Démona - jak dál
Odesláno 03.05.2008 17:46
Odesláno 03.05.2008 17:50
DM a WB křičí: nebaví nás to a nemame čas
hráči křičí: ja se nudim zabavte mě někdo
nebo aspon tak mi to přišlo když jsem to tady pročítal
PS: doufam že Deekin napíše na muj příspěvek zase nejakou arogantní hlášku

Odesláno 03.05.2008 17:52
Ne, nepripadne mi nijak zajimavy :)zajímalo by mě na co všichni čekaj,
DM a WB křičí: nebaví nás to a nemame čas
hráči křičí: ja se nudim zabavte mě někdo
nebo aspon tak mi to přišlo když jsem to tady pročítal
PS: doufam že Deekin napíše na muj příspěvek zase nejakou arogantní hlášku
Odesláno 03.05.2008 18:01
Odesláno 03.05.2008 18:23
Extrem jak stizit expeni je i omezeni spawnu npc. Muzem se promenadovat prazdnou demonou a kdyz se nekde neco objevi tak se na toho chudinky vrhne banda hladovcu a usapne mu hlavu u sami prdele, se ziskem 0,0nic XP.
Odesláno 03.05.2008 18:39
Odesláno 03.05.2008 18:43
čoveče... k tomu expení... pokud běháš s partou jak šílenec...celkem to jde, ale pokud si nenajdeš nikoho do party zas tak snadné to není. Zkoušel sem uplně jiný systém hraní a to na Arkhalii...tam se expí rychle. Za 14dní sem měl 40lvl. Prej se tam vyskytli nějací magoři co to dali za pár dnů ale z toho musí hrabat. No a když sem vyexpil druhou postavu páč sem zkoučel lepší build, tak pak mě to omrzelo :) Takže tu se zas tak snadno neexpí.
Jako stěžovat expení mi nepříde jako dobrý nápad. Dyť většinu lidí musí bavit to, jak se ta postavička zlepšuje a s každým naklikaným lvl je lepší a silnější. Tady spíš chybí místa kde by se mohly 30lvl vyřádit, dungy s různou obtížností, kde by se mohly vyřádit jak zmršené buildy tak pak lokace kde pude o krk i těm nejnabušenějším. Holt lidi maj postavené uber buildy, všecko je pro ně hračka, tak se nudí a remcaj na fóru.
Ten kraft mi čoveče taky nějak nepřijde těžký i když jak co. Takový horník je náročný jak na build tak na výbavu, s tím souvysejíci kovařina. Ale třeba když sem začal dělat krejčovinu...všecky kytky si v pohodě natrhám, pak jak trubka mačkám na trhu 1 a šup...jsem na bílé kytce, už jen černou ta už bude kapku oříšek :) Jiné krafty nevím...sem nědělal

#128 Host_Ariadna_*
Odesláno 03.05.2008 18:50
Na jedne strane muze byt urcity plosny snizeni XP ku prospechu, jelikoz vice vyniknou kuprikladu odmeny za questy od DMs. Na druhe strane uz jako bych videl spoustu [kvitek medový]nich prispevku a narazek od dobre znamych chytraku na foru o protekci a podobne - a to je pak pro DMs silne demotivujici.
Neni jednodussi nez prekopavat plosne cely system xp, navysit xp odmeny, co dava DM za questy ?
To az budete mit pullitru mlika, tak zmenite definici jednotky objemu, aby to mliko poradne vyniklo ? Neni lepsi koupit vic mlika ?
Plosne snizeni zisku expu povede mimo jine k tomu, ze se bude jen vic expit. Takhle kdyz uz ma clovek 30 lvl, tak pak uz v podstate neexpi (postavu ma hotovou) a kdyz nepomaha nejakym novacku, nebo neprodava zbozi hodne pod cenou

Odesláno 03.05.2008 19:31
Odesláno 03.05.2008 19:38
Ale co mě třeba vytačí jsou někeří šmejdi co tu hrajou viz včerejší pidikvestík s banditama, jelikož to nebyli uplní saláti tak pár lidi tam lehlo. A kdosi neměl nic lepšího na práci než tam naběhnout a pookrádat tam ležící mrtvolky. Může si to schovávat za nějaké erpé, jeto sviňárna. Škoda že Dm si nevšiml kdo to byl

Odesláno 03.05.2008 19:40
No... uprimne existuje jeste jeden zpusob expeni, ktery je velice jednoduchy a pritom naprosto genialni. Imho to nejlepsi, co muze pro PW existovat. Ovsem nerad bych ho hazel jen tak v plen. Pokud by mel nejaky admin zajem, at mi napise PM .-)
a já myslel že chceš expení stížit když je tu tak jednoduchý a ne hledat další možnosti jak naexpit :)
btw..asi si nebyl na DH..tam naexpíš postavu at už mlácením nebo craftem během pár dnů na 40 lvl..oprot tomu je demona v expení 20krát těžší(jak si psal souvisí s výbavou)
#132 Host_Ariadna_*
Odesláno 03.05.2008 19:42
No... uprimne existuje jeste jeden zpusob expeni, ktery je velice jednoduchy a pritom naprosto genialni. Imho to nejlepsi, co muze pro PW existovat. Ovsem nerad bych ho hazel jen tak v plen. Pokud by mel nejaky admin zajem, at mi napise PM .-)
Uz vidim tu hromadu adminu, kteri se muzou pretrhnout a pisou ti PMka, abys jim milostive napsal svuj neprekonatelny enonuno navrh xp systemu, aby ho oni mohli preprogramovavat do praxe.

Btw pokud je tak uzasny, tak uz jiste na nejakem serveru existuje a pokud neexistuje, tak je to samo o sobe hodnotici kriterium.

Odesláno 03.05.2008 21:07
a já myslel že chceš expení stížit když je tu tak jednoduchý a ne hledat další možnosti jak naexpit :)
btw..asi si nebyl na DH..tam naexpíš postavu at už mlácením nebo craftem během pár dnů na 40 lvl..oprot tomu je demona v expení 20krát těžší(jak si psal souvisí s výbavou)
myslim ze pointu vidi v tom snizit zisk expu z potvor a zavest dalsi druhy ziskavani expu, coz je dle meho nazoru dobrej napad, velmi dobrej
Odesláno 03.05.2008 23:25
Expy za potvory bych nesnižoval, páč expením Questama akorát donutíš se Q ůčastnit takových trubek co je to nebaví a jen je budou chodit za vidinou získání expů.Nejlépe tak dát lidem na výběr. Kdo chce být akční ať si expí.myslim ze pointu vidi v tom snizit zisk expu z potvor a zavest dalsi druhy ziskavani expu, coz je dle meho nazoru dobrej napad, velmi dobrej
Jako nutit někomu nějakým způsobem styl hry, erpé nebo jak tomu nadavaj, je naprd spíš by bylo lepší ty lidi k tomu dovést, ať si vyberou a přijdou na to sami co je pro ně zajímavější...
Jako tu se řeší že se oddáli dosažitelnost max lvl? Stejně ho jednou hráči dosáhnou a zas budou remcat že nemaj co dělat. Sem myslel že chcete řešit jak servr zatraktivnit, hráče sem nalátat a né naopak

Odesláno 04.05.2008 07:45
Rozhodně zajímavé myšlenky, ale co by se stalo, kdyby se snížily expy? Kromě samozřejmého WIPU by se rapidně ztížil craft....
Horník (s tím samozřejmě kovář a zlatník) se na nízké úrovni do žádného dolu nepodívá. Takový syenit až po 20. úrovni...a to je to kov pro 10.lvl.
Lukař hůře sežene ten svůj milionek na výpravu za stromy
Alchymista a Koželuh zůstane...snad až na to, že na malé úrovni se mu budou hůře sbírat bylinky/kůže (ale to je v poměru k ostatním snáze zanedbatelné)
Krejčí bílá bude skoro stejně obtížná jak černá
To by se dalo vyřešit snad jedině zavedením zpětné vazby mezi craftem a expením...Což už se tady jednou řešilo a rozhodlo se, že nemá smysl dělat další způsob, jak by 30ka mohla expit nízké levlíky.
P.S. A doufám že mě tady nikdo nebude chytat za slovo s tím, že horník se podívá do syenitu už na 10. a na zlato při 7.lvl. Ano podívá, ale musí být sakra dobrý a mít velkou podporu zezadu.
Odesláno 04.05.2008 07:58
Bohužel to vyžaduje přítomnost DMs ve hře, ale třeba by šlo i prostřednictvím anket, něktrejch hráčů ocenit jejich aktivitu.
Nebo snížit XP za NPC a přidat prvek zvyšování XP za časovou jednotku. Ale to zas přináší problém AFKření. Mimochodem teď se taky dost často porušuje pravidlo o AFK. Jeden expert visí ve hře třeba půl dne AFK. Už sem to Glorovi říkal, tak snad to už dělat nebude.
Já sem pro radši lidi motivovat než přikazovat. Na druhou stranu je potřeba Démonu pročistit od jistýho typu hráčů, ze kterejch přímo čiší že je jim úplně jedno jestli kazej snahu ostatních, že používaj naprosto běžně ooc a v jakejkoliv situacích. Myslím, že často to sou poměrně mladý lidi, který ještě rozumu nepobrali a nezapaluje jim, co dělaj ale když nestačí upozornění od jinejch hráčů, popřípadě následní i DM je potřeba ty hráče prostě zabanovat. Je pěkný, že Démona je otevřená všem typům hráčům, ale neměla by to bejt žumpa komunity NWN. Tím nechci říct, že by to tak bylo ale několik adeptů o kterejch píšu výš tady hraje.
Hráči taky nemaj zájem o nemovitosti, tvoření určitejch uskupení/frakcí. To je taky škoda. Možná by zisk XP za trávení času ve hře mohl bejt podmíněnej bejt členem určitý frakce.
Odesláno 04.05.2008 07:59
Uz vidim tu hromadu adminu, kteri se muzou pretrhnout a pisou ti PMka, abys jim milostive napsal svuj neprekonatelny enonuno navrh xp systemu, aby ho oni mohli preprogramovavat do praxe.
![]()
Btw pokud je tak uzasny, tak uz jiste na nejakem serveru existuje a pokud neexistuje, tak je to samo o sobe hodnotici kriterium.
Ale proc tak ostre... :-( Ja to myslim dobre a pointa toho systemu je, ze jeho fungovani zna jen admin, proto ho tady nechci napsat. Ale jestli vam to nevoni, tak vam to klidne reknu (ale pak to nikdo nezavede). Your choice...
EDIT: Jinak ja bych klidne nekomu napsal sam, ale netusim kdo to ma na starosti...
Odesláno 04.05.2008 08:03
Nemusíš si to nějak brát. Ariadna si ráda občas rejpne. Vono, kdyby každej používal její "hodnotící kritérium co není je špatný" tak by lidstvo ještě lezlo po stromech.Ale proc tak ostre... :-( Ja to myslim dobre a pointa toho systemu je, ze jeho fungovani zna jen admin, proto ho tady nechci napsat. Ale jestli vam to nevoni, tak vam to klidne reknu (ale pak to nikdo nezavede). Your choice...
Odesláno 04.05.2008 08:26
Odesláno 04.05.2008 09:18
jediná možnost jak dosáhnout většího počtu zkušeností než 435 000 jsou DMs
tohle je inovace snadno vytvořitelná bez větších nároků na sciptování a čas wb
odliší se tak obíhači DO od příšer jako hiosu, pindruše atd, kteří tu žijí tak strašně dlouho
kdo chce věci od dámy, má holt smůlu, bude lvl 30- tak dlouho dokud od ní bude kupovat, nedá se svítit, ono prodávat vlastní vzpomínky je holt oběť
důsledky?
1. motivace hráčů zapojit se do hry i po dosáhnutí třicáté úrovně
2. dms odpadne strach dávat větší počty expíků jako odměny pro hráče, s nimiž se mu hra líbila
pozn. určitě se dají najít i další činnosti jak odměňovat "epické" postavy (lvl 30+), ať už aktivita (dobrá) v ic sekci fora, nějaký čin který zpestřil hru (v kladném slova smyslu samozřejmě, nemyslím zrovna hercula a jemu podobné kreatury) dalším hráčům atd.
rozhodně mezi tyto aktivity ale nepatří genocida příšer jakéhokoliv druhu, národnosti či vyznání
Odesláno 04.05.2008 09:48
Moje reakce je v kontextu Resova navrhu o plosnem snizeni XP, coz jen samotne navyseni odmen za kvesty nereflektuje. To by, predpokladam, mohl pochopit i prumerne inteligentni kokrspanel :)Neni jednodussi nez prekopavat plosne cely system xp, navysit xp odmeny, co dava DM za questy ?
To az budete mit pullitru mlika, tak zmenite definici jednotky objemu, aby to mliko poradne vyniklo ? Neni lepsi koupit vic mlika ?
Odesláno 04.05.2008 09:56
Zapomels dopsat :)důsledky?
1. motivace hráčů zapojit se do hry i po dosáhnutí třicáté úrovně
2. dms odpadne strach dávat větší počty expíků jako odměny pro hráče, s nimiž se mu hra líbila
3. Jakekoliv dungeony ktere jsou a budou pro 30 levely vyzvou se stanou nudnou zalezitosti v pritomnosti nejake ctyricitky. Pri dobrem buildu uz dvaatriciky.
4. DMs ve hre i na foru budou pod neustalym spamem typu "ja hraju lepsi erpé nez Pepa a pritom Pepa je uz 33 lvl a ja jenom 31"
Odesláno 04.05.2008 10:20
Moje reakce je v kontextu Resova navrhu o plosnem snizeni XP, coz jen samotne navyseni odmen za kvesty nereflektuje. To by, predpokladam, mohl pochopit i prumerne inteligentni kokrspanel :)
já ti nevim. s našim kokrem jsme na to hodili debatu a došli jsme k závěru, že si bud odporuješ s předchozím příspěvkem nebo ses nevyjádřil přesně.
Odesláno 04.05.2008 12:27
3. holt budou dungy ve stejnem stavu jako je svatyne pro nynejsi 30tkyZapomels dopsat :)
3. Jakekoliv dungeony ktere jsou a budou pro 30 levely vyzvou se stanou nudnou zalezitosti v pritomnosti nejake ctyricitky. Pri dobrem buildu uz dvaatriciky.
4. DMs ve hre i na foru budou pod neustalym spamem typu "ja hraju lepsi erpé nez Pepa a pritom Pepa je uz 33 lvl a ja jenom 31"
4. v takovem pripade dostane pepa i ztezovatel lvl 20 aby se nehadali, klidne si tuhle "administraci stiznosti" vezmu na starost
Odesláno 04.05.2008 12:54
Odesláno 04.05.2008 13:06
Zapomels dopsat :)
Takovým hold nikdy nevyhovíš a vždy si najdou důvod k stěžování. Ač jsem dlouho nehrál tak věřím, že stále ještě nejsou v přesile. :-)
Odesláno 04.05.2008 15:09
jedna hloupa otazecka,
je tu nekdo z DM a WB tymu koho to jeste bavi ?
Zatim tu jen ctu o tom ze to toho ci ohoho neba nebo nema cas.
Kurna chlapy ja chci jednovokyho co bude mezi slepejma kralem, tak nekoho vyberte at DMkuje. V soucasnosti je lepsi spatny DMko nez zadny.
se hlasim na tu votazku
Odesláno 04.05.2008 15:29
Na jedne strane muze byt urcity plosny snizeni XP ku prospechu, jelikoz vice vyniknou kuprikladu odmeny za questy od DMs. Na druhe strane uz jako bych videl spoustu [kvitek medový]nich prispevku a narazek od dobre znamych chytraku na foru o protekci a podobne - a to je pak pro DMs silne demotivujici.
Ja sem pro snizeni XPu plosne, pripadne u NPC na ktery se chodi cca od 10. lvlu, jelikoz hodne lidi zacne hrat RP az kdyz maj nejakej ten lvlik (i kdyz nechapu proc

Toliko ode me k xp systemu, btw uplny zruseni xpu za NPC se mi zda az moc radikalni krok
Odesláno 04.05.2008 15:41
A popravdě, mně by se líbil zisk XP třeba za aktivitu v IC fóru. Zisk XP za lordování nebo rebelování. Zisk XP za zadávání hráčskejch questů. Zisk XP za hraní RP.
Bohužel to vyžaduje přítomnost DMs ve hře, ale třeba by šlo i prostřednictvím anket, něktrejch hráčů ocenit jejich aktivitu.
Nebo snížit XP za NPC a přidat prvek zvyšování XP za časovou jednotku. Ale to zas přináší problém AFKření. Mimochodem teď se taky dost často porušuje pravidlo o AFK.
Tohle vubec neni spatnej napad...me se to libi a pokud se to schvali klido budu ten kdo bude odmenovat

0 uživatelů si čte toto téma
0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních