Chtěl bych se, vás zkušených, zeptat jak začít poprvé. ( Bylo by to mé první hraní přes internet). Prohlídl a přečet různé rady a návody, ale je tu spousta neznámého. Tak jak bych měl začít ve hře, abych ostatním nekazil hru? Jak to vše funguje?
Při prohlížení obrázků jsem si všim znaků např. mezi hvězdičkami jsou popsány úkony, za lomítkami je ooc řeč. Jsou ještě nějaké znaky?
Mohl by, prosím, popsat začátek a způsob hraní.
Pro začátek by to mohlo být snad vše.
Předem děkuji všem, kterým zde, svým způsobem, seberu jejich čas. Též za jejich rady. (pokud zde nějaké budou).

Úplný začátečník
Započal
Host_Neználek_*
, 04.11.07 19:53
10 odpovědí na toto téma
#1 Host_Neználek_*
Odesláno 04.11.2007 19:53
Odesláno 04.11.2007 20:40
Pro začátek se potuluj po městě a poslouchej co lidi říkaj a jak hrajou, to ti dá základ. Potom je třeba nějak rozhodnout o personalitě své postavy, třeba , že chceš hrát někoho kdo nerad mluví, protože má vadu řeči nebo špatné zkušenosti(nebo cokoli jiného), odpovídáš jednoslovně, případně krátkými úsečnými větami, doplňuješ to třeba různými grimasami a podobně(pozor na helmu, spousta lidí včetně dobrých RP hráčů se mračí s hrncem na hlavě a podobně). Toť jen příklad samozřejmě.
Jde hlavně o to pokusit se vcítit do té fantasy postavy s jejími problémy a radostmi. No a pokud tě RP nezajímá, tak se domlouvej tellem, nebo vyjímečně přes lomítka. Pokud bys měl ještě další dotazy doporučuju spíš oslovit nějakého Counselora nebo DM, určitě se ti dostane odpovědi a to hned
.
Jde hlavně o to pokusit se vcítit do té fantasy postavy s jejími problémy a radostmi. No a pokud tě RP nezajímá, tak se domlouvej tellem, nebo vyjímečně přes lomítka. Pokud bys měl ještě další dotazy doporučuju spíš oslovit nějakého Counselora nebo DM, určitě se ti dostane odpovědi a to hned

Odesláno 04.11.2007 21:09
Já bych za sebe přidal takovou vcelku přímočarou radu, ale jelikož tipuju, že budeš vášnivým čtenářem, myslím, že by mohla prospět hodně. V podstatě si vzpomeň na nějakou kvalitní knížku a na nějaký oblíbený charakter. Čím tě zaujal? Vždycky, když šlo do tuhého, začal z nervozity skládat nesmyslné básně? Před ženskými/mužskými se mu/jí začaly třepat ruce a koktavým hlasem se vymlouval na revma? Měl nějaký typický znak? Specifické vyjadřování? Poskakující chůze?
Tohle a spousta dalšího dokáže postavě dodat příjemnou hloubku. Promysli si a vymysli alespoň pár takových rysů, promysli názory a postoje. Nemusí to jít úplně do detailu, taky můžeš tu postavu začít poznávat až při hraní (tak to dělám já), ale klidně si ji do těch posledních detailů promyslet můžeš : )
Nemusíš nic, můžeš cokoli. Na mysli bys měl mít dvě zásady:
1. Chci se bavit (takže podle toho zařídím své hraní)
2. Nechci rušit ostatním hru (zejména OOC + další případné způsoby znepříjemňování (zabíjení jen tak, apod)
A závěrem bych chtěl říci, že už z tvého přístupu je vidět, že ti to půjde moc dobře, takže doufám, že se ti u nás na Démoně bude líbit a bude tě naplňovat stejně jako ty ji.
Vítej na palubě
Tohle a spousta dalšího dokáže postavě dodat příjemnou hloubku. Promysli si a vymysli alespoň pár takových rysů, promysli názory a postoje. Nemusí to jít úplně do detailu, taky můžeš tu postavu začít poznávat až při hraní (tak to dělám já), ale klidně si ji do těch posledních detailů promyslet můžeš : )
Nemusíš nic, můžeš cokoli. Na mysli bys měl mít dvě zásady:
1. Chci se bavit (takže podle toho zařídím své hraní)
2. Nechci rušit ostatním hru (zejména OOC + další případné způsoby znepříjemňování (zabíjení jen tak, apod)
A závěrem bych chtěl říci, že už z tvého přístupu je vidět, že ti to půjde moc dobře, takže doufám, že se ti u nás na Démoně bude líbit a bude tě naplňovat stejně jako ty ji.
Vítej na palubě

Odesláno 04.11.2007 21:53
Výše uvedené rady si myslím do začátku víc než dostačující.
Akorát mám trochu strach aby až se budeš potulovat po městě za účelem odkoukání RP, abys tam nezvrthl majlant hodin, než se nějaké pěkné objeví.. neboť taková je taky Demona.
Jinak jesli máš o RP zájem tak se určitě chytneš, jen ti přeji ať potkáš dobré lidi aby tě hraní po chvíli neomrzelo.
Akorát mám trochu strach aby až se budeš potulovat po městě za účelem odkoukání RP, abys tam nezvrthl majlant hodin, než se nějaké pěkné objeví.. neboť taková je taky Demona.
Jinak jesli máš o RP zájem tak se určitě chytneš, jen ti přeji ať potkáš dobré lidi aby tě hraní po chvíli neomrzelo.
Odesláno 24.07.2008 19:38
Lze praktikovat RP z četby fantasty knih? Vím že v hraní RP se meze nekladou, avšak jakýsi "sumář tipů" od někoho kdo to opravdu podle RP zahrál by se hodil-
Odesláno 24.07.2008 19:58
určitě ano, jenom upřesni na co se ptáš, uplně tomu nerozumím :)
Odesláno 24.07.2008 20:00
RP stačí chtít hrát:)
Odesláno 24.07.2008 20:15
Fantazii se meze nekladou, kdyz to ma uroven, hlavu a patu, hraj klidne clena skorzenyho jednotek, jak jsem kdesi vycetl od Deekina :)
Odesláno 24.07.2008 20:40
Taky je dobry aby prvni postava byla bud hodna/kladna nebo zena, zacatky sou pak o hodne snazsi :)
Odesláno 24.07.2008 21:22
jestli myslíš hraní podle předlohy, tak jsou tu jistá pravidla o existujích jménech a tak, ale to se moc neřeší, pokud neděláš neplechu.. mě osobně vadí, když si někdo zvolí známé jméno, ale charakter daná postavy vůbec nerespektuje..
takže dopuručuji metodu "Stanislavského" (jestli to píšu dobře), bude tě to bavit, jak se budeš v dané roli zdokonalovat a rozvíjet... ale pozor na velké hrdiny, mnohdy se to zvrhne ve velkohubé vystupování.. třeba můj Sturm Ostromeč bych řekl takový i má být, ale nenechat se unést...
odstrašujícím příkladem budiž Gaborn, který se po přechodu na DH tak nějak pomátl
takže dopuručuji metodu "Stanislavského" (jestli to píšu dobře), bude tě to bavit, jak se budeš v dané roli zdokonalovat a rozvíjet... ale pozor na velké hrdiny, mnohdy se to zvrhne ve velkohubé vystupování.. třeba můj Sturm Ostromeč bych řekl takový i má být, ale nenechat se unést...
odstrašujícím příkladem budiž Gaborn, který se po přechodu na DH tak nějak pomátl

Odesláno 25.07.2008 02:22
Pokud hraješ podle například knižní přílohy je lepší její děj umírnit, přizpůsobit na démonu, nemůžeš hrát někoho kdo našel meč života a veme život komu bude chtít, můžeš ho hledat, vysvětlovat výpravy tím že se snažíš ten artefakt najít, postupem času z toho třeba zešílet a tak
Nebo prostě místo meče si dáš žezlo života který ti za uužasné a dlouhodobé RP hraní třeba i DM poskytne. Prostě jak sem psal, nepřehnat to v nerálnost, taky se snažit bavit nejen sebe, ale i ostatní.
-----------------------------
O jménech asi takle: Vysloveně mě pijou ména typu Arthas the lich king, Break Heart ( emo
) A tak dále... Dej si fantasy jméno teď sem třeba viděl ve hře jméno Rythiewievin (nebo tak nějak) to se mi ohromě líbilo :)
A pokud dobře vidím nikdo ti nenapsal ať vyhledáš někoho co kdo má ve jméně "Counselor" Aspoň 1x deně tam nějakej bejvá, a pokuď do dělají jako já, ukážou ti základní lokace démony v kterejch budeš asi nejčastěji, řeknou ti základní věci jako sledování fora, základní pojmy, jak se chovat a nechovat.... No já to tu řikat nebudu, jestli chceš tak kontaktuj ve hře postavu Z'ress d' Har'dro já ti klidně pomůžu
uf

O jménech asi takle: Vysloveně mě pijou ména typu Arthas the lich king, Break Heart ( emo

A pokud dobře vidím nikdo ti nenapsal ať vyhledáš někoho co kdo má ve jméně "Counselor" Aspoň 1x deně tam nějakej bejvá, a pokuď do dělají jako já, ukážou ti základní lokace démony v kterejch budeš asi nejčastěji, řeknou ti základní věci jako sledování fora, základní pojmy, jak se chovat a nechovat.... No já to tu řikat nebudu, jestli chceš tak kontaktuj ve hře postavu Z'ress d' Har'dro já ti klidně pomůžu
uf

0 uživatelů si čte toto téma
0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních