Démona - jak dál
Odesláno 02.05.2008 00:12
RP je jediný co mě tady drželo + pár exp do případného lvlu..což se změnilo s postavou Nana(tuším 20 zloděj,5 bojovnik,5 monk) ,která za měsíc byla na 28 lvl a pak si to doexpila v DZ..po prvním solovem průchodu sem jí zavrhnul..nebavilo mě to i když bylo pěkné opírat se do smradlavejch tpaslíků..jenže i tohle prostě přestalo během toho jak odcházeli dobří hráči...i když Nana je šunka jediný co potřebovala u sebe byl klerda pro případ nouze což vždy splnovala ted už nevim jméno.........
shrnuto..dokud bude na demoně možný hrát si solo pujde ot do kopru...protože solo bohužel s buildíkem dokáže hrát i lempl kterýmu jde jen vlastní hru..ne o svět v kterém se nachází...
někdo mě možná seřve,ale nejvíc sem si užíval dobu kdy tu byl Taha(vždy se s ním dalo RP domluvit i když se postava musela plazit po bodlácích který sice nejsou ,ale o co de že jo )..nikdy mě nesejmul krom armádní výpravy kdy nás rosekal asi 12 v jedný lokaci....
cotím chi říct..hráči tvoří svět a DM sou doplněk,který můžou zábavu jen vylepšit(i zkurvit co si budeme nalhávat)..ale hlavně je to vždy o hráčích...DM je dohled a hráče má usměrnovat...
co sem pochopil tak modul se zrovna ted neubírá žádným směrem,což je velká škoda..demonu mám rád a vždy se rád vrátím..už nikdy nezažiju opojné chvíle s Calisiou..všechny elfky který Marty lanařil také již dávno zmizeli
závěrem jen chci říct že mě to prostě moc mrzí..to kam se demona dostala..přitom si myslím že stačí opravdu trochu času a dát najevo že nejde do ztracena
něco pro ty nahoře: všichni co sem něoc napsali jsou ti kterým na Demoně záleží..kdyby jim blya u prdele ta ksem nepíšou....i kdyby sme napsalo jen 10 lidí,pořád je to základ a všichni ze zkušