Skočit na obsah

Fotka

Obchodnik - zakazky

• Please log in to reply
168 odpovědí na toto téma

#91 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 17.02.2009 23:44

Copak naštval ses?Je to nepříjemné,že sparťánku a myslíš,že já si musím nechat vše líbit?Mno mám pro tebe novinku ne nemusím a ty sprostý slova si prosím odpusť.

Zobrazit příspěvek

Naštval,na tebe?ne proč..já se nemusim nad ostatní povyšovat a před ostatníma se je snažit zesměšnit pokusem morální vítězky, která je nad věcí a myslí si že spapala šalamounovo lejno

A to žesi musíš nechat všechno líbit-jednoduchá rada..to že se někomu nelíbí tvuj návrh a oponuje ti neznamená že utočí na tvou osobu..ve tvém věku už by si to mohla chápat..možná

P.S.1 [sedmikráska] není sprosté slovo

P.S.2 sama přece víš že až vyskiluješ tak si vyděláš a jestli vyskilovaným obchodníkum závidíš jejich výdělek tak je mi tě opravdu líto :P
  • 0

#92 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 17.02.2009 23:55

Mno pobavily sme se hehe zanadávaly si ....padlo tu dle mě i pár dobrých návrhů od lidí,kteří nemyslí jen na sebe a je čas tu šou ukončit...závěrem...omlouvám se všem,kteří museli číst vše i to co se netýkalo přímo tématu ba právě naopak se to pak odklonilo a ubíralo naprosto jiným směrem....moje chyba zapoměla jsem,že i když se to jmenuje návrhy někdo si to plete s řečnickou arénou a vyřizuje si účty........sice nemám tušení co sem provedla altharianovi a sparťanovi,že se tak do mě pustily...mno brudra to je případ sám o sobě....ten si prostě musí rýpnout...hehe asi bude lépe zakládat takovéto topici s cedulkou brudrovi vstup zakázán,protože místo,aby použil ten svůj intelekt pro návrh jak by se to dalo vyřešit,když už sem mermomocí musel napsat tak udělal to co vždy...no co už topic zamykám ať si z toho vybere kdo chce co chce......budiž pro ostatní poučením,že snaha o pomoc ostatním se nevyplácí.Škoda.

//ouplná světice,ale postupně :)

-ano padlo pár dobrých návrhů,které vyplynuly z diskuze že tvuj návrh je jaksi nedotažen,bohužel co bylo proti sis vzala hned osobně

-směr sis vlastně odklonila sama svou tvrdohlavostí

-žádný účty si s tebou nevyřizuju protože proti tobě nic nemám,krom tvého stěžování si na každej craft kterej zrovna děláš :D..sevsadim žei na tom koželuhvi bys něco našla..i když ted už možná nekdyžhomůže dělat kdokoliv :D

- jo rejpu prostě mi to nedá,když někdo de jen za svým výdelkem a snaží se ze svých problému udelat globální problém

- pokud si chtela téma zamknout měla si to udelat bez posledního příspěvku-sejmout ty kterým byli v opozici proti tvému návrhu bez možnosti reakce je ubohé

-nakonec myslím že pokud je založen nový topic o návrhu chceš zřejmě znát názor co největší skupinky hráčů a ne jen těch tajných který s tebou souhlasí
  • 0

#93 Werewolf

Werewolf

Starší mistr

• DM
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 17.02.2009 23:55

Naštval,na tebe?ne proč..já se nemusim nad ostatní povyšovat a před ostatníma se je snažit zesměšnit pokusem morální vítězky, která je nad věcí a myslí si že spapala šalamounovo lejno

A to žesi musíš nechat všechno líbit-jednoduchá rada..to že se někomu nelíbí tvuj návrh a oponuje ti neznamená že utočí na tvou osobu..ve tvém věku už by si to mohla chápat..možná

P.S.1 [sedmikráska] není sprosté slovo
P.S.2 sama přece víš že až vyskiluješ tak si vyděláš a jestli vyskilovaným obchodníkum závidíš jejich výdělek tak je mi tě opravdu líto :P

Zobrazit příspěvek

Ne já nikomu nic nezávidím...ono není co,že jo a oponování...zajímavé,že to oponování bylo neustále ty si vyděláš ty dražíš věci za statisíce ty děláš tohle a tamto....já nevím,ale ono to téma bylo o mě?Založila sem ho,protože ti ostatní měly zjevně více rozumu než já a neměli zájem nechat se tu vláčet bahnem jen já holt sem tak hloupá,že sem to téma založila místo nich.Hehe snad si nemyslíš,že nedejbože závidím tobě ten stánek ...to bych se nasmála teda a vyskillování obchodníka ano máš pravdu na vysokým skillu si obchodník vydělá...to ti nikdo nebere,ale řekni mi a ted naprosto upřímě....kolik hráčů bez supportu...ano kování za licence je support dokáže toho obchodníka vyskillovat na skill kdy začne vydělávat?Přesněji kolik u toho vydrží tak dlouho,aby se na ten skill vyškrábali.
  • 0

#94 Werewolf

Werewolf

Starší mistr

• DM
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 18.02.2009 00:04

Mno pobavily sme se hehe zanadávaly si ....padlo tu dle mě i pár dobrých návrhů od lidí,kteří nemyslí jen na sebe a je čas tu šou ukončit...závěrem...omlouvám se všem,kteří museli číst vše i to co se netýkalo přímo tématu ba právě naopak se to pak odklonilo a ubíralo naprosto jiným směrem....moje chyba zapoměla jsem,že i když se to jmenuje návrhy někdo si to plete s řečnickou arénou a vyřizuje si účty........sice nemám tušení co sem provedla altharianovi a sparťanovi,že se tak do mě pustily...mno brudra to je případ sám o sobě....ten si prostě musí rýpnout...hehe asi bude lépe zakládat takovéto topici s cedulkou brudrovi vstup zakázán,protože místo,aby použil ten svůj intelekt pro návrh jak by se to dalo vyřešit,když už sem mermomocí musel napsat tak udělal to co vždy...no co už topic zamykám ať si z toho vybere kdo chce co chce......budiž pro ostatní poučením,že snaha o pomoc ostatním se nevyplácí.Škoda.

//ouplná světice,ale postupně :)

-ano padlo pár dobrých návrhů,které vyplynuly z diskuze že tvuj návrh je jaksi nedotažen,bohužel co bylo proti sis vzala hned osobně

-směr sis vlastně odklonila sama svou tvrdohlavostí

-žádný účty si s tebou nevyřizuju protože proti tobě nic nemám,krom tvého stěžování si na každej craft kterej zrovna děláš :D..sevsadim žei na tom koželuhvi bys něco našla..i když ted už možná nekdyžhomůže dělat kdokoliv :D

- jo rejpu prostě mi to nedá,když někdo de jen za svým výdelkem a snaží se ze svých problému udelat globální problém

- pokud si chtela téma zamknout měla si to udelat bez posledního příspěvku-sejmout ty kterým byli v opozici proti tvému návrhu bez možnosti reakce je ubohé

-nakonec myslím že pokud je založen nový topic o návrhu chceš zřejmě znát názor co největší skupinky hráčů a ne jen těch tajných který s tebou souhlasí

Zobrazit příspěvek

mno tak si to probereme.....každý craft který dělám....mám krejčího...ano ten je poněkud nedořešený,ale to sou tu všechny crafty takže ne na krejčího si nestěžuju.....mám alchymistu...úžasnej craft u,kterýho se dá vydělat hodně slušné peníze pokud není člověk líný a sbírá byliny....ano pokud nezná recepty je rozjezd horší,ale i tak je to asi nejlepší craft tady ....mám kovářku ....craft nudnej jako každej jinej při skillování ,ale jinak pohoda....hehe pravda jako u všech craftů se úspěšnost s výškou skillu zmenšuje anebo mám takovou smůli jen já,ale už sem si zvykla...je to tak u všech craftů,který tu sou krom obchodníka a alcha ...obchodník....to,že vydělávám já...popravdě se sama divím protože do zbraní pro zakázky obvykle vrazím víc jak vydělám a konečně zlatník.....jediná věc na kterou sem si u zlatničiny stěžovala je nutnost dvojího skillování a tudíž dvojnásobná šance na zničení materiálu a to u kamene za 900 zl za kus celkem zabolí...tak tolik o mém stěžování si na craft...víc sem jich tuším nedělala...tedy ne moc dlouho.jo a u zlatníka ještě na drahý kopáče to uznávám.
  • 0

#95 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 18.02.2009 00:05

Ne já nikomu nic nezávidím...ono není co,že jo a oponování...zajímavé,že to oponování bylo neustále ty si vyděláš ty dražíš věci za statisíce ty děláš tohle a tamto....já nevím,ale ono to téma bylo o mě?Založila sem ho,protože ti ostatní měly zjevně více rozumu než já a neměli zájem nechat se tu vláčet bahnem jen já holt sem tak hloupá,že sem to téma založila místo nich.Hehe snad si nemyslíš,že nedejbože závidím tobě ten stánek ...to bych se nasmála teda a vyskillování obchodníka ano máš pravdu na vysokým skillu si obchodník vydělá...to ti nikdo nebere,ale řekni mi a ted naprosto upřímě....kolik hráčů bez supportu...ano kování za licence je support  dokáže toho obchodníka vyskillovat na skill kdy začne vydělávat?Přesněji kolik u toho vydrží tak dlouho,aby se na ten skill vyškrábali.

Zobrazit příspěvek

-nějak si nejsem vědom že bych ti oponoval tímto způsobem
-no tak nemusíš ze sebe zase dělat chudinku..větši znás setu přece zná a hraje spolu.-)
-to s tím stánkem sem opravdu nepobral páč nejsem vyskilovanej obchodník ani vyskilovanej koželuh :)
- ty máš support od tech hodných který ti delají věci nazakázky??
-a k otázce- kromě nováčků tu má každej nějakej suport a tem nováčkum i tak každej pomáhá pokud vidí jak hrajou + penez je pořád hafo a nováčci maj vše za hubičku tím pádem...ale upřímě na tohle odpovedet nedokážu-každejcraft má něco..každej craft delá X desítek lidí(méně či více,dříve či nanovo) a začínající obchodník to dotáne k cíly iza stávajícíchpodmínek..nekdo dřív nekdo pozdeji..cche to jen čas a obchodního ducha
  • 0

#96 Werewolf

Werewolf

Starší mistr

• DM
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 18.02.2009 00:09

-nějak si nejsem vědom že bych ti oponoval tímto způsobem
-no tak nemusíš ze sebe zase dělat chudinku..větši znás setu přece zná a hraje spolu.-)
-to s tím stánkem sem opravdu nepobral páč nejsem vyskilovanej obchodník ani vyskilovanej koželuh :)
- ty máš support od tech hodných který ti delají věci nazakázky??
-a k otázce- kromě nováčků tu má každej nějakej suport a tem nováčkum i tak každej pomáhá pokud vidí jak hrajou + penez je pořád hafo a nováčci maj vše za hubičku tím pádem...ale upřímě na tohle odpovedet nedokážu-každejcraft má něco..každej craft delá X desítek lidí(méně či více,dříve či nanovo) a začínající obchodník to dotáne k cíly iza stávajícíchpodmínek..nekdo dřív nekdo pozdeji..cche to jen čas a obchodního ducha

Zobrazit příspěvek

Promiň sparťane,ale tady většina craftů chce pevnou vůli a nervy ze železa a ono každého asi nebude bavit skillovat obchodníka rok.....dle mě se rostě sebere a buďto se na craft vykašle a bude vydělávat jinak nebo si najde jiný craft.Jo a jedna věc eště.....řekni kolik je tu teď v současné době aktivně hrajících top obchodníků?Nevím,ale dle mě žádný a kolik je tu ostatních crafterů?Proč to asi tak je co myslíš?
  • 0

#97 Jerry

Jerry

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1518 Příspěvků:

Odesláno 18.02.2009 00:18

skillovat obchodníka rok

Zobrazit příspěvek

A to je špatně ? Já teda nevím, ale ono, když pak člověk má max. výbavu a třeba chce zkusit ten craft tak si myslím, že je lepší, když je to aspon těžší na vyskilování, než když si natrhá pár bylinek, a koupí skill za 5 minut ,) Mě přijde zajímavý, že každej omývá jen obchodníka, přitom mi to jako "nejtěžší" craft vážně nepřijde ,) Spíš mi to přijde dost o štěstí, na zakázky s tím související craftery, na gamblingu, někdo nevytáhne z 10 pokusů nic a někdo ze 3 vytáhne 3 soket pavézu a 3 soket full plate a hned má min. půl mega, žejo ,)
  • 0

#98 Werewolf

Werewolf

Starší mistr

• DM
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 18.02.2009 00:27

A to je špatně ? Já teda nevím, ale ono, když pak člověk má max. výbavu a třeba chce zkusit ten craft tak si myslím, že je lepší, když je to aspon těžší na vyskilování, než když si natrhá pár bylinek, a koupí skill za 5 minut ,) Mě přijde zajímavý, že každej omývá jen obchodníka, přitom mi to jako "nejtěžší" craft vážně nepřijde ,) Spíš mi to přijde dost o štěstí, na zakázky s tím související craftery, na gamblingu, někdo nevytáhne z 10 pokusů nic a někdo ze 3 vytáhne 3 soket pavézu a 3 soket full plate a hned má min. půl mega, žejo ,)

Zobrazit příspěvek

Ehm takže dle tebe obchodníka má dělat jen ten co už si vydělal jiným způsobem a ti ostatní mají smůlu?Mno tak to teda nevím já měla za to,že craft je tu pro každého včetně obchodníka a ještě něco ono i to natrhání bylinek a koupení skillu není taková sranda......mistr je celkem drahej ....zloděj jeden a pokud neznáš recepty je to pak taky sranda na ně přijít......tě spálených bylin co bylo a hehe hodin a psaní na papír co už si zkoušel.....to je dle mě daleko větší sranda než ježdění tam a zpět.Mno a gambling ono půl mega za věci je fajn,ale někdo tam naháže půl mega a má prd......víš kolik obchodníků si řeklo...kašlu na to to se nevyplatí,ale to je vpořádku 3 socket věci by měli být vzácné jinak ztrácí svůj význam i když možná by občas moh obchodník při hraní vytáhnout místo 3 socketu 4 socket...to by bylo radosti a hned by přibylo gamblerů.
  • 0

#99 Werewolf

Werewolf

Starší mistr

• DM
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 18.02.2009 00:29

A já neřekla,že roční skillování obchodníka je špatný jen to,že u toho málokdo vydrží což je pravda ne?Ono i kdyby v zakázkách byli ex neex věci nebo je brali bez rozdílu nebo by se dali upravit z ex na neex tak by to skillování byl běh na dlouhou trať,protože ty zakázky dost často obsahují i věci co se nedají sehnat nebo mají hodnotu třeba 4k ....tj pro obchodníka 1k do obratu a 1 skill = 100k v obratu.
  • 0

#100 Kerolus

Kerolus

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 160 Příspěvků:

Odesláno 18.02.2009 08:02

Škoda, že se to zvrhlo v osočování a dohadování. Těšil jsem se na nějaké konkrétní namitky a možná i na reakci Dědka či Tery. Smůla :smile: .

Jen pár pohnutek, které mě vedli k sepsání návrhu do již zamčeného tématu:

1) S vlastním craftem obchodníka nemám a nikdy jsem neměl co dočinění, nedělám ho, nedělal jsem ho a to ani před wipem, v návrhu jsem se spíše orientoval na přání hráčů (včetně mě) a upravení kraftu kovářů směrem k pohodlnější práci bez nervů a dohadování. Od nepaměti kupuji prakticky výhradně od Bartletta s drobnými odskoky k Haldetovi, Orfovi, Nimrodovi, Lauře, Mandelákovi a Havranovi (ale to byli spíše kusové položky) a mám v živé paměti jak jsme se s Bartlettem dohadovali o vykování ex. zbraně a Bartlett mi tehdy řekl, že to slíbit nemůže, co se povede to se povede, nabídl jsem peníze za další pokusy a na to mi naprosto správně odpověděl, že je to škoda materiálu a navíc neví co by s tím neex. výrobkem dělal, že už teď je jako chodící skladiště ... to je vlastně pořád. :data:

2) Na myli jsem měl zachování stávajícího systemu, který není nikterak špatný se všemi pravděpodobnostmi jen s tím rozdílem, že přetavený kovář by si mohl vybrat do čeho se pustí zda do ex. výroby - dražší, nebo neex výroby levnější. V obou případech by pokažený pokus znamenal ztrátu materiálu a zatímco v neex. kování by to byl skoro každý první výrobek povedený, v ex. by to byl třeba každý druhý či třetí, tak jak to odpovídá teď nastavené pravděpodobnosti.

3)Podle tohoto modelu by se pak odlišila cena ex. a neex. výrobku a to jsem si myslel byl prvotní záměr tvůrců a zavedení troufám si říci by mělo za následek odliv peněz z modulu, o čemž se tu v dávné i nedávné době taky několikrát debatovalo a bylo to shledáno jako žádoucí.

4) Funkce kostky a náhody by zůstala zachována právě ve vlastní výrobě a to v počtech pokusů potřebných na vlastní vyrobení předmětu. Jsi li gramla nebose na tebe Olios zlobí, pak budeš kazit, máš-li štěstí, mocný pán tě má rád a ještě k tomu šikovné ruce ..... :wink: no však víte, jak to myslím.

Tak tolik asi k ex. a neex. kování a návrhu na jeho úpravu.

P.S. ve výčtu kovářů jsem ještě zapoměl na Mytkova Svaroga a to by mě mrzelo, takže ještě jsem měl věci i od Svaroga. :devil_2:
P.P.S. Doprčic JETR ..... jo a ještě jsem měl jednu trpasličí sekeru od Lorzuba. uffff, to bylo těsně
  • 0

#101 Tomi the Nightkiller

Tomi the Nightkiller

Velmistr

• Hráč
  • 3824 Příspěvků:

Odesláno 18.02.2009 10:12

tssss vy si tu ani nenadáváte.... :wink:
  • 0

#102 Werewolf

Werewolf

Starší mistr

• DM
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 18.02.2009 11:29

Škoda, že se to zvrhlo v osočování a dohadování. Těšil jsem se na nějaké konkrétní namitky a možná i na reakci Dědka či Tery. Smůla  :smile: .

Jen pár pohnutek, které mě vedli k sepsání návrhu do již zamčeného tématu:

1) S vlastním craftem obchodníka nemám a nikdy jsem neměl co dočinění, nedělám ho, nedělal jsem ho a to ani před wipem, v návrhu jsem se spíše orientoval na přání hráčů (včetně mě) a upravení kraftu kovářů směrem k pohodlnější práci bez nervů a dohadování. Od nepaměti kupuji prakticky výhradně od Bartletta s drobnými odskoky k Haldetovi, Orfovi, Nimrodovi, Lauře, Mandelákovi a Havranovi (ale to byli spíše kusové položky) a mám v živé paměti jak jsme se s Bartlettem dohadovali o vykování ex. zbraně a Bartlett mi tehdy řekl, že to slíbit nemůže, co se povede to se povede, nabídl jsem peníze za další pokusy a na to mi naprosto správně odpověděl, že je to škoda materiálu a navíc neví co by s tím neex. výrobkem dělal, že už teď je jako chodící skladiště ... to je vlastně pořád.  :wink:

2) Na myli jsem měl zachování stávajícího systemu, který není nikterak špatný se všemi pravděpodobnostmi jen s tím rozdílem, že přetavený kovář by si mohl vybrat do čeho se pustí zda do ex. výroby - dražší, nebo neex výroby levnější. V obou případech by pokažený pokus znamenal ztrátu materiálu a zatímco v neex. kování by to byl skoro každý první výrobek povedený, v ex. by to byl třeba každý druhý či třetí, tak jak to odpovídá teď nastavené pravděpodobnosti.

3)Podle tohoto modelu by se pak odlišila cena ex. a neex. výrobku a to jsem si myslel byl prvotní záměr tvůrců a zavedení troufám si říci by mělo za následek odliv peněz z modulu, o čemž se tu v dávné i nedávné době taky několikrát debatovalo a bylo to shledáno jako žádoucí.

4) Funkce kostky a náhody by zůstala zachována právě ve vlastní výrobě a to v počtech pokusů potřebných na vlastní vyrobení předmětu. Jsi li gramla nebose na tebe Olios zlobí, pak budeš kazit, máš-li štěstí, mocný pán tě má rád a ještě k tomu šikovné ruce .....  :devil_2: no však víte, jak to myslím.

Tak tolik asi k ex. a neex. kování a návrhu na jeho úpravu.

P.S. ve výčtu kovářů jsem ještě zapoměl na Mytkova Svaroga a to by mě mrzelo, takže ještě jsem měl věci i od Svaroga:data:
P.P.S. Doprčic JETR ..... jo a ještě jsem měl jednu trpasličí sekeru od Lorzuba. uffff, to bylo těsně

Zobrazit příspěvek

Mno i já sem to téma zakládala s tím,že se v něm bude debatovat nicméně díky některým lidem,kterým bylo zjevně trnem v oku to,že moje obchodnice má nehorázné štěstí v gamblingu se to zvrhlo ano i já jsem v jeden moment měla rudo před očima,ale když vás někdo obviní z toho,že myslíte jen na sebe kor,když je to někdo o kom si myslíte své nepotěší to......ano máš pravdu dle mě tvůj nápad by zabil několik much jednou ranou a je mnohem lepší než ten můj původní,ale jak se několikrát psalo my o tom nerozhodujeme,ale za mě tohle řešení je asi nejelegantnější....myslím přesně v duchu"vlk se nažere a koza zůstane celá".Tímto se omlouvám těm co jsem snad urazila,ale když se podíváte zpětně není to jen moje chyba :grin: taky na tom pár z vás má svůj podíl.
  • 0

#103 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 18.02.2009 12:25

Mno i já sem to téma zakládala s tím,že se v něm bude debatovat nicméně díky některým lidem,kterým bylo zjevně trnem v oku to,že moje obchodnice má nehorázné štěstí v gamblingu se to zvrhlo ano

Zobrazit příspěvek

námitka,zavádějící...doměnka...:)
  • 0

#104 Brudrafon

Brudrafon

Starší mistr

• Hráč
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 18.02.2009 12:36

.....

Zobrazit příspěvek

Promin, ale me je uplne sumak kolik si tva obchodnice vydelava nebo nevydelava :o)))

Jinak obecne plati ze uzivatelske napady, ktere se zdaji elegentni a resici problem systemem vlk se nazere ..., jsou vetsinou nejhorsi na systemovu implementaci. Mozna me WB opravi, ale co tak tusim, tak presne tohle reseni by znamenalo prespani casti kodu vyroby zbrani a to docela razantne.

Jen tak hlavy: vyhodit kovani exc zbrane, udelat aby v menu byly dva typy zbrani, udelat vetvicky v kodu pro tyhle typy, pro kazdou kvalitu zbrane nadefinovat jinak licence ...

A vetsinou kdyz se v necem takovem zacne clovek vrtat, tak nakonec zjisti, ze by bylo nejlepsi to cele predelat.
  • 0

#105 Werewolf

Werewolf

Starší mistr

• DM
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 18.02.2009 12:41

Promin, ale me je uplne sumak kolik si tva obchodnice vydelava nebo nevydelava :o)))

Jinak obecne plati ze uzivatelske napady, ktere se zdaji elegentni a resici problem systemem vlk se nazere ..., jsou vetsinou nejhorsi na systemovu implementaci. Mozna me WB opravi, ale co tak tusim, tak presne tohle reseni by znamenalo prespani casti kodu vyroby zbrani a to docela razantne.

Jen tak hlavy: vyhodit kovani exc zbrane, udelat aby v menu byly dva typy zbrani, udelat vetvicky v kodu pro tyhle typy, pro kazdou kvalitu zbrane nadefinovat jinak licence ...

A vetsinou kdyz se v necem takovem zacne clovek vrtat, tak nakonec zjisti, ze by bylo nejlepsi to cele predelat.

Zobrazit příspěvek

Mno pak nechápu...když tohle je to nejhorší na implementování dle tebe a asi jak usuzuju by ti to ani nevadilo tak v čem je teda horší můj návrh ...tedy více variant tj.buď ať berou do zakázek ex.neex věci bez rozdílu nebo ať chtějí občas místo neex i ex věc nebo možnost za poplatek udělat z ex neex.
  • 0

#106 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 18.02.2009 13:14

1)tj.buď ať berou do zakázek ex.neex věci bez rozdílu
2)ať chtějí občas místo neex i ex věc
3)možnost za poplatek udělat z ex neex.

Zobrazit příspěvek

1) promin ale hloupost-rozdíl tam je
2) s tímhle souhlasím..prostě at sou v zakázkách jak ex tak neex věci..hotovo ende
3) nene pěkně bys jí muslea o někoho omlátit nebo se nechat zmlátit :D..tohel fakt nevim jak by se pořešilo
  • 0

#107 Ocelov

Ocelov

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 385 Příspěvků:

Odesláno 18.02.2009 13:20

3) nene pěkně bys jí muslea o někoho omlátit nebo se nechat zmlátit :D..tohel fakt nevim jak by se pořešilo

Zobrazit příspěvek

Prostě obchodník dostane do ruky kovářské kladivo, pude ke kovadlině a bude muset do toho meče bušit tak dlouho (aspoň 50x zmáčkne jedničku), dokud ho neztupí :wink:
  • 0

#108 Brudrafon

Brudrafon

Starší mistr

• Hráč
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 18.02.2009 14:36

Mno pak nechápu...když tohle je to nejhorší na implementování dle tebe a asi jak usuzuju by ti to ani nevadilo tak v čem je teda horší můj návrh ...tedy více variant  tj.buď ať berou do zakázek ex.neex věci bez rozdílu nebo ať chtějí občas místo neex i ex věc nebo možnost za poplatek udělat z ex neex.

Zobrazit příspěvek

Navrhy jsou to uzasne, to nepochybne.

Ale porad si mi nevysvetlila jednu vec.

U vsech craftu mas jistotu, ze kdyz si sezenes slusneho craftera, tak ti udela primo vyrobek co potrebujes.
Krome kovare.
Jediny kovar vytvari nejistotu a mozne investice navic, ktere zcela zamerne nejsou zapocteny do ceny zakazky.
Primarni ucel zakazky je prece uplne jiny, coz jako zdatny obchodnik jiste chapes, nez generovani penez pro tebe.
Takze to, ze ty mas na nejake zakazce nejakou ztratu, by sis asi mela kompenzovat nekde jinde.

Tim, ze by se rozmazal ten pocit nejistoty u zakazek od kovare, by melo v globalnim pohledu jediny dusledek: Jeste rychlejsi bohatnuti obchodnika a mensi potreba tahat penize z hracu.

Na demone jsou asi jediny dva generatory penez: poklady a obchodnik. (dane se odvadi z tech samych penez a ten typek v pristavu se v tech milionovych sumach ztraci)

V pokladech se generuji pomerne slusne sumy (ne, netvrd mi ze je to jinak, lootil jsem je dost dlouho i po upravach a vim kolik se tam da nahrabat s minimalni namahou za minimalni cas). Je to velke utrpeni, lidi obecne na Demone maji hodne penez. To je videt v drazbach treba tech soket itemu.

Driv byl obchdonik cistym generatorem penez do modulu s minimalni namahou a "nulovymy" naklady.
Urcite neni zamerem, aby se opet priblizoval k puvodnimu stavu.
  • 0

#109 Kerolus

Kerolus

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 160 Příspěvků:

Odesláno 18.02.2009 14:46

...

V pokladech se generuji pomerne slusne sumy (ne, netvrd mi ze je to jinak, lootil jsem je dost dlouho i po upravach a vim kolik se tam da nahrabat s minimalni namahou za minimalni cas).  Je to velke utrpeni, lidi obecne na Demone maji hodne penez. To je videt v drazbach treba tech soket itemu.

...

Zobrazit příspěvek

K tomu bych snad jen poznamenal, že nelze házet všechny do jednoho pytle. Na dražbách se objevují pořád ta samá jména a dle mého je to spíše uzavřená skupina než relevantní vzorek. Ale jinak jsem celkem pochopil o čem píšeš a nechám si to projít hlavou.
  • 0

#110 Brudrafon

Brudrafon

Starší mistr

• Hráč
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 18.02.2009 14:48

K tomu bych snad jen poznamenal, že nelze házet všechny do jednoho pytle. Na dražbách se objevují pořád ta samá jména a dle mého je to spíše uzavřená skupina než relevantní vzorek. Ale jinak jsem celkem pochopil o čem píšeš a nechám si to projít hlavou.

Zobrazit příspěvek

Demona je jedna uzavrena skupina ;o))
Prakticky tam hraji porad ti sami lide s jinyma postavama :o))))
  • 0

#111 Werewolf

Werewolf

Starší mistr

• DM
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 18.02.2009 15:03

Demona je jedna uzavrena skupina ;o))
Prakticky tam hraji porad ti sami lide s jinyma postavama :o))))

Zobrazit příspěvek

Mno brudro ...celkem bych souhlasila až na jednu věc ....prvek nejistoty ....dle mě pojedu do St skouknu zakázky pojedu zpět ......v zakaázce bude prsten s achátem na obratnost,silný dlouhý lískový luk,nebeská tvrzená zbroj a verdicitový bastard....řeknu si fajn nějak to seženu,ale ejhle po cestě skončím na opuštěném ostrově ...mám kámen nevadí - 18k necelejch, takže seženu ty věci jedu zpátky a sakra za 10 minut restart a já u pirátů a polovina věcí pro zakázku fuč...no do restartu nestíhám takže si řeknu no co už a jedu lodí zpět,ale předtím si zkontroluju zakázku....fajn stále platí ...seženu co mi chybí a jedu znovu....přijdu k obchodníkovi a zjistím...kruci někdo mě předběh .....ano je to ten nejhorší scénář,ale ono stačí jen aby člověk ztroskotal na cestě tam s věcma a už může mít haldu věcí,která překáží...jistě některé věci může prodat...není problém,ale ty co se nedají prodat se mu válí v batohu ....myslím,že změna ex. na neex pro zakázku by tu nejistotu zas tak moc nesmazala ba právě naopak....dle mě by zakázky dělalo více obchodníků....hehe sakra proč já to dělám šak tak jak to je je to pro mě idealní vlastně páč sem asi jediná co ty zakázky plní....zapomeňte co sem psala a nechte to takle.....dyť mě to vlastně vyhovuje*zazubí se*.
  • 0

#112 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 18.02.2009 15:12

U vsech craftu mas jistotu, ze kdyz si sezenes slusneho craftera, tak ti udela primo vyrobek co potrebujes.
Krome kovare.
Jediny kovar vytvari nejistotu a mozne investice navic, ktere zcela zamerne nejsou zapocteny do ceny zakazky.
Primarni ucel zakazky je prece uplne jiny, coz jako zdatny obchodnik jiste chapes, nez generovani penez pro tebe.
Takze to, ze ty mas na nejake zakazce nejakou ztratu, by sis asi mela kompenzovat nekde jinde.

Risk je ručitě správný faktor, ale pokud bude nějaký způsob obchodání ztrátový, nebudou se mi lidé vyhýbat? Je mi jasné, že teď už je to zase jinak, ale jako šípař jsem měl problémy přemluvit kováře k výrobě lepších hrotů na šípy, protože je to stojí tolik ingotů, že kdyby z nich udělali zbraně, tak celkově vyděají daleko víc....
Každopádně souhlasim s uzavřeností komunity, sice jeden kraft na postavu a licence jsou obrovská výhoda, pořád tomu chybí některé věci, které to celé dotáhnou do konce. Obecně komunita NWN serveru nemůže být moc velká a tohle hráče spojuje, protože pomáhat si je efektivnější. Tady to je ještě výraznější tím, že tu je v podstatě jen jedna stabilní frakce. Nováčci budou vždy v nevýhodě a budou na ty nad nimi koukat s opovržením...

Jeden můj jinak dost názorově kontroverzní kamarád mi nedávno řekl, že vlastně neví, proč hraje hry, když většina místo uklidnění přináší akorát stres, což sou situace kraftu a risku obecně. :wink:
  • 0

#113 Werewolf

Werewolf

Starší mistr

• DM
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 18.02.2009 15:16

Risk je ručitě správný faktor, ale pokud bude nějaký způsob obchodání ztrátový, nebudou se mi lidé vyhýbat? Je mi jasné, že teď už je to zase jinak, ale jako šípař jsem měl problémy přemluvit kováře k výrobě lepších hrotů na šípy, protože je to stojí tolik ingotů, že kdyby z nich udělali zbraně, tak celkově vyděají daleko víc....
Každopádně souhlasim s uzavřeností komunity, sice jeden kraft na postavu a licence jsou obrovská výhoda, pořád tomu chybí některé věci, které to celé dotáhnou do konce. Obecně komunita NWN serveru nemůže být moc velká a tohle hráče spojuje, protože pomáhat si je efektivnější. Tady to je ještě výraznější tím, že tu je v podstatě jen jedna stabilní frakce. Nováčci budou vždy v nevýhodě a budou na ty nad nimi koukat s opovržením...

Jeden můj jinak dost názorově kontroverzní kamarád mi nedávno řekl, že vlastně neví, proč hraje hry, když většina místo uklidnění přináší akorát stres, což sou situace kraftu a risku obecně.  :wink:

Zobrazit příspěvek

Hehe mno tomu se říká zááávislost no ....to máme tak všichni tady.
  • 0

#114 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 18.02.2009 15:37

Hehe mno tomu se říká zááávislost no ....to máme tak všichni tady.

Zobrazit příspěvek

námitka
  • 0

#115 Aren

Aren

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 417 Příspěvků:

Odesláno 18.02.2009 15:43

BratrXana: nechces si pls dat jineho Avatara? Nic proti detem....
  • 0

#116 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 18.02.2009 16:15

Zobrazit příspěvek

to je můj syn thaliáku ..takže nechci :)..maximálně si můžu dát jinou fotku pokud ti tahle nějakým způsobem vadí..to sem ochoten ano
  • 0

#117 Illnath

Illnath

Nováček

• Hráč
  • Pip
  • 72 Příspěvků:

Odesláno 18.02.2009 18:37

Sem koukal že tady je víc dětí :wink: asi se porodnost zvíšila :D
  • 0

#118 Werewolf

Werewolf

Starší mistr

• DM
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 19.02.2009 22:00

Zobrazit příspěvek

Mno nevím co máš proti tomu prtěti co ho má jako avatara....dyť je k sežrání.
  • 0

#119 Terezz

Terezz

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 769 Příspěvků:

Odesláno 19.02.2009 22:27

Kdyby sis brudroušku přečet vše věděl bys,že mě šlo o jedinou věc a to,aby obchodníci v ST při zakázkách nedělali rozdíl mezi ex a neex.......nic víc  nic míň,ale jako vždy,když někdo navrhne něco co by nedejbože pomohle jedný skupině crafterů tak se tu strhla hádka o tom jak by to bylo nefér ...takže prosím zamknout a až mě příště napadne navrhnout něco co by hráčům kapku usnadnilo craft tak prosím pořádně praštit přes čumák.....víte co....nevím proč sem si myslela,že tady dokážou lidi myslet i na ty ostatní...co mě se týká ať obchodník zůstane tak jak je já si způsob vyskillování najdu,ale taky až bude někdo chtít něco koupit tak si bude muset hledat jiného obchodníka páč  já hodlám dělat obchodníka výhradně pro ty co mi pomáhají a sou tak hodní,že mi věci pro ST dělají za minimum a ti budou také následně patřičně odměněni....NAZDAR a můžete být na sebe hrdí.Zase ste mi dokázaly,že slovo já je pro vás to nej...vyjímkou jsou ti co popřemýšleli a navrhly něco smysluplného místo neustálého osočování mé osoby,že mi de jen o zisk.Páč na rozdíl o některých co tu vykřikují mě je nějaký zisk úplně u prdele.(omlouvám se za ten výraz,ale čeho je moc toho je příliš)

Zobrazit příspěvek

1) Promin, ale pokad na ten craft nemáš sílu, tak ho prostě nedělej. Pokad myslíš i na ostatní a chceš to zjednodušit i jim, tak pokad na to nemaj ani oni, tak at to nedelaj. Craft má na Demone své kouzlo a nevidím důvod proč to zjednodušovat.

Edit - Víš, ono kdyby se to upravilo, aby se tu nováčkům či ostatním hrálo lépe, tak by to akorát pokazilo tu atmosféru toho všeho. Ty říkáš že tito lidé myslí jen a jen na sebe. Ale ono tomu není tak. Zjednodušením craftů nedocílíš lepší hry, ale toho že těch crafterů na max skillu tu bude za chvíli běhat mraky. Někdo si usmyslí udělat craft a za pár týdnů ho bude mít vyskillovanej. V craftu na Demone je i kouzlo té délky, kolik času tomu musíš věnovat a tak.
  • 0

#120 Werewolf

Werewolf

Starší mistr

• DM
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 20.02.2009 12:51

Zajímavé terezzi,že cituješ starej příspěvek,když o něco dál píšu,že mě by to vlastně ten craft znesnadilo což sem pak psala,protože hlavní důvod proč se zakázky nedělají je nutnost neex věcí a já je obvykle seženu :smile: a mám jistotu,že až tam přijedu ta zakázka bude stále platit,protože díky tomu tady nemám konkurenci.
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních