Skočit na obsah

Fotka

Hromadný dislike

• Please log in to reply
169 odpovědí na toto téma

Anketa: Hromadný dislike (66 členů volilo)

Hromadný dislike

1. Hromadný dislike je z hlediska RP v pořádku (28 hlasů [42.42%])

Procento volících: 42.42%

2. Nedávám ho, ale nevadí mi (10 hlasů [15.15%])

Procento volících: 15.15%

3. Klikat dislike každému po logu do hry je hloupost (28 hlasů [42.42%])

Procento volících: 42.42%

Hlas Návštěvníci nemohou hlasovat

#91 Ocelov

Ocelov

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 385 Příspěvků:

Odesláno 06.04.2009 17:04

Ano, takže všichni co tady přestanou hrát, přestanou kvůli mě. Dobře si mě zapamatujte, aby jste to potom nevyčítali někomu jinému....fakt dobrý.

Zobrazit příspěvek

Musíš se víc snažit, ještě apoň 10 lidí a nebude to ve špičkách tak lagovat :grin:
  • 0

#92 Terezz

Terezz

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 769 Příspěvků:

Odesláno 06.04.2009 17:11

Ano, takže všichni co tady přestanou hrát, přestanou kvůli mě. Dobře si mě zapamatujte, aby jste to potom nevyčítali někomu jinému....fakt dobrý.

Zobrazit příspěvek

Promin, ale já to směřoval obecně. To že sis to vzal osobně třeba o něčem svědčí, kdo ví .. :grin:
  • 0

#93 miking

miking

Starší učeň

• Rebel
  • PipPipPip
  • 356 Příspěvků:

Odesláno 06.04.2009 17:19

Hlasoval sem pro, mozna bych pŕed tydnem hlasoval jinak. Beztak to tu cele vzniklo kvuli mne, coz se omlouvam.
Odpor davam vsem a budu dokud mi to Dmko nebo pravidla nezakazou. (Vyjimku budou tvorit dny, kdy nebudu mit naladu na odepisovani tellu proc si ni dal odpor ty svine)

Duvod:
Zabil sem postavu, ktera utocila na naseho partaka v druzine. Samozdrejme sem ho zabit nechtel, jen srazit, aby nemohl utocit, protoze partak uz byl temer mrtev. Bohuzel mel malo zivotu a umrel. Doted mne mrzi ze sem neschoval svou zbran a neutocil jen rukama. Vlastnim setrenim az po akci , sem zjistil ze nas partak zautocil jako prvni, takze sem vlastne pomahal vrahovi. S toho mohl vzniknout krasnej pribeh a postavu by zavreli. Musim rict ze mne to celkem nastvalo, ze umrel a otravilo celi odpoledne.
Samozdrejme bylo uplne neralny hledat ho v seznamu hracu a davat mu odpor. Priznam se, ze mne to ani nenapadlo. Proste bylo v tu chvili dulezity zachranit partaka. To, ze partak zautocil jako prvni sem nevedel, protoze sem zas nekde lelkoval a nebezel hned za nim.
Jedina otazka od DM byla jestli sme mneli odpor. Nemeli smula trest. Ja se mu ani nedivim. Kdyby to nechal bez trestu (utoceni bez odporu), tak ho tu na foru roznesete na kopitech. Nastesti ten trest tolik nebolel. Jedinny co by mne bolelo je, kdybych prisel o tu postavu, mam ji rad a doufam ze, vi taky :) Musel proste jednat jak jednal a stoprocentne ho to netesilo, ze musi resit zrovna mne. Mne to teda taky netesilo, jak rikam odpoledne zkazeny. Promin Bedo ze to sem pisu .)

Nasledky:
Samozdejme sem pripravenej nest veskere nasledky. Vlastne se na moji hre nic nemeni. Nikdy sem hrace schvale nezabil a tak to i zustane. Par smrti uz mou rukou padlo (vsechny bez odporu), ale pokazdy to byla nehoda. Kterou sem se snazil hned napravit. Radsi se necham zabit nez abych sam zabil. ALe pozor, neznamena to, ze se nebudu branit a nekoho neztriskam do temer mrtev .).
Kdyz na KYKY Aren poslal Asku, aby ho zabila. Aska ji nasla (telem sem ji rekl kde sem). Aska rekla kyky at se oblece do neceho poradnyho, ze s ni takhle nechce bojovat. Kyky rekla, ze ma pravdu ze je tu docela zima a oblikla si kabat s pytloviny (od tondy). Pred tim na sobe mela rubicitovou zbroj (upravenou na saty ve kterych porad chodi). Cekal sem, co bude. Ashe mne, bez problemu mydlila, az mne zabila. Smula cekal sem ze treba ne, ze mne jen hodne zmlati. Zamrzelo mne ze nevymyslel nic lepsiho nez smrt. Nicmene smula, ale co no je to hra. Stejne na to kyky po ocistci zapomela. Jasny ted namitnete, ze proti asce je jedno jestli mam rubicit nebo sem nahej, nicmene bych to udelal i kdyby na mne pribehl nekdo s levelem 1 a mecem od kovare na trhu.

Ve stejnym duchu budu hrat i ted, ale uz jako cervena postava. Kdyz mne bude nekdo chtit zabit tak mne zabije, ja mu v tom pomuzu :D. takze kdyz potkakete cervenou kyky a nebudete si jisti jetli ji date, nebojte se. nemuzete nic ztratit, maximalne odejtdete hodne potluceni ale posvejch. A nebo budete silnejsi a podari se vam to.

Nechci aby moji kamaradi (doufam :p ), museli resit moje prestupky. To bylo fakt nejhorsi, co sem na demone za ty roky zazil.

To ze nekteri zkuseni hraci odchazeji kvuli tomu, ze dostavaji odpor neni muj problem. Pokud to nekdo bere osobne ze dostane odpor, a mysli si ze mam na zdi jeho obrazek s tercem a hazu po nem sipky, je mozna dobre aby odesel. Odesel od kompu a trochu si odpocinulu, podival se co je za oknem a tak..
Samozdrejme, ze kdyz mi napise nejaka mne neznama postava (acount), tak mu to vysvetlim co a jak, ze odpor nic neznamena a nemusi se me bat.
  • 0

#94 Terezz

Terezz

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 769 Příspěvků:

Odesláno 06.04.2009 17:25

Tak tady třeba je jasně vidět proč Miking dává odpory a já mu to schvaluji :)
  • 0

#95 Deekin

Deekin

Velmistr

• Kronikář
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3228 Příspěvků:

Odesláno 06.04.2009 17:35

Mohl bych pls pozadat o preklad tech zmatenych postu od Forsakena, pokud nekdo rozumi tomu co tim chtel k tematu rict? :)
  • 0

#96 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 06.04.2009 17:49

No tyhle souboje, když najednou máte proti spojenci nějakého člověka bez odporu, to beru určitě jako problém, který bych svým smýšlením nevyřešil. Pro mě na ne-PvP serveru by mělo být pravidlo, které nařizuje nastavení odporu až bezprostředně před samotnou agresí. Pokud vás někdo napadne tak rychle, že ani nemáte čas nastavit odpor, pak to neni CvC ale PvP. Pro mě je jeden z rozdílů motiv konfliktu.
U PvP je to v zásadě zábava hráče, většinou i vítězství.
U CvC jsou tu motivy postavy (různé) a motivy hráče (svou akcí pobavit sebe a rovněž protivníka). Jestli motivem hráče je vytvořit pro útok co nejlepší podmíky pro zabití nepřítele, mimo jiné tím, že mu nedá čas nastavit odpor, pak pro mě porušuje nejen pravidla dobrého chování, ale i motivy hráče, protože protivníkovy nedává čas na komunikaci, použití dovedností RP. Takový následně mrtvý protivník si ze střetu vychází naštvaný.
Co z toho vzejde? "Obět" bude ostražitější (jako hráč), zastaví si odpor, no a v nejlepším se příště porvou bez jediného slova.

Tudíž na takovouhle věc bych nereagoval PvP přístupem, ale řešením jejich neschopnosti hrát pro zábavu sebe a ostatních.

Pískova horká hlava, to je kapitola do Wikipedie :grin: .

Pro Mikinga: pro jeden přehmat bych celoserverový odpor nenastavovat, přijde mi to jako rezignace. Na tvém místě bych ho asi taky praštil bez odporu. Vymyslet pro tohle vhodný trest, asi bych se snažil o in-game trest, ten mi přijde prostě nejvhodnější, nejmíň rušivý.
No a určitě přece rozumíš tomu, co všechno takový odpor ve hře dělá, že nejde přirozeně obchodovat, pozvat do party, spát vedle tebe. Jak už řekl Deekin,takový odpor nadělá víc škody, než užitku.
  • 0

#97 miking

miking

Starší učeň

• Rebel
  • PipPipPip
  • 356 Příspěvků:

Odesláno 06.04.2009 18:02

De o to ze se nic delat neda. Neda se trestat nijak in game. Je to hrube poruseni pravidel.
Teda to zes napsal ze se jedna o prehmat je hodne nesikovne formulovany. V zadnym pripade tim nechci rict ze mi DM ublizili. On ten trest vazne moc nebolel. Teda fizicky (xp a tak). DM udelaly co musely.

To ze se neda obchodovat je teda pro mnou obchodnici nemile. Zatim to nema odskouseny ale na trhu to jde. A jinde sem snad ani neobchodoval...
Ale ona se s tim Kykyna nak vyrovna.

Proste u mne neplati ze odpor = zla postava. I kdyz Kyky je strasne zla. Dokonce vyuzila svou kamaradku ke svemu prospechu a obohaceni. Nastesti na to neprisla .) Strasne ji osidila. (Vse v ramci RP, a nedoslo k osizeni z duvodu ze by hrac neco nevedel, nebo nebyl dost zkusenej)
  • 0

#98 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 06.04.2009 18:20

Ten přehmat jsem myslel u postavy, spoluúčastník vraždy. Obchodovat jde? Tak to pardon, asi to byl náhodný bug, jen že jsem měl s problémy obchodovat s postavou s odporem.
Pořád ale nevidim moc důvod nastavovat takhle odpor, přijde mi to zbytečná komplikace (pro většinu situací).
  • 0

#99 Bedra

Bedra

Cechmistr

• Cech zlodejů
  • 2360 Příspěvků:

Odesláno 06.04.2009 19:19

obchodovat de v no pvp lokacich pac tam je nevidis cervene
  • 0

#100 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 06.04.2009 22:20

tady je to jak u seshívanej uplakánků

1)taha sona atd... vždycky sem se s nima RP dohodnul...nikdy žádnej problém..jo zkamenel sem atd..ale nikdy to nebyli svině..tak nevim proč je tu někdo tahá na světlo

2)at si odpor hází kdo chce na koho chce..pravidla sou jasně daná

3)všichni i ti největší kokoti tady ví že hrát zlo je to nějtěžší,obzvláště na tomto ostrově a upřímně...kdo to tady umí??

možná píšu nesmysly,ale to že někdo(spíše exoti co se něčeho chytnou) začne házet z ničeho nic hromadnej odpor...to je naprostá ubohost a řekněme tenhle víkend recese

prostě vás nechápu..chceš hrát zlo..chceš ostatní seřezat..fajne..piš IC..hraj tak..neni problém

ale na rovinu..jakmile mi někdo ooc začne tímhle znepříjemnovat hru..tak ho sejmu a znova a znova

P.S. hranda je nejlepší :grin:
  • 0

#101 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 07.04.2009 00:43

...

Zobrazit příspěvek

tohle je vážně trochu smutné, někdo kdo prudí celý server a na hb vyrábí kopu mrtvol je vlastně ten hodný, protože nakliká odpory všem, a někdo s kým se vždycky hraje hezky, je potrestaný za to že náhodou v jedné čistě CvC bitce zapomněl překliknout odpor

:grin: :grin: :grin: a ještě jednou :grin:
  • 0

#102 Dalamar

Dalamar

Starš

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1997 Příspěvků:

Odesláno 07.04.2009 08:25

a co kdyby vsechny postavy mely DISLIKE automaticky pri logu a nastavoval se LIKE

:grin:
  • 0

#103 Alviara

Alviara

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 124 Příspěvků:

Odesláno 07.04.2009 08:38

Kdyz na KYKY Aren poslal Asku, aby ho zabila. Aska ji nasla (telem sem ji rekl kde sem). Aska rekla kyky at se oblece do neceho poradnyho, ze s ni takhle nechce bojovat. Kyky rekla, ze ma pravdu ze je tu docela zima a oblikla si kabat s pytloviny (od tondy). Pred tim na sobe mela rubicitovou zbroj (upravenou na saty ve kterych porad chodi). Cekal sem, co bude. Ashe mne, bez problemu mydlila, az mne zabila. Smula cekal sem ze treba ne, ze mne jen hodne zmlati. Zamrzelo mne ze nevymyslel nic lepsiho nez smrt. Nicmene smula, ale co no je to hra. Stejne na to kyky po ocistci zapomela. Jasny ted namitnete, ze proti asce je jedno jestli mam rubicit nebo sem nahej, nicmene bych to udelal i kdyby na mne pribehl nekdo s levelem 1 a mecem od kovare na trhu.

Zobrazit příspěvek

Pardon za offtopic

Abych to ujasnil tak tim tellem sem poslal "holuba se vskazem". Nemusel na něj odpovídat samozřejmě. Nebylo to typu že bych mu napsal: Ahoj kde seš?
No pro mě to byli šaty a ne rubicidová zbroj. Pak si oblíknul nějakou robu a myslel sem ,že je to roba a ne hadr od tondy. Jinak měl sem tě podříznout a ne zmydlit no. Rozkazy jsou rozkazy. Kdyby tam byla možnost tě nechat žít tak jí asi využuju. Když se s někym už chci mlátit tak aspon s někym na 30 lvl a ne když Kyky byla 15 ;)
  • 0

#104 Ocelov

Ocelov

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 385 Příspěvků:

Odesláno 07.04.2009 08:45

Zobrazit příspěvek

Jo jo... přece když někoho neznám, nebudu se s ním hned bratříčkovat. Až ho potkám, dám s ním řeč, zjistím že to není vrahoun ale sympatická osoba, tak kliknu mu like a třeba ho (ji) pozvu na expeníčko nebo k maugrimovi :grin:
  • 0

#105 Dalamar

Dalamar

Starš

• Hráč
  • 1997 Příspěvků:

Odesláno 07.04.2009 08:47

Jo jo... přece když někoho neznám, nebudu se s ním hned bratříčkovat. Až ho potkám, dám s ním řeč, zjistím že to není vrahoun ale sympatická osoba, tak kliknu mu like a třeba ho (ji) pozvu na expeníčko nebo k maugrimovi :grin:

Zobrazit příspěvek

presne, ja sice nejsem normalni, ale mnohem prirozenejsi reakci je neduvera k cizimu. Princip "semsevsemakamaraddokudmenezabijou" je proti lidske prirozenosti a nikdy sem ho neaplikoval
  • 0

#106 Ocelov

Ocelov

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 385 Příspěvků:

Odesláno 07.04.2009 08:57

Zobrazit příspěvek

Che, prej prudill, to že asi 4 lidi naklikali všem odpor, a půlka servru se pak začla svolavát a vlítli na ně je ..noo řekněme :grin:
Nevím co z toho děláte, tak se pár mrtvol by pozvedalo a pohoda klídeček. šak už ani tu kedlubnu nefikneš tak vo nic nejde :grin:
  • 0

#107 Deekin

Deekin

Velmistr

• Kronikář
  • 3228 Příspěvků:

Odesláno 07.04.2009 09:59

presne, ja sice nejsem normalni, ale mnohem prirozenejsi reakci je neduvera k cizimu. Princip "semsevsemakamaraddokudmenezabijou" je proti lidske prirozenosti a nikdy sem ho neaplikoval

Zobrazit příspěvek

Cheche to bys me rozesmal. Kolikrat za den prijdes do blizkosti cizi osoby a jsi pripravenej ze na to ze te fyzicky napadne? Pokud se ti to stava, jsi magor nebo si na nej hrajes. Efektivne ocekava v beznem styku fyzicky utok bez varovani jako variantu chovani jen nekolik lidi v republice a to jsou magori s vymytym mozkem, aktualne ve vycviku ktery je primo na tohle zameren. Jinak nikdo. Neduveru mit muzes ale tim ze cloveku neveris, nikoliv ze ocekavas napadeni bez prijate hrozby.
Primarnim ramcem pro jednani ve spolecenstvi lidi je kooperace. Pokud z ciziho chovani neidentifikujes hrozbu at uz verbalni nebo nonverbalni, napadeni neocekavas. Neni to prirozene.
  • 0

#108 Dalamar

Dalamar

Starš

• Hráč
  • 1997 Příspěvků:

Odesláno 07.04.2009 10:11

Cheche to bys me rozesmal. Kolikrat za den prijdes do blizkosti cizi osoby a jsi pripravenej ze na to ze te fyzicky napadne? Pokud se ti to stava, jsi magor nebo si na nej hrajes. Efektivne ocekava v beznem styku fyzicky utok bez varovani jako variantu chovani jen nekolik lidi v republice a to jsou magori s vymytym mozkem, aktualne ve vycviku ktery je primo na tohle zameren. Jinak nikdo. Neduveru mit muzes ale tim ze cloveku neveris, nikoliv ze ocekavas napadeni bez prijate hrozby.
Primarnim ramcem pro jednani ve spolecenstvi lidi je kooperace. Pokud z ciziho chovani neidentifikujes hrozbu at uz verbalni nebo nonverbalni, napadeni neocekavas. Neni to prirozene.

Zobrazit příspěvek

kdo mluvi o fyzickem napadeni? zkusime to naopak kolikrat denne prijdes k cizimu cloveku ktereho vidis prvne a pozadas ho jestli ti pohlida penezenku?
  • 0

#109 Werewolf

Werewolf

Starší mistr

• DM
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 07.04.2009 10:12

Opravte mě,ale já mam v češtině při setkání mimo město u neznámé a vlastně i známé postavy napsáno neutrální což dle mě zcela odpovídá běžným skutečnostem......kdyby šlo nakliknout u postav ještě i přátelský popřípadě jiný postoj nepochybně by to někteří z nás udělaly.
  • 0

#110 beeboow

beeboow

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1307 Příspěvků:

Odesláno 07.04.2009 10:53

Chtěl sem napsat dlouhý pojednání o tom, co se stalo na HB a jak to mohl vnímat částečně zúčastněný hráč, ale protože v jednoduchosti je krása tak to zkrátím na délku nezbytně nutnou a spíše vznesu otázky, na který by si v prvý řadě měli odpovědět zúčastnění.

Co iniciovalo potyčku na hřbitově?
Verbální komunikace postav byla vskutku chabá.

Proč se něco takovýho děje na hřbitově?
Podle mě naprosto nevhodný místo, ať už z ingame nebo outgame hlediska. Pokud někdo vyvolává potyčku na takovým místě je evidentní, že na hraní evil charakteru prozatím nemá, neboť zcela přehlíží prostředí modulu a NPC. A to odhlídnu od toho, že dotyční ani neberou v potaz následky vyplývající z toho, když prostě někoho zabiju za přítomnosti dalších postav.

Proč se rozdávali odpory bez rozmyslu?
V prvopočátku měly určitej konflikt asi tři postavy, ale boj se vztáhnul na všechny postavy v lokaci. Chápu, že je třeba banším zabít co nejvíc postav, ale to není důvod do boje systémově zatáhnout lidi, kteří se ho nechtěj zúčastnit.

Proč ex post rozdávaj některý postavy dislike těm postavám, který tam proběhli aniž by se toho zúčastnili nebo bylo z jejich počínání zřejmý, že se angažujou na jedný nebo druhý straně?

Otázek bylo dost, na závěr nabídnu svůj názor na hromadnej dislike. Pokud jej používá hráč, kterej dokáže zohlednit jeho dopady na konkrétní herní situaci a současně nezabíjí bez interakce mezi postavama je to výbornej prostředek jak zatraktivnit hru.

U současnejch "kvazirebelů" si tím moc jistej nejsem. Vše nasvědčuje spíše tomu, že prozatím ne, a proto by se měli nad svým hraním zamyslet. Mimochodem, je krásně vidět jak se s přibývajícím množstvím exzaltek a wizardů množí cíleně vytvářené konflikty za účelem prachsprostýho PvP. Naprosto flagrantním případem je právě událost na hřbitově.

P.s. Abych nemluvil nekonkrétně, těma rebelama myslím Zirkona a Graywarda. Ostatní nevyprofilovaný postavy hodnotit nechci, ale některý na mě působily tak, že se prostě chtěj za každou cenu pomlátit.
  • 0

#111 Godzilla1

Godzilla1

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1013 Příspěvků:
  • Interests:Pcdlo
    Litani
    .-( skola

Odesláno 07.04.2009 11:17

Skoda ze jsem tam nebyl nicmene ocenuji snahu o nejaky zaporaky trosku me se zda ze stagnuje deni, ale Maugrime musis uznat kazdej den se na server nedostanou lidi jako Valdo, Sylativ tusim Xaim tam byval nebo Dumgar co byli "Ti " zli. Po pravde me si chvilema taky desne stval za tu svoji zlou sorcku ale to bylo asi spis nepochopenim z moji strany :grin:
  • 0

#112 Deekin

Deekin

Velmistr

• Kronikář
  • 3228 Příspěvků:

Odesláno 07.04.2009 11:31

kdo mluvi o fyzickem napadeni? zkusime to naopak kolikrat denne prijdes k cizimu cloveku ktereho vidis prvne a pozadas ho jestli ti pohlida penezenku?

Zobrazit příspěvek

Co to zas meles o penezence? Dislike je primo pripad takovy ostrazitosti, postava ktera je v tomhle modu v blizkosti jiny postavy se proste blbe pohne a dostane prilezitostnej. Precetl sis vubec tema, vis o cem je tu rec?
  • 0

#113 Dalamar

Dalamar

Starš

• Hráč
  • 1997 Příspěvků:

Odesláno 07.04.2009 12:11

Co to zas meles o penezence? Dislike je primo pripad takovy ostrazitosti, postava ktera je v tomhle modu v blizkosti jiny postavy se proste blbe pohne a dostane prilezitostnej. Precetl sis vubec tema, vis o cem je tu rec?

Zobrazit příspěvek

precetl, a co to ze postava dostane prilezitostnej ma spolecnyho s "duverou" nebo "oblibou" To ze dostane prilezitostenj je uplne v poradku. Kdyz se clovek chce montovat do rvacky tak proste jednu koupi zejo.

o penezence: A tys mlel co o fyzickem napadeni? Rekl sem ja nekde ze duvera ma neco spolecneho s tim ze te nekdo bude mlatit? Pokud jsi to teda nepobral:

naznacil sem ze je bezne ze je clovek opatrny a neduverivy vuci lidem ktere nikdy nevidel a nezna, protoze tim ze kdyz mas nastavene LIKE vyjadrujes defakto duveru tem se kterejma se pohybujes protoze proste se nemuzes efektivne branit dokud neprepnes na DISLIKE viz miking chranil partaka, sejmul nekoho a uz to resi DM i kdyz vsichni vime jakej typ hrace je Miking. Na druhou stranu kdyz mas defaultne zaplej dislike, ocekavas ze se neco semele, muzes se branit, neni problem ze strany DM a prepnout se na LIKE neni ani ten nejmensi problem, pokud lidem kolem sebe duverujes ze te neokradou, nesejmou a muzou se kolem tebe pohybovat. To ze argumentujes tim ze se kolem tebe lidi nemuzou pohybovat . . . tim chces asi rict ze to je neprakticke pri expeni ze? :grin:
  • 0

#114 Foisil

Foisil

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 143 Příspěvků:

Odesláno 07.04.2009 12:12

Chtěl sem napsat dlouhý pojednání o tom, co se stalo na HB a jak to mohl vnímat částečně zúčastněný hráč, ale protože v jednoduchosti je krása tak to zkrátím na délku nezbytně nutnou ....

Zobrazit příspěvek

:grin: tomu rikas zkratit?
Podle me je hormadnej odpor hloupost. Dela to jen problemy, mechanika na to neni delana a ten mizivej prinos jak nekteri uvadeji - vetsi napeti apod je vec ktery muze citit jen hrac ne char.

reakce na Dalamara - ja nevim, asi jsem hloupej a naivni ale souhlasim s Deekinem ze v realu kazdeho podezrivave neprohlizim a necekam ze me picne zezadu jen co projde okolo me. Pokud to tak citis tak budu jen rad ze se v realu nesetkame :grin: Vlastne kazde mesto ci vetsi seskupeni lidi by byl paradox podle tebe. Kdo by vydrzel zit cely zivot ve stresu ze ho nejblizsi soused zabije. I vrazi ve vezeni k sobe citi sounalezitost a maji k sobe duveru.

Slucovani "zle" postavy (jak ji nekteri chteji hrat ) s odporem to uz je hloupost. Daleko vetsi odpor kazdy citi vuci zohavenemu, osklivemu nebo postizenemu cloveku. Zleho cloveka jsem vlastne v zivote nepotkal. Kruteho, skodolibeho , chamtiveho, ublizeneho ano, ale zleho nikdy.

Myslim ze i Aren si o sobe mysli ze je dobrak a par jeho blizkych take.
  • 0

#115 Dalamar

Dalamar

Starš

• Hráč
  • 1997 Příspěvků:

Odesláno 07.04.2009 12:14

Zobrazit příspěvek

utopicka pravda, ano primarni je kooperace, ale ne kazdej je tak naivni aby si myslel ze lidem jde o dobro spolecenstva a ne o dobro sebe sama
  • 0

#116 Dalamar

Dalamar

Starš

• Hráč
  • 1997 Příspěvků:

Odesláno 07.04.2009 12:18

reakce na Dalamara - ja nevim, asi jsem hloupej a naivni ale souhlasim s Deekinem ze v realu kazdeho podezrivave neprohlizim a necekam ze me picne zezadu jen co projde okolo me. Pokud to tak citis tak budu jen rad ze se v realu nesetkame  :grin: Vlastne kazde mesto ci vetsi seskupeni lidi by byl paradox podle tebe. Kdo by vydrzel zit cely zivot ve stresu ze ho nejblizsi soused zabije. I vrazi ve vezeni k sobe citi sounalezitost a maji k sobe duveru.

Zobrazit příspěvek

ale smarja ja nemluvim o napadani nikoho Like - Dislike smarja jde o to ze lidi co máš rád (LIKE) jsou lidi na ktere se muzes spolehnout, veris jim, kteri ti pomuzou, kterym ty pomuzes a jsou ti proste blizci

Dislike - lidi nemas rad, neveris jim, neznas je, netusis jak se zachovaji v jake situaci a v jejich pritomnosti proste musis byt opatrnej - a ne jednat bezmyslenkovite a vystavovat se riziku
  • 0

#117 Bedra

Bedra

Cechmistr

• Cech zlodejů
  • 2360 Příspěvků:

Odesláno 07.04.2009 12:19

prosim prestante to srovnavat s realnym zivotem dik :)
  • 0

#118 Deekin

Deekin

Velmistr

• Kronikář
  • 3228 Příspěvků:

Odesláno 07.04.2009 12:22

utopicka pravda, ano  primarni je kooperace, ale ne kazdej je tak naivni aby si myslel ze lidem jde o dobro spolecenstva a ne o dobro sebe sama

Zobrazit příspěvek

Zjevne si pletes pojmy s dojmy, zde konkretne kooperaci a altruismus :) Vyhledej si pls nekde ve slovniku co znamena slovo kooperace.

Dale, misto dislike nenastavujes jakesi "like" ale neutral. To ze nastaveni na neutral lepe odpovida bezne interakci postav, nez zminovane dislike je evidentni. Zkus si vzdycky predem promyslet co chces k tematu napsat, bude to tak lepsi :)
  • 0

#119 Dalamar

Dalamar

Starš

• Hráč
  • 1997 Příspěvků:

Odesláno 07.04.2009 12:29

Zjevne si pletes pojmy s dojmy, zde konkretne kooperaci a altruismus :) Vyhledej si pls nekde ve slovniku co znamena slovo kooperace.

Dale, misto dislike nenastavujes jakesi "like" ale neutral. To ze nastaveni na neutral lepe odpovida bezne interakci postav, nez zminovane dislike je evidentni. Zkus si vzdycky predem promyslet co chces k tematu napsat, bude to tak lepsi :)

Zobrazit příspěvek

achjo slovickarime kooperaci a altruismus vynecham, to me nebavi

Jasne - nastavujes neutral, ale tak mi hernajs vysvetli, kdyz nastavujes neutral tak proc je spatne kdyz nekoho jako "neutral" zabijes a proc to DM postihuje? proc nepostihuje ze nekoho ressnes kdyz ses "neutral" ? Problem je v tom ze kdyz si nastavis dislike tak je to vyhlaseni valky a to si myslim ze je blbost. Dislike by mel byt klasifikovan jako normalni stav a naopak by sis daval postavy do friendlistu, aby ses vyhnul tomu Příležitostnýmu.
  • 0

#120 Bedra

Bedra

Cechmistr

• Cech zlodejů
  • 2360 Příspěvků:

Odesláno 07.04.2009 12:32

proste mass dislike by si meli naklikavat zkuseni hraci a basta :)
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních