Skočit na obsah

Fotka

uprava bazaru

• Please log in to reply
169 odpovědí na toto téma

#151 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 07.08.2009 11:56

Takže tobě připadá normální že itemy epických vlastností se vyrábí celé 2 sekundy? Představ si ten fofr s jakým by to mistr kovář musel dělat :D.

Zobrazit příspěvek

Me se tvuj navrh s "casem" jako nejdrazsi hracovou komoditou libi.

Pravda je, ze hodinu cumet do monitoru a nic nedelat asi neni moc velka zabava :) Co treba zavyst casovy intervaly mezi jednotlivejma pokusama? Medeny vyrobky muzu bouchat cely dny, zlaty jednou za real minutu, adamantovy jednou za real mesic...?
:wink:
  • 0

#152 DFDark

DFDark

Starš

• WB
  • PipPipPipPipPip
  • 874 Příspěvků:

Odesláno 07.08.2009 12:16

a zmenu craftu tu nikdo neudela:) aneb tady ti staci třeba na zbran ingoty licence a kladivko idealni by bylo třeba  10 veci jak z dh ale takova zmena bohužel nerealna  zvyšeni ceny licenci nic nezmeni furt se budou delat veci za licence  a bude to v podstate

Zobrazit příspěvek

Nedrazdi Draka bosou nohou :bye:

K tematu: Vzhledem k tomu jak by uchovavani veci na bazaru mohlo mit dopady na cely serv, bych videl ze optimalni by bylo ze postava po mesici dostane tyden aby si veci vyzvedla, jinak je ma fuc. Quixote prece neni vetesnik aby skladoval Xlet stary odpad, ale zase neni zlodej a pokud mel majitel proste jenom smulu tak mu je samozrejme vrati. :wink:
  • 0

#153 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 07.08.2009 12:35

To jako kazdymu zakaznikovi vygenerujeme pri vlozeni predmetu na bazar specialni perzistentni truhlu (pokud uz ji nema od minule) a tam mu budeme rvat smejd co se neproda? :) A az se zaplni tak co? Vygenerujeme mu jeste jednu? :)

Zobrazit příspěvek

jakou specialní truhlu? máš jednu truhlu pro všechny hráče která funguje stejně jako truhla v bance(na dialog)
zaplnění fakt možné není už kvůli kapacitě bazaru

taky bankovní úschovnu negeneruješ pro všechny hráče ale máš jednu(vím, že není jedna, ale že jich tam je asi pět, což nehraje roli, protože jsou identické a ať vlezeš do kterékoliv ukazuje ti to ten samý dialog) a když tam hráč vleze tak spustíš dialogový script který se chová rozdílně podle toho kdo tam vleze

nejspíš jsi uplně nepochopil jak jsem to myslel tka znovu

máš(v bance, u chichota nebo kdekoliv to je uplně jedno) jednu "truhlu" zvanou odkladiště
to truhla je v závorce protože to může být třeba pivní sud, dvojče ošklivé trpaslice kyky, slepice nebo cokoliv co může po interakci spustit dialog
odkladiště funguje uplně stejně jako bankovní úschovna věcí - vlezeš do ní, otevře se ti dialog a tam máš napsáno(v několika šuplatech) jaké věci ti tam chichot vyhodil
na věc si můžeš kliknout a tím si jí z odkladiště vybereš, nebo ji tam necháš a odejdeš z dialogu
ale chichot když mu zkusíš něco prodat vidí že máš v odkladišti libovolné krámy, tak tě nenechá nic dát na bazar dokud odkladiště nevyčistíš(už proto nelze bednu zaplnit, jedna osoba nenarve do bazaru naráz tolik věcí aby ji to zaplnilo takovouhle truhlu a rvát tam věci opakovaně ji chichot nenechá pokud vidí že má v odkladišti více věcí než nějaká stanovená konstanta, alternativně pokud vidí že v odkladišti je vůbec něco)

je to stravitelnější řešení než věci které se za stanovený časový interval smazat(tady je to ten měsíc o kterém všichni mluví ale to by mělo být posunovatelné podle toho, jakou efektivitu tohoto intervalu ukáže praxe(rozuměj podle toho jak moc budou lidi brblat že měsíc je málo/moc času))

to mazání není dobré řešení už třeba proto, že někdo si dá na bazar věc třeba za fér cenu ale ani to nezaručí že se věc prodá a nemá pak třeba možnost vykoupit ji zpátky z různých důvodů(ne nepodstatný je třeba reálný život, často se opomíjí fakt že ne každý je silas(tohle není rýpání) aby byl ve hře denně)

může se totiž klidně stát, že postavička dá něco na bazar a za 14 dní jede hráč na dovču/porouchá se mu pc, připojení atd./rozhodne se dát si od hraní delší pauzu a kvůli tomu má o své věci přijít?
  • 0

#154 Host_Ariadna_*

Host_Ariadna_*
  • Host

Odesláno 07.08.2009 12:44

jakou specialní truhlu? máš jednu truhlu pro všechny hráče která funguje stejně jako truhla v bance(na dialog)

taky bankovní úschovnu negeneruješ pro všechny hráče ale máš jednu(vím, že není jedna, ale že jich tam je asi pět, což nehraje roli, protože jsou identické a ať vlezeš do kterékoliv ukazuje ti to ten samý dialog) a když tam hráč vleze tak spustíš dialogový script který se chová rozdílně podle toho kdo tam vleze

Zobrazit příspěvek

A proc delat takovy sileny slozitosti jako vyrabet dalsi typ bankovniho trezoru, do ktere ta vec automaticky pujde, kdyz se neproda. To uz muze jit rovnou do bankovniho trezoru majitele...
Tak misto mesice se da doba treba 6 tydnu nebo klidne dyl, to je fuk. Ale prave ta hrozba smazani je to, co zajisti normalni ceny a nevkladani hovadin. Musi se to udelat co nejjednoduseji, jinak to nikdo delat nebude. Jde o to, ze nejake veci tam zabiraji misto uz dva roky ....

Me se tvuj navrh s "casem" jako nejdrazsi hracovou komoditou libi.

Pravda je, ze hodinu cumet do monitoru a nic nedelat asi neni moc velka zabava :) Co treba zavyst casovy intervaly mezi jednotlivejma pokusama? Medeny vyrobky muzu bouchat cely dny, zlaty jednou za real minutu, adamantovy jednou za real mesic...?

Zobrazit příspěvek

Me se to taky libi. Jen mi dejte vedet tak 1-2 dny pred zavedenim. ;) mam hodne prazdnych batohu. :bye:
  • 0

#155 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 07.08.2009 12:52

A proc delat takovy sileny slozitosti jako vyrabet dalsi typ bankovniho trezoru, do ktere ta vec automaticky pujde, kdyz se neproda. To uz muze jit rovnou do bankovniho trezoru majitele... 
Tak misto mesice se da doba treba 6 tydnu nebo klidne dyl, to je fuk. Ale prave ta hrozba smazani je to, co zajisti normalni ceny a nevkladani hovadin. Musi se to udelat co nejjednoduseji, jinak to nikdo delat nebude. Jde o to, ze nejake veci tam zabiraji misto uz dva roky ....

Zobrazit příspěvek

výše máš důvody proč, doplnil jsem to

a ty věci které tam jsou "rok"(já mám pocit že některé ty výrobky typu soňa furst jsou tam déle) to sice bije do očí ale...no normálně bych je smazal na tvrdo těsně před úpravou bazaru(ať už bude jakákoliv - teda jestli)

a mimochodem není to zrovna složitost, jen jsem dopodrobna rozepsal toto -

věci co se neprodají dát stranou někam aby nezacláněly ale majitel si je zároveň mohl vyzvednout
  • 0

#156 Rah bin Salam.

Rah bin Salam.

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 775 Příspěvků:

Odesláno 07.08.2009 13:33

Zobrazit příspěvek

třeba limit, že bude možný craftit jen 1 výrobek (na licenci) za časový interval (1den, týden..)

Zobrazit příspěvek

:bye:

Me se to taky libi. Jen mi dejte vedet tak 1-2 dny pred zavedenim. ;) mam hodne prazdnych batohu. :bye:

Zobrazit příspěvek

neboj, se zavedenim bude wipe :p
  • 0

#157 Aelipse

Aelipse

Severský král žumpy !

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2420 Příspěvků:

Odesláno 07.08.2009 14:00

Tak můj návrh:
1) Po vypršení dané doby by se předmět v bazaru vrátil do inventáře původního majitele, o poplatek by samozřejmě přišel.

2) Co se craftění týká; zavedl bych omezený počet výrobků od jedné postavy za daný časový interval (např 5 výrobků za den real) - podle mě by si pak každý pracovník rozmyslel, za jaké ceny prodává, neboť by nemohl výrobky sypat jak na běžícím pásu, navíc by dostala šanci i konkurence našich v současné době bezkonkurenčních crafterů.
  • 0

#158 Werewolf

Werewolf

Starší mistr

• DM
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 07.08.2009 14:03

Tak můj návrh:
1) Po vypršení dané doby by se předmět v bazaru vrátil do inventáře původního majitele, o poplatek by samozřejmě přišel.

2) Co se craftění týká; zavedl bych omezený počet výrobků od jedné postavy za daný časový interval (např 5 výrobků za den real) - podle mě by si pak každý pracovník rozmyslel, za jaké ceny prodává, neboť by nemohl výrobky sypat jak na běžícím pásu, navíc by dostala šanci i konkurence našich v současné době bezkonkurenčních crafterů.

Zobrazit příspěvek

1.Bazar noo nevím jak dalece je tohle proveditelné,když dotyčnej tu postavu třeba 2 měsíce nehraje a tudíž ji ani nelogne natož aby se koukl na bazar.
2.Jo s tím craftěním fajn Ae,ale řekni mi kolik tu je aktivních třeba plátnéřů nebo lukařů atp. a kolik postav co potřebují vybavení :). A jak bys řešil třeba šípaře a alcha což je zboží spotřební a tudíž se kupuje po více kusech. :wink:
  • 0

#159 Drax

Drax

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1230 Příspěvků:

Odesláno 07.08.2009 14:06

hmm a co proste vracet z bazaru do invu třeba hmm týden až dva
a zavest přimo do pravidel že nesmis item prodat treba pod 1,5x licenci nebo tak neco:) aby proste i ti novejší crafteři meli ten craft na neco krom okrasy
  • 0

#160 Host_Ariadna_*

Host_Ariadna_*
  • Host

Odesláno 07.08.2009 14:18

Zobrazit příspěvek

Me se libi jak tady porad argumentujete tim, ze novacek by mel mit sanci na craft. On ji ted nema ? Craft zacina postava vetsinou proto, ze ostatni crafteri jsou zlodeji a jednoduse nema penize na nakup craftovych veci. Kdyz jsem s Ariadnou zacinala, musela jsem koupit +2 prsten za cenu 12k, protoze bych jinak nemela zadny. Tedy jsem musela rozject craft. Hlavne proto, ze jsem videla, kolik stoji suroviny a jakou prirazku si tam crafteri-zlodeji hazou a ze nebude problem byt nejlepsi, kdyz nebudu lakoma. Kdybych dostala ten prsten za 4k, tak bych pochopitelne zlatnici nedelala, protoze zaplatit statisice, abych mohla mackat jednicku u stolecku mi neprijde jako odvaz. A ver mi, ze kdybych chtela vyridit konkurenci, muzu prodavat za licence vsem. Materialu mam dost. Vlastne i penez, takze bych mohla klidne zadotovat vyrobu.

Na demone jsou cca 4 hlavni crafty (zbrojir, platner, krejci, zlatnik). Od tehle ctyr povolani vetsinou kazda postava nakoupi neco. Predstav si, ze by kazdy novacek jel svuj craft. Jestlize 1/5 hracu budou krejci, je to tak akorat na to, aby kazdy zasobil za licence sve kamarady a na serveru se neprodala jedine vec od krejciho za cenu vetsi nez licence+naklady (ono od tohoto stavu neni ted daleko). A i kdyby zadne nemel, pripadali by tak na kazdeho krejciho jen cca 4 dalsi postavy ze serveru, kterym muze prodat. Rekla bych, ze 4 dalsi postavy dotycneho craftera nevyskiluji a nezaplati.

Craft neni pro kazdeho. Nekdo to delat muze a nekdo ne. A vubec se to neodviji od buildy postavy (teda krome hornika).

a zavest přimo do pravidel že nesmis item prodat treba pod  1,5x licenci nebo tak neco:) aby proste i ti novejší crafteři meli ten craft na neco krom okrasy

Zobrazit příspěvek

Takze se bude trestat i pripad, kdy se to dava znamym za licence nebo zadarmo ? Jak to budes kontrolovat ? Kdyz se do pravidel da "nesmis prodat" , tak je muzu rozdavat zadarmo ? A na vyrizeni zacinajici konkurence by mi stacilo davat +2 itemy zadarmo, coz by me nepolozilo, kdyz na jednom rubinu vydelam cca 100k, mohla bych dat 100 prstenu +2 zadarmo. :wink:
  • 0

#161 DFDark

DFDark

Starš

• WB
  • PipPipPipPipPip
  • 874 Příspěvků:

Odesláno 07.08.2009 14:36

Tak můj návrh:

Zobrazit příspěvek

1. Navrh je hezky, ale chtel bych vedet jak bys to realizoval. Pokud by hrac nelogl treba mesic, tak by to muselo zustat ulozene u quixota(na zvlasti sekci), ktera by se snadno zaplnila, a ac se muze zdat ze ne, ta kazda promena ma svuj limit a velmi snadno by mohlo dojit k prepsani hodnot, popripade jinym jeste horsim bugum. :wink:

2. Pocitate s tema navrhama taky treba s Craftem obchodnika? Kdyz vsichni Crafteri budou mit limit tak jak obchodnik splni zakazky? :bye:
  • 0

#162 Ter Leeloo II

Ter Leeloo II

Cechmistr

• Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2528 Příspěvků:

Odesláno 07.08.2009 16:45

Zobrazit příspěvek

Jej, radsi uz nepremyslej, jak jsou ty veci udelane, protoze jsi se snad v nicem netrefil. Uz ze zacatku si vety "máš jednu truhlu pro všechny hráče" a "stejně jako truhla v bance" zasadne odporuji, protoze to vubec neni to stejne. Stejne tak, jako s jednou (ci peti) instancemi privatnich uschoven.

Faktem je, ze pri soucasnem systemu perzistence neni zadny zpusob, jak neprihlasene postave pridat neco do privatni uschovny.

Je mi jasne, ze nemusis vedet, jak to spravne funguje, pak ale, prosim, neargumentuj okolo toho zrovna proti Dedkovi :wink:
  • 0

#163 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 07.08.2009 20:32

Mno dobre, tak ja si z tohohle topicu prestanu delat srandu a jdu si ho celej precist, sycaci :)
  • 0

#164 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 07.08.2009 21:07

Mno bida, myslel sem ze toho tu bude vic. Co jsem se docetl?

blbosti
- smazani bez nahrady po casovym obdobi (znevyhodnuje maloobratkovy zbozi, pripadne vic druhu stejnyho a presto levyho zbozi)
- po casovym obdobi presunuti predmetu jinam (at uz do naky dalsi uschovny, do inventare, nebo na drazbu)
- omezeni jen na nektery typy vyrobku
- zruseni bazaru
- casove omezeni, omezeni na pocet vlozenych kusu
- "rozumne" (tedy nikoliv trzni) chovani hracu (podle me jsou "finty" typu ze nekdo prijde, koupi evidentne levnou vec a soupne ji tam obratem draz, uplne v poradku)
- omezeni predrazenych vyrobku psanym pravidlem
- blokovani bazaru jen na jednu instanci konrketniho vyrobku (to by ceny jeste zvysilo)

dobry napady
- kupodivu nic lepsiho nez godziho prvni prispevek se tu neobjevilo, tedy postupne snizovani cen (otazkoou zustava technicka narocnost prepoctu)

mimo tema aneb cena craftu
- sympatizuju s bartlettem a ariadnou a jejich "premrstene" nizkejma cenama - to je krasna ukazka trzniho vyvoje
- libil by se mi salamuv navrh na casovej limit mezi jednotlivejma pokusama o vyrobu (kolidovalo by to ale zrejme s obchodnikem a jeho nutnosti ziskat co nejrychleji zbozi)
- jsem za valdovo snizovani skillu v case
- nejsem proti pravidelnymu wipeovani
  • 0

#165 Luk3_c

Luk3_c

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 239 Příspěvků:

Odesláno 07.08.2009 21:28

S tim wipovanim bych to neprehanel. Nwn uz je stara hra a demonu zadny velky prilivy hracu bohuzel necekaj, to by byl hrebik do rakve.
  • 0

#166 DFDark

DFDark

Starš

• WB
  • PipPipPipPipPip
  • 874 Příspěvků:

Odesláno 07.08.2009 21:37

S tim wipovanim bych to neprehanel. Nwn uz je stara hra a demonu zadny velky prilivy hracu bohuzel necekaj, to by byl hrebik do rakve.

Zobrazit příspěvek

Ja mam pocit ze deda myslel Wipe invu bazaru :wink:
  • 0

#167 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 07.08.2009 21:41

No to je nakonec uplne irelevantni, to byly vykriky k off topic tematu. Dulezity je, ze k bodum pod nadpisem blbosti uz se netreba rozepisovat - jejich sance na implementaci je nulova.
  • 0

#168 Terezz

Terezz

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 769 Příspěvků:

Odesláno 07.08.2009 21:49

1) zvednou cenu licencí na trojnásobek až čtyřnásobek
2) prodloužit dobu craftění předmětu třeba až na hodinu...hezky si kliknete a pak budete tu hodku cekat u klavesnice, to si pak rozmyslite za kolik to prodate

Zobrazit příspěvek

Aneb jak to je na Thalii, ale v tomhle se tu zastávám bývalého Lorda. Ten craft kdy nemáte neco hned je něčím okouzlující, sám sem si to tam zkoušel a dost mě to chytlo a jen sem craftil, strávíte u toho hodiny a zdá se vám jako byste nezačali ani kraftit.

Prostě tady na Demoně, jak řekl Aren, si toho nevážíte. Bohužel, je to tak. A kdo to vidí jinak, je jen zaslepen ..
  • 0

#169 Grayson

Grayson

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 375 Příspěvků:
  • Interests:Timir, Padrill, Tulipán, Buppi, Briin, Haribald Velkolepý, Perrudo, Thea..

Odesláno 09.08.2009 09:19

Já bych měl jen jednu takovou poznámku, v bazaru je ještě například pár věcí od Amara kterej zlobil*stydí se* a zisk z prodeje už asi potřebovat nebude. Takže jsem pro aby někdo kompetentní, asi Dědulka, toto promazal a možná najde i další věci již od postav dávno neexistujících. Vzhledem k tomu že Amar býval součástí mého účtu tak tu místopřísažně prohlašuji že se opravdu zlobit nebudu když to z bazaru zmizne :wink:
  • 0

#170 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 09.08.2009 10:36

No, promazani veci od postav, ktere uz sou smazane by mohlo mit smysl.
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních