hm mě nikdo nikdy nic neřekne..pak mi všichni předhazujou že sem bugerlama :(
Jen se nedělej, buger seš zkušenej, jen si vzpomeň, jak ses na mě pokoušel hodit to procházení zdí a nošení mečů plus 20 do všeho

Odesláno 02.09.2010 06:51
Odesláno 02.09.2010 11:09
Nu, jakožto tulák po světech mám na timeexp. smíšený názor.
Nápad, že bude na RP světech RP odměňováno je myslím vcelku v pořádku. Tato dobrá myšlenka však všude narazila na technickou nedokonalost a ošetřitelnost v rámci systému NWN a na několik s prominutím "[kvitek medový]ů". A jak už to v životě bývá, kvůli pár kusům "[kvitek medový]ů" to odnesou všichni ostatní. Ti kdo chápali záměr tvůrců - tj. že se jedná o odměnu za tvoření příběhů, rozvoj postav po sociální, senzuální a sexuální stránce, ti z toho měli radost a nesnažili se to zneužít, někteří to ale odmítli pochopit a začali systém zneužívat nejprve afkováním, po zavedení vypínače přísunu timeexp. při nečinosti nakonec makry, které simulovaly pohyb, házeli do placu emoty a tím se obohacovali o zkušenosti bez zjevného přičinění a zneužívali tak nedokonalosti herního systému. Na světě Kandelábrie II a Thalie to bylo shodně vyřešeno tím, že časové exp. se spouští až ve chvíli, kdy min. 2 postavy zavedou rozhovor a vzhledem k tomu, že se jedná o RP světy, kde je ooc v "mluvení" zakázáno a postihováno, je to v konečném důsledku dobrý kompromis. Tak tedy, zavedení temeexp. za RP je myšlenka dobrá (alespoň pro mě), ale ve všech světech kterými jsem prošel vedla k nepochopení, zneužívání, hádkám, problémům atd. a to za to vážně nestojí. Demona, Validie a Kandelábrie II jsou rychle expící světy a vývoj postavy je možný i bez této vymoženosti, tak si myslím že to snad ani na Demoně není nutné zavádět - moc práce, spousta problémů, hádek vs. odměna pro pár lidí, co to pochopí, za hezké RP - moc mínusů na jeden plus.
Odesláno 02.09.2010 12:33
Odesláno 02.09.2010 18:12
Odesláno 02.09.2010 18:31
To by se ale dalo snadno zneuzit.Jednu dobu jsem i premyslel nad tajnymi informatory z rad hracu, kteri by mi donaseli kdo hral RP a take by navrhovali XP odmenu ;]
Odesláno 02.09.2010 18:37
Odesláno 02.09.2010 19:47
Odesláno 02.09.2010 21:38
0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních