Vzpomínám si na dobu kdy jsem začínal na démoně hrát...
Orfík se chystal na duel a poprosil mě abych ho trochu očaroval a tak... no měl takový hezký zlatý brnění - jo ten koukal když se předemnou objevil jak ho bůh stvořil - prej kritické selhání kouzla - jej co je to za blbost!

Nevěděl jsem to a jsem rád že mě na místě nezabil! (ale on věděl že jsem mu chtěl jen pomoct)
Přemejšlim že kdybych dával se někym duel tak mu očaruju zbraň a on mě bude mlátit pěstma - no pokud to nebude mnich

Jo tedy problém je že se jedná o změnu oproti původnim pravidlum já tedy chápu proč. Nicméně když někdo začne hrát na démoně neni na fóru pečenej vařenej a o tyhle upravě neví dokud mu to něco neodrovná... pak si to najde.
Nicméně navrhoval bych to nějakým způsobem upravit nepřijde mi toto řešení zrovna šťastné - komu jo?
Navrhoval bych třeba aby byla 50% (neb míň?) šance že se kouzlo povede. To na samotného sesilatele klade značné nároky v počtu kouzel které musí obsadit. Nebo druhá možnost je to kouzlo zpomalit tedy že by třeba dávalo +1 za 5lvl oproti +1 za 4 lvl případně nějakou kombinaci.
Tak jak je aktuální stav to je absolutně nepoužitelný případně... je možný to použít v nejvyšší nouzi na zbraň za par zlatejch.
(tady tedy mluvim o kouzlech silnější kouzelná zbraň a kouzelné roucho)
Co se týče toho ohně na zbraň tam je to trochu složitější, ale zas podobný pokud to někomu přijde blbý dát tam zas nějaký to oslabení že by dávalo třeba míň dmg ohněm nebo se to nezdařilo v 70% seslat tak bych tahle kouzla uplně zrušil.
Ono stejně aktuální stav je takovej že to nikdo nepoužívá protože si nechce zničit zbraň a akorát to mate lidi co jsou na démoně chvíli... řeknu člověku dost znechutí hru když už si konečně koupil tu zlatou zbraň a ono - ups! "kritické selhání kouzla" které se mu předtim nestalo to snad raději, aby tam to kouzlo nebylo teda aspoň z mého pohledu je spíše matoucí než použitelné...