Skočit na obsah

Fotka

Obchodnik - zakazky

• Please log in to reply
168 odpovědí na toto téma

#151 Werewolf

Werewolf

Starší mistr

• DM
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 21.02.2009 01:07

A jsa ti asi po treti uz pisu, ze zakazka neni k vydelavani, ale k necemu uplne jinemu, kde si muzes nahrabat prachy jak chces.

A jestli zase tahas novacky do sporu, ze oni si v craftu nevydelaji, specialne v craftu obchodnika. Tak uz nevim

A dost by me zajimalo jak tva nova postava obchodnika mohla zacinat s urcitym kapitalem ...

Takze tezis z toho ze uz tu nejaky patek hrajes ?

Zobrazit příspěvek

Mno velmi prostě brudro ta postava je klerik na bossy a byla alchymistka...táákže kapitál na začátek nebyl problém,že ano :smile: Mám ji už mno rok a půl bych řekla a za tu dobu se holt něco naskládá co myslíš.
  • 0

#152 Werewolf

Werewolf

Starší mistr

• DM
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 21.02.2009 01:14

Udělat něco pro vás? A co? Zjednodušit craft a tím ho úplně pohřbít? Mít ho co nejjednoduší. Stačí už jen to že se tu věci prodávaj skoro za licence. A pokad tu nováček je, objeví se tu, tak jsem nezažil že by měl nějak problém s tím sehnat věci za hubičku.
Takže přestante mluvit o zjednodusováním jim, vsem tu je jasný, ze to chcete hlavne zjednodusit sobe, uz jenom v tech prispevcich co sem dodáváte to je videt, zkuste si to po sobe párkrát přečíst a uvidíte to. A pokad jste vážně mysleli na nováčky, tak to zkuste příště lépe formulovat, ale ne tak okatě.  :smile:

Zobrazit příspěvek

Mno terezzi tak tohle mě přijde dost směšné ty snad si slepý nebo co já na tom vydělávám ať tak nebo tak,ale ne ty furt meleš to svoje ...nepřijde ti to kapku divné..ano chápu brudrovi námitky,ale nechápu,že se do toho motáš zrovna ty ...hehe co já vím tak se nákupu věcí za hubičku rozhodně nebráníš.Jo brudro chápu tvoje námitky a i když si to někteří nemyslí šlo mi spíše o ty druhé...nehodlám vás o tom přesvědčovat...ti co o mě něco ví,že to tak je a ten zbytek je mi celkem ukradený....především ti co něco jiného říkají a pak něco jiného dělají.
  • 0

#153 Krump

Krump

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 519 Příspěvků:

Odesláno 21.02.2009 10:24

Já osobně nevidím důvod... že se do toho motá někdo kdo chce vážně jenom rejpat nebo to nikdy nedělal. Ano vim, já osobně jsem obchodníka dělal jednou... asi tři neděle pak sem se nato vyflák pač bez peněz je to naprd.

Ale abych se k tomu vyjádřil, Stromořad je centrum obchodních spojů, jen samá kvalita takže nevidim důvod proč nebrat EXC věci. To že se tu každej ohání tím že se to zjednudušeje jenom... Neni to pravda, ale já sám sem zkusil udělat tři blbý neexc věci... ze stříbra lidi... mám skill 356 +- na kování stříbra, na tavení 349 a voahla, 3x EXC 3xNeEXC... A fakt sem z toho měl málem infarkt

EDIT: Troufnu si říct že Silas znám... Aspoň trochu... A ona zrovna je na crafty dost ujetá (Promin Silas :smile: ) a osobně si myslím, jsem o tom přesvědčen, že ona to nedělá pro svuj prospěch. Ona si totiž vždycky nějakou svojí cestičku najde
  • 0

#154 *lízátko*

*lízátko*

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 145 Příspěvků:

Odesláno 21.02.2009 10:31

Tak jinak Terezzi já obchodníka nemám takže prosebe to těžko dělám a Silaska má peněz dost mám pocit takže ona to taky pro svůj prospěch nedělá takže by sis to radši měl prostudovat několikrát ty. Šlo jí o ty druhé a né o sebe. Takže by mě zajímalo kde je ta tvá okatost.
  • 0

#155 Terezz

Terezz

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 769 Příspěvků:

Odesláno 21.02.2009 10:33

Mno terezzi tak tohle mě přijde dost směšné ty snad si slepý nebo co já na tom vydělávám ať tak nebo tak,ale ne ty furt meleš to svoje ...nepřijde ti to kapku divné..ano chápu brudrovi námitky,ale nechápu,že se do toho motáš zrovna ty ...hehe co já vím tak se nákupu věcí za hubičku rozhodně nebráníš.Jo brudro chápu tvoje námitky a i když si to někteří nemyslí šlo mi spíše o ty druhé...nehodlám vás o tom přesvědčovat...ti co o mě něco ví,že to tak je a ten zbytek je mi celkem ukradený....především ti co něco jiného říkají a pak něco jiného dělají.

Zobrazit příspěvek

Pokad myslíš od lidí, které znám tak ano. Je tomu tak, já to skrývat nebudu, ale od ostatních co neznám, tak to mám vždy za tolik kolik to prodávaj, zeptám se za kolik to je, řeknou cenu a přinesu částku.
Vždy tady bude určitý kruh přátel, kteří si to udělaj za hubičku či za licence. Ale to že i ostatním se to prodává skoro zadarmo?
Oprav mne pokad se mýlím, ale jak šperkům, tak i zbraním či zbrojím (u krejčího nevím nevšiml jsem si) rapidně za poslední rok klesly ceny.
  • 0

#156 Terezz

Terezz

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 769 Příspěvků:

Odesláno 21.02.2009 10:37

Tak jinak Terezzi já obchodníka nemám takže prosebe to těžko dělám a Silaska má peněz dost mám pocit takže ona to taky pro svůj prospěch nedělá takže by sis to radši měl prostudovat několikrát ty. Šlo jí o ty druhé a né o sebe. Takže by mě zajímalo kde je ta tvá okatost.

Zobrazit příspěvek

Takhle to vidíš Ty a Silas. Torufám si říci že já, Altharian a třeba i další to vidí úplně jinak, když si její řádky přečtou.

Jinak dodatek za mne - obchodníka jsem taky dělal, asi tak měsíc a půl, na zakázky jsem neměl, tak jsem je nedělel, nikde jsem nenadával že na to nemám kapitál a tak. Hezky sem tam pokládek, pak odkoupit kamínky, takhle furt dokola a člověk i tak pomalu ale jistě u toho obchodníka vydělává.
  • 0

#157 *lízátko*

*lízátko*

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 145 Příspěvků:

Odesláno 21.02.2009 11:00

Když si přečteš Silasky posty tak ve většině z nich píše že jí to vydělává, že má lidi co jí neex věci udělaj a v gamblingu má štěstí ukaž mi prosím kde je podle tebe okatě vidět, že ten kraft chce změnit pro sebe.
  • 0

#158 Terezz

Terezz

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 769 Příspěvků:

Odesláno 21.02.2009 11:10

Když si přečteš Silasky posty tak ve většině z nich píše že jí to vydělává, že má lidi co jí neex věci udělaj a v gamblingu má štěstí ukaž mi prosím kde je podle tebe okatě vidět, že ten kraft chce změnit pro sebe.

Zobrazit příspěvek

A když se se craft změní, čeho tak dosáhne? Toho že se to zjednoduší, toho že tu bude běhat více obchodníků, jakej craft přijde po tom?
Craft není o tom, aby ho za každou cenu měl každej a byl v něm mistr, oprav mne pokad se mýlím, ale mám dojem, že to je takové zpestření hry pro Tebe jako hráče, není to nutnost, že to musíš dělat.

Ano má lidi co ji neex věci udělaj, ale poukazuje že tam má jistou ztrátu, protože mnohdy dá více zlatek za licence na pokusy k neexvecem nez pak dostane od toho typka v ST. Poukazuje na to že se prodělává někdy ve vyplnění zakázek. ten craft tu není od toho abys za každou cenu v něm jen vydělával, ale abys taky prodělával. Má to své opodstatnění, proto to tak asi je ne? Proč přesně? Zeptej se Tery už.
  • 0

#159 *lízátko*

*lízátko*

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 145 Příspěvků:

Odesláno 21.02.2009 11:23

Tvůj problém Terezzi je v tom že pro tebe to co tvrdíš je pravda a to tak že absolutní a nezměnitelná. Kdyby sis to přečetl a pořádně nikdy tohle neřekneš mimochodem na otázku si neodpověděl...
  • 0

#160 PUX5

PUX5

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 594 Příspěvků:

Odesláno 21.02.2009 11:43

Jéééé jako tahle diskuze už fakt o nervy, dle mě by se to mělo zamknout s tím, že craft je jen po zábavu, moc se na něm nevydělá, jelikož má za úkol odčerpat nějaké zlatky z modulu.
  • 0

#161 Terezz

Terezz

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 769 Příspěvků:

Odesláno 21.02.2009 12:43

Tvůj problém Terezzi je v tom že pro tebe to co tvrdíš je pravda a to tak že absolutní a nezměnitelná. Kdyby sis to přečetl a pořádně nikdy tohle neřekneš mimochodem na otázku si neodpověděl...

Zobrazit příspěvek

Psal jsem, abys mne opravil pokad jsem se někde mýlil, neopravils mne, tudíž souhlasíš s tím, co jsem řekl, že je pravda. Že vše tu vzniklo na tom, že se Silas nelíbilo že má ztrátu peněžní když vykonává zakázky - že některé zakázky jsou pro ni tedy ztrátové. A tak to chtěla lehce poupravit.
Na otázku? Otázka tam nebyla, jen prosebná informace.
Odpoveď si mohl najít už v mé odpovědi předešlé -> Má ztrátu na výrobě neex věcí a proto žádá lehkou změnu. To že nám maže med kolem huby, že to chce ulehčit nováčkům?
Asi se budu opakovat, ale nikde není dáno, že craft je čistě jen výdělečná záležitost.
  • 0

#162 Krump

Krump

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 519 Příspěvků:

Odesláno 21.02.2009 14:25

Psal jsem, abys mne opravil pokad jsem se někde mýlil, neopravils mne, tudíž souhlasíš s tím, co jsem řekl, že je pravda. Že vše tu vzniklo na tom, že se Silas nelíbilo že má ztrátu peněžní když vykonává zakázky - že některé zakázky jsou pro ni tedy ztrátové. A tak to chtěla lehce poupravit.
Na otázku? Otázka tam nebyla, jen prosebná informace.
Odpoveď si mohl najít už v mé odpovědi předešlé -> Má ztrátu na výrobě neex věcí a proto žádá lehkou změnu. To že nám maže med kolem huby, že to chce ulehčit nováčkům?
Asi se budu opakovat, ale nikde není dáno, že craft je čistě jen výdělečná záležitost.

Zobrazit příspěvek

Tak tohle už trochu přeháníš, chceš zní dělat nějakou mrchu co hledá jen výhody pro sebe? Jestli jo jsi vážně uplně hloupej člověk.
  • 0

#163 Werewolf

Werewolf

Starší mistr

• DM
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 21.02.2009 14:59

Mno gábo nech ho děcko co jeden den říká tohle a druhej támhleto ...co si myslí,že on sežral všechnu moudrost světa co mu de se zlatníkem jen o prachy ....se jen směju,když obviňuje z týhle věci někoho jinýho,když prodává +4 prsteny za 65k ...tomu říkáš nechtít vydělat na craftu?A znovu ještě jednou pro terezze já na zakázkách VYDĚLÁVÁM ne sice moc,ale vydělávám a šlo mi o ty co mi dělají věci za licence kováři konkrétně jeden...hlavně,že má nervy když 5x za sebou ukove ex pro zakázku a ano i o ty nováčky co nemají to co mám já a to je ..ano nazvěme to pravým jménem support ..bez něj bych se na celé zakázky zvysoka vys....ehm vykašlala tak jako to udělali ostatní obchodníci.
  • 0

#164 Terezz

Terezz

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 769 Příspěvků:

Odesláno 22.02.2009 17:09

Mno gábo nech ho děcko co jeden den říká tohle a druhej támhleto ...co si myslí,že on sežral všechnu moudrost světa co mu de se zlatníkem jen o prachy ....se jen směju,když obviňuje z týhle věci někoho jinýho,když prodává +4 prsteny za 65k ...tomu říkáš nechtít vydělat na craftu?A znovu ještě jednou pro terezze já na zakázkách VYDĚLÁVÁM ne sice moc,ale vydělávám a šlo mi o ty co mi dělají věci za licence kováři konkrétně jeden...hlavně,že má nervy když 5x za sebou ukove ex pro zakázku a ano i o ty nováčky co nemají to co mám já a to je ..ano nazvěme to pravým jménem support ..bez něj bych se na celé zakázky zvysoka vys....ehm vykašlala tak jako to udělali ostatní obchodníci.

Zobrazit příspěvek

Ano jde mi se zlatníkem o prachy. Já to nezapírám, já nehlásám aby se to vše změnilo. Já nic nepopírám. Asi si to vše blbě pochopila jestli si tohle někde u mne zahlédla, ale není tomu možno, když jsem nikde o tom nepsal.
Jeden den říkám tohle a druhej támhleto? Zajímavé, můj názor se nemění a je furt stejný tedy.
Jinak prsteny +4 za 65K? To mi přijde ještě zalevno tedy.
A znova pro Silas - já nikdy nepopíral že se nějak snažím vydělat na craftu. Hold někdy to jde, někdy ne. Ale vydělat, jestli bereš to slovo tak aby mi to pokrylo všechny náklady co jsem do toho craftu vložil, tak se tomu moc vydělat říkat nedá tedy.
Toť vše Silásku. Utři slzu a crafti dál :smile:
  • 0

#165 PUX5

PUX5

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 594 Příspěvků:

Odesláno 22.02.2009 17:18

Ano jde mi se zlatníkem o prachy. Já to nezapírám, já nehlásám aby se to vše změnilo. Já nic nepopírám. Asi si to vše blbě pochopila jestli si tohle někde u mne zahlédla, ale není tomu možno, když jsem nikde o tom nepsal.
Jeden den říkám tohle a druhej támhleto? Zajímavé, můj názor se nemění a je furt stejný tedy.
Jinak prsteny +4 za 65K? To mi přijde ještě zalevno tedy.
A znova pro Silas - já nikdy nepopíral že se nějak snažím vydělat na craftu. Hold někdy to jde, někdy ne. Ale vydělat, jestli bereš to slovo tak aby mi to pokrylo všechny náklady co jsem do toho craftu vložil, tak se tomu moc vydělat říkat nedá tedy.
Toť vše Silásku. Utři slzu a crafti dál  :smile:

Zobrazit příspěvek

Jsem zvědavý na tvou radost, když uvidíš že se vrátila Ariadna a dává šperky téměř zadara :smile:
  • 0

#166 Werewolf

Werewolf

Starší mistr

• DM
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 22.02.2009 17:40

Jsem zvědavý na tvou radost, když uvidíš že se vrátila Ariadna a dává šperky téměř zadara  :smile:

Zobrazit příspěvek

Hehe*škodolibě se směje*jo to sem taky zvědavá.A terezzi nevím kdo tu hlásal,že craft tu není na vydělávání,ale já to určo nebyla.Ach pardon napsal si *nikde není dáno,že craft je čistě výdělečná činnost*já ti nevím no,ale mě to přijde celkem totéž.Dle mě craft by měl být výdělečný neříkám,že by měl z hráčů tedy jejich postav dělat milionáře,ale něco by vydělat asi měli....ostatně ty sám to tu píšeš,že ....a jooo teď mi to došlo,když ty vyděláš je to oki,ale ty ostatní mají smůlu .....aspoň tak mě to připadá.
  • 0

#167 Terezz

Terezz

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 769 Příspěvků:

Odesláno 22.02.2009 18:41

Hehe*škodolibě se směje*jo to sem taky zvědavá.A terezzi nevím kdo tu hlásal,že craft tu není na vydělávání,ale já to určo nebyla.Ach pardon napsal si *nikde není dáno,že craft  je čistě výdělečná činnost*já ti nevím no,ale mě to přijde celkem totéž.Dle mě craft by měl být výdělečný neříkám,že by měl z hráčů tedy jejich postav dělat milionáře,ale něco by vydělat asi měli....ostatně ty sám to tu píšeš,že ....a jooo teď mi to došlo,když ty vyděláš je to oki,ale ty ostatní mají smůlu .....aspoň tak mě to připadá.

Zobrazit příspěvek

Ne tak ti to připadá špatně. Dost jsem do zlatníka nacpal a ten výdělek, je vlastně to co jsem do toho dávno vložil už. To za prvé. Za druhé já jsem nechtěl aby mi zlatníka nějak zjednodušili. Přijal jsem že je to obtížný a ted ten výdelek mi dorovnává manko co vlastne furt mám.
Já neříkám že ostatní maj smůlu, já jen říkám at přijmou craft jakej je a třeba casem taky budou mít jisté výdělky.
Jinak ono u mne se nedá říkat o výdělku moc, protože jsem furt v mínusu že? Výdělek je to co pokryje náklady a zbyde nám navíc. Ale mne to náklady na zlatníka ještě nepokrylo :smile:
  • 0

#168 Werewolf

Werewolf

Starší mistr

• DM
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 22.02.2009 19:01

Ne tak ti to připadá špatně. Dost jsem do zlatníka nacpal a ten výdělek, je vlastně to co jsem do toho dávno vložil už. To za prvé. Za druhé já jsem nechtěl aby mi zlatníka nějak zjednodušili. Přijal jsem že je to obtížný a ted ten výdelek mi dorovnává manko co vlastne furt mám.
Já neříkám že ostatní maj smůlu, já jen říkám at přijmou craft jakej je a třeba casem taky budou mít jisté výdělky.
Jinak ono u mne se nedá říkat o výdělku moc, protože jsem furt v mínusu že? Výdělek je to co pokryje náklady a zbyde nám navíc. Ale mne to náklady na zlatníka ještě nepokrylo  :smile:

Zobrazit příspěvek

Mno a s těma cenama co máš ani nepokryje hádám.
  • 0

#169 Terezz

Terezz

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 769 Příspěvků:

Odesláno 22.02.2009 20:05

Mno a s těma cenama co máš ani nepokryje hádám.

Zobrazit příspěvek

Tak sice mám 65k za +4, ale náklady jsem tím možná pokryl tak z 1/3 - nevím, já radši zapomněl kolik jsem do toho už investoval, to je tak totiž nejlepší :smile:
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních