Myslím že spíš ty nechápeš o co jde jí. Jde o to že obchodník dá víc peněz za pokusy kováře než se mu povede neexc než za tu zakázku pak vlastně dostane.

Oprav mne pokad se pletu. Ale chce změnit aby obchodníci brali i exc věci (jedna z možností) čímž pádem to zjednodušíš tak, že už nebudou požadovat jen neex věcí, tím pádem bys u kováře nepožadoval jen neex věci. Čímž se to všechno zjednodušuje. Pokad to v tom nevidíš, tak si to několikrát přečti a zkus nad tím popřemýšlet. Popřemýšlet nad celým tím koloběhem a dojde Ti že když by přijímali i exc věci tak se to defakto zjednodušší.
Tak, snad to už chápeš i ty ted.
EDIT-> Tohle jsem tu už taky zminoval - pokud na ten craft nemáš tak to nedělej. Nikde není dáno že si skill musíš zvyšovat tím ýe budeš plnit zakázky, ano je to výhodný, ale je v tom risk a ten tě něco prostě stojí. To je jako kdybych tu začal zminovat že za batoh perel dám mega a nevrátí se mi to a tak at se to všechno zjednoduší, chápeš už?
Pokad na to máš, tak to dělej, pokad nemáš a je to pro tebe i ztratové tak to prostě nedělej. Jsou tu takový lidi s tímto craftem už vyskillovaný, takže je vidět že to vyskillovat jde. Tak tot vše.