Skočit na obsah

Fotka

Sbírání Bylinek

• Please log in to reply
294 odpovědí na toto téma

#181 Skald

Skald

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 161 Příspěvků:

Odesláno 03.01.2007 10:57

K cenám lektvarů. Nečetl jsem to celý, ale je třeba si uvědomit že alchymie a šípařina jsou jediné spotřební crafty. Tudíž své odběratele si najdou vždy, a nikdy nedojde k tomu že trh ubde nasycen. Po roce od wipe je zřetelné že ostatní crafty nemají takové grády jako těsně po wipe. A tomu by měli odpovídat ceny výrobků. Každý kdo není klerik vám dá za pravdu že boost pomocí lahví mu velice pomůže, a je na něm poměrně dost zavislý. Když udělám nákup lektvarů za 40 k, tak se taky může stát že za dva týdny nemám v batohu nic a to nehraju rozhodně nijak intenzivně. Za 40 k si u krejčího koupíte opasek který vám vydrží na pořád.
Nevím kdo pak bude kupovat fullhealy za 5 k, a podobně, to je holá šílenost, a dovolí si to leda nějakých 10 postav na serveru.
  • 0

#182 Dalamar

Dalamar

Starš

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1997 Příspěvků:

Odesláno 03.01.2007 11:11

Dobrej napad Mantore. To by byla taky moznost, ale tys myslel jako ze by keriky s bylinkama meli pevne stanovene misto? To by snad bylo horsi jak ted, kvuli camperum.
Bylo by technicky proveditelny ten napad s naucenim se identifikace bylin? Ucit se bylinky by se alchove stejne meli.
  • 0

#183 Geralt

Geralt

Cechmistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2645 Příspěvků:

Odesláno 03.01.2007 11:12

no k cenám, já nikomu své lektvary nenutím... tolik asi... a k tomu opasku, vydrží ti navěky ano, ale za týden už bys uživil jiný lepší.. takže ano je navěky uložen v bance...
  • 0

#184 Ran Cernobog

Ran Cernobog

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 531 Příspěvků:

Odesláno 03.01.2007 11:15

No kdyby to precetl vsechno, (panbuh ho ochranuj), tak by zjistil ze ani neni problem navarit za 100k lektvary, ale spis je problem ty byliny na to vareni sehnat. A cas vynalozenej sbiranim bylinek na dejme tomu tech 300kusu lektvaru je dost neumernej tomu, co na tom clovek pri tech cenach vydela. Proto sem ani nikdy nevaril ve velkym pro prodej, ale maximalne pro osobni spotrebu. (a to jeste tak tak stacilo)
  • 0

#185 Skald

Skald

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 161 Příspěvků:

Odesláno 03.01.2007 11:17

no k cenám, já nikomu své lektvary nenutím... tolik asi... a k tomu opasku, vydrží ti navěky ano, ale za týden už bys uživil jiný lepší.. takže ano je navěky uložen v bance...

Zobrazit příspěvek

za 40 k mas opasek +3 sila obratnost. Ano takovy opasek opravdu kazdemu lezi v bance.
  • 0

#186 ScOuT

ScOuT

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 900 Příspěvků:

Odesláno 03.01.2007 11:22

za 40 k mas opasek +3 sila obratnost. Ano takovy opasek opravdu kazdemu lezi v bance.

Zobrazit příspěvek

*Bezi se podivat do banky*

Offtop and del
  • 0

#187 Geralt

Geralt

Cechmistr

• Hráč
  • 2645 Příspěvků:

Odesláno 03.01.2007 11:26

Zobrazit příspěvek

chudáci krejčíci, je mi jich líto..... vzpomínám jak jsem kupoval trochu lepší botky za mnoho měšců....
  • 0

#188 Geralt

Geralt

Cechmistr

• Hráč
  • 2645 Příspěvků:

Odesláno 03.01.2007 11:28

No kdyby to precetl vsechno, (panbuh ho ochranuj), tak by zjistil ze ani neni problem navarit za 100k lektvary, ale spis je problem ty byliny na to vareni sehnat. A cas vynalozenej sbiranim bylinek na dejme tomu tech 300kusu lektvaru je dost neumernej tomu, co na tom clovek pri tech cenach vydela. Proto sem ani nikdy nevaril ve velkym pro prodej, ale maximalne pro osobni spotrebu. (a to jeste tak tak stacilo)

Zobrazit příspěvek

přesně tak Rane... jenže oni vidí jen cenu..... já jen s ohledem na low lvl dávám jak můžu k babce léčení, aby tam aspoň něco nakoupili.....
  • 0

#189 Magnát

Magnát

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1121 Příspěvků:

Odesláno 03.01.2007 11:34

přesně tak Rane... jenže oni vidí jen cenu..... já jen s ohledem na low lvl dávám jak můžu k babce léčení, aby tam aspoň něco nakoupili.....

Zobrazit příspěvek

No taky by jim stacilo nam napsat :cool:
  • 0

#190 ScOuT

ScOuT

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 900 Příspěvků:

Odesláno 03.01.2007 11:39

No taky by jim stacilo nam napsat :cool:

Zobrazit příspěvek

Ja si napisu kdyz neco od alchymistu chci...klidne si na to bylinky nasbiram i neco zaplatim.Jen vedet komu psat...
  • 0

#191 Magnát

Magnát

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1121 Příspěvků:

Odesláno 03.01.2007 11:41

Ja si napisu kdyz neco od alchymistu chci...klidne si na to bylinky nasbiram i neco zaplatim.Jen vedet komu psat...

Zobrazit příspěvek

No tak bud mas "znamy" a nebo se da lecos vycist i u toho,co zapisuje pracujici cast na trhu,jinak nvm,ale pisou mi hraci,ktere vubec neznam,tak nekde se to dovedet musi....
  • 0

#192 ScOuT

ScOuT

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 900 Příspěvků:

Odesláno 03.01.2007 11:47

No tak bud mas "znamy" a nebo se da lecos vycist i u toho,co zapisuje pracujici cast na trhu,jinak nvm,ale pisou mi hraci,ktere vubec neznam,tak nekde se to dovedet musi....

Zobrazit příspěvek

Kdyz vim tak pisu :).Ale tvuj panaca ma tak blby jmeno ze si ho nemuzu zapamatovat :(.Nebo kdyz ma nekdo vic postav tak nevim komu taky...jmena accountu vsech si nepamatuju :smile: .A s tim jak se dostavam do hry... :cool:
  • 0

#193 Maslostroj

Maslostroj

Cechmistr

• Hráč
  • 2381 Příspěvků:
  • Interests:Books & Pubs

Odesláno 03.01.2007 12:20

a ceny lektavrů typu neviditelnost, displecement a podobných zas odrážejí mou nevůli k jejich výrobě, takže pokud jej někdo ode mě chce, tak musí mě přemluvit abych se do toho vůbec pouštěl....

Zobrazit příspěvek

Takže jestli to dobře chápu, tak ceny těchto lektvarů pro celý cech určuje tvá nevůle? :D

btw. Snažíš se udělat nějaký cech, kde byste se domluvili na cenách, nebo se snažíš udělat cech, kde se všichni podřídí tvým cenám?
  • 0

#194 Geralt

Geralt

Cechmistr

• Hráč
  • 2645 Příspěvků:

Odesláno 03.01.2007 12:56

Takže jestli to dobře chápu, tak ceny těchto lektvarů pro celý cech určuje tvá nevůle? :D

btw. Snažíš se udělat nějaký cech, kde byste se domluvili na cenách, nebo se snažíš udělat cech, kde se všichni podřídí tvým cenám?

Zobrazit příspěvek

a přesně kvůli takovým rejpalům se o to přestávám zajímat....

kdybys nechtěl být jen zajímavý a důležitý a pročet celou diskuzi, zjistil bys že me je fakt úplně jedno za kolik kdo a co prodává a jestli kazí trh či ne... já svou klientelu mám, myslím že vcelku spokojenou, jinou nehledám a nepotřebuji, protože tento craft by mě fakt neuživil......

takže bye bye přátelé :cool: :smile: :smile:
  • 0

#195 Ran Cernobog

Ran Cernobog

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 531 Příspěvků:

Odesláno 03.01.2007 12:57

...nebo se snažíš udělat cech, kde se všichni podřídí tvým cenám?

Zobrazit příspěvek

A to by snad necemu vadilo?
  • 0

#196 Maslostroj

Maslostroj

Cechmistr

• Hráč
  • 2381 Příspěvků:

Odesláno 03.01.2007 13:10

a přesně kvůli takovým rejpalům se o to přestávám zajímat....

kdybys nechtěl být jen zajímavý a důležitý a pročet celou diskuzi, zjistil bys že me je fakt úplně jedno za kolik kdo a co prodává a jestli kazí trh či ne... já svou klientelu mám, myslím že vcelku spokojenou, jinou nehledám a nepotřebuji, protože tento craft by mě fakt neuživil......

takže bye bye přátelé  :cool: :smile: :smile:

Zobrazit příspěvek

Nechtěl, přečetl, slovo od slova. Omlouvám se, že nesplňuji Deekinovu podmínku.

Já myslel, že člověka (nebo subjekt na trhu) něco motivuje k tomu, aby uzavíral kartely a vůbec se o cokoli snažil. A ty tady teď řekneš, že je ti to ganc fuk, co si asi tví kolegové mohou myslet? Že původní plán o nezkaženém trhu a pozvednutí alchymistického umění byla jen zástěrka a snůška keců?
Mně jde jen o to, že ty nehledáš žádnou dohodu, ty chceš, aby se všichni členové podřídili tvým cenám, a pokud někdo přijde s nižší, tak řekneš, fajn klidně si je mějte, ale já to tak prodávat nebudu. To pak opravdu nevím, proč si vůbec něco takového zakládal.

S pozdravem pan důležitý.
  • 0

#197 Magnát

Magnát

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1121 Příspěvků:

Odesláno 03.01.2007 13:11

Zobrazit příspěvek

proc by nemelo? hlavne je tu nejdrive snaha sjednotit ceny a pak je receno ze je to jedno,jakmile dojde k diskuzy,tedy k rozporum ve vysi cen...
  • 0

#198 Maslostroj

Maslostroj

Cechmistr

• Hráč
  • 2381 Příspěvků:

Odesláno 03.01.2007 13:15

Zobrazit příspěvek

Ano, že ostatní utřou hubu, ale to je na nich, pravda.
Tak pardón.
  • 0

#199 voodoo

voodoo

Admin

• Kronikář
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1579 Příspěvků:

Odesláno 03.01.2007 13:17

Clovece, normalne dostavam pocit, ze Geralt je vytoceny... Teda, Maslon!
  • 0

#200 Maslostroj

Maslostroj

Cechmistr

• Hráč
  • 2381 Příspěvků:

Odesláno 03.01.2007 13:20

Clovece, normalne dostavam pocit, ze Geralt je vytoceny... Teda, Maslon!

Zobrazit příspěvek

No, ještě bych mohl dodat, že to byl Paroubek po volbách taky...ale to by mohla vyletět alchymistická dílna do vzduchu.
  • 0

#201 Scourge

Scourge

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 441 Příspěvků:
  • Interests:Freelancer (Freelancers Universe, Hamburk City, BSG)<br />Neverwinter Nights (Demona server)<br />Morrowind

Odesláno 03.01.2007 14:11

Tak jsem se vratil ze zapoctu..
a nestacim se divit...a ani nevim kde za zacit resp. na co vsechno reagovat.

Jsem rad ze se Mantor(WB), k tomu vyjadril.
Ackoliv je alchymie jako craft velice zajimavy, vychytany...a nevim jake kvetnate privlastky lze tady pouzit, je nutno dodat ze v soucasnych podminkach zacina byt jeho system nevyhovujici.
I sam jako WB uznal ze by si to zaslouzilo mensich zmen.
(jak ve smeru alchymie jako takove, tak ve smeru problemu s bylinami)

OOC znalosti silne zacinaji ovlivnovat ceny lektvaru i bylin a tim i (vyrazne kazit) celkovy dojem ze hry.
Vypujcil jsem si cast Dedkovho prispevku z jineho topicu ktery se venoval bylinam:

Kdyz sem za par bylinek nabidnul tri stredni leceni /lepsi toho casu neumim/, tak se mi "zakaznik" vysmal se slovy: "Si spadnul z visne, tamhleta bylinka je na vyrobu fullů, tak aspon tri naval".

Jen k tomu dodam, ze tyhle "znalosti neznalych" se od te doby jeste vice prohloubili a pozadavky i s poctem takovych hracu se vyrazne zvysili. Motivace jako svine nejen pro dalsi crafteni, ale i hrani jako takove zejmena pro ty kteri tomu venovali opravdu hodne casu, penez i sve herni chuti.

Pouze Skaldem zminovany argument ze jde o vysoce spotrebni to jeste jakz takz drzi nad vodou.
(Teda drzi jakz takz ten trh) Coz je Imo hodne malo.

Nevyresi-li se problem technickou cestou(uprava craftu, wipe atd) , prichazeji na radu cechy a jina ochranna opatreni kterymi se snazi hraci samotni mizernou situaci alespon trocha napravit. Tesi me, ze Gerald rozhodl s tim neco delat, ponevadz si myslim ze jako hrac je k tomu osoba nejpovolanejsi.

:cool:
  • 0

#202 Mantor

Mantor

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1109 Příspěvků:
  • Interests:RPG hry, film, bojove umenia, scifi a fantasy literatura

Odesláno 03.01.2007 16:29

Prosim neberte moje nazory ako smerodatne, tu "funkciu" pri mene uz dlhsie nesplnam a naozaj moje prispevky nie su nicim dolezitejsim ako jednoducho nazor hraca momentalne WOW , ktory kedysi davno hral na demone a nieco hrozne malo zbuchaval v toole.
  • 0

#203 ScOuT

ScOuT

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 900 Příspěvků:

Odesláno 03.01.2007 17:26

...

Zobrazit příspěvek

Nevim mozna mam jen ja takovej pocit ale citim docela silnou zaujatost proti nejakym zmenam.Jako treba um alchymisty identifikovat bylinky...Ci ceny lektvaru a podobne... :cool:
  • 0

#204 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 03.01.2007 18:02

zmeny? ja jsem pro zmeny, ktere si hraci utvori mezi sebou. Ne aby DM reklo: tenhle lektvar nepujde prodat pod 300 . nebo zacali vymyslet tuny novych hloupych scriptu, jejich jedinym ucelem by bylo zvetsit lagy ...

a po ste rikam, 20 bylinek se nauci poznat i uplny blb velmi rychle ( zvlaste kdyz se uplne lisi jak velikosti ( kopriva vs jitrocel ) tak tvarem ( rozeznat netopyrnik od pampelisky to chce asi velky skill alchymie  :cool: ).... a cenu lektvaru si urcuji snad sami alchymiste, ne? Podle tebe by cenu mel urcovat nekdo jiny nez vyrobce lektvaru ?

alchymista neni zadny botanik. Alchymista je ten, kdo zna recepty, z nich dokaze namichat roztodivne lektvary. A kdyz nejaky recept bude obsahovat ocasek netopyra, neznamena to, ze ma anatomii netopyra v malicku ( ledaze by mel velky skill lore (poznani) :smile:  )

Zobrazit příspěvek

souhlas, díky za podporu v boji proti "bílý mafii" :smile:
pro ty natvrdleší
-kdo tě nutí vykupovat?kdo ti nutí ceny lahví? chcete kartel, tak se sakra dohodněte na max výkupní cenně aje to vyřešeno. tečka.
PS: já si tak jako tak nemůžu dovolit léčivý lahvekupovat, protože bych šel těžce do mínusu, koupim si když už tak nějakej buff, navíc zdražením léčivejch lahví a předělávkou orků dost podporujete kouzlící povolání a už tak overpowered klerika, tak nevim...
  • 0

#205 Host_Josifek_*

Host_Josifek_*
  • Host

Odesláno 03.01.2007 18:31

tohle je jenom forum trolling

Zobrazit příspěvek

Muzes mi vyzvetlit co znamena tento vyraz ?
  • 0

#206 Magnát

Magnát

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1121 Příspěvků:

Odesláno 03.01.2007 18:31

Nuz ani neni jasne jestli ten cech vznikne, ponevadz hlavni strujce Gerald odesel dosti otraven. A ani se mu nedivim.
:cool:

EDIT:
Vice se zde k danemu tematu vyjadrovat nebudu.
..tohle fakt nema cenu.

HOWGH!

Zobrazit příspěvek

A to ja se divim :),vzdyt tady Geraldovi ani nikdo neodporoval,nejak tak vsichni souhlasime,ze by bylo odbre to nejak zmenit,rozory tady byly akorat ve sberu bylinek a v cenach lektvaru,spis mi prijde ze na demone ma mnoho lidi horke hlavy,kdybych se tolik nastvaval i ja tak uz ste vsichni na intenzivni peci :smile:
  • 0

#207 Host_Josifek_*

Host_Josifek_*
  • Host

Odesláno 03.01.2007 18:36

Aby sme zustali u puvodni myslenky, nedusoval se nekde gGeorge, ze ve chvili kdy budou recepty prilis proflaknute, tak se daji velice rychle zmenit ? Mam dojem, ze rikal neco o prehazeni cisel nekde v necem ... :cool:
  • 0

#208 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 03.01.2007 18:40

Vysvetlis mi (nejak srozumitelne abych to pochopila i ja :thumbup:  ) , jak by vsechny tyto navrhovane zmeny, ktere tu zaznely, NEJAK ZAMEZILI TOMU, aby si lowlevelik supportnul penize a lektvar fullu si koupil misto nynejsich cca 2k za 5k ????? To proste ja nechapu ! Vysvetli mi to prosim.

Mam paladinku ( troufam si rici relativne bohatou ( teda ne  ted po nakupu onyxu  :cool: )) a lektvar fullhealu sem videla dvakrat v zivote, kdyz jsem je nasla v boss pokladu ( s partou vice lidi ).  Normalni hrac si je proste nemuze dovolit ani za podle tebe "mizerne nizkou" cenu. A ten , kdoz si ty prachy prechodi, tak tomu je to fakt jedno jestli zaplati o par tisicovek vic ....
mno, tak po zmene volaji bud nealchymiste ( kteri do toho nemaji co kecat ) nebo alchymiste, kteri si prodejni cenu muzou urcit sami .... A uz snad po tisici opakuji. Cenu, ze kterou prodas lektvar / vykoupis bylinky si urcujes pouze TY a nikdo jiny !

A na zaver, muzes to povedet nam vsem, kam podle tebe speje ?
Kdyz jsem zlatnicila ja a Alastor a navzajem sme se snazili jeden druheho ekonomicky znicit, takze ceny prstenu +2 klesly skoro na vyrobni naklady ( cca 3200 za prsten ), volala jsem na foru po nejake systemove zmene? ze se to nesmi, aby kazdy mel prsten +2 ? Ne, domluvili sme se ve hre, tak proste ekonomika funguje, at se ti to libi nebo ne ...

Zobrazit příspěvek

tak tak, btw 2x +4wis prsten za kulatejch 100k neplánuješ? :smile:
  • 0

#209 Dalamar

Dalamar

Starš

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1997 Příspěvků:

Odesláno 03.01.2007 22:14

hmm 50k si nemuzu dovolit, protoze delam desne vydelecne remeslo :cool:
  • 0

#210 Magnát

Magnát

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1121 Příspěvků:

Odesláno 03.01.2007 23:03

az budu umet +4 ( doufam ze brzy ), bud ujisten ze budou za cenu, za kterou si je bude moci dovolit kazdy. :smile:  Tech 50 k za prstynek bych videla asi jako strop  :cool:  ( teda jeste nevim kolik stoji licence, pokud bude stat licence 40k, tak asi ne )

Protoze ja mam zajem byt bohata a netajim se tim a ne byt regulatorkou toho, aby jen minimum postav nosilo +4 prstynky . Cim vice mnou prodanych prstynku, tim bohatsi budu. :thumbup:

Zobrazit příspěvek

No ja hlavne uz dlouhou dobu hledam +4 moud...
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních