Skočit na obsah

Fotka

budoucnost Demony

• Please log in to reply
264 odpovědí na toto téma

Anketa: Kam se má směrovat modul podle vás ? (69 členů volilo)

Kam se má směrovat modul podle vás ?

1. 1.přidávat nové lokace,města (37 hlasů [53.62%])

Procento volících: 53.62%

2. 2.kompletně předělat (CEP a pod.) (19 hlasů [27.54%])

Procento volících: 27.54%

3. 3.nechat tak jak je (4 hlasů [5.80%])

Procento volících: 5.80%

4. 4.jiná volba a pak napište jaká (9 hlasů [13.04%])

Procento volících: 13.04%

Hlas Návštěvníci nemohou hlasovat

#211 Noirdin

Noirdin

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 251 Příspěvků:

Odesláno 21.06.2010 07:19

po dlouhé době řekl drax něco chytrého... vyjimečně souhlasím

a s tvrzením že dualclass je to jediné ořechové pro podporu rp a podobnými plky nesouhlasím, naopak to zabíjí variabilitu postav, které to více či méně škatulkuje to předem vyhrazených mantinelů

přeci jen kombinace bez opakování 3. třídy z 11(+ prestižky) prvků je trochu víc než kombinace 2. třídy o stejném počtu prvků, neboli možnosti toho aby se od sebe hrdinové odlišovali rapidně klesá

Zobrazit příspěvek

Já nevím kde čteš, že dualclass je nutně to pravé ořechové, někam se hodí a někam ne. Co se týče variabilního tvoření postav je to jednoznačně limitující, a ano jednotlivé postavy to zasadí do vymezených mantinelů. Tento fakt opět může být někde na škodu a někde správný. Zatímco někomu nevadí kombinace, jakou jsem videl na K II - trpaslík - zaklínač/rdd/dd, protože na tvorbu postavy nahlíží pouze jako na skládání čísel za účelem dosažení nejvhodnějších kombinací, já být trpasličím otcem tak takovouhle zrůdu svrhnu z hory. Hrdinové se odlišují i v omezeném systému a někdy je to mnohem barvitěší než v systému neomezeném, který sklouzává k časem ověřeným PB, kterými pak plní svět. S tím co napsal Drax nevím no, prošel jsem několik různých her a opravdu jsem nikde nenarazil na slunečníky, květiny, vějíře, erotické prádélko, knihovny se spostou svazků s tvorbou hráčů, plesy, módními přehlídkami, závody, soutěžemi řemeslníků, dražebami či jarmarky a různými nebojovými hrami a to vše na plně počeštěné hře na českém světě tvořeným hráči a tvůrci k obrazu svému a dle vlastních námětů a myšlenek. Nebráním se novým zkušenostem, ale zatím jsem se vždy vrátil zpět k NWN. Možná to je i komunitou, která tu hraje, ale to co očekávám od hry charakterů postav jsem jinde prozatím nenalezl.
  • 0

#212 Světluska

Světluska

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 230 Příspěvků:

Odesláno 21.06.2010 09:03

Přeji Vám pěkný den.
narazila jsem na něco, co mi přijde pro Demonu typické:

nenasla vule pouzit technicke prostredky na podporu frakci, alebrz se trvalo na psanych pravidlech a dozoru DM.

... myslím, že jsou věci, které by šly technickými prostředky ošetřit lépe než dozorem DM (a nejde jen o frakce) ... odpadly by tahanice na fóru, znechucení hráčů, kritika DM a vzduch by se pročistil ...
  • 0

#213 Deekin

Deekin

Velmistr

• Kronikář
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3228 Příspěvků:

Odesláno 21.06.2010 09:27

...

Zobrazit příspěvek

Vitaj :) Obavam se ze mame tak nejak rozdilne pojmy. Demona v mem pojmoslovi frakcni server nikdy nebyl .) Frakcni server je kuprikladu WoW nebo Aion, z NwN pak takovy server, ktery ma se zminovanymi shodne znaky, tj. prislusnost k frakci si voli hrac uz pri zakladani postavy, frakce jsou v danem svete primarne kvuli pvp a tomu uzpusobene (tj. napriklad automaticke nastaveni pvp flagu vuci opozitni frakci, ziskavani bonusu za pvp atd.) a v historickem kontextu daneho sveta maji dan nejaky antagonismus, tedy hrac nemusi prilis premyslet, coz jak znamo boli, ale rovnou muze zacit honit fragy.

Oproti tomu Demona mela vzdy jen jednu hracskou frakci a tou je Alicie. Logicky to vychazi z konceptu jednoho mesta. Skutecnost, ze se nasly skupinky lidi, kteri at uz uspesne nebo ne, ozivovali hru tim ze se z one zakladni frakce vyclenili a udelali si neco sveho (a nasli pro to podporu u WBs) nedela z Demony frakcni server. Taktez proto, ze se tak stalo z vyvoje pribehu jejich postav. Aspon u tech (ano znovu jsem u toho) co si hrat umeli. A pak zalezelo na nich, jak si onu vlastni frakci k te puvodni nastavi. Rebelove byli nepratelsti, Hromova kovadlina kuprikladu naopak, byvalo tu i neco mezi. Pestrost volby, moznosti, uvazovani, hra role. To co klasicky frakcni server vubec nezna, neb v tomto proste vymaze rozhodovani hrace.

Cele tohle odtrzeni od zakladni frakce pak davalo jednomu kazdemu hraci opet spoustu moznosti, jak nastavit u sve postavy vztah k dane skupine podle charakteru sve postavy. Bojovat proti nim, donaset a delat jim speha, byt neutralni... proste nabizi se tu cela skala reakci, ktere muze hrac u sve postavy zvolit, na rozdil od frakcniho serveru kde jsou predem nastaveny zakladni moznosti pritel / nepritel.

Demona od zacatku stala na tomhle rozhodovani. Kvuli absenci podpory frakci, kvuli jednomu startovnimu mestu. Pripadne mi ze to, co navrhujes, je proste jen bezny trend pro komercne vydelecne mmorpg. Zaujmout jednoduchym rozdelenim roli, nechtit po nikom vlastni rozhodovani, protoze "technicka, neprekrocitelna pravidla" uz to rozhodla za hrace jednou provzdy. Hlavne aby bylo dost lidi a nikdo po nich moc nechtel, pac pokud by chtel, odpadlo by spousta tech dementu co jim vlastni mysleni a rozhodovani dela potize a ti prece tvori ten zakladni mnozstevni kanonenfutr, kterej dela statistiku uspesnosti serveru.

Btw, bavime se tu o nwn a o Demone, tak prosim neprevadej rec na vybijenou. To jsou hrusky a jabka. Uz zakladni srovnani nwn a vybijene na prvni pohled kulha na obe nohy aj bez ucenyho diskursu .)
  • 0

#214 Franta Patnik

Franta Patnik

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 172 Příspěvků:

Odesláno 21.06.2010 11:57

Já nevím kde čteš, že dualclass je nutně to pravé ořechové, někam se hodí a někam ne. Co se týče variabilního tvoření postav je to jednoznačně limitující, a ano jednotlivé postavy to zasadí do vymezených mantinelů. Tento fakt opět může být někde na škodu a někde správný. Zatímco někomu nevadí kombinace, jakou jsem videl na K II - trpaslík - zaklínač/rdd/dd, protože na tvorbu postavy nahlíží pouze jako na skládání čísel za účelem dosažení nejvhodnějších kombinací, já být trpasličím otcem tak takovouhle zrůdu svrhnu z hory. Hrdinové se odlišují i v omezeném systému a někdy je to mnohem barvitěší než v systému neomezeném, který sklouzává k časem ověřeným PB, kterými pak plní svět. S tím co napsal Drax nevím no, prošel jsem několik různých her a opravdu jsem nikde nenarazil na slunečníky, květiny, vějíře, erotické prádélko, knihovny se spostou svazků s tvorbou hráčů, plesy, módními přehlídkami, závody, soutěžemi řemeslníků, dražebami či jarmarky a různými nebojovými hrami a to vše na plně počeštěné hře na českém světě tvořeným hráči a tvůrci k obrazu svému a dle vlastních námětů a myšlenek. Nebráním se novým zkušenostem, ale zatím jsem se vždy vrátil zpět k NWN. Možná to je i komunitou, která tu hraje, ale to co očekávám od hry charakterů postav jsem jinde prozatím nenalezl.

Zobrazit příspěvek

Tak například Ultima Online, mimochodem ještě starší hra než nwn, tohle všehcno co říkáš může zváldat taky (může, ale musí se tam pár věcí dodělat, ostatně nevšim jsem si na nwn slunečníků, ty musejí být také doděláváné). Žel na UO si moc nezabuilduješ leda by to tam musel někdo implementovat (což by asi šlo, ale tý práce...) , rozhodně se tam dá měnit a přidávat hodně věcí, řekl bych více jak v nwn.
  • 0

#215 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 21.06.2010 13:53

No gGeorg má obecně s tou vybíjenou pravdu, ačkoli hovoří o organizovaném PvP, které by ale na RP server patři nemělo. Jakýkoliv střet hráčů je třeba dobře pravidly ošetřit, a to i z hlediska používání kouzel a skillu (viz. Antiworld), jinak se budou lidé pořád hádat kdo koho a jak zbaběle napadl.

S Deekinem ale souhlasím, že CvC je spíš takový trend, který proniká i do NWN. Opět pouze z pozice bývalého hráče, ale nemyslím si, že by se měla Demona měnit tak, aby vypadala jako jiné servery. Demona Podtemno neřešila, Drowy neřešila, a některým lidem to vyhovuje. Pokud jim to nevyhovuje, tak si najdou jiný server, to je normální. Pořád mi ale přijde, že Demona má svoji specifickou herní základnu, která se na Demonu bude vracet...

Třeba Thalie, jak to tady popisuje Noirdin, mi přijde jako spíš takové novověké zasazení, oproti klasickému gotickému plížené se zatuchlými kobkami. Prostě jeden server je pro ty hráče, co si rádi hrají s oblečením, doplňky, a dokážou se pomocí toho vyblbnout v RP. Jinde může jít spíše o praktičnost kraftu, o propracované dungy, správné úpravy mechaniky, nové zbraně, kouzla, možnosti...
  • 0

#216 gGeorg

gGeorg

Nováček

• Hráč
  • Pip
  • 29 Příspěvků:

Odesláno 21.06.2010 22:10

Vitaj :) Obavam se ze mame tak nejak rozdilne pojmy. ... a v historickem kontextu daneho sveta maji dan nejaky antagonismus, tedy hrac nemusi prilis premyslet, coz jak znamo boli, ale rovnou muze zacit honit fragy.

Zobrazit příspěvek

Dekuji, take te rad vidim. Vecerni pre na foru prispiva ke spravne zivotosprave :-] Ne tak uplne. Lineage/Aion hraci si daji Velkeho majzla utocit na nekoho jen tak. Prestoye nahodne Pk existuje je velmi nizke. Duvod je prosty. Frakce maji politicke vztahy velmi krehke. (<-- to je eRPee ) A kazdy kdo hraje stylem "divoke prase" je z klanu vyexpedovan.

Oproti tomu Demona mela vzdy jen jednu hracskou frakci a tou je Alicie.

Zobrazit příspěvek

Bohuzel Ne.

Cele tohle odtrzeni od zakladni frakce pak davalo jednomu kazdemu hraci opet spoustu moznosti, jak nastavit u sve postavy vztah k dane skupine podle charakteru sve postavy. Bojovat proti nim, donaset a delat jim speha, byt neutralni... proste nabizi se tu cela skala reakci, ktere muze hrac u sve postavy zvolit, na rozdil od frakcniho serveru kde jsou predem nastaveny zakladni moznosti pritel / nepritel.

Zobrazit příspěvek

Ano. Take se podivej ze v konceptu o kterem mluvim nejsou jen Frakce A/ Frakce B. Jsou tam take Obyvatele kteri maji vliv na sve vedeni. Muye se vzskztnout skupinka, napr. Cech zlodeju, Moradinovi trposi nebo Spolek pratel lootu ktery bude nejaky cas podporovat A a pak zas B. To je naprosto v poradku ale je potreba mit pravidla a vyhody proc by to meli delat. Duvod. Zaminka. Zapletka. :devil:

Btw, bavime se tu o nwn a o Demone, tak prosim neprevadej rec na vybijenou. To jsou hrusky a jabka. Uz zakladni srovnani nwn a vybijene na prvni pohled kulha na obe nohy aj bez ucenyho diskursu .)

Zobrazit příspěvek

Nejlepsi eRPee server podle me, je tady na GameParku a jmenuje se Test. Je tam uplna volnost pro kaydeho. DM Muze delat totalne co se mu zlibi. Stejne tak hraci mohou stat uprostred zelene roviny chatovat 5 hodin a v zaveru se objevi DM a rekne "... a pak jste tu rudu z Krudumu vytavili a tady je ten mec."
Proc se to nedeje ?
Proc lide radeji do toho dolu lezou a podle technickych pravidel se nechavaji zranovat jednou za kolo a pak podle tech pravidel se s tim vlaci pres pul sveta a cpou to do pece a cekaji na procentualeni nahodu jestli neco padne nebo ne?
Proste, DM podpora ma sve prednosti ale nastaveni chodu sveta, nebo policejni cinnost nad dodrzovanim pravidel to podle me neni.

No gGeorg má obecně s tou vybíjenou pravdu, ačkoli hovoří o organizovaném PvP, které by ale na RP server patři nemělo. Jakýkoliv střet hráčů je třeba dobře pravidly ošetřit, a to i z hlediska používání kouzel a skillu (viz. Antiworld), jinak se budou lidé pořád hádat kdo koho a jak zbaběle napadl.

Zobrazit příspěvek

Pochopil :-) . pokud PvP na tento server nepatri je moznost ho zakazat.
  • 0

#217 Drax

Drax

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1230 Příspěvků:

Odesláno 22.06.2010 06:54

že ty si na aw nikdy nehral :D hned jak sestrelis vic lidi behem chvile nebo t enekdo ma problem zabit hned je to desnej flame nejdriv si buger pak spamujes hips i když ho nemáš :) pak se ti snaži nakecat že si buhvijkej lucker apak už se naštesti neozvou nebo odlognou:D
  • 0

#218 Deekin

Deekin

Velmistr

• Kronikář
  • 3228 Příspěvků:

Odesláno 22.06.2010 10:22

Zobrazit příspěvek

Ne tak uplne. Lineage/Aion hraci si daji Velkeho majzla utocit na nekoho jen tak. Prestoye nahodne Pk existuje je velmi nizke. Duvod je prosty. Frakce maji politicke vztahy velmi krehke. (<-- to je eRPee ) A kazdy kdo hraje stylem "divoke prase" je z klanu vyexpedovan.
Ano, politicke vztahy byly na Demone vzdycky krehke (mozna te to prekvapi, ale to neni eerpee. eerpee je hrani role, ne krehkost vztahu mezi frakcema). Mozna jsou i v Lineage. Aion jsem hral a nezdalo se mi ze by si nekdo nejak extra rozmejslel zautocit na opozitni frakci. Uz jen vzhledem k tomu ze Aion je v endlevel contentu predevsim o PvP. Tedy, pokud objektem utoku nebyl chanter. Ovsem to nebylo z duvodu politiky, ale proto, ze chanter byl overpowered. To cele nejak popira skutecnost kterou jsem v tomto bode konstatoval a sice ze Demona neni a nikdy nebyla frakcni server? :) Tu logickou navaznost mi pls objasni .)

Bohuzel Ne.

Bohudik ano.

Ano. Take se podivej ze v konceptu o kterem mluvim nejsou jen Frakce A/ Frakce B. Jsou tam take Obyvatele kteri maji vliv na sve vedeni. Muye se vzskztnout skupinka, napr. Cech zlodeju, Moradinovi trposi nebo Spolek pratel lootu ktery bude nejaky cas podporovat A a pak zas B. To je naprosto v poradku ale je potreba mit pravidla a vyhody proc by to meli delat. Duvod. Zaminka. Zapletka.
To je to o cem mluvim. Tech duvodu muze byt mraky. Pokud z toho tisice duvodu vyberes a nascriptujes dva, omezis tim hracum volbu z tech dalsich devesetdevadesatiosmi.

Nejlepsi eRPee server podle me, je tady na GameParku a jmenuje se Test. Je tam uplna volnost pro kaydeho. DM Muze delat totalne co se mu zlibi. Stejne tak hraci mohou stat uprostred zelene roviny chatovat 5 hodin a v zaveru se objevi DM a rekne "... a pak jste tu rudu z Krudumu vytavili a tady je ten mec."
Proc se to nedeje ?

Protoze nejlepsi eerpee server Test je na GP jen podle tebe. Nikdo jiny si to nemysli. Tak nejspis presne proto (na blbou otazku stejne blba odpoved .)

Proc lide radeji do toho dolu lezou a podle technickych pravidel se nechavaji zranovat jednou za kolo a pak podle tech pravidel se s tim vlaci pres pul sveta a cpou to do pece a cekaji na procentualeni nahodu jestli neco padne nebo ne?
Protoze se tim bavi. Opet nechapu sled tvych myslenek, aneb tohle ma byt argument pro podporu frakci? Objasni logickou navaznost pls :)

Proste, DM podpora ma sve prednosti ale nastaveni chodu sveta, nebo policejni cinnost nad dodrzovanim pravidel to podle me neni.

V tomto se naprosto shodneme, nejspis stejne jako v konstatovani, ze tohle leto co do pocasi nezacina nejlip .) K debatovanemu problemu se pak oboji vztahuje uplne stejne - nijak :)

Jinak, samozrejme nepopiram ucinnost hernich mechanismu, zohlednujicich PvP a nastavujicich jeho pravidla, jen mi neni jasne proc chces porad cpat hrace a jejich postavy do predpripravenych a predscriptovanych tabulek a omezovat jim tim volby jejich mozneho jednani.
Chapal bych napriklad navrh nejake areny nebo bojiste ve stylu WoW battlegroundu, kde muze jednotlivec nebo parta ziskat nejake vyhody. Skutecne ale nechapu proc do toho chces porad cpat prednastaveny frakce a nutit postavam nejake stereotypy chovani, to pak prinese jako vetsi zabavu?
  • 0

#219 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 22.06.2010 10:53

...
Skutecne ale nechapu proc do toho chces porad cpat prednastaveny frakce a nutit postavam nejake stereotypy chovani, to pak prinese jako vetsi zabavu?

Nechci hájit předefinované CvC, ale co by to mělo umožnit?
Není třeba řešit, kdo měl odpor a kdo ne. CvC by mělo být organizovanější. Podpora DM, kterou by třeba klasické guildy založené pouze na RP, a ne na herním systému, nedostanou. Mělo by být méně důvodů řešit proč ke střetu došlo a jestli na to měli ty strany právo. Není to WoW, systémově je stále možné napadnou příslušníka stejné frakce.

Jistě, z K2 bylo vidět, že organizované CvC fungovat nebude, protože ho hráči berou jako berličku k tomu napadnout někoho of pohledu a podobně, pořád je flame. Je to ale RP iniciativa ze strany serveru trochu usměrnit CvC střety. Je to méně "každý s každým" a více "tým proti týmu".

Z mé strany je potřeba zavést hlavně ne-RP pravidla. AW zmiňuji proto, že mi nepřijde nic nelogického na to zavést pravidla o spamu při CvC střetech, nějaký trochu širší lvl range a podobně. Bez ohledu na RP stránku střetu ne-RP omezení uvádí do hry trochu taktiky, pokud vám nevyjde KD, smůla, další šanci máte za 18 sekund. Tj. omezení spamu, omezení sorcek a různých paralýz x hráčů současně....
  • 0

#220 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 22.06.2010 11:03

že ty si na aw nikdy nehral :D hned jak sestrelis vic lidi behem chvile nebo t enekdo ma problem zabit hned je to desnej flame nejdriv si buger pak spamujes hips i když ho nemáš :) pak se ti snaži nakecat že si buhvijkej lucker    apak už se naštesti neozvou nebo odlognou:D

Zobrazit příspěvek

Takovou zkušenost nemám, a to by nebylo proto, že bych se nedostal do situací, kdy jsem vymlátil svůj lvl range :devil: . Je možné, že přišli noví hráči a nechovají se dobře, navíc v poslední době tam dost utočili trollové a spammeři, kopie serveru a podobně.

Na co jsem narážel je existence vypilované hromady pravidel, co kdy a jak můžeš a nemůžeš udělat, použít, zakouzlit.
na RP serverech se lidé hádají také kvůli ne-RP podmínkách boje, tyto pravidla postihují skoro každou situaci, pracovali na nich od začátku serveru a jsou celkem osvědčená.
Tj. podstatné je, že uvidíš log/printy a je celkem jasné, jestli je obvinění pravdivé nebo ne. Pokud taková pravidla nebudou, nebude podle čeho tyhle situace posuzovat a nepůjde o nich legitimně rozhodovat.

Na ty pravidla stejně jako na zákony se tuším autorské právo nevztahuje, a i tak si myslím, že když jakýkoli RP server poprosí AW tým o svolení k použítí jejich pravidel, že nebudou protestovat. Proč si vymýšlet zákony, když nějde pro stejnou situaci už existují a jsou osvědčené lety praxe.

PS: Na AW jsem hrál dříve než na Demoně :devil: .
  • 0

#221 Aelipse

Aelipse

Severský král žumpy !

• Rebel
  • 2420 Příspěvků:

Odesláno 22.06.2010 11:10

Na ty pravidla stejně jako na zákony se tuším autorské právo nevztahuje, a i tak si myslím, že když jakýkoli RP server poprosí AW tým o svolení k použítí jejich pravidel, že nebudou protestovat. Proč si vymýšlet zákony, když nějde pro stejnou situaci už existují a jsou osvědčené lety praxe.

Jinými slovy chceš z Demony udělat AW, chápu to správně? Demona je jedinečná mimo jiné svým volným přístupem k RP a PvP rovněž. Pokud hráčům tuhle volnost odebereš a ztotožníš tak demonu s antiworldem, dej mi jediný důvod, proč by pak měli hráči zůstávat na demoně a neodcházet na antiworld?
  • 0

#222 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 22.06.2010 11:33

Jinými slovy chceš z Demony udělat AW, chápu to správně? Demona je jedinečná mimo jiné svým volným přístupem k RP a PvP rovněž. Pokud hráčům tuhle volnost odebereš a ztotožníš tak demonu s antiworldem, dej mi jediný důvod, proč by pak měli hráči zůstávat na demoně a neodcházet na antiworld?

Zobrazit příspěvek

Hehe, mluvím přece o pravidlech souboje, to nezakazuje RP. Co se tímhle snažím říct je že se tu bavíme o CvC jako oživení děje na RP serveru. Ok, a teď se podívejme, co se musí ošetřit, aby nevznikali zbytečné příspěvky "Ten a ten udělal to a to, je to dovoleno?".
Je třeba ošetřit RP souvislosti, argumenty, okolnosti, důvody... to je ale přece strašně těžké. Všechno tohle je subjektivní a závisí to z velké části na tolerianci vůči druhým.
Co ale ne-RP souvislosti? Několikanísobná smrtící kouzla, KD, zabití výrazně vyšším lvlem etc. etc., tohle všechno lze pořešit celkem rychle a šikoveně pravidly, jejich výklad není tak subjektivní. No a jakmile si hráči zvyknou, že musí u používání schopností postavy taky trochu přemýšlet, tak zjistí, že ty souboje nejsou zas tak nudné, jak se na první pohled zdály.

Účelem je prostě umožnit střety postav, ale minimalizovat spory, protože jde je střet, tam je obvykle vítěz a poražený, tedy i spokojený a nespokojený hráč.

PS: Nemluvím samozřejmě konkrétně o Demoně, ale prostě o střetech postav na RP serverech obecně.
  • 0

#223 gGeorg

gGeorg

Nováček

• Hráč
  • Pip
  • 29 Příspěvků:

Odesláno 22.06.2010 18:16

Ano. Take se podivej ze v konceptu o kterem mluvim nejsou jen Frakce A/ Frakce B. Jsou tam take Obyvatele kteri maji vliv na sve vedeni. Muye se vzskztnout skupinka, napr. Cech zlodeju, Moradinovi trposi nebo Spolek pratel lootu ktery bude nejaky cas podporovat A a pak zas B. To je naprosto v poradku ale je potreba mit pravidla a vyhody proc by to meli delat. Duvod. Zaminka. Zapletka.
To je to o cem mluvim. Tech duvodu muze byt mraky. Pokud z toho tisice duvodu vyberes a nascriptujes dva, omezis tim hracum volbu z tech dalsich devesetdevadesatiosmi.

Zobrazit příspěvek

Nu jo. Uz se priblizujes. V navrhu jsem dal cca 5 duvodu kvuli kterym Frakce Mohou (Mohou neni Musi) vest bitvy. Seznam Duvodu, Zapletek, Bonusu je uveden jako otevreny. Seznam lze prubezne doplnovat. Jestli Chces nazyvat tenhle group PvP jako Battlegroundy nebo Frakcni boje je vcelku jedno. I mne se Battlegroundy vyslovuji lepe :-)

Necht existuji nejmene dve skupiny hracu podporovane systemove WBs a tyto skupiny mohou valcit ve stanoveny cas/miste o zname bonusy.
Srovnej se stavajicim stavem:
Smi existovat skupiny hracu ktere mohou valcit o nezname bonusy na neznamem miste pri dodrzovani nepsanych pravidel dozorvanych DM dle casu a nalady.

Neboli System Hromadnych Opakovatelnych PvP questu ktere funguji na bazi scriptu. V zasade nepotrebuji dozor DM.
Co se ti zda na tomhle spatne nebo omezujici? (Stouchnuti do zeber - Das si rizek z klokana pac jsi ho jeste nemel nebo budes trvat na tom ze v Cechah jedine z prasete a Klokana si das az budes v Australii.? )

Edit:

Hehe, mluvím přece o pravidlech souboje, to nezakazuje RP. Co se tímhle snažím říct je že se tu bavíme o CvC jako oživení děje na RP serveru. Ok, a teď se podívejme, co se musí ošetřit, aby nevznikali zbytečné příspěvky "Ten a ten udělal to a to, je to dovoleno?".

Zobrazit příspěvek

jinymi slovy totez.
  • 0

#224 Franta Patnik

Franta Patnik

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 172 Příspěvků:

Odesláno 22.06.2010 19:18

Hale dneska sem se byl podívat na K2 a hrozně se mi tam líbil ten ďábel v očistci nechcete ho ná démonu taky přidat? :devil:
  • 0

#225 Hejkal

Hejkal

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1041 Příspěvků:
  • Location:vsichni Hejkalove ve hre sou mi(a zadnej znich neodemkne boss)
  • Interests:Sem z plzne..a mam rad Sprite

Odesláno 22.06.2010 19:31

Hale dneska sem se byl podívat na K2 a hrozně se mi tam líbil ten ďábel v očistci nechcete ho ná démonu taky přidat?  :devil:

Zobrazit příspěvek

Po týdnu hraní tě to tam pustí:).
  • 0

#226 Drax

Drax

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1230 Příspěvků:

Odesláno 23.06.2010 06:31

Po týdnu hraní tě to tam pustí:).

Zobrazit příspěvek

po 2 dnech :D
  • 0

#227 Deekin

Deekin

Velmistr

• Kronikář
  • 3228 Příspěvků:

Odesláno 23.06.2010 19:43

...

Zobrazit příspěvek

Nevim kam se blizim, ale zcela urcite ne k pochopeni toho, proc chces porad cpat do hry prednastaveny frakce a tim omezovat volnost hry.

Necht existuje misto, kde si libovolne postavy v libovolne parte ci bez ni, organizovani presne tak, jak sami chteji, muzou vzajemne podrezavat krky v ramci v dane lokaci nastavene herni mechaniky a za zvolene odmeny.

Nezni to lip?
Prirovnani s klokanem mi opet unika, zrejme se v uvazovani nekde mijime :)
  • 0

#228 gGeorg

gGeorg

Nováček

• Hráč
  • Pip
  • 29 Příspěvků:

Odesláno 24.06.2010 16:57

Nevim kam se blizim, ale zcela urcite ne k pochopeni toho, proc chces porad cpat do hry prednastaveny frakce a tim omezovat volnost hry

Zobrazit příspěvek

Tim se opet dostavame k tomu ze nejvolnejsi server je Test. To co delaji hru hrou jsou prave pravidla. Viz muj primer s vybijenou. Skus se na nej podivat znovu.

Necht existuje misto, kde si libovolne postavy v libovolne parte ci bez ni, organizovani presne tak, jak sami chteji, muzou vzajemne podrezavat krky v ramci v dane lokaci nastavene herni mechaniky a za zvolene odmeny.
Nezni to lip?

Zobrazit příspěvek

Tohle je Presne fungovani Battlegroundu ve WoW nebo Miniher V Age of Conan. Souboj skupinek hracu bez navaznosti na cokoli. Proste hupsnout do hry dat jednu dve bitky a jit na ven kolo/pivo.Ne Nezni mi to lepe. Verim zes nakoukl i jinam nez do WoW a chapes rozdil mezi Castle Siegem a rychlou bitkou.

Smysl planovanych bitev je prave potrebe organizovat, pripravovat a planovat. Kdo se ji zucastni (Sestava skupiny, buildy, veci, lektvary) o co se bude bojovat. Proto byly v navrhu dlouhodobe odmeny/bonusy ktere samy o sobe mohou slouzit jako zapletky ci motivace k necemu dalsimu.
Napr. Alicijska slechta prohraje v Bitve Runu Stesti (nahodne padani penez z Potvor). Nekolik Obyvatel (neFrakcnich - chces li) se rozhodne si zmenit "trvale bydliste" do pevnosti. Cimz dane za vyber hotovosti v bance pujdou "Rebelum". Rebelove prohraji naklonnost Obchodni komory a obchodnici se prestehuji do Alicie. atd.
Proste zivy svet. Bitvy ktere maji vyznam. Akce hracu ktere meni Chovani "NPC" frakci.

Smysl planovanych bitev je dat moznost ziskat nadvladu nad ostrovem Jedne skupine. Tak jak bylo nastineno kdysi Jindrou. Pevnost postavil Bratr zakladatele Alicie. A mel za cil rovnez bojovat s Demony a spolupracovat s Draky, jen po svem. Systemova podpora tohoto pribehu muze byt prave souboje o moc.

Kapisto?

Mozna By slo takhle ziskat i Titul krale Demony. Pekny Quest pokud jedna frakce ziska Vsechna vitezstvi z mozneho seznamu vudce frakce se stava Kralem Demony. :-]

• 0

#229 Aelipse

Aelipse

Severský král žumpy !

• Rebel
  • 2420 Příspěvků:

Odesláno 24.06.2010 19:28

Pánové, pánová, pánové, vaše diskuse se moc hezky čte, přesto vám do toho na chvíli vstoupím... :devil:

Na jedné straně má Deekin pravdu. Server bez frakcí a předem nastavených pokynů dává hráči podstatně větší volnost v jeho myšlení a konání, umožňuje skvostné roleplay zápletky, které programátor a tvůrce pevně daných pravidel a herních mentinelů prostě z principu nemůže předvídat.

Na straně druhé a ve prospěch Georga je třeba si uvědomit, že hráčů, kteří by těchto možností využili je... no, nebudu hádat, prostě je jich málo, ne-li žádný :) Stejně tak nejsou ani hráči, kteří by byli schopni/ochotni na takovou hru adekvátně reagovat. Frakce podle mě strhávají do dění i ty hráče, kteří by jinak zůstávali jen neutrálně přihlížet (a to nemusí být nutně proto, že by nehráli RP - ba naopak).

Chcete-li vědět, zda by byla přednastavená systémová pravidla frakcí vhodná pro Démonu, musíte si odpovědět na jednoduchou otázku: Má být Démona určena hráčům, kteří se považují za Hardcore roleplayery, kteří po nocích sepisují IC deníky svých postav a plánují intriky proti nic netušícímu nepříteli? Nebo má Demona být čistě relaxační server určený těm, kteří přijdou večer z práce, lognou, připojí se k partě postav, které svítí modře, a společně půjdou vraždit skupiny postav, které svítí červeně? Pro mě osobně zní docela zábavně obě možnosti, ale...

...lidi, kteří tady zůstali hrát, se určitě nenechají tlačit do nějakých frakčních bojů. Oni si sem jdou zahrát s přáteli, a mám dojem, že by na starého známeho neútočili, ani kdyby jim celou dobu svítil červeně. Stejně tak bude asi zbytečné očekávat nějaké brilantní erpování ve smyslu skrytých identit a neustálého intrikování (možná až na výjimky :devil: ). Prostě a jednoduše, tahle diskuse je vůči Demoně zcela irelevantní. Co také ale čekat, když ji vedou hráči, kteří se tady za posladní dva roky (opravte mě) neukázali? :)
  • 0

#230 Franta Patnik

Franta Patnik

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 172 Příspěvků:

Odesláno 24.06.2010 20:39

Tak tak, musím souhlasit, že do nějakýho frakčního boje bych se moc nehrnul.
  • 0

#231 Ayko

Ayko

Velmistr

• WB
  • 3405 Příspěvků:

Odesláno 25.06.2010 07:50

Aelipsak pekne si to napísal, no kedy to máš tie prázdniny a začneš hráčom expit postavy? :devil:
  • 0

#232 Drax

Drax

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1230 Příspěvků:

Odesláno 25.06.2010 07:58

Server bez frakcí a předem nastavených pokynů dává hráči podstatně větší volnost

nepovidej mel bys zapmenit volnost na nic:)
vzhledem k tomu žežadne fungujici frakc enebyl schopnej nikdo vytvořit
dark vytvořil skupinu rebelu jen jim chybý tern build/ pvp ducho čem je v pvp frakce kterou jeschopnej rozsekat jeden hráč?:D
tzv mafie : k cemu je frakce jejiž cinnost je jen o crafteni zadarmo a killovani známých/altu nekoho kdo sestreli jejich clena
takže tu mame ztráž kd ejedinej schopnej je darkus stráž ktera se vyživa v buzerovani okoli a honeni ega jakýmsi pocitem moci nad ostatnimy ve meste za celou dobu sem narazil na jedineho co je takovej machr i v full pvp :) ( pořad lepsi umřit na hřbitove než být chuck norris ve meste a mimo nej jen haste/ flaska/gs(ty s gs bych este prežil toje bugnutelne) a panický utek )
takže frakce srabi vs nic ano to je boj teda
vyplývá z toho že když das lidem volnost a oni nejsou schopni nic pořadneho udelat je to jako bys frakce primo zakazal což vedek absenci organizovanehio pvp kter eje duležitou složkou každeho rpg
  • 0

#233 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 25.06.2010 09:03

...lidi, kteří tady zůstali hrát, se určitě nenechají tlačit do nějakých frakčních bojů. Oni si sem jdou zahrát s přáteli, a mám dojem, že by na starého známeho neútočili, ani kdyby jim celou dobu svítil červeně. Stejně tak bude asi zbytečné očekávat nějaké brilantní erpování ve smyslu skrytých identit a neustálého intrikování (možná až na výjimky  :devil: ). Prostě a jednoduše, tahle diskuse je vůči Demoně zcela irelevantní. Co také ale čekat, když ji vedou hráči, kteří se tady za posladní dva roky (opravte mě) neukázali? :)

Zobrazit příspěvek

Je to učitě možný, že většina o frakční boje zájem nemá, tohle se prostě odvinulo on jednoho dvou lidí, kteří zminili PvP...

Co se týče Demony, tak si myslím, že tady se řeší změna, která přivede hráče, a současně neodradí staré. Taky chápu, že striktní CvC pravidla sem nepatří, snažil jsem se jen říct, že volnost = diskuze o tom, jestli konflikt byl nebo nebyl ok. Navíc většinu se tu objevovali "problémoví jedinci", kteří využívali nabízenou volnost, ale DM do jejich hry zasáhli - to je třeba to, co se mi nelíbí. Málo pravidel, a pokud chceš hrát záporňáka, tvůj osud závisí na vůli DM. Muselo mi něco uniknout, protože popravu Voodooa jsem vůbec nepochopil (přišlo mi to jako gesto "my tady bandity nechceme").

Takže asi CvC cesta nevede, holt vymýšlejte něco jiného :devil: .
  • 0

#234 Chuanetta

Chuanetta

Cechmistr

• Hráč
  • 2072 Příspěvků:

Odesláno 25.06.2010 09:42

Zdravim.
Obecne je to s PvP v Nwn slozite. Kor na Demone. Povolani jsou strasne nevyvazene. Pamatuju si, jak jsem s Valentynou (prvni a jediny epicky bard na Demone :devil: ) v jedne konfrontaci pomlatil na kupu pulku Alicie.
Tu postavu jsem tenkrat zalozil po obecne debate, ze bard je slaby.
A to tam byl i carodej. Zlaty devast. Pravda tenkrat to bylo stesti. Nejlegracnejsi na tom bylo, ze s DM sem mel domluvene ze musim padnout :-) Nakonec to zaridil Sepha DMkovskym knockdownem. Jak se rika. Jinak tam bojovali dodnes :-)
Pro rejpaly - neni to zadne vychloubani. Me je to uz tedkom fuk. Ale vzpomel jsem si na krasne casy. S nekterymi lidmi sem tu stravil hodiny a hodiny zabavy a timto jim dekuji.
  • 0

#235 Alwin

Alwin

Tovaryš

• Kronikář
  • PipPipPipPip
  • 536 Příspěvků:

Odesláno 25.06.2010 10:29

Podle me byli hlavni devizou Demony vzdycky hraci, kteri dokazali tvorit pribeh, hrat roli, ale nebrat se pri tom smrtelne vazne a nebrat tak ani vyse zminene.

Jakekoliv systemove zatraktivneni demony mozna pritahne vice hracu, ale pokud se z modulu vytratil duch, ktery prave takove hrace produkoval (coz nevim, nehral jsem nwn ani nepamatuju), potom bude velmi tezke, ne-li nemozne tuto unikatni devizu do modulu opet vratit.

Za zamysleni podle meho nazoru stoji, ze modul tyto hrace produkoval v dobe, kdy byl po systemove strance neprilis vyzraly. Bylo tu tak nějak dost mista pro tu opomijenou fantazii. A i nutnost ji vyuzit. Protoze po technickem provedeni modul sam o sobe dost zabavy neposkytoval.
  • 0

#236 Glorfindel

Glorfindel

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1021 Příspěvků:

Odesláno 25.06.2010 10:32

Tak me napadlo jestli byste nechteli aby se na Demone zrusily vsechny restrikce co se featu, kouzel atd. tyce, vratilo se rezani hlav a PvP bez omezeni, standard veci z palety do pokladu..a samozrejme s tim souvisejici wipe. Proste novy start, naprosta volnost, DM spise v roli ochrancu slusneho chovani a pred buggery. Uprimne me zajima zda by to vetsina z vas uvitala nebo ne. Ja si myslim, ze by to prineslo vitane oziveni uz jen tou moznosti novych buildu bez omezeni a veci v pokladech. Zaroven musim zduraznit, ze tento nazor je pouze muj a nereprezentuje cely Demona tym.
  • 0

#237 Franta Patnik

Franta Patnik

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 172 Příspěvků:

Odesláno 25.06.2010 12:23

Až na to řezání hlav a PvP bych souhlasil, tak dobře PvP taky, ale to řezání hlav každýho akorát na****. A myslím si, že by to přitáhlo hodně hráčů, protože všechny CZ servery mají nějaké (ať už jakékoliv) omezení, co se týče buildaření.
  • 0

#238 Noirdin

Noirdin

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 251 Příspěvků:

Odesláno 25.06.2010 12:29

Tak me napadlo jestli byste nechteli aby se na Demone zrusily vsechny restrikce co se featu, kouzel atd. tyce, vratilo se rezani hlav a PvP bez omezeni, standard veci z palety do pokladu..a samozrejme s tim souvisejici wipe. Proste novy start, naprosta volnost, DM spise v roli ochrancu slusneho chovani a pred buggery. Uprimne me zajima zda by to vetsina z vas uvitala nebo ne. Ja si myslim, ze by to prineslo vitane oziveni uz jen tou moznosti novych buildu bez omezeni a veci v pokladech. Zaroven musim zduraznit, ze tento nazor je pouze muj a nereprezentuje cely Demona tym.

Zobrazit příspěvek

Celkem zajímavý pohled, pro mne přesně opačný než jakého jsem zastáncem, ale možná by měl něco do sebe. Nese ale v sobě, dle mého, nejedno nebezpečí. Přilákat může jistou sortu hráčů, ale stejně tak bude nepřijatelná pro jinou. Jde o to zjistit, která je pro svět z dlozhodobého hlediska přínosem. Uznávám, že takovýto druh světa nyní na České NWN scéně chybí, nicméně některé světy s takovouto koncepcí začínali a časem se přetvářeli právě z důvodu nemožnosti udržet kultivované prostředí. Nikdy jsem se natajil tím, že se mi líbí spíše craftit, kecat, chodit na výpravy (expit) a dát jim nějaký cíl a děj, turnaje jakéhokoli ražení s přesně danými pravidly, Q ruzného zaměření a spíše nebojové atd.atd.. CvC uznávám jako poslední možnost řešení sporu mezi postavami, jinak ho nemám rád. PvP je mi krajně nesimpatické a řezání hlav odporné. Líbí se mi ale nápad Deekina s lokacemi "bojiště", je pak na rozhodnutí toho či onoho, zda tam bude chodit a bavit se dobíjením opěrných bodů nebo zda ho to neláká a tak se tomu vyhne. Abych byl upřímný, navrhované bych za mě neuvítal.
  • 0

#239 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 25.06.2010 14:12

...

Zobrazit příspěvek

NE
  • 0

#240 Aelipse

Aelipse

Severský král žumpy !

• Rebel
  • 2420 Příspěvků:

Odesláno 25.06.2010 14:15

nepovidej mel bys zapmenit volnost na nic:)
vzhledem k tomu žežadne fungujici frakc enebyl schopnej nikdo vytvořit
dark vytvořil skupinu rebelu jen jim chybý tern build/ pvp ducho čem je v pvp frakce kterou jeschopnej rozsekat jeden hráč?:D
tzv mafie : k cemu je frakce jejiž cinnost je jen o crafteni zadarmo a killovani známých/altu nekoho kdo sestreli jejich clena
takže tu mame ztráž kd ejedinej schopnej je darkus stráž ktera se vyživa v buzerovani okoli a honeni ega jakýmsi pocitem moci nad ostatnimy ve meste za celou dobu sem narazil na jedineho co je takovej machr i v full pvp :) ( pořad lepsi umřit na hřbitove než být chuck norris ve meste a mimo nej jen haste/ flaska/gs(ty s gs bych este prežil toje bugnutelne)  a panický utek )
takže frakce srabi vs nic ano to je boj teda
vyplývá z toho že když das lidem volnost a oni nejsou schopni nic pořadneho udelat je to jako bys frakce primo zakazal což vedek absenci organizovanehio pvp kter eje duležitou složkou každeho rpg

Zobrazit příspěvek

Omlouvám se, ale notnou část příspěvku jsem nerozluštil, takže budu reagovat jen na to, čemu rozumím:

- Rebely bych nenazýval frakcí zejména kvůli Darkově osobě, který předváděl famózní RP při intrikaření a různých podlých paktech a tím se dost vymykal přednastaveným mantinelům čehokoliv, co nazýváme frakcí.
- Skutečnost, že tak nepřekonatelného buildera, jakým jsi ty, někdo šoupnul do vězení přesto, že on měl horší build a ty by jsi ho v PvP stihnul sundat a ještě třikrát reskillovat během jednoho kola, je sice jistě zajímavá, ale poněkud offtopic. Ke zmíněnému účelu si dovoluji navrhnout založit příslušný topic s názvem "Jsem borec a všechny bych vás sundal", nebo ještě lépe "Brutálně Legendární Buildař Extrémního Charakteru" pod zkratkou BLBEC.
- Pakliže už by nějaké frakce existovaly, jejich kvalita není dána tím, kolik neporazitelných buildů je jejich členy. To si pleteš s AW.
- Že bugy znáš a často je využíváš ve svůj prospěch tady nemusíš zdůrazňovat, to o tobě každý ví.
- PvP sice je důležitou složkou každého rpg, ale slušní hráči si ho asi představují jinak než ty.

Stačí to takhle? :)
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních