Skočit na obsah

Fotka

Úvaha o tom co vidím a slyším

• Please log in to reply
154 odpovědí na toto téma

#121 Brudrafon

Brudrafon

Starší mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 16.11.2007 11:21

Jóóó, kdyby tu bylo něco jako durabilita, kde by třeba záleželo na tom, že čím víc mečů sem z daného materiálu ukoval tím sem lepší a tím větší durabilita....nebo nějaké podobné kraviny, tak má smysl se o nečem bavit.

Zobrazit příspěvek

Chlape ty me dneska dostavas do kolen.

Na jednu stranu tady mluvis ze jako onHit efekty nejdou a na druhou stranu tady pronasis veci jako durabilita.

Obecne bych zavedl pravidlo, ze clovek co pronese slovo durabilita ve spojeni s nwn1, tak by mu mela byt useknuta ruka nebo noha ...
  • 0

#122 Geralt

Geralt

Cechmistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2645 Příspěvků:

Odesláno 16.11.2007 11:22

Takže mi oba tvrdíte, že to vliv na změnu cen kraft věcí nemělo?... Jdou na mě mrákoty. :wink: 

Netvrdím že nemělo, tvrdím, že nemělo tak výrazný a jediný jak popisuješ.

Kdyby se neupravil obchodník a Dědek nezačal svojí cenovou politiku na to navazující, změny by takhle nízko nebyly. Proč si to myslím? Zažil jsem na Démoně dva wipe. Ceny se nikdy takhle dolů nedostaly. Nedošlo totiž ke zlevnění způsobenýmu běžným konkurenčím bojem, kterej tady vždycky byl. Došlo naprosto k radikální změně, která neměla obdoby a důvod byl víc než zřetelnej.  Tenhle názor mi asi nevyvrátíte, stejně jako já ten váš.  Doufám ale ,že nejsem jedinej kdo si myslím že pád cen má na svědomí změna obchodníka.

Začínat slovem kdyby je první cesta do záhuby.

Změnil se obchodník – ano.
Byla to změna citelná – ano.
Musela se udát – dle mě ano – velmi snadné a neadekvátní přísuny peněz do modulu, oba jste měli možná máte obchodníka, takže s tím jak obchodník vydělal ve srovnání s kýmkoli jiným se přít jistě nebudete.
Byla změna od počátku ideální? – ne, jako každý jiný start něčeho nového, ale nijak nespal a na základě zpráv se různě dále upravoval

Také jsem zažil dva wipy. Ano ceny takhle dolů nikdy nešly, resp. V tak velkém množství. Ale důvod? Ten vidím zcela jinde. Tehdejší top craftu byl mithril, bílá kytka. Do těchto dungů se nechodilo jako na procházku, nebylo to tak snadné. Dnes je. A proč? Mnohem zásadnější význam na ceny craftu a jeho devalvaci bych viděl v tvorbě itemů od Dámy a socketování věcí. Obě tyto nové možnosti na jedné straně ohromným způsobem posílily hráče (např. spása, socketované meče, zbroje), craft odsunuly trochu do pozadí ale nijak se nevylepšila běžná monstra. Nebylo zdaleka tolik jedinců, kteří mohli pracovat na vysokém stupni craftu, protože prostě nebyla tak velká dostupnost polotovarů k tomu potřebných.

No a že si Dědek udělal jedno Fištruse s kterým začal čile obchodovat a tím snižovat ceny – vážení, kdyby jediný člověk dokázal takovým způsobem ovlivnit chod celého ostrova a jako mávnutím proutku všude dostával vše pod náklady, tak před ním smeknu. Dědku, jelikož to ti dva nahoře tvrdí, smekám před tvým Fištrusem.

Argument, že řemeslníci nemuseli/nemusej obchodníkovi prodávat je trochu zcestnej. Všichni víme, že se vždycky najde někdo kdo mu to prodá. Obchodníkovi uteče zakázka. A co teď s věcma. Začne je prodávat za mnohem nižší ceny (Stromořádský) + marže, aby se jich zbavil. Tohle uhlídat nešlo ani systémově to nebylo ošetřený. Proto řemeslníci nakonec museli přistoupit na ceny diktovaný ST.

Ano vždy se najde někdo kdo prodá pod cenou, kdo na nátlak přistoupí, takoví je trh a to nijak nezpochybňuju, to je na Démoně ale i v reálu. Ale jedna prodaná věc, která obchodníkovi zůstane, protože stejně zakázku nestihnul nijak neovlivní cenu celé palety craftu. Co že má syenitovej nebo verdicitovej meč, který prodá za 5 měšců, aby aspoň z části snížil svou ztrátu, nutí nějakého řemeslníka tento jediný prodej nějak dramaticky snižovat cenu a honit jeden výrobek jednoho obchodníka a závodit s ním cenou? Nenutí. Obchodník má jediný cíl – snížit svou ztrátu, řemeslník by měl mít svůj cíl asi jinde.
  • 0

#123 Jarin_I

Jarin_I

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 324 Příspěvků:

Odesláno 16.11.2007 11:32

Co se týká reálných věcí tak nesouhlasím, já osbně dávám přednost kvalitě před cenou.
A s Demonou se to samo srovnávat vůbec nedá, zde kvalita (pominu-li ex/neex) není, takže zlatej meč ti sto kovářů vykovají všichni stejně. Jóóó, kdyby tu bylo něco jako durabilita, kde by třeba záleželo na tom, že čím víc mečů sem z daného materiálu ukoval tím sem lepší a tím větší durabilita....nebo nějaké podobné kraviny, tak má smysl se o nečem bavit.

Zobrazit příspěvek

Tady přece nejde o srovnání realu s virtualem..

Ale jde o celkový myšlení lidí. Rozumíš. Prostě člověk je tvor šetřivý a vynalézavý ohledně peněz. Každý z nás zná jak přemýšlí o tom jak se dostat k co nejvíce penězům (nebo nějakého hmotného majetku ) za co nejmenší námahu. Nebo jak "vyčůraně" kšeftíš (u mne kšeftil s mobilama na sřední škole).
A jelikož se takový jaký seš, tak to samožřejmě přenášíš i do v tomto případě, Demony.

Ušetříš na batozích, na brnění a najednou si zjistil že si koupíš boty.

Tohle se prostě administratorsky ošetřit nedá :-) Tohle vyřeší jen přístup a morláka lidí.. :-)
  • 0

#124 Chuanetta

Chuanetta

Cechmistr

• Hráč
  • 2072 Příspěvků:

Odesláno 16.11.2007 11:54

Plne souhlasim s beebem a brudrou. Zajimave, ze my starsi hraci to vydime a Mytko(WB) a Geralt (Admin) to nevidite.
Tri body jsem psal uz vyse:

obchodnik
bazar
soketovani

Obchodnik na snizeni cen mel obrovsky vliv, kouknete se do starsich topiku, kdyz se zavadel. Porad mi neprijde moc koser, ze si skoro jedineho obchodnika udelal Dedek, ktery cely system navrhl a realizoval. Dnes neobchoduje. Jeho jedinym cilem bylo snizeni cen craftu.
Takze Geralde, ano. Jeden clovek se zapricinil, ze ty ceny klesly a byl to Dedek. Obchodnika udelal a pak ve hre s postavou take realizoval.
Tohle mi prislo dost neprijemne. A opravdu to jde, protoze Demona ma uzkou komunitu.

Jinak proti Dedkovi nic nemam, on vi moc dobre, jak ho mam rad a jak si ho jako hrace/DM/WB vazim.
  • 0

#125 Sepha

Sepha

Cechmistr

• Kronikář
  • 2438 Příspěvků:

Odesláno 16.11.2007 12:11

Copak byl Dedek jedinej obchodnik? On jen nejvic makal, zatimco ostatni rvali na foru. Craft obchodnika byl zverejneny dostatecne, takze zadnou vyhodu jako autor nemel.
  • 0

#126 Noirdin

Noirdin

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 251 Příspěvků:

Odesláno 16.11.2007 12:20

Plní některý z obchodníků zakázky z ST? Jsou ještě zakázky v ST? Nic jsem dlouho neslišil. Kapitáne vozíte těma neckama i zakázkové věci nebo jen šrot a šutry? Zatím jsem od návratu neviděl jediného obchodníka poptávat na trhu zboží do zakázek, jen šrot a kamínky. Nebo je obchod věc neveřejná a pouze pro vybranou skupinu lidí?
  • 0

#127 jachym

jachym

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 106 Příspěvků:

Odesláno 16.11.2007 12:20

Ještě že jsem ten topic založil, už vidím na názorech asi co a jak.
Já samozřejmě souhlasím s názorem , Beeboowa a Brudafana . Ano ceny byli uměle hozeny dolů zásahem do modulu
ještě jsem se tu hádal na foru tenkráte s Dědkem, pak jsem tedy ale nešel proti proudu .
To samé pamatuji, jak to bylo s mnichem , dokud byl problém ušít rukavice mnicha, bylo mnichů safra málo,
ale jen se craft změnil a pár hráčů došlo na to jak to využít , už začalo údobí úžasných mnichů.
Mám tu silný pocit že tady jsou dva proudy pisatelů
1 - si uvědomuje že něco opravdu není na Demoně v pořádku a někteří dokonce i ví co není na Demoně Ok
2.- jsou přesvědčeni že Demona je v pořádku a stáčí ještě pár drobných úprav a Demona je dokonalá.
Bohužel, se mi asi zdá že představitelem této skupiny je Geralt. Jak ten všechno ví , neotřesitelná víra ve vlastní vědění
ospravedlňující následné kroky - tak jak toho přesvědčíte že se mýlí to nevím

Co se týká cen tak moje babička říkala : Lehce nabyté , snadno pozbyté.
Hráč který vidí jak nějaká postava starého hráče je s ním na 5 lvlu a za tyden má 15 a na sobě TOP výbavu na 15 lvl
tak tento hráč bude chtít také vyexpit a také TOP výbavu a v krátké době, a stejně odejde protože ho to pak už nebude ani bavit

A měnit modul dle přání hráčů? No pozor říká se že každá žena chce svého muže změnit , ale v momentě kdy se jí to povede ho opouští.
Aby to neplatilo i pro některé jiné aktivity :blushing:
  • 0

#128 Freppi Nerisen

Freppi Nerisen

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 708 Příspěvků:

Odesláno 16.11.2007 12:37

Také jsem zažil dva wipy. Ano ceny takhle dolů nikdy nešly, resp. V tak velkém množství. Ale důvod? Ten vidím zcela jinde. Tehdejší top craftu byl mithril, bílá kytka. Do těchto dungů se nechodilo jako na procházku, nebylo to tak snadné.

Minotaur s devastem dc 50, 5-ti členný team šamanů, co na úvod hodil 5x implozi a pak 10x maxovanou hradbu to už chtělo vědet jak tenhle systém pracuje. :blushing:
A bíla kytka šla kempit jako cokoliv jiného, jen to opět chtělo vědět jak funguje systém. Měl jsem jí něco kolem 500-ti kusů.

Dnes je. A proč? Mnohem zásadnější význam na ceny craftu a jeho devalvaci bych viděl v tvorbě itemů od Dámy a socketování věcí. Obě tyto nové možnosti na jedné straně ohromným způsobem posílily hráče (např. spása, socketované meče, zbroje), craft  odsunuly trochu do pozadí ale nijak se nevylepšila běžná monstra. Nebylo zdaleka tolik jedinců, kteří mohli pracovat na vysokém stupni craftu, protože prostě nebyla tak velká dostupnost polotovarů k tomu potřebných.

Spása = ještě větší omyl, nez Cernobogovy rukavice. :clover:

No a že si Dědek udělal jedno Fištruse s kterým začal čile obchodovat a tím snižovat ceny – vážení, kdyby jediný člověk dokázal takovým způsobem ovlivnit chod celého ostrova a jako mávnutím proutku všude dostával vše pod náklady, tak před ním smeknu. Dědku, jelikož to ti dva nahoře tvrdí, smekám před tvým Fištrusem.

Tím ovšem došlo k negativnímu zásahu do systému Demony, a porušení pravidla 8.3 :clover:
  • 0

#129 Chuanetta

Chuanetta

Cechmistr

• Hráč
  • 2072 Příspěvků:

Odesláno 16.11.2007 12:41

Spása = ještě větší omyl, nez Cernobogovy rukavice. :blushing:

Zobrazit příspěvek

V dobe kdy se zavadela spasa, byl jsem jeste DM a rval sem co mi sily stacily, aby se ten item zrusil. V te dobe jeste nikdo nemel tolik essenci. Tenkrate mi rikali, ze kdyz si to nejaky blazen naexpi, proc by to nemohl mit. Tak jsem se ptal, proc teda nejsou i veci z palety na obdobnem principu (napriklad s haste), to uz jsem odpoved nedostal. Delal jsem uplne vse aby se spasa zrusila. Prosil, skemral, kricel, nadaval, argumentoval. Prd platne vse. Jeden z duvodu proc jsem tu prestal hrat, je i toto.

Bohuzel dneska je realita takova, ze kdo nema spasu, je na vedlejsi koleji.
  • 0

#130 Deekin

Deekin

Velmistr

• Kronikář
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3228 Příspěvků:

Odesláno 16.11.2007 13:24

A ano. Musel jsem mit top equip oproti ostatnim hracum, protoze jsem hral na strane opacne, nez vetsina. A ano, do meho pusobeni patrilo i konfrontace s ostanimi hraci (rozumej PvP). Dost casto se strety odehravaly v pro me pocetni nevyhode. Takze, abych mel alespon nejakou sanci si "otvirat hubu" na tehdejsi spolecenstvi elfu, musel jsem mit nejake devize - build, equip, skill. Dodneska me hreje pocit, ze se to tenkrat povedlo, a presvedcil jsem se, ze muze na Demone fungovat i PvP. Bylo to setsakra vyrovnane. A v tom byl pekny kus zabavy.

Zobrazit příspěvek

No zaplatpambu, ze to co vis ty nevedel Gobbo kdyz hral za Keliana, protoze kdyby vedel ze pro hrani "opacne strany" musi mit top ekvip, nikdy by Keli nebyl takovej padouch a pravdepodobne by se utopil v sede prumernosti. Zaplatpambu za to ze se vzdycky najde nekdo kdo nevi ze neco nejde a udela to.

Ta druha cast. Neprostor se nelibil (respektive autor napadu si to nepral).
Tak sem navrhl dalsi myslenku. Priblizit ST veci sirsim masam, stejne tak jako craft. Tot vse. Podle me boty za 4M jsou opravdu ulet. I ty chranice.

Zobrazit příspěvek

Neprostor je pribehove okecani lokace s urcitym vyznamem. Takovejch okecani, dovolim si rict, za vecer u piva vymyslim dalsich pet stejne kvalitnich jako Murguv Neprostor. Co se mi nelibi je zbytecnost vyznamu te lokace, jelikoz zvysovat hranici sily ekvipu neni duvod. Zvlast ne kdyz ji zadaji hraci typu "Lootoval Jsem Boss Patnackrat Denne" protoze kdyz se to udela, za mesic budou rvat uplne stejne v ty samy situaci.

Jenom mi pripadne podivne kdyz navrhujes zvyseni sily ekvipu v dalsi vlne specialnich predmetu jako reseni pro ty co maj moc penez a kdyz je vyjadreni negativni, hned za tim nasleduje navrh zlevnit terajsi top ekvip - unika mi smysl toho navrhu :)
  • 0

#131 Chuanetta

Chuanetta

Cechmistr

• Hráč
  • 2072 Příspěvků:

Odesláno 16.11.2007 14:21

Je krasne jak te dokazi odhadnout. Skoda, mel sem to tam s tim kelianem napsat hnedka. Prave proto sem tam psal o konfrontaci(PVP), kterou gobbo nemohl delat. Protoze na to nemel equip, build, skill :blushing: . Proto sem to tam i popisoval.

Vis moc dobre z asistentskeho fora, jaky mam nazor na soucasnou silu equipu. Muj navrh smeroval k tomu, ze pravdepodobne vedeni je s timhle postupem spokojeno a byl by to jen dalsi krok, jak pridat zabavu a smysl penez pro high lvly. Za mesic opravdu by ten stav, jaky popisujes nenastal. Podle me by se tak za mesic nekdo vubec do te special lokace podival, natoz aby tam nakoupil.

To zlevneni ST jsem mel na mysli v navaznosti na zlevneni craftu. Popisoval to i beeb. Ze srovnatelne veci v craftu stoji zlomek ceny. Takze to je vcelku v nepomeru. Chtel jsem, aby jste udelali i neco pro ty mene majetne, aby se jim tyhle predmety priblizily. Ti co maji hodne, tem to bude uplne fuk, protoze ty itemy stejne uz maji. Tot vse, nic vic v tom nehledej.
  • 0

#132 Altharian

Altharian

Mistr

• WB
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1494 Příspěvků:

Odesláno 16.11.2007 14:28

Muj navrh smeroval k tomu, ze pravdepodobne vedeni je s timhle postupem spokojeno a byl by to jen dalsi krok, jak pridat zabavu a smysl penez pro high lvly. Za mesic opravdu by ten stav, jaky popisujes nenastal. Podle me by se tak za mesic nekdo vubec do te special lokace podival, natoz aby tam nakoupil.

Zobrazit příspěvek

Uvidíme, čeho se dočkáme u vlkodlaků a v podtemnu...třeba nás to překvapí víc než doufáme :blushing:
  • 0

#133 voodoo

voodoo

Admin

• Kronikář
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1579 Příspěvků:

Odesláno 16.11.2007 14:33

A ja som myslel, ze tento topic je nudny. Dakujem miestnemu psychologovi za pobavenie. :blushing:
Deekinova dusa je tak plytka a predvidatelna, brrr. :clover:

EDIT: Deekin, ani to nepis, Chu nam napise, co si chcel ty a bez tych tvojich filozofickych vyrazov. :clover:
  • 0

#134 Deekin

Deekin

Velmistr

• Kronikář
  • 3228 Příspěvků:

Odesláno 16.11.2007 14:46

....

Zobrazit příspěvek

Jasne ja nejsem komplikovanej clovek :) Vidis do me jak do sklenice vody, mozna bys moh psat reakce za me :) Je mi to jasny, hrat echt zlouna je mozny az po tristemdvacatemsestem vybrani boss pokladu, do ty doby to nejde :)
Jenom koukam jak moc ses pro ten modul obetoval... i kdyz, mozna prave ma jednoduchost me uchranila pred podlehnutim natlaku systemu modulu a nezacal sem bosse obihat taky, jsem holt sobec sobecka zatimco ty obetavy k tomu system proste prinutil :)

Mesic ma 30 dni v prumeru je to tak? To mame, podle tvych poctu 450 vybranych bossu, kdyz odectem vikendy kdy si i obetavci, znasilnovani neuprosnym a krutym systemem davaji volno, vyjde nam rozumnych 300 bossu. Zeby se po 300 bossech clovek nepodival do takove hypoteticke lokace? To by muselo bejt skutecne hard nastaveni :)

Zlevnit Stromorad je zajimava myslenka. Takze ten stav nadbytku, ktery zaziva obet systemu, brutalne prinucena obihat bossy jak duchodce Tesco, by mel byt podle tebe zpristupnen vsem, i tem nemajetnym kteri se neobetuji, dle hesla kazdy podle svych moznosti, kazdemu podle jeho potreb?
  • 0

#135 Jarin_I

Jarin_I

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 324 Příspěvků:

Odesláno 16.11.2007 15:10

Deeku nenazývej to obětí... to slovo tak nepatří.

Ber to i v tom smyslu, že exdistují lidi, kteří hodně, ale hodně stojí o to si zahrát na demoně, ale nemají na to čas, protože chodí do práce, mají určité závazky, přítelkyně, přítele, atd. Takže jim zbývá cca 1,5h čístého času na hraní "denně" (je to v uvozovkách, protože to slovo není pravidlem). Počítám s tím ,že v srpnu příštího roku vyepím svojí první 30lvl. Vím, že do lokací jako je DZ, vlkouši, atd si nikdy nepodívám, jen přes rameno kámoše, který má věci z ST a má 30lvl.

Takže se slovem obět opartně. Nebo co mám obětovat proto abych mohl dosáhnout všcí z ST? který už teď vím že je nidky mít nebudu a přesto hraji?

Solidně placenou práci, která mne zabezpčí a koupí byt? Nebo přítelku se kterou asi jednu budu chtít mít děti?

Co bys ty obětoval? Řekni mi to. Abys dostal věci z ST.

Neber to jako provokaci jen se tě ptám jako inteligentní člověka.
  • 0

#136 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 16.11.2007 15:28

svádět navýdělek na to že je konkurence, to si děláš srandu ne? podle tvých slov by tedy všude kde je konkurence se automaticky prodávalo pod cenou, pod náklady? i v erálu to funguje tak, že ti velcí silní (třeba obchodní řetězce) jsou nákladovými cenami mnohem, mnohem níže než nějací majitelé konzumů po vesnicích a okolních uličkách - nemaj takové zisky, ale stále žijou...

stále trvám na tom, že se nedají vydělat miliony v craftu za pár dní (díky Dědkovi už ani obchdoník to nezmákne), ale vydělat se stále dá, jen to chce, jak napsala výše Pindruše o Orfovi, být pracovitý a snažit se... ono udělat 100 batohů nebo mečů a čekat až je někdo koupí, tak se opravdu vydělat nedá...

Zobrazit příspěvek

správě si to napsal, markety jdou s ceno udolů, maloobchodník zůstane dražší a lidék němu zajdou jenom v případě nouze (neděle, něco chybí na vaření..) .. takhle to máš stejné, lidé, co už mají peníze nebo operují s vyšší hodnotou si mohou dovolit jít níž a hráč nemůže posuzovat ani kvalitu (je stejná až na ex./neex.), ani dostupnost (obchod se odehrává obvykle ve měste, nemusíš "dojíždět" na místo obchodu, viz hypermarket vs. maloobchod, neděle dopoledne), tudíž se řídí cenou... a prostě levnějš prodá víc.. nesvádim an nikoho vinu, ale je to blblost obchdoníků se předhánět, prostě mají mít stejnou cenu, nebo jak už jsem zmiňoval dříve- v cechu by měl každý měsíc jeden člen právo na nižší ceny, ostatní by měli tu dohodnutou, další měsíc zase jinej...
proto nesnášim, když vidim prodávat stejná zboží, co sám prodávam za nižší cenu- ten člověk si vydělá míň, než kdyby byla cena u všech cca stejná, naco prodávat levněni, když můžeme všichni draze, tady už je to sice trochu hyenismus, ale kdo chce mít, musí koupit...
no a problém s úzkou komunitou a tedy tím, že obchod neprobíha tolik kvůli spřízněnosti postav, to je celkem neřešitelný no :blushing:
  • 0

#137 Chuanetta

Chuanetta

Cechmistr

• Hráč
  • 2072 Příspěvků:

Odesláno 16.11.2007 16:00

Jasne ja nejsem komplikovanej clovek :) Vidis do me jak do sklenice vody, mozna bys moh psat reakce za me :) Je mi to jasny, hrat echt zlouna je mozny az po tristemdvacatemsestem vybrani boss pokladu, do ty doby to nejde :)
Jenom koukam jak moc ses pro ten modul obetoval... i kdyz, mozna prave ma jednoduchost me uchranila pred podlehnutim natlaku systemu modulu a nezacal sem bosse obihat taky, jsem holt sobec sobecka zatimco ty obetavy k tomu system proste prinutil :)

Mesic ma 30 dni v prumeru je to tak? To mame, podle tvych poctu 450 vybranych bossu, kdyz odectem vikendy kdy si i obetavci, znasilnovani neuprosnym a krutym systemem davaji volno, vyjde nam rozumnych 300 bossu. Zeby se po 300 bossech clovek nepodival do takove hypoteticke lokace? To by muselo bejt skutecne hard nastaveni :)

Zlevnit Stromorad je zajimava myslenka. Takze ten stav nadbytku, ktery zaziva obet systemu, brutalne prinucena obihat bossy jak duchodce Tesco, by mel byt podle tebe zpristupnen vsem, i tem nemajetnym kteri se neobetuji, dle hesla kazdy podle svych moznosti, kazdemu podle jeho potreb?

Zobrazit příspěvek

Tos mi to nandal. Asi se z toho zhroutim.
Pokud sis nevsiml, porad mluvim o sobe a k cemu me system na demone svym zpusobem nutil. Dokud me to bavilo, hral jsem tu.
MUJ NAZOR: Ja jsem prototipem hrace Demony - relax RP hrac.
  • 0

#138 Garret

Garret

Spammistr

• Hráč
  • 2219 Příspěvků:

Odesláno 16.11.2007 16:53

V dobe kdy se zavadela spasa, byl jsem jeste DM a rval sem co mi sily stacily, aby se ten item zrusil.

Zobrazit příspěvek

Jéé může tohle někdo najít na DM foru a vypíchnout to? Strašně rád bych se přesvědčil že nejde zase jen o další chvástání. Prosím prosím!
  • 0

#139 Dalamar

Dalamar

Starš

• Hráč
  • 1997 Příspěvků:

Odesláno 16.11.2007 17:05

Pokud sis nevsiml, porad mluvim o sobe a k cemu me system na demone svym zpusobem nutil. Dokud me to bavilo, hral jsem tu.

Zobrazit příspěvek

bohuzel ano
  • 0

#140 Brudrafon

Brudrafon

Starší mistr

• Hráč
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 16.11.2007 17:33

Zobrazit příspěvek

Jeee privazte ho za nohu, at nam nekam neuleti :o)

Jinak je to prototyp :o)
  • 0

#141 Orf Sekerád

Orf Sekerád

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 298 Příspěvků:

Odesláno 16.11.2007 18:02

Pro Donu bych tu měl pár svých postřehů k řemeslu. To že zakaznicí tvrdí že řemeslník je drahej a že Franta Vopička ten samej produkt prodá za méně, je věc s kterou se setkává každej. Dost lidí kteři se ptají na moje ceny, řeknou že sem teda pěkně předraženej a že ani náhodou za takovou cenu nic kupovat nebudou. Holt co se dá dělat, jestli maj možnost si nakoupit za méně, tak jim ve štěstí branit nebudu. Každej řemeslník ma na výběr, můžeš mu vyhovět a vyrobit to za cenu kterou udajně má konkurent, anebo si stát za cenou vlastní. A neni zas taková vyjímka, že ten co se zaklinal levnější cenou konkurence se za pár dnů vratil a nakoupil za tu moji "nechutně předraženou cenu".
A samozřejmě že období kdy práce je a kdy neni se střidaj, jednou vykovu sotva dva zlatý meče za měsíc a jindy třeba 3 mitril/shadow zbraně za víkend.
A osvědčila se mi také zásada, že skoro nic nekovu dopředu, vždy se snažím až před zraky zakazníka, který jasně souhlasil s cenou a ostatnima podmínkama. A rozhodně nekovat na dluh, až na důvěryhodný vyjímky, protože toho komu dáš na dluh v 80% připadů si viděl poprvé a taky naposledy.

Plní některý z obchodníků zakázky z ST? Jsou ještě zakázky v ST? Nic jsem dlouho neslišil. Kapitáne vozíte těma neckama i zakázkové věci nebo jen šrot a šutry? Zatím jsem od návratu neviděl jediného obchodníka poptávat na trhu zboží do zakázek, jen šrot a kamínky. Nebo je obchod věc neveřejná a pouze pro vybranou skupinu lidí?

Zobrazit příspěvek

No se svym kapitánem sem zakázky splnil asi jenom tři a už to bude docela dlouhá doba. Díky recyklovaní veteše mám už slušnej skil a tak bych za vyrobky do zakázek mohl nabidnout víceméně stejnou cenu jako je běžná na trhu, ale zakázky sou prostě časově náročny a toho času se mi zkrátka nedostavá tolik kolik bych potřeboval. Ony ty velké zakázky za slušné penize se skladají, dejme tomu, z pěti osmi položek z produktů všech krafterů a pro mě je docela obtížné v relativně kratkém čase sehnat ve hře kováře, plátnéře, lukaře, krejčího a zlatníka abych od nich sehnal vše potřebné dřive než platnost zakázky vyprší.
  • 0

#142 Deekin

Deekin

Velmistr

• Kronikář
  • 3228 Příspěvků:

Odesláno 16.11.2007 18:05

Deeku nenazývej to obětí... to slovo tak nepatří.
Co bys ty obětoval? Řekni mi to. Abys dostal věci z ST.
Neber to jako provokaci jen se tě ptám jako inteligentní člověka.

Zobrazit příspěvek

Nooo asi nic? Fakt netusim, protoze zadna moje postava nikdy ze Stromoradu nic nemela (vlastne s jednou vyjimkou, jednosocketovou robou za tusim 12k), vsechny byly liny jak vsi a nikdy mi nestalo za to se kvuli Stromoradu, nebo i craftu nejak extra zalamovat - jinymi slovy obetovat styl hry, ktery se mi libi za styl, ktery se mi nelibi ale je efektivnejsi dejme tomu na ziskani vyhod a to jak v bezne hre tak v PvP :)
Nezastavam obecne rozsireny nazor ze postava je kvalitnejsi ma-li lepsi equip, nebo vyssi level.
Je fakt a Chuan to ve svym postu zminuje, ze system vetsiny rpg, motivuje hrace k equip huntingu a powerlevelingu, je to trochu podobny pracovnimu systemu firem jako McDonalds kuprikladu. Ovsem rozhodnuti, jestli clovek dovoli okolnimu systemu aby s nim maval jak chce, nebo si vytvori vlasni "mikroklima" k preziti v ramci kteryho muze uspesne aspon nektere z tlaku systemu ignorovat a byt si tak jak se mu chce je dano svobodnou vuli dotycneho a jeho vlastni sebereflexi, nikoliv tim ze je system nejak nastaven. Coz plati obecne, nejenom u rpg :)
  • 0

#143 Deekin

Deekin

Velmistr

• Kronikář
  • 3228 Příspěvků:

Odesláno 16.11.2007 18:18

Zobrazit příspěvek

Jestli ano, je mi to lito, ale holt ja do tebe nevidim tak jako ty do me :blushing:
Vsiml, ja take mluvil o tobe. A o tom, ze se mi zda, s odpustenim detinske, pri domnele kritice svyho stylu hry ukazovat na system a tvrdit "za to muze on".
Rikas tim vlastne, ze nejsi dost silna osobnost na to abys hral po svym ale delas to k cemu te to okolo tebe nuti - pricemz moje kritika nebyla zamerena na tvuj styl, ten je tvuj a ja do nej nemam co mluvit, pokud te bavi equip hunting, necht, pokud neumis zacit postavu bez supportu kamaradu, je to tvoje vec.
Ja kritizoval to, ze kdyz holt dobehnes na ten vrcholek a vejs uz to nejde, opet te ani ve snu nenapadne ze ses tou rychlosti sam o neco okrad, ale tvuj obvinujici prst opet miri na system a krici ze je to jeho vina a dozadujes se aby draha na vrchol byla prodlouzena.
Prodlouzit ji lze ale proc? Pro prototyp relax RP hrace co vybira boss 15x za den? :)
  • 0

#144 Ascayavion

Ascayavion

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1120 Příspěvků:

Odesláno 16.11.2007 18:41

No to tu zase lieta pozeram. Konecne trochu akcie, ja sa tiez pridam :blushing:

Chu > Vsimni si prosim, ze v kazdom jednom konflikte minimalne raz citis potrebu pripomenut nam, ze sme ta opat nepochopili. Je ale zaujimave, ze v tvojich prispevkoch vzdy vsetci vidia prave to jedno. Nahoda to teda nebude a porucha je na vysielaci. Servitky do kosa.

Si ten najegocentrickejsi a najchvastavejsi clovek co toto forum kedy poctil. Hrali tu aj vacsi machri a nikto z nich neciti potrebu v kazdom druhom prispevku si honit vlastne ego. Skus premyslat nad tym co pises. Cele toto predstavenie je o to absurdnejsie, ze sa aj tak jedna len o obycajnu hru, ktorej jednotky a nuly su v nasich zivotoch (a snad aj tvojom) uplne irelevantne.

Aj ked som to nepovedal zrovna delikatne, tak to prosim neber ako urazku, ale skor len ako nastavenie zrkadla.

Howgh
  • 0

#145 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 17.11.2007 00:45

já chci bitvu za úsvituuuuuuuuuuuuuuuuu
  • 0

#146 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 17.11.2007 11:16

Uvidíme, čeho se dočkáme u vlkodlaků a v podtemnu...třeba nás to překvapí víc než doufáme  :blushing:

Zobrazit příspěvek

Moc mi neni jasny, co se od takovejch dungu ocekava? Kdyz bude tuhej, tak tam nikdo chodit nebude (viz puvodne upravenej bosszlatak), lidi budou nadavat, kdyz bude skorotuhej, bude jen pro top buildy a lidi budou nadavat, kdyz bude lehkej, lidi budou nadavat... Neni to moc motivujici. ;)
  • 0

#147 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 17.11.2007 11:22

Moc mi neni jasny, co se od takovejch dungu ocekava? Kdyz bude tuhej, tak tam nikdo chodit nebude (viz puvodne upravenej bosszlatak), lidi budou nadavat, kdyz bude skorotuhej, bude jen pro top buildy a lidi budou nadavat, kdyz bude lehkej, lidi budou nadavat... Neni to moc motivujici. ;)

Zobrazit příspěvek

pro musí být dungů pro stejnej lvl víc, s různou obtížností a tím i odpovídající odměnou.. řekl bych, že dva bohatě stačí..., kumšt je ale, aby ten lepší build nechodil sólovat ten slabší dung... :blushing:
  • 0

#148 DoomHemer

DoomHemer

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1283 Příspěvků:

Odesláno 17.11.2007 12:07

navrhujem WIPE, a naloudovanie Demony z pred troch-styroch rokov. Proste TOTALNY ODVAZ
  • 0

#149 Atert

Atert

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 577 Příspěvků:

Odesláno 17.11.2007 12:35

navrhujem WIPE, a naloudovanie Demony z pred troch-styroch rokov. Proste TOTALNY ODVAZ

Zobrazit příspěvek

wow to je nápad, to by se mi samotnýmu líbilo, ještě sem z5 dotáhnout ty hráče, co tu hráli a byl bych šťastnej
  • 0

#150 Jerry

Jerry

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1518 Příspěvků:

Odesláno 17.11.2007 17:23

kumšt je ale, aby ten lepší build nechodil sólovat ten slabší dung... :blushing:

Zobrazit příspěvek

tak třeba svatyně se nedala solovat a byl to slabší boss pro 30tky , peníze z toho extra taky nebyly a ta se omezila tak to je pak těžký něco vyrovnávat a divit se ještě ,že lidi nadávaj na to omezení ,)
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních