Skočit na obsah

Fotka

Úplně jednoduché - Smrt

• Please log in to reply
133 odpovědí na toto téma

#1 Mergen

Mergen

Neznalý

• Hráč
  • 10 Příspěvků:

Odesláno 24.07.2008 20:41

Když budete popraveni justicí, nebo pokud vás zavraždí vrah " kdy je smrt definitifní, nebo měla by být dle mého názoru" , v boji vás může zvednout klerik nebo očistec.

Jinak: Člověk - může se dožít max 90 let
Trpaslík - až 500 let v rámci povolání třeba druid i o 200 více
Elf - tady je to jednoduchý, kromě draků nejstarší zástupci fantasty světů ( většinou )
Ork - 150 - 250 let
Půlčík - 100 - 150 let
Gnóm - max 300 let

Poloviční rasy průměrně 120 let vyjma polovičního elfa tam je to kolem 500 až 700 let ( občas o něco více ).
Z toho plyne, že když budu chtít hrát přísné RP, tak každá postava by měla jednou umřít. U člověka je to asi nejlepší, teda pokud chci " umřít ".

Třeba - člověk zloděj: Přijde do světa Demony, s nějakým životopisem, bude zabíjet, přidávat se k výpravám, plnit různé úkoly a nakonec založí třeba gildu zlodějů nějaký čas jí povede a posléze umře ( nebo ho zabijí, př.popraví :happy: ) tím naplní svůj život dejme tomu 85 let a má to za sebou. U jiných národů je to podstatně těžší, páč hráč musí hrát déle hraje-li RP. Akorát nevím jak dlouho na přirozenou smrt v rámci RP bych hrál elfa.

Věk národů je brán z fantasty liteatury, kterou jsem četl. ( a četl jsem ji opravdu hodně )
  • 0

#2 Tomi the Nightkiller

Tomi the Nightkiller

Velmistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3824 Příspěvků:

Odesláno 24.07.2008 20:51

Hele jestli budeš chtít hrát na jednu smrt, předem bych to ohlásil DMku nebo tak něco;) budeš tu totiž asi jediný:)
ostatní umírají a nechávají se oživit a chodí přes očistec normálně ouplně....kdysi se tu povídalo o tom,ž e když někdo si hodí hru na jednu smrt, bude mít možnost získávat lepší věci:) ale však záleží na způsobu tvého hraní, může se stát, že potkáš nějakého pitomce, co tě zabije pro křivý pohled nebo proto, že máš horší výbavu a on si zvedá ego....nebo taky ne:)

taky to můžeš hrát, že budeš vesele umírat jako na běžícím páse, ale když už se bude jednat o nějaký "velký kvest" nebo si budeš sepisovat ICčko na foru nějakého grázla a chytí tě a popraví po určité době, takhle se dá taky pak udělat finální smrt:) nebo když zabiješ postavu a budeš pokračovat jinou od začátku novým icčkem nebo tak něco;)
  • 0

#3 Princ Krasoň

Princ Krasoň

Starš

• Hráč
  • PipPipPip
  • 367 Příspěvků:

Odesláno 25.07.2008 00:39

Tohle sem taky někde četl, dokonce i dobu kdy konečně daná rasa dospívá. Podle mě se smrt dá zahrát tak že máš štěstí na kleriky, v očistci i dává bůh šanci protože si to zrovna TY kdo by mohl spasit svět a tak, ale rozhodně neni normální projít očistcem a jít znova rychle umřít to je dost ne RP :happy: ukončit se to dá pak tak že když tě popraví tak tě i upálí popřípadě když si zavražděn poprosíš aby tě dotyčný zakopal :tongue: No a když budeš chtít po roce znovu obhlédnout démonu a budeš chtít znovu obnovit svího avatara můžeš udělat quest kde se bude v říši mrtvích hledat tvá duše :) mohl by to bejt velice zajímavej quest za pomocí DM. Podle mě když plánuješ takle umřít budeš slavnej jako každej mrtvej dobrodruh :tongue:
  • 0

#4 Havran

Havran

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 430 Příspěvků:

Odesláno 25.07.2008 07:33

2 Světluška: Super, tak si mám s kým povídat muhehehe...
Btw včera po mě někdo chtěl verd helmu, ale mě zrovna jak na sviňu chytil žlučník, no co vám mám vykládat... dnes to snad bude lepší, dodělám, pokud se zmíněný ozve... (zároveň se omlouvám)
  • 0

#5 Ascayavion

Ascayavion

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1120 Příspěvků:

Odesláno 25.07.2008 08:10

...

Ked chces vediet kolko sa dozivaju jednotlive rasy vo svete FR, tak si staci precitat tie jednoduche popisy pri tvorbe postavy a mas to presne. Potom nebudes musiet cucat cisla z prsta a neprides so zarucenymi informaciami o 200 rocnych orkoch :happy:
  • 0

#6 Dalamar

Dalamar

Starš

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1997 Příspěvků:

Odesláno 25.07.2008 08:16

Ked chces vediet kolko sa dozivaju jednotlive rasy vo svete FR, tak si staci precitat tie jednoduche popisy pri tvorbe postavy a mas to presne. Potom nebudes musiet cucat cisla z prsta a neprides so zarucenymi informaciami o 200 rocnych orkoch :happy:

Zobrazit příspěvek

no tak on pise orci a v NWN jsou pul-orci a ti se dozivaji "They rarely reach 75 years in age." takze kdyz jsou napul tak pravej by tech 150 dat mohl :)
  • 0

#7 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 25.07.2008 08:21

no tak on pise orci a v NWN jsou pul-orci a ti se dozivaji "They rarely reach 75 years in age." takze kdyz jsou napul tak pravej by tech 150 dat mohl :)

Zobrazit příspěvek

jak je to s křížením ras?? :)
  • 0

#8 Ascayavion

Ascayavion

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1120 Příspěvků:

Odesláno 25.07.2008 08:30

Zobrazit příspěvek

Iste a clovek sa dozije presne nula rokov, pretoze nie je ani trochu ork :happy:

Skus matematiku - clovek 90, half-ork 70. Kolko sa asi tak dozije ork? :tongue: Pekelna uloha co?
  • 0

#9 Tomi the Nightkiller

Tomi the Nightkiller

Velmistr

• Hráč
  • 3824 Příspěvků:

Odesláno 25.07.2008 08:34

U mě když má postava stárnout, tak už jí starou rovnou udělám, není nad staré dědky a babky:)
  • 0

#10 Dalamar

Dalamar

Starš

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1997 Příspěvků:

Odesláno 25.07.2008 09:30

Iste a clovek sa dozije presne nula rokov, pretoze nie je ani trochu ork :tongue:

Skus matematiku - clovek 90, half-ork 70. Kolko sa asi tak dozije ork? :tongue: Pekelna uloha co?

Zobrazit příspěvek

pokus se pouzit smysl pro ironii - uvedl vek 150 pro orka, u pul-orka je uvedeno 75 - pekelna uloha co? :happy:
  • 0

#11 Havran

Havran

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 430 Příspěvků:

Odesláno 25.07.2008 10:30

pokus se pouzit smysl pro ironii - uvedl vek 150 pro orka, u pul-orka je uvedeno 75 - pekelna uloha co?  :tongue:

Zobrazit příspěvek

Muhehehe half ork 70 člověk 90... to je jako - jablko váží 40g švestka 7g, takže pomelo váží 23,5g.... to už byla lepší ta ironická poznámka s dvojnásobkem :happy:

Jestli chce někdo smrt, tak mu poradím - stačí naštvat Mateho, to je asi nejjednodušší způsob muhehehehehe
EDIT: To totiž není až tak velkej problém :tongue:
  • 0

#12 Tomi the Nightkiller

Tomi the Nightkiller

Velmistr

• Hráč
  • 3824 Příspěvků:

Odesláno 25.07.2008 10:36

některé postavy nemají životnost ani pár dní, takže bych to nehrotil až tak, je to věc každého, jak si chce postavu hrát;) pokud mu nejde o nejlepší výbavu, ale o RP hru, klidně ať stárne a umírá normálně a orientuje se dle dnů, měsíců a roků ve hře:)
  • 0

#13 Havran

Havran

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 430 Příspěvků:

Odesláno 25.07.2008 10:56

Tak tady to máte... další otázky?
  • 0

#14 Mergen

Mergen

Neznalý

• Hráč
  • 10 Příspěvků:

Odesláno 25.07.2008 12:15

Iste a clovek sa dozije presne nula rokov, pretoze nie je ani trochu ork :happy:

Zobrazit příspěvek

Pozor já nikde ve svém příspěvku nenapsal, že se half - ork dožívá 70 let!
Pro poloviční rasy jsem psal určitý průměr.

Jen tak mimochodem:
Jestli chceš ovšem počítat kolik se přesně jaká rasa dožívá let, měl by si brát v potaz další věci - matematiku ano ,a co takhle, životopis, genetiku, prostředí a další aspekty v životě půlorka. A potom se možná dopátráš kolik se vlastně takový půlork může dožít.

V podstatě jsem se zmiňoval jen o hraní RP s použitím věku postavy ve hře.
  • 0

#15 Ocelov

Ocelov

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 385 Příspěvků:

Odesláno 25.07.2008 16:17

Zobrazit příspěvek

No... a kolika let se dožije trpaslík, který vypije kvanta piva, semtam si k pohodovému posezení vykouří nějakou tu faječku a nacpe si břuch pořádným kusem pečeně klidně i o půlnoci?
  • 0

#16 Orf Sekerád

Orf Sekerád

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 298 Příspěvků:

Odesláno 25.07.2008 16:57

No... a kolika let se dožije trpaslík, který vypije kvanta piva, semtam si k pohodovému posezení vykouří nějakou tu faječku a nacpe si břuch pořádným kusem pečeně klidně i o půlnoci?

Zobrazit příspěvek

To co tady popisuješ, to jsou základní zásady zdravé trpasličí životosprávy!
  • 0

#17 Mergen

Mergen

Neznalý

• Hráč
  • 10 Příspěvků:

Odesláno 25.07.2008 16:57

Zobrazit příspěvek

Četl jsi nějakou fantasty s trpaslíkama ( Trpaslíci, Válka trpaslíků ), kde si cpou břuch, kóří fajku a pijó pivo?
Jestli ano tak určitě víš kolik se takový trpaslík dožije let, když ho nezabijí :happy:
  • 0

#18 Princ Krasoň

Princ Krasoň

Starš

• Hráč
  • PipPipPip
  • 367 Příspěvků:

Odesláno 25.07.2008 17:06

Asi tak správnej ork umře dřív než se dožije padesáti :happy:
  • 0

#19 Mergen

Mergen

Neznalý

• Hráč
  • 10 Příspěvků:

Odesláno 25.07.2008 17:23

... milý analytiku, jestli dovolíš radu stařence: kašli na výpočty a jdi se bavit!

možná Ti to přijde jako hloupá rada nezasvěcené osoby, která ničemu nerozumí, ovšem já Ti povím, že v životě je mraky věcí, kde je anylýza fakt potřebná a pak je hraní si

Demona má kouzlo vysněného světa, kouzlo různých smyšlených ras a tvorů a proti tomu naše zkušenosti a naše současná přání vložená do pumprdlíků, co ovládáme
... na co hledat nějaké linky, co rozdělí možné od nemožného?

nu což ... moje postava je stará jak Metuzalém ... no a co? pořád běhá jako mladík, protože jí žene moje chuť něco s ní podniknout
... ve starých písmech byli lidé staří mnohem více než my dnes ... nám to přijde nemožné ... ale kdo ví, jak to tenkrát bylo?  :tongue:

Zobrazit příspěvek

Pravdu díš. Dobrá rada jdu hrát :happy:

PS: Nejsem analytik, ale když se ptali. :tongue:
  • 0

#20 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 25.07.2008 18:59

já bych teda jen rád znal smysl prvního příspěvku
  • 0

#21 Mergen

Mergen

Neznalý

• Hráč
  • 10 Příspěvků:

Odesláno 26.07.2008 06:52

já bych teda jen rád znal smysl prvního příspěvku

Zobrazit příspěvek

Chtěl jsem znát názory na hraní RP s použitím věku postavy ve hře.

Ten první příspěvek je orientační vodítko, kolik se která, rasa může dožít.

Samozřejmě záleží vždy na hráči jak chce s danou postavu hrát. :happy:
  • 0

#22 Mergen

Mergen

Neznalý

• Hráč
  • 10 Příspěvků:

Odesláno 26.07.2008 08:59

Zobrazit příspěvek

Mimochodem jak si přišel, na to že se půlork dožívá 70 let. To sis vydělil 150 ( nebo 140 to je jedno ):2 ? Ale takovej půlork je také napůl člověk, tam si nedělil ?
Kolik by potom po sečtení vyšlo nebylo byto kolem 120 let ? Nevím, jednoduchá matematika.

Jinak samozřejmě všech názorů si cením.
  • 0

#23 Hejkal

Hejkal

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1041 Příspěvků:
  • Location:vsichni Hejkalove ve hre sou mi(a zadnej znich neodemkne boss)
  • Interests:Sem z plzne..a mam rad Sprite

Odesláno 26.07.2008 22:22

U mě když má postava stárnout, tak už jí starou rovnou udělám, není nad staré dědky a babky:)

Zobrazit příspěvek

Uf no bez komentare....

Asi tak správnej ork umře dřív než se dožije padesáti  :happy:

Zobrazit příspěvek

A spravnej trpaslik umre v sudu od piva vid :) .

Jinak tim vekem. Postavu mas od toho abys ji hral ne od toho abys si hnal 30 lvl za dva dny abys to stihnul do ty 90ky. Kdyz budse chtit ukoncit zivot, tak ti jiste zadny DMko nebude branit. A trebas spachat hara-kiri na trzisti by bylo skutku originalni :) .
  • 0

#24 Ter Leeloo II

Ter Leeloo II

Cechmistr

• Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2528 Příspěvků:

Odesláno 26.07.2008 22:56

Mimochodem jak si přišel, na to že se půlork dožívá 70 let.

Zobrazit příspěvek

Treba z toho, ze nevychazel z jinych fantazy her, popr. knizek, ale sdelil ti vek, ktery je napsany u rasy primo v NWN? Pise se tam, ze half-orc se vyjimecne doziva az 75ti let.
  • 0

#25 Mergen

Mergen

Neznalý

• Hráč
  • 10 Příspěvků:

Odesláno 27.07.2008 07:53

Treba z toho, ze nevychazel z jinych fantazy her, popr. knizek, ale sdelil ti vek, ktery je napsany u rasy primo v NWN? Pise se tam, ze half-orc se vyjimecne doziva az 75ti let.

Zobrazit příspěvek

Ano v případě NWN, má nebo máte pravdu, vycházel jsem z fantasty všeobecně hry, knížky apod.
  • 0

#26 Jerry

Jerry

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1518 Příspěvků:

Odesláno 27.07.2008 14:11

Ano v případě NWN,

Zobrazit příspěvek

Já teda hraju NWN ,tady na Démoně ,a ne třeba Pána prstenů,žejo.. :happy:
  • 0

#27 Neon

Neon

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1027 Příspěvků:

Odesláno 27.07.2008 23:41

Já teda hraju NWN ,tady na Démoně....

Zobrazit příspěvek

My hrajem všichni NWN na Marsu... :happy:
  • 0

#28 Mergen

Mergen

Neznalý

• Hráč
  • 10 Příspěvků:

Odesláno 28.07.2008 07:02

My hrajem všichni NWN na Marsu... :happy:

Zobrazit příspěvek

Nečtu scifi, ale fantasty tak prosím za mě nedělej vola. Vím že zde všichni hrají NWN, stačí to říct jednou, nenechám se urážet.
  • 0

#29 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 29.07.2008 11:37

*bere kalkulačku* takže jedna nwn hodina jsou dvě reálné minuty, to znamená, že jeden den má 48 minut, jeden rok 12 dní a 4 hodiny, 500 let má tedy 6000 dní, což je něco kolem 16-ti let a 160 dní...

až někdo bude hrát postavu 16 a půl roku reálného času, pak má cenu řešit kraviny jako je přirozená smrt, hasta maňana štouralové(Mergene), když štourat tak pořádně
  • 0

#30 Bedra

Bedra

Cechmistr

• Cech zlodejů
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2360 Příspěvků:

Odesláno 29.07.2008 12:31

Vona je Violuska trochu prostoreka na to si casem zvyknes :)

a aby to nebylo uplne offtopik tak podle me je dobry kdyz postava starne ale treba jenom v urcitych epochach jako treba po wipu a podobne ikdyz cas na demone leti neuprosne stejne jak tady akorat trochu rychleji :) porad to hrajem pro zabavu a ne proto abysme po kazdym lognuti mohli pocitat novy vrasky na cele nasi postavicky :)
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních