No solidní lehký zbroje maj u elfů a v ruinách taky, jinak doporučuju navštívit "kamarádku" Leilany při první návštěvě onoho města, je tam pěkný luk pro ni.
Jak bylo zmíněno Wadovo Drake scale armour ujde, jinak hodně dobrejch věcí prodávaj různě po obchodech, ale je to obvykle okolo 100g, takže si nejdříve projděte net, jestli by to nebyl nesmysl...
už už jsem takhle kupoval sekyrku za 130, když jsem se dozvěděl o questu s postavou referující k BG2 a toho parchanta jsem umlátil a získal nejlepší meč ve hře, když nepočítáte ten jeden z DLC.
Velké mínus - nevyváženost získávání specializací. Totiž jsem jsem pro Morrigan blood mage, ale pak jsem se zpětně dozvěděl, že jsem ho měl dostat v fadu, když jsem zachraňoval toho haranta. Některý specky si koupíte za 15g v obchodě, jiné prostě mít nebudete, pokud nejste sebevrah (třeba kvůli reaverovy nevyhodim dvě důležitý postavy z party)....
Obecně mě na tom nejvíce mrzí, že hra nějak intuitivně neupozorňuje na takovýhle klíčový věci, protože si moc nevybavuju, že by Morrigan chtěla o bloodmageovství vůbec s démonem mluvit...
Třeba nedávno jsem zjistil, že runy vložené do zbraní se dají vyndavat, což mi vůbec nepřišlo logické, tak jsem si je snažil šetřit xD. Pak support pro ty armády, nikde jsem moc nevypátral, jakej to má vlastně efekt a jestli tam je strop... + info, dává to expy

.
Jinak sice si dost stěžuju, ale to jsou spíš nedostatky opravitelný patchem. obdobně třeba nastavení AF zvlášť, protože některé textury pak vypadají strašně, a hra moje nastavení AF 8x z ovladačů grafiky ignoruje.
Hra mě pořád baví a už se nemůžu dočkat finále, snad to bude zajímavé, škoda jen, že to nemůžu rozumně hrát jako templar reaver

.
PS: Příští postava, doufejme že né brzo, protože mam haldy práce, bude určitě arcane warrior, to mě vždycky lákalo + kouzla jsou daleko rozmanitější než bojové techniky warriora.