Omluv mě že ti odporuji, ale já at počítám, jak počítám, tak mi vycházejí 4....
Kde dělám chybu?
Ja psal ze sem to jeste nezkousel

Odesláno 26.08.2007 16:59
Tak jsem se byl proběhnout včera ve zlatým dole a vomrknout nový pěkný duergary a jak se tak s nima mydlim, musel jsem si položit otázku. Proč je většina úprav na Demoně směrem k větší obtížnosti?
Vemu to trošku z historie. Kdysi bývali v zlatém dole rezavci, tato chamraď byla nahrazena katapulty. Pro někoho, komu rezavec někdy něco zchroustal (mě se to nikdy nestalo) to byla jistě změna vítaná. Postava bez úniku sice dostává od ohnivých katapultů pěknou čočku ale budiž. Katapult šel srazit a prstem smrti si lehnul raz dva. Po pár týdnech se jim však zvedl výcvik tak, že srazit nejdou a pokud někdo neháže prst smrti TO přes 70 (nevím, jestli tu takovej šikula vůbec je), tak si ho může vrazit akorát tak do……rypáku.
No a ted k novým duergarům. Museli prodělat asi slušnej výcvik, protože teď už srazit v podstatě nejdou. To nemluvim o žoldácích ve 2.patře, kteří většinu z toho jak je bacíte nějak pohltěj a nová záložnice by svýmu starýmu kolegovi taky natrhla řiť. Ale dejme tomu, je to přeci jen druhý patro…
A teď si shrňme pár posledních změn. Zlatý důl, katapulty, duergaři, žoldáci, záložníci, již starší úprava bossu – větší obtížnost. Hřbitov, odstranění plotu – větší obtížnost. DO nerozbitné dveře, pro někoho příčina občasných úmrtí – větší obtížnost. Krysodlaci, nahrazení mříže vrátky – větší obtížnost. Svatyně, přidání dvou spawnů mágů u daga – větší obtížnost.
No a teď se doopravdy ptám proč? Proč jsou všechny úpravy víceméně ztížením hry. Spousty let má hřbitov plot a najednou se někdo odněkud vrátí (vynoří) a prohlásí to za nepřípustné a přesto, že většina hráčů na foru to označí za naprosto logické tak je toto během pár dní řešeno odstraněním plotu. Proč někomu vadí, že si někdo celkem s přijatelným rizikem někde sbírá zkušenosti, takže mu to riziko je nutno za každou cenu zvětšit? Když někdo s přijatelným rizikem jde na boss (vždycky bude nějaký boss nejlehčí) tak ten bos omezíte levelem? Co bude na řadě příště? K4 nebo DZ? Vytvoříte pro lvl 30 nějaký nový boss? Takový kde lehnou hned u vchodu aby to bylo dostatečně obtížné?
Je cílem, aby se po Demoně pohybovali jen samé hyperklerikomnichozlodějské buildy?
Prosím o seriozní odpověď. I když odpověď typu když se Ti tu nelíbí, jdi si hrát jinam asi taky budu muset vzít v potaz.
Odesláno 26.08.2007 17:13
Odesláno 26.08.2007 17:32
Odesláno 26.08.2007 17:41
skus ho pozvat na pivo
od akeho by mal byt lvl ? tasko povedat ale aspon na zaciatku by sa mohli 2-3-4 clenna skupina z zeleznou vybavou dostat a nakopat zlatu rudu z problemami ale aby prezili(cca 15 lvl)
Odesláno 26.08.2007 18:00
Rychle strucne:
1) Zoldacka ma AB 49 - to sem malem omdlel ;o)
2) Duegar zoldak ma ab 34(36) + 6 utoku - to znej dela silenejsiho zabijaka nez je elitak.
3) No elitacii se uz docela drzi toho kneze, bohuzel jim zaroven bylo zvyseno ab, pridany nejake vychytavky a kdyz se to vsechno sejde tak to neni zrovna do 25. ...![]()
4) Prijde mi, trosku nespravedlive ze elitaci, drow knez a veterani maji rezist na piercing![]()
5) Co se tyka elementu, tak jako dexar muzu rict, ze do tech co mi pohlcuji i nepohlcuji davam dost male dmg. Pri predstave, ze mi vsichni budou pohlcovat vetsinu elementu a vetsinu fyzickeho tam nemam co delat, protoze dobrym slovem je nezabiju :o)
Odesláno 26.08.2007 18:03
Odesláno 26.08.2007 18:07
Odesláno 26.08.2007 18:54
1) viz obrazek, je tam porovnanie stareho zaloznika a noveho.
2) zoldak ma byt silnejsi nez elitak, je v lokacii s oznacenim do 28 lvl
3) to ze sa drzia knaza, no nad tym krcim ramenami. Nemenil som nic, co by malo sposobit ze sa budu drzat viac ako predtym. Len som presunul spawn. Ale ok, mozem zvazit vratit im ab ako pred druhou upravou, respektive posunut to niekde medzi.
4) elitny valecnik nema odolnost na bodne zranenia
5) elementy zvazujem a tvoju pripomienku budem mat na pameti.
---------------
dalsi prosim?
PS: co tak obycajny valecnik? nemal by davat nizsie zranenia?
Odesláno 26.08.2007 18:59
Nepsals, že je zlaťák slabej, že tam všechno srazíš a že budeš chtít jeho posílení? Neskuhrej tu teda, a navrhni ta posílení . . .Rychle strucne:
1) Zoldacka ma AB 49 - to sem malem omdlel ;o)
2) Duegar zoldak ma ab 34(36) + 6 utoku - to znej dela silenejsiho zabijaka nez je elitak.
3) No elitacii se uz docela drzi toho kneze, bohuzel jim zaroven bylo zvyseno ab, pridany nejake vychytavky a kdyz se to vsechno sejde tak to neni zrovna do 25. ...![]()
4) Prijde mi, trosku nespravedlive ze elitaci, drow knez a veterani maji rezist na piercing![]()
5) Co se tyka elementu, tak jako dexar muzu rict, ze do tech co mi pohlcuji i nepohlcuji davam dost male dmg. Pri predstave, ze mi vsichni budou pohlcovat vetsinu elementu a vetsinu fyzickeho tam nemam co delat, protoze dobrym slovem je nezabiju :o)
Odesláno 26.08.2007 19:12
Jak si jiste pamatujes, to bylo pred prvni upravou :o)Nepsals, že je zlaťák slabej, že tam všechno srazíš a že budeš chtít jeho posílení? Neskuhrej tu teda, a navrhni ta posílení . . .
Odesláno 26.08.2007 19:28
Jenže já to psal po úpravě, myslíš, že bych se ptal proč se Duergaři stali obtížnější jen tak? Plno lidí se ozvalo jak je to tam v pohodě co vlastně řešim jak to tam srážej, odzbrojujou, jak jim nikdo nic nepohltía přitom tam po úpravě nebyli.Jak si jiste pamatujes, to bylo pred prvni upravou :o)
Bohuzel jsem v noci spal, kdyz probihal prvni update :o)
Posileni uz probehli :o) S tema jsem spokojen. :o)
Odesláno 26.08.2007 20:27
Zvyseni obtiznosti vzdycky vyvolalo zvyseni standardu a to zase zvyseni obtiznosti a to zase... Cim vetsi standard tim ale mensi moznosti buildovani takze cilem je dostat se casem az na jeden unikatni build lisici se pouze vybavou nebo co? Proc misto neustalyho zvysovani obtiznosti nezkusit primet hrace nedelat ten nejsilnejsi build? ...
Odesláno 26.08.2007 20:37
Nevim jak vy, ale ja podstatu bosspokladu porad chapu jako nebezpecnou vyzvu pro ty, kteri o vyzvy s rizikem stoji = MUSI byt nebezpecny, MUSI se umirat (jinak by to nebyla vyzva).
Prochazkovou vypravu s peknym RP si muzu udelat s partou tricitek i po ceste na skrety ...
Odesláno 26.08.2007 20:48
Odesláno 26.08.2007 21:51
Ale každá věc by měla mít anketu a nikde anketa o změnách nejni... nejlepší je znát názor hráčů a zněho vyházet ne? Naslouchat lidu!
Odesláno 26.08.2007 23:17
Pokud vim, "samozrejme" prachem nezapadl a odpovedel jsem ti na nej celkem rozsahlym elaboratem. Nejak sem si nevsiml ze bys mi odpovedel nebo o svym navrhu diskutoval.ja resil tenhle problem s DMkama pri prilezitosti predelavani bossu. Finta je v tom ze rozdily mezi postavou kler\rough\war a treba vrah\rough\SD by vyrovnaval equip z bossu. neco jako v diablu sem navrhl par sad, ktere by po skompletovani poskytli ohromujici silu i pro RPbuild bez klerika a zlodeje. Jedinej problem co v tom vidim je ze crafteri by byli asi nastvani, ale na druhou stranu by to treba primelo lidi stavet netradicni buildy prave kuli temhle artefaktum. Samozrejme tenhle napad zapadl prachem.
Takze ked sa nezmenia rozdiely v equipe a kazdy si maximalne bude moct dovolit myrkinid tak vzdy bude mat najvsestrannejsi klerik\reough s evasion vyhodu pred cimkolvek inym
Odesláno 26.08.2007 23:25
Odesláno 26.08.2007 23:26
zadne PM sem nenasel od tebe ohledne tohoto a kdyz to bylo v nejakem topicu tak pls hod link. Si pamatuju ze jedinej kdo co to resil byl tusim Gobbo nebo wekslak, ale je dost mozne ze se pletu, bylo to dost davnoPokud vim, "samozrejme" prachem nezapadl a odpovedel jsem ti na nej celkem rozsahlym elaboratem. Nejak sem si nevsiml ze bys mi odpovedel nebo o svym navrhu diskutoval.
Odesláno 26.08.2007 23:33
Odesláno 26.08.2007 23:36
Aha, psal jsem to do topicu kde jsi to navrhoval, ale netusim jestli jsi v te dobe byl jeste CS nebo ne.zadne PM sem nenasel od tebe ohledne tohoto a kdyz to bylo v nejakem topicu tak pls hod link. Si pamatuju ze jedinej kdo co to resil byl tusim Gobbo nebo wekslak, ale je dost mozne ze se pletu, bylo to dost davno
Odesláno 27.08.2007 00:02
Odesláno 27.08.2007 00:07
Pohlednete sem..
www.gamepark.cz.. zalozka se hrou neverwinter. Kouknete na jaky server je v prvnim miste. Kolik zacatecniku nwn kam asi pude.. Demona - prvne.. velky pocet hracu, a je .. prvni na seznamu. Jako server by tomu mohl obtiznosti odpovidat. Co se tyce buildu aby byl.. nejsilnejsi, nejvrazednejsi, nejlepsi.. to uz je na svedomi toho kdo si je stavi.. ale ne na tech co svedou dat dohromady postavu s .. 30 bojovnik. Ja se tady pripojuju k Pee.. proc teda maj trpet ti kteri hyper buildari nejsou... Osobne kdyz sem tu hraval tak sem taky zalozil hyper klerickou postavu jen proto aby se mohl projit mistama ktera by mela zvladat nejaka regulerni povolani. Ted kdybych se prosel tak se vsadim ze umru na prvni rohu..
Demona by taky nejak obtiznosti mohla o necem vypovidat.. protoze sem enchodi hrat jen hyper buildari.
Odesláno 27.08.2007 06:45
Vycházíš ze stejných znalostí jak onehdá v topiku revoluce na druhou? Tam jsi taky měl plno výtek, podložených akorát tak nějakýma tvýma smyšlenkama. Tvoje fantazie je možná dobrá pro dělaní kvestu na DH, ale rozhodně ji zanech v šuplíku když chceš debatovat o něčem o čem nemáš ani tušení.Paul...
Odesláno 27.08.2007 08:35
parta je fajn, ale proč budu trpět partě někoho, kdo by se dal nahradit silnějším? dokud bude obtížnost stavěná proti vekýmu dmg, tak budou právě mlátičky v nevýhodě... proč já to opakuju jak pro malý haranty?Hyer buildari to davaji povetsinou sami, napadlo nekoho vlastne, ze existujou parrty? Proc by si mel mit znemozneny vstup proto, ze nejsi uper hyper zaber build? Sestav druzinu s jinejma bud tvyho razeni, nebo s uber buildy.
(ted nemluvim primo k tobe, ale ke vsem, co na to narazej) Od toho ty party sou a myslim, ze prave tohle jsou duvody, proc sou dungy na urovni, co sou.
Odesláno 27.08.2007 08:49
no tak asi musíš rozlišit jestli jdeš jen tupě expit anebo hraješ...parta je fajn, ale proč budu trpět partě někoho, kdo by se dal nahradit silnějším?
Odesláno 27.08.2007 09:02
0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních