*Velke dvere na sluji sa otvoria. Do sieni Klanu vstupia dvaja Trpaslici plne vystrojeny. Ich tazke kroky sa ozivaju jaskinou. Jeden z Trpaslikov drzi v ruke pochoden a po ceste hlbsie do sieni Klanu zapaluje pochodne v drziakoch na stenach. Vo svetle plamenov pochodni vydno, ze vystroj Trpaslikov je dost poskodena. Zbroj maju poprehybanu, odranu na niektorych miestach je zbroj dokonca aj prerazena. Stity Trpaslikov moc nepripominaju ich povodny tvar a vzhlad. Trpaslici pridu do velkej siene. Trpaslik s pochodnou dozapaluje pochodne v drziakoch na stenach a pochoden hodi na ohniska aby sa pomali rozhorel ohen. Druhy Trpaslik podide k pultu s narazenym sudkom piva a nacapuje dva plne korbele. Korbele postavy na stol a zacne zo seba davat dole vystroj. Ked zo seba zhadzal na kopu vedla stolicky svoju vystroj sadol si. Jedine svoje Mithrilova Valecne Kladivo polozil pred saba na stol. Pozrel svojim jedinym okom na druheho Trpaslika a pozdvihol korbel s pivom.*
Toz brachu cakam.
*Druhy Trpaslik pristupi k stolu oproti jednookemu Trpaslikovy a zacne sa odstrojovat. Vystroj rozlozi na stol a prazdne stolicky vedla seba. Jedine svoju Mithrilovy Trpasliciu Sekiru polozi pred saba na stol a usadi sa. Chiti do ruky korbel s pivom a pozdvihne ho.*
Tak nazdravie.
*Trpaslici vypiju korbele az do dna. Obydvaja buchnu prazdnymi korbelmi o stol. Jednooky Trpaslik sa chce postavit no Trpaslik ho gestom ruky zastavy.*
Vcil som na rade ja lebo Ty si nieco dolezite zabudol zrobit.
*Trpaslik sa postavy od stola a zobere obydva prazdne korbele. Pristupi k pultu s narazenym sudkom a nacapuje do korbelov pivo. Pristupi k velkemu stolu a jeden korbel postavy rovno pred jednookeho Trpaslika. Vrati sa k pultu a nacapuje este jeden korbel piva. S dvoma plnymi korbelmi piva obide velky stol pristupi k Moradinovmu Oltaru ktory zdoby jeden kut velkej siene Klanu. Postavy jeden korbel pred sochu Moradina. Otoci sa k jednookemu Trpaslikovy ktori na neho pozera a uznalo kivne hlavou. Trpaslik si to namieri spet na svoje miesto za stolom a pomali si zacina pobrukovat. Jednooky Trpaslik zacne tiez pomali do ritmu pokyvovat hlavou a prida sa. Sienami Klanu sa ozve spev.*
Volám vás tajemní duchové podzemy Vím, že vás ruším, mám však své důvody Řev už se chodbami rozléhá z dálky Není času nazbyt Trpaslici jdou do války
Masy se srazily, těla se propletly Výkřiky bolesti bojištěm prolétly Bytosti prastaré času je málo Nepřátel více je než by se zdálo! Začínám cítit ty otřesy země To už je tady to pekelné sémě
„Knazi pohni si! Kral už tě čeká, krev prvních padlých nasákla podzemni řeka!“
Prastaří živlové slyšte mé prosby Pomozte Trpaslikum od té nepratelske hrozby Kral a Zastupci ženou nás vpřed Prosím vás naposled, pomozte hned.
Beru svou sekeru, utíkám bojovat Pomoci druhům svým přesile vzdorovat.
Kladiva, sekery, šípky a meče Kam se jen ohlédnu všude krev teče Dorazím třetího, čtvrtý mě srazí Nejsem už ve formě, síly mi schází
Bojový křik zaplavuje podzemni sině Trpaslici vpřed postupují, zatínají zbraně Nepratelske praporce popadaly, uz maji strach Nepratele na úprk se dali, za nimi jen prach
Pojďme bratři, nebojme se, nepratele ustupují Trpaslici smetou všechny! Nepritel se nevratí!
*Trpaslici pozdvihnu korbeli a napiju sa. Jednooky Trpaslik vypije korbel dodna. Trpaslik si len poriadne odpije, pride k stolu a posadi. Pred sebou ma velku knihu. Chiti do ruky brk na pisanie.*
Přiložené soubory
Příspěvek upravil CanisLupus: 08.05.2015 23:49