Sbírání Bylinek
Odesláno 03.01.2007 10:57
Nevím kdo pak bude kupovat fullhealy za 5 k, a podobně, to je holá šílenost, a dovolí si to leda nějakých 10 postav na serveru.
Odesláno 03.01.2007 11:11
Bylo by technicky proveditelny ten napad s naucenim se identifikace bylin? Ucit se bylinky by se alchove stejne meli.
Odesláno 03.01.2007 11:12
Odesláno 03.01.2007 11:15
Odesláno 03.01.2007 11:28
přesně tak Rane... jenže oni vidí jen cenu..... já jen s ohledem na low lvl dávám jak můžu k babce léčení, aby tam aspoň něco nakoupili.....No kdyby to precetl vsechno, (panbuh ho ochranuj), tak by zjistil ze ani neni problem navarit za 100k lektvary, ale spis je problem ty byliny na to vareni sehnat. A cas vynalozenej sbiranim bylinek na dejme tomu tech 300kusu lektvaru je dost neumernej tomu, co na tom clovek pri tech cenach vydela. Proto sem ani nikdy nevaril ve velkym pro prodej, ale maximalne pro osobni spotrebu. (a to jeste tak tak stacilo)
Odesláno 03.01.2007 11:41
No tak bud mas "znamy" a nebo se da lecos vycist i u toho,co zapisuje pracujici cast na trhu,jinak nvm,ale pisou mi hraci,ktere vubec neznam,tak nekde se to dovedet musi....Ja si napisu kdyz neco od alchymistu chci...klidne si na to bylinky nasbiram i neco zaplatim.Jen vedet komu psat...
Odesláno 03.01.2007 11:47
Kdyz vim tak pisu :).Ale tvuj panaca ma tak blby jmeno ze si ho nemuzu zapamatovat :(.Nebo kdyz ma nekdo vic postav tak nevim komu taky...jmena accountu vsech si nepamatujuNo tak bud mas "znamy" a nebo se da lecos vycist i u toho,co zapisuje pracujici cast na trhu,jinak nvm,ale pisou mi hraci,ktere vubec neznam,tak nekde se to dovedet musi....

Odesláno 03.01.2007 12:20
Takže jestli to dobře chápu, tak ceny těchto lektvarů pro celý cech určuje tvá nevůle? :Da ceny lektavrů typu neviditelnost, displecement a podobných zas odrážejí mou nevůli k jejich výrobě, takže pokud jej někdo ode mě chce, tak musí mě přemluvit abych se do toho vůbec pouštěl....
btw. Snažíš se udělat nějaký cech, kde byste se domluvili na cenách, nebo se snažíš udělat cech, kde se všichni podřídí tvým cenám?
Odesláno 03.01.2007 12:56
a přesně kvůli takovým rejpalům se o to přestávám zajímat....Takže jestli to dobře chápu, tak ceny těchto lektvarů pro celý cech určuje tvá nevůle? :D
btw. Snažíš se udělat nějaký cech, kde byste se domluvili na cenách, nebo se snažíš udělat cech, kde se všichni podřídí tvým cenám?
kdybys nechtěl být jen zajímavý a důležitý a pročet celou diskuzi, zjistil bys že me je fakt úplně jedno za kolik kdo a co prodává a jestli kazí trh či ne... já svou klientelu mám, myslím že vcelku spokojenou, jinou nehledám a nepotřebuji, protože tento craft by mě fakt neuživil......
takže bye bye přátelé

Odesláno 03.01.2007 13:10
Nechtěl, přečetl, slovo od slova. Omlouvám se, že nesplňuji Deekinovu podmínku.a přesně kvůli takovým rejpalům se o to přestávám zajímat....
kdybys nechtěl být jen zajímavý a důležitý a pročet celou diskuzi, zjistil bys že me je fakt úplně jedno za kolik kdo a co prodává a jestli kazí trh či ne... já svou klientelu mám, myslím že vcelku spokojenou, jinou nehledám a nepotřebuji, protože tento craft by mě fakt neuživil......
takže bye bye přátelé![]()
![]()
Já myslel, že člověka (nebo subjekt na trhu) něco motivuje k tomu, aby uzavíral kartely a vůbec se o cokoli snažil. A ty tady teď řekneš, že je ti to ganc fuk, co si asi tví kolegové mohou myslet? Že původní plán o nezkaženém trhu a pozvednutí alchymistického umění byla jen zástěrka a snůška keců?
Mně jde jen o to, že ty nehledáš žádnou dohodu, ty chceš, aby se všichni členové podřídili tvým cenám, a pokud někdo přijde s nižší, tak řekneš, fajn klidně si je mějte, ale já to tak prodávat nebudu. To pak opravdu nevím, proč si vůbec něco takového zakládal.
S pozdravem pan důležitý.
Odesláno 03.01.2007 13:17
Odesláno 03.01.2007 14:11
a nestacim se divit...a ani nevim kde za zacit resp. na co vsechno reagovat.
Jsem rad ze se Mantor(WB), k tomu vyjadril.
Ackoliv je alchymie jako craft velice zajimavy, vychytany...a nevim jake kvetnate privlastky lze tady pouzit, je nutno dodat ze v soucasnych podminkach zacina byt jeho system nevyhovujici.
I sam jako WB uznal ze by si to zaslouzilo mensich zmen.
(jak ve smeru alchymie jako takove, tak ve smeru problemu s bylinami)
OOC znalosti silne zacinaji ovlivnovat ceny lektvaru i bylin a tim i (vyrazne kazit) celkovy dojem ze hry.
Vypujcil jsem si cast Dedkovho prispevku z jineho topicu ktery se venoval bylinam:
Jen k tomu dodam, ze tyhle "znalosti neznalych" se od te doby jeste vice prohloubili a pozadavky i s poctem takovych hracu se vyrazne zvysili. Motivace jako svine nejen pro dalsi crafteni, ale i hrani jako takove zejmena pro ty kteri tomu venovali opravdu hodne casu, penez i sve herni chuti.Kdyz sem za par bylinek nabidnul tri stredni leceni /lepsi toho casu neumim/, tak se mi "zakaznik" vysmal se slovy: "Si spadnul z visne, tamhleta bylinka je na vyrobu fullů, tak aspon tri naval".
Pouze Skaldem zminovany argument ze jde o vysoce spotrebni to jeste jakz takz drzi nad vodou.
(Teda drzi jakz takz ten trh) Coz je Imo hodne malo.
Nevyresi-li se problem technickou cestou(uprava craftu, wipe atd) , prichazeji na radu cechy a jina ochranna opatreni kterymi se snazi hraci samotni mizernou situaci alespon trocha napravit. Tesi me, ze Gerald rozhodl s tim neco delat, ponevadz si myslim ze jako hrac je k tomu osoba nejpovolanejsi.

Odesláno 03.01.2007 16:29
Odesláno 03.01.2007 18:02
souhlas, díky za podporu v boji proti "bílý mafii"zmeny? ja jsem pro zmeny, ktere si hraci utvori mezi sebou. Ne aby DM reklo: tenhle lektvar nepujde prodat pod 300 . nebo zacali vymyslet tuny novych hloupych scriptu, jejich jedinym ucelem by bylo zvetsit lagy ...
a po ste rikam, 20 bylinek se nauci poznat i uplny blb velmi rychle ( zvlaste kdyz se uplne lisi jak velikosti ( kopriva vs jitrocel ) tak tvarem ( rozeznat netopyrnik od pampelisky to chce asi velky skill alchymie).... a cenu lektvaru si urcuji snad sami alchymiste, ne? Podle tebe by cenu mel urcovat nekdo jiny nez vyrobce lektvaru ?
alchymista neni zadny botanik. Alchymista je ten, kdo zna recepty, z nich dokaze namichat roztodivne lektvary. A kdyz nejaky recept bude obsahovat ocasek netopyra, neznamena to, ze ma anatomii netopyra v malicku ( ledaze by mel velky skill lore (poznani))

pro ty natvrdleší
-kdo tě nutí vykupovat?kdo ti nutí ceny lahví? chcete kartel, tak se sakra dohodněte na max výkupní cenně aje to vyřešeno. tečka.
PS: já si tak jako tak nemůžu dovolit léčivý lahvekupovat, protože bych šel těžce do mínusu, koupim si když už tak nějakej buff, navíc zdražením léčivejch lahví a předělávkou orků dost podporujete kouzlící povolání a už tak overpowered klerika, tak nevim...
#205 Host_Josifek_*
Odesláno 03.01.2007 18:31
A to ja se divim :),vzdyt tady Geraldovi ani nikdo neodporoval,nejak tak vsichni souhlasime,ze by bylo odbre to nejak zmenit,rozory tady byly akorat ve sberu bylinek a v cenach lektvaru,spis mi prijde ze na demone ma mnoho lidi horke hlavy,kdybych se tolik nastvaval i ja tak uz ste vsichni na intenzivni peciNuz ani neni jasne jestli ten cech vznikne, ponevadz hlavni strujce Gerald odesel dosti otraven. A ani se mu nedivim.
EDIT:
Vice se zde k danemu tematu vyjadrovat nebudu.
..tohle fakt nema cenu.
HOWGH!

#207 Host_Josifek_*
Odesláno 03.01.2007 18:36

Odesláno 03.01.2007 18:40
tak tak, btw 2x +4wis prsten za kulatejch 100k neplánuješ?Vysvetlis mi (nejak srozumitelne abych to pochopila i ja
) , jak by vsechny tyto navrhovane zmeny, ktere tu zaznely, NEJAK ZAMEZILI TOMU, aby si lowlevelik supportnul penize a lektvar fullu si koupil misto nynejsich cca 2k za 5k ????? To proste ja nechapu ! Vysvetli mi to prosim.
Mam paladinku ( troufam si rici relativne bohatou ( teda ne ted po nakupu onyxu)) a lektvar fullhealu sem videla dvakrat v zivote, kdyz jsem je nasla v boss pokladu ( s partou vice lidi ). Normalni hrac si je proste nemuze dovolit ani za podle tebe "mizerne nizkou" cenu. A ten , kdoz si ty prachy prechodi, tak tomu je to fakt jedno jestli zaplati o par tisicovek vic ....
mno, tak po zmene volaji bud nealchymiste ( kteri do toho nemaji co kecat ) nebo alchymiste, kteri si prodejni cenu muzou urcit sami .... A uz snad po tisici opakuji. Cenu, ze kterou prodas lektvar / vykoupis bylinky si urcujes pouze TY a nikdo jiny !
A na zaver, muzes to povedet nam vsem, kam podle tebe speje ?
Kdyz jsem zlatnicila ja a Alastor a navzajem sme se snazili jeden druheho ekonomicky znicit, takze ceny prstenu +2 klesly skoro na vyrobni naklady ( cca 3200 za prsten ), volala jsem na foru po nejake systemove zmene? ze se to nesmi, aby kazdy mel prsten +2 ? Ne, domluvili sme se ve hre, tak proste ekonomika funguje, at se ti to libi nebo ne ...

Odesláno 03.01.2007 22:14

Odesláno 03.01.2007 23:03
No ja hlavne uz dlouhou dobu hledam +4 moud...az budu umet +4 ( doufam ze brzy ), bud ujisten ze budou za cenu, za kterou si je bude moci dovolit kazdy.
Tech 50 k za prstynek bych videla asi jako strop
( teda jeste nevim kolik stoji licence, pokud bude stat licence 40k, tak asi ne )
Protoze ja mam zajem byt bohata a netajim se tim a ne byt regulatorkou toho, aby jen minimum postav nosilo +4 prstynky . Cim vice mnou prodanych prstynku, tim bohatsi budu.
0 uživatelů si čte toto téma
0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních