Skočit na obsah

Fotka

eliminace vepřů

• Please log in to reply
186 odpovědí na toto téma

#151 Host_Ammazonca_*

Host_Ammazonca_*
  • Host

Odesláno 22.06.2007 11:06

No a po roce tu pěknou mladou učitelku vyrazily a na poloviční úvazek vzali zase tu fuchtli s brejlama jak popelníky co si už rok odkroutila v důchodu a bylo po srandě. A jak znám dnešní poměry tak se za těch 13 let nezměnilo v přístupu škol nic.

Zobrazit příspěvek

Hihi, my měli podobnou popelníkovou královnu na občanskou nauku.. Byla to abnormální komunstická fanatička, Gottwald, strana apod. pro ni byly svaté modly, na hlavě měla příčesek, který když se rozčilovala, tak se jí srandovně odchlýpal :wow: Když pak přišla revoluce, psychicky se zhroutila.. Co s ní bylo dál, to nevím, zrovna jsem vycházela osmičku, ale asi řady učitelů opustila, protože dál nemohla hlásat svoje demagogický a radikální myšlenky. Dívím se, že tato výchova na mě nezanechala dlouhodobé následky. :ermm:
  • 0

#152 Host_Galain_*

Host_Galain_*
  • Host

Odesláno 22.06.2007 11:08

Každopádně i na tomto tématu je vidět, že jsme tu situaci odhadli zřejmě správně.. Dokazuje to fakt, že se do debaty o knížkách, čtení a naší krásné řeči, zapojují převážně jen ti s dřívějším rokem narození  :ermm:

Zobrazit příspěvek

I ty babičko, :wow: ale přesně vím kam tím míříš a bohužel je to nezvratná pravda. Dnes děti od jistého věku na knihu nahlíží jako na archaismus a buďme kritičtí i ti nejmladší raději koukají na Aladina v DVD kvalitě než by si ho poslechli od vypravěče.
  • 0

#153 Host_Ammazonca_*

Host_Ammazonca_*
  • Host

Odesláno 22.06.2007 11:13

I ty babičko, :wow:  ale přesně vím kam tím míříš a bohužel je to nezvratná pravda. Dnes děti od jistého věku na knihu nahlíží jako na archaismus a buďme kritičtí i ti nejmladší raději koukají na Aladina v DVD kvalitě než by si ho poslechli od vypravěče.

Zobrazit příspěvek

Hihi, tak babičkou se zatím fakt necítím, ale je pravda, že rozdíly mezi mou věkovou kategorií a mladšíma bohužel hodně pozoruju, ale s tím se nedá nic dělat, svět jde dopředu a my se s tím prostě musíme jenom smířit.. Ale nějak mě to nestresuje, já se pořád cítím tak na 25, miluju pohádky, čtu knížky pro děti, chodím pařit, hraju PC hry, přibývající léta neřeším :ermm:
  • 0

#154 Maslostroj

Maslostroj

Cechmistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2381 Příspěvků:
  • Interests:Books & Pubs

Odesláno 22.06.2007 11:14

I ty babičko, :wow:  ale přesně vím kam tím míříš a bohužel je to nezvratná pravda. Dnes děti od jistého věku na knihu nahlíží jako na archaismus a buďme kritičtí i ti nejmladší raději koukají na Aladina v DVD kvalitě než by si ho poslechli od vypravěče.

Zobrazit příspěvek

Ačkoli tohle srovnávání "za nás tohle nebylo!" nemám moc rád, je pravdou, že knížkám je upírána i jejich poslední bašta - a tou je nezávislost na elektrické energii a snadná přenositelnost = ideální společník na cesty vlakem a podobně.

Dneska se pořídí kompaktní krabička s gigabajty paměti, malým displejem, připojíš sluchátka a jede se. V podstatě kamkoli.

Ale nevím, nelámal bych hůl, určitě už v minulosti chtěli lámat jiní a zatím se jakžtakž držíme.
  • 0

#155 Host_Galain_*

Host_Galain_*
  • Host

Odesláno 22.06.2007 11:14

Hihi, my měli podobnou popelníkovou královnu na občanskou nauku.. Byla to abnormální komunstická fanatička, Gottwald, strana apod. pro ni byly svaté modly, na hlavě měla příčesek, který když se rozčilovala, tak se jí srandovně odchlýpal  :ermm: Když pak přišla revoluce, psychicky se zhroutila.. Co s ní bylo dál, to nevím, zrovna jsem vycházela osmičku, ale asi řady učitelů opustila, protože dál nemohla hlásat svoje demagogický a radikální myšlenky. Dívím se, že tato výchova na mě nezanechala dlouhodobé následky.  :laugh:

Zobrazit příspěvek

Tak to je dobrý, že ji kleplo/nekleplo, ale hhlavně že zmizela ........ Ta naše si z aprobace jazyk Český, jazyk Ruský a občanská nauka do měsíce udělala jazyk Český, jazyk Anglický a občanská a rodinná výchova nasadila odznak OF a trikolóru a rozjela to přímo z Marxismu do demokracie. Ještě teď je mi z toho zle. :wow:
  • 0

#156 Host_Galain_*

Host_Galain_*
  • Host

Odesláno 22.06.2007 11:16

Hihi, tak babičkou se zatím fakt necítím, ale je pravda, že rozdíly mezi mou věkovou kategorií a mladšíma bohužel hodně pozoruju, ale s tím se nedá nic dělat, svět jde dopředu a my se s tím prostě musíme jenom smířit.. Ale nějak mě to nestresuje, já se pořád cítím tak na 25, miluju pohádky, čtu knížky pro děti, chodím pařit, hraju PC hry, přibývající léta neřeším  :wow:

Zobrazit příspěvek

Amen.
  • 0

#157 Host_Ammazonca_*

Host_Ammazonca_*
  • Host

Odesláno 22.06.2007 11:22

Takže navrhuju příští sraz Demony na Moravě, každý se proukáže občanským průkazem a kartičkou do knihovny, přinese oblíbenou knihu, popř. zaprášený čtenářský deník, to by mohla být docela sranda :wow:
  • 0

#158 Host_Galain_*

Host_Galain_*
  • Host

Odesláno 22.06.2007 11:22

Ačkoli tohle srovnávání "za nás tohle nebylo!" nemám moc rád, je pravdou, že knížkám je upírána i jejich poslední bašta - a tou je nezávislost na elektrické energii a snadná přenositelnost = ideální společník na cesty vlakem a podobně.

Dneska se pořídí kompaktní krabička s gigabajty paměti, malým displejem, připojíš sluchátka a jede se. V podstatě kamkoli.

Ale nevím, nelámal bych hůl, určitě už v minulosti chtěli lámat jiní a zatím se jakžtakž držíme.

Zobrazit příspěvek

Hůl rozhodně nelámu, jen z hromady toho braku co v poslení době vznikal si prostě vybereme to co se nám líbí a knížku si koupíme pro ten pocit zažrání kdy hltáš ty stránky, s každou další si říkáš ještě jednu a jdu spát a ono je půl třetí ráno.

Jen taková úsměvnost, já když jdu kolem knihkupectví tak mi zakrývají oči a táhnou mě od výkladu jelikož málo kdy odolám. No a není to ani týdem co takhle táhli tak 14. letého kluka od vytrýny JRC. Měl přesně ten samý ukřivděný výraz.
  • 0

#159 Host_Galain_*

Host_Galain_*
  • Host

Odesláno 22.06.2007 11:23

Takže navrhuju příští sraz Demony na Moravě, každý se proukáže občanským průkazem a kartičkou do knihovny, přinese oblíbenou knihu, popř. zaprášený čtenářský deník, to by mohla být docela sranda  :laugh:

Zobrazit příspěvek

Obohatil bych to ještě modrou košilí a červeným šátkem. :wow:
  • 0

#160 Dalamar

Dalamar

Starš

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1997 Příspěvků:

Odesláno 22.06.2007 11:24

Hihi, tak babičkou se zatím fakt necítím, ale je pravda, že rozdíly mezi mou věkovou kategorií a mladšíma bohužel hodně pozoruju, ale s tím se nedá nic dělat, svět jde dopředu a my se s tím prostě musíme jenom smířit.. Ale nějak mě to nestresuje, já se pořád cítím tak na 25, miluju pohádky, čtu knížky pro děti, chodím pařit, hraju PC hry, přibývající léta neřeším  :wow:

Zobrazit příspěvek

jo, takový lidi se najdou :)

na Diable jsme meli Clan leaderku a bylo ji myslim pres 40 .) (Clan of Sorcerers)

a na Ultime byla nase Guild mastryne (-U-) (Učedníci) taky nejak tak, mozna starsi jo a delala myslim korektury cestiny pro Planescape :)
  • 0

#161 Maslostroj

Maslostroj

Cechmistr

• Hráč
  • 2381 Příspěvků:

Odesláno 22.06.2007 11:28

Hůl rozhodně nelámu, jen z hromady toho braku co v poslení době vznikal si prostě vybereme to co se nám líbí a knížku si koupíme pro ten pocit zažrání kdy hltáš ty stránky, z každou další si říkáš ještě jednu a jdu spát a ono je půl třetí ráno.

Jen taková úsměvnost, já když jdu kolem knihkupectví tak mi zakrývají oči a táhnou mě od výkladu jelikož málo kdy odolám. No a není to ani týdem co takhle táhli tak 14. letého kluka od vytrýny JRC. JMěl přesně ten samý ukřivděný výraz.

Zobrazit příspěvek

Jó, vždycky na doraz a pak jsem se musel na druhý den vracet o několik stránek zpátky, protože v tom polospánku už to mozek nějak nebral : ))

:laugh:

Knihkupectví mě svými cenami odrazuje - tohle není žádná kritika cen, jsem hold chudý student s pivními prioritami : ) - ale nákupní horečky v antikvariátech znám moc dobře : ) A krom přitažlivých cen to má i něco do sebe... probíráš se štosy knih a najednou prásk! Hermann Hesse. Knížky, které sis chtěl takovou dobu přečíst, máš najednou v ruce! :wow:

Ale už toho "spamovaní" raději nechám, ačkoli hádám, že bychom se takhle mohli bavit do večera : )
  • 0

#162 Host_Ammazonca_*

Host_Ammazonca_*
  • Host

Odesláno 22.06.2007 11:29

jo, takový lidi se najdou :)

na Diable jsme meli Clan leaderku a bylo ji myslim pres 40 .) (Clan of Sorcerers)

a na Ultime byla nase Guild mastryne (-U-) (Učedníci) taky nejak tak, mozna starsi jo a delala myslim korektury cestiny pro Planescape :)

Zobrazit příspěvek

Tak do 40ti mi chybi ještě jedna dekáda, ale korekůruju taky, i když jen ty někdy nečitelný pokyny od šéfa :wow:
  • 0

#163 Deekin

Deekin

Velmistr

• Kronikář
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3228 Příspěvků:

Odesláno 22.06.2007 11:32

Teď nevím, co máš na mysli. Jako cenzurované překlady? Právěže překlad byl před revolucí v osmdesátémdevátém docela na úrovni, dodnes se vychází z Levého a jeho Umění překladu (1963).

Problém vznikl po revoluci, kdy se vyrojilo nakladatelství jako kobylek při monzunech, překladatel byl každý, kdo vlastnil slovník a mnohdy už nebyly knihy nikým redigovány.

Zobrazit příspěvek

No pred revoluci vychazely mayovky ve formatu A5, v tvrdy vazbe a s obrazkem na titulni strane v nejaky takovy ty edici na pokracovani, tak presne ty myslim. Mozmna jsem se vyjadril zavadejicne, nemam na mysli preklad jako takovy, protoze ten posoudit nemuzu jelikoz neznam original, myslim tim jazyk a jim tvorenou ctivost toho dila, oproti tomu co vychazelo pred valkou. Nekdy ti na sraz muzu vzit nejakou z tech knih jestli te to zajima :)
  • 0

#164 Maslostroj

Maslostroj

Cechmistr

• Hráč
  • 2381 Příspěvků:

Odesláno 22.06.2007 11:54

No pred revoluci vychazely mayovky ve formatu A5, v tvrdy vazbe a s obrazkem na titulni strane v nejaky takovy ty edici na pokracovani, tak presne ty myslim. Mozmna jsem se vyjadril zavadejicne, nemam na mysli preklad jako takovy, protoze ten posoudit nemuzu jelikoz neznam original, myslim tim jazyk a jim tvorenou ctivost toho dila, oproti tomu co vychazelo pred valkou. Nekdy ti na sraz muzu vzit nejakou z tech knih jestli te to zajima :)

Zobrazit příspěvek

Hmm, konkrétně se můžu těžko vyjádřit, protože zase nemám tvá vydání. Ale mám tady Vinnetoua z roku 1968 (všechno sedí až na obrázek na titulní straně : ) Volně přeložil a upravil Vítězslav Kocourek a na internetu jsem se dočetl, že prý upravoval hodně a zkracoval. Ale jinak mi to přijde po formální stránce v pořádku, ačkoli "Dozvěděl se od samotné Inču-čuny...", je krapet újezd : )

Těžko říct. Tak někdy na srazu; já vemu tuhle verzi, ty svou a porovnáme : )
  • 0

#165 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 22.06.2007 12:00

to je hrůza, já už ani nemám náladu tady připalovat :wow:
  • 0

#166 Tomi the Nightkiller

Tomi the Nightkiller

Velmistr

• Hráč
  • 3824 Příspěvků:

Odesláno 22.06.2007 12:26

No je fakt, že nové a nové generace, samo ty mladší, si radši pustí DVD a na cestu si vemou jak říkal másloň malou krabičku s pár GB, ale kniha má pořád něco do sebe, ty se nedají okoukat:)
  • 0

#167 Deekin

Deekin

Velmistr

• Kronikář
  • 3228 Příspěvků:

Odesláno 22.06.2007 13:18

Zobrazit příspěvek

Presne podobny ulety ale aj formulace vet a celkovy vyzneni jsem mel na mysli. Prima, beru hned prvni dil kde Charlie prichazi na zapad jako greenhorn a zememeric :)
  • 0

#168 Godzilla1

Godzilla1

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1013 Příspěvků:
  • Interests:Pcdlo
    Litani
    .-( skola

Odesláno 22.06.2007 13:54

No ja bych treba komunisticky vydani mayovek nazatracoval ilustrace Z.Buriana maj neco do sebe. Ani z "obsahove" strany bych komunistickou cetbu nezatracoval :wow: jak ja jako malej miloval svoje knizky ctyri z taknu a pes. Nicmene je fakt ze te dobre cetby bylo po skromnu ale i ta se nasla vy ste vyrustali na Mayovkach ty me moc nebrali ja vyrustal na Štorchovi ze kteryho me nasi citali Nemel sem, nemam a nikdy nebudu mit rad infantilnosti jako deti z bulerbinu a podobne smrky.

PS doufam ze korektorka z tech chyb dostane infarkt nebo aspon zlucovy kameny
  • 0

#169 Host_Ammazonca_*

Host_Ammazonca_*
  • Host

Odesláno 22.06.2007 14:00

No ja bych treba komunisticky vydani mayovek nazatracoval ilustrace Z.Buriana maj neco do sebe. Ani z "obsahove"  strany bych komunistickou cetbu nezatracoval  :laugh: jak ja jako malej miloval svoje knizky ctyri z taknu a pes. Nicmene je fakt ze te dobre cetby bylo po skromnu ale i ta se nasla vy ste vyrustali na Mayovkach ty me moc nebrali ja vyrustal na Štorchovi ze kteryho me nasi citali  Nemel sem, nemam a nikdy nebudu mit rad infantilnosti jako deti z bulerbinu a podobne smrky.
PS doufam ze korektorka z tech chyb dostane infarkt nebo aspon zlucovy kameny

Zobrazit příspěvek

Ta fakt jedeš na rekord v počtu napsaných žlučovitých kravin :laugh: Umím si přestavit, že jsi jako malé dítko odkládal s opovržením infantilnosti jako Děti z Bullerbinu a četl si v druhé třídě Dostojevského. :laugh: Já chápu, že s radostí vítáš jakoukoli sebemenší šanci, jak se mnou přijít do kontaktu, ale chce to víc vynalézavosti, takhle je to příliš okaté :wow:
  • 0

#170 Deekin

Deekin

Velmistr

• Kronikář
  • 3228 Příspěvků:

Odesláno 22.06.2007 14:09

No ja bych treba komunisticky vydani mayovek nazatracoval ilustrace Z.Buriana maj neco do sebe.

Zobrazit příspěvek

Pravda, kdyz si u knizek prohlizis jenom obrazky, udela Burian bestseller v podstate z cehokoliv .)
  • 0

#171 Godzilla1

Godzilla1

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1013 Příspěvků:
    Litani
    .-( skola

Odesláno 22.06.2007 14:13

Ta fakt jedeš na rekord v počtu napsaných žlučovitých kravin  :sad: Umím si přestavit, že jsi jako malé dítko odkládal s opovržením infantilnosti jako Děti z Bullerbinu a četl si v druhé třídě Dostojevského.  :laugh:

Zobrazit příspěvek

Ty jsi rozený demagog i na to jsou skoly? :wow: nikde jsem neuvadel co ctu nebo nectu zamet si nejdrive pred svym prahem a paklize budes psat absolutne bez chyb :laugh: poukazuj na druhe.

To co ctu je ovlivneno zajmy ktere mam a evidentne to co ctes ty je tez obdobne deformovano. Takze ty si v klidu vychutnej co ctes ty a nerypakuj do toho co ctu ja

ps doufam ze ty kameny budes mít pořádný a pak žádný perkutální drcení ale pořádná kuchačka nějakým medikem po spářce :laugh: a to sou krasne sny uz to vidim
  • 0

#172 Godzilla1

Godzilla1

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1013 Příspěvků:
    Litani
    .-( skola

Odesláno 22.06.2007 14:14

Pravda, kdyz si u knizek prohlizis jenom obrazky, udela Burian bestseller v podstate z cehokoliv .)

Zobrazit příspěvek

To je fakt dodnes mam na cestnem miste svoji milovanou Knihu o pravěku Špinar, Burian
  • 0

#173 Host_Ammazonca_*

Host_Ammazonca_*
  • Host

Odesláno 22.06.2007 14:21

Ty jsi rozený demagog  i na to jsou skoly? :wow:  nikde jsem neuvadel co ctu nebo nectu zamet si nejdrive pred svym prahem a paklize budes psat absolutne bez chyb  :laugh:  poukazuj na druhe.

To co ctu je ovlivneno zajmy ktere mam a evidentne to co ctes ty je tez obdobne deformovano. Takze ty si v klidu vychutnej co ctes ty a nerypakuj do toho co ctu ja
ps doufam ze ty kameny budes mít pořádný a pak žádný perkutální drcení ale pořádná kuchačka nějakým medikem  po spářce  :laugh: a to sou krasne sny uz to vidim

Zobrazit příspěvek

Dle tohoto si svůj obrázek o tvé osobnosti jistě udělá každý sám :laugh: Tvoje výrazové prostředky jsou prostě nezaměnitelné. Ale já to chápu, odmítnutí ženou někteří můži prostě neunesou a pak jsou zlí na všechny ostatní kolem.. Klidně si mně používej jako terč tvých evidentně dlouho dušených emocí, budu mít dobrý pocit z toho, že jsem měla možnost pomoct bližnímu v nouzi :sad:
  • 0

#174 Godzilla1

Godzilla1

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1013 Příspěvků:
    Litani
    .-( skola

Odesláno 22.06.2007 14:44

Dle tohoto si svůj obrázek o tvé osobnosti jistě udělá každý sám :wow: Tvoje výrazové prostředky jsou prostě nezaměnitelné. Ale já to chápu, odmítnutí ženou někteří můži prostě neunesou a pak jsou zlí na všechny ostatní kolem.. Klidně si mně používej jako terč tvých evidentně dlouho dušených emocí, budu mít dobrý pocit z toho, že jsem měla možnost pomoct bližnímu v nouzi  :laugh:

Zobrazit příspěvek

:laugh: boze ted jsi me vystihla ted se z toho dlouho nevzpamatuji :laugh:
no nic rad bych si tady s tebou jeste chvilku hral nicmene musim jit chvilku AFISakovat :sad: pokracovani vecir
  • 0

#175 Ararat

Ararat

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 470 Příspěvků:

Odesláno 22.06.2007 14:50

Bezva debata, tak já taky vezmu na příští sraz nějakou tu Mayovku:) I když jsem měl radši Verneovky :wow:
  • 0

#176 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 22.06.2007 15:54

Každopádně i na tomto tématu je vidět, že jsme tu situaci odhadli zřejmě správně.. Dokazuje to fakt, že se do debaty o knížkách, čtení a naší krásné řeči, zapojují převážně jen ti s dřívějším rokem narození  :wow:

Zobrazit příspěvek

tak aby bylo jasno, ja loni maturoval, ale beru to jako že jste mě adoptovali do kroužku postarších intelektuálů no...
  • 0

#177 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 22.06.2007 15:58

Zobrazit příspěvek

těhle mam doma plnou knihovničku, jak já to před šesti lety hltal...jojo ještě po mamce
  • 0

#178 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 22.06.2007 15:59

Hmm, konkrétně se můžu těžko vyjádřit, protože zase nemám tvá vydání. Ale mám tady Vinnetoua z roku 1968 (všechno sedí až na obrázek na titulní straně : ) Volně přeložil a upravil Vítězslav Kocourek a na internetu jsem se dočetl, že prý upravoval hodně a zkracoval. Ale jinak mi to přijde po formální stránce v pořádku, ačkoli "Dozvěděl se od samotné Inču-čuny...", je krapet újezd : )

Zobrazit příspěvek

co máš proti inču-čunovi?
  • 0

#179 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 22.06.2007 16:02

Ty jsi rozený demagog  i na to jsou skoly? :wow:  nikde jsem neuvadel co ctu nebo nectu zamet si nejdrive pred svym prahem a paklize budes psat absolutne bez chyb  :laugh:  poukazuj na druhe.

ps doufam ze ty kameny budes mít pořádný a pak žádný perkutální drcení ale pořádná kuchačka nějakým medikem  po spářce  :laugh: a to sou krasne sny uz to vidim

Zobrazit příspěvek

ona tím asi chtěla říct to že hezkou literaturu pro děti rudoši moc neměli a číst ruskou klasiku typu vojna a mír na prvním stupni základní školy...no možná pár lidí takového "zvláštního typu" je ale...

*kouká se na spam co právě utrousil za sebou*

ehm...pardon, já to pročítal a reagoval postupně tak se to nějak tak...*běží se schovat*
  • 0

#180 Godzilla1

Godzilla1

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1013 Příspěvků:
    Litani
    .-( skola

Odesláno 22.06.2007 19:17

Bezva debata, tak já taky vezmu na příští sraz nějakou tu Mayovku:) I když jsem měl radši Verneovky :wow:

Zobrazit příspěvek

Rad verneovky posloucham rad se na ne divam ale nikdy me jako ctivo nechytly
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních