Skočit na obsah

Fotka

Kronika klanu Hromová kovadlina

• Please log in to reply
125 odpovědí na toto téma

#91 Orf Sekerád

Orf Sekerád

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 298 Příspěvků:

Odesláno 06.04.2008 21:39

Prapodivné věci sa dějí poslední čas. Zrovna dneskaj poudal mě Bulir o tém skřetím přepadu, který ty bestie zelené na knihovnu Bardůch a Písmákůch provedli. Moc tam teho nepobrali enem nějaké spisky, ale vo těch hlavné knihovník Bulirovi vykládal, že sů tuze vzácný, snad nějaká nedobrá mágie sa v nich skrejvá a také vo nějakých rytejřích či bojovníkách z Dračích hor pojednáva, čort aby tému rozuměl.

Eště sem se ho voptal eslivá někdo se vydal po stopách těch skřetisek, zdálo se že nikdo tak neučinil. Tož sem si řek, že by stálo za to to tam vobhlídnout. Vzal sem sebou Samka a Hortenziu a prosmejčili jeskyň tých skřetůch nečistých, ale věru nic kloudného sme tam nevobjevili. Zo skřetů nič chytrého vymlátit sa nedařilo a po nějakých spisech či svitkách ani památky. Tož sa zdá, že ty velevzácný pisemnostě sou už dávno Moradinví kde a Moradaniví v jakých rukouch.
  • 0

#92 Orf Sekerád

Orf Sekerád

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 298 Příspěvků:

Odesláno 15.06.2008 21:15

Ten zatrolenej raráš zasejc dal vo sobě vědít, před několika tejdněma sa vokázal na trhu a počal konat všelijaké piškuntálie a jinačí zlovolnostě. Nejednemu trhovci dobytka polekal nebo nůši převrátil. Tož a když sa ho drábové jali lapit, několik z nich nepěkně pochroumal a enem sa smál, že jemu sa nic nepřihodí, alebrž je nesmrtelné, jak sme se vo tém už mohli kolikráte přesvědčiť. A jako vrchol všech nestoudností mě z rukouch moj štít hnátem drápatym vytrhnul a pochechtávať se temu začal! Tož taká henebnosť, moj královské štít co ho klanové plátnéř, ctihodné Nimrot, mistrovsky zdělal a mnoha runama a posvátnejma vypodobeníma vopatříl! Párkráte kolem se štítom zakroužil a pak sa jak pára nad hrncom vypařil.

Totok už bulo příliš, již nejni možný vodstranění tohotok Kvadráka ze světa vodkládať. Ihned sem sa sebral a vyrazil do krámu, kde všichni ty vědmácí, čarodějnící a jinčí bezbožníci svoje magický inštrumenty a podobný věci nakupujou. Hnedle sem se tej žínky voptal, že když u ni nakupuje každé magik z vokolí, že by mohla vědít vo nějakom kerej je študovanej přes ty elimenty. Protože jak je písáno v předešlejch kapitolách na teho Kvadráka oučinkuje, enem taká zbraň co v sobě má všechny tyhle elimenty zakutý. A právě také magik co je přes to dělanej nám musí s tým kovánim pomocť. Poradila mě že takovým věcem prej hoví ten čarodějník Garibald, co kvartýruje vo věži v lesích.
Sebral sem svojich věrných a vyrazili s tím Garibaldem na kus řeče. Ten magik byl kopa veselá to sa musí uznať, byl tak liné hubou klapať, že mě mluvil přímo do hlavy a vostatní trpaslíci neslyšeli ani jednoho slova. Až mě hlava třeštila z teheto způsobu rozmlouvaní, ale pomoci nám přislíbil, tož aspoň to. Ale že za to bude něco chtět, tož haby ne, však jeden člověk je hrabivější jak půl tucta trpaslíků, zadarmo ani ráno z pelecha nevylezou. Poudal mě ,že za tu pomoc bude chtět nějaků bichlu obstarať, Kniha Smérti se to má menovat. Tož fujtaksl, ten název za seba mluví, to bylo jasné, že takové spisky se nedajů kůpit na každom rohu. A taky, že jo,nějako magicky vyčuchal, že naposled sa ta kniha v kryptě Alicijskej užívala. Tož tam nás budou čekať teprve pěkný věce..
  • 0

#93 Yoren

Yoren

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 295 Příspěvků:
  • Location:Plzeň - hlavní město piva aneb komu nechutná ma vylágrovaný chutový buňky

Odesláno 22.08.2008 16:15

*Starý trpaslík usedne k hrubě opracovanému dubovému stolu.* Vzkutku neuvěřitelné,jak dlouho tu ten stolec trpíme.*zalamentuje a otevře velkou knihu* Na které je napsáno „Kronika klanu Hromová kovadlina“ . *Počne v knize listovat a zastaví se na jedné ze zašlích stránek* Inu toho roku sem se i Já přidal ke klanu *na staré tváři se na malý okamžik vrátí její obraz,původního mládí* Starče hloupá *oboří se na sebe* Však si toho spousty zažil…*Stará ruka popadne brk z kalamáře a počne psát*

Záznam 12.07.1543 léta Moradinova

K dnešnímu dni,sem se vrátil z výpravy ze sopečného ostrova Krudum. Nabral batohy plné rubicitu a ohnivých opálů. S touto kořistí sem se dostavil do našeho velkého sídla v horách. V tu chvíli nastal šok,v celém komplexu chodeb a siní sem nezastihl ani jednoho příslušníka vlastní rasy! S tím musíme začít hned něco dělat*řekl sem si skoro nahlas*. Naše věhlasné pece na rudu nesmějí zahálet ani kovadliny nesmějí přestat znít zvuky úderů kladiv,jež dávají poznat řemeslný um trpaslíků! Zítřejším dnem začnu rozesílat holuby,aby se všichni bratři a sestry dostavili v den následujícího úplňku do svého sídla. Začneme rozjímat nad přijetím nové krve do klanu,finančních i řemeslných záležitostí klanu,ale hlavně a především o tom kdy nám dá král s královnou dědice!!!

*Pod textem je podepsán*

Yoren rádce krále Orfa,stařešina klanu Hromová kovadlina…
  • 0

#94 OneillekCZ

OneillekCZ

Starší učeň

• Rebel
  • PipPipPip
  • 336 Příspěvků:
  • Interests:Víno, ženy zpěv :)

Odesláno 22.08.2008 18:40

Holubice, bílá jako sníh, přilétne do trpasličí slůje se vzkazem. Ve vzkazu jest psáno:

" My, hrabě Desdichado, velmistr řádu kříže, posílám za sebe i celý náš boží řád srdečný pozdrav Hromové kovadlině.! Poslední léta připlavila ke břehům našeho ostrova mnoho nových událostí. Toto dění mne nenechává již déle chladným a nečinným. Vyzívám proto všechny trpaslíky vašeho vzácného klanu ke společné poradě. Jménem našeho řádu, zvu trpasličího krále Orfa se svou chotí Pindruší a celým zbytkem klanu na hostinu v našem dosavadním tábořišti.

s pozdravem, Desdichado hrabě The Crusaider.... "

* Dopis je z kvalitního papíru, opatřený velikou pečetí s vyraženým křížem a pentlí. *
  • 0

#95 CanisLupus

CanisLupus

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 207 Příspěvků:

Odesláno 03.09.2008 10:57

*Trpaslik placne velkou knihou na stul v hlavnej sieni sidla klanu*
"Je cas zapsat zas neco noveho."
*pripravy si brka a atrament spolu s obcerstvenim*
"Takze najprv namazeme kolecka a kloby."
*zasadne za stol napije sa s prichistaneho krcahu a chiti sa pera ktore namoci do atramentu a zacne premyslat, po chvili premyslania odkvapne kvapka atramentu na stranky velkej knihy*
Po dlhsom premyslani a po povzbudzujucich slovach od Mistra Kallara som sa rozhodol investovat do svojho remesla a postupit vnom dalej. Teda prednedavnom som si ako zatial prvy clen nasho klanu otvoril stanok na mestskom trhovisku v Alicii.
*zamyslene sa zahladi na ohen sviecky predsebou* „Snad nebudem jidiny.“
Pridal som svoje sluzby k stalim trhovnikom ako je Mistr Kallar bez ktoreho pozbudzujucich slov by sa to asi neuskutocnilo. Dalej Pepina, Babule ktore ma ktomu tiez nabadali.
*dopije krcah piva na stole a naleje si novy, zaspomina ako prvy den pri preberani svojho stanku vosiel dnu vsetko s uzasom obzeral, ako po vsetkom prechadzal svojou mozolnatou rukou a nemohol uverit tomu co vidi*
Stanok prevysil vsetky moje ocakavania ktore som mal pri zajednavani si zakazky na vystavbu. Mestsky majstry sa ukazali vtom najlepsom svetle a predviedli svoj um.
*zapocuva sa do ticha a poobzera si prazdnu hlavnu sien sluje*
Mojmu novo nadobudnutemu majetku uz chyba iba MORADINOVE pozehnanie bez ktoreho to nemoze byt dokoncene a uplne...
  • 0

#96 CanisLupus

CanisLupus

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 207 Příspěvků:

Odesláno 10.09.2008 19:46

*po kratkej prestavke v pisani ktoru trpaslik vyplni pojedanim maskrt co ma na stole prepuka mozolnate psty na rukach a narovna sa na stolicke lokne si piva a chiti sa zas pisania*
Stanok v meste je konecne dokonceny a uplny. Obrad zasvetenia kovadliny MORADINOVI vykonal nas Samko Brazda ktory je knazom a hovorcom bohov. Pivo sa dosikovalo z nasej sluje samozrejme.
*trpaslik podvedome siahne po krcahu a napije sa velkymi duskami*
Obrad prebehol tradicne. Vzdanim holdu MORADINOVI a jeho remeselnemu umu. Na krstenie sa pouzili nejake tie pinti piva. Samko hundroval slova polial kovadlinu zlatavim mokom ktoreho zbytok nalial do seba a ja sa pridal. Nakoniec sme si pripili navzajom. Obrad prebehol dobre pretoze do kovadliny udrel velky hromoblesk smerom od hor. Dokonca udrel ten hromoblesk dvakrat co znamenalo jedine a to ze sa kovadliny dotklo MORADINOVE Kladivo Dusi. Viac ako pozehnanie od MORADINA si trpaslici remeselnik nemoze priat.
*trpaslik hodi pero na stol a zatvori velku knihu ktoru odnesie na svoje miesto kde ma byt, zobere zbytky piva do komnaty zastupcou klanu kde zasadne za stolec spievajuc si pesnicky hrubym hrdelnym hlasom az kim sa neroznesie ohromne chrapanie sidlom klanu*

Pesnicky podobneho razenia sa niesli tichom:
Láska
Sbalila mě sličná elfka,
že prý budem špásovat,
byla na mě trochu velká,
nemohlo to pasovat.

Co vám říkat, milí braši -
sotva jsem brnění svlík,
pochopil jsem že jsem v kaši,
já, ubohý trpaslík.

Nestačil jí dlouhý vous,
ani velká sekera,
vzdal jsem tohle rendez-vous,
a ztratil se za šera.

• 0

#97 Nomad19

Nomad19

Neznalý

• Hráč
  • 1 Příspěvků:

Odesláno 29.02.2012 21:54

Thoram sedel v hospudce a bručel si popod vous
"Hromova kovadlina, musim zjistit co se snima stalo. Jesltli je šance že je Rudgar naživu..musim ho najit"
  • 2

#98 Ayko

Ayko

Velmistr

• WB
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3405 Příspěvků:

Odesláno 06.03.2012 09:28

...Hortenzia, clenka Hromovky si popija pivko v stromoradskej krčmičke......
  • 0

#99 CanisLupus

CanisLupus

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 207 Příspěvků:

Odesláno 08.04.2014 22:29

NAVRAT

*Jedného krásneho dna do prístavu pripláva neznáma loď. Jej stavba a veľkosť nepripomína nič čo doposiaľ tunajší obyvatelia mali možnosť kedy vidieť a vyzerá, že ma za sebou dlhu nie jednoduchú plavbu. Paluba je plna bojovníkov v zbrojách. Z lode sa vysunul mostík. Po mostíku prejde na mólo skupina dobrodruhov. Všetci sa iba rozhliadnu a vydaju sa rovno k mestu. Vyzerá to tak, že sa tu vyznajú. Ako posledná vychádza z lode po mostíku na mólo postava nižšieho vzrastu v ťažkej zbroji. Za opaskom ma neobyčajnú sekeru a na chrbte veľký okrúhli štít. Na štíte je vyobrazene kladivo a kovadlina, asi znak nejakého božstva. Postava sa zastaví a rozhliada sa po okolí, pozoruje mesto no pohľadom zamieri rovno k horám. Chvílu ich pozoruje a potom vykroči do mesta. Prechádza pomedzi ľudí v prístave, ktorý postavu pozorujú. Medzi ľuďmi je aj muž ktorý postavu sleduje s neskrývaným  záujmom a vyzerá ako by mu bola povedomá no nemôže sa úplne rozpamätať. Muž sa zadíva a prižmúri oči ako by sa snažil vo svojej mysli nájsť niečo čo sa stalo už dávno ešte keď bol chlapec. Pohľad sa mu upriami na helmu ktorú postava ma na hlave medzi mohutnými ramenami. V tom momente sa mu oči rozšíria poznaním a povie.* 

Klan Hromovej Kovadliny ...

Příspěvek upravil CanisLupus: 20.04.2014 23:13

• 4

#100 CanisLupus

CanisLupus

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 207 Příspěvků:

Odesláno 20.04.2014 23:11

NAVRAT a SPOMIENKY

*Trpaslík kráča mestom a rozhliada sa okolo seba. Všetko sa mu zdá tak známe, povedomé a zároveň neznáme a zabudnuté. Poznáva niektoré miesta a ľudí no všetko to je zahalene hmlou v jeho mysli. Veľa sto ho sú iba útržky spomienok. Nič nie je úplné a jasné. Prechádza cez trhovisko popri  stánku s kovadlinou. Zastaví sa lebo ho k nemu niečo priťahuje. Prečíta si nahlas cedulu .*

Nimrot z Klanu Hromovej Kovadliny nabizi sve platnerske sluzby.

*Upriami svoj pohľad na kovadlinu.  Malí moment sa iba rozhliada po stánku.*

Veď to je môj stánok.

*Chvíľu sa trpaslík prechádza po stánku a všetkého sa dotýka rukou v okovanej rukavici. Zastaví sa pri kovadline.  Zadíva sa na ňu. No predtým než sa jej dotkne si dá dole rukavice. Prechádza po  nej prstami a spomenie si.Spomenie si na zasvetenie kovadliny bohom. Vykonal ho mladý klanový kňaz ktorého meno si nedokáže vybaviť. Trpaslík sa zamračí a prudko sa otočí smerom k horám. Vykročí ráznym krokom rovno von z mesta priamo smerom k zasneženým končekom hôr.*

• 4

#101 CanisLupus

CanisLupus

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 207 Příspěvků:

Odesláno 01.05.2014 17:06

NAVRAT, SPOMIENKY  a DOMOV

*Trpaslík išiel cestou z mesta rovno k horám, cez les a luky. Banditi ktorý sa tu občas ukážu, keď uvideli trpaslíka v ťažkej zbroji buď ustúpili do dier s ktorých vyliezli alebo spoznali ostrie  trpaslíkovej sekery. Na úpätí hor sa zastavil, ovanul ho chladný vietor. Zhlboka sa nadýchol a akoby sa tým nádychom do jeho tela dostal nový život. Keď kráčal horskými cestičkami vyhýbal sa miestam v horách kde mali svoje územie  obri, nebál sa ich no mal iný ciel ako sa púšťať do šarvátok. Trpaslík vkročil na horskú plošinu kde neďaleko v stene hory bol vchod do jaskyne. Vchod nebol vôbec  ničím zvláštny. Bol to vchod do bane kde sa ťaží ruda. Trpaslík vošiel do jaskyne, prešiel okolo vchodu do štôlne odkiaľ je vetšinou počuť zvuky dolovania rudy zo skaly, išiel ďalej  smerom hlbšie do vnútra hôr. Prišiel k veľkej bráne, tá brána nebola ničím zvláštna, vytiahol kľúč na retiazke ktorý mu visel okolo krku. Poťažkal ho v ruke a otvoril sním zámok v bráne, išlo to trochu ťažšie takže zámok je zašlí. Zatlačil do brány ktorá sa ľahko no zo škrípaním otvorila. Nikde nebolo vidieť žiadne svetlo či už z ohňa  sviečky, pochodne alebo ohniska. No Trpaslík svetlo nepotrebuje, v jaskyni v tme vidí skoro tak dobre ako ľudia na dennom svetle. Vkročil dnu.*

Som Doma.

• 3

#102 CanisLupus

CanisLupus

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 207 Příspěvků:

Odesláno 03.05.2014 23:28

NAVRAT, SPOMIENKY, DOMOV a NOVY ZACIATOK

*Trpaslík kráčal vstupnou halou klanovej jaskyne, ozvena jeho krokov sa ozývala tmou. Nikto tu nebol aby ho privítal, alebo aspoň zastavil a opýtal sa ho kto je a čo tu hľadá. Kráčal ďalej a obzeral sa okolo seba, rozpoznával obrysy veci ktoré vyzerali ako by ostali tam kde ich videl keď tu bol naposledy. Prešiel okolo sudov s pivom ktoré stali pri vchode pre tých čo sa vrátili domov z ciest aby sa mohli hneď osviežiť. Ďalej prešiel okolo ohrady pre poníky, žiadny tam nestál a aj seno tam nebolo. Ďalej prešiel okolo vyhne s nákovou kde pracoval niekedy ešte sám kráľ. Zastavil sa pri vyhni a položil na ňu ruku, vyhňa bola úplne vychladnutá. Minul zbrojnicu s cvičiskom pokračoval ďalej až prišiel k ďalšej bráne. Zhlboka sa nadýchol, otvoril ju. Vo veľkej sieni ho  znova privítala iba tma a ticho, pamätal si ešte časy keď sa tu hodovalo a sieňou sa ozýval spev. Išiel ďalej rovno ku komnatám, keď prišiel pred zdobené dvere zastavil sa a zaklopal, keď sa dlhší čas nič nedialo skúsil kľučku, no dvere boli zamknuté.*

Kráľ a jeho róba tu nie je.

*Buchol päsťou do dverí, nie z hnevu ale zo sklamania. Odvrátil sa od kráľových dverí a pokračoval k ďalším, pripravil si svoj kľúč, zastavil sa, no keď už chcel dvere odomknúť všimol si že to nie je treba, boli otvorene, prudko dvere otvoril. No zas ho privítali iba terajší obyvatelia tma a ticho, vošiel do komnaty, prišiel k neveľkej truhlici ktorá stala pri jednej z posteli, vzal sviečku z truhlice a zapálil ju, sviečku potom položil na stôl uprostred komnaty. Na stenách sa roztancovali tiene.*

Nikta tu nie je. Všetci sú preč a vyzerá to tak, že tomu tak je už nejaký ten ciklus.

*Trpaslík buchol zovretými päsťami do stola, chvíľu tak stál a premýšľal. Zrazu sa napriamil a zhlboka sa nadýchol.*

No ňišt piesok sa sype ďalej. Povinnosť, zodpovednosť a česť klanu sú tu stále. Pokaď bude žiť čo len jeden z nás tu aj vždy budú.

*Trpaslík rýchlim krokom vyšiel von z jaskyne a zamieril späť do mesta. Premýšľal o správe ktorú dostal od svojho brata tesne predtým ako sa vydal domov. Chcel sa rozprávať o niečom veľmi dôležitom, čo by sa nemalo odkladať...*

Je čas pokračovať tam kde som skončil predtým ako som odišiel.

*Zarazil sa.*

Nie také to už asi ňikda nebude. Je čas na nový začiatok.

ERB_Klanu_Hromova_Kovadlina.jpg

Příspěvek upravil CanisLupus: 04.05.2014 00:12

• 3

#103 CanisLupus

CanisLupus

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 207 Příspěvků:

Odesláno 13.05.2014 19:56

*Trpaslík prikráčal k veľkému stolu v hlavnej sieni sídla klanu s veľkou knihou v rukách. Položil knihu na stôl, priniesol aj flakón s ktorého trčal brk a zasadol na svoje miesto vedľa trónu kráľovnej na svoje miesto z Kráľovej vôle  tretieho zástupcu.*

Som moc zvedavý čo sa stalo kým som bol preč.

*Trpaslík otvorí knihu na mieste so záložkou ktorá ma tvar dračej hlavy a pozrel si posledné zápisky. Prekvapene si obzerá posledný zápis v knihe ktorý písal on sám.*

Keby som nevedel, že so bol tak dlho preč myslel by som si, že som nikdy neodišiel a nič s toho čo som prežil sa nestalo.

*Trpaslík sa pozerá na prázdne stoličky okolo veľkého stolu až mu pohľad ostane na kráľovom tróne.*

Čo sa len stalo, že vôbec nič nie je zaznamenane?!

*Trpaslík si prezerá dôkladne veľkú knihu, prevracia stránky či náhodou niečo neušlo jeho pozornosti. No nič nenachádza.*

No nič teda budem pokračovať tam kde som skončil. Aby bolo všetko zaznamenané pre tých čo prídu po mne.

Přiložené soubory

Příspěvek upravil CanisLupus: 13.05.2014 20:02

• 1

#104 CanisLupus

CanisLupus

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 207 Příspěvků:

Odesláno 09.01.2015 22:21

*Trpaslík placne velku knihu na stol v hlavnej sieni sidla klanu. Sienami klanoveho sidla sa rozlahne tupa rana ako kniha dopadla na stol.*

Take ticho ach.

*Trpaslik si povzdichne a aj jeho povzdych sa rozlieha prazdnymi sienami.*

Aj moj prd tu teraz znie ako uder Moradinovho kladiva na kovadlinu.

*Vedla knihy si prisunie z jednej strany husy brk namoceny vo flakone plnom atramentu a zdruhej strany si postavy na stol krcah plny piva. Posadi sa na svoje miesto za stolom hned vedla prazdneho Kralovho Tronu a porozhliadne po ostatnych prazdych miestach. Vytiahne brk z flakónu a začne písať.*

Přiložené soubory

• Přiložený soubor  1a.jpg   1.02MB   0 Počet stažení
  • Přiložený soubor  1b.jpg   815.72K   0 Počet stažení

Příspěvek upravil CanisLupus: 09.01.2015 22:49

• 0

#105 CanisLupus

CanisLupus

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 207 Příspěvků:

Odesláno 09.01.2015 22:23

*Trpaslik odlozi brk do flakonu s atramentom a chiti krcah plny piva. Poriadne sa napije, potom polozi krcah spat na stol.*

Ked to otom druidovy a lese poviem svojmu bratovi Kimrotovi asi nebude nadseny.

*Trpaslik sa nepritomne zamyslene pozera do tienov sluje.*

Aj moji bratia sa zmenili.

Dimrot zacal travit vela casu v meste. Ponuka svoje sluzby knaza a ranhojica. Predtym ho dostat do mesta nebolo skoro ani mozne.

Gimrot zacal vyhladavat nebezpecenstvo. Zucasnuje sa vsetkych moznych vyprav len aby uskodil zlu ktore sa plizi vsade okolo a pije omnoho viac. Predtym sedel casto u Maugrima a pomahal ogarom ako pravy Trpaslici Obranca a bojovy knaz. Sice ani vtedy nepil omoc menej.

*Trpaslik sa hlasno zasmeje.*

Vlastne si ani nepamatam kedy moj bracho Gimrot nepil. Ked sa narodil a otec ho vzal na ruky aby ho ukazal a on mu pri chvilkovej otcovej nepozornosti vypil polku krcahu ktori otec drzal v druhej ruke.

*Trpaslik sa s usmevom na tvari napije z krcahu piva. Polozi pomali krcah na stol uz bez usmevu.*

Najviac sa vsak zmenil nas najmladsi Kimrot.

*Trpaslik zoberie do ruky krcah s pivom a pohodlne sa opre zamyslene do v kresla*

Kimrot je iny ako som ho poznal. Bol vzdy nezavysli nenechal sa nicim a nikim, ovplivnit a ovplivnit pri rozhodovani. Jednal s chladnou rozvahou a nestrannostou. Ale odkedy sme sa vratili je iny. Odkedy sme zistili ze vsetci z klanu su prec a nikto nevie co sa snimi stalo sa v zmenil. Stal sa zneho putnik a podivin estevetsi ako uz i tak uctievaci Thard Harra medzi Trpaslikmi su. No nic, kam to speje sa len ukaze. 

*Trpaslik odlozi krcah s pivom a chiti do ruky brk a zacne pisat.*

Přiložené soubory

• Přiložený soubor  2a.jpg   861.4K   0 Počet stažení

Příspěvek upravil CanisLupus: 09.01.2015 22:42

• 0

#106 CanisLupus

CanisLupus

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 207 Příspěvků:

Odesláno 09.01.2015 22:25

.

Příspěvek upravil CanisLupus: 09.01.2015 22:39

• 0

#107 CanisLupus

CanisLupus

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 207 Příspěvků:

Odesláno 09.01.2015 22:31

*Trpaslik sa zahladi na dvere do kralovskej komnaty.*

Ani Ten najlepsi lapka sa do tych komnat nedostane bez kluca. Skoda.

*Trpaslik si povzdychne.*

Kral Orf mal uctihodnu kniznicu a zbierku starych knih. Ale nastastie som nasiel aspon tie vzacne zvazky v miestnosti kam aj kral chodieva sam.

*Trpaslik zacne pisat dalej*

Přiložené soubory

• Přiložený soubor  3a.jpg   879.87K   0 Počet stažení

Příspěvek upravil CanisLupus: 09.01.2015 22:31

• 0

#108 CanisLupus

CanisLupus

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 207 Příspěvků:

Odesláno 09.01.2015 22:34

*Trpaslik prestane pisat aby si urovnal myslienky.*

Nase Klany sa respektuju aj ked vstahi medzi sebou mame zlozite. Jeto krehky mier ale je. Vetsina Trpaslikov v oboch Klanoch ho respektuje no vyzvy na suboje boli na dennom poriadku, ci si uz dokazovali kto je lepsi so sekirov alebo v piti piva najme Holobriadkovia sa preukazovali najhorkejsou krvou. Pocas mojej poslednej navstevy som mal iba jeden suboj so sekirou a dva v piti piva. Asi zoberiem zo sebou mojho mladsieho brata Gimrota prepije ich vsetkych.

*Trpaslik sa pusti do dalsieho pisania*

Přiložené soubory

• Přiložený soubor  4a.jpg   890.48K   0 Počet stažení

• 0

#109 CanisLupus

CanisLupus

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 207 Příspěvků:

Odesláno 09.01.2015 22:47

*Trpaslik prestane pisat.*

Chvilu pred nasim prichodom vyhnali zo svojich sieni lapkov co im chceli vybrat truhlice. Boli poriadne podrazdeny ked sme sa tam zjavili a uz to islo. Holobriadci boli najezeny ako krtkovia pred namluvami nejakej robe. Chceli vypustit paru a starsi im v tom nebranili. Ani vysvetlovanie nasich dovodov navstevy nepomohlo. Taku nakladacku sme s bratom nedostali ani nepamatam. Asi naposledy od mamci ked nas pristihla ako bereme z otcovych zasob liehovinu a to som sa akurat naucil chodit a bracho este liezol po stiroch. Vyhodili nas. Keby sme neboli z Hromovej Kovadliny neviem, neviem ako by sme skoncili.

*Trpaslik zacne dalej pisat.*

Přiložené soubory

• Přiložený soubor  5a.jpg   939.37K   0 Počet stažení

• 0

#110 CanisLupus

CanisLupus

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 207 Příspěvků:

Odesláno 09.01.2015 22:48

*Trpaslik prestane pisat a hodi brk na stol vedla knihy. Vezme krcah s pivom a vyprazdniho az do dna a s prazdnym krcahom buchne o stol.*

Vdaka navsteve u bardov som si rozsiril vedomosti o Mestskej Poziarnej Hliadke, precital som si pribehy o Hraniciarovi Balaskovi, Alexovi Romanovovi a dalsie no aj tak som nic zaujimave nanesiel. Pytal so sa aj tych dlhanov kriklunov kejkrilskych Frana a Siriona aj Spravca Kniznice Aramil nevedeli nic zaujimave. Niekto nieco vediet musi o tej Izbelah. Este to by tak bolo Ostrov oslobodime od tej Demonskej havete a sup mame novu pani co vladne temnym mecom co dobre bytosti nerobia. Budem patrat dalej. Pojdem navstivit Garibaldovu Vezu. Carifukovia najcastejsie vedia viac ako ostatny.

*Trpaslik necha vsetko na stole a postavi sa. Porozhliadne sa po prazdnych miestach okolo stolu a povzdychne. Otoci sa a odide od stolu rovno do svojej komnaty aby sa vystrojil na cestu.*

• 0

#111 CanisLupus

CanisLupus

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 207 Příspěvků:

Odesláno 10.02.2015 21:34

*Prazdnou jaskinou zazneju kroky tazkych okovanych ciziem. Trpaslik drziaci horiacu pochoden pride k velkemu stolu na ktorom lezi otvorena velka kniha. Vsetko ostalo tak ako to tu nechal. Zapali najblizie pochodne vo velkej sale okolo velkeho stola. Z vacku na opasku vytiahne sviecku a da ju do svietnika pred Kralovim Tronom a zapali ju.  Prejde k pultu na ktorom je velky sud s pivom a zlozi si tam vystroj, vezme z pultu do ruky krcah a naplniho pivom zo sudu. Naplneni krcah polozi vedla zapalenej sviecky na velkom stole pred Kralov Tron. Zavrie oci a odrieka kratku modlitbu.*

Ews vel dormark. (Kladivo a Kovadlina.)

Moradin telortor baraklartor. (Moradin kovac dusi ochranuj nase duse.)

Dwar arglargul. Dwar mangul. Dwar araudek. (Trpaslici zvitazia. Trpaslici zotrvaju. Trpaslici budu rast.)

Moradin arglar ews kagel barakbeltor. (Moradin ochranne mava svojim kladivom nad nasimi dusami.)

*Trpaslik si sadne za stol pred knihu a premieta si udalosti z nedavneho stretnutia.*

Konecne som sa stretol s Timom malim chlapakom s velkym kladivom. Bolo to zaujimeve stretnutie. Ale ako v poslednom case casto viac zahalilo ruskou tajomstiem a nevedomosti ako objasnilo. Stretnutie prebehlo v noci na trhu v Alicii. Po kratkom rozhovore ked sa nam zdalo ze tma okolo nas hustne a stahuje sa blizie aj napriek svetlu pochodni presunuli sme sa do Maugrima. Ale aj tam sa zacali zbiehat podivuhodne osoby. Necitili sme sa tam bezpecne a dam polovicu brady zato ze to bolo koli tomu ze som sa zacal vypitovat na Izbelah. Tak nas Timova kamoska pomocou kuzel premiestnila na jeho lod. Tam sme nas rozhovor v dokoncili.  Spet som sa dostal zas pomocou kuzel. Aj tak som sa ale nemohol zbavit pocitu ze som sledovany, svrbela ma rit medzi polkami a to je vetsinou predzvest zleho alebo mozno iba zly pocit s tolkeho carifukovania. Predsa len este moj Ded rozpraval prihody otom ako Trpaslikom co sa oddavali carifukovaniu z riti trava narastla. Ci uz aj mne tam nieco neklici.

*Trpaslik sa pri poslednej spomienke usmeje no hned zas zvaznie a zacne sa skrabat na riti, potom zacne pisat do velkej knihy.*

Příspěvek upravil CanisLupus: 10.02.2015 21:43

• 0

#112 CanisLupus

CanisLupus

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 207 Příspěvků:

Odesláno 10.02.2015 21:36

*Trpaslik odlozi brk vstane od velkeho stola, pozbiera svoje veci s pultu, pozahasuje pochodne a vyda sa na cestu von z jaskine. Pri odchode sa este pozrie na horiacu sviecku.*

Morndindauble her. (Nieco ako prislovie/prisaha, dat najvetsiu cenu, obetovat svoj vlastny zivot...)

Příspěvek upravil CanisLupus: 10.02.2015 21:45

• 0

#113 CanisLupus

CanisLupus

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 207 Příspěvků:

Odesláno 10.02.2015 21:40

*Trpaslik pride ku stolu vo velkej sieni. Poobzera sa okolo seba. Horiacu pochoden ktoru drzi v ruke zastrci do najblizsieho drziaku. Svoju vystroj iba pohodi na velky stol a usadi sa. Zoberie brk na pisanie a opriesa  v kresle zahlbeny do svojich myslienok.*

Zaujimava to navsteva u toho carifuka Garibalda. Taketo udalosti ma iba presviedcaju otom ze carifukovia su proste ina nedoverihodna sorta. Pokec s nim nic neobjasnil furt si trepal iba to svoje, ze chce iba citat a byt sam. Ked sme sa ho pitali na mynulost trocha sa rozhovoril o vojne proti demonom ale potom mlel dokola iba o Aragose, Zorathusovi a nejakom jeho zradnom priatelovy ktory bol zaujimavy no nic ine neprezradil, kto vie ci to bude niekto dolezity. Jednoducho cudak. Dovolil nam nahliadnut do velkej kniznice no ked sme tam s brachom nic dolezite nenasli, hlavy nam trestili od tolkej mudrosti, ze az brachovy z usi chlpi rastli a mna rit zacala zas svrbet. Rozhodli sme sa pokukat sa po tej jeho vezi. Nechcel nas sice nikam dalej pustit a varoval nas no mi sme ho nepocuvli. Hned ako zaliezol do tej svojej komnaty zacali sme snorit. No ani nase Trpaslicke schopnosti nam nepomohli a hned sme aj dosnorili ked sme vselijake nastrahi pospustali, urcite boli magicke. Ked sme sa odtial dostali s nemalimi problemami masirovali sme hned prec.

*Trpaslik otvori flakon z atramentom a zacne pisat.*

Přiložené soubory

• Přiložený soubor  7a.jpg   731.11K   0 Počet stažení

Příspěvek upravil CanisLupus: 28.02.2015 13:48

• 0

#114 CanisLupus

CanisLupus

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 207 Příspěvků:

Odesláno 28.02.2015 13:53

*Trpaslik dopise, odlozi brk a zatvori flakon s atramentom. Pozbiera si svoju vystroj, vezme pochoden

z drziaku a vykroci smerom k vychodu.*

Příspěvek upravil CanisLupus: 28.02.2015 13:54

• 0

#115 CanisLupus

CanisLupus

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 207 Příspěvků:

Odesláno 15.03.2015 12:31

*Trpaslik vojde do sluje svojho klanu. Po ceste hlbsie do hlbin hory a svojho domova zapaluje pochodne na stenach. Kraca sice rozhodne no jeho krok je neisty. Ide rovno do komnat zastupcov klanu. Vojde dovnutra a vystroj zo seba zhodi na zem vedla svojej postele, pritom skrivy tvar bolestou no nevida ani hlasok. Porozhliadne sa po komnate a jeho pohlad mu padne na flasku ktora je polozena na stole.*

Snad mi Bulik odpusti ked pouzijem jeho medicinu ale budem ju vcil potrebovat. Pivo na toto nepostaci.

*Trpaslik vytiahne zo svojej vystroje lekarnicku, prikraca k stolu kde sa pomali usadi do kresla so skrivenou tvarou od bolesti. Chiti do ruky flasku zo stola a poriadne sa napije. Po nejakej chvili si zacne osetrovat rany po celom tele. Popritom si pospevuje pesnicky s obcasnym prerusenim koli belestivemu osetrovaniu ran.*

• 0

#116 CanisLupus

CanisLupus

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 207 Příspěvků:

Odesláno 15.03.2015 14:22

*Trpaslík vide z komnát zástupcov klanu. Pozrie sa na dvere do kráľových komnát a zaklope v očakávaní, že sa niekto ozve, skúsi dvere otvoriť, no sú stále zamknuté. Po chvíli sa pomalým krokom vydá k veľkému stolu v hlavnej sále, kde sa usadí rovno k veľkej otvorenej knihe. Pohľad upriami na krvavú škvrnu ktorá začína presakovať z obviazanej rany na ľavej nohe a hneď si pripomenie.

Hľadanie ma zaviedlo až skoro úplne na juh. Minul som Údolie Tieňov a namieril som si to to rovno do Pevnosti Červeného Draka. Pri bráne som stretol Talda ktorý ako vždy chcel každého len nakopať do riti. Keďže sním nebola rozumná reč a dnu ma nepustil aj po snažení vysvetliť dôvody mojej návštevy našiel som si inú cestu. No hneď ako som sa vyšural na povrch v pevnosti prvý strážnik ktorý ma zmerčil ma šupol do arestu. Nestihol som povedať ani svoje meno. V areste sa so mnou nik nechcel skecnúť ani slovko. Až po nejakej po niekoľkých dňoch a par mojich spevoch sa ukázala Veliteľka z Pevnosti. Po krátkom rozhovore o dôvodoch mojej návštevy, že som prišiel zistiť aká situácia tu na juhu je a že hľadám druhov ma magikusovským trikom vzala rovno k Údoliu Tieňov. A tam sa to poriadne rozbehlo.

*Trpaslika zaboli rana na hlave, ta bolest mu pripomenie ako knej prisiel.*

Hned ako sme sa vynorili s magickeho vyru da sa povedat, ze rovno zo zdvihnutim stitom do bojovej vravy. Boj uz naplno prebiehal Vojaci z Dracej Pevnosti celili utoku demonov. Boj to bol kruty a nelutostny Demoni nebrali zajatcov a bojovali aj napriek tazkym zraneniam az dokonca. Vojaci z Pevnosti Cerveneho Draka tiez bojovali statocne, ked mali prevahu na bojovom poli felcary a knazi lifrovali ranenych do bezpecia inac boli nelutostne kantreny. Nejeden krat som sa ocitol aj ja na zemi a keby nebolo statocnosti Vojakov a Knazov z Pevnosti Cerveneho Draka asi by som uz popijal zlatavy Mok v Moradinovych sienach.

*Trpaslik si drzi so skrivenou tvarou od bolesti obviazanu ranu na hlave. Chce sa postavit od stola no prudka bolest z obviazanej rany na bruchu po posadi spat za stol az si buchne bolavu hlavu o hranu stola. Zhlboka dycha.*

Ked Demoni utok na chvilu ustal. S Vojakmi, Felciarmi a Knazmi z Pevnosti Cerveneho Draka sme ranench druhov v zbrani pozbierali z bojoveho pola a sikovali ich do bezpecia. No klud netrval velmi dlho, iba do chvile kym sme nezaculi bojovy pokrik Demonej havete. Utok prisiel prudko a Demoni si priviedli svojich mocnejsich. Boli vetsi ako jazdec na koni. Zatlacaly nas aj napriek nepolavovaniu v boji pomali ale iste spat. Ked uz to vyzeralo zle Katarina Velitelka z Pevnosti Cerveneho Draka sa vzniesla k oblohe a tam sa premenila na Cervenu Dracicu ktora zniesla na Demonov ohnivu skazu. Vojaci povzbudeny a s novym odhodlanim pustili sa do pobijania nepriatela. Vtom sa zrazu objavil Sakra Velky Demon bol vatsi ako ten najvatsi drak ktoreho som za cely svoj zivot videl a to som uz videl nejedneho. Zacal kosit obrancov ako by boli obilie. Ked som sa mu postavil ja zo stitom v ruke.

*Trpaslik sebou prudko trhne ked sa mu bolestne pripomenie obviazana velka rana na predlakti lavej ruky.*

Stit a brnenie mi prerazil ako by som v ruke nic nedrzal a bol obleceny iba v nocnej koseli. Keby nebolo Velitelky Katariny ktora sa pustila do Demona vo svojej Dracej podobe a vojakov ktory ma odtiahli z dosahu Demona neviem, neviem. Bol to Titansky boj no nevyzeralo to dobre Velitelka z Pevnosti Cerveneho Draka zacala mat problemi celit Demonovym utokom . Vojaci necakali a poslali posla do Pevnosti abi povolali posili a Obrancov. Mi ostatny sme zacali na Demoniu havet dorazat zo vsetkych sil ktore nam ostali. Demoni nas postupne pobijali no mi sme neustupovali. Zrazu Cervena Dracica klesla k zemi. V tom vsetka nadej pohasla a vsetko sa zdalo byt stratene. No v okamihu v ktory sme uz nedufali sa od pevnosti vzniesol bojovy pokrik a trubenie bojovych rohov. Prichadzali posily. Na cele posil bezali Obrancovia Urebrin, andelska slecna Satu, Mistr Cechu Obsidianovych Holi a iny ktorych mena som nepoznal. Divny Temny Elf, Ogar s divnou spicatou capicu velila im Pani Isbelah. Po prichode na bojisko sa rovno pustili do demonov. Boj to bol nelutostny ani jedna strana nepoznala zlutovanie. Skoro vsetka demonia havet bola pobita ostal uz len Ten Sakra Velky Demon ktory mal okolo seba nespocet tiel mrtvych vojakov z Pevnosti. Vsetci obrancovia ktory ostali sa na Velkeho Demona vrhli naraz ako jeden muz. Demon sa napriek usiliu vsetkych zdal byt nepremozitelny. Preto Mistr Cechu Obsidianovych Holi pouzil aj ked s velmi nerad specialne mocne kuzlo a povolal Diabla. Diabol sa pridal ku zbytku Obrancov v boji proti tomu Sakra Velkemu Demonovy. Na bojisku sa objavili aj hrdinovia z mesta ak sa hrdinmi daju vobec nazvat lebo ked zmercili o aky boj ide dali do zajacich. Po tazkom boji ktory pre nas obrancov nevyzeral dobre ten Sakra Velky Demon bol porazeny a jeho esencia sa vratila do sfery z ktorej bol povolany. Vojaci a Obrancovia z Pevnosti Cerveneho Draka po boji pozbierali ranenych a pochovali svojich padlich. Medzi velmi vazne ranenymi bola aj Velitelka Katarina o ktoru sa este na bojisku zacali starat nejlepsi ranhojici. Ked boli raneny odneseny do bezpecia, mrtvy pochovany a dalsie posili vojakov z Pevnosti Cerveneho Draka zapocali svoju hliadku koli obrane nasho ostrova som sa vydal aj ja na cestu domov.

*Trpaslik sa narovna za stolom vo velkej sieni a chiti do ruky brk ktory namoci do atramentu vedla velkej knihy a zacne pisat.*

Přiložené soubory

• Přiložený soubor  8a.jpg   776.96K   0 Počet stažení

• 2

#117 CanisLupus

CanisLupus

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 207 Příspěvků:

Odesláno 15.03.2015 14:28

*Trpaslik odlozi brk a postavy sa od stola s bolestivym povzdychom. Odchadza od stola a z velkej siene.*

Este je vela prace ktoru treba vykonat.

*Trpaslik sa pozrie na svoje mozolnate ruky a skusmo ich zatina do pasti. Pritom krivy tvar od bolesti.*

Nie je to az tak strasne, uz bolo aj horsie. Musim si opravit vyzbroj.

*Odchadza do kovacskej dielne v sluji. Po chvili sa zacne sienami ozivat rozduchavanie vyhne a klepanie kladiva o kovadlinu.*

Příspěvek upravil CanisLupus: 15.03.2015 14:30

• 0

#118 CanisLupus

CanisLupus

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 207 Příspěvků:

Odesláno 01.05.2015 22:34

*Sienami klanovej sluje sa rozliehaju kroky. Do hlavnej siene vojde Trpaslik v plnej zbroji, zamieri rovno ku knihe polozenej na stole. Odlozi si vystroj vedla seba na stol a stolicku. Zapali pochodnou sviecku na stole a pochoden zastrci do drziaku na stene. Zasadne si na svoje miesto za stolom, prisunie ksebe blizsie flakon s atrmentom a chiti do ruky brk na pisanie.*

Ani neviem kde zacat, ale treba to zaznamenat lebo nas caka velka vejprava. Po bojoch na juznej hranici v Udoli Tienov som sa vykuriroval. Po nejakom case som sa rozhodol, ze pojdem do Pevnosti Cerveneho Draka zas na skusmo juknut. Hned ako som sa objavil pri Prievoze narazil som na patrolu z Pevnosti. Stahovali sa z hranice koli postupujucim hordam Demonakov. Pridal som sa knim. Ustup to bol rychli no i tak nas Demonaci dostihli pri moste pred Pevnostou. Zacal boj, Demonakov bolo vela a zacali sme presile podliehat. Nastastie sa z nicoho nic objavila Devecka Satu a Demonakov nam pomohla odrazit svojimi carifukackymi trikmi. No Demonaci sa rychlo prihnali znovu. Boj bol nelutostny zatlacili nas az k branam Pevnosti, tam sa objavila Isbelah a spolocnymi silami sme Demonak odrazili. Po boji sme pozbierali ranenych a pobrali sme sa do Pevnosti. Ked sa otvorila brana naskitol sa mi velmi nemyli pohlad. Nadvorie Pevnosti Cerveneho Draka bolo plne stanov a pristreskov, kazdy volny plac bol vyuzity. Felcari sa starali o ranenych, knazi sa starali o umierajucich, panoval tu velky zhon a ruch. Velka brana sa za nami zavrela no este nezapadla ani zavora a uz vojaci z hradieb kricali na poplach, ze sa blizia Demonaci. Vseci boja schopny Vojaci ihned utekali na hradby branit Pevnost. Chcel som sa knim pridat no bol som poziadany aby som pomohol felciarom, roznieslo sa, ze moje felcarske schopnosti su tak dobre ako sa viem ohanat sekiru. Takze som sa zacal starat o ranenychy vojakov. Nejeden odcenil moje nemale zasoby piva a naslo sa aj nieco tvrdsie.

*Trpaslik sa zrazu postavy od stola, brk pohodi vedla knihy a prejde k pultu na ktorom je narazeny sudok s trpaslicim pivom. Nacapuje si do jedneho z pripravenych korbelov. Opre sa pult a zchutou sa napije.*

Vojaci na hradbach bojovali s Demonakmi utociacimi na pevnost. Znicoho nic vznikol na nadvori strasny rozruch a objavil sa tam jeden z Demonov. Nastal strasny zmetok no zrazu sa z jasneho neba zabliskalo a blesk spalil Demona na popol. Z hradieb dobehla Devecka Satu a snou Isbelah to oni znicili Demona. Utekali sme zistit co sa stalo a odkial sa v pevnosti nabrala ta potvora. Vojaci nam povedali, ze jeden raneny vojak sa premenil na toho Demona. Isbelah zacala hovorit nieco o posadnutosti a ihned povolala pomoc. Prisli Dolir, Heroun, Gook, Wievel, Gabriel, Tadalah, Bordel, Jan Cerny, Harris teda aspon tak mi boli predstaveny snad som nikoho neprekrstil a nezabudol som na niekoho. Na nadvori nastal este vetsi zmetok a vsetsi raneni boli prehliadany ci sa unich neobjavia naznaky. Isbelah hovorila o posadnutosti ako dalsom triku Temnaka. Kim sme prezreli vsetkych na nadvori objavili sme este troch vojakov ktori bohuzial nemali uz nadej.

*Trpaslik pozdvihol korbel.*

Na vase zdravie bratia v zbrani. Za svoju statocnost ste si takto umriet nezasluzili.

*Trpaslik vyprazdni korbel do dna. Nacapuje si zo sudka plny korbel a s korbelom v ruke sa posadi k stolu.*

Ked sme spolocnymi silami zabili posledneho posadnuteho, Demonaci utociaci na Pevnost sa stiahli. Po boji sme sa zas spolocne postarali o ranenych. Musel som sa vratit do Alicie aby som zvestoval nove spravy. No pred Pevnostou boli hordy Demonakov takze ma odviedli von z pevnosti rovno do Piratskeho pristavu odkial sa lodou mozem vratit na sever ostrova. Stretol som sa aj Corneliom Piratskym Kapitanom no jemu moc do reci nebolo a ja som nemohol stracat cas. Nastupil som na prvu lod ktora sa plavila na sever.

*Trpaslik polozi korbel na stol. Chiti do ruky brk a namoci ho do flakonu s atramentom. Zacne pisat do velkej knihy*

Přiložené soubory

• Přiložený soubor  9a.jpg   803.25K   0 Počet stažení

Příspěvek upravil CanisLupus: 01.05.2015 22:37

• 0

#119 CanisLupus

CanisLupus

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 207 Příspěvků:

Odesláno 02.05.2015 10:25

*Sienami sa zacalo ozivat buchanie. Trpaslik sa zapocuval.*

Sakra koho sem predkovia nesu.

*Trpaslik odlozi brk na stol vedla knihy. Postavy sa od stola a vytiahne horiacu pochoden z drziaku na stene. Vyda sa smerom ku vchodu do sluje. Pri dverach z velkej siene sa zastavy, vrati sa spet ku stolu z ktoreho si vezme svoju sekiru. Potazka ju v ruke a zasunie za opasok.*

Certiska nikda nechrapu a Trpaslik nikda nevie...

*Trpaslik sa raznym krokom vyda ku vchodu do sluje s rukou polozenou na sekire za opaskom. Zaspomina ako sekiru dostal.*

Bol to dar od samotneho Krala Orfa a ostatnych zastupcov. Sam Kral ju osobne ukoval v Klanovej Kovarni z Mithrilu.

*Trpaslik pride k velkym dveram. Pozrie sa von tajnym priezorom. Ked uvidi postavu stojacu pred dverami objavy sa mu na tvari uskrn. Otvori velke dvere. Pred vchodom do sluje stoji urasteny Trpaslik. Trpaslik nema na hlave helmicu, stit ma na ponose na chrbte a kladivo za opaskom. Trpaslik ma na hlave presediveli hreben vlasov a cez oko ma pasku. Trpaslici na seba chvilu mlcky pozeraju. Zrazu obaja naraz rozpriahnu ruky a na tvarach sa im objavia siroke usmevy v ktorych chiba nejeden zub. S hromovym rehotom sa obimu a poplacavaju sa po ramenach.*

Vitaj Brachu. Dobre som hovoril, ze koho to sem predkovia nesu. Urcite Ti zas iba vysmedlo ty stary sud.

*Jednooky Trpaslik sa prestane smiat. Zatvari sa velmi vazne.*

Aky som Ti ja stary sud.

*Jednooky Trpaslik sa hned vsak uskrnie.*

Jasne, ze vysmedlo ale nie iba. Nesiem spravu.

*Trpaslik pozdvihne jedno obocie a zadiva sa na jedno okeho Trpaslika.*

Tak pod usadime sa a napijeme sa aby sa ti lepsie mlelo pantom.

*Trpaslici vojdu do sluje a zatvoria za sebou velke dvere. Pomalimy krokmi sa vydaju do velkej siene. V sieni Trpaslik pozapaluje pochodnou viacej sviecok a inych pochodni na stenach v drziakoch, potom pochoden vrati do drziaku odkial ju predtym vzal.*

*Jednooky Trpaslik si to rovno zamieri k pultu s narazenym sudkom. Nacapuje si korbel plny piva a jednym nadychom ho vypije.*

Ach konecne prave Trpaslicie.

*Jednooky Trpaslik pozrie na korbel potom na sudok, zas na korbel a potom zas na sudok. Korbel polozi na pult vedla sudku a zobere si cely sudok ktory polozi na kraj velkeho stola rovno pred seba. Zhodi zo seba vystroj vedla stolicky na ktoru si zo zuchnutim sadne.*

Tak a ja som pripraveny podat Ti spravu ktoru Ti nesiem.

*Trpaslik si zobere od knihy svoj plny korbel a posadi sa na kraj stola rovno oproti Jednookemu Trpaslikovy.*

Tak ocuvam.

Přiložené soubory

• Přiložený soubor  10a.jpg   842.01K   0 Počet stažení

• 0

#120 CanisLupus

CanisLupus

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 207 Příspěvků:

Odesláno 08.05.2015 01:01

*V sluji sa oziva hromove duetne chrapanie. V hlavnej sieni spia dvaja Trpaslici. Jeden Trpaslik spi divne pokruteny cez dve stolicky a prednim na velkom stole je otvorena kniha. V ruke este drzi prazdny korbel. Pivo si rozlial rovno pod seba. Druhy jednooky Trpaslik spi vyvaleny na znak pod stolom. Nad nim na stole je narazeny sudok piva sktoreho uz len pomali kvapka. Kvapky dopadaju jednookemu Trpaslikovy rovno na hrudny plat brnenia. Stolicky okolo neho su rozhadzane.*

Chrrrrr, grrrrr, pfffff, kvap, kfffff.

Grrrrr, chrrrrr, kfffff, kvap, pfffff.

*Duet dvoch Trpaslikov je preruseny zvukom ktory pripomina silne prasknutie bicom. V hlavnej sieni sa na mali moment rozziari jasne svetlo. Trpaslik sa trhnutim prudko prebudi, posadi sa na stolicke. Obzrie sa pomali okolo seba. Na stole su dohorene sviecky. Pred Trpaslikom je otvorena velka kniha, vedla knihy je prevrateny flakon na atrament aj s brkom na pisanie. Atrament sa rozlial po stole smerom od Knihy. Trpaslik si oddychne a napravy prevrateny flakon, potom sa rozhliadne dalej po velkej sieni. Vsimne si jednookeho Trpaslika leziaceho pod stolom. Trpaslik sa usmeje, potom sa chiti za hlavu.*

Ach to zas bolo.

*Trpaslik si vsimne postavy stojacej v tieni velkej siene. Ztuhne a hned pohladom zacne okolo seba hladat sekeru ci ju ma nadosah, vsimne si ju na stole vedla knihy. Zadiva sa pozornejsie na postavu a uvolnisa.*

Isbelah.

*Trpaslik vyslovy meno s naznakom povzdichnutia.*

Brat mi tvoju spravu uz odovzdal. Sice som necakal, ze sa objavis tak skoro ale vitaj v Sienach Klanu.

*Trpaslik jednou rukou ukaze okolo seba a upriami pohlad na Carodejku. Carodejka vystupi z tiena nevsimajuc si Trpaslikovho povzdychu.*

Nemozme si dovolit stracat cas takze som sa poponahlala a zistila som co s Temnym Rytierom. Mame plan a uz je treba iba vyriesit malickosti a malo by to fungovat. Bude to fungovat.

*Carodejka sa rozhliadne po stole a pohlad sa jej zastavy na jednookom Trpaslikovy leziacom pod stolom. Trpaslik odvrati od Carodejki pohlad. Ztazka a pomali sa postavy zo stolicky. Pomali sa narovna pritom zastona.*

Mal som si pred vcerajsim jednanim s brachu vyzliect plechy.

*Pomalim celkom pevnym krokom pride k jednookemu Trpaslikovy leziacemu pod stolom a stuchne do neho spickou okovanej topanky. Jeden krat, druhy krat, treti krat. Jednooky Trpaslik iba zamlaska a chrape dalej. Trpaslik sa jednou rukou chiti stola a napriahne nohu. Kopne do jednookeho Trpaslika az zarincia plechy. Jednooky Trpaslik sa prudko posadi az si buchne o stol. Rukami sa chiti za hlavu.*

Au do trolej riti co sa deje.

*Jednooky Trpaslik si chvilu drzi hlavu. Potom zrazu zacne kricat a smatrat rukami okolo seba.*

AAAAAA  nic nevidim. Nic nevidim. Nejaky skurvysyn mi vypichol moje zdrave oko.

*Jednooky Trpaslik mava pred sebou vo vzduchu rukami krici a nadava. Po chvili sa ukludni a rukami si nahmata klapku na oko. Prestane kricat.*

Ha. Mal som tu klapmu na zdravom oku.

*Jednooky Trpaslik si prehodi klapku. Vystre ruky pred seba pohybe prstami na oboch rukach.*

Prsty vidim ehm raz, dva proste vela takze je to dobre.

*Jednooky Trpaslik sa pozrie na Trpaslika stojaceho nad sebou. Trpaslik hlavou kivne smerom na Carodejku. Jednooky Trpaslik sa pozre smerom ktori naznacil Trpaslik a ked zbada Carodejku mierne snim cukne. Rychlo sa postavy na nohy vyludi na tvari strbavy usmev a zakiva rukou na Carodejku aby ju pozdravil.*

Vsetko som odkazal tak ako si nakazala. Dlho sme tu s brachom jednali.

*Jedooky Trpaslik kukne na Trpaslika stojaceho a opierajuceho sa o stol a mrkne na neho zdravim okom.*

Asi ideme skecnut zas

*Hned ako jednooky Trpaslik dopovedal vo velkej sieni sa zabliskalo a ozval sa zvuk ako silne prasknutie bicom. V zablesku jasneho svetla sa objavi zahalena postava. Trpaslici spozorneli. Kvapne sa zacali motat okolo velkeho stola zhanat sa po svojich zbraniach. Carodejka pozdvihla ruku.*

Nic sa nedeje je to jeden znas.

*Carodejka sa otoci smerom k zahalenej postave.*

Uz sme Ta cakali.

*Carodejka sa pozrie na Trpaslikov potom ukaze rukou na zahalenu postavu.*

Toto je Zafir Satuin.

*Trpaslici sa prestanu motat okolo stola. Postavia sa vedla seba.*

No ked to hovoris ty. Ja som Nimrot a ten jednooky je moj brat Gimrot. Uz sme vseci alebo este na niekoho cakame.

*Trpaslik sa usadi za stol.*

Bracho pod si sadnut aj ty aby sme mohli zacat.

*Trpaslik ukaze kivnutim hlavy na miesto vedla seba. Jednooky Trpaslik sa na vsetkych pozrie, zdvihne ruku.*

No vcerik sme s Nimcom jednali a pritom menili pivo na chcanky takze pred dalsim jednanim musim.

*Jednooky Trpaslik zo smiechom odide z velkej siene. Trpaslik sa pozrie na Carodeja a Carodejku. Carodejka pozdvihne ruku.*

Ja a Satuin ostaneme stat.

*Trpaslik malu chvilu pozera na Carodeja a Carodejku. Nakoniec mavne rukou.*

Dobre ako chcete Gim sa vrati a pustime sa dotoho.

Přiložené soubory

• Přiložený soubor  11a.jpg   911.04K   0 Počet stažení

Příspěvek upravil CanisLupus: 08.05.2015 01:10

• 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních