Skočit na obsah

Fotka

Fallout 3

• Please log in to reply
190 odpovědí na toto téma

#181 DoomHemer

DoomHemer

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1283 Příspěvků:

Odesláno 17.12.2008 19:32

no vidis a prave takyto navod tam neni, Tam je navod taky ze su rozpisane questy, LEN tie hlavne, a napisane ako ich vyriesit, a dobre je na tom to ze su rozpitvane na vsetky sposoby.

AK to mam brat ako navod tak tam chyba vetsina popisu hry. lebo popisanych lokacii je zhruba 10% ktore su dolezite pre pribeh a hlavne questy.

Napriklad vobec tam niesu spomenute vyhody perkov NAJOMNY ZABIJAK a SERIF. Nikde tam neni napisane kde sa da najst najlepsia zbroj. Dokonca v niekolkych pasazach som podozrieval toho co to pisal ze to len opisal od niekadial a hru ani nehral.

Priklad za vsetky, Mojou najvetsou radou pre vsetkych je NEDAVAJTE BODY DO OBCHODOVANIA, uz od 7lvl mam tolko zatiek ze ich neminiem a stale len pribudaju.
Podobne rady tam nikde nisu napisane, jedina pouzitelna rada tam je ze lepsie casto spat ako minat liecivo, ale uz nenapisali ze staci spat 1 hodinu a vysledokje rovnaky ako po spani 8 hodin.

Teraz ked tak nad tym rozmislam skor by som tu brozuru definoval ako Zakisnik, teda nieco co si clovek vezme do ruky ked uz nevie ako dalej. Alebo ako ja, ktory to presiel uz dvakrat, ze si chce vychutnat kazdu prkotinu a uz sa mu to nechce pracne vyhladavat a stracat cas v hre.
  • 0

#182 Magnát

Magnát

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1121 Příspěvků:

Odesláno 21.12.2008 20:08

Tak toto je zajímavý postřeh ohledně Q ve F3.
  • 0

#183 DoomHemer

DoomHemer

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1283 Příspěvků:

Odesláno 22.12.2008 09:25

Tak toto je zajímavý postřeh ohledně Q ve F3.

Zobrazit příspěvek

to sa nedalo citat, ved ten chlapik je psychopat, tym myslim cloveka s diplomom ktory vazne nema co robit a tak rype do coho moze. Osobne pochybujem ze hral F3, a uz vobec neverim ze hral nejkay F predtym. Vsetko co som stihol precitat nasvedcovalo len o tom ze to nechaval hrat niekoho ineho a on sa v najvetsej miere len prizeral.

to ze ma diplom z psychologie este nedava nikomu pravo zasahovat do sukromneho dusevneho vlastnictva. To sa moze rovno obut do Pana prstenov preco je tak dlhy a postavi tak sproste, ked stacilo poziadat hned na zaciatku orly aby doniesli froda aj s prstenom k hore osudu.(je to sfilmovane ako alternativny koniec, takze som si to sam nevymyslel)

proste mi cely ten clanok pripomyna tych ludi co kritizuju nasilne hry, a zvaluju na ne nasilie v skolach.

nabuduce mi sem prosim take clanky nedavajte, lebo ma akurat ruzculuju.
  • 0

#184 Kolemjdoucí

Kolemjdoucí

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 597 Příspěvků:

Odesláno 22.12.2008 10:10

...

Zobrazit příspěvek

No nehrál jsem F3, ale předchozí ano a vím, že ty se daj (byť taky nejsou kvesty do puntíku promyšleny) dohrát bez jediného výstřelu (nepočítejme náhodná setkání) a i jen dialogem můžeš ovlivňovat jestli budeš hodný nebo zlý. A dialog tam, resp. možnosti dialogu, se odvíjí právě od toho jestli si už mluvil s osobou která s tím souvisí, viděl to určité místo atd. Mělo to prostě hloubku. Zatímco ze spisů tohoto člověka jsem pochopil to, že hra tě prostě nutí řešit to jedním předepsaným způsobem a nedej bože, pakliže se toho nedržíš, tak tě prostě k tomu donutí (snížení karmy).

edit: Představ si kvest na démoně, kdy chceš přemýšlet a dohrát ho co "nejinteligentněji", aby tvoje úkony dávaly smysl, aby vše mělo nějaký podmět. A teď ti DM ztrhne XP za to, že si nešel doprava, ale doleva :)
  • 0

#185 Magnát

Magnát

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1121 Příspěvků:

Odesláno 22.12.2008 17:28

No Doome já jsem se nezabýval jeho úvodem, na to může mít každy svůj názor, ale postřeh ohledně plnění těch questů je doopravdy dobrý a je faktem, že mnohé questy jsou "režírovány" špatně a jeho navrhnutá nabídka je mnohem promyšlenější. Vlastně velmi podobná stylu předchozích dílů, ale i tak jde na F3 vidět že Besilky udělali pokrok od Oblivionu.
Jenže stále je co dohánět. Jestli mi takto pokazí Deus ex 3.... (pokazí je nadnesené slovo, F3 je dobrá hra, jenže jakmile děláte pokračování ke kultovní hře, která patří k tomu nejlepšímu, tak se očekává opět jen to nejlepší. To je to samé, jako kdyby někdo chtěl pokračovat v hudbě třeba Beethovena, ale v retro stylu disca, pro mnoho lidí to bude určitě dobré, všeobecně to bude dobré, ale i tak to bude naprd :smile: ) .
  • 0

#186 DoomHemer

DoomHemer

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1283 Příspěvků:

Odesláno 22.12.2008 20:51

tak zaprve, F3 sa hraje predovsetkym z prvej osoby a uz stohto konceptu je to prednostne strielacka.

Zadruhe, zlu karmu ziskava hrac LEN zabijanim, este mi ani raz nepridalo zlu karmu ze som niekomu odmietol pomoct.

Za tretie, jediny Q. ktory by som povazoval za nedotazeny je BloodTies, aj to len preto ze ked som vymlatil tych darebakov tak ma v Arefu zacali nenavidiet, hoci som im pomohol od najazdnikov. A prave tu sa to da krasne ukecat a ziskat dobru karmu. ja som ich postrielal a ziskal som zlu karmu.

Ale o ine mi islo. Autor sa tam hneva na questy a postavenie ghoulov. Pritom vzdy to bolo tak ze normalny ludia nemaju radi ghoulouv aspon vetsina a BoS ich strielalo od pohladu. Toto tu bolo uz od prveho F.

Ak ide o riesenie Tenpernyho veze, tak tam nenachadzam konflikt RP, ako pri kazdom Q aj tu su rozne cesty a rozne zakoncenia, 1. Zabit ghoulou 2. vymlatit Vezu a obsadit ju ghoulami 3. ukecat vsetkych aby sa spriatelili. 4. nerobit tento q. Ak sa niekomu zda ze za urcite vyriesenie Q dostava zle alebo dobre body karmi, tak to je jeho subjektivny pohlad na vec, a ukazuje to na cloveka co RPG hry nehrava, lebo toto je presne ten isty problem ako ked paladin od pohladu zabije drowa. Tam tiez nikdo nevyskakuje ze RASTISTA.

sumasumarum, zas do hier keca clovek co ich nehrava, a vysledok? 1. nahodou sa knejakej dostal a nepochopil pointu 2. je to pisane na objednavku, proste nejaky americky politik zas nema co robit a tak napada tych co na politiku seru.
  • 0

#187 Magnát

Magnát

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1121 Příspěvků:

