Skočit na obsah

Fotka

okradanie mrtvol

• Please log in to reply
165 odpovědí na toto téma

#121 Host_Galain_*

Host_Galain_*
  • Host

Odesláno 12.06.2007 12:48

tak dobre. predstav si, ze se prosadi "rp server" ( zmizi sluvko relax ) .
Jak rozslisis, co je Rp a co uz neni ? Kutat mihtril mesic ( in game ) v dole beze spanku, jidla a piti je dost erpe ? Kolik se bude smet obehnout kolecek v DO, aby to bylo erpe ? Je dost erpe chodt s vahou pres 3 000 minci, kdyz mas nosnost 100 minci ?  Jak dlouho smis bez prestani "expit" aniz bys musel spat ?

Co jit trosicku jinou cestou?

Co kdyby takova 30lvl exaltka vyexpena za 2 tydny zautocila na Orfa IGMSkama, on by je pohltil a jedinou ranou kladiva by tu sorcku rozmaz ( magic rezistance 32/ ,resist magic 10/- , vorpal  na kladivu ) ? 
Co kdyby expic , co zvladne obehnout v DO kolecko a dobehnout na zacatek tesne pred novym spawnem zjistil, ze postava, co vlastne jen konverzovala hodku na hrbitove ziskala za tu dobu mnohem vic xp ?
Co kdyby clovek relogujici se skreti->kostnice->bugbeari zjistil, ze v pokladech se objevuje jen par stovek zlatych a druzina, ktera se spolecne k bugberum probila tam nasla bohatstvi, ktere by on nenalootil ani kdyby relogoval celou noc ?

Jaky by byl efekt ? po pocatecnim flamu na foru , by pg hraci bud odesli, nebo se prizpusobili. Vysledek tedy stejny, jako po aplikaci nejakych  silenych "erpe" pravidel, ale ... made with some  ellegance.

Zobrazit příspěvek

No hezký, tak tohle jsem opravdu nečekal. Odstavec "Co jit trosicku jinou cestou?" mě příjemně oslovil (a to naprosto bez ironie). Všechny tři body (pokud to tak mohu napsat) stojí za zvážení, teď jen vymyslet jak to udělat. Tak nějak si myslím, že provést něco takového je obrovský zásah do modulu (vůbec se v tom nevyznám jen odhaduji) a pravděpodobně by to vyžadovalo zvýšenou aktivitu DM neb dostávat exp. za konverzaci s NPC mi připadá zneužitelný. Tak si o tom zase můžeme jen psát, třeba se i trochu popichovat, ale k ničemu to asi nepovede.
  • 0

#122 Deekin

Deekin

Velmistr

• Kronikář
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3228 Příspěvků:

Odesláno 12.06.2007 12:49

nic protože když ho potrestáte budete mu nutit svůj styl hraní(což se na demoně přece dít nesmí,ostatně všechyn pravidla sou dost omezující.Všechno zrušit a bude daleko víc lidí což demona přece také chce )..třeba na relax serveru relaxuje relogama...přece byste mu to nekazili :)

Zobrazit příspěvek

Udelej si ten test s cernochem prosim.
  • 0

#123 Host_Ammazonca_*

Host_Ammazonca_*
  • Host

Odesláno 12.06.2007 12:50

:grin: ne diky nechci to se radsi zitra poradne vožeru

Zobrazit příspěvek

No pokud se tu hypoteticky bavíme o trestu a ne o příjemně prožitém odpoledni, tak by to účel splnilo a ty by sis asi nemohl moc vybírat :grin:
  • 0

#124 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 12.06.2007 13:04

Udelej si ten test s cernochem prosim.

Zobrazit příspěvek

něco se ti nelíbí? :grin:

Dobrý Ari..pěkný sen :)
  • 0

#125 Deekin

Deekin

Velmistr

• Kronikář
  • 3228 Příspěvků:

Odesláno 12.06.2007 13:09

něco se ti nelíbí? :grin:

Zobrazit příspěvek

Ne. Tipnul jsem si vysledek a rad bych potvrzeni :)
  • 0

#126 Host_Ariadna_*

Host_Ariadna_*
  • Host

Odesláno 12.06.2007 13:13

Dobrý Ari..pěkný sen :)

Zobrazit příspěvek

ona je tu pak jeste jista alternativa ......
Vsecho se zjednodusi tak, ze pro postavu na 30 lvl nebude problem probehnout se po adamantivem dole a v doupeti si bude moci poradat pikniky.
Ono pak kdyz zjisti clovek, ze jeho vymakana exaltka zabiji v podstate stejne rychle jako 30 lvl fighter , k tomu musi treba navic spat. Vybavu maj oba v podstate stejnou, prestoze sorcka lootila jak diva a ted ma na konte 327 Mega, tak si za to nemuze nic koupit, co by uz nemela. Nic pro takovyhle build nebude vyzva. Takze ma dve moznosti: sama znudene odejde, nebo zacne z nudy zabijet -> nasleduje vymaz postav. Tak ci tak ze serveru zmizi. Tohle je varianta, ktera v podstate nevyzaduje pritomnost Dm a ani na realizaci neni tak obtizna. :grin:

cim tezsi svet -> tim vice "figlu" jak neco precurat
cim lehci svet -> tim vetsi touha misto PBcka si postavit nejakou kombinaci povolani, ktera bude jedinecna, nebot bojovat bude zvladat stejne snadno jako ti nejvetsi PBcka .)

At uz varianta 1, tak tato varianta s PGckama v podstate nepocita a odsouva je na vedlejsi kolej. Narozdil od nynejsiho stavu. ..
  • 0

#127 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 12.06.2007 13:19

Ne. Tipnul jsem si vysledek a rad bych potvrzeni :)

Zobrazit příspěvek

já si taky jen tipnul výsledek:)..žádnej trest nebude
  • 0

#128 Godzilla1

Godzilla1

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1013 Příspěvků:
  • Interests:Pcdlo
    Litani
    .-( skola

Odesláno 12.06.2007 13:20

No pokud se tu hypoteticky bavíme o trestu a ne o příjemně prožitém odpoledni, tak by to účel splnilo a ty by sis asi nemohl moc vybírat  :grin:

Zobrazit příspěvek

tak jako bylo zakazano paleni zelezem strhavani nehtu a podobne chutovky tak stejne zakony plati i na to byt vystaven tve přitomnosti a českému jazyku v jednu a tu samou chvili
  • 0

#129 Godzilla1

Godzilla1

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1013 Příspěvků:
  • Interests:Pcdlo
    Litani
    .-( skola

Odesláno 12.06.2007 13:22

No hezký, tak tohle jsem opravdu nečekal. Odstavec "Co jit trosicku jinou cestou?" mě příjemně oslovil (a to naprosto bez ironie). Všechny tři body (pokud to tak mohu napsat) stojí za zvážení, teď jen vymyslet jak to udělat. Tak nějak si myslím, že provést něco takového je obrovský zásah do modulu (vůbec se v tom nevyznám jen odhaduji) a pravděpodobně by to vyžadovalo zvýšenou aktivitu DM neb dostávat exp. za konverzaci s NPC mi připadá zneužitelný. Tak si o tom zase můžeme jen psát, třeba se i trochu popichovat, ale k ničemu to asi nepovede.

Zobrazit příspěvek

me se to taky libi to bych se to prizracne RP mozna taky naucil jenze na tohle se nam tu asik kazdy vykasle :grin:
  • 0

#130 licrydis

licrydis

Starší tovaryš

• WB
  • PipPipPipPipPip
  • 980 Příspěvků:

Odesláno 12.06.2007 13:57

tip: darion dostane pokutu penaznu, vo vyske dvojnasobku ukradnutych penazi (porusil pravidlo o odlogu v pripade hroziaceho okradnutia)
a godzilak dostane nejaky standardny lvl dolu za ten relog - aj ked je to haluz, ak relogol mensi lvl :))

inak sa mi nikdy nepacil pristup "uz som chcela ist aj tak spat, tak som sa odlogola..." a podobne. ked chcem skoncit, tak nevyvolavam potencialne konfliktne situacie - s tym musi kazdy okradac mrtvol pocitat, ze bude nejaky problem. neviem, kto by sa nechal rad okradnut, najma ak za tym nebola ziadna zaujimava omacka.
  • 0

#131 Bledule

Bledule

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 738 Příspěvků:

Odesláno 12.06.2007 14:50

Slovy mudrce (lec ne zaslouzileho fetaka - Stephen King) Wertase? ... Werina? Kruci jak se ten koblih jmenoval? No proste jeho slovy: "Tady se fakt nic nezmenilo" zacinat nebudu, pac jsem na to alergicka a cela se osypu, jakmile uvidim ten jeho seredny nick, ktery si ani nedokazu zapamatovat :)

Godzillaku jak je mozne, ze se vzdycky dostanes do nejakeho prusvihu? Ty jsi jak ta masarka, ktera neustale hleda nejakou spinu, na kterou by zase nalitla (Nemyslim to zle, to je jen takove pitomoucke prirovnani :). Nemyslis, ze je na case dat se cestou Oliose a taky chlemtat to vino a zvanit o vode? Kruci kdyz to delaji jiny, tak proc ne ty? Na Ryd se vykvakni a na ostatni taky a jdi do sebe! :)

Musis poradne mlzit a nedat jim nic zadarmo. Sice se o to snazis, ale musis vic! A na tu devcinu ze zapareneho pralesa (Mam dojem, ze to je Amazonka) si dej pozor simte. Vzdyt to na tebe zkousi. Ja to poznam, jojo. Zblepta nesmysly o nesympatii a pritom tajne hori touhou te tu uchylnou cestinu vyucovat ... soukrome a bez Masla.

Jo a abych nebyla tak uplne offtopic, tak ja sazim na to, ze Darion bude osobne od Gobbouse "potrestan" cernym pendrekem a nejakym tim gelem ... hmm tim ... no vsak vite.
No a Godzi v tom pripade odejde jen s bebim, ktere za nejaky ten cas znova naexpi. Takze howg a maucta
  • 0

#132 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 12.06.2007 15:31

A k teme.  :grin:
Bard je lumpik a vecne bez penez, takze kdyz zakopne nekde o neboztika s plnym mescem zlataku, rad si prilepsi.
(Mno, udelal jsem to jen 1-2x ale preci :grin:  )

Zobrazit příspěvek

1-2* ??? jen me jsi okradl dvakrat ve zlatejch dolech ty lumpe! a vaz si moji solidarity, tech 20 mescu je pro me majland ale nejsem z tech co chlemtaj vino a kazou vodu, takze tady neposkakuju na foru se screenama a nebrecim ze me nekdo vobral :grin:
  • 0

#133 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 12.06.2007 15:39

tak dobre. predstav si, ze se prosadi "rp server" ( zmizi sluvko relax ) .
Jak rozslisis, co je Rp a co uz neni ? Kutat mihtril mesic ( in game ) v dole beze spanku, jidla a piti je dost erpe ? Kolik se bude smet obehnout kolecek v DO, aby to bylo erpe ? Je dost erpe chodt s vahou pres 3 000 minci, kdyz mas nosnost 100 minci ?  Jak dlouho smis bez prestani "expit" aniz bys musel spat ?

Co jit trosicku jinou cestou?

Co kdyby takova 30lvl exaltka vyexpena za 2 tydny zautocila na Orfa IGMSkama, on by je pohltil a jedinou ranou kladiva by tu sorcku rozmaz ( magic rezistance 32/ ,resist magic 10/- , vorpal  na kladivu ) ? 
Co kdyby expic , co zvladne obehnout v DO kolecko a dobehnout na zacatek tesne pred novym spawnem zjistil, ze postava, co vlastne jen konverzovala hodku na hrbitove ziskala za tu dobu mnohem vic xp ?
Co kdyby clovek relogujici se skreti->kostnice->bugbeari zjistil, ze v pokladech se objevuje jen par stovek zlatych a druzina, ktera se spolecne k bugberum probila tam nasla bohatstvi, ktere by on nenalootil ani kdyby relogoval celou noc ?

Jaky by byl efekt ? po pocatecnim flamu na foru , by pg hraci bud odesli, nebo se prizpusobili. Vysledek tedy stejny, jako po aplikaci nejakych  silenych "erpe" pravidel, ale ... made with some  ellegance.

Zobrazit příspěvek

:grin: :grin:

ale to bohuzel nikdy neprojde

demona si vazi svych pgcek, rp hraci tu funguji spis jako maskoti nez jako neco co by se bralo vazne
  • 0

#134 Host_Ariadna_*

Host_Ariadna_*
  • Host

Odesláno 12.06.2007 15:56

tak sem si projizdela inovovavana pravidla :
http://www.nwn.cz/fo...?showtopic=8497

a neco jako relog za silnejsi (slabsi ) postavu a pomsta tam neni ....

ani tady:
http://www.nwn.cz/mo...=showpage&pid=3

takze vsechno je to shrnute do:
8.2. Hráč je povinen chovat se v každé situaci eticky a dle morálního kodexu (neplatí pro odpovídající RP hru postavy).

?
  • 0

#135 Garret

Garret

Spammistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2219 Příspěvků:

Odesláno 12.06.2007 15:57

ty asi fakt freppovatíš. :grin:
  • 0

#136 Host_Ariadna_*

Host_Ariadna_*
  • Host

Odesláno 12.06.2007 16:00

Zobrazit příspěvek

oni se tu tim pravidlem vsichni ohaneji, tak chci sakra videt, kde si ho precetli, nebot bych si chtela ta dalsi pravidla taky precist. Nebot jak se rika: neznalost neomlouva. tak bych nerada, aby mi unikla nejaka skryta sekce pravidel volume:2
Pak se tu rozjela polemika, ze v pravidlech je relog za silnejsi postavu, takze relog za slabsi postavu je neco jineho, atd... proste chci vedet, kde si to precist ( je-li kde ) . Co je na tom divneho ?
  • 0

#137 Garret

Garret

Spammistr

• Hráč
  • 2219 Příspěvků:

Odesláno 12.06.2007 16:10

Proste vzdy bylo, je a bude dle meho relog a nasledna pomsta prohresek proti pravidlum. A komu to tak nepripadne tak je tulpas. Nemusim mit vse primo vyjmenovane do puntiku ne?
  • 0

#138 Valdo

Valdo

Nacheatovano

• Kronikář
  • PipPipPipPipPip
  • 877 Příspěvků:

Odesláno 12.06.2007 16:14

Zobrazit příspěvek

Takto urazat freppi .. za to by si mal dost banan :grin:
  • 0

#139 Pee

Pee

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 501 Příspěvků:
  • Interests:Bike, AOE

Odesláno 12.06.2007 16:20

Proste vzdy bylo, je a bude dle meho relog a nasledna pomsta prohresek proti pravidlum. A komu to tak nepripadne tak je tulpas. Nemusim mit vse primo vyjmenovane do puntiku ne?

Zobrazit příspěvek

No nechci to zpochybňovat, ale kde to je tedy napsané? A pokud ne tak proč? Jasný že do puntíku to nebude nikdy ale zrovna tohle mi přijde tak často porušované, že je až s podivem, že se nikdo nevymlouval na to, že to v pravidlech není a tedy to je vlastně povolené. Onehdá někdo takhle picnul Tarsema a bylo flame na několik stran a trest v podstatě pro hráče tak silný, až byl v důsledku likvidační a ted vlastně vidím, že v pravidlech o relogu za silnější (slabší) postavu nic není !? Možná by na to někdo mohl mrknout a trošku pravidla aktualizovat (včetně třeba toho vybírání pokládků specializovanejma postavičkama uhnízděnejma u truhliček). Ono toho bude asi víc, co tam chybí.
  • 0

#140 Host_Ariadna_*

Host_Ariadna_*
  • Host

Odesláno 12.06.2007 16:25

Zobrazit příspěvek

to je fajn, ze to tak bylo vzdy a pritom to nikdy nikde nebylo napsany. kdybych treba ja poprve sedla k nwn tak mi to prijde uplne normalni a moralni, ze kdyz me nejaky hrac okrade, tak si pro svoje penize dojdu....
a nemusi byt vyjmenovane vse do puntiku, ale kdyz uz je tam i takova "blbost" jako treba :
8.4. Je zakázáno dožadovat se při questu oživení mrtvé postavy hráčem, který do questu není žádným způsobem zapojen nebo nešlo o jejich náhodné setkání.
tak nevim, proc by tam nemohlo byt napsano, ze je zakazan relog za silnejsi postavu a nasledna pomsta ... ( nejlepe nejak blize rozepsano )
  • 0

#141 Garret

Garret

Spammistr

• Hráč
  • 2219 Příspěvků:

Odesláno 12.06.2007 16:27

Vis co? Tak proc misto vecnych plku nenapises Geraldovi PM ze bys rada vyplnila mezery v pravidlech Demony?
  • 0

#142 Host_Ariadna_*

Host_Ariadna_*
  • Host

Odesláno 12.06.2007 16:31

(včetně třeba toho vybírání pokládků specializovanejma postavičkama uhnízděnejma u truhliček). Ono toho bude asi víc, co tam chybí.

Zobrazit příspěvek

tohle zrovna Geralt napsal jako poznamku pod "aktualizovana" pravidla. Navic prehazovani veci (penez) mezi svymi postavami v pravidlech je zmineno jako trestne.

Ale za soucasne situace nejak nevidim u Godzili zadny prohresek. Naopak jich par vidim na druhe strane ...
  • 0

#143 Host_Ariadna_*

Host_Ariadna_*
  • Host

Odesláno 12.06.2007 16:33

Vis co? Tak proc misto vecnych plku nenapises Geraldovi PM ze bys rada vyplnila mezery v pravidlech Demony?

Zobrazit příspěvek

ja mu klidne napisu a pravidla detailne rozepisu, ale tak nejak plky si tu vedl spise ty.

Misto odpovedi: V pravidlech to explicitne napsano neni, zatim to postihovalo pravidlo 8.2. tecka.

Si ze sebe zvladl vyplodit : kazdy kdo nechape, ze je to poruseni pravidel je tulpas, ja si to vykladam uplne blbe, vzdy bylo, je a bude dle meho ..... atd.
  • 0

#144 Freppi Nerisen

Freppi Nerisen

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 708 Příspěvků:

Odesláno 12.06.2007 16:34

tak sem si projizdela inovovavana pravidla :
http://www.nwn.cz/fo...?showtopic=8497

a neco jako relog za silnejsi (slabsi ) postavu  a pomsta tam neni ....

ani tady:
http://www.nwn.cz/mo...=showpage&pid=3

takze vsechno je to shrnute do:
8.2. Hráč je povinen chovat se v každé situaci eticky a dle morálního kodexu (neplatí pro odpovídající RP hru postavy).

?

Zobrazit příspěvek

Za chvíli někdo vytáhne zdravý selský rozum :grin:
  • 0

#145 Garret

Garret

Spammistr

• Hráč
  • 2219 Příspěvků:

Odesláno 12.06.2007 16:36

Hele, teoreticka situace:

Neexistuji zadna psana pravidla na Demone. V takovem bys posuzovala jak tuhle situaci? Kdo se dopustil prohresku jako prvni? Kdo se jich dopustil vic? Kdo se choval vic nefer? Povez nam to dle tveho usudku a tvych moralnich zasad.
  • 0

#146 Garret

Garret

Spammistr

• Hráč
  • 2219 Příspěvků:

Odesláno 12.06.2007 16:37

ja mu klidne napisu a pravidla detailne rozepisu, ale tak nejak plky si tu vedl spise ty.

Misto odpovedi: V pravidlech to explicitne napsano neni, zatim to postihovalo pravidlo 8.2. tecka.

Si ze sebe zvladl vylplodit :  kazdy kdo nechape, ze je to poruseni pravidel je tulpas, ja si to vykladam uplne blbe, vzdy bylo, je a bude dle meho  ..... atd.

Zobrazit příspěvek

chacha, pobavila si me, vazne. :grin:
  • 0

#147 Host_Ariadna_*

Host_Ariadna_*
  • Host

Odesláno 12.06.2007 16:40

Hele, teoreticka situace:

Neexistuji zadna psana pravidla na Demone. V takovem bys posuzovala jak tuhle situaci? Kdo se dopustil prohresku jako prvni? Kdo se jich dopustil vic? Kdo se choval vic nefer? Povez nam to dle tveho usudku a tvych moralnich zasad.

Zobrazit příspěvek

teoreticka situace. nejsou zadna napsana pravidla:

- Ja umru v jeskyni. Prijde nejaky hrac a obere me o vsechny penize . ( really fair and moral )
- Zkusim je ziskat zpet tak, ze pohrozim silnejsi postavou . Zlodej je si vedom toho, ze prachy ma jiz v bance a tak se jen smeje ( really fair and moral )
- navrhnu zlodejovi, ze mu zdarma dam nejaky vyrobek, kdyz mi vrati aspon cast penez. Opet roztmily smich. ( really fair and moral )

At uz s pravidlama nebo bez nich, vychazi mi to celkem jasne ....
  • 0

#148 Garret

Garret

Spammistr

• Hráč
  • 2219 Příspěvků:

Odesláno 12.06.2007 16:46

teoreticka situace. nejsou zadna napsana pravidla:

- Ja umru v jeskyni. Prijde nejaky hrac a obere me o vsechny penize .  ( really fair and moral )
- Zkusim je ziskat zpet tak, ze pohrozim silnejsi postavou . Zlodej je si vedom toho, ze prachy ma jiz v bance a tak se jen smeje ( really fair and moral  )
- navrhnu zlodejovi, ze mu zdarma dam nejaky vyrobek, kdyz mi vrati aspon cast penez. Opet roztmily smich. ( really fair and moral  )
At uz s pravidlama nebo bez nich, vychazi mi to celkem jasne ....

Zobrazit příspěvek

Ja se te ale neptal co bys udelala ty.
Navic verim ze ty bys ses dostala leda ke kroku jedna.
  • 0

#149 Garret

Garret

Spammistr

• Hráč
  • 2219 Příspěvků:

Odesláno 12.06.2007 16:51

Aha, to me jako obrazek o tobe staci. :grin:

edit: reakce na Ariadnin smazany post
  • 0

#150 Host_Ariadna_*

Host_Ariadna_*
  • Host

Odesláno 12.06.2007 16:52

Aha, to me jako obrazek o tobe staci. :grin:

edit: reakce na Ariadnin smazany post

Zobrazit příspěvek

aby bylo videt, na cos reagoval :

s absenci pravidel ?

a) Moje mrtva postava by byla bez penez -> projdu ocistcem -> dobehnu na zacatek DO a zabiju zlodeje a ten nemuze rict ani popel ani podle nepsanych pravidel.

b) popripade to same jako Godzilla. jen bych byla rychlejsi, postavu zlodeje zabila a delala jako ze odchazim ( aby nemel duvod pro odlog ) a nasledne se tam vratila v GSku, invis nebo hidu a sve penize si vzala zpet (mozna i s uroky) .

S pravidly ?
verze a)
nebo pockat s pomstou minimalne 24hodin, aby nikdo nemohl skuhrat, ze to byl relog a nasledna pomsta...

edit: jednoduse receno, ja se snazim hrat tak, abych ostatnim nemrvila jejich hru ( 0 urezanych hlav, 0 postav okradenych za cca 1 rok hrani ) . A to same ocekavam od ostatnich. Kdo to nezvlada hrat stejne a musi proste hrat jako svine, necht nese nasledky.
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních