Skočit na obsah

Fotka

Druid, Hraničář, Shadowdancer

• Please log in to reply
150 odpovědí na toto téma

#91 ArashX

ArashX

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 205 Příspěvků:

Odesláno 14.10.2008 11:13

protoze se do toho buildu hodi uplne bez konkurencne

Zobrazit příspěvek

Jak vidím tak z tebe nic podrobnějšího nedostanu.
  • 0

#92 Dalamar

Dalamar

Starš

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1997 Příspěvků:

Odesláno 14.10.2008 11:15

Jak vidím tak z tebe nic podrobnějšího nedostanu.

Zobrazit příspěvek

promin, ale ja nepatrim mezi ty kteri jsou radi kdyz jejich buildu beha po servru milion jedna kopie. A verim ze kdyz se nad tim zamyslis tak ti dojde ze Paladin je pro ten build uplne uplne to nejlepsi a nic lepsiho tam dat nejde
  • 0

#93 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 14.10.2008 12:41

Vypadněte s klerikama.  Dobře postavený druid dokáže zabít skoro vše (teda kromě mága a klerika).  Klerikova výhoda tkví v jeho universalitě. 

Proč mu třeba někdo neporadíte jak postavit nějakou dobrou měnavku. Ty jsou taky silné. A dokáží být silné i na lvl cupu 30.

Zobrazit příspěvek

• 0

#94 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 14.10.2008 12:53

rozeberme si to tedy...čím disponuje drow 17. urovně šiftra? čím disponuje palda 5. urovne? dává to odhromady něco smysluplného?

mno imku na strach a choroby, to se hodí vždy, dále paladin dodá zbroje i smrtící zbraně, jejichž vlastnění se počítá i ve změněné formě v drowa

pak je tu paladisnké kouzlíčko deafing clang a jiné kouzla na zbran z první urovně paldových kouzel, zakouzlíte-li ji na zbran a následně se proměníte, je efekt trvalý a ono pár bodíků zvukového zranění třeba na shadow meč nemusí být vůbec k zahození

určitě se toho najde víc, tohle mě napada jen tak z hlavy
  • 0

#95 Dalamar

Dalamar

Starš

• Hráč
  • 1997 Příspěvků:

Odesláno 14.10.2008 13:07

Díky že pomáháš zamést stopy po použitelnosti toho buildu :) Pokud jsi to ale myslel vážně tak sorry :D
  • 0

#96 ArashX

ArashX

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 205 Příspěvků:

Odesláno 15.10.2008 14:50

rozeberme si to tedy...čím disponuje drow 17. urovně šiftra? čím disponuje palda 5. urovne? dává to odhromady něco smysluplného?

mno imku na strach a choroby, to se hodí vždy, dále paladin dodá zbroje i smrtící zbraně, jejichž vlastnění se počítá i ve změněné formě v drowa

pak je tu paladisnké kouzlíčko deafing clang a jiné kouzla na zbran z první urovně paldových kouzel, zakouzlíte-li ji na zbran a následně se proměníte, je efekt trvalý a ono pár bodíků zvukového zranění třeba na shadow meč nemusí být vůbec k zahození

určitě se toho najde víc, tohle mě napada jen tak z hlavy

Zobrazit příspěvek

Nejlepší vtip co jsem kdy četl.
  • 0

#97 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 15.10.2008 16:18

sry, ještě jsem zapomněl na turn undead, v popisu druida totiž je, že obzvlášť nesnáší ohavnosti jako jsou nemrtví
  • 0

#98 A7S8X-MX

A7S8X-MX

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 378 Příspěvků:

Odesláno 15.10.2008 19:47

Takže si to shrňme :rolleyes: .
Klerik (23-25lvl) : Pro a proti?

Druid (23-25lvl) : Pro a proti?

Bojovník (4-5lvl) : Pro a proti?

Zloděj (4-5lvl) : Pro a proti?

SD (1-2lvl) : Pro a proti ?

A konečně Monk (1lvl) : Pro a proti ?
  • 0

#99 Jerry

Jerry

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1518 Příspěvků:

Odesláno 15.10.2008 19:57

Co napsat aspon nějaký ucelený buildy ?

29druid/1mnich
18druid/2mnich/10CoT
25clerik/4war/1mnich

atp...
  • 0

#100 ArashX

ArashX

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 205 Příspěvků:

Odesláno 15.10.2008 20:08

Co napsat aspon nějaký ucelený buildy ?

29druid/1mnich
18druid/2mnich/10CoT
25clerik/4war/1mnich

atp...

Zobrazit příspěvek

Doplnuju o zajimavý build druid 5 / monk 6 / shifter 19
  • 0

#101 A7S8X-MX

A7S8X-MX

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 378 Příspěvků:

Odesláno 16.10.2008 09:33

Co napsat aspon nŹjak˝ ucelen˝ buildy ?

29druid/1mnich
18druid/2mnich/10CoT
25clerik/4war/1mnich

atp...

Zobrazit příspěvek

Hlavne potrebuju vedet, kterej class je v cem slabej a co naopak umi dobre. Jaky vlastnosti potrebuje atp. A z toho pak chci vychazet. Jasne ze nejakou predstavu mam, ale lidi , co maj ty postavy tomu rozumej vic.
  • 0

#102 ArashX

ArashX

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 205 Příspěvků:

Odesláno 16.10.2008 10:54

Pro tebe bude nejlepší rozjet si nějaký obyčejný build který se doporučuje.

Protože nezáleží zas tak na síle buildu ale na tom jak za něj umíš hrát. Ono můžem ti postavit PowerBuild ale každý s trošku s normálním buildem tě úplně rozseká protože on s ním bude už sžitý.

Druid je jedno z velice obtížných povolání. Kdo hrál druida na nějaké vyšší úrovni může portvrdit že aby byl druid silný musí hráč umět využívat všechny jeho možnosti. Některá kouzla která se zdají na první pohled slabá se v některých situacích hodně dobře hodí. To samé třeba proměny ve zvíře.

Ono ti nejde vysvětlit jak se s postavou zachovat při jakkékoli situaci, to bychom museli popsat celou bibli abychom ti to vysvětlili. Z vlastní zkušenosti vím že nejlíp si zahraješ s postavou kterou sám vytoříš - i kdyby byla špatná, a pak jakmile získáš zkušenosti a začneš se lépe orientovat NWN mechanice tak se sám pokusíš vytvořit nějaký silný build - pak ho vložíš do tohohle topicu, a společně ho prokonzultujem.

S hláškama postavte mi build který má to a to a to, protože já to neumím si moc daleko nezahraješ - my ten kvalitní build postavíme ale budeš ty ho i tak hrát? Většinou ne.
  • 0

#103 ArashX

ArashX

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 205 Příspěvků:

Odesláno 16.10.2008 11:35

Já jen nechápu proč všichni cpete do klerika i monka. To je podle mě největší blbost - u druida je to nasnadě ale u klerika vůbec.

Já myslím že lepší klerik je něco takového

20 klerik / 8 bojovník / 2 rogue
Rasa: trpaslík

STR: 16
DEX: 8
CON: 10
Wis:18
INT :12
Char 6

1 rogue : houževnatost
2 bojovnik : zachazeni se zbraní exotická
3 klerik : zaměření na vzývání - domény : Klam a putování
4 klerik
5 klerik
6 klerik: Silnější zaměření na vzývání
7 klerik
8 klerik
9 klerik: prodloužení kouzla
10 klerik
11klerik
12 klerik : posílení / maximalizace
13 klerik
14 klerik :
15 Bojovnik: útok v obraně, vylepšný útok v obraně
16 Bojovnik:
17 Bojovnik: Zaměření na zbran katana
18 Bojovnik : specializace na katana
19 Bojovnik Srážení
20 Bojovnik
21 klerik : Epické zaměření na zbran
22 klerik
23: klerik
24 klerik :_ Epická zdatnost
25 klerik
26 klerik
27 klerik : Epické zaměření na vzývání
28 klerik
29 bojovník - epická specializace na katanu
30 rogue : epické zaměření na otevíraání zámků
  • 0

#104 Drax

Drax

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1230 Příspěvků:

Odesláno 16.10.2008 12:13

Já jen nechápu proč všichni cpete do klerika i monka.  To je podle mě největší blbost - u druida je to nasnadě ale u klerika vůbec.

Zobrazit příspěvek

ale dext 8 pulčikovi nedaš :rolleyes:
  • 0

#105 Ocelov

Ocelov

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 385 Příspěvků:

Odesláno 16.10.2008 12:58

Zobrazit příspěvek

Ani charizmu 6. A todle ti teda ten kleriko mnich v klidu roztluče. :laugh: :rolleyes:
  • 0

#106 ArashX

ArashX

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 205 Příspěvků:

Odesláno 16.10.2008 13:08

Pardon měl tam být trpaslík.

Asi mi to nemyslí nevím, AC to bytahne víc než ten kleriko-mnich, a damage s pěstma u mnicha který má max 10 lvlů je serovnatelný s katanou.
  • 0

#107 Dalamar

Dalamar

Starš

• Hráč
  • 1997 Příspěvků:

Odesláno 16.10.2008 13:15

Pardon měl tam být trpaslík. 
Asi mi to nemyslí nevím, AC to bytahne víc než ten kleriko-mnich, a damage s pěstma u mnicha který má max 10 lvlů je serovnatelný s katanou.

Zobrazit příspěvek

kdyz uz utracis za exotic tak dwarven waraxe
  • 0

#108 Ocelov

Ocelov

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 385 Příspěvků:

Odesláno 16.10.2008 13:19

Zobrazit příspěvek

Panebože trpaslík s katanou. Nedávno sem takový šok zažil...když sem potkal trpoše s longswordem :rolleyes:
Proč katanu? Zbytečně tě to stojí feat.
Naco epic zaměření na zámky?
To jako vážně bude mít v plátovce+štít větší AC než když si kleromnich nachlastá DEX a WIS?
  • 0

#109 Drax

Drax

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1230 Příspěvků:

Odesláno 16.10.2008 14:10

jj ocelov ma pravdu ve všem btw co mas proti trposovi s katanou ja mel tež trpa s bastardem nemusisvsichni behat jak podle kopiaku s kladivem nebo sekerou
  • 0

#110 A7S8X-MX

A7S8X-MX

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 378 Příspěvků:

Odesláno 16.10.2008 14:30

Ono ti nejde vysvětlit jak se s postavou zachovat při jakkékoli situaci, to bychom museli popsat celou bibli abychom ti to vysvětlili. Z vlastní zkušenosti vím že nejlíp si zahraješ s postavou kterou sám vytoříš - i kdyby byla špatná, a pak jakmile získáš zkušenosti a začneš se lépe orientovat NWN mechanice tak se sám pokusíš vytvořit nějaký silný build - pak ho vložíš do tohohle topicu, a společně ho prokonzultujem.

Zobrazit příspěvek

Za druida právě hraju, už se mi podařilo najít pár kouzel, kteý sem původně považoval za zbytečný a rád bych ho měl i v tom novém buildu, ale klerik taky umí nějaký pěkný triky (imploze, domény, ressy...), který mě donutily uvažovat i o něm.

S hláškama postavte mi build který má to a to a to, protože já to neumím si moc daleko nezahraješ - my ten kvalitní build postavíme ale budeš ty ho i tak hrát? Většinou ne.

Zobrazit příspěvek

Rozhodně jsem nechtěl, aby to vyznělo tak, že chci, aby jste mi vytvořili postavu.
  • 0

#111 Drax

Drax

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1230 Příspěvků:

Odesláno 16.10.2008 14:41

Za druida právě hraju, už se mi podařilo najít pár kouzel, kteý sem původně považoval za zbytečný a rád bych ho měl i v tom novém buildu, ale klerik taky umí nějaký pěkný triky (imploze, domény, ressy...), který mě donutily uvažovat i o něm.
Rozhodně jsem nechtěl, aby to vyznělo tak, že chci, aby jste mi vytvořili postavu.

Zobrazit příspěvek

no walde kelrik je hrozne všestranej de hrat na 1000 zpusobu a i když to za něj neumíš celkem rychle se to naučiš však skus uvidiš
  • 0

#112 ArashX

ArashX

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 205 Příspěvků:

Odesláno 16.10.2008 15:41

jj ocelov ma pravdu ve všem btw co mas proti trposovi s katanou ja mel tež trpa s bastardem nemusisvsichni behat jak podle kopiaku s kladivem nebo sekerou

Zobrazit příspěvek

Ok u volby zbraně si já nikdy nejsem jistý. Dobře to uznavam. Ale...

Co se týká AC.
Monk - když vezmu v úvahu:

Dex: 16 zaklad + 12 z predmetu ( tj bonus + 9 )
Wis : zaklad vytahnu na 26 + 12 z predmetu - 14 bonus

tzn. +23 u mnicha když všechno maxnu

Bez monka
8 platovka + bonus k oc z platovky (nevím kolik máte - já znám ze servrů +5) = 13
štít 3 - zase nevím kolik je tady max já znám +5 = 8

Celkem 21 -

to znamená u monka 23 (může být až 28 nebo 30, pokud i roby davaj bonus k AC), bez monka 21 (ldyž jsou věci +5. když jsou větší tak samozřejmě výš).
Ale co jsem u monka investoval do Wis a DEX, investuju u bez monka do STR a CON - čímž získám +6 větší damage, + 180 hp navíc. A to se vyplatí.

Jo v tom buildu je na konci zaměření na odemykání (nevím kolik je potřeba na odemknutí Boss proto jsme to tam raději dal). Ale jinak místo toho jde vzít třeba vylepšné srážení.
  • 0

#113 Drax

Drax

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1230 Příspěvků:

Odesláno 16.10.2008 15:45

na boss je tu 100 na nektere slabsi bedny v boss 90
jinac povis jak das pulcikovi 6 cha 6 dext?
  • 0

#114 Eliter_Optimus

Eliter_Optimus

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 851 Příspěvků:

Odesláno 16.10.2008 15:56

Když nevíš jaký jsou tu itemy, potom nejsi schopen moc dobře argumentovat... Jinak mnich ke klerikovi se dává(aspoň já to tak dělám) když potřebuješ vyhnat ac kvůli tomu že chceš buď přímo rukavice, nebo obouruč zbraň.
  • 0

#115 ArashX

ArashX

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 205 Příspěvků:

Odesláno 16.10.2008 16:39

Když nevíš jaký jsou tu itemy, potom nejsi schopen moc dobře argumentovat... Jinak mnich ke klerikovi se dává(aspoň já to tak dělám) když potřebuješ vyhnat ac kvůli tomu že chceš buď přímo rukavice, nebo obouruč zbraň.

Zobrazit příspěvek

Jn. Pravda.
  • 0

#116 jmeno

jmeno

Znalec

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1253 Příspěvků:

Odesláno 16.10.2008 16:41

Ok u volby zbraně si já nikdy nejsem jistý. Dobře to uznavam.  Ale...

Co se týká AC.
Monk - když vezmu v úvahu:

Dex: 16 zaklad + 12 z predmetu ( tj bonus + 9 )
Wis : zaklad vytahnu na 26 + 12 z predmetu - 14 bonus 

tzn. +23 u mnicha když všechno maxnu
Bez monka
8 platovka + bonus k oc z platovky (nevím kolik máte -  já znám ze servrů +5)  = 13
štít 3 - zase nevím kolik je tady max já znám +5 = 8

Celkem 21  -

to znamená u monka 23 (může být až 28 nebo 30, pokud i roby davaj bonus k AC), bez monka 21 (ldyž jsou věci +5. když jsou větší tak samozřejmě výš).
Ale co jsem u monka investoval do Wis a DEX,  investuju u bez monka do STR  a CON - čímž získám +6 větší damage, + 180 hp navíc.  A to se vyplatí.

Jo v tom buildu je na konci zaměření na odemykání (nevím kolik je potřeba na odemknutí Boss proto jsme to tam raději dal). Ale jinak místo toho jde vzít třeba vylepšné srážení.

Zobrazit příspěvek

Jenze si opomel to, ze vysoka wis dava bonusovy kouzla klerikovi a zvysuje DC jeho kouzel a to se oplati :rolleyes: Je rozdil kdyz ma klerik 7 (20lvl cler, wis 20), anebo 10 (20 lvl cler, wis 38) prodlouzenejch divine favoru (a to nemluvim o dlasich kouzlech...). A ty staty si myslel pro ZENa kdyz ma tak malej zaklad dex?
  • 0

#117 ArashX

ArashX

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 205 Příspěvků:

Odesláno 16.10.2008 17:31

Jenze si opomel to, ze vysoka wis dava bonusovy kouzla klerikovi a zvysuje DC jeho kouzel a to se oplati :rolleyes: Je rozdil kdyz ma klerik 7 (20lvl cler, wis 20), anebo 10 (20 lvl cler, wis 38) prodlouzenejch divine favoru (a to nemluvim o dlasich kouzlech...). A ty staty si myslel pro ZENa kdyz ma tak malej zaklad dex?

Zobrazit příspěvek

Neopomel. To co jsem ukazoval ty body do síly a odolnosti, ta to jsem myslel jen jako příklad. -> Můžeš dát do STR a WIS, to je na tobě jen jsem ukazoval že jen pomocí zbroje a štítu můžeš dorovnat to co monk získá maxováním dvou statů.

Jo a tu narážku s tím zenem. Pokud bys chtěl větší základ obratnosti tak bys musel zmenšit WIS takže u AC ti to vyjde nastejno.
  • 0

#118 jmeno

jmeno

Znalec

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1253 Příspěvků:

Odesláno 16.10.2008 17:41

Jo a tu narážku s tím zenem.  Pokud bys chtěl větší základ obratnosti tak bys musel zmenšit WIS takže u AC ti to vyjde nastejno.

Zobrazit příspěvek

Ja spis pohlizel na ab.
  • 0

#119 Neon

Neon

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1027 Příspěvků:

Odesláno 16.10.2008 18:03

na boss je tu 100 na nektere slabsi bedny v boss 90
jinac povis jak das pulcikovi 6 cha 6 dext?

Zobrazit příspěvek

Žeby to nebyl půlčík?
  • 0

#120 Drax

Drax

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1230 Příspěvků:

Odesláno 17.10.2008 04:16