Skočit na obsah

Fotka

Zjišťování povolání

• Please log in to reply
124 odpovědí na toto téma

#91 Kerolus

Kerolus

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 160 Příspěvků:

Odesláno 09.03.2009 09:58

No já spíše myslím, že to co funguje jinde a je to tam vynikající, nemusí nutně fungovat na Demoně. Je pravdou (pro mě smutnou), že skrytí výpisu postav by v prostření demony se skladbou hráčů, které má, vedlo ke zvýšení tellovaní. Na někde výše zmiňovaném světě (Thalii) to funguje a je to pro "RP" svět obrovským přínosem. Je to tím, že vývoj postav je pomalý, neklade se tak vysoký důraz na lvl rozdíly, smrt bolí vždy ať vás ressuje klerik, v chrámu nebo projdete přes podsvětí - oživení v chrámu 1% postih, vzkříšení klerikem 2%, oživ mrtvého klerikem 3% a průchod podsvětím 5% ztráta z celkového počtu exp.. Krom toho tell je tam v těchto ohledech absolutně nežádoucí a postihovaný. Mrtvola jež je možno oživit vydrží cca 15-20 min. a pak už je možno pouze projít přes rohatého. Při rozlehlosti toho světa je pak prakticky nemožné zavolat si někam klerika ... stejně by přišel pozdě. Omezením buildování a zavedení pouze dualclassu se zase nedá mluvit o kopírování buildů atd.. Místo tam mají všechna povolání a jejich zastoupení je podstatně barvitější než na Demoně. Takže skrýt výpis - proč ne, ale obávám se, že by to kýžený efekt nepřineslo a navíc by to některým "zkazilo" hru.
  • 0

#92 Ter Leeloo II

Ter Leeloo II

Cechmistr

• Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2528 Příspěvků:

Odesláno 09.03.2009 11:06

Ja na tohle mam asi uplne jiny pohled a zacituju si k tomu Nuadu, ktery to nakousl. Ostatne Forsaken se hned v uvodu jako hlavni argument uvadi kopirovani buildu.

To uplně popírá věci, jako je sekce buildy na foru, založena Tery. Jsem proti masovým buildům, ale znám a uznávám i argumenty pro zveřejnění buildů. V tomhle boji asi nezvítězíš, ale držím palec.

Zobrazit příspěvek

NWN diky svemu mechanickemu zakladu nabizi obrovske mnostvi kombinaci, jak muzete postavu postavit. Ale v protikladu k tomu stoji modul, ktery nemuze byt adekvatnim prostredim pro cele spektrum postav, jez hra dovoluje vytvorit.

Proto jsem se uz tenkrat chtel dat trosku na osvetu mechaniky a buildovani, aby se zmensil rozsah sily postav. A ani nyni z pozice WB/DM to nevidim jinak. Za idealni stav povazuju, aby vsechny postavy byly +- stejne silne, protoze jen tak lze nastavit dungeony, tak aby pro jedny nebyly obihackou a pro druhe nepristupnym terenem.

Takze za me ... buildy kopirovat (a jestli k tomu pomaha zobrazeni pri logu do hry, jenom dobre) a ucit se!

Btw na tohle dojelo uz hodne NWN svetu. Vzdycky se najde hrstka jedincu, kteri pod zastitou "lepsiho erpe" se snazi prosadit nejaky omezujici/pro postavy zneprijemnujici navrh. Kdyz se to pak prosadi, vetsina lidi prestane hrat a nakonec i sami navrhovatele (pokud teda hrali aspon v dobe podavani navrhu).

Zobrazit příspěvek

Myslis tohle? http://www.kandelabr...cz/historie.htm :closedeyes: :tongue:
  • 0

#93 Deekin

Deekin

Velmistr

• Kronikář
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3228 Příspěvků:

Odesláno 09.03.2009 13:24

Cim to je, ze 90% navrhu ruznych kravin od hracu je o zpusobu, jak hru omezit sobe a nejlepe i vsem ostatnim. Pravdou jest, ze drtiva vetsina navrhu se odjakziva zastitovala tim.... jakseto no... jo! RP!
Argumentace copyrightem buildu je sice inovativni, ale obsah zustava byt stejnou kravinou.

Nejhorsi faze je, kdyz cloveku zacne vadit ze "ti ostatni" nehraji jako on. Dyt to je nelogicky ne? Ja se svym stylem hry bavim, ostatni prece musi taky. Tak jakypak copak.

Kdyz jsme u toho, muze tu nekdo vyjmenovat pozitivni dopady zakryti udaje o obtiznosti postavy ci monstra, ktery se tu zavedl onehda? Myslim tim skutecne pozitvni dopady na hru, ne presentaci nazoru "me se to jako libi".
  • 0

#94 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 09.03.2009 13:43

Kdyz jsme u toho, muze tu nekdo vyjmenovat pozitivni dopady zakryti udaje o obtiznosti postavy ci monstra, ktery se tu zavedl onehda? Myslim tim skutecne pozitvni dopady na hru, ne presentaci nazoru "me se to jako libi".

Zobrazit příspěvek

jasně, takže první pozitivn dopad, jsi dexter a nevis ktere z npc ma TSko (zvlast ted ta nove nahodne generovana monstra s ruznymi efekty) a tudiz te jedno vzdycky zabije z duvodu tveho pobaveni

druhy pozitivni dopad, u mnoha potvor uz nevidis fialove napsano ze jsou impossible a tudiz se necitis frustrovany z toho ze by na tebe byli moc silne... pravda asi te zabijou kdyz neco podniknes krom uteku (ktery je casto nemozny) ale to uz patri k zabavne hre ne?

třetí pozitivní dopad-kdyz jsi vysoky lvl, muzes si otvirat hubu na lowbíky, protože se lze hajit tim ze jsi nevedel jak jsou slabi a naopak, pokud to třeba neděláš, muže si nějaký lowbík otvírat hubu na tebe, protože je přece hrozně ne-rp poznat (napřiklad dle magicke aury nebo vpyracovanosti postavy) jak je asi tvuj protejsek vůči tobě silný

čtvrtý pozitivní dopad-tato uprava podoruje komunikaci, když potkam někoho v dungu, nemusim mu posilat partu rovnou ale hezky se ho zeptat v tellu "Jakej seš level?" takovou "zelenou" komunikaci doporučuju všem, je děsně zábavná a ještě děsněji rp

pátý pozitivní důvod- je to eRPé uprava, tudíž je správná(axiom)
  • 0

#95 Garret

Garret

Spammistr

• Hráč
  • 2219 Příspěvků:

Odesláno 09.03.2009 13:46

Některým lidem to hraní do nocí očividně leze na květák.

edit: abych jen nespamoval... kdyby bylo na mě, tak po jisté úpravě systému smrti, který by si úpravu zasluhoval, bych si dovedl představit zrušení toho aby bylo vidět co má kdo za povolání atd. Podle mě by to přineslo zajímavý prvek "nevědomosti" do hry. Jiný systém smrti by řešil hloupé čekání na klerika, tudíž by jste si nemohli stěžovat na telly "nejsi klerik". Družina by se snadno dala shánět přes výpis postav, které odpovídají rozhraní "lvl vaší postavy +- 5 lvl".
  • 0

#96 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 09.03.2009 13:55

Některým lidem to hraní do nocí očividně leze na květák.

Zobrazit příspěvek

ale? vážně? a jakým složitým pochodem mysli jsi k tak hlubokomyslné větě dospěl? kupřkladu mi napiš, který z argumentů nahoře tě ubezpečil v tom že mi něco leze na mozek? no šup šup piš, bez důkazu je výrok pouhé kydání hnoje
  • 0

#97 Garret

Garret

Spammistr

• Hráč
  • 2219 Příspěvků:

Odesláno 09.03.2009 14:02

ale? vážně? a jakým složitým pochodem mysli jsi k tak hlubokomyslné větě dospěl? kupřkladu mi napiš, který z argumentů nahoře tě ubezpečil v tom že mi něco leze na mozek? no šup šup piš, bez důkazu je výrok pouhé kydání hnoje

Zobrazit příspěvek

např. tento příspěvek mě v tom naprosto utvrzuje. Stejně tak se potvrdil názor jiných hráčů, že kdokoliv tě začne kritizovat (konstruktivně samosebou :closedeyes: ), tak automaticky jim nastavujes "dislike". Nevím co ti mám psát, občas mě přijde že píšeš hrozný blbosti.
  • 0

#98 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 09.03.2009 14:04

...potvrdil názor jiných hráčů, že kdokoliv tě začne kritizovat (konstruktivně samosebou :closedeyes: ), tak automaticky jim nastavujes "dislike".

Zobrazit příspěvek

trochu si protiřečíš ne? třeba ty do mě reješ dost často, kdyby to bylo tka jak říkáš, už bys v tom "disliku" dávno byl nemyslíš?
  • 0

#99 Ocelov

Ocelov

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 385 Příspěvků:

Odesláno 09.03.2009 14:09

S maximálním skilem víry je postih nějakých +-2800 expů za smrt na 30 levelu, to bych teda nečekal na ress ani kdybyh lehnul na hřbitově :closedeyes:
Stačí jen trochu zpřístupnit víru i pro chudé a nevidím problém.
  • 0

#100 mrakomor32

mrakomor32

Nováček

• Hráč
  • Pip
  • 24 Příspěvků:

Odesláno 09.03.2009 15:12

Naprosto souhlasím s Ter.Proč někomu vadí že někdo v uvozovkách okopíruje jeho build?Mě by to naopak těšilo,kdybych vymyslel build,kterej by se ukázal jako uspěšnej a lidi ho hráli.Navíc je to tady uvedeno jako důvod k dalšímu omezení.
Za další,myslím si,že o tom to není.Ja si vymíšlím své postavičky a o to vic mě to za ně baví.Ten kdo to tak nedělá a jen kopíruje ,tak ztrací další rozměr herní zábavy.Tím omezuje zase jen sebe a ne mě,kterej ten build dal dohromady.Sečteno,podtrženo,je to kravina co bylo navrženo.Nebo lépe řečeno,důvody proč to bylo navrženo.
  • 0

#101 Kolemjdoucí

Kolemjdoucí

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 597 Příspěvků:

Odesláno 09.03.2009 15:16

Naprosto souhlasím s Ter.Proč někomu vadí že někdo v uvozovkách okopíruje jeho build?Mě by to naopak těšilo,kdybych vymyslel build,kterej by se ukázal jako uspěšnej a lidi ho hráli.Navíc je to tady uvedeno jako důvod k dalšímu omezení.
Za další,myslím si,že o tom to není.Ja si vymíšlím své postavičky a o to vic mě to za ně baví.Ten kdo to tak nedělá a jen kopíruje ,tak ztrací další rozměr herní zábavy.Tím omezuje zase jen sebe a ne mě,kterej ten build dal dohromady.Sečteno,podtrženo,je to kravina co bylo navrženo.Nebo lépe řečeno,důvody proč to bylo navrženo.

Zobrazit příspěvek

Myslím, že ti to Deekin vysvětlí, resp. vysvětlil už výš :closedeyes:
  • 0

#102 Maslostroj

Maslostroj

Cechmistr

• Hráč
  • 2381 Příspěvků:
  • Interests:Books & Pubs

Odesláno 09.03.2009 16:51

Myslím, že ti to Deekin vysvětlí, resp. vysvětlil už výš  :closedeyes:

Zobrazit příspěvek

A co mu má vysvětlit? :ermm:
  • 0

#103 Kolemjdoucí

Kolemjdoucí

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 597 Příspěvků:

Odesláno 09.03.2009 17:00

A co mu má vysvětlit?  :closedeyes:

Zobrazit příspěvek

No jak je to s tím hraním pro ostatní, a co se líbí mě, musí se líbit tobě...
  • 0

#104 mrakomor32

mrakomor32

Nováček

• Hráč
  • Pip
  • 24 Příspěvků:

Odesláno 09.03.2009 17:09

Myslím, že ti to Deekin vysvětlí, resp. vysvětlil už výš  :tongue:

Zobrazit příspěvek

Ja to nemyslel jako radu,nebo snad další přikázání.Je to každýho věc.Když si to uděláš sám je to prostě o to lepší..(teda v některých případech :ermm: ) :closedeyes:
  • 0

#105 Maslostroj

Maslostroj

Cechmistr

• Hráč
  • 2381 Příspěvků:

Odesláno 09.03.2009 21:46

No jak je to s tím hraním pro ostatní, a co se líbí mě, musí se líbit tobě...

Zobrazit příspěvek

No, však ale on tam nikomu nic nenutí, naopak informuje o tom, že kopírováním se člověk ochuzeje. S tím, že kopírování nechce znemožnit znepřístupněním informací :closedeyes:

Na Mrakomora je to opravdu velmi solidní příspěvek.
  • 0

#106 Aelipse

Aelipse

Severský král žumpy !

• Rebel
  • 2420 Příspěvků:

Odesláno 10.03.2009 23:25

Razzkar De Ragfarraz...15 lvl

Postava stará asi 2 měsíce a vím, že to jde i bez zbytečných resů (pravda asi 5x mě zvedali) A rozhodně bez výpisu kdo je jaký lvl.
1-3 lvl krypta....potkavas stejne lvl
3-5 lvl kostnice.....potkavas stejne lvl, případně vyšší. ale to zjistíš záhy
5-8 lvl orci.....zase potkavaš lidi do party
8-15 lvl krysaci....a veř mi že 30 lvl tam nenajdeš

Opravdu nechápu lidi co neví, kde sehnat partu na trénování.

Zobrazit příspěvek

Nu jestli je to tak, tak se omlouvám a skládám ti poklonu, nicméně je třeba vzít v úvahu, že ne každý ví co kde a jak :closedeyes:
  • 0

#107 Jerry

Jerry

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1518 Příspěvků:

Odesláno 10.03.2009 23:50

Razzkar De Ragfarraz...15 lvl

Postava stará asi 2 měsíce a vím, že to jde i bez zbytečných resů (pravda asi 5x mě zvedali) A rozhodně bez výpisu kdo je jaký lvl.
1-3 lvl krypta....potkavas stejne lvl
3-5 lvl kostnice.....potkavas stejne lvl, případně vyšší. ale to zjistíš záhy
5-8 lvl orci.....zase potkavaš lidi do party
8-15 lvl krysaci....a veř mi že 30 lvl tam nenajdeš

Opravdu nechápu lidi co neví, kde sehnat partu na trénování.

Zobrazit příspěvek

Opravdu nechápu lidi co z asi 10 možných lokací chodí pokaždé jen stěží polovinu furt dokola...ono pak už jen horší najít partu....nemluvě o tom, když ta postava ještě není na sólování...
  • 0

#108 Godzilla1

Godzilla1

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1013 Příspěvků:
  • Interests:Pcdlo
    Litani
    .-( skola

Odesláno 12.03.2009 09:43

Klerici mate to marny :-) me si nasli i na ICQ a kdybych nebyl na icq tak me poslou pohled s zadosti o ress :closedeyes: klerik to je proste prace na plny uvazek 24 hodin kazdy den

Me se docela libi ze neni videt obtiznost postavy ale neumim si predstavit jaky to je zacit hrat tady a pritom demonu neznat, kdyby nebyly videt povolani asi bych to prezil, ale je fakt ze rad kouknu co zajimaveho se treba zrovna za buildy nosi. Posledni dobou je to stejne ale furt na jedno brdo kleriko-mnicho-neco mnicho-bojovniko-neco bojovniko-rdd-neco.

NEvidet levely bych rekl stejne mnoho veci nevyresi
  • 0

#109 Forsaken

Forsaken

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 191 Příspěvků:

Odesláno 12.03.2009 18:53

Opravdu nechápu lidi co z asi 10 možných lokací chodí pokaždé jen stěží polovinu furt dokola...ono pak už jen horší najít partu....nemluvě o tom, když ta postava ještě není na sólování...

Zobrazit příspěvek

To myslíš mě? Já si na nedostatek lidí do party nestěžoval, ba naopak, tímto příspevkem jsem dával na jevo, že to není problém.
A je teda pravda, že jsem nevyjmenoval všechno....ale nečekal jsem, že to toho někdo hned chytí....
  • 0

#110 Forsaken

Forsaken

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 191 Příspěvků:

Odesláno 12.03.2009 19:19

Je pravda, že uvést jako příklad, proč zrušit tyto informace, kopírování buildů asi nebyla zrovna trefa do černého....

Ale měl jsem pocit, že k tomuto účelu slouží fórum - sekce buildy. A kdo je zveřejnit chce, ten je tam dá.
A proto se ptám, kolik lidí to vyjma Teryho udělalo???

Skrátka mi zatím pořád není jasné, proč by tyto informace měly být vidět.
Hra bude daleko zajímavější, když nebudeš vědět s kým máš tu čest, když se budeš seznamovat s různýma postavama v RP rozhovorech.

A když už jste se teda tak opřeli do těch telu o res. tak pokud to toho klerika bude něco stát, tak všichni tito "telovači" velmi záhy zjistí, že je nikdo zvedat prostě nebude. Tudíž přestanou chodit žádosti o res. Nebude se určitě ani tolik umírat, hráči budou opatrnější. Opět se vrátí respekt ze smrti a s tímto ryzikem bude hra zajímavější.

Vás někoho baví hrát nějakou hru z kódem na nesmrtelnost? A jestli jo, tak jak dlouho? Protože tohle se tím neustálým resováním tady děje. Pro každého je tady smrt nanejvýš otravné zdržení, jinak vůbec nic.
  • 0

#111 Host_Ariadna_*

Host_Ariadna_*
  • Host

Odesláno 12.03.2009 20:15

Ale měl jsem pocit, že k tomuto účelu slouží fórum - sekce buildy. A kdo je zveřejnit chce, ten je tam dá.
A proto se ptám, kolik lidí to vyjma Teryho udělalo???

Vsak te nikdo nenuti, abys svuj hypr supr dupr build vytvarel tady na demone, kde ho kazdy uvidi, nebo jo ? Vytvor si tu pure class barbara treba a doma, na zaheslovanym disku si muzes senzacne uzivat v singleplayeru a nikdo te neokopiruje. :ermm:

Skrátka mi zatím pořád není jasné, proč by tyto informace měly být vidět.

Duvodu tu bylo zmineno az dost. Pokud si nepochopil doted, uz stejne nepochopis, tak je zbytecne tuto recnickou otazku opet vznaset.

.... když se budeš seznamovat s různýma postavama v RP rozhovorech.

Ted tu moznost nemas nebo co ?

a s tímto ryzikem bude hra zajímavější.

Slovo riziko neni odvozeno od slova ryzi.

Pro každého je tady smrt nanejvýš otravné zdržení, jinak vůbec nic.

Zobrazit příspěvek

Si muzes dat na stul vedle pocitace pistoli a kdyz umres ve hre, tak se zastrelit, at mas ten spravne erpee poradny strach a respekt ze smrti. :closedeyes:
  • 0

#112 Forsaken

Forsaken

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 191 Příspěvků:

Odesláno 12.03.2009 20:43

Myslím že kdybych tady napsal, že [sedmikráska] smrdí a neni k jídlu, tak Ariadna si najde 10 naprosto neprůstřelných argumentů, že je tomu právě na opak.... :closedeyes:

Tobě už se můžu vážně akorát tak zasmát.
  • 0

#113 Jerry

Jerry

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1518 Příspěvků:

Odesláno 12.03.2009 20:43

To myslíš mě? Já si na nedostatek lidí do party nestěžoval, ba naopak, tímto příspevkem jsem dával na jevo, že to není problém.
A je teda pravda, že jsem nevyjmenoval všechno....ale nečekal jsem, že to toho někdo hned chytí....

Zobrazit příspěvek

Není to problém pokud budeš chodit furt ty stejný lokace ( kostnice-krysáci-DO...), ty si možná nestěžuješ na nedostatek lidí do party, jenže snažíš se zavést něco co by k tomu vedlo.
  • 0

#114 Ocelov

Ocelov

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 385 Příspěvků:

Odesláno 12.03.2009 20:50

Není to problém pokud budeš chodit furt ty stejný lokace ( kostnice-krysáci-DO...), ty si možná nestěžuješ na nedostatek lidí do party, jenže snažíš se zavést něco co by k tomu vedlo.

Zobrazit příspěvek

By me zajimalo jak se ztizi shaneni lidi do party. Nikdy se nedivam kdo je jaky levl abych ho moh spamovat esli nejde expit. Dycky se da domluvit na klientu. A me jestli nekde nexpim napise mozna tak dva lidi za mesic. Nejak to shaneni party prez tell nevidim vubec zhave.
  • 0

#115 Forsaken

Forsaken

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 191 Příspěvků:

Odesláno 12.03.2009 20:56

Zobrazit příspěvek

Tak pokud sedíš na trhu a koukaš do kašny, tak asi nikoho neseženeš opravdu jinak než přes tell...stačí jen někam vyrazit. A nevykladej, že hned od 1 lvl potřebuješ být v partě.
máš lektvary, přeměny, přítelíčky atd. minimalně do 6 lvl si vystačíš naprosto sám, ať už jedeš jakýkoliv build...a než ten 6 lvl uděláš, tak potkáš lídí do party víc než dost.

Mimochodem, ono těch dungu kam se dá jít do 5 lvl zase tolik není.
  • 0

#116 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 13.03.2009 01:50

proč byl tenhle topic založen?
  • 0

#117 Ayko

Ayko

Velmistr

• WB
  • 3405 Příspěvků:

Odesláno 13.03.2009 06:42

len tak ?
  • 0

#118 Featme

Featme

Neznalý

• Hráč
  • 16 Příspěvků:

Odesláno 16.03.2009 15:59

V lepsich hrach naprosta samozrejmost ze se muzes podivat co ma dotycny za equip a build
  • 0

#119 Maslostroj

Maslostroj

Cechmistr

• Hráč
  • 2381 Příspěvků:

Odesláno 16.03.2009 16:11

V lepsich hrach naprosta samozrejmost ze se muzes podivat co ma dotycny za equip a build

Zobrazit příspěvek

Freppi? Jsi to ty, ty kluku ušatá? :closedeyes:
  • 0

#120 Drakon Ash'han

Drakon Ash'han

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1331 Příspěvků:

Odesláno 16.03.2009 16:31

Nevim kdo to je, ale vypadá že si koleduje ;)
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních