Dragon age
Odesláno 07.11.2009 20:07
Odesláno 07.11.2009 20:54
musím říct že jsem rozkošně nasranej, blbost postav nezná hranic, AI je naprosto kreténský stejně jako ta jejich taktika, nevím co si mysleli, je hezké že se tam nastavuje všechno na všechno, ale pak přepnete postavu a ta jiná zase udělá něco jiného a bla bla bla dokola, člověk aby ty kokoty tahal za ručičko útok co útok a pak hrál jen přes spamování mezerníku, kurva už píčovina
obyčejnej zkurvenej boj malé skupiny se mění na všudypřítomný chaos, taktiky? nefunkční, nastavit zrušenou taktiku? nefunkční, nastavit aby útočili na ten target, který mají v taktice (když je zapnutá)? NEFUNKČNÍ, CO TO JE DO PIČE
ono něco čórnout a ještě na to takhle nevybíravě nadávat, taky není uplně košér
Odesláno 07.11.2009 21:09
Odesláno 07.11.2009 21:57
Že by tvá první originálka? :-))musím říct že jsem rozkošně nasranej, blbost postav nezná hranic, AI je naprosto kreténský stejně jako ta jejich taktika, nevím co si mysleli, je hezké že se tam nastavuje všechno na všechno, ale pak přepnete postavu a ta jiná zase udělá něco jiného a bla bla bla dokola, člověk aby ty kokoty tahal za ručičko útok co útok a pak hrál jen přes spamování mezerníku, kurva už píčovina
obyčejnej zkurvenej boj malé skupiny se mění na všudypřítomný chaos, taktiky? nefunkční, nastavit zrušenou taktiku? nefunkční, nastavit aby útočili na ten target, který mají v taktice (když je zapnutá)? NEFUNKČNÍ, CO TO JE DO PIČE
Odesláno 07.11.2009 23:25
Že by tvá první originálka? :-))
panečku kdyby to byla originálka, tak bych jim v tom jejich xzónu udělal binec :D jakože jak si to přestavujou tam rvát [kvitek medový]ní taktiky a miliardy namr....věcí, které hezky vypadají na papíře, hezky na monitoru, ale nefungujou ve hře, a že ty hovada musím tahat za ručičku od jednoho útoku ke druhému a i když chci aby mlátil jednoho, tak mu dá jen ránu a utíká po jiném to by mě jeblo...atd. :)
Odesláno 08.11.2009 01:24
Esli vona to nebude ta pověstná chyba mezi monitorem a židlí :) Pokud si taktiku neumíš nastavit tak aby ti vyhovovala, pak holt musíš opravdu spamovat mezerník. Nevim co by sis přál víc, v žádný jiný hře nešlo chování postav nastavit líp.panečku kdyby to byla originálka, tak bych jim v tom jejich xzónu udělal binec :D jakože jak si to přestavujou tam rvát [kvitek medový]ní taktiky a miliardy namr....věcí, které hezky vypadají na papíře, hezky na monitoru, ale nefungujou ve hře, a že ty hovada musím tahat za ručičku od jednoho útoku ke druhému a i když chci aby mlátil jednoho, tak mu dá jen ránu a utíká po jiném to by mě jeblo...atd. :)
Odesláno 08.11.2009 08:15
Odesláno 08.11.2009 09:10
Esli vona to nebude ta pověstná chyba mezi monitorem a židlí :) Pokud si taktiku neumíš nastavit tak aby ti vyhovovala, pak holt musíš opravdu spamovat mezerník. Nevim co by sis přál víc, v žádný jiný hře nešlo chování postav nastavit líp.
taktiku jsem nechával a fungovala dobře, ale pak postavičky začali zlobit, tak je musím vodit za ručičku:) velký boje jim šli a najednou boj proti méně postavám nedávaj, to bude jiná pověstná chyba:)
Odesláno 08.11.2009 10:35
na partaky se beztak spolehaji jen slabosi :-P
Odesláno 08.11.2009 15:38
A právě proto já nehrávám hry hned po vydání, ale až po pár měsících, kdy už jsou pěkne opatchované. :-)panečku kdyby to byla originálka, tak bych jim v tom jejich xzónu udělal binec :D jakože jak si to přestavujou tam rvát [kvitek medový]ní taktiky a miliardy namr....věcí, které hezky vypadají na papíře, hezky na monitoru, ale nefungujou ve hře, a že ty hovada musím tahat za ručičku od jednoho útoku ke druhému a i když chci aby mlátil jednoho, tak mu dá jen ránu a utíká po jiném to by mě jeblo...atd. :)
Odesláno 08.11.2009 19:41
Příběhově to ujde, celé to ale táhou vtipné dialogy a ta skvěle britsky nadabovaná a scénářově vypiplaná kouzelnice. Jinak příběhové zvraty a zápletky nic nového, možná ty různé původy jsou zajímavé, ale máte mezi nimi minimální volbu, co mě celkem dost mrzí...
4 lidi v partě je otřesně málo, navíc se mi podařilo zvolit "build" podobný Alistarovy, ale nechce se mi ho vyhazovat z příběhových důvodů.
Hudba nic moc, žádný moderní nářez po vzoru trailerů, bohužel. Místy dokonce krade z Pána Prstenů a Oblivionu, třeba ta velká bitva na začátku, to je úplně jasné vykrádání Pána Prstenů, samozřejmě nejen hudebně.
Grafika občas hezká, pěkné modely a shadery postav, ale mizerná vzdálená krajina, mizerná nastavitelnost detailů. Celkově se mi třeba Zaklínač a Oblivion líbí více. UI taky velice strohý, příliš velký možná.
Stejně jako Tomi jsem chvíli zápasil s taktikou, protože jakmile jsem přepl z mé hlavní postavy, tak ona popřepínala postoje a vyhnala upkeep do nebes. Boj jako takový celkem nezajímavý, kouzlení a tankování pomocí magického štítu mi přišlo zajímavější. Každopádě bojový systém nedotažený, připomíná mi to "pre nwn 1.69" kolizní poloměry, systém skillů celkem chaotický, třeba ty dvě základní větve u fightera jsou si až přiliš podobné. No a pěkně mě vypekla linearita, když jsem opustil tu jednu ves a když jsem se chtěl vrátit, už byla vyrabovaná a zničená.
Proč to teda safra hraju? Asi z žízně po novém RPG, kvůli voiceoveru té kouzelnice a čisté zvědavosti, co bude dál...
Odesláno 08.11.2009 20:48
No a takle to dopadá když to hraješ hodinu a pak recenzuješ... Hudba samozřejmě jak komu sedne, a s tim vykrádánim tos mě fakt pobavil-moc se tomu sice nevěnuju ale existuje jakýsi společenství autorů filmový/herní hudby, kteří sdílej v určitym rozsahu svoji tvorbu, je tam třeba Soule a jemu podobný lidi. Oblivon main theme potom jakoby z oka vypadlo Pirátům z Karibiku a u většiny filmů si člověk řiká sakra kde sem to já slyšel... Stejně tak každej rozumbrada když vidí někde bitvu tak začne moudře prohlašovat jak to kopíruje Pána Prstenů, ale funguje to-funguje tak co. Grafika mě příliš nezajímá takže to přenechám větším expertům.....
Příběh v dnešní době, překvapivě nepřinesl nic "nového" a já sem za to rád (to ani Baldurs Gate nepřinesla nic nového), sem alergickej na různý pokusy o originalitu kterejm tleská každej kdo chce bejt "in". Že si neumíte s Tomim nastavit to UI to mě mrzí ale při nejlepší vůli to tý hře prostě vyčítat nemůžu:). Boj je dost nezajímavej pokud hraješ na normál, jinak je to občas až tahovka-což někomu se nelíbí, mě se to líbí. Dost mě štve absence variability a buildování, ale nečekal sem že by tvůrci vyfikli druhý dungeons and dragons(osobně si myslim že se jich měli co se týká buildů držet a nepouštět se do experimentů). No a linearita tam opravdu neni-ta vesnice je zatim jediný místo, kam sem se nemoh vrátit(a nevrátil protože spousty sidequestů tě nutěj se vracet).
No nebudu se víc rozepisovat, nejdřív to dohraju a pak budu soudit.
P.S.: Postavy jsou propracovaný všechny, nejen Morrigan a ty slovní přestřelky v partě jsou daleko lepší než sem kde viděl, včetně mé oblíbené Baldury.
Odesláno 08.11.2009 23:52

S tou linearitou jsem docela úletl, když vězmu těch několik možností kam jít a tak, ale to spíš že mě to vytočilo, že jsem se nemohl vrátit. Ta taktika je docela dobře nastavitelná, jen to z počátku docela komplikuje hraní. Třeba klasické nastavení "Zůstaň středně daleko za mnou" by by fajn, abych nemusel střelce ručně umísťovat, dávat celé partě stát na místě a pak pobíhat s melee charaktery. Jinak to probíhání nepřátel skrze válečníky na střelce mě docela štve, prostě pre 1,69 NWN

A občas něco prostě nejde neudělat no. Nemohl bych asi sehnat army, kdybych té vesnici nepomohl a jinak se dovnitř dostat nedalo...
Ale ty dialogy mě při to drží, člověk se celkem nasměje

Odesláno 09.11.2009 08:46
rozběhám to nějak přijatelně na tomto PC?
AthlonXP 2,5 Ghz
1,8 Gb ram
Grafika Radeon 1900GT 256 Mb
Odesláno 09.11.2009 10:04

//nevim, zkusit to můžeš, nepřijde mi to extra náročný na hw
Odesláno 09.11.2009 11:03
Odesláno 09.11.2009 13:23
Odesláno 09.11.2009 20:23
má někdo zkušenost se spuštěním na jednojádrovém procáku?
rozběhám to nějak přijatelně na tomto PC?
AthlonXP 2,5 Ghz
1,8 Gb ram
Grafika Radeon 1900GT 256 Mb
Intel Pentium 4 2,4Ghz
1,5GB ram
Ati Radeon X1650 256Mb(myslím)
(Ano, moje sestava :-D )
Na min detaily a vypnutím všech efektů se to dá hrát, některé oblasti plné efektů (plameny atp) značně hru sekaj ale .. no de to pro nás co nikdy neměli nadupanou mašinu a sou zvyklý na kompromis.
Jednoduše řečeno, sem tam tahovka bez mezerníku.
Odesláno 09.11.2009 20:27

Dragon Age není vyjímkou
Odesláno 09.11.2009 22:35
Jak máš rychlý načítání ? Já mám obdobnou sestavu, trochu vyšší ram ( 2GB ) a slabší procák tuším 2,2Ghz a jede mi to celkem slušně na min. detaily, akorát mi přijde načítání přechodů hrozně dlouhý ( 1-3 minuty ) :(Intel Pentium 4 2,4Ghz
1,5GB ram
Ati Radeon X1650 256Mb(myslím)
(Ano, moje sestava :-D )
Na min detaily a vypnutím všech efektů se to dá hrát, některé oblasti plné efektů (plameny atp) značně hru sekaj ale .. no de to pro nás co nikdy neměli nadupanou mašinu a sou zvyklý na kompromis.
Jednoduše řečeno, sem tam tahovka bez mezerníku.
Jinak taky win7, přemejšlel jsem kvůli tomu, že přeinstalnu a zkusím na XP jestli jsou menší požadavky.
Odesláno 10.11.2009 10:34
Tady ukázka ... http://www.fantasya....k/ukradeny-trun
Odesláno 10.11.2009 11:03
0 uživatelů si čte toto téma
0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních