Skočit na obsah

Fotka

časový expy

• Please log in to reply
108 odpovědí na toto téma

#91 Aelipse

Aelipse

Severský král žumpy !

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2420 Příspěvků:

Odesláno 31.08.2010 13:39

hm mě nikdo nikdy nic neřekne..pak mi všichni předhazujou že sem bugerlama :(

Zobrazit příspěvek

Jen se nedělej, buger seš zkušenej, jen si vzpomeň, jak ses na mě pokoušel hodit to procházení zdí a nošení mečů plus 20 do všeho :good:
  • 0

#92 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 31.08.2010 13:43

Jen se nedělej, buger seš zkušenej, jen si vzpomeň, jak ses na mě pokoušel hodit to procházení zdí a nošení mečů plus 20 do všeho  :good:

Zobrazit příspěvek

někdo kdo zdrhne s dluhem velkýho broušenýho zelenýho krystalu mi nestojí ani ze malý pche...takež tady máš velký PCHE
  • 0

#93 Aelipse

Aelipse

Severský král žumpy !

• Rebel
  • 2420 Příspěvků:

Odesláno 31.08.2010 15:36

někdo kdo zdrhne s dluhem velkýho broušenýho zelenýho krystalu mi nestojí ani ze malý pche...takež tady máš velký PCHE

Zobrazit příspěvek

Neproběhla půjčka, nýbrž seriózní obchod, takže ti nedlužím nic :P A vůbec, přestaň tady spamovat, seš offtopic :P
  • 0

#94 Ayko

Ayko

Velmistr

• WB
  • 3405 Příspěvků:

Odesláno 31.08.2010 16:03

:drinks:  :wink: No já taky, ale o tomhle věděl na serveru snad každej. Já sem si poctivě mlátil pardály, pač mě craft nebavil  :good:

Zobrazit příspěvek

ako sa to robi ? idem to tam skusit, kludne aj PMkou
  • 0

#95 Noirdin

Noirdin

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 251 Příspěvků:

Odesláno 02.09.2010 06:51

Nu, jakožto tulák po světech mám na timeexp. smíšený názor.
Nápad, že bude na RP světech RP odměňováno je myslím vcelku v pořádku. Tato dobrá myšlenka však všude narazila na technickou nedokonalost a ošetřitelnost v rámci systému NWN a na několik s prominutím "[kvitek medový]ů". A jak už to v životě bývá, kvůli pár kusům "[kvitek medový]ů" to odnesou všichni ostatní. Ti kdo chápali záměr tvůrců - tj. že se jedná o odměnu za tvoření příběhů, rozvoj postav po sociální, senzuální a sexuální stránce, ti z toho měli radost a nesnažili se to zneužít, někteří to ale odmítli pochopit a začali systém zneužívat nejprve afkováním, po zavedení vypínače přísunu timeexp. při nečinosti nakonec makry, které simulovaly pohyb, házeli do placu emoty a tím se obohacovali o zkušenosti bez zjevného přičinění a zneužívali tak nedokonalosti herního systému. Na světě Kandelábrie II a Thalie to bylo shodně vyřešeno tím, že časové exp. se spouští až ve chvíli, kdy min. 2 postavy zavedou rozhovor a vzhledem k tomu, že se jedná o RP světy, kde je ooc v "mluvení" zakázáno a postihováno, je to v konečném důsledku dobrý kompromis. Tak tedy, zavedení temeexp. za RP je myšlenka dobrá (alespoň pro mě), ale ve všech světech kterými jsem prošel vedla k nepochopení, zneužívání, hádkám, problémům atd. a to za to vážně nestojí. Demona, Validie a Kandelábrie II jsou rychle expící světy a vývoj postavy je možný i bez této vymoženosti, tak si myslím že to snad ani na Demoně není nutné zavádět - moc práce, spousta problémů, hádek vs. odměna pro pár lidí, co to pochopí, za hezké RP - moc mínusů na jeden plus.
  • 0

#96 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 02.09.2010 10:11

Neproběhla půjčka, nýbrž seriózní obchod, takže ti nedlužím nic :P A vůbec, přestaň tady spamovat, seš offtopic :P

Zobrazit příspěvek

jo seriozní obchod s podmínkou navrácení krystalu...jo za dobroutu na žebrotu...zlatá lady morina ta aspon držela slovo
  • 0

#97 Ajax the Great

Ajax the Great

Neznalý

• Hráč
  • 16 Příspěvků:

Odesláno 02.09.2010 11:09

Nu, jakožto tulák po světech mám na timeexp. smíšený názor.
Nápad, že bude na RP světech RP odměňováno je myslím vcelku v pořádku. Tato dobrá myšlenka však všude narazila na technickou nedokonalost a ošetřitelnost v rámci systému NWN a na několik s prominutím "[kvitek medový]ů". A jak už to v životě bývá, kvůli pár kusům "[kvitek medový]ů" to odnesou všichni ostatní. Ti kdo chápali záměr tvůrců - tj. že se jedná o odměnu za tvoření příběhů, rozvoj postav po sociální, senzuální a sexuální stránce, ti z toho měli radost a nesnažili se to zneužít, někteří to ale odmítli pochopit a začali systém zneužívat nejprve afkováním, po zavedení vypínače přísunu timeexp. při nečinosti nakonec makry, které simulovaly pohyb, házeli do placu emoty a tím se obohacovali o zkušenosti bez zjevného přičinění a zneužívali tak nedokonalosti herního systému. Na světě Kandelábrie II a Thalie to bylo shodně vyřešeno tím, že časové exp. se spouští až ve chvíli, kdy min. 2 postavy zavedou rozhovor a vzhledem k tomu, že se jedná o RP světy, kde je ooc v "mluvení" zakázáno a postihováno, je to v konečném důsledku dobrý kompromis. Tak tedy, zavedení temeexp. za RP je myšlenka dobrá (alespoň pro mě), ale ve všech světech kterými jsem prošel vedla k nepochopení, zneužívání, hádkám, problémům atd. a to za to vážně nestojí. Demona, Validie a Kandelábrie II jsou rychle expící světy a vývoj postavy je možný i bez této vymoženosti, tak si myslím že to snad ani na Demoně není nutné zavádět - moc práce, spousta problémů, hádek vs. odměna pro pár lidí, co to pochopí, za hezké RP - moc mínusů na jeden plus.

Zobrazit příspěvek

Co k tomu říct, souhlas :wink:
  • 0

#98 Illnath

Illnath

Nováček

• Hráč
  • Pip
  • 72 Příspěvků:

Odesláno 02.09.2010 12:33

Ano, to je od Noirdina pěkně napsané a abych napsal svoji zkušenost, tak jsem dosud v 60% hrál na serverech s časovýma expama, (krom thalie tu sem nikdy moc nemusel) Ale třeba jak to bylo vyřešené na K2 pro RP hráče bylo dobré, což jistě i Paul pamatuje.. jen pro připomenutí, čím víc bylo expů z boje tím pomaleji se získávali XP.. a myslim že při RP mezi min. 2 osobami, tam bylo 20 za minutu (100 za 5 minut to dávalo, a pak bonusy podle druhu používané řeči, což tu není) nebylo to moc, ale když člověk byl trpělivej jako na EQ, tak se s tim mohl taky pěkně vyexpit. Takže pokud tu jsou ti co utíkají z téměř mrtvých RP serverů a jsou na to zvyklí a věnují se spíše RP než kolečkování, věřím že by to docenili, avšak pak ti co kolečkují a u toho kecají, by to bylo napak ještě o to rychlejší expení což by pak nebyl pomalu problem se v řádech desítek hodin dostat na 30 ku..

Takže podle mě by se tím zde zvedla uroven RP a ti kteří o to mají zájem by to uvítali a rozhodně by podle mě tak často nekolečkovali jen aby postava měla další lvl (protože pochybuju že nikdo nechce rozvíjet svoji postavu dál) ale na druhou stranu jak bylo řečeno by s tím bylo víc problemů a těch co by to zneužívali...
  • 0

#99 Aelipse

Aelipse

Severský král žumpy !

• Rebel
  • 2420 Příspěvků:

Odesláno 02.09.2010 16:16

jo seriozní obchod s podmínkou navrácení krystalu...jo za dobroutu na žebrotu...zlatá lady morina ta aspon držela slovo

Zobrazit příspěvek

Tě za to někdy pozvu na pivo, no :P
  • 0

#100 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 02.09.2010 16:24

Tě za to někdy pozvu na pivo, no :P

Zobrazit příspěvek

tka já sem v klidu..to marska ho pořád shání a já se vymlouvám na tebe :P
  • 0

#101 wekslak

wekslak

Mistr

• DM
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1422 Příspěvků:

Odesláno 02.09.2010 18:12

Ja si jen rikam...

Kdyz chcete hrat RP, na co potrebujete XP? :]

bojim se ze bychom pak pozmenili rovnici:

RP = zabava

na:

RP = XP

Chapu, ze nekteri k RP potrebuji urcity lvl, ale jak psal Noirdin, myslim, ze Demona je v ziskavani XP hodne stedra.
Dale si myslim, ze tem kteri ten lvl potrebuji na RP povetsinou udelat par kolecek nedela problem ba je to i bavi ;]

Dalsi vec je, lec DM pritomnost neni moc casta, ze se snazime RP hru odmenovat XP injekcemi :]

Jednu dobu jsem i premyslel nad tajnymi informatory z rad hracu, kteri by mi donaseli kdo hral RP a take by navrhovali XP odmenu ;]
  • 0

#102 Illnath

Illnath

Nováček

• Hráč
  • Pip
  • 72 Příspěvků:

Odesláno 02.09.2010 18:15

Jednu dobu jsem i premyslel nad tajnymi informatory z rad hracu, kteri by mi donaseli kdo hral RP a take by navrhovali XP odmenu ;]

Zobrazit příspěvek

:wink: to by bylo zajímavý
  • 0

#103 jmeno

jmeno

Znalec

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1253 Příspěvků:

Odesláno 02.09.2010 18:31

To by se ale dalo snadno zneuzit.
  • 0

#104 Aelipse

Aelipse

Severský král žumpy !

• Rebel
  • 2420 Příspěvků:

Odesláno 02.09.2010 18:37

Předpokládejme, že:
XP + GP => rozvinutá postava po stránce schopností
RP => rozvinutá postava po stránce charakteru

Lze ukázat, že:
GP + XP - RP = PG - zábava => PK
RP - GP - XP = postáváni na tržišti => nuda
RP + GP + XP = zábava
dále RP + DM = XP + zábava^2
ale přitom RP - DM = zábava
a především RP + GP + XP + dobrá parta = zábava^3

Z toho plyne, že RP má jít ruku v ruce s dováděním v terénu s partou a DMko je dobrým zpěstřením, ale nikoliv nezbytnost :P

//sorry, učím se na zkoušky a už jsem z toho mešuge :/
  • 0

#105 Silvaner

Silvaner

Starší mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1830 Příspěvků:

Odesláno 02.09.2010 19:47

Ae ty jsi fakt magor :wink:

Wexi máš ve všem pravdu, ale to se tu opakuje po stoosumdesátýšestý a stejnak to nic neřeší...
prostě jsou tu hráči všeho druhu a všem se zavděčit nedá...

Jak psal Kakadu že demona pujde do kopru.... to už tu taky bylo letos na začátku roku a stejnak jede pořád
a dokonce s vic lidma ve hře než na jaře...
  • 0

#106 Illnath

Illnath

Nováček

• Hráč
  • Pip
  • 72 Příspěvků:

Odesláno 02.09.2010 19:51

Jak psal Kakadu že demona pujde do kopru.... to už tu taky bylo letos na začátku roku a stejnak jede pořád
a dokonce s vic lidma ve hře než na jaře...

Zobrazit příspěvek

No stačili se dřív položit jiný světy, a tak lidi utekli na Demonu :wink:
  • 0

#107 Silvaner

Silvaner

Starší mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1830 Příspěvků:

Odesláno 02.09.2010 19:59

Zobrazit příspěvek

na to nepotřebuješ tajný informátory, na to ti stačí slušný CSka,
co hrajou pro lidi, ale ty tu momentálně nejsou vubec :wink:
  • 0

#108 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 02.09.2010 21:38

že bych se dal na CSkování...radši ne bych vybouch u zkoušek :(