Sbírání Bylinek
Odesláno 04.01.2007 03:16
Je ucelem navrhu zobtizneni craftu snizeni nebo zvyseni ceny lektvaru, nebo je ucelem navrhu zobtizneni craftu zvyseni jeho herni aktraktivity a zabavnosti?
Podle meho nazoru, pokud si tohle neujasnite, budete porad mluvit tu o koze, tu o voze a vzajemne si nerozumet.
Odesláno 04.01.2007 09:14
krásný příklad ekonomického analfabeta.....Protoze ja mam zajem byt bohata a netajim se tim a ne byt regulatorkou toho, aby jen minimum postav nosilo +4 prstynky . Cim vice mnou prodanych prstynku, tim bohatsi budu.
....musím tě zklamat na té větě není za mák pravdy... samozřejmě krom toho že v počátku získáš trochu kapitálu z prodaných prstenů.....
... v reálném světě, kde není možné ressovat a kde po smrti následuje konec nebo posmrtný život (ponechávám na každém jednotlivci) by sis to užila tak pár měsíců, pak by sis, již jen s pocitem stálé zimy od okolní studené země, užívala klidu nekonečna.....
Odesláno 04.01.2007 10:00
Tak nejak jsem se v tom ztratil a nevim co je vlastne navrhovano, nebo lepe jaky zamer je navrhovanymi zmenami sledovan.
Je ucelem navrhu zobtizneni craftu snizeni nebo zvyseni ceny lektvaru, nebo je ucelem navrhu zobtizneni craftu zvyseni jeho herni aktraktivity a zabavnosti?
Podle meho nazoru, pokud si tohle neujasnite, budete porad mluvit tu o koze, tu o voze a vzajemne si nerozumet.
no tady neslo o zmenu, upravu alchymie tento kraft je udelany vic nez dobre, to co ti lidi tady pisou je uplne mimo tu prvotni myslenku... ale jen o to aby se nejak omezil sber bylin pro vsechny, aby k tomu bylo potreba naky naradi nebo aby nealch nemel stejnou sanci jako alch na nalezeni byliny... protoze kdyz hraje ve spicce 40-50 lidi tak alchove nemaj sanci sbirat kdyz nekde narazim na bylinu tak je to vice mene haluz a vstavat kvuli bylinkam ve tri rano mi uz neprinde jako zabava... ja sem navrhoval neidentifikovane byliny a to jen z jedineho duvodu, nelibi se mi ze kdyz kupuju od nekoho byliny tak mi telem rika co s ktere se da vyrobit a jak desne tim zbohatnu a urcuje mi cenu pod vyhruzkou toho ze mi to jinak neda a proda to vecer kamaradovy kterej mu da dvakrat vic... tohle uz podle me s ekonomikou kterou se tady ohani ariadna nema nic spolecnyho proste je to zneuziti OOC znalosti receptu...
-tim ze sberac nebude vedet co to vubec za bylinu vzal nebude si tak vyskakovat... samozrejme je tu riziko i pro alcha protoze dokud to nebude mit v invu tak sam nebude vedet co kupuje => cena klesne, alch vs sberac budou rovnoceni obchodni partneri => sbirani se uz tak nevyplati vysim lvl kteri to maji jako hlavni prijem penez => sbirat budou vicemene jen lowlvl pro ne bude i mensi vydelek lukrativni => alchove budou vice nuceni sbirat coz je podstatou tohoto kraftu a ne jen stat na trhu a rvat "koupim byliny prodam lektvary"
-samozrejme nerikam ze to nema chyby a ze je to idealni system ... chyby tam sou samotnyho me napadlo jak to zase obejit ALE to bude delat jen par jedincu kterym se stim bude chtit parat ne vsichni
tot muj nazor a pohled alchymisty ktery tohle remeslo dela poctive 8 mesicu
Odesláno 04.01.2007 10:30
Echm.

Odesláno 04.01.2007 10:37
Dědek je matematik hurá.....Jen tak obecne - reseni, ktery hned vis jak ocurat neni moc stastny. Nehlede na to, ze lidi hned vymyslej x dalsich efektivnejsich. To sice udelaj vzdycky ale preci jenom x je mensi nez x+1...
Echm.
....jen bych zde dal malou vsuvku.....
očůrat jde vše a vždy, nikdy nebude nic takové aby to nešlo, jde jen o přístup, buď se přijme že je to hra a k jako takové se bude přistupovat anebo se bude hledat jak to očůrat....
stejně bude každý hrát jak chce, tak tu prakticky řešíte neřešitelné
#216 Host_Seraph_*
Odesláno 04.01.2007 11:28
vydelas vic kdyz prodas 100 prstenu hned za 50k / kus, trh se nasyti a pak budes soupat nohama a nebo kdyz prodas 10 prstenu ted a dalsich 90 casem s tim ze budou rekneme za 70k ( to uz je jedno za kolik ale jde tu o ten rozdil)
Taky zastavas nazor, ze cim vyssi dane, tim vice se celkove vybere ?
Odesláno 04.01.2007 11:34
Vydelam vic v prvnim pripade. Prodat 90 casem (-to je co?) je mi platny jak mrtvymu zimnik, pac zejtra prijde nekdo jinej kdo mi tech 90 "budoucich" kseftu sebere.vydelas vic kdyz prodas 100 prstenu hned za 50k / kus, trh se nasyti a pak budes soupat nohama a nebo kdyz prodas 10 prstenu ted a dalsich 90 casem s tim ze budou rekneme za 70k ( to uz je jedno za kolik ale jde tu o ten rozdil)
#219 Host_Seraph_*
Odesláno 04.01.2007 11:38
Vydelam vic v prvnim pripade. Prodat 90 casem (-to je co?) je mi platny jak mrtvymu zimnik, pac zejtra prijde nekdo jinej kdo mi tech 90 "budoucich" kseftu sebere.
myslis ty prsteny +4 wis z prizraku nakopat + vybrousit + udelat skill jooo to tu umi kazdej, ja vim o elli a je jeste nekdo ?
Odesláno 04.01.2007 11:43
no dedku trochu nesouhlasím a víš proč? už nikdy neprodáš žádný nižší prsten leda tak že bys dal +1 zadara, +2 za 10k +3 za 30k ale nevím kde bys vzal na to matroš.. leda tak sedřít horníka z kůže....Vydelam vic v prvnim pripade. Prodat 90 casem (-to je co?) je mi platny jak mrtvymu zimnik, pac zejtra prijde nekdo jinej kdo mi tech 90 "budoucich" kseftu sebere.
protože si každej raději počká na ten +4 z dnešním přístuipem k expení se jedná tak o real 2-3 dny......
takže ano v prvním případě budeš mít momentálních penez, ale v budoucnu už nikdo nic neprodá....
Odesláno 04.01.2007 11:44
Nikdo jiny nema co vim ja.(alespon ne material)myslis ty prsteny +4 wis z prizraku nakopat + vybrousit + udelat skill jooo to tu umi kazdej, ja vim o elli a je jeste nekdo ?
..a 90k za ktere jsou prodavany tomu i odpovida.(jak casu a financim, tak i nebezpecim s tim spojenym, tak i samotne vyse bonusu z takoveho prstenu).
Odesláno 04.01.2007 11:47
Odesláno 04.01.2007 11:50
no dedku trochu nesouhlasím a víš proč? už nikdy neprodáš žádný nižší prsten leda tak že bys dal +1 zadara, +2 za 10k +3 za 30k ale nevím kde bys vzal na to matroš.. leda tak sedřít horníka z kůže....
protože si každej raději počká na ten +4 z dnešním přístuipem k expení se jedná tak o real 2-3 dny......
takže ano v prvním případě budeš mít momentálních penez, ale v budoucnu už nikdo nic neprodá....
zase nesouhlasím já..když vidim kolik je ve hře den co den nových,mě neznámých postav :)
Odesláno 04.01.2007 12:00
btw
kdyby se pridly tuny zbytecny travy, ktera neni na nic . . .
Odesláno 04.01.2007 12:09
Btw co napad s krumpackem a aby kazdej mohl na kaminky?
Odesláno 04.01.2007 12:17

Odesláno 04.01.2007 13:47

Kdyz jsem delal zlatnicinu ja. (Garrete-Skalde, prosim nereaguj) Prodaval jsem je za 230k. To je jejich cena. Proboha lidi, cente si sve prace a casu tomu venovanemu.
Pravda, neprodal jsem jich 100 naraz, ale Ti kteri opravdu meli zajem si jej koupili. Nouzi o penize jsem opravdu netrpel. Amulet +5savy ze stejneho kamene sem prodaval napriklad za 500k+. Protoze u takove veci musi kupujici vedet, ze kupuje kvalitu. Zajimave bylo, ze je nikdo nechtel. Pak jak byli rebelove, nejednou to bylo nejzadanejsi zbozi.
Je pravda, ze ja tenkrate nemel konkurenci. Freppi nemela kameny. Ale i tak. Na top materialu uz takova konkurence nebyva a pak to je bud o dohode, nebo o konfrontaci.
Chapu, ze mensi, jednodussi vyrobky se prodavaji za cenu blizkou nakladu, protoze je velka konkurence, ale u top materialu se to proste musi hlidat. Zlatnik je nejtezsi remeslo na demone a to hlavne z duvodu, ze musi mit skveleho a hlavne nehorazne trpeliveho Hornika. (Diky Kano)
Kameny nakopat to je opravdu na masli. Znam to. Mam hornika a kameny sem odmital kopat.
#228 Host_Ariadna_*
Odesláno 04.01.2007 14:00
Prsten moudrosti +4 za 90k? Nekdo asi spadl z visne
![]()
![]()
![]()
mno, vzhledem k tomu, ze v bazaru je ( uz tak 2-3 mesice

#229 Host_Josifek_*
Odesláno 04.01.2007 14:04
Odesláno 04.01.2007 14:16

#231 Host_Ariadna_*
Odesláno 04.01.2007 15:57
Prsten moudrosti +4 za 90k? Nekdo asi spadl z visne
![]()
![]()
![]()
Kdyz jsem delal zlatnicinu ja. (Garrete-Skalde, prosim nereaguj) Prodaval jsem je za 230k. To je jejich cena. Proboha lidi, cente si sve prace a casu tomu venovanemu.
Pravda, neprodal jsem jich 100 naraz, ale Ti kteri opravdu meli zajem si jej koupili. Nouzi o penize jsem opravdu netrpel. Amulet +5savy ze stejneho kamene sem prodaval napriklad za 500k+. Protoze u takove veci musi kupujici vedet, ze kupuje kvalitu. Zajimave bylo, ze je nikdo nechtel. Pak jak byli rebelove, nejednou to bylo nejzadanejsi zbozi.
Je pravda, ze ja tenkrate nemel konkurenci. Freppi nemela kameny. Ale i tak. Na top materialu uz takova konkurence nebyva a pak to je bud o dohode, nebo o konfrontaci.
Chapu, ze mensi, jednodussi vyrobky se prodavaji za cenu blizkou nakladu, protoze je velka konkurence, ale u top materialu se to proste musi hlidat. Zlatnik je nejtezsi remeslo na demone a to hlavne z duvodu, ze musi mit skveleho a hlavne nehorazne trpeliveho Hornika. (Diky Kano)
Kameny nakopat to je opravdu na masli. Znam to. Mam hornika a kameny sem odmital kopat.
degradace řemesla je tu tedy absolutní... nejen alchymie.... no kdo chce kam pomože si sám....
Odesláno 04.01.2007 16:19
To je jen otázka nabídky a poptávky... pořád je tu šance, že třeba skončí s hraním 2 top krafti, vznikne mezera v nabídce a ceny zase vyletí nahoru... ale u alchymie se to bohužel pro tebe asi nestanedegradace řemesla je tu tedy absolutní... nejen alchymie.... no kdo chce kam pomože si sám....

Chu: no jo, co bylo před wipem, to už je dávno pryč

Odesláno 04.01.2007 16:25
no mě ceny u alchymie zas tak moc netrápí, jak jsem zde již uvedl... lektavry neprodávám ani by mě neuživily.... jen jsem se pokusil vzít ohled na ty jež začínají....To je jen otázka nabídky a poptávky... pořád je tu šance, že třeba skončí s hraním 2 top krafti, vznikne mezera v nabídce a ceny zase vyletí nahoru... ale u alchymie se to bohužel pro tebe asi nestane
![]()
jsem zvědav na začínající zlatníky ale i jiná povolání, kteří tak tak zpachtí prachy na počátek craftu a budou chtít nějakou návratnost ale nikdo od nich nebude výrobky chtít, protože za tu cenu si u nějaké hloupé trubky opodál koupí minimálně o 1-2 stupně lepší výrobek.... finále bude také, že všichni budou obchodníci, protože jen ti vydělávají i jen dojížděním...... tleskám takové duchaplné ekonomice.... a zcela chápu zavedení licencí... jen jsou asi velmi levné....
Odesláno 04.01.2007 16:41
Odesláno 04.01.2007 16:43
Odesláno 04.01.2007 16:45
Odesláno 04.01.2007 16:48
(aby udrzel stavajici cenu, zejmena v odvetvi kde je vyska konkurence, leda ze by cena licenci opravdu byla tak vysoka ze by to provest neslo)
0 uživatelů si čte toto téma
0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních