Odposloucháno na tržišti
Odesláno 27.02.2008 08:26
Odesláno 27.02.2008 18:29
- Fakľa, či pochodeň z dôvodu, že Temný les vskutku tmavým miestom je a temnotu jasnou žiarou ohňa rozohnať treba!
- Prak a vrecúško výnimočne oblých kamienkov, slúžiacich na zastierací manéver pri odlákavaní nepriateľa od nášho úkrytu. Kamienky sa dajú užiť aj na hru v guľôčky počas vyčkávania na povel k útoku.
- Cesnak, základná ingrediencia cesnakovej tinktúry. Vysokoúčinné! Odskúšané Hiom. Vhodné i na ochutenie sušeného mäsa.
- Proviant, desať plátkov výživného sušeného mäsa určeného na zahnanie škvrkotavého zvuku žalúdka a tým prípadné prezradenie postavenia v bojovom poli.
- Zvitok Pravého úderu, aby aj ľavým úderom svojim každý nepriateľa presne trafil.
- Tulec šípov s hrotmi zo zeleného kovu. Možno i ručne pavúčiskám okále vyklať.
- Pakeľ obväzov na zastavenie krvácavosti a urýchlenú liečbu iných zákerných zranení.
- Povzbudzováky rôzneho druhu ako: Železný pupok, Obnova, Lektvar liečenia kritických zranení, Zúrivosť, vrátane nápoja v boji najúčinnejšieho, morálku a odvahu zvyšujúceho – Piva!
... a že vraj haraburdy, samé dôležité veci, tak veru!
Odesláno 04.03.2008 11:32
Tak tedy sešlo se nás celkem mnoho, všichni odhodláni očistit město od hrozby pabouků, někdo za žold, jiný zas pro blaho a klid města. Sešli jsme se na jižní cestě a už tam nás napadli pabouci, tak jsme s nimi zatočili a chystali se je dorazit, když kde se vzala tu se vzala jakási žeština, která nás od našeho úmyslu zrazovala, s tím, že za vším stojí drowowé, kteří vytlačují pabouky z jejich území. Jenže jí uvěřil jen někdo a tak jsme se vyppravili do temného lesa zjistit co a jak. Tam nás napadli jak pabouci tak drowowé, leč byli odraženi a poslední živý drow v lese nás vyzval ke smíru a předal vzkaz od drowí matrony, že pro nás má nějaký obchod, či úkol. Tak jsme se vydali do podzemí zjistit co a jak. Tam za nás vyjednával Toryel a bylo mu sděleno, že pabouků se zbavíme jen tak, že zničíme jejich velkého boha, oni, že pak nám umožní bezpečný průchod lesem a zajistí stopaře, který tu bohyni vypátrá. No a tam se nám to asi nějak vymklo z rukou, část skupiny byla věrna úkolu zničit pabouky, zatímco druhá část nevěřila drowům ani dobý den a ta ženština z jižní cesty nás zapřísahala ať drowy neposloucháme, že jsou a byli podlí a ulhaní...
Jenže vidina splnění úklou, či tučná kořist (jak to kdo pojal) byla silnější než pud sebezáchovy, tak jsme se zavázali splniot tento nelehký úkol. Jako záruka za splnění úkolu zůstal Toryel v doupěti drowů, aby, jak řekl, při sebemenším náznaku léčky drowí matronu strestal na hrdle. Ó jak bláhoví jsme byli.... po cestě za paboučí bohyní někteří opustili družinu, jiní v lese zabloudili a tak v čele s drowím stopařem jsme dorazili k úkrytu bohyně. Tam se nám zjevil napůl anděl, který se ještě na poslední chvíli snažil nás od tohoto úkolu odradit, ale již bylo pozdě. Bohyni jsme dostihli a zabili, v dobré víře, že naše pole a město už nebudou zužována nájezdy pabouků. Pak jsme se vydali zpět do temného lesa abychom vzvedli Toryela z drowího doupěte. Jenže při hledání vchodu do doupěte jsme byli ze zálohy přepadeni drowí hlídkou posílenou o strážce doupěte, kteří nás rozprášili. Jak bláhoví jsme byli, že jsme jim věřili, že snad aspoň jednou nás nepodvedou. Toryela jsme pak našli na jižní cestě, jak se celý pomlácený ubírá k městu. Musím ti říct Mandelinko, že si nejsem zcela jist úspěchem této výpravy a jsme věru zvědav, jestli to nebude mít nějaké následky. Doufám, že se mýlím, a v Alicii nastane na dlouhou dobu klid.
Tak a teď si půjdu na chvíli odpočinout na lavičku ke kašně. Zatím s bohem.
Odesláno 04.03.2008 12:19
Stařec pohlédl na kříž. Přemýšlel o znameních, viděl útržky, ale neznal podrobnosti, viděl tmu, ale neznal celek..... přesto obavy velké jej pohlcují.....
Odesláno 04.03.2008 15:37
Odesláno 04.03.2008 15:57
...Mandelítko páliace pavučinu... pavúky... výprava... neznáma žena a jej pavúčia bohyňa... obraz Drowa... Samanthine šatôčky... Kúsky spomienok dosadali do mozaiky. ...Drow! ...žiadal pomoc pre svoju Matriarchu... zaručil bezpečnosť... a oni išli. Za svoju vec. Za Aliciu! Neohrození! S ideou zastaviť pavúčí tlak. Správne, tak je to! ...Neznáma šla s nimi. Jej jazyk poznal však iba jediné slovo smerom k temným elfom, slovo... zrada.*
...ach, áno pane, som v poriadku. Žijem. Sám vidíte. Ťažká voľba to bola... o to viac, keď vás mrazia na chrbte pohľady po zuby ozbrojených Drowov. No uvážte sám, na jednej strane prvorodená dcéra Matróny domu, na druhej neznáma bohyňa pavúkov. Uprostred toho kompánia nebojácnych, ktorých život na vlásku visel. Čo sme mali robiť? Zabiť prvorodenú a jej nohsledov? Nahnevať Matrónu a rozpútať otvorenú vojnu s Drowmi? Náš pavúči problém by to nevyriešilo... kdeže. Tú ich temnú bohyňu... Lloth *pľuvne* ...by to neuspokojilo. Osemokí by sa naďaľej medzisebou kántrili a my všetci by sme to pociťovali na vlastnej koži. ...Alebo vyhovieť Drowom a zničiť novopríchodziu bohyňu? ...Ťarcha rozhodovania nás všetkých kvárila... a rozhodli sme... len čas ukáže ako...
*Toryel zmĺkol, v mysli márne dolujúc poslednú stratenú niť. ...pamätal si ešte ako Prvorodená upadla do akéhosi tranzu a na jej zvláštne slová:* Splnil si svoj účel... *a už len tma... precitol až v prachu Južnej cesty...*
Přiložené soubory
Odesláno 04.03.2008 16:01
Bude jim stínem. Jejich stopy, budou jejími. Nebudou mít tušení, kdy čas jejich se naplní. Bude tam stát tichá a beze slova. Beze slova, které pro ně stejně významu nemá.
Odesláno 04.03.2008 19:06
"Tak sme teda táhli za tim umouněnym stopařem a pak se vodněkud vynořil takovej šašek, bílej byl jak mlynářskej pacholek a aby tý nádhery nebylo málo tak si na brnění přilípnul husí nebo jaký křídla. A začal mlít pěkný nesmysly, prej že je nějakej posel bohů nebo co a že nás varuje před nějakejma hrůznejma a strašlivejma věcma co nás potkaj esli budeme pokračovat. To vám teda řeknu, esli takovýhle pindy zkouší na holky ze Slatu, tak to možná zabíra a dostane slevu ze soucitu, ale kampak s takovejma volovinama na proslavenýho kapitána Eduarda Archibalda Roberta Klíče, řečenýho Zlatovouse? Nikam! Když viděl, že na nás s timhle dojem neudělá tak se zase vypařil jak smrad. A teď mi holka dolej rum a rovnou dvojitej, páč už mě v krku pěkně vyschlo.
A už sme toho neřáda viděli, vono se řekne pavouk a každej si hned představí nějakýho chcipáčka co ho stači botou zašlápnout, ale něco tak velkýho a hnusnýho svět neviděl, byl šerednější snad víc jak tuhle Hrbatej Angus, nic ve zlym, kamaráde. A ta mrcha byla vetší jak šíf, co šíf?! I velrybu sem už viděl kolikrát menší než tuhle nechutnost. Ale pořizení s tim bylo snadný, kopanec támhle, šavlí tuhle, rozpárat pajšl a dobrá věc se podařila.
Ale jak sme došli na pár honů vod toho drowskýho tábořiště tak si asi nějaký vodměňování rozmysleli a místo zlatem nás zahrnuli šipama. Když člověk už nemůže ani drowům věřit, tak komu. No měl sem co dělat abych vyváznul se zdravou kůží, ale jak vidíte na mě si nepřišli, sem živej a zdravej," na důkaz svých slov do sebe obratil plecháč s rumem a poručil další.
"Ale stejnak si myslim že v tom vobrácení umouněnců měla prsty ta pavoučí milovnice, asi ji zabití ty krvelačný stvůry tak naštvalo, že na nás ty mouřeníny poslala, na to vsadim svou levou ruku, ďas ví co jim napovídala" podivá se na hák, který má na pahýlu levé ruky a usměje se na svoje spolustolovníky.
Odesláno 04.03.2008 20:51
mam vykaslat.A ze uspeli ? No skveli.Ted jen najit Toryho at mi povi presne co se stalo.
No to jo ja vam verim zenska,ale ja to radsi primo od Toryho.Ale nejdriv si poradne odpocinu.
Odesláno 05.03.2008 21:03
Odesláno 06.03.2008 19:36
S úsměvem na tváři si to pak ten hobit štrádoval zpátky domů.
Odesláno 06.03.2008 21:50
...obavy....co bude dál, jakým směrem, kterou cestou, jen jedna je pravá? nebo není žádná správná?....obavy.....
...obavy jež na něj přenáší..... obavy z budoucna..... obavy z konce.... obavy z počátku....obavy jež nese nyní i jeho hřbet.....
Odesláno 07.03.2008 10:55
Takové pěkné stavení a asi to nikomu nepatří, vám povím babky, škoda že to tak chátrá..
Odesláno 07.03.2008 17:13
Odesláno 07.03.2008 21:27
Odesláno 10.03.2008 20:42
Vonehdá jsem přeméšlela, kde bydlí třeba takový pan rohatý? ten Torijel mám dojem. Nevíte? Takové vážené pán to je, ten bude mít jisto jistě taky nějaké zámek nebo aspoň nějaké rezidenci
Odesláno 10.03.2008 22:21
Odesláno 12.03.2008 15:28
Odesláno 12.03.2008 15:34
Odesláno 12.03.2008 16:43
no a pak teda se shoufoval gdegdo a prej že je beztak zatáhli tam do toho jejich sídla banditskýho ... tak každej vzal, co unes a vyrazili ... na město tu zatim dohlížel Rohatej a byl z toho celej pryč ... skoro nigdo tu totiž nevostal a stráže se něgde válely ... no bylo to dlouhý čekání ...
ale nakonec je přivedli ... kromě toho chudáka jednoho ... tak to bylo hned radosti ... jak se děti vítaly s mámama ... no div se neumačkaly ...
Odesláno 13.03.2008 19:26
Dobrej damy, nemohl jsem preslechnout vas rozhovor.Nojo, byl jsem tam.Hned jak jsem slysel zvony bezel jsem na trh.To uz davno byli ti smejdi pryc a ozyval se rev od jizni brany.Kdyz jsem tam dorazil, uz se pred branou sikovala velka skupina dobrodruhu.
Kdyz jsem tam videl Toryho, hned jsem se chtel vsech povinosti zbavit a veleni a rozhodovani hodit na nej. To vite, preci jen to vudcostvi ma v krvi. Ale jen s usmevem na rtech a jiskrou bojechtivosti v oku prohlasil, ze ted uz je to ma starost a mel taky pravdu. Nemelo smysl na neco cekat, tak jsem zarval neco jako hura na ne.Boj to byl teda radny.JA jsem dostal hned, jak jsem vystrcil hlavu z brany na ucho. Dobrou pulhodinu jsem nic neslysel.
Potom co jsme ty smejdy rozprasili, jsme se dozvedeli, ze unesli deti. Ja jsem byl porad nahluchlej, takze jsem byl rad,kdyz jsem se v tom hluku vsech zucastnenych orientoval.
Nekteri vyrazili za unosci, jini pomahali ranenym a nekteri pomahali s mrtvolami. Doufam, ze Lady vyplati rodinam padlych strazniku naky penize navic.
Tory s par prateli se vratili do mesta pro vetsi bezpeci vas vsech.Ja jsem vyrazil za skupinou pronasledovatelu.Dostihl jsem je v Lesiku.Byl tam dost rozvasneny dav. Ani jsem se ho nijak nepokousel usmernovat. Nemelo to smysl. Vsak to znate. Jak mile nekdo sahne na nas nejvetsi poklad, deti, tak to se pak dobrodruzi neznaj.
Brasnu do ty jejich pevnosti vylomili, jako by byla nariznuta.Behem chvilky bylo po boji a jediny, kdo zbyl, byl vudce ty bandy. No a to by jste neverili, ze prej ho musime nechat jit a dalsi takovy keci.No, snazil jsem se ho usetrit a nevidat davu, ale on, ze nam povi, kdo v tom ma prsty a ze za tim stoji cele mesto a dalsi takovy keci.
Nakonec jmenoval i nektere lidi, kteri za ten unos muzou. No, vsak mi si to overime.
*Pokyva hlavou.*No ale pak.*Sklopi zrak a nadechne se.*Ze, ja nenechal lidi, aby ho popravili.Vyklouzl se mi a skocil po jednom decku. Hned mu dal nuz, ktery schovaval v rukavu ke krku.V tu chvili do me vjela takova zlost.Prosil jsem at ho nechaji odejit.*znovu sklopi zrak*Kdyz uz byl ve dverich, prisel nekdo z venku a ten hajzl se asi lekl a to dite pred nasimi zraky podrizl.
Takovou nenavist, ktera naplnila mistnost jsem dlouho nepocitil. I me to pohltilo. Vzpamatoval jsem se az, kdyz ten hajzl spadl mrtvi k zemi.
Pak uz jsme jen doprovodili vystrasene deti domu.
No jsem se nejak rozpovidal, radsi uz pujdu. Zatim a at jdou opchody.
Odesláno 15.03.2008 11:48
A to sem teď zas vonehdá šla kolem toho Hrádu tam za fármou. No a to vám povídám. Vono je to čím dál spustlejší. Krysy se tam prohání jako o dostizích.. A jak ten barák vypadá panečku! Okna vymleté, dveře prohnilé. Ani bych se nedivil, kdyby se ve vnitř usídlili nějaké bezdomovci, nebo to tak vykrádnul zloděj!
Odesláno 15.03.2008 16:29
Odesláno 15.03.2008 19:46
Odesláno 15.03.2008 21:32
Takovéch padesát kósků bělotrnu, kopu dryádníku, a tři tucty zeměžluči, hrst chlupů z kocóra co mu ve tmě svítí oči, kravské kopýtko, no a co hlavně, hlavně zub z bazilišky co žije v to močálisku u jezera!
Odesláno 19.03.2008 18:21
*po pár krocích se otočí a zahledí do okna velkého domu, přidá do kroku a po tvářích jí přeběhne úsměv*
Vážený pane, vaše tklivá melodie upoutala můj sluch. Jste skutečný umělec. Některé tony, zvlášť ty vysoké, nabývají takové čistoty, že snad je škoda, aby vaše píseň rozeznívala jen tyto stěny. Vaše výjimečné hodnoty ocení jen skutečný znalec. Navrhuji vám proto, abyste dopřál sobě malý výlet k nedalekému velkolepému sídlu velkého mecenáše umělců. Vezměte s sebou i své druhy. A hlavně nezapomeňte píšťaly. Čím víc, tím líp. *pokýve hlavou a nechá zazvonit zlato o desku stolu*
Odesláno 04.07.2008 15:06
No tak jste se dockali.Cas ukaze.
Odesláno 04.07.2008 19:42
... tamten jo? ... no nepovídejte ... tomu bych zrovna nevěřila ani nos mezi vočima! ... a hrdina prej, povídáte, jo? ... von se mi nelíbí ... má takovej zlej kukuč ... a nevíte, co se chystá? ... všude plno stráží ... ale zasejc jak je tu plno národa, tak dou líp vobchody ... už mam prázdnej košík, ale eště nepudu ... abych zas vo něco nepřišla, že jo?
Odesláno 14.07.2008 23:42
"Jen se naparujte, dobrodruzi!" zejména slovo dobrodruzi vyslovuje s náležitým opovržením.
"Copak tohle je nějaké hrdinství? Plížit se obydlími jiných bytostí jako hadit a houfně je vraždit?"
"Nemáte snad rozum? V těchto těžkých časech, kdo může, hledá si kam by se zdejchl, kam by se zašil.." bručí..
"Nebyli snad obři dříve spojenci lidí? Cožpak by nám nemohli i jiné rasy pomoci proti hrozbě z jihu? No mohli, mohli, ale proč by to dělali, když je vraždíme, loupíme jejich majetky, znesvěcujem jejich obydlí. K čertu, měl bych se někam zašít než se to všechno přežene..."
Odesláno 09.08.2008 07:57
0 uživatelů si čte toto téma
0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních