Souhlasím, já tu brojím proti prznění čestiny od prvopočátku a můj názor je, že způsob psaní o člověku cosi vypovídá.. bohužel ti, kteří by se nad tím měli zamyslet, se jen mnohdy nevybíravě ohradí nebo jim to vůbec nedojde.No tak, já to vidim asi tak, že je naprosto bezpředmětný řešit spor Brno x Praha, protože je úplně jasný, kdo vyhrává, žejo...
Přinejmením Pražákům...
Každopádně bych se vrátila k původnímu záměru tohoto topicu, což je przněni našeho rodného jazyka a vyjadřila se k tomu: NAUČTE SE SAKRA ČESKY, KDO TO MÁ PO VÁS ČÍST??? Samozřejmě tím nemyslím úplně všechny, najde se i pár světlých výjimek, ale obávám se, že to platí pro drtivou většinu... Protože například tvary typu NETOPIR mě ubíjejí... a to ani nemluvím o příčestí minulém nebo koncovkách přídavných jmen... Omlouvám se vám, ale to, jak se člověk prezentuje písemným projevem, je podle mě na skoro stejné úrovni jako to, jak se prezentuje v reálu... A když někdo není schopen napsat větu bez chyby, můj názor na něj je tím bohužel poněkud ovlivněn... (a doufám, že tu nemám hrubku, páč to by bylo trochu faux paux)
To je jak v tom: "Táto, vzbuď se, chrápeš!"... "Cooo? Vždyť já vubec nespím!"

(Navíc, ja za mé připomínky ještě dostala, narozdíl od tvého komplimentu, kartáč