompakty ktery maji CCD chip mnohem vetsi tim trpi.
  • 0

#15 HOUSTON

HOUSTON

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1572 Příspěvků:

Odesláno 04.02.2009 23:40

mnoo ale daj se udelat slusny fota.....jedno z bejvalyho telefonu s 2 megapixelem

nicmene na koncertech s telefonem moc nepochodis...nebo zalezi jak sou osvetleny no, ale nic extra z toho nebude

Edit: mno a jen co se trosku priseri je to dost znat...este prihazuju foto stejnym telefonem k veceru

Přiložené soubory

• Přiložený soubor  kudlous.JPG   425.95K   50 Počet stažení
  • Přiložený soubor  sero.JPG   355.87K   49 Počet stažení

• 0

#16 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 05.02.2009 00:08

Nerekl bych ze problemem mobilnich telefonu je rozliseni fotaku.

Ze dvou megapixelu je pri bezny hustote 300bodu na palec sice jenom 13x10cm ale kdo z vas z nich dela opravdovy fotky? nebo kdo z vas pouziva v pocitaci vetsi rozliseni jak 1680x1050? opravdovym problemem je velikost CCD cipu ktery zpusobuje neuveritelnej sum bohuzel i kompakty ktery maji CCD chip mnohem vetsi tim trpi.

Zobrazit příspěvek

Právě ten šum mě odrazuje třeba od investice do N82, protože přes všechno se to nedá srovnat s kompaktem za 3000 korun. Jenže já sám od sebe moc necestuji a kompakt nemám, i tak by něco vážil a zabíral. Proto koukam trochu výš, aby to mělo blesk do interiérů, auto focus pro detaily, pokud potřebuji někde něco "naskenovat", no a Mpixely už rostou s funkcemi sami od sebe dnes. No a obecně co nejmenší šum...
Takže se asi vracím k otázce - potřebuji utratit za mobil 5300 kvůli 3G a Wi-Fi? Zrovna teď už to vidím trochu jinak, je to přece jenom investice a nechtěl bych být za dva roky naštvaný, že to něco nemá...
Houston- od toho šera je tam právě blesk, protože noční režim proti šumu moc nepomůže. Bez blesku bych to asi nebral, to pak ty fotky opravdu mají význam jen za pěkného světla, a to i můžou vypadat dobře, třeba tahle z recenze zmíněné Nokie 6300:
http://www.mobilmani...px?id_file=9882
  • 0

#17 krieg

krieg

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 108 Příspěvků:

Odesláno 05.02.2009 00:17

Ja si nemuzu pomoct ale telefon je od toho aby umel prijimat hovory a posilat smsky tod vse co od telefonu ocekavam.

jeste teda prehravat hudbu preci jenom bajecne zprijemneni cestovani metrem :-)

ostatni blbosti stejne vyuzijes minimalne popripade kdyz neni zbyti.
ze to umi wifi , edge k cemu staci gprs jako nouzovka kdyz potrebujes precist mail, najit nejakej spoj, nebo na icq

prohlizet dokumenty nebo web? vzdyt se na to neda koukat jeto strasne prtavy...

fotak? kazdy obycejny digital ma nesrovnatelne lepsi fotky ....

hlavni je aby se ti ten kram libil :-)
  • 0

#18 Brudrafon

Brudrafon

Starší mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 05.02.2009 03:02

hlavni je aby se ti ten kram libil :-)

Zobrazit příspěvek

To rikam o zenskejch furt a tys mi to nechtel verit.
  • 0

#19 Pee

Pee

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 501 Příspěvků:
  • Interests:Bike, AOE

Odesláno 05.02.2009 08:06

K tomu fotáčku - už delší dobu mám mobil SE D750i a ten má taky "jen" 2Mpix, ale tady Ti přikládám fotku co se s tim dá kupříkladu vyfotit.

Zobrazit příspěvek

SE v640i 2Mpix taky přikládám fotku (náš pes Marty, pojmenovaný po legendárním hrdinovy z Demony :smile: ). Pokud z toho necháš udělat klasickou fotku do alba, tak je v poho. Je pravda, že na focení je třeba světlo ale já odkojený východoněmeckým fotoaparátem Certo jsem spokojen. Focení mobilem beru jako nouzovku, ale např když nás zezadu na stopce napálil podnapilý řidič, tak jako pohotovostní foťák na zdokumentování to je super.

Přiložené soubory

• 0

#20 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 05.02.2009 10:03

(náš pes Marty, pojmenovaný po legendárním hrdinovy z Demony :smile: ).

Zobrazit příspěvek

konečně důležitá informace :)
  • 0

#21 HOUSTON

HOUSTON

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1572 Příspěvků:

Odesláno 05.02.2009 13:54

Houston- od toho šera je tam právě blesk, protože noční režim proti šumu moc nepomůže. Bez blesku bych to asi nebral, to pak ty fotky opravdu mají význam jen za pěkného světla, a to i můžou vypadat dobře, třeba tahle z recenze zmíněné Nokie 6300:
http://www.mobilmani...px?id_file=9882

Zobrazit příspěvek

mno tendle foun ma i blesk, ale ze by to tu kvalitu nejak zlepsilo....

Edit: a btw fotit Manhattan s bleskem z tydle dalky, respektive obecne fotit z takovy dalky s bleskem, mi neprijde moc smysluplny, kdyz to ten blesk tezko osviti :)

Přiložené soubory

• 0

#22 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 05.02.2009 15:45

mno tendle foun ma i blesk, ale ze by to tu kvalitu nejak zlepsilo....

Edit: a btw fotit Manhattan s bleskem z tydle dalky, respektive obecne fotit z takovy dalky s bleskem, mi neprijde moc smysluplny, kdyz to ten blesk tezko osviti :)

Zobrazit příspěvek

já to taky nemyslim na noční snímky krajiny, prostě jen že vnitřní prostory bez blesku obvykle moc dobře nevyfotíš... a mobil bych měl na nějakou dobu...
  • 0

#23 Ocelov

Ocelov

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 385 Příspěvků:

Odesláno 05.02.2009 18:33

Ještě sem teda neviděl pěknou fotku z telefonu. Možná to bude tím že sem rozmlsaný jednou digitální zrcadlovkou vod kanónu. Když si vemete co stojí slušné vyměnné objektivy, musí být jasné i lajkovy, že nějaký rozdíl tam bude, žejo :smile:
Prostě může ten telefon mit rozlišení 10Mpixelů, ale díky těm "čočičkám" to bude dycky stát za prd ta fotka.
Pár let mám SE K750i, už jak se tak dívám je to stařeček, ale dokud se z něj bude dat volat a psat SMSky tak nový telefoun nepotřebuju :) Co se s tím jakžtakž dalo vyfotit bylo v makro režimu něco hodně z blízka a s přisvětlením. Třeba jízdní řád na zastávce apod... jinak o nějaký kvalitě fotek se moc mluvit nedá :wink:
  • 0

#24 zpirit

zpirit

Nováček

• Hráč
  • Pip
  • 75 Příspěvků:

Odesláno 05.02.2009 21:08

Vzhledem k tomu ze se tu rozmohlo novy fotoalbum domacich mazlicku tak se musim taky pridat:)

Prvni dve jsou ze SE Z710i je to priblizne stejne starej telefon jako K750i(vecko) na prehravani filmu je bezvadnej nema problemy s ruznejma formatama,fps,zvukem u filmu ala K750i ale fotak ma pekne na houby hlavne pri seru jsou fotky uplne k nicemu jak je videt(ma sice nocni rezim ale ten priliz nepomaha coz je videt u druhe fotky)ta dalsi je pak z K750i za dobrych svetelnych podminek(diodovej blesk je stejne naprd).

Přiložené soubory

• 0

#25 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 06.02.2009 00:19

tak sice to asi není střední třída,ale jelikož mi končí smlouva u O2 tak si asi pořídím za 5K Blackberry 9000..na tom bymohlo jet nwn ne ?:D
  • 0

#26 ScOuT

ScOuT

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 900 Příspěvků:

Odesláno 06.02.2009 10:59

Hlavne u mobilu nebudete mit NIKDY poradnou optiku. A verte nebo ne, optika dela strasne MOOOOC.
  • 0

#27 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 06.02.2009 14:43

Hlavne u mobilu nebudete mit NIKDY poradnou optiku. A verte nebo ne, optika dela strasne MOOOOC.

Zobrazit příspěvek

jasně, tohle je mi jasný, jako MP3ky v sobě nemaj zesilovače kvůli minimalizaci, tak mobil nebude mít objektiv dostatečné velkosti... už se asi dost změnilo, ale viděl jsem fotky ze starého T630 a nechtěl jsem nic takhle nepoužitelného :wink: .
  • 0

#28 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 09.03.2009 15:11

*bump*
No jak mi odešla SD karta do MP3ky, tak sice je v záruce, ale nejmíň týden, než se dostanu do prodejny a pak nevim, co s tim udělají, jestli mi dají novou...
Koupit novou 4GB (ne HC, protože to MP3ka asi neumí) by stálo 350 Kč a nerad něco kupuju zbytečně, 4 AAAčka co mám vydrží jedno cca 5 hodin, MP3ka má za sebou 3 roky a v záruce už neni. Tudíž nevim, jestli to má cenu "investoval" :closedeyes: .

Takže kdybych se vykašlal na wi-fi a drahý foťák, jsou tu nějaké modely známé pro dlouhou výdrž při hraní MP3? Se slotem na HC karty (4GB +)?
Díky

EDIT: Jak na to koukam tak moc jich HC neumí, nevim no, jestli by nebylo lepší koupit zvlášť MP3 (více paměti) a zvlášť levný mobil.
  • 0

#29 Foisil

Foisil

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 143 Příspěvků:

Odesláno 09.03.2009 16:00

Zobrazit příspěvek

Nebud takovej pesimista :closedeyes:
Ja verim ze nekdy mozna budou. Mobily delaji velmi pekne fotky bohuzel jen pri dobrem svetle. Jinak je narust sumu nechutny a kdyz se ho zbavite a vyzehlite fotku tak zase prijdete o detaily.
Ta velikost optiky mi zas tak hrozna neprijde, prumer je stejne danej o par procent vetsi aby to vykreslilo na snimac. Na APC-S snimaci taky sklo delane na FF neudela vetsinou lepsi obraz.

Hloupe je ze misto na svetelnost objektivu a velikost snimace/pocet bodu, lidi jedou po marketingovejch megapixelexh a zoomu. Otazka kolik to ma Mpx a zoom je uzasne vypovidajici hodnota. Kdyz vidim jak narvou na snimac velikosti nehtu malicku 8-12 Mpx tak se mi chce plakat.

Mobily maji "eso v rukavu" ktere myslim hraje pro ne.
Vyhodu je ze vetsinou nemaji optickej zoom, a nemusi ani tak presne ostrit jelikoz jejich hloubka ostrosti je temer nekonecna.
To nahrava lepsi svetelnosti a nevznikaji tolik aberace a odlesky, pevna skla s jednodussi konstrukci jsou na tom z principu lepe.
Jen je treba vyvinout tlak na vyrobce :tongue: Mobil s objektivem se svetelnosti 2 to by bylo dobre , s tim se da uz fotit i v mistnosti dobre - no snad se nekdy dockame.

Take potrebuju poradit s mobilem. Uz mi odumira MDIII ci jak se to tenkrat jmenoval ten smartmobil.
Chtel bych neco mensiho, nepotrebuju MP3, aby to melo fotak tak okolo 4Mpx s bleskem, wifina nebo BT by bylo dobre ale ne podminka, ale hlavne to umelo cist pdb format. Neznate nejakej mobilek bez WM6 nebo symbiantu kterej umi cist pdb? Pro me je OS zbytecne nevyuzitej, ale v MHD ty dve hodky denne zabijim ctenim a mit kvuli tomu navic PDA :ermm: nebo obracene nosit ty obrovske placky na volani je hrozne.
  • 0

#30 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 04.04.2009 14:12

Tak průběžně se k tomu vracim a nevim, kde bych vlastně mobil koupil, kde na webu je to bezpečné :grin:. Kdybych koupil samotný mobil z katalogu O2, nebude problém do něj dát mojí T-Mobile simku?
Sice nemam rád ty vysouvací, ale z nabídky O2 bych přežil Samsung U600, z nabídky T-Mobile je tam obdobný model Samsung SGH-D900i, ale LG KC 550 je lepší a jen krapet dražší. (Vedle toho je Nokia 6300, ale koupit si stejný mobil co má táta, to je divné x) ).
Díky.
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních