Skočit na obsah

Fotka

Kronika klanu Hromová kovadlina

• Please log in to reply
125 odpovědí na toto téma

#121 CanisLupus

CanisLupus

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 207 Příspěvků:

Odesláno 08.05.2015 23:48

*Velke dvere na sluji sa otvoria. Do sieni Klanu vstupia dvaja Trpaslici plne vystrojeny. Ich tazke kroky sa ozivaju jaskinou. Jeden z Trpaslikov drzi v ruke pochoden a po ceste hlbsie do sieni Klanu zapaluje pochodne v drziakoch na stenach. Vo svetle plamenov pochodni vydno, ze vystroj Trpaslikov je dost poskodena. Zbroj maju poprehybanu, odranu na niektorych miestach je zbroj dokonca aj prerazena. Stity Trpaslikov moc nepripominaju ich povodny tvar a vzhlad. Trpaslici pridu do velkej siene. Trpaslik s pochodnou dozapaluje pochodne v drziakoch na stenach a pochoden hodi na ohniska aby sa pomali rozhorel ohen. Druhy Trpaslik podide k pultu s narazenym sudkom piva a nacapuje dva plne korbele. Korbele postavy na stol a zacne zo seba davat dole vystroj. Ked zo seba zhadzal na kopu vedla stolicky svoju vystroj sadol si. Jedine svoje Mithrilova Valecne Kladivo polozil pred saba na stol. Pozrel svojim jedinym okom na druheho Trpaslika a pozdvihol korbel s pivom.*

Toz brachu cakam.

*Druhy Trpaslik pristupi k stolu oproti jednookemu Trpaslikovy a zacne sa odstrojovat. Vystroj rozlozi na stol a prazdne stolicky vedla seba. Jedine svoju Mithrilovy Trpasliciu Sekiru polozi pred saba na stol a usadi sa. Chiti do ruky korbel s pivom a pozdvihne ho.*

Tak nazdravie.

*Trpaslici vypiju korbele az do dna. Obydvaja buchnu prazdnymi korbelmi o stol. Jednooky Trpaslik sa chce postavit no Trpaslik ho gestom ruky zastavy.*

Vcil som na rade ja lebo Ty si nieco dolezite zabudol zrobit.

*Trpaslik sa postavy od stola a zobere obydva prazdne korbele. Pristupi k pultu s narazenym sudkom a nacapuje do korbelov pivo. Pristupi k velkemu stolu a jeden korbel postavy rovno pred jednookeho Trpaslika. Vrati sa k pultu a nacapuje este jeden korbel piva. S dvoma plnymi korbelmi piva obide velky stol pristupi k Moradinovmu Oltaru ktory zdoby jeden kut velkej siene Klanu. Postavy jeden korbel pred sochu Moradina. Otoci sa k jednookemu Trpaslikovy ktori na neho pozera a uznalo kivne hlavou. Trpaslik si to namieri spet na svoje miesto za stolom a pomali si zacina pobrukovat. Jednooky Trpaslik zacne tiez pomali do ritmu pokyvovat hlavou a prida sa. Sienami Klanu sa ozve spev.*

Volám vás tajemní duchové podzemy Vím, že vás ruším, mám však své důvody Řev už se chodbami rozléhá z dálky Není času nazbyt Trpaslici jdou do války

Masy se srazily, těla se propletly Výkřiky bolesti bojištěm prolétly Bytosti prastaré času je málo Nepřátel více je než by se zdálo! Začínám cítit ty otřesy země To už je tady to pekelné sémě
„Knazi pohni si! Kral už tě čeká, krev prvních padlých nasákla podzemni řeka!“

Prastaří živlové slyšte mé prosby Pomozte Trpaslikum od té nepratelske hrozby Kral a Zastupci ženou nás vpřed Prosím vás naposled, pomozte hned.

Beru svou sekeru, utíkám bojovat Pomoci druhům svým přesile vzdorovat.

Kladiva, sekery, šípky a meče Kam se jen ohlédnu všude krev teče Dorazím třetího, čtvrtý mě srazí Nejsem už ve formě, síly mi schází

Bojový křik zaplavuje podzemni sině Trpaslici vpřed postupují, zatínají zbraně Nepratelske praporce popadaly, uz maji strach Nepratele na úprk se dali, za nimi jen prach

Pojďme bratři, nebojme se, nepratele ustupují Trpaslici smetou všechny! Nepritel se nevratí!

*Trpaslici pozdvihnu korbeli a napiju sa. Jednooky Trpaslik vypije korbel dodna. Trpaslik si len poriadne odpije, pride k stolu a posadi. Pred sebou ma velku knihu. Chiti do ruky brk na pisanie.*

Přiložené soubory

• Přiložený soubor  12a.jpg   1008.63K   0 Počet stažení
  • Přiložený soubor  13a.jpg   686.36K   0 Počet stažení

Příspěvek upravil CanisLupus: 08.05.2015 23:49

• 0

#122 CanisLupus

CanisLupus

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 207 Příspěvků:

Odesláno 09.05.2015 00:19

*Trpaslik odhodi brk na pisanie vedla knihy. Pozrie sa na Jednookeho Trpaslika ako sa napchava udenou sunkou a inymi dobrotami ktore vytiahol zo zasob a rozlozil ich pred sebou na stol. Vsetko zapija poriadnymi duskami piva. Trpaslik si presadne oproti jednookemu Trpaslikovy a este predtym nez sa usadi si nacapuje z pultu do korbelu pivo. Trpaslik sa zacne tiez nacpavat. Jednooky Trpaslik prizmuri svoje jedine zdrave oko.*

Ocuj brachu pohostime sa a potom sa pojdeme rychtovat. Lebo...

*Trpaslik skoci do reci Jednookemu.*

Ha ide znej strach co. Jukal som jak si drzka padla ked si ju merkoval u pekelnikov co snima zrobila mavnutim ruky.

*Trpaslik sa zazuby. Jednooky sa usmeje tiez.*

No bodej bic ne pekelnici sli tak frisko do este hlbsieho pekliska ze nestacili ani prdnut. Ta ked by na mna nejaky hokus pouzila asi by mi z riti ne len trava vyrostla ale rovnejc asi malej bodlavej agac.

*Trpaslici sa zborovo zarehtali.*

Ocuj Gime sluchal som ja jednu novu hned ju spustim spicluj usiska povies ako znie.

*Trpaslik zacne spievat.*

Mihota sviecka, ohen zhas, vietor zadul prenikavo, tak plynu dni, tak bezi cas, ticho a nenapadne.

Stale sam a co spoji nas, avsak niekedy protikladne, lebo plynu dni lebo tak uteka cas, ticho a nenapadne.

Pamiatka spolocnych ciest a tras, nas sprevadza neunavne, lebo plynu dni, lebo tak uteka cas, ticho a nenapadne.

Preto, moja mila, zas a zas, opakujem tvrdo po hlave, ze plynu dni, ze tak bezi cas, ticho a nenapadne.

*Trpaslik dospieva a napije sa z korbela.*

Toz co ty nato bachu.

*Jednooky Trpaslik vyludi na tvari grimasu.*

Sakr Nimco estek sa steba stane kejklir.

*Trpaslici sa zacnu smiat. Velkou sienou sa rozlieha hromovy smiech.*

Příspěvek upravil CanisLupus: 09.05.2015 00:20

• 0

#123 CanisLupus

CanisLupus

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 207 Příspěvků:

Odesláno 11.11.2015 00:08

*Slujou sa rozlieha hovor dvoch Trpaslikov.*

Dobre si ocul brachu a si si isty ze si neocul iba stare baby na trhu zvatlat drby?

*Jednooky Trpaslik sa vzpriami na stolicke za stolom vo velkej sieni*

Na moje zdrave oko tak som ocul. Temnak je mrtvy. Nech mi Seversky Orkovia zoberu aj druhe oko ak som zle ocul.

*Jednooky Trpaslik si zabucha rukou zovretou do peste na hrudny plat brnenia.*

Na moju cest.

*Trpaslik sediaci za stolom na druhej strane pozdvihne pravu ruku dlanou proti jednookemu Trpaslikovy*

Dobre, Dobre.

*Trpaslik sa zamyslene zadiva na sekiru polozenu pred sebou.*

To bolo rychle ved len prednedavnom sme sa vratili z vejpravy. Co si este otom ocul brachu?

*Jednooky Trpaslik sa oprie laktami o dosku stola a prepletie si prsty pred sebou.*

Nic. Hned ako som to ocul masiroval som zatebou.

*Trpaslik upriami pohlad na jednookeho Trpaslika*

Nevadi. Urco sa vsetko dozvieme. Museli asi jednat rycho urcite sa naskytla prilezitost tak nevahali a jednali. Teraz ostava jedine, to zapisat. Potom poriesime sluj vobec mi neni posmaku, ze si sem k adekdo vleze. Bude treba nieco zrobit sotymi magikusovskymi ochranami.

*Trpaslik odsunie odseba dalej sekiru ktoru mal polozenu pred sebou a pritiahne predseba velku knihu.*

Přiložené soubory

• Přiložený soubor  14a.jpg   705.79K   0 Počet stažení

Příspěvek upravil CanisLupus: 17.11.2015 08:58

• 0

#124 CanisLupus

CanisLupus

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 207 Příspěvků:

Odesláno 17.11.2015 09:07

*Trpalik sa pohodlne opre vo svojom kresle vo velkej sieni. Pred sebou ma na stole velku knihu a vedla knihy z pravej strany flakon s perom na pisanie. V rukach drzi poloprazdny korbel so zlatavym mokom a pohrava sa snim.*

Konecne sa to trochu hejblo vsicko. Zas som zrobil kus roboty ked je Temnak prec. Vo svojom verkstate v meste som konecne pokrocil v remesle. Nefedroval som pec naforotoval som si ingoty a zmustroval som si sumne brnenie z Mithrilu. Vseci z Klanu by boli hrdy, kazdy by dostal to svoje.

*Trpaslik sa pousmeje a zdvihne ruku s korbelom. Pomali ukazuje na kazde prazdne miesto za velkym stolom, pri kazdom mieste pozdvihne ruku s korbelom a skloni mierne hlavu.*

Toz na vase.

*Trpaslik dopije korbel skoro do dna. Na dne pohara necha trochu zlataveho moku postavi sa od stola a pride k soche Moradina. Tam polozi korbel zo zlatavym mokom pod sochu. S prizmurenymi ocami a sklonenou hlavou povie kratku modlitbu.*

Moradin telortor baraklartor. Dwar arglargul, dwar mangul, dwar araudek.

(Moradin, kováč duší nech chráni naše duše. Trpaslici zvitazia. Trpaslici zotrvaju. Trpaslici budu rast!)

*Trpaslik sa pomalik krokom vrati na svoje miesto za stolom. Ked si usada za stol otvoria sa dvere na komnate z ktorej vide bosi jednooky Trpaslik obleceny iba v kozenych nohavicach. Neistym krokom si to namieri k velkemu sudu na pulte vedla velkeho stola v hlavnej sieni.*

Brachu co ste zas zrobili s Pivnym Majstrom, vceraj? Jukam, ze ste zas mali pekny spektakl.

*Jednooky Trpaslik mlcky pride k velkemu sudu schmatne do ruky korbel a nacapuje si ho plny zlataveho moku. Oprie sa jednou rukou o pult, druhou rukou vipije korbel uplne do dna. Prazdnym korbelom buchne silno o pult. Zamlaska a rozhliadne sa dokola.*

Pivny Majster dosikoval novu varku praveho trpaslicieho zlataveho moku na kostovku. Toz sme kostovali nu.

*Jednooky Trpaslik sa usmeje.*

Kde je Majster vlastne.

*Jednooky Trpaslik sa zacne zas rozhliadat dokola.*

Ked som prisol uz tu nikoho nebolo. Okrem tvojho chrapania som nist neocul a nevidel.

*Trpaslik tiez rozhliadne.*

Asi isiel zas zrobit novu varku urcite ste vcerak vychlemtali tu poslednu skoro uplne celu. Nu nist dost plkania ide skor oto, ze som sa stretnul zas s Isbelah a hutorila nieco o severanoch a Bezmennom. Ze na svojich tulkach zachranila nejakych severanov ktory sa vidali zo svojho domova hladat pomoc. Tam unich je strasna poroba. Podla Isbelah to ma asi nieco spolocne s nasim problemom a pojdesa to riesit. Prislubal som, ze klan pojde helfnut tak sa mame richtovat a merkovat kedy od nej pride sprava.

*Jednooky Trpaslik zostane stat bez pohibu a nejakeho vyrazu na tvary stale oprety o pult hladiac do tmy.*

Hej ocul si ma!?

*Trpaslik zhukne na jednookeho Trpaslika.*

Nechrap!

*Jednooky Trpaslik sa bez nejakeho naznaku vyrazu na tvari pozrie na Trpaslika sediaceho za stolom.*

Jo jo sever, poroba a rychtovat sa na vejpravu. To aby som uz zacal.

*Jednooky Trpaslik sa pomalim kyvavym krokom vyda smer komnata. Trpaslik za stolom sa chvilu diva ako jednooky Trpalik pomali smeruje do komnaty, potom sa pohodlne oprie v kresle za stolom vo velkej sieni.*

Isbelah prislubila aj pomoc pri rieseni nasho problemu so zabezpecenim sluje pred nepozvanymi hostami.

*Trpaslik hovori hlasnejsie smerom za odchadzajucim jednookym Trpaslikom.*

Jo jo pomoc prislubila.

*Jednooky Trpaslik zopakuje a kyve sa dalej smer komnata. Trpaslik za stolom si pritiahne blizsie pred seba velku knihu a vitiahne s flakonu brk na pisanie.*

Přiložené soubory

• Přiložený soubor  15a.jpg   792.61K   0 Počet stažení

Příspěvek upravil CanisLupus: 17.11.2015 09:16

• 2

#125 CanisLupus

CanisLupus

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 207 Příspěvků:

Odesláno 24.12.2015 03:19

*Do sluje rychlim krokom vojde Trpaslik. Prejde sienami do velkej komnaty kde si to namieri rovno v pultu s narazenym sudom piva. Popadne prazdny korbel a nacapuje si zlataveho moku. Korbel vypije az do dna. Jednou rukou oprety o pult a v druhej drziac prazdny korbel sa zaprie o pult akoby oddychoval a naberal novu energiu. Trpaslik sa zhlboka nadychne a pozre sa cez rameno zaseba na velky stol. Prazdnym korbelom buchne o pult, otoci sa pristupi na svoje miesto za stolom pred ktorym je otvorena velka kniha. Posadi sa a popadne brk na pisanie.*

Kde zacat sakr. Od vejpravy na sever uz ubehol nejaky cas.

*Trpaslik sa pozre na kralov tron a prazdne miesta za stolom.*

Zapisu co si merkujem.

*Trpaslik zavre oci.*

Vcil uz vim. Zacalo to tym, ze som obdrzal spravu od Isbelah ktora ma zastihla pri rieseni sporu s Deuragarom co sa poneviera v Alicii, ze prej mi nadzemsky Trposi nezna pit. To bol uz 5 spor na tuto tematiku ktory sme spolu za posledny cas riesili. Nepamatam sice ako to dopadlo nebod som sa prebral v podpalubi na sife ktora sa uz plavila na sever...

Přiložené soubory

• Přiložený soubor  16a.jpg   1.02MB   0 Počet stažení

Příspěvek upravil CanisLupus: 25.12.2015 01:13

• 0

#126 CanisLupus

CanisLupus

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 207 Příspěvků:

Odesláno 24.12.2015 03:22

*Trpaslik sa zastavi v pisani. Znova sa pozre na Kralov Tron.*

Toto je teraz ale najdolezitejsie.

*Trpaslik si s maleho vacku na opasku vytiahne spravu ktoru mu priniesom netopejr od jeho brata Kimrota. Prezera si ju a pretaca v prstoch.*

Brachovia pokrocili v hladani viac nez som uz dufal. Hlavne Kimrot ktory vsetkeho nechal a najusilovnejsie putuje a patra. Ked toto vsetko skonci musim snim hodit rec lebok sa zmenil.

Přiložené soubory

• Přiložený soubor  17a.jpg   691.77K   0 Počet stažení

Příspěvek upravil CanisLupus: 25.12.2015 01:17

• 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních