Skočit na obsah

Vyroba luku

• Please log in to reply
17 odpovědí na toto téma

#1 Host_Silkhel_*

Host_Silkhel_*
  • Host

Odesláno 13.08.2006 09:03

mel bych dotaz ohledne vyroby luku ... :angry:

prirucka, co sem dostal od mistra je pekna, jenze si myslim ze neuplna ... jak mam poznat na jaky luk je potreba jaka tetiva ???

napr. sem si nakoupil konopi a vosk a udelal nejaky konopny tetivy ... pak sem si dosel pro dlouhe vrbove drevo a chtel sem vyrobit obycejni dlouhy vrbovy luk a pise to, ze nemam potrebne komponenty :angry: ... a ted nevim jestli je to ve spatnem druhu tetivy ci v cem

predem dekuju za rady
  • 0

#2 Valdo

Valdo

Nacheatovano

• Kronikář
  • PipPipPipPipPip
  • 877 Příspěvků:

Odesláno 13.08.2006 09:07

mel bych dotaz ohledne vyroby luku ... :angry:

prirucka, co sem dostal od mistra je pekna, jenze si myslim ze neuplna ... jak mam poznat na jaky luk je potreba jaka tetiva ???

napr. sem si nakoupil konopi a vosk a udelal nejaky konopny tetivy ... pak sem si dosel pro dlouhe vrbove drevo a chtel sem vyrobit obycejni dlouhy vrbovy luk a pise to, ze nemam potrebne komponenty :angry: ... a ted nevim jestli je to ve spatnem druhu tetivy ci v cem

predem dekuju za rady

Zobrazit příspěvek

Su 3 druhy tetiv a 3 druhy lukov - normalny, silny, a specialny .. na luk potrebujes drevo + spravnu tetivu + licenciu .. nieco z toho si nemal a v tetive problem asi nebude.
  • 0

#3 Host_Silkhel_*

Host_Silkhel_*
  • Host

Odesláno 13.08.2006 09:35

Su 3 druhy tetiv a 3 druhy lukov - normalny, silny, a specialny .. na luk potrebujes drevo + spravnu tetivu + licenciu .. nieco z toho si nemal a v tetive problem asi nebude.

Zobrazit příspěvek

hmm ... o licenci sem jeste neslysel ... budu ji muset asi nekde sehnat ... v tom by mohl byt ten problem ... budu si muset jeste procist asi nekde nejaky veci, nekde sem to musel prehlidnout ...

zatim diky
  • 0

#4 Yucht

Yucht

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 402 Příspěvků:

Odesláno 13.08.2006 09:42

skus sa popytat na trhu v alicii ...
  • 0

#5 Host_Silkhel_*

Host_Silkhel_*
  • Host

Odesláno 14.08.2006 12:13

Nebo si zkus procist forum  :angry:

Zobrazit příspěvek

diky za radu ... ale to uz sem udelal a nikde sem nevidel nic, co by mi mohlo pomoci nevidel, tak proto sem zalozil tenhle thread, ale pokud sem se prehlid a vis kde bych to mohl najit, tak sem postni odkaz :angry:
  • 0

#6 Host_Krenex_*

Host_Krenex_*
  • Host

Odesláno 29.10.2006 18:21

Jsem táda, že je tu téma pro lukaře začátečníky. Můžete mi také někdo poradit? Nedaří se mi vyrobit tětiva. Od mistra lukaře jsem získala konopné stonky a lukařskou esenci. U koželuha v Alicii jsem sehnala konzervační olej a v bazaru pak lukařský nůž. Bohužel při pokusu vyrobit tětivu mi to píše, že nemám potřebný materiál. V čem je chyba? Možný problém je v tom, že ty konopné stonky jsou zabalené v uzlíčku a nejde to nijak rozbalit, zkoušela jsem baličku v bazaru na tržišti.
Prosím, kdo víte, poraďte amatérce.
Díky :cool:

Kalen
  • 0

#7 Valdo

Valdo

Nacheatovano

• Kronikář
  • PipPipPipPipPip
  • 877 Příspěvků:

Odesláno 29.10.2006 18:31

Jsem táda, že je tu téma pro lukaře začátečníky. Můžete mi také někdo poradit? Nedaří se mi vyrobit tětiva. Od mistra lukaře jsem získala konopné stonky a lukařskou esenci. U koželuha v Alicii jsem sehnala konzervační olej a v bazaru pak lukařský nůž. Bohužel při pokusu vyrobit tětivu mi to píše, že nemám potřebný materiál. V čem je chyba? Možný problém je v tom, že ty konopné stonky jsou zabalené v uzlíčku a nejde to nijak rozbalit, zkoušela jsem baličku v bazaru na tržišti.
Prosím, kdo víte, poraďte amatérce.
Díky  :cool:

Kalen

Zobrazit příspěvek

Asi je problem v tom ze nemas rozbalene .. ak sa to nezmenilo, tak treba kliknut na ten balicek pravym mousebuttonom a pak by v menu mala byt moznost "use" teda pouzit a on sa potom sam rozbali.
  • 0

#8 Host_Krenex_*

Host_Krenex_*
  • Host

Odesláno 29.10.2006 19:13

Asi je problem v tom ze nemas rozbalene .. ak sa to nezmenilo, tak treba kliknut na ten balicek pravym mousebuttonom a pak by v menu mala byt moznost "use" teda pouzit a on sa potom sam rozbali.

Zobrazit příspěvek

Bohužel tam možnost use neni. Ještě jsem zkoušela baličku, ale když tam dám uzlík a chci to pravou pákou rozbalit, tak to píše že balící zařízení není připraveno. Nevím co dělám blbě...
  • 0

#9 Valdo

Valdo

Nacheatovano

• Kronikář
  • PipPipPipPipPip
  • 877 Příspěvků:

Odesláno 29.10.2006 19:50

Bohužel tam možnost use neni. Ještě jsem zkoušela baličku, ale když tam dám uzlík a chci to pravou pákou rozbalit, tak to píše že balící zařízení není připraveno. Nevím co dělám blbě...

Zobrazit příspěvek

Hmm tak ma napada, je to vobec olej co je na to potrebny? ja si uz nepametam ako sa to volalo, ale bolo to take zlte :cool:
  • 0

#10 Host_Nitetis_*

Host_Nitetis_*
  • Host

Odesláno 29.10.2006 19:56

no já bych řekla že chybí vosk ... zkus to s nim
  • 0

#11 Host_Krenex_*

Host_Krenex_*
  • Host

Odesláno 29.10.2006 20:03

no já bych  řekla že chybí vosk ... zkus to s nim

Zobrazit příspěvek

No to je možný, mám jen konzervační olej a ne přímo vosk. Ale vůbec netuším, kde ten vosk vzít. Mistr lukař ho nemá, na trhu jsem ho nikde nesehnala, ptala jse, se pár alchymistů a nic... Prodává se to někde nebo to musím taky nějak vyrobit?
  • 0

#12 Valdo

Valdo

Nacheatovano

• Kronikář
  • PipPipPipPipPip
  • 877 Příspěvků:

Odesláno 29.10.2006 20:04

No to je možný, mám jen konzervační olej a ne přímo vosk. Ale vůbec netuším, kde ten vosk vzít. Mistr lukař ho nemá, na trhu jsem ho nikde nesehnala, ptala jse, se pár alchymistů a nic... Prodává se to někde nebo to musím taky nějak vyrobit?

Zobrazit příspěvek

Tak ten olej od lukara je potrebny len na tie najlepsie tetivy, a ten vosk sa predava v jednom z domov na trhu :cool:
  • 0

#13 Host_Krenex_*

Host_Krenex_*
  • Host

Odesláno 29.10.2006 20:08

Tak ten olej od lukara je potrebny len na tie najlepsie tetivy, a ten vosk sa predava v jednom z domov na trhu  :tongue:

Zobrazit příspěvek

A určitě je to vosk? Protože v jednom z domů na trhu jsem sehnala konzervační olej, ale ne vosk. Ale ještě to obejdu a budu shánět.
Každopádně díky za rady! :cool:
  • 0

#14 Scourge

Scourge

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 441 Příspěvků:
  • Interests:Freelancer (Freelancers Universe, Hamburk City, BSG)<br />Neverwinter Nights (Demona server)<br />Morrowind

Odesláno 30.10.2006 13:04

A určitě je to vosk? Protože v jednom z domů na trhu jsem sehnala konzervační olej, ale ne vosk. Ale ještě to obejdu a budu shánět.
Každopádně díky za rady!  :cool:

Jop, potrebujes konzervacni vosk, ...vyrobit se neda, musi se koupit.
A kdyz se dotycneho obchodnika zeptas, nezapomen nalistovat kategorii "ostatni", protoze v hlavni nabidce ti to neukaze.

Tak ten olej od lukara je potrebny len na tie najlepsie tetivy, a ten vosk sa predava v jednom z domov na trhu  :tongue:

• 0

#15 Nuada

Nuada

Starší učeň

• Rebel
  • PipPipPip
  • 288 Příspěvků:

Odesláno 30.10.2006 15:55

Je to ten samý konzervační vosk, co používají koželuhové... tutíž jejich mistr ho prodává ve své dílně...
  • 0

#16 Host_Krenex_*

Host_Krenex_*
  • Host

Odesláno 30.10.2006 19:52

Je to ten samý konzervační vosk, co používají koželuhové... tutíž jejich mistr ho prodává ve své dílně...

Zobrazit příspěvek

Díky všem za rady. Vosk jsem sehnala a výroba tětiv funguje. Omyl byl v tom, že jsem místo vosku měla konzervační olej. :cool:
Ale aby se něco povedlo úspěšně vyrobit ... no není to sranda, teď už chápu proč je vše tak drahý ... :tongue:
  • 0

#17 Host_MortusDelivek_*

Host_MortusDelivek_*
  • Host

Odesláno 17.02.2007 16:28

Na dlouhy luk potrebujes Dubove drevo......Na kratky luk je Vrbove drevo..
Ale kdyz mas drevo z velke Vrby tak to je i na dlouhy luk.
  • 0

#18 Nuada

Nuada

Starší učeň

• Rebel
  • PipPipPip
  • 288 Příspěvků:

Odesláno 19.02.2007 09:29

Na dlouhy luk potrebujes Dubove drevo......Na kratky luk je Vrbove drevo..
Ale kdyz mas drevo z velke Vrby tak to je i na dlouhy luk.

Zobrazit příspěvek

Blbost :blush:

Luk jak krátkej tak dlouhej se dělá z jakýhokoli dřeva (dlouhý luk-velké dřevo, krátký luk-malé dřevo)

Porky, kde jsi??? Vysvětli mu to pls :devil:
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních