Toryela nastavalo, ze jsem o jeho turnaji pronesl par kritizujicich vet, bohuzel byli pomerne trefne a pravdive. Byla to akce pro vrcholnou spicku hracskych postav a jejich Dm pratel.
Toryel sam se mi snazil zaridit ban na cely GP, pry na zaklade konzultace s Dedkem.

Poviem ti otvorene, že tvoje výroky na kliente a na fóre vo mne vyvolali hlavne veľkú ľútosť. Veľkú ľútosť k človeku, ktorého nenaplnené predstavy nútia šliapať po snahe všetkých, ktorí niečo tvoria, zvlášť WBs alebo DMs. Vychádza mi to napr. z tvojho nie tak dávneho vyjadrenia na kliente (16. 9.), kde si asi 30 hráčov informoval, okrem známeho, že WBs a DMs nič nerobia a pod. i o tom, že si nás zbavil Lopyka a Geralta a nedostalo sa ti za to ocenenia, chcel si vybudovať nový tím a nedopadlo to tak, ako si chcel a zároveň si nám dal najavo, že na Demone bude vtedy dobre, keď sa do modulu dostanú tvoje predstavy. Vidím to i v týchto tvojich slovách: „Bylo to tu fajn, ve hre to bylo vzdy super, chtel jsem aby to bylo lepsi.“ Mne tvoj verejne prejavený prístup k dosiahnutiu lepšieho veľmi pripomína machiavellizmus.
Tohto turnaja som sa ujal, pretože som mal oproti ostatným kolegom najviac času na jeho realizáciu, ale môj turnaj to nebol, ani nie je. Turnaj ako taký bol výsledkom dohody členov DM tímu. Každý turnaj je organizovaný pre všetkých hráčov Demony, ktorí sa chcú do neho zapojiť, pokiaľ nie je stanovené obmedzenie na rozsah úrovní postáv, ako boli dielčie turnaje z cyklu Hradných hier Alicijských. Ako väčšina aktívnych hráčov, i ja by som sa so svojimi postavami veľmi rád zapojil do nejakého turnaja. Z dôvodu, že som sa na uskutočnených turnajoch v poslednom roku podieľal aj organizačne, toto nebolo možné. Budem teda čakať a už teraz sa teším na vyhlásenie turnaja, ktorý zorganizuje niekto zo spoluhráčov, ktorí majú celkom jasný pohľad na to, ako by mal taký turnaj vyzerať a na čo by mal byť zameraný (neplačem). A pokiaľ by ma predsa len niečo „naštvalo“, čo sa týkalo turnaja, boli to OOC príspevky v topicu, kde vzhľadom na svoj obsah nepatria.
Ban na GP som sa ti v žiadnom prípade nesnažil zariadiť, ako som ti vysvetľoval i naposledy na kliente. V ponuke administrácie je možnosť udeliť ban a keďže si bol na kliente napriek tomu, že ti bol udelený ban, konzultoval som s Dědkom ako mám postupovať (tzn. vyrušil som ho v práci, opísal som mu situáciu, poďakoval za radu a rozlúčil sa). Podľa tvojho vyjadrenia ťa to zabanovalo na tridsať minút a bol si späť. To bola moja celá aktivita v zariaďovaní tvojho banu na GP. Keby som bol vedel, že ti tým udelím ban na celý GP a nie iba na klient Demony, neurobil by som to, aj keď ten ban trval len polhodinu, pretože som nevidel dôvod, prečo by ti mal byť zakázaný prístup na GP.
A verejne Klenotovi, ktorý mal v posledných dňoch na kliente ťažké srdce na rozdelenie bývalej republiky a obrátil sa ktovie prečo po pätnástich rokoch s týmto na mňa, ktorý som bol v tom čase školopovinné dieťa, odpovedám: áno, aj u nás na Slovensku pracujú aj zahraniční občania, učia aj u nás na škole (aj Česi) a áno, aj u nás hrajú v rádiu, o. i., aj české piesne. A na to sa ma nepýtal, ale áno Čechov a Moravákov mám veľmi rád, vzhľadom na našu spoločnú minulosť, jazykovú príbuznosť, rodovú prepojenosť a iné. Keby som bol ako môj otec, ktorý je od teba len o pár rokov starší, odpovedal by som ti asi tak, ako on Američanom v Kosove, ktorí sa ho pýtali, či aj my na Slovensku máme autá: Nie, my na Slovensku skáčeme po stromoch, aj do 60 kilometrov vzdialenej Viedne :).