Skočit na obsah

Fotka

Popisek postavy

• Please log in to reply
38 odpovědí na toto téma

#1 wekslak

wekslak

Mistr

• DM
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1422 Příspěvků:

Odesláno 06.03.2007 12:28

taaaakze, kolikrat narazim na postavy ktery maj v popisu pribehy, "kuk", holé nic (to celkem beru), no proste vsechno jenom né popis jak ta postava vlastne vypada a myslim ze k tomuhle ten popisek je...jo pribehy sou krasny, ale radsi si je prectu v IC topicu tady na foru nez tam, kde by mohli byt "rady" pro ostatni hrace jak vlastne na tuto postavu rekneme reagovat...

dam priklad...mam postavu, zenu, povolanim zlodejka, vrah...v popisku mam neco takovydleho *na tvari ma zretelnou jizvu, jinak dosti pohledna slecna* ...nekoho okradu, ten to de nahlasit a co rekne? ano ano, spravne "ta zenska mela jizvu na tvari a byla kus" s takovym handicapem mam sice jako zlodej znacny problemy, ale nikdo neni dokonaly, ani nase postavy pratele :cool: takze timto i zadam, aby si lidi nedelali povahove nejspravnejsi, nejlepsi postavy, dali jim i vady atd...ten problem muzu vyresit napriklad helmou (pro jistotu zmenim i obleceni) a pokud okradeny je dobrym RP hracem (coz se da zjistit uz pri okradani ((pozor mam tim na mysli ciste v duchu RP)) ), jiste pochopi ze nema jak zenu poznat

proste ty vlastnosti co si nastavite, by podle me meli byt v popisku nejak popsany treba kdyz ma nekdo 18 sily napsat tam *je ocividne hodne silny* nebo co ja vim :happy:

potom muzou byt zajimavejsi i souboje, kdyz maji obe strany zucastnenych postav tyto popisky, diky nim muzou postavy odhalit slabiny nepritele, ostatne jako to mu je vicemene i v realnym svete, kde, i kdyz de proti me dvoumetrova hora svalu s horsi "vybavou" :laugh: tak zvolim radeji utek
  • 0

#2 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 06.03.2007 12:52

Jojo a prosim vyvarujte se castejch chyb typu "Vidis statneho bojovnika Humidora. Vyrostl na dalekem severu, odkojen starou vlcici a zocelen krutym podnebim."

Prvni veta OK, druha naprosta blbost.
:cool:
  • 0

#3 wekslak

wekslak

Mistr

• DM
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1422 Příspěvků:

Odesláno 06.03.2007 12:56

Jojo a prosim vyvarujte se castejch chyb typu "Vidis statneho bojovnika Humidora. Vyrostl na dalekem severu, odkojen starou vlcici a zocelen krutym podnebim."

Prvni veta OK, druha naprosta blbost.
:cool:

Zobrazit příspěvek

:happy: tak tak, protoze jak postava muze podle vzhledu poznat kym byl odkojenej ze jo :laugh:
  • 0

#4 Tomi the Nightkiller

Tomi the Nightkiller

Velmistr

• Hráč
  • 3824 Příspěvků:

Odesláno 06.03.2007 13:21

*je očividně silný* bych nechal, dal bych tam snad i *vyzařuje z něj inteligence* nebo *je velice charismatický*, ale nevím, jak by vyznělo *je očividně obratný*:)

nejsem si však jist, kolik hráčů napíše do popisku své slabiny, tím myslím viditelné, ale asi to zkusím:)
  • 0

#5 vafliik

vafliik

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 919 Příspěvků:

Odesláno 06.03.2007 13:23

:laugh: tak tak, protoze jak postava muze podle vzhledu poznat kym byl odkojenej ze jo  :blink:

Zobrazit příspěvek

Leda že by měl na bradě eště zaschlý vlč...uhm... nebudu se do toho pouštět :happy:

S timhle popisem je problém, že ho nemůžeš jako hráč podle potřeb editovat. Aspoň myslim.
Jinak by to byl skvělej nástroj pro roleplaying, mohly by se tam psát i aktuální stavy postavy, nejen obecný znaky.

Já to většinou nechával prázdný, protože se mi to moc neosvědčovalo (třeba s tou jizvou jak řikáš - většinou jsem chodil v helmě a lidi se mě ptali, od čeho mám tu jizvu...) I když souhlasim, že takový ty znaky, vycházející ze základních atributů by se tam psát měly (vypadá silně, je krásná apod.)

Eště taky de vo to, jestli to někdo může kontrolovat. Jestli si třeba někdo neudělá postavu s charismatem 8 a nenapíše si do popisu "Je nádherná a neskutečně přitažlivá" :cool:
  • 0

#6 wekslak

wekslak

Mistr

• DM
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1422 Příspěvků:

Odesláno 06.03.2007 13:24

jak by vyznělo *je očividně obratný*:)

Zobrazit příspěvek

treba *pri pohybu nepusobi neohrabane* :cool:
  • 0

#7 Tomi the Nightkiller

Tomi the Nightkiller

Velmistr

• Hráč
  • 3824 Příspěvků:

Odesláno 06.03.2007 13:26

treba *pri pohybu nepusobi neohrabane*  :cool:

Zobrazit příspěvek

jo,na to jsem myslel, ale zase když stojí nebo sedí u/vedle sebe a povídají si,vidí se prvně,tak mi to vyzní divně;)rozhodně divněji než to,co jsem psal o ostatních vlastnostech:)

pardon,jsem rejpalskej puntičkář někdy:)
  • 0

#8 wekslak

wekslak

Mistr

• DM
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1422 Příspěvků:

Odesláno 06.03.2007 13:44

Leda že by měl na bradě eště zaschlý vlč...uhm... nebudu se do toho pouštět  :grin:

S timhle popisem je problém, že ho nemůžeš jako hráč podle potřeb editovat. Aspoň myslim.
Jinak by to byl skvělej nástroj pro roleplaying, mohly by se tam psát i aktuální stavy postavy, nejen obecný znaky.

Já to většinou nechával prázdný, protože se mi to moc neosvědčovalo (třeba s tou jizvou jak řikáš - většinou jsem chodil v helmě a lidi se mě ptali, od čeho mám tu jizvu...) I když souhlasim, že takový ty znaky, vycházející ze základních atributů by se tam psát měly (vypadá silně, je krásná apod.)

Eště taky de vo to, jestli to někdo může kontrolovat. Jestli si třeba někdo neudělá postavu s charismatem 8 a nenapíše si do popisu "Je nádherná a neskutečně přitažlivá"  :happy:

Zobrazit příspěvek

editovat bohuzel nejde no :cool: , leda ty "z oblacku" tusim muzou

to s tou jizvou...pech na hráče :laugh:

a kontrolovat to muze leda DM mno to je pravda, ale tak mam stejne za to ze kdyz uz by nekdo todle vypisoval, tak je to dobrej RP hrac a nepotkal sem dobryho RP hrace, kterej by takle "podvadel", protoze dobrym RP hracum de predevsim o zabavu :blink:
  • 0

#9 wekslak

wekslak

Mistr

• DM
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1422 Příspěvků:

Odesláno 06.03.2007 13:46

jo,na to jsem myslel, ale zase když stojí nebo sedí u/vedle sebe a povídají si,vidí se prvně,tak mi to vyzní divně;)rozhodně divněji než to,co jsem psal o ostatních vlastnostech:)

pardon,jsem rejpalskej puntičkář někdy:)

Zobrazit příspěvek

proto sem tam napsal "pri pohybu" :happy: obcas sem taky puntickar :cool:
  • 0

#10 Deekin

Deekin

Velmistr

• Kronikář
  • 3228 Příspěvků:

Odesláno 06.03.2007 14:00

a kontrolovat to muze leda DM mno to je pravda, ale tak mam stejne za to ze kdyz uz by nekdo todle vypisoval, tak je to dobrej RP hrac a nepotkal sem dobryho RP hrace, kterej by takle "podvadel", protoze dobrym RP hracum de predevsim o zabavu  :cool:

Zobrazit příspěvek

Ja vam do tech erpé navodu nechci moc kecat, ale muzes mi objasnit jak ti nebo komukoliv jinymu hrac, kterej ma nastaveno u postavy CHAR 8 a v popisu napsano ze je krasna, zkazi zabavu? Ona je na tom zabava s tou postavou nejak zavisla?
  • 0

#11 Dalamar

Dalamar

Starš

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1997 Příspěvků:

Odesláno 06.03.2007 14:02

Takze popiska Necum prasopse, jaka je ke shlednuti u slecny Klotyldy je spatne? :happy: :cool:
  • 0

#12 Deekin

Deekin

Velmistr

• Kronikář
  • 3228 Příspěvků:

Odesláno 06.03.2007 14:08

Osobne je mi "Necum prasopse" milejsi nez popis kde je napsano "pri spatreni jí /jeho ti prebehne mraz po zadech a zakusis intenzivni a nevysvetlitelny pocit strachu, cireho desu a zivelne hruzy a radsi se jdes hned zahrabat po krk do tuhnouciho cementu na nedaleke stavbe".

Obcas se bavim tim ze si ctu popisky postav a brat to vazne, beha mi mraz po zadech imrvere.
  • 0

#13 wekslak

wekslak

Mistr

• DM
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1422 Příspěvků:

Odesláno 06.03.2007 14:17

Ja vam do tech erpé navodu nechci moc kecat, ale muzes mi objasnit jak ti nebo komukoliv jinymu hrac, kterej ma nastaveno u postavy CHAR 8  a v popisu napsano ze je krasna, zkazi zabavu? Ona je na tom zabava s tou postavou nejak zavisla?

Zobrazit příspěvek

tos to blbe pochopil, nebo spis ja blbe napsal, myslel sem to tak ze dobrej RPař nema potrebu lhat o svych statech, to ze ma v popisu ze je krasna a Char ma 8 je podle me OOC lhani a co muze vic zkazit zabavu nez ooc
  • 0

#14 wekslak

wekslak

Mistr

• DM
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1422 Příspěvků:

Odesláno 06.03.2007 14:18

"pri spatreni jí /jeho ti prebehne mraz po zadech a zakusis intenzivni a nevysvetlitelny pocit strachu, cireho desu a zivelne hruzy a radsi se jdes hned zahrabat po krk do tuhnouciho cementu na nedaleke stavbe".

Zobrazit příspěvek

to je podle me tzv. "vnucovaci RP" a nema to nic spolecnyho s popiskama ktery sem myslel ja :cool:
  • 0

#15 vafliik

vafliik

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 919 Příspěvků:

Odesláno 06.03.2007 14:31

Ja vam do tech erpé navodu nechci moc kecat, ale muzes mi objasnit jak ti nebo komukoliv jinymu hrac, kterej ma nastaveno u postavy CHAR 8  a v popisu napsano ze je krasna, zkazi zabavu? Ona je na tom zabava s tou postavou nejak zavisla?

Zobrazit příspěvek

A jéje, starý PGčko přišlo šťourat do RP topicu :happy:

Ne, neni na tom zábava nijak závislá. A byl to jen příklad. Stejně jako tobě se nelíbí, když ti postava svym popisem nutí, že ti z ní běhá mráz po zádech, tak mě by se nelíbilo, kdybych si přečet, že postava je krásná, choval se podle toho a pak se ráno vzbudil vedle šeredy :cool:

Ale stejně tak by se to dalo aplikovat na ten wekslakův příklad - evidentně silnou postavu budu "respektovat" víc, než nějakou houžvičku co sešvihám kopřivou :) A jak to poznám, že je silná? Jedině z popisu.

Jo, byla by vychytávka, kdyby NWNko reagovalo na tvoje staty a podle toho by to vymodelovalo i postavu :)
  • 0

#16 Bedra

Bedra

Cechmistr

• Cech zlodejů
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2360 Příspěvků:

Odesláno 06.03.2007 14:49

No taky si myslim ze ta popiska je na to aby si kazdy mohl vybavit jak asi vypadas a jak by se k tobe mel chovat atd...nic ale nejde vnutit a ja si rad prectu i ten pribeh co tam ma nekdo napsanej nebo treba basnicku nebo neco vtipnyho to je jedno :) (necum prasopse to neni za to bych ztrhaval xpy na potkani) Pises i vek do te kolonky u jmena a muzes hrat postavu jak chces starou a nebude na tom zalezet (nekdo zapomene vyplnit, nekdo se tim zaobira pozdeji, nekdo vubec ne..) Nojo skoda ze to nejde upravovat ale to nemuzou ani dm ne? *pohledne na sve bitvami oslehane a vsemoznymi potvorami odkojene bratry*
  • 0

#17 Chuanetta

Chuanetta

Cechmistr

• Hráč
  • 2072 Příspěvků:

Odesláno 06.03.2007 14:57

V Letu prekopirovane za 20sekund.
Udela jen ten kdo ma pristup do DB.
  • 0

#18 Tomi the Nightkiller

Tomi the Nightkiller

Velmistr

• Hráč
  • 3824 Příspěvků:

Odesláno 06.03.2007 15:15

Dejme si pozor na "relax RP"...brát XP za popisek "nečum prasopse" se mi zdá taky už moc:) i když ono když potkáte Klotyldu, tak co byste čekali za reakci, když se na ní podíváte,že jo:)
  • 0

#19 Bedra

Bedra

Cechmistr

• Cech zlodejů
  • 2360 Příspěvků:

Odesláno 06.03.2007 15:23

Rozdil je mezi tim co chci a tim co udelam. :) Osobni pocity jako radosti z moci a touhy ukojit sva ega do zivota dm nepatri :cool:
  • 0

#20 voodoo

voodoo

Admin

• Kronikář
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1579 Příspěvků:

Odesláno 06.03.2007 15:27

Osobni pocity jako radosti z moci a touhy ukojit sva ega do zivota dm nepatri

Zobrazit příspěvek

Sepha!!! Tomu vravite vycvik?!!!
  • 0

#21 Bedra

Bedra

Cechmistr

• Cech zlodejů
  • 2360 Příspěvků:

Odesláno 06.03.2007 15:47

Sepha!!! Tomu vravite vycvik?!!!

Zobrazit příspěvek

Zatim sem zadnym vycvikem neprosel jeste porad o sobe muzu svobodne rikat ze sem hodnej dm napriklad :laugh: Ale az me poslou do kambodze a vratim se...teste se smrtelnici :happy: :cool:
  • 0

#22 wekslak

wekslak

Mistr

• DM
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1422 Příspěvků:

Odesláno 06.03.2007 18:15

Jo, byla by vychytávka, kdyby NWNko reagovalo na tvoje staty a podle toho by to vymodelovalo i postavu :)

Zobrazit příspěvek

:cool: ty blaaaho to by bylo supa :happy: ale verim ze Deda zvladne vse! :laugh:
  • 0

#23 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 06.03.2007 22:08

Osobne je mi "Necum prasopse" milejsi nez popis kde je napsano "pri spatreni jí /jeho ti prebehne mraz po zadech a zakusis intenzivni a nevysvetlitelny pocit strachu, cireho desu a zivelne hruzy a radsi se jdes hned zahrabat po krk do tuhnouciho cementu na nedaleke stavbe".

Obcas se bavim tim ze si ctu popisky postav a brat to vazne, beha mi mraz po zadech imrvere.

Zobrazit příspěvek

HEJ NECO TAKOVYHO MAM U SHAHDEE CO SE DO TOHO NAVAZIS! BUBUBU!
  • 0

#24 Alwin

Alwin

Tovaryš

• Kronikář
  • PipPipPipPip
  • 536 Příspěvků:

Odesláno 06.03.2007 22:40

nejsem si však jist, kolik hráčů napíše do popisku své slabiny, tím myslím viditelné, ale asi to zkusím:)

Zobrazit příspěvek

Ja! Ja! Pancelko jaaaa! U Devin sem mel "Ne neni hezka, ve skutecnosti je skareda." :)
  • 0

#25 Deekin

Deekin

Velmistr

• Kronikář
  • 3228 Příspěvků:

Odesláno 07.03.2007 01:33

A jéje, starý PGčko přišlo šťourat do RP topicu  :happy:

Zobrazit příspěvek

To je, na stary kolena, moje jedina radost :laugh:

Ne, neni na tom zábava nijak závislá. A byl to jen příklad. Stejně jako tobě se nelíbí, když ti postava svym popisem nutí, že ti z ní běhá mráz po zádech, tak mě by se nelíbilo, kdybych si přečet, že postava je krásná, choval se podle toho a pak se ráno vzbudil vedle šeredy :cool: 

Zobrazit příspěvek

Na to sis pri svym zivotnim stylu jeste nezvyk?

Zobrazit příspěvek

Ja bych jenom nerad aby tu vznik dojem ze erpé je zavisly na popisu postavy, at uz jeho forme nebo pomeru ke statum nebo podobne.
Podobny debaty se casto zvrhavaj od tematu roleplay do jeho blizkeho pribuzneho reality-play, vzajemne se zamenuji a konci u takovych kravin jako je otazka jestli je dost erpé lecit se v boji lekarnickou :)
  • 0

#26 Garret

Garret

Spammistr

• Hráč
  • 2219 Příspěvků:

Odesláno 07.03.2007 07:07

Ja! Ja! Pancelko jaaaa! U Devin sem mel "Ne neni hezka, ve skutecnosti je skareda." :)

Zobrazit příspěvek

A taky že byla... jako noc.
  • 0

#27 vafliik

vafliik

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 919 Příspěvků:

Odesláno 07.03.2007 07:27

Podobny debaty se casto zvrhavaj od tematu roleplay do jeho blizkeho pribuzneho reality-play, vzajemne se zamenuji a konci u takovych kravin jako je otazka jestli je dost erpé lecit se v boji lekarnickou :)

Zobrazit příspěvek

No tady má zase pravdu no...sakra :cool:

já jen že tuhle celou sekci, která mi opět dala novej smysl bytí na fóru ( :laugh: ), beru spíš jen tak orientačně, informativně, ne jako nějaký předpisy a nařízení. Stejně si každej bude hrát tak jak ho to baví. Ale stejně jako vy PGčka máte sekci buildy, kde se pipláte s každym skill pointem, tak my zase tady rozebíráme všecky možný detaily jak vylepšit RP.

Stejně většina to nebude dodržovat do důsledku, ale pár zajímavejch inspirací se tu určitě najde.

Podle mě důležitý pro RP je hlavně
a, empatie, umění vcejtit se do postavy
a, normální selskej rozum a schopnost odhadnout situaci*

To, jestli nebo kolik kde napíšete hvězdiček je jedno, stejně jako jak máte promakanej popis. To už jsou jen ty pověstný ...ééé... olivy na dortu, který vaší hru můžou ještě zpestřit. :happy:

----
* ano, obě možnosti jsou označeny "za á" schválně
  • 0

#28 Chuanetta

Chuanetta

Cechmistr

• Hráč
  • 2072 Příspěvků:

Odesláno 07.03.2007 10:29

No ja si myslel ze uz jsme dospeli k tomu, ze PG nevylucuje automaticky RP ne?
Nebo jsem zase neco zaspal? :cool:
  • 0

#29 vafliik

vafliik

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 919 Příspěvků:

Odesláno 07.03.2007 10:39

No ja si myslel ze uz jsme dospeli k tomu, ze PG nevylucuje automaticky RP ne?
Nebo jsem zase neco zaspal?  :happy:

Zobrazit příspěvek

Jojo, nevylučuje...

Ale všichni víme, jak to je, žejo :cool:

BTW. ani jsem to netvrdil. Ale uznávám, že to z tý formulace tak mohlo vyznít, takže to opravim.
PGčka (jako Deekin) si řešej svoje buildy v sekci Buildy.
Sekce pro řešení RP záležitostí, kam by se koukli jak RP hráči, tak RP PG hráči je tu až teď.
Po tolika letech...

(je to Dědkova druhá nejlepší věc co proved :laugh: )
  • 0

#30 Sepha

Sepha

Cechmistr

• Kronikář
  • 2438 Příspěvků:

Odesláno 07.03.2007 10:42

(je to Dědkova druhá nejlepší věc co proved  :cool:  )

Zobrazit příspěvek

No dovol?! To sem udelal ja!
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních