Skočit na obsah

Fotka

Sbírání Bylinek

• Please log in to reply
294 odpovědí na toto téma

#241 Ter Leeloo II

Ter Leeloo II

Cechmistr

• Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2529 Příspěvků:

Odesláno 04.01.2007 16:51

hraje, určí minimální cenu výrobku

Zobrazit příspěvek

Na to ti jiz odpovedel Ararat.

Mozna jsem jen ja pochopil spatne tvuj predesly prispevek o navratovosti (vydelku). Ale navratovost = rekneme zisk. Ale zisk se pocita bez ceny licence.
  • 0

#242 Geralt

Geralt

Cechmistr

• Hráč
  • 2645 Příspěvků:

Odesláno 04.01.2007 16:54

A co by řešilo podražení licencí? Zvedla by se cena výrobků, ale zisk řemeslníků by to neovlivnilo...

Zobrazit příspěvek

nejde asi o zisk ale o cenu která když je to jen hra by měla být hratelná pro všechny takže pokud se chovaj ti jež craft už dodělali jako prasata tak licence rozdělí ceny výrobků... a pokud stanoví že mezi jednotlivými prsteny (atd...) bude takový a takový cenový rozdíl.......

..ale jak říkám, jediné k čemu toto dospěje je neváženíá si penez na demone a to nepujde ani o milionové částky a následně k wipu.....
  • 0

#243 Geralt

Geralt

Cechmistr

• Hráč
  • 2645 Příspěvků:

Odesláno 04.01.2007 17:00

Na to ti jiz odpovedel Ararat.

Mozna jsem jen ja pochopil spatne tvuj predesly prispevek o navratovosti (vydelku). Ale navratovost = rekneme zisk. Ale zisk se pocita bez ceny licence.

Zobrazit příspěvek

ano... ale jde o to že musím mít komu prodávat jako začínající craftman, protože jiný lepší craftman prodává o třídu lepší výrobek za stejnou cenu....

...má cena jako začínajícího craftmana je tvořena cenou za licenci, za získání materiálu ale i s počítanou ztrátou na povedení se výrobku....

kdežto ten co má vyskilováno - odpadá mu náklad na zkažené výrobky a většinou zná a má někoho kdo mu tam skočí nakopat za menší náklady, třeba protože je to jeho kamarád, nebo protože je toho zkrátka ochotem více koupit...
  • 0

#244 Deekin

Deekin

Velmistr

• Kronikář
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3228 Příspěvků:

Odesláno 04.01.2007 19:52

...

Zobrazit příspěvek

Porad jeste nejsem v obraze co ti presne vadi. To ze hraci zneuzivaji sve ooc znalosti alchymie, nebo to ze ti ten co prodava bylinky vidi do talire a tudiz ty v konecnym dusledku vydelas min nez kdyby ti sbirali za min penez?
  • 0

#245 Ramon

Ramon

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 158 Příspěvků:

Odesláno 04.01.2007 20:49

Nevím zda to tu už někdo nenavrhoval, nečetl jsem to celé, ale co takhle udělat to v podobném stylu jako obchodník? Každý Alchymista by měl své jisté bylinky, které by se za X hodin respawnuly + společné bylinky, které by mohl vybrat každý?
  • 0

#246 Ran Cernobog

Ran Cernobog

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 531 Příspěvků:

Odesláno 04.01.2007 20:57

No a co kdyby se pri otevreni bylinky hodilo treba 1d20 + lvl truhly na nejakej postih? Bud nahodny snizeni vlastnosti, nebo 10% zivota dolu jako ze zrovna chytl na nejakou jedovatou bestii? Jeste by se tam mohlo pripocist nejaky procento treba lvl truhly*0.01 na to ze kdyz je vybrana, ze se tam objevi? Vona je to asi drbacka a cert vi co by to udelalo s lagama, ale tak by porad mohli sbirat vsichni ale nealchaci holt s trochou rizika. A alchaci by meli aspon sanci, ze treba v nejaky uz vybraty kytce i tak neco najdou.
  • 0

#247 Scourge

Scourge

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 441 Příspěvků:
  • Interests:Freelancer (Freelancers Universe, Hamburk City, BSG)<br />Neverwinter Nights (Demona server)<br />Morrowind

Odesláno 04.01.2007 20:58

Ehh Deeku, ja mam dojem ze se tyhle dve veci nevylucuji.
Me osobne vadi obidve.(viz. Dedkuv prispevek ktery jsem quotoval o pak stranek nazpatek).
  • 0

#248 kom10

kom10

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 353 Příspěvků:

Odesláno 04.01.2007 22:21

jejky :cool: to je diskuze

Nealchymsité a alchymisté, kteri o svem remesle nic neví se snaži prekopat craft

A "mistri" (nebo jak se nejmenovana paladinak nazyva) zlatnictví si mysli že prsten +4moudrost je ze sienitu. Nebo ho plete do stejneho pytle s nejakým na silu. Je slepá nebo jen nechape rozdíl?
  • 0

#249 Host_Ariadna_*

Host_Ariadna_*
  • Host

Odesláno 04.01.2007 22:32

A "mistri" (nebo jak se nejmenovana paladinak nazyva) zlatnictví si mysli že prsten +4moudrost je ze sienitu. Nebo ho plete do stejneho pytle s nejakým na silu. Je slepá nebo jen nechape rozdíl?

to jsem napsala kde chytroline ?

napsala jsem presne toto:

mno, vzhledem k tomu, ze v bazaru je &#40; uz tak 2-3 mesice  &#41;prsten +4 sila za 75 mescu a lide se nijak nepredbihaji ho koupit, rekla bych, ze ted je trosku jina situace nez pred wipem .  

jestli si ty z toho odvozujes, ze si myslim, ze prsteny jsou ze syenitu, nebo ze prsteny na silu se vyrabeji ze stejnych drahokamu jako prsteny na wisdom, je to jen a pouze tvuj problem. :cool:
Myslim, ze vsichni ostatni pochopili, co jsem tim chtela rict.
  • 0

#250 Chuanetta

Chuanetta

Cechmistr

• Hráč
  • 2072 Příspěvků:

Odesláno 05.01.2007 08:30

Chu: no jo, co bylo před wipem, to už je dávno pryč :cool: Ale stejně by mě zajímalo, kolik jsi tehdy měl na účtu v bance (a jestli to bylo víc než já;)

Zobrazit příspěvek

Po pravde ne moc. Tusim, ze jsem se zlatnici nikdy nemel vice jak 3M. U me se penize dost otaceli. Dost se utracelo za lektvary (hlavne fully). Za licence atd. Ono v te dobe byl prizrak preci jen jeste o neco tezsi.

A ted opet k problematice. Napriklad ja, jako remeslnik proste mensi vyrobky neprodavam. Maximalne tak o stupen mensi. Popripade, pokud mam na sklade ci matros neco udelam. Ale prevazne sem rikal kupujicimu, at si najde nejakeho zacinajiciho remeslnika, ze takove veci uz nedelam. Vpodstate se to te postave ani neoplati.
Stale si myslim, ze jakykoliv craft by se mel prodavat za cenu blizici se nakladum, KROME top materialu. Ten prevazne dela jen par lidi, kteri by se uz mohli dohodnout. Takto to napriklad funguje u kovaru zbrani. Kdysi to fungovalo i u me jako u zlatnika.

Mozna by jeste stalo za uvahu poresit variabilni cenu licence. Licence by se pri koupi automaticky podepsala, aby se s ni nemohlo smelit. (obchodnici bohuzel ostrouhaji, ale Ti si vydelavaji jinde, nez nakupem licenci). A cena by se urcovala podle nejakeho koeficientu. Tento koeficient by se rovnal 1, pokud by jste kupovali licenci, na prave vas skill ci vetsi. Pokud by jste ale kupovali licenci napriklad o tri mensi, nez je vas aktualni skill, koeficient by se zvedl, rekneme na 1.3. Tudiz pro Vas bude kazda licence o 30% drazsi, nez pro remeslnika, ktery dany matros teprve dela. Cisla si cucam z prstu, to by se klidne mohlo poladit. Ja bych klidne dal i vetsi narust ceny pri koupi mensich licenci. Treba i exponencialne.
  • 0

#251 Dalamar

Dalamar

Starš

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1997 Příspěvků:

Odesláno 05.01.2007 15:17

zajimalo by me ktery vesely pan dava kombinace do bylin. nasel jsem v bylince recept na full heal.
  • 0

#252 Geralt

Geralt

Cechmistr

• Hráč
  • 2645 Příspěvků:

Odesláno 05.01.2007 15:24

zajimalo by me ktery vesely pan dava kombinace do bylin. nasel jsem v bylince recept na full heal.

Zobrazit příspěvek

počkej jak myslíš recept na full? jako kus papíru s textem nebo přesnou kombinaci bylin?
  • 0

#253 Scourge

Scourge

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 441 Příspěvků:
  • Interests:Freelancer (Freelancers Universe, Hamburk City, BSG)<br />Neverwinter Nights (Demona server)<br />Morrowind

Odesláno 05.01.2007 15:33

počkej jak myslíš recept na full? jako kus papíru s textem nebo přesnou kombinaci bylin?

Zobrazit příspěvek

Ne, absolutne vsechny ingredience potrebne pro full heal ve spravnem pomeru ktere staci pouze prelozit do truhlicky. :cool:
(na vyrobu 1kusu fh.)
  • 0

#254 Host_Gelina_*

Host_Gelina_*
  • Host

Odesláno 05.01.2007 15:38

Ne,  absolutne vsechny ingredience potrebne pro full heal ve spravnem pomeru ktere staci pouze prelozit do truhlicky.  :cool:
(na vyrobu 1kusu fh.)

Zobrazit příspěvek

jo takhle já si řikala že je divný když jsem občas nalezla více bylinek v jedné
  • 0

#255 Geralt

Geralt

Cechmistr

• Hráč
  • 2645 Příspěvků:

Odesláno 05.01.2007 15:39

Ne,  absolutne vsechny ingredience potrebne pro full heal ve spravnem pomeru ktere staci pouze prelozit do truhlicky.  :cool: (na vyrobu 1kusu)

Zobrazit příspěvek

nu čistě teoreticky to může být náhoda, špatná ale náhoda.... nevím jak je přesně nascriptovanej spawn bylin ale není nic neobvyklého abych nalezl v bylince dvě byliny... různé, vždy jsem se domníval, že se jedná o druhý spawn v bylince, která nebyla vybrána.... nebo nebyl důvod tu bylinku, povětšinou netopýrník, brát... ale zas by možná měl fungovat nejaký uklízecí script.... ale jen dobře že není.... no a že tam byla kombinace fullu a že se ti poved :smile: zas to ber tak, že to není jen o bylinách
  • 0

#256 Scourge

Scourge

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 441 Příspěvků:

Odesláno 05.01.2007 15:40

jo takhle já si řikala že je divný když jsem občas nalezla více bylinek v jedné

Zobrazit příspěvek

No nekdy se to stava kdyz nastane vicero spawnu bylin v nevybrane kytce.
(ale ne v tomhle pripade)
  • 0

#257 Scourge

Scourge

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 441 Příspěvků:

Odesláno 05.01.2007 15:43

nu čistě teoreticky to může být náhoda, špatná ale náhoda.... nevím jak je přesně nascriptovanej spam bylin ale není nic neobvyklého abych nalezl v bylince dvě byliny... různé, vždy jsem se domníval, že se jedná o druhý spam v bylince, která nebyla vybrána.... nebo nebyl důvod tu bylinku, povětšinou netopýrník, brát... ale zas by možná měl fungovat nejaký uklízecí script.... ale jen dobře že není.... no a že tam byla kombinace fullu a že se ti poved  :smile: zas to ber tak, že to není jen o bylinách

Zobrazit příspěvek

Ne Geralde.
Tam byl naprosto spravny pomer bylin vsech, vcetne tech "krystalku", takze to nekdo proste vlozil.
(nasel ho Soren, ale ten full uz umi taky. :cool: )
  • 0

#258 Geralt

Geralt

Cechmistr

• Hráč
  • 2645 Příspěvků:

Odesláno 05.01.2007 15:49

Ne Geralde.
Tam byl naprosto spravny pomer bylin vsech, vcetne tech "krystalku", takze to nekdo proste vlozil.
(nasel ho Soren, ale ten full uz umi taky. :cool:  )

Zobrazit příspěvek

i krystaly? no tak to je bomba už nebudu muset chodit k bumbácovi.. a kde ty kytky rostou?
  • 0

#259 kom10

kom10

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 353 Příspěvků:

Odesláno 05.01.2007 16:26

to jsem napsala kde chytroline ?

napsala jsem presne toto:

mno, vzhledem k tomu, ze v bazaru je &#40; uz tak 2-3 mesice  &#41;prsten +4 sila za 75 mescu a lide se nijak nepredbihaji ho koupit, rekla bych, ze ted je trosku jina situace nez pred wipem .  

jestli si ty z toho odvozujes, ze si myslim, ze prsteny jsou ze syenitu, nebo ze prsteny na silu se vyrabeji ze stejnych drahokamu jako prsteny na wisdom, je to jen a pouze tvuj problem. :cool:
Myslim, ze vsichni ostatni pochopili, co jsem tim chtela rict.

Zobrazit příspěvek

vzhledem k tomu ze chuaneta se tu bavi celou dobu o kamenech z prizracnaku a ty najednou vytahnes ze sila stoji 75k tak si myslim ze nekomu preskocilo....asi mne :smile:
  • 0

#260 Host_gGeorg_*

Host_gGeorg_*
  • Host

Odesláno 05.01.2007 17:22

No o alchymii cosi malo viem tak snad splnujem koboldovu podmienku a mozem sa vyjadrit  :cool:

Zobrazit příspěvek

Take neco vim o Alchymii, ... muzu supinatej? :)

Alchymia je na demone urobena velmi pekne, co sa tyka systemu, aj ako to najlepsie nazvat...estetiky myslim, ze Deekin , GGeorge a Garret urobili velmi dobru pracu.

Zobrazit příspěvek

Diky, porad to hreje :)

Bohuzial jej narocnost stoji a pada prave na ludoch, ktory su a vzdy boli najslabsim clankom systemu. Tazko povedat , kto bol ten prvy co spustil davanie, predavanie receptov, tipujem nejakeho hraca co uz nehrava aktivne. Skor ci neskor to vsak vzdy nastane a system sa zdegraduje, ti co nakupili dalej predavaju az tie recepty poznaju vsetci aj nealchymisti.

Zobrazit příspěvek

Ano. To mas pravdu. Ale kdyz jsem Vymyslel novou Alch. tak jsem s timhle vyvojem pocital. :) Proto to cele neni zalozene na sielne tezkych kombinacich nebo na nahodne se generujicich kombinacich pro kazdeho Alch zvlast. (a ze jsem mel tuto sadistickou metodu rozpracovanou :))

Myslim, ze urcite by stalo za to urcitym sposobom alchymiu prisposobit tejto skutocnosti, narastajuci skill v podobe ATS sa mi zda nevhodny, menilo by to princip celeho craftu.
Cize , podla mna pri zachovani sucasneho stavu (objavovanie receptov pokusmi) je nemozne zabranit lahkemu ziskaniu receptov.

Zobrazit příspěvek

Presne tak. ATS je prevzata vec z Ultimy. A podle meho je to opruz ... (pozn. Jen jednou jsem se dokraftil na zelezo)

Druha strana mince su bylinky, tu si myslim, ze by sa mala zmena aj zisla. Jedna moznost je vstupit do pravdepodobnosti najdenia byliny v kriku, vstupoval by do toho alchymisticky skill, vo vysledku by nealchymisti nachadzali menej bylin ako alchymisti.

Zobrazit příspěvek

"Alchaci s vetsi sanci" to je dobrej napad. Hezky cisty, vysvetlitelny a snadno scritovatleny:) Sanci na vyskyt urcite byliny jsem delal podle toho jak jsem chtel mit danny lektvar drahy. A podle toho jak jsem s Quikem okonzultoval jeho "nebezpecnost". Po roce fungovani se ukazuje ze zrejme Netopirniku je prilis a neceho jineho zas chybi... . To se necha poladit ... . Stelovani v tomhle smeru muze zahybat trosku i s cenami u Babule... Lehce jsem ladil po 2 mesicich fungovani, ale to nejel craft na plny vykon jako ted. BTW kdo je ted aktivni WB? Mam ted cas navic a docela aj chut zas neco delat ...

Alebo rozdelit kriky s bylinami na viac druhov a sance na najdenie a tie rozhodit podla narocnosti lokacie, najvzacnejsie byliny by mali pomerne malu sancu na najdenie povedzme v okoli Alicie a vyssiu v narocnejsich lokaciach.

Zobrazit příspěvek

Tahle varianta byla taky, a po peclivem zvazeni jsem ji zavrhl... . Muzem pokecat proc. Ale je to na dyl a tohle uz je tak dlooouhy ze to nikdo cist nebude :)
  • 0

#261 Dalamar

Dalamar

Starš

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1997 Příspěvků:

Odesláno 05.01.2007 19:07

i krystaly? no tak to je bomba už nebudu muset chodit k bumbácovi.. a kde ty kytky rostou?

Zobrazit příspěvek

byla v hlubokym lese :) vsechny kytky okolo vyluxovane, jen obcas nejakej netopyrnik a najednou full heal :) a musim teda fakt podotnout, ze ten uz jsem umel den predtim :)
  • 0

#262 Deekin

Deekin

Velmistr

• Kronikář
  • 3228 Příspěvků:

Odesláno 05.01.2007 19:27

Po roce fungovani se ukazuje ze zrejme Netopirniku je prilis a neceho jineho zas chybi... . To se necha poladit ...

Zobrazit příspěvek

Ja to steloval jeste po tobe, dlouhodobe, vcetne konzultaci s Vlkem, tehda nejaktivnejsim alchymistou. To ze nekdo rekne ze je netopyrniku prilis mnoho neznamena ze je ho prilis mnoho pro vsechny. Level i zamereni buildu jsou urcujici pro to, jak se komu zda mnoho nebo malo bylin.
Ucelem je uspokojit vsechny buildy a levely, na coz ti, co rikaji ze je neceho prilis mnoho nebo prilis malo casto zapominaji.
  • 0

#263 voodoo

voodoo

Admin

• Kronikář
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1579 Příspěvků:

Odesláno 05.01.2007 20:19

BTW kdo je ted aktivni WB?

Zobrazit příspěvek

Tak tento sa ti podaril. :cool:
Ale skus Dedka, ten ma teraz slinu.
  • 0

#264 Ararat

Ararat

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 470 Příspěvků:

Odesláno 05.01.2007 20:25

Ja to steloval jeste po tobe, dlouhodobe, vcetne konzultaci s Vlkem, tehda nejaktivnejsim alchymistou. To ze nekdo rekne ze je netopyrniku prilis mnoho neznamena ze je ho prilis mnoho pro vsechny. Level i zamereni buildu jsou urcujici pro to, jak se komu zda mnoho nebo malo bylin.
Ucelem je uspokojit vsechny buildy a levely, na coz ti, co rikaji ze je neceho prilis mnoho nebo prilis malo casto zapominaji.

No, nemůžu ti sice nijak výrazně oponovat, protože ty znáš přesná čísla a já ne. Ale stejně to zkusím;)

Když se podívám na mou tabulku bylin, netopýrník mi vychází jako jediná bylinka, které je opravdu zřejmý přebytek, zejména kvůli ostatním bylinkám v receptech, které ho vyžadují. A to ať se na to dívám z pohledu kteréhokoliv povolání, které jsem kdy hrál. (A z hlediska libovolného levelu to samé, jako že jinak je to opravdu moc pěkně udělané a spotřeba různých bylinek se s různými buildy, levely a stylem hraní mění opravdu zajímavě). Je možné, že mi v tabulce něco zásadního schází (mám v ní něco přes 3 desítky receptů), ale i tak je zarážející, že netopýrník přebývá všem alchymistům, se kterými jsem se o tom bavil, a ve vysbíraných lokacích taky zůstává...
  • 0

#265 Deekin

Deekin

Velmistr

• Kronikář
  • 3228 Příspěvků:

Odesláno 06.01.2007 15:01

Kouknem na to :cool:
  • 0

#266 Deekin

Deekin

Velmistr

• Kronikář
  • 3228 Příspěvků:

Odesláno 12.01.2007 02:08

Tak jsem delal prubeznej pruzkum a v nocni dobe sem si obeh cast svy oblibeny trasy. Vsechny bylinky byly plny az na zhruba tri, kde nebylo nic.

Na obrazku je vysledek myho usili. Vzhledem k tomu ze je tu Netopyrnik zastoupenej ctyrmi kusy, nepripadne mi to v pomeru k ostatnim nalezenejm bylinkam jako prehnany mnozstvi.
Samozrejme ze experiment neni jeste u konce .)

Přiložené soubory

• 0

#267 ScOuT

ScOuT

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 900 Příspěvků:

Odesláno 12.01.2007 05:52

Ja bych se zkusil se statistikou pridat.Mam tam zalozenou postavicku na alchace.Behem jednoho odpoledne (sednul sem k tomu tak kolem 16:15) jsem se prosel po bylinkach kolem mesta.Takze Hrbitov,kralovka,plaz,farma,kolem mesta (nevim jak se jednotlive lokace jmenuji ale vzdy to bylo hned vedle mesta) plus jeste tichy les (lokace s hodnym ettinem,emilova chaloupka a lokace ticheho lesika smerem od rude) A da se rict ze jsem tak to 19:00 nasel minimalne 2x tolik co tu postnul deek.Tedy krome zlatych,z tech jsem nasel jen 2 babky.STudnicky bylo bez mala 50ks,petilistku podobne.Tajenka byla zastoupena temer 30ks.zemezluc kolem 20.
NEco sem s nima namichal ale po spatreni 4 alchacu jsem bylinky dal sorenovi nebot ten je vyuzije lepe nez ja a aspon z nich neco udela.Ale je pravda ze jsem cele ty temer 3 hodiny lital po bylinkach a sem tam neco zabil abych mohl mit truhlicku na 7 urovni.A netopyrniku jsem taky moc nenasel asi 15 kousku?
  • 0

#268 Ararat

Ararat

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 470 Příspěvků:

Odesláno 12.01.2007 06:56

Tak jsem delal prubeznej pruzkum a v nocni dobe sem si obeh cast svy oblibeny trasy. Vsechny bylinky byly plny az na zhruba tri, kde nebylo nic.

Na obrazku je vysledek myho usili. Vzhledem k tomu ze je tu Netopyrnik zastoupenej ctyrmi kusy, nepripadne mi to v pomeru k ostatnim nalezenejm bylinkam jako prehnany mnozstvi.

Zobrazit příspěvek

Tak až experiment bude u konce, hoď výsledky. Kdybys tam neměl ten poslední řádek, napsal bych sem spoustu chytrých řečí o statistice a vysokých počtech opakování, takhle si to nechám na příště... :cool:
  • 0

#269 Geralt

Geralt

Cechmistr

• Hráč
  • 2645 Příspěvků:

Odesláno 12.01.2007 14:42

Zobrazit příspěvek

určitě me najdi ve hře, rád od tebe některé z uvedeného odkoupím :cool:
  • 0

#270 Magnát

Magnát

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1121 Příspěvků:

Odesláno 12.01.2007 15:00

Zobrazit příspěvek

No problem spis spociva v uziti tech teto bylinky,jsou z ni sice zajimave lektvary(zkuseni alchove vi),ale ty nejenze nejdou moc na dracku,ale take v techto receptech jsou pochopitelne bylinky,ktere se ve velkem uzivaji v jinych lektvarech,ktere jsou naopak velmi zadane,z cehoz vyplyva ze netopyrnik az na vyjimky s enepouziva a taks e hromadi

P.S. tech 15 tajenek ti zavidim,ja jich vetsinou najdu min
  • 0

1 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 1 návětěvníků, 0 anonymních