Odesláno 22.12.2008 22:33

No já ti nvm, ta omáčka okolo mě prostě nezajímá, to je subjektivní názor, jak ty sám říkáš, de o to, že ty Q mohly mít lepší scénář ( předchozí díly ho sakra měly a právě v duchu, který on navrhl, to že třeba až moc něco kritizuje, je jeho věc). Netvrdím, že jsou jinak strašně špatné ( ale v Oblivionu mě fakt nebavili).
To že je to střílečka, protože je to z určitého pohledu je až příliš kategorizující ( co třeba mnou zmiňovaný Deus, rozdíl mezi prvním a druhým dílem je očividný a obě jsou z pohledu první osoby). Každopádně, i když je to trochu mimo problematiku questů, jestli z toho chtěli střílečku, tak to měli nazvat třeba Fallou shoter stejně jako tvůrci FT zvolili jiný název, aby upřesnili, s čím má hráč co dočinění. Ale to je zase otázka mulktiplatformy. Osobně nejsem odpůrcem konzolí, ale prostě PC hry by se měly vydávat s pozdějším datem a s určitými úpravami :smile:
  • 0

#188 DoomHemer

DoomHemer

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1283 Příspěvků:

Odesláno 23.12.2008 07:47

pribeh je plitky, ale to je nakoniec kazdy v dnesnej dobe, hold vymysliet nieco originalne a velkolepe uz nieje moc jednoduche, a hlavne nemuselo by to byt potom prehladne.

technicky vzato sa pribeh 3 neodlisuje od 2, akurat je to obratene, v 2 sa hlada najprv GECK a potom rodina. v 3 najprv rodina a potom GECK

a samozrejme technicky pokrok ktory sa deje ci sa nam to ortodoxnym hracom paci alebo nie, zial musime akceptovat, Ano povodny F bol klasicke RPG, a F3 uz nim nieje, zial doba pokrocila, a na jedne strane som aj rad, mne osobne vyhovuje trosku akcnejsie pojatie RPG.
tak ako som si rad zahral DS a DS2, sice len raz ale ako oddychovka to bolo super, a aj ked F3 neovpliva tolkymi textami ako F2 som rad ze nakoniec vobec vysiel.

osobne sa tesimaj na pridavky, snad len nebudu moc predrazene.
  • 0

#189 Magnát

Magnát

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1121 Příspěvků:

Odesláno 23.12.2008 11:38

V tom s tebou Doome souhlasím, zpracování ohledně grafiky jsem uvítal, nakonec se jim to povedlo (až na určité chyby, třeba známý klouzavý pohyb), akčnější pojetí, to mi nevadí, naopak, ale klasický F byl také dost akční. Akorát ve 3D podobě to dostává jiný rozměr, ale i tak si myslím, že mnohé věci podcenili, nedodělali, ale na to, že to byl jejich první pokus, tak fajn.
Aspoň že vydali resurection kit, díky tomu můžou ti HC pařani, který mají radši činy, než jen kritiku, dodělat právě to, v čem Beth zklamali. Jinak si také myslím, že můžeš udělat akční RPG a nezklamat i hráče (především PC), kteří mají rádi náročné prvky RPG a propracovaný příběh. To se Beth ale nepovedlo, uvidíme co udělají ve 4 dílu.
  • 0

#190 DoomHemer

DoomHemer

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1283 Příspěvků:

Odesláno 23.12.2008 22:09

ak by chcel niekto poriadny nasup F atmosfery, tak by za tym museli stat ludia co pracovali na 1 a 2. to je jasne.

co mna ale teraz najviac sere, je ze som musel dat format C a preinstalovat windovsi, a prisiel som o savey. po 4te sa my to uz zacinat nechce, ale asi sa prekonam, a pojdem tvrdo na vec,
A skusim ist rovno z V101 do V108, a potom prekecam vsetky NPC ako sa budu tvarit :)
  • 0

#191 Ayko

Ayko

Velmistr

• WB
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3405 Příspěvků:

Odesláno 03.02.2009 07:03

Tak uz ju mam par dni doma, velmi sa mi to paci, lepsie ako pozeranie zvrchu z 1 a 2, ked som vyliezol z bunkriku tak som sa aj bal co prve ma zozerie a iba som sa otacal ci nezbadam nejaky pohyb, krajina je super , zazit toto v reale zistujem ze som srab :smile: asi by som sa zasil v prvej osade a nevyliezol odtial, ak by ma teda po ceste nieco nezabilo, alebo by som umrel strachom este u vchodu? :grin:
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních