budoucnost Demony
Odesláno 25.06.2010 14:33
Zjevne vubec nechapes o cem mluvim .) Divam se. Vybijena. Micova hra, soutezi dve drustva. NWN. PC hra, nastavena dle charakteru dotycnyho serveru. Tak nevim. Porad nic :)
Smysl planovanych bitev je dat moznost ziskat nadvladu nad ostrovem Jedne skupine. Tak jak bylo nastineno kdysi Jindrou. Pevnost postavil Bratr zakladatele Alicie. A mel za cil rovnez bojovat s Demony a spolupracovat s Draky, jen po svem. Systemova podpora tohoto pribehu muze byt prave souboje o moc.
Kapisto?
Uz! konecne mi to docvaklo! Ty planujes zbrusu novej server NWN! Uplne jinej nez je Demona! Zeje to tak? Odhalil jsem te, ty filuto! :)
Btw, az na to ze Jindra nikdy nic podobnyho, aspon co pamatuju, nenastinoval :)
Odesláno 25.06.2010 14:41
Kouzlo navrhu "Castle siegu" je mimo jine v tom ze nezakazuje spolecne vypravy, dungeony "Znepratelenym stranam" Demona (NWN) je/jsou velmi male serveriky a na opravdove frakce ktere spolu nemluvi neni dost mista.... . Viz. Puvodni navrh. opravdu to neni o Cerna/bila. Je to spise zlegalizovani moznosti s frakcemi a skupinkami jakou si pamatuji (Slechticky stav, Rebelove, Cech Zlodeju, Oliosaci, ... ) Je to spise dani smyslu sdruzovani se. (smysl "Craft tovarna" nebo "Loot commando" je pekny ale neni to ono)...lidi, kteří tady zůstali hrát, se určitě nenechají tlačit do nějakých frakčních bojů. Oni si sem jdou zahrát s přáteli, a mám dojem, že by na starého známeho neútočili, ani kdyby jim celou dobu svítil červeně. Stejně tak bude asi zbytečné očekávat nějaké brilantní erpování ve smyslu skrytých identit a neustálého intrikování (možná až na výjimky
). Prostě a jednoduše, tahle diskuse je vůči Demoně zcela irelevantní. Co také ale čekat, když ji vedou hráči, kteří se tady za posladní dva roky (opravte mě) neukázali? :)
Planovane bitvy jsou spise neco jako fotbaove zapasy na vesnici. Temer cela ves se tam sejde a pak se o tom tyden mluvi. Prestoze vsichni rvou a fandi Klidne se hraje 6 na 8 pac v tech osmi je jedna zenska a dva tlusty. To je presne ta hra s prateli kterou pripominas a kterou si take ja pamatuji. Jako Lord jsem si dal kolikrat pokec s Muhdym, blahe pameti, o tom jak by mohl byt dalsi vyvoj situace, jenze po case se clovek unavi. script ne, ten bezi dal a muze dat kontinuitu tam kde lide selhavaji. Podpora frakci se Vzdy presne odvijela od podpory DM/WB v dannem tydnu. Existence scriptovanych eventu muze dat spodni hranici aktivity na serveru.
opravuji Te, Ukazali.
Odesláno 25.06.2010 14:46
Pamet slabne, to je bezny proces. Sam to znam.Uz! konecne mi to docvaklo! Ty planujes zbrusu novej server NWN! Uplne jinej nez je Demona! Zeje to tak? Odhalil jsem te, ty filuto! :) Btw, az na to ze Jindra nikdy nic podobnyho, aspon co pamatuju, nenastinoval :)

Jakozto, sveho casu kronikar, vyhledej sobe prosim v Analech veze Bardu spisek o zalozeni Pevnosti a cilech Rebelu. Plivni do lahvicky kde inkoust byval a povesti davno ztracene Lidu zvestuj.

Odesláno 25.06.2010 15:15
jéé elipso ty si zas nepochopil a placas kraviny :)Omlouvám se, ale notnou část příspěvku jsem nerozluštil, takže budu reagovat jen na to, čemu rozumím:
- Rebely bych nenazýval frakcí zejména kvůli Darkově osobě, který předváděl famózní RP při intrikaření a různých podlých paktech a tím se dost vymykal přednastaveným mantinelům čehokoliv, co nazýváme frakcí.
- Skutečnost, že tak nepřekonatelného buildera, jakým jsi ty, někdo šoupnul do vězení přesto, že on měl horší build a ty by jsi ho v PvP stihnul sundat a ještě třikrát reskillovat během jednoho kola, je sice jistě zajímavá, ale poněkud offtopic. Ke zmíněnému účelu si dovoluji navrhnout založit příslušný topic s názvem "Jsem borec a všechny bych vás sundal", nebo ještě lépe "Brutálně Legendární Buildař Extrémního Charakteru" pod zkratkou BLBEC.
- Pakliže už by nějaké frakce existovaly, jejich kvalita není dána tím, kolik neporazitelných buildů je jejich členy. To si pleteš s AW.
- Že bugy znáš a často je využíváš ve svůj prospěch tady nemusíš zdůrazňovat, to o tobě každý ví.
- PvP sice je důležitou složkou každého rpg, ale slušní hráči si ho asi představují jinak než ty.
Stačí to takhle? :)
zaprve ja byl ve vezeni jednou což spachal sparhawk a pobyt byl asi 30s- Skutečnost, že tak nepřekonatelného buildera, jakým jsi ty, někdo šoupnul do vězení přesto, že on měl horší build a ty by jsi ho v PvP stihnul sundat a ještě třikrát reskillovat během jednoho kola, je sice jistě zajímavá, ale poněkud offtopic. Ke zmíněnému účelu si dovoluji navrhnout založit příslušný topic s názvem "Jsem borec a všechny bych vás sundal", nebo ještě lépe "Brutálně Legendární Buildař
pokud je jedna frakce výrazne slabší než druha tak ej jakekoliv pvp/cvc rikej si tomu jak chces nesmysl viz treba ochranci vs darkova partaPakliže už by nějaké frakce existovaly, jejich kvalita není dána tím, kolik neporazitelných buildů je jejich členy. To si pleteš s AW.
předlož dukazy nebo si přestan vymýšlet:) pac smejeden z nejcistcich hracu tady ano gs de sundat asi 5 zpusoby ale žadný z nich bych nebral tak uplne jako bug protože jejich funkce neni chybná je to spis využitelne řešení a zrovna nekdo kdo ma na učtě tolik veci na hraně pravidel muže tak šoupat nohama- Že bugy znáš a často je využíváš ve svůj prospěch tady nemusíš zdůrazňovat, to o tobě každý ví.
pokud si predstavujes pvp ve stylu hazeni kostkama na trhu tak patřiš ke skupině fanatiku kteří mají svuj nwn svět a přestavaji ho rozeznavat od realuPvP sice je důležitou složkou každého rpg, ale slušní hráči si ho asi představují jinak než ty.
proti darkovi ani jeho rp nic nemam ale když vešekere rebely rozseká první nesmrtelný klerik tak je neco trochu špatně měla by to být skupina v pozadí z ktere jde strach a respekt aspon vidim ja ne že nejakejfrajer sestreli rebela klidne pred pevnostiRebely bych nenazýval frakcí zejména kvůli Darkově osobě, který předváděl famózní RP při intrikaření a různých podlých paktech a tím se dost vymykal přednastaveným mantinelům čehokoliv, co nazýváme frakcí.
Odesláno 25.06.2010 16:04

Odesláno 25.06.2010 17:28

Odesláno 26.06.2010 07:23
Odesláno 26.06.2010 22:43
Mozna je to jenom muj nazor, ale tohle si opravdu myslim. Pri soucasnem systemu zvladne naexpit postavu na maximalni uroven a nejlepsi vybavu kdekdo, jenze potom si tech levelu nevazi ani zpoloviny tolik, jako kdyby mu trval prechod z 21 ~ 22 takovy mesic.
K frakcim (Aneb hadka gG a Deekina): Podle me to oba dva resite az moc. Staci jenom, aby se nekdo domluvil a zacal tak hrat a je to. Systemove serepeticky jsou fajn vec, ale kdyz neni na to chut je jakekoliv systemove opatreni k nicemu, zato kdyz je chut tak ho dani hraci nepotrebuji. Ovsem podle me by bylo dobre kdyby bylo systemove osetreni na tvorbu a spravu Hracskych frakci. Ne zadnych predtvorenych, ale neco na zpusob Guild z MMO her, ovsem zasazene do RP zazemi.
Odesláno 27.06.2010 07:46
Odesláno 27.06.2010 11:55
Odesláno 28.06.2010 11:53
Medle jako prorok jsi promluvil :) Pod tento nazor se bez vahani klidne podepisu .)K frakcim (Aneb hadka gG a Deekina): Podle me to oba dva resite az moc. Staci jenom, aby se nekdo domluvil a zacal tak hrat a je to. Systemove serepeticky jsou fajn vec, ale kdyz neni na to chut je jakekoliv systemove opatreni k nicemu, zato kdyz je chut tak ho dani hraci nepotrebuji. Ovsem podle me by bylo dobre kdyby bylo systemove osetreni na tvorbu a spravu Hracskych frakci. Ne zadnych predtvorenych, ale neco na zpusob Guild z MMO her, ovsem zasazene do RP zazemi.
Btw, urychleni expu a snizeni obtiznosti monster se delalo postupne ve vlnach. Puvodne byla Demona nastavena na hard obtiznost a postupne se naroky snizovaly. Kontinualne, od snizovani obtiznosti modulu az po zvysovani ucinnosti ekvipu.
Kdyz se vohlidnu za tu dobu zpet, snizeni obtiznosti nikdy nevyvolalo zadne ovace ani dekovne dopisy sefovi modulu .) Driv sem tam nekdo zaplakal jak je Demona obtizna, vcul sem tam nekdo zaplace, jak je snadna.
Odesláno 28.06.2010 17:47
Jinak Darku hraci nemusi byt hrdi jenom na lvl ale treba i na predmety pamatuju jak sem ve warhammeru vymlatil asi 8000 nikosi coileru(hadu) jenom proto aby mi padnul Battlehammer of Sandstorm sice mi padnul jenom Longbow of Sandstorm ale to je jedno:)
Co se tyka tech guild co je vlastne tvori? nebo co by je melo tvorit? v mmorpg vlastni chat to tu ale nejde,nastaveni pritel/nepritel to je ale moc pvp takze by to tu asi nemelo byt,vlastni frakcni doupe to asi tezko udelas systemove,vlastni znaky a vzhledy zbroji to uz se nejak udelat da ale co dal? me uz nic nenapada a prijde mi to desne malo.
Nerekl bych ze demona je snadna pro nove hrace ale je strasne snadna pro ty stare vsechno je tu strasne staticky typickej priklad kazdej vi kam slapnout protoze zna pozice pasti nikdo pomalu nechodi se zapnutym hledanim proste tu past obejde....
Odesláno 28.06.2010 19:55
Jinak co se Guild tyce, musis spis uvazovat o tom, co jim muze server prinest, ne jenom srovnavat. Kuprikladu by mohli vzniknout nejake Guild Questy, Automaticky vytvoreny ucet v bance pro danou Guildu, Guildovni uschovna, v pripade uspechu guildy i treba nejaky druh zakladny pro guildu atp. To uz pak zalezi, co koho napadne.
Odesláno 28.06.2010 20:44
(Jeste by se tomu musela udelat nejaka pekna RP maska a bylo by to paradni.)
Odesláno 29.06.2010 07:29
No a také si vemte, že to je zase zdroj konkurence, a ty budí konfrontaci....
Jinak s tím max lvlem, tohle je asi o stylu hry. Co jsme naposled zkoušeli hrát kampaně po LAN, tak mě to nebavilo, protože člověk si vymyslí build, ale v praxi má daleko nižší lvl. Někdo má času víc, někdo míň, navíc je to v podstatě "investice", která se absolutně nevyplácí, máte z toho postavu, která vám nijak v reálném životě nepomůže. Proto třeba u WoW neofiků nehraju zakladní rate, ale tak 3x. Pokud mě má hra do tří měsíců omrzet, tak ať to je po troše raidování, ne někde na lvlu 40. Klasický připad byl L2 server DKtech. 3 měsíce hraní, lvl 50 a pak wipe a konec.
Prostě je třeba najít rovnováhu no. Zpomaloval bych tak po lvlu 15 a pak po lvlu 25 (při maximu 40), ale s tím musí souviset i předměty, které vyžadují vyšší lvl než 20... Současně bych ale rád viděl systém bonus XP za čas offline, který by ale neměl maximum několik dnů, ale týdnů... (tj. člověk co tolik nehraje má pořád šanci nějak pokračovat). Takové XP by se nabíraly do zásoby offline a pak postupně přidělovaly postavě během času online (tj. nepřijde o bonus xp tím, že ne "neupotřebíte" každých pár dní).
Odesláno 29.06.2010 10:21
Ano. Pekna podpora pro vzynik Guild. Jak budou, chut chtit o neco bojovat prijde sama.Jinak co se Guild tyce, musis spis uvazovat o tom, co jim muze server prinest, ne jenom srovnavat. Kuprikladu by mohli vzniknout nejake Guild Questy, Automaticky vytvoreny ucet v bance pro danou Guildu, Guildovni uschovna, v pripade uspechu guildy i treba nejaky druh zakladny pro guildu atp. To uz pak zalezi, co koho napadne.
Urcite nejlepsi cesta.
Dulezita urco bude minimalni mnozstvi unnikatnich accountu v Guilde aby nevznikaly Jednoclenne Guildy (podobne jako v age of Conan) jen za ucelem vetsiho skladu.
Odesláno 01.07.2010 08:08
Jen můj drobný názor k problematice budoucnosti Demony. Jak je vidno tak Demona těžce ztrácí hráče a ti zbývající jsou z toho nešťastní, protože Demona vždycky těžila z velkého počtu hráčů na serveru. Nejlepší léta Demony i NWN jsou už za námi, otázka je jestli z toho být nějak nešťastní.
Já sice jsem tady veden jako WB, ale už jsem dlouho nic neudělal a na 99% ani už nic neudělám. Mě osobně to totiž přijde jako plýtvání energií a časem. Nechci nikoho přesvědčovat, aby se tady to vyprdnul, ale podobných situací, kdy se najednou pár lidí probudilo a řeklo si že rozhýbou zkostnatělou Demonu už bylo spousty, i já jsem svýho času chtěl něco pořádně rozhýbat (naposledy v lednu tohoto roku, pak se toho v mým životě spousta změnilo) , ale člověk míní a časy mění a zpětně mě přijde, že to stejně všechno bylo vyhozený čas, a trošku lituji těch hodin prosezených u počítače. Zpětně si myslím, že ten čas se dal využít trošku líp, než čučením do monitoru. Nicméně, pokud to někoho baví a je přesvědčen, že mu tato nejistá práce něco přináší, tak ať klidně na Demoně pracuje. Ale mě osobně to přijde, a kor teď, když tu hraje pět a půl lidí, jako zbytečnost.
Ještě k tomu proč zrovna Demona ztrácí hráče a Thalie (jako snad jediná) nabírá. Komunita hráčů NWN stárne a příliš nové krve (lidí) se do ní nedostává. Ti hráči kteří u hry tohoto typu hledají odreagování v podobě lootění, eqipu a akce našli prostě dokonalejší zdroj zábavy ve formě WoW a podobných her. Ti kteří přeci jen raději zapojují do hry fantazii a chtějí tvořit příběhy ti odešli na RP NWN servery, kde mají lepší zázemí a podporu. Demona která vždycky byla orientovaná jako relax RP tak prostě už nemá co nabídnout ani jedné skupině. Proto pokud by chtěla přilákat nové hráče, je dle mýho potřeba provést nějaké radikální změny. Ale jak říkám... já bych do tak nejistý investice nikdy nešel.
Neberte to jako nějaký kázání, jen jsem si říkal, že napíšu svůj názor na Demonu po nějakých čtyřech pěti letech hraní na ní.
Odesláno 02.07.2010 10:22
Odesláno 02.07.2010 15:09
tomu kdo jí vymyslel třikrát hurá
tak a ještě jedna věc, je-li na serveru opravdu nedostatek hráčů, trochu zvolnil přísná pravidla na kraft, alespoň dvě povolání pro každého, popřípadě s podmínkou typu jedno povolání konečné (například kovář) a jedno povolání k získávání materiálu (například horník)
Odesláno 02.07.2010 16:35
mě se třeba líbí tahle sekce co se událo, stručné a jasné a zároveň ukázka toho že i na polomrtvém serveru se něco děje
tomu kdo jí vymyslel třikrát hurá
tak a ještě jedna věc, je-li na serveru opravdu nedostatek hráčů, trochu zvolnil přísná pravidla na kraft, alespoň dvě povolání pro každého, popřípadě s podmínkou typu jedno povolání konečné (například kovář) a jedno povolání k získávání materiálu (například horník)
to taky není špatnej nápad

je vidět že i spameři občas něco vyplodí

Odesláno 25.07.2010 21:15
Jen pro zajimavost, pro ty kdo pořát tvrdí, že Démonka je mrtvá apod. Třeba to taky trochu motivuje k práci na ní, že nikdy neni nic ztraceno. Na Démonce se pracuje, ne že ne. Všichni jsme moc rádi, že se něco děje. Aykovi se ty upravy lokací povedli a zaslouží poděkování. Kakadu at se klidně na ty dungeony vrhne. Zkusit se má všechno, každý může přispět něčím.
0 uživatelů si čte toto téma
0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních