Zjišťování povolání
Odesláno 09.03.2009 09:58
Odesláno 09.03.2009 11:06
NWN diky svemu mechanickemu zakladu nabizi obrovske mnostvi kombinaci, jak muzete postavu postavit. Ale v protikladu k tomu stoji modul, ktery nemuze byt adekvatnim prostredim pro cele spektrum postav, jez hra dovoluje vytvorit.To uplně popírá věci, jako je sekce buildy na foru, založena Tery. Jsem proti masovým buildům, ale znám a uznávám i argumenty pro zveřejnění buildů. V tomhle boji asi nezvítězíš, ale držím palec.
Proto jsem se uz tenkrat chtel dat trosku na osvetu mechaniky a buildovani, aby se zmensil rozsah sily postav. A ani nyni z pozice WB/DM to nevidim jinak. Za idealni stav povazuju, aby vsechny postavy byly +- stejne silne, protoze jen tak lze nastavit dungeony, tak aby pro jedny nebyly obihackou a pro druhe nepristupnym terenem.
Takze za me ... buildy kopirovat (a jestli k tomu pomaha zobrazeni pri logu do hry, jenom dobre) a ucit se!
Myslis tohle? http://www.kandelabr...cz/historie.htmBtw na tohle dojelo uz hodne NWN svetu. Vzdycky se najde hrstka jedincu, kteri pod zastitou "lepsiho erpe" se snazi prosadit nejaky omezujici/pro postavy zneprijemnujici navrh. Kdyz se to pak prosadi, vetsina lidi prestane hrat a nakonec i sami navrhovatele (pokud teda hrali aspon v dobe podavani navrhu).

Odesláno 09.03.2009 13:24
Argumentace copyrightem buildu je sice inovativni, ale obsah zustava byt stejnou kravinou.
Nejhorsi faze je, kdyz cloveku zacne vadit ze "ti ostatni" nehraji jako on. Dyt to je nelogicky ne? Ja se svym stylem hry bavim, ostatni prece musi taky. Tak jakypak copak.
Kdyz jsme u toho, muze tu nekdo vyjmenovat pozitivni dopady zakryti udaje o obtiznosti postavy ci monstra, ktery se tu zavedl onehda? Myslim tim skutecne pozitvni dopady na hru, ne presentaci nazoru "me se to jako libi".
Odesláno 09.03.2009 13:43
jasně, takže první pozitivn dopad, jsi dexter a nevis ktere z npc ma TSko (zvlast ted ta nove nahodne generovana monstra s ruznymi efekty) a tudiz te jedno vzdycky zabije z duvodu tveho pobaveniKdyz jsme u toho, muze tu nekdo vyjmenovat pozitivni dopady zakryti udaje o obtiznosti postavy ci monstra, ktery se tu zavedl onehda? Myslim tim skutecne pozitvni dopady na hru, ne presentaci nazoru "me se to jako libi".
druhy pozitivni dopad, u mnoha potvor uz nevidis fialove napsano ze jsou impossible a tudiz se necitis frustrovany z toho ze by na tebe byli moc silne... pravda asi te zabijou kdyz neco podniknes krom uteku (ktery je casto nemozny) ale to uz patri k zabavne hre ne?
třetí pozitivní dopad-kdyz jsi vysoky lvl, muzes si otvirat hubu na lowbíky, protože se lze hajit tim ze jsi nevedel jak jsou slabi a naopak, pokud to třeba neděláš, muže si nějaký lowbík otvírat hubu na tebe, protože je přece hrozně ne-rp poznat (napřiklad dle magicke aury nebo vpyracovanosti postavy) jak je asi tvuj protejsek vůči tobě silný
čtvrtý pozitivní dopad-tato uprava podoruje komunikaci, když potkam někoho v dungu, nemusim mu posilat partu rovnou ale hezky se ho zeptat v tellu "Jakej seš level?" takovou "zelenou" komunikaci doporučuju všem, je děsně zábavná a ještě děsněji rp
pátý pozitivní důvod- je to eRPé uprava, tudíž je správná(axiom)
Odesláno 09.03.2009 13:46
edit: abych jen nespamoval... kdyby bylo na mě, tak po jisté úpravě systému smrti, který by si úpravu zasluhoval, bych si dovedl představit zrušení toho aby bylo vidět co má kdo za povolání atd. Podle mě by to přineslo zajímavý prvek "nevědomosti" do hry. Jiný systém smrti by řešil hloupé čekání na klerika, tudíž by jste si nemohli stěžovat na telly "nejsi klerik". Družina by se snadno dala shánět přes výpis postav, které odpovídají rozhraní "lvl vaší postavy +- 5 lvl".
Odesláno 09.03.2009 13:55
ale? vážně? a jakým složitým pochodem mysli jsi k tak hlubokomyslné větě dospěl? kupřkladu mi napiš, který z argumentů nahoře tě ubezpečil v tom že mi něco leze na mozek? no šup šup piš, bez důkazu je výrok pouhé kydání hnojeNěkterým lidem to hraní do nocí očividně leze na květák.
Odesláno 09.03.2009 14:02
např. tento příspěvek mě v tom naprosto utvrzuje. Stejně tak se potvrdil názor jiných hráčů, že kdokoliv tě začne kritizovat (konstruktivně samosebouale? vážně? a jakým složitým pochodem mysli jsi k tak hlubokomyslné větě dospěl? kupřkladu mi napiš, který z argumentů nahoře tě ubezpečil v tom že mi něco leze na mozek? no šup šup piš, bez důkazu je výrok pouhé kydání hnoje

Odesláno 09.03.2009 14:09

Stačí jen trochu zpřístupnit víru i pro chudé a nevidím problém.
Odesláno 09.03.2009 15:12
Za další,myslím si,že o tom to není.Ja si vymíšlím své postavičky a o to vic mě to za ně baví.Ten kdo to tak nedělá a jen kopíruje ,tak ztrací další rozměr herní zábavy.Tím omezuje zase jen sebe a ne mě,kterej ten build dal dohromady.Sečteno,podtrženo,je to kravina co bylo navrženo.Nebo lépe řečeno,důvody proč to bylo navrženo.
Odesláno 09.03.2009 15:16
Naprosto souhlasím s Ter.Proč někomu vadí že někdo v uvozovkách okopíruje jeho build?Mě by to naopak těšilo,kdybych vymyslel build,kterej by se ukázal jako uspěšnej a lidi ho hráli.Navíc je to tady uvedeno jako důvod k dalšímu omezení.
Za další,myslím si,že o tom to není.Ja si vymíšlím své postavičky a o to vic mě to za ně baví.Ten kdo to tak nedělá a jen kopíruje ,tak ztrací další rozměr herní zábavy.Tím omezuje zase jen sebe a ne mě,kterej ten build dal dohromady.Sečteno,podtrženo,je to kravina co bylo navrženo.Nebo lépe řečeno,důvody proč to bylo navrženo.
Myslím, že ti to Deekin vysvětlí, resp. vysvětlil už výš

Odesláno 09.03.2009 21:46
No, však ale on tam nikomu nic nenutí, naopak informuje o tom, že kopírováním se člověk ochuzeje. S tím, že kopírování nechce znemožnit znepřístupněním informacíNo jak je to s tím hraním pro ostatní, a co se líbí mě, musí se líbit tobě...

Na Mrakomora je to opravdu velmi solidní příspěvek.
Odesláno 10.03.2009 23:25
Razzkar De Ragfarraz...15 lvl
Postava stará asi 2 měsíce a vím, že to jde i bez zbytečných resů (pravda asi 5x mě zvedali) A rozhodně bez výpisu kdo je jaký lvl.
1-3 lvl krypta....potkavas stejne lvl
3-5 lvl kostnice.....potkavas stejne lvl, případně vyšší. ale to zjistíš záhy
5-8 lvl orci.....zase potkavaš lidi do party
8-15 lvl krysaci....a veř mi že 30 lvl tam nenajdeš
Opravdu nechápu lidi co neví, kde sehnat partu na trénování.
Nu jestli je to tak, tak se omlouvám a skládám ti poklonu, nicméně je třeba vzít v úvahu, že ne každý ví co kde a jak

Odesláno 10.03.2009 23:50
Opravdu nechápu lidi co z asi 10 možných lokací chodí pokaždé jen stěží polovinu furt dokola...ono pak už jen horší najít partu....nemluvě o tom, když ta postava ještě není na sólování...Razzkar De Ragfarraz...15 lvl
Postava stará asi 2 měsíce a vím, že to jde i bez zbytečných resů (pravda asi 5x mě zvedali) A rozhodně bez výpisu kdo je jaký lvl.
1-3 lvl krypta....potkavas stejne lvl
3-5 lvl kostnice.....potkavas stejne lvl, případně vyšší. ale to zjistíš záhy
5-8 lvl orci.....zase potkavaš lidi do party
8-15 lvl krysaci....a veř mi že 30 lvl tam nenajdeš
Opravdu nechápu lidi co neví, kde sehnat partu na trénování.
Odesláno 12.03.2009 09:43

Me se docela libi ze neni videt obtiznost postavy ale neumim si predstavit jaky to je zacit hrat tady a pritom demonu neznat, kdyby nebyly videt povolani asi bych to prezil, ale je fakt ze rad kouknu co zajimaveho se treba zrovna za buildy nosi. Posledni dobou je to stejne ale furt na jedno brdo kleriko-mnicho-neco mnicho-bojovniko-neco bojovniko-rdd-neco.
NEvidet levely bych rekl stejne mnoho veci nevyresi
Odesláno 12.03.2009 18:53
Opravdu nechápu lidi co z asi 10 možných lokací chodí pokaždé jen stěží polovinu furt dokola...ono pak už jen horší najít partu....nemluvě o tom, když ta postava ještě není na sólování...
To myslíš mě? Já si na nedostatek lidí do party nestěžoval, ba naopak, tímto příspevkem jsem dával na jevo, že to není problém.
A je teda pravda, že jsem nevyjmenoval všechno....ale nečekal jsem, že to toho někdo hned chytí....
Odesláno 12.03.2009 19:19
Ale měl jsem pocit, že k tomuto účelu slouží fórum - sekce buildy. A kdo je zveřejnit chce, ten je tam dá.
A proto se ptám, kolik lidí to vyjma Teryho udělalo???
Skrátka mi zatím pořád není jasné, proč by tyto informace měly být vidět.
Hra bude daleko zajímavější, když nebudeš vědět s kým máš tu čest, když se budeš seznamovat s různýma postavama v RP rozhovorech.
A když už jste se teda tak opřeli do těch telu o res. tak pokud to toho klerika bude něco stát, tak všichni tito "telovači" velmi záhy zjistí, že je nikdo zvedat prostě nebude. Tudíž přestanou chodit žádosti o res. Nebude se určitě ani tolik umírat, hráči budou opatrnější. Opět se vrátí respekt ze smrti a s tímto ryzikem bude hra zajímavější.
Vás někoho baví hrát nějakou hru z kódem na nesmrtelnost? A jestli jo, tak jak dlouho? Protože tohle se tím neustálým resováním tady děje. Pro každého je tady smrt nanejvýš otravné zdržení, jinak vůbec nic.
#111 Host_Ariadna_*
Odesláno 12.03.2009 20:15
Vsak te nikdo nenuti, abys svuj hypr supr dupr build vytvarel tady na demone, kde ho kazdy uvidi, nebo jo ? Vytvor si tu pure class barbara treba a doma, na zaheslovanym disku si muzes senzacne uzivat v singleplayeru a nikdo te neokopiruje.Ale měl jsem pocit, že k tomuto účelu slouží fórum - sekce buildy. A kdo je zveřejnit chce, ten je tam dá.
A proto se ptám, kolik lidí to vyjma Teryho udělalo???

Duvodu tu bylo zmineno az dost. Pokud si nepochopil doted, uz stejne nepochopis, tak je zbytecne tuto recnickou otazku opet vznaset.Skrátka mi zatím pořád není jasné, proč by tyto informace měly být vidět.
Ted tu moznost nemas nebo co ?.... když se budeš seznamovat s různýma postavama v RP rozhovorech.
Slovo riziko neni odvozeno od slova ryzi.a s tímto ryzikem bude hra zajímavější.
Si muzes dat na stul vedle pocitace pistoli a kdyz umres ve hre, tak se zastrelit, at mas ten spravne erpee poradny strach a respekt ze smrti.Pro každého je tady smrt nanejvýš otravné zdržení, jinak vůbec nic.

Odesláno 12.03.2009 20:43

Tobě už se můžu vážně akorát tak zasmát.
Odesláno 12.03.2009 20:43
Není to problém pokud budeš chodit furt ty stejný lokace ( kostnice-krysáci-DO...), ty si možná nestěžuješ na nedostatek lidí do party, jenže snažíš se zavést něco co by k tomu vedlo.To myslíš mě? Já si na nedostatek lidí do party nestěžoval, ba naopak, tímto příspevkem jsem dával na jevo, že to není problém.
A je teda pravda, že jsem nevyjmenoval všechno....ale nečekal jsem, že to toho někdo hned chytí....
Odesláno 12.03.2009 20:50
By me zajimalo jak se ztizi shaneni lidi do party. Nikdy se nedivam kdo je jaky levl abych ho moh spamovat esli nejde expit. Dycky se da domluvit na klientu. A me jestli nekde nexpim napise mozna tak dva lidi za mesic. Nejak to shaneni party prez tell nevidim vubec zhave.Není to problém pokud budeš chodit furt ty stejný lokace ( kostnice-krysáci-DO...), ty si možná nestěžuješ na nedostatek lidí do party, jenže snažíš se zavést něco co by k tomu vedlo.
Odesláno 12.03.2009 20:56
Není to problém pokud budeš chodit furt ty stejný lokace ( kostnice-krysáci-DO...), ty si možná nestěžuješ na nedostatek lidí do party, jenže snažíš se zavést něco co by k tomu vedlo.
Tak pokud sedíš na trhu a koukaš do kašny, tak asi nikoho neseženeš opravdu jinak než přes tell...stačí jen někam vyrazit. A nevykladej, že hned od 1 lvl potřebuješ být v partě.
máš lektvary, přeměny, přítelíčky atd. minimalně do 6 lvl si vystačíš naprosto sám, ať už jedeš jakýkoliv build...a než ten 6 lvl uděláš, tak potkáš lídí do party víc než dost.
Mimochodem, ono těch dungu kam se dá jít do 5 lvl zase tolik není.
Odesláno 13.03.2009 01:50
Odesláno 13.03.2009 06:42
Odesláno 16.03.2009 15:59
Odesláno 16.03.2009 16:31
0 uživatelů si čte toto téma
0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních