Skočit na obsah

Fotka

Arcanum

• Please log in to reply
49 odpovědí na toto téma

#1 Conan Amra

Conan Amra

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 711 Příspěvků:

Odesláno 17.05.2007 13:23

Rozhodol som sa ze zalozim topic v ktorom budeme prispievat svojimi peknymi prispevkami ,zazitkami s tejto hry alebo super odkazmi ,ktore pomozu v orientovani sa v tejto hre ked snou este nemal nikto do cinenia ,tymto prosim o vsetkych hracov ktory sa s touto uzasnou RPG hrou stretli a hrali ju alebo snou maju nejake skusenosti nech prispievaju :wow:

Celkovo si myslim ze RPG ako je Arcanum este nikdy nebolo vytvorene,odporucam kazdemu fandovi a najma Falloutu,aby ste boli v obraze vytvorili ju clenovia Fallout tymu ktory zalozili Troika Games ktory tuto hru vytvorili.V tejto hre vidime uzasne spojenie sveta techniky a fantasy kuziel ,mecov a bojov.Pripomina to svet Julesa Verna v ktorom mate balony ,parne stroje ,vlaky v plne technologickych mestach Viktorianskeho obdobia a na druhej strane hory v ktorych ziju trpaslici a lesy v ktorych sa skryvaju elfovia a brania si svoj kraj ktory je nedotknuty technologiou....

Prikladam par uzitocnych odkazov ,oficialna stranka bola stiahnuta ale tuto som našiel jej archivovanu verziu ,tak pokochajte sa pohladom referujte a nechavajte uzasne rady a nazory ,a btw aku cestu ste si vybrali vy ,ci magiu alebo techniku a ake vyhody nevyhody v tom vidíte ..

http://www.terra-arcanum.com/sierra/

http://terra-arcanum.com/

celkovo odkaz na wikipediu uzitocnu kde najdete vačšinu tychto adries a skvely popis a info o hre
http://en.wikipedia...._Magick_Obscura

Teším sa na príspevky :laugh:
  • 0

#2 Host_Ammazonca_*

Host_Ammazonca_*
  • Host

Odesláno 17.05.2007 13:27

Já milovník RPG her nejsem, jediná podobná hra v historii mého hraní je NWN :wow: Jsem šílenec do adventur, takže moji lásku k Syberii, The longest journey, parádní úchylné Psychonauts, akční Beyond good and evil a podobným skvostům, hned tak něco nepřekoná :laugh:
  • 0

#3 Maslostroj

Maslostroj

Cechmistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2381 Příspěvků:
  • Interests:Books & Pubs

Odesláno 17.05.2007 13:45

V životě jsem o téhle hře neslyšel, takže ti tímto děkuji. Už se těším, až se do ní pustím. Sbohem udělané zkoušky : )
  • 0

#4 Chuanetta

Chuanetta

Cechmistr

• Hráč
  • 2072 Příspěvků:

Odesláno 17.05.2007 13:56

Ja ji znam, ale popravde me nechytla.
  • 0

#5 Tomi the Nightkiller

Tomi the Nightkiller

Velmistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3824 Příspěvků:

Odesláno 17.05.2007 14:30

Znám,chtěl jsem hrát, nehrál jsem, chci, ale jsem línej, ale slyšel jsem samé dobré reakce na to:)
  • 0

#6 Conan Amra

Conan Amra

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 711 Příspěvků:

Odesláno 17.05.2007 16:32

Uzasne na tej hre je to ze v kazdej fantasy RPG mate klasiku ,bojovnikov magov ,bud ste prskavka alebo tupy bojovnik ,tu sa naskytuje dalsia cesta a tym je technologia ,pravy opak magie,takze kazdy odporca magie si tu najde tvorivu hru.Pekne je natom ako zbierate sučiastky potrebne na zostrojenie niečoho vačšieho ,mozte si spravit vlastny power armor podobny s fallouta :wow: ,dalej si vyrobite sami dynamit ,lieciva ,municiu ,vlastne pusky ,zbrane na blizko si ukujete,proste moznosti je vela ,je 15 tried kuziel a stoho kazda trieda ma 5 vlastnych kuziel s coho vyplyva 75 kuziel celkovo a technologia ma na vyber 8 tried po 7 vyrobkov co je 56 vyrobkov ktorych mozete sami vyrobit plus kopu dalsich ktore mozete najst v opustenych technologickych starodavnych mestach a tym padom si vyrobite uzasne predmety ktore nemate normalne vo vybere,a je to len a len na vas :laugh:

Predstavte si situaciu ked nejaky mag napadne trpaslika odeneho v power armori a zautoči nanho kuzlami ,trpaslik s resistenciou voci magii odolava utoku a vybera si svoj Tesla Canon,ano citate spravne :))) a striela po magovi ,ten si vyvolava svojho pomocnika pomocou summon a nasledne trpaslik vybera z batohu svojho osemnoheho mechanickeho arachnida ktory mu ma pomoct v boji a vystreli par davok s pušky voci magovi a jeho pomocnikovi...

Toto bola len jedna ukazka zo sveta aky tam mozete zazit :laugh:

Tu je odkaz este na dalsiu stranku dobru

http://www.arkady.cz/cz/arcanum.asp
  • 0

#7 beeboow

beeboow

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1307 Příspěvků:

Odesláno 17.05.2007 16:41

Mně se ta hra líbila dřív, dokonce sem si i koupil originál ale ani tak mě moc nechytla. Je pravda ale, že sem ji prakticky jen rozehrál. Dneska bych ji nehrál kvůli zastaralý grafický stránce. Stejně jako bych se už asi nepustil do BG nebo do Falloutu. Takový hry by si zasloužily předělání audiovizuální stránky.
  • 0

#8 Conan Amra

Conan Amra

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 711 Příspěvků:

Odesláno 17.05.2007 16:46

Chcem este reagovat,hra je sice staršia ale myslim ze po vizualnej stranke nieje natom tak hrozne ako fallout 1 a je to prijatelne na hru ,ty co neberu do uvahy nejak extra grafiku ale hratelnost tak sa chytte tejto hry,a Ammazonca ked sa ti pacila adventura Syberia tak tato hra by ta chytila velmi pretoze mi pripada ze Syberia bola inspirovana prave Arcanumom ..... po tej technickej stranke a strojmi :))

A takisto chcem povedat ze ja osobne ked som tu hru dostal ,nainstaloval som si to ,pozrel začiatok a hru som odlozil pretoze som mal rozohratu nejaku inu v tej dobe,ku Arcanumu som sa vratil cca po par mesiacoch a potom som nic ineho nechcel vidiet,teraz sa mi moja hra opat vratila domov a mam opat sancu ju hrat znova,preto ostatne hry idu bokom :))

tato hra si zasluzi pomenovania jedna z naj RPG hier doteraz a co sa tyka originalnosti este ju ziadna hra nepredbehla a ani sa na nu nechyta v tomto :)

Prvy pohlad je zvlastny ,hrajte to chvilku dlhsie a nepusti vas to minimalne na par mesiacov kym to nedohrajete .. :wow:
  • 0

#9 Dona Atreid

Dona Atreid

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 222 Příspěvků:
  • Interests:Dona Atreid - mladá alicijská krejčí

Odesláno 17.05.2007 16:48

No nevim Arcanum jsem hrála , ale to bylo dávno, několik let zpět, styl Jules Verna , celkem dobrý ale dnes již bych řekla překonané. Není to Arcanum II ??
  • 0

#10 Host_Nabuccor_*

Host_Nabuccor_*
  • Host

Odesláno 17.05.2007 17:24

inac arcanum je preto tak chytlave lebo vam starsim pametnikom nieco pripomina..

...a to ze je od Black Ilse Studio co ma na svedomy aj super mega ultra rpg seriu Fallout.

Samozrejme Arcanum je mix falloutu s diablom

-hru som celu presiel a musim povedat ze aj niekolko krat s uplne inymi char., a urcite ma co ponuknut aj teraz ked patri skor k tym starsim hram... rok vyroby myslim ze 2002
  • 0

#11 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 17.05.2007 17:37

off: z dobrejch rpg musim samozřejmě doporučit Might and Magic, hrál sem sedmičku (supr) a osmičku (trochu horší, ale taky dobrá), celkem ošklivá grafika tak bacha
tohle sem nehrál, ale musim přiznat, že grafika mě sem tam už odradí (rád si zahraju HoMaM 3, ale dvojku nemůžu ani vidět :wow: )
  • 0

#12 Ararat

Ararat

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 470 Příspěvků:

Odesláno 17.05.2007 19:46

Jo, Arcanum jsem hrál, už je to dost dávno. Chytla mě, dohrál jsem, řadím ji rozhodně k těm lepším kouskům na poli RPG. Ale na druhou stranu musím říct, že nepatří mezi moje úplně nejoblíbenější RPG (jasně vede Planescape:Torment :laugh: )

off: z dobrejch rpg musim samozřejmě doporučit Might and Magic, hrál sem sedmičku (supr) a osmičku (trochu horší, ale taky dobrá), celkem ošklivá grafika tak bacha
tohle sem nehrál, ale musim přiznat, že grafika mě sem tam už odradí (rád si zahraju HoMaM 3, ale dvojku nemůžu ani vidět :laugh: )

Might & Magic bych teda rozhodně nedoporučoval. Děsnej žrout času, delší hru jsem snad nehrál :wow:
  • 0

#13 beeboow

beeboow

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1307 Příspěvků:

Odesláno 17.05.2007 21:29

No když sme u těch starejch "vykopávek" tak z RPG mě nejvíc bavil Dungeon Master (spíš dvojka), Ultima Underworld 2, Fallout (oba díly), Baldur's Gate, Diablo (hlavn2 jednička) a Dungeon Siege.

Nevím ale jestli bych měl v dnešní době chuť si nějakou hru znovu zahrát. Sem v tomhle dost povrchní a jak už jsem řekl ta audiovizuální stránka... :laugh:

Teď sem si vzpomněl ještě na jednu hru, kterou bych tam mohl zařadit. Crusader: No remorse. Hrál ste to někdo? Pamatuju si dodnes pár hlášek z ní. Aaaah, another satisfied customer. Come on, come on, come on the Weasel is here. Joooo to byly časy. :wow:
  • 0

#14 Maslostroj

Maslostroj

Cechmistr

• Hráč
  • 2381 Příspěvků:

Odesláno 17.05.2007 21:45

Teď sem si vzpomněl ještě na jednu hru, kterou bych tam mohl zařadit. Crusader: No remorse. Hrál ste to někdo? Pamatuju si dodnes pár hlášek z ní. Aaaah, another satisfied customer. Come on, come on, come on the Weasel is here. Joooo to byly časy. :wow:

Zobrazit příspěvek

Jak bych si mohl nepamatovat červeného hrdinu : )
Hlášky pamatuju akorát při volbě obtížnosti: Mama's boy. Lose Cannon.
  • 0

#15 Garret

Garret

Spammistr

• Hráč
  • 2219 Příspěvků:

Odesláno 17.05.2007 21:53

Zobrazit příspěvek

Jo, jedna z prvních her v SVGA grafice.
Jinak co se tyce te grafiky, tak ja taky na to docela dam. Nebo aspon byvam dost zklamanej kdyz zkousim neco co se mi driv libilo, ale ted to proste uz neni ono.
  • 0

#16 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 18.05.2007 13:31

Jo, Arcanum jsem hrál, už je to dost dávno. Chytla mě, dohrál jsem, řadím ji rozhodně k těm lepším kouskům na poli RPG. Ale na druhou stranu musím říct, že nepatří mezi moje úplně nejoblíbenější RPG (jasně vede Planescape:Torment  :laugh:  )
Might & Magic bych teda rozhodně nedoporučoval. Děsnej žrout času, delší hru jsem snad nehrál :wow:

Zobrazit příspěvek

o Planescapu sem četl docela kladný slova, MaM je možná dlouhej, ale to vůbec neni na úkor obsahu, jeden z nejlepších RPG systému vůbec
2 Beeboow: Dungeon Siege sem sice hrál, ale neodvážil bych se nazvat to RPG, protožej e to dost bezduchá klikačka, taková akční hra spíš, takže žádný HCRP... zábava, ale nedá se to srovnat s věcma typu IWD nebo TES...
  • 0

#17 Godzilla1

Godzilla1

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1013 Příspěvků:
  • Interests:Pcdlo
    Litani
    .-( skola

Odesláno 18.05.2007 13:38

No když sme u těch starejch "vykopávek" tak z RPG mě nejvíc bavil Dungeon Master (spíš dvojka), Ultima Underworld 2, Fallout (oba díly), Baldur's Gate, Diablo (hlavn2 jednička) a Dungeon Siege.

Nevím ale jestli bych měl v dnešní době chuť si nějakou hru znovu zahrát. Sem v tomhle dost povrchní a jak už jsem řekl ta audiovizuální stránka... :laugh: 

Zobrazit příspěvek

Tak plakát Crusadera no remorse me prosim ulpiva primo pred vocima :laugh: jojo No remorse a No regret to byly skvele parby
  • 0

#18 Mantor

Mantor

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1109 Příspěvků:
  • Interests:RPG hry, film, bojove umenia, scifi a fantasy literatura

Odesláno 18.05.2007 14:19

... MaM je možná dlouhej, ale to vůbec neni na úkor obsahu, jeden z nejlepších RPG systému vůbec..

Zobrazit příspěvek

Ale preboha nesranduj :wow:
  • 0

#19 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 18.05.2007 14:27

Ale preboha nesranduj  :wow:

Zobrazit příspěvek

hele sice moje osobní Meinung, ale zrovna sedmička má moc pěknej příběh, systém dovedností mi připadá perfektní, navíc zbraně a zbroje s popisem.... taková kroužkárna vypadá úžasně, podobnou sem už zahlíd v Oblivionu (ale tam je light armor a já nosim heavy..)
  • 0

#20 Mantor

Mantor

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1109 Příspěvků:
  • Interests:RPG hry, film, bojove umenia, scifi a fantasy literatura

Odesláno 18.05.2007 14:50

Ja som hral myslim len 2 M&M , sestku a spominanu sedmicku, RPG system tejto hry je uplne priserny a nudny. Pribeh si vobec nepamatam, cize ma neoslovil.

Moje top PRG su:

system a mechanika - Elder's Scrolls seria, BG II, NWN, Fallout
Pribeh - BG II , Planescape Torment, Gothic I + II , Albion, Fallout
Atmosfera - Planescape Torment, Gothic , Fallout
Turn based - Wizardry , Realms of Arkania, Fallout
  • 0

#21 Host_Nabuccor_*

Host_Nabuccor_*
  • Host

Odesláno 18.05.2007 15:20

Ja som hral myslim len 2 M&M , sestku a spominanu sedmicku, RPG system tejto hry je uplne priserny a nudny. Pribeh si vobec nepamatam, cize ma neoslovil.

Moje top PRG su:

system a mechanika - Elder's Scrolls seria, BG II, NWN, Fallout
Pribeh - BG II , Planescape Torment, Gothic I + II , Albion, Fallout
Atmosfera - Planescape Torment, Gothic , Fallout
Turn based - Wizardry , Realms of Arkania, Fallout

Zobrazit příspěvek

s toho vyplyva ze jednoznacnym vitazom je nej RPG vsech dob Fallout
  • 0

#22 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 18.05.2007 15:49

abych nezapoměl na Čechy, tak Brány Skeldalu 1 sou taky poc pěkný po systémový i příběhový stránce, navíc solidní obtížnost
  • 0

#23 Conan Amra

Conan Amra

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 711 Příspěvků:

Odesláno 18.05.2007 16:36

abych nezapoměl na Čechy, tak Brány Skeldalu 1 sou taky poc pěkný po systémový i příběhový stránce, navíc solidní obtížnost

Zobrazit příspěvek

Ano počul som o tom ale nejak sa to nikdy nedostalo ku mne,da sa povedat ze nieco ako ISHAR ,hovori to aspon niekomu niečo ?ISHAR 1,2 a 3 velmi kvalitna seria tohto druhu hier.

Co sa tyka medzi moje naj favorite RPG

na prvych miestach je seria Elder Scrolls,Fallout a Arcanum
dalej tam zaradujem aj Planescape Torment ,Gothic 1 a 2 ,NWN a ked to tak berem toto su aj vlastne moje najoblubenejsie hry celkovo to vyplyva ze RPG u mna jednoznačne kraluje.

PS:nesmiem zabudnut na Realms of Arkania ,uzasna seria a zahral by som si ju opat ale nejak mi nejde uz .. Ja patrim k tipom ludi ktory uprednostnuju hratelnost a atmosferu pred predigitalizovanymi postavami a grafikou ktora je ako real .. asi som moc oldschool ale nedam dopustit na hry ako je Arcanum a Fallout a zahrajem si ich stale.
  • 0

#24 Host_Nabuccor_*

Host_Nabuccor_*
  • Host

Odesláno 19.05.2007 10:13

nieco novsie od tvorcov hry Arcanum

http://www.gameexpre...roducts_id/1069
  • 0

#25 Conan Amra

Conan Amra

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 711 Příspěvků:

Odesláno 20.05.2007 07:50

nieco novsie od tvorcov hry Arcanum

http://www.gameexpre...roducts_id/1069

Zobrazit příspěvek

Pozriem to ,aj ked myslim ze toto bude viacej na boj a questy ustupia do pozadia ked je tam vraj len tych 20Npc ,ale zase naco narazime v prazdnom chrame to je pravda.
  • 0

#26 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 20.05.2007 11:20

Pozriem to ,aj ked myslim ze toto bude viacej na boj a questy ustupia do pozadia ked je tam vraj len tych 20Npc ,ale zase naco narazime v prazdnom chrame to je pravda.

Zobrazit příspěvek

na to sem čet pochvalnou recenzi, prej dobrý :blushing:
  • 0

#27 Conan Amra

Conan Amra

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 711 Příspěvků:

Odesláno 20.05.2007 16:36

na to sem čet pochvalnou recenzi, prej dobrý  :blushing:

Zobrazit příspěvek

Urcite si to nejako zaobstaram ,kto vie kde sa da kupit este hra Arcanum prosim poradte mi alebo rovno dajte adresu ked je to v prahe.Diky ,mam potrebu si zaobstarat original.
  • 0

#28 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 09.06.2007 15:30

jinak má někdo zkušenosti se hrou Demise?
  • 0

#29 Godzilla1

Godzilla1

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1013 Příspěvků:
  • Interests:Pcdlo
    Litani
    .-( skola

Odesláno 09.06.2007 15:43

V životě jsem o téhle hře neslyšel, takže ti tímto děkuji. Už se těším, až se do ní pustím. Sbohem udělané zkoušky : )

Zobrazit příspěvek

Vřele vřele vřele doporučuju neni nic lepsiho nez kouzelniky lovit slonobijkou puškou z baglu vytahnout automatizovanou tarantuli phanenou parnim strojem co te vyleci a jit na nej :grin: kouzelnikovi se spatne kouzli s dirou v šišce

Osobne sem to dohral za maga i technika ale technik to ma zajimavejsi jdou tam uplny silenosti :grin: az po Tesla zbran ala Doom je to proste bomba
  • 0

#30 Maslostroj

Maslostroj

Cechmistr

• Hráč
  • 2381 Příspěvků:

Odesláno 09.06.2007 16:36

Vřele vřele vřele doporučuju neni nic lepsiho nez kouzelniky lovit slonobijkou puškou z baglu vytahnout automatizovanou tarantuli phanenou parnim strojem co te vyleci a jit na nej  :grin: kouzelnikovi se spatne kouzli s dirou v šišce
Osobne sem to dohral za maga i technika ale technik to ma zajimavejsi jdou tam uplny silenosti  :grin: az po Tesla zbran ala Doom je to proste bomba

Zobrazit příspěvek

Popravdě řečeno, založil jsem postavičku, vydržel asi 2 minuty úvodního rozhovoru a hra šla z harddisku. Už jsem na nějaké větší hraní starý a raději mám ty odreagovačky akční, na občasné zabíjení času - BloodRayne2, Starcraft multi, Demona.

Samozřejmě se těším na SC2 jak čert, ale kupodivu třeba na Fallouta 3 ani moc ne.

NWN2 jsem dohrál do prvního úkolu pro město - nalezení kupce či co.

Co se RPG her týče, tak hodně udělalo online hraní; prostě "povídat" si s NPC, mi už moc prima nepřijde, to musí být fakt hodně nabušená hra - jako třeba Fallout1 a 2.
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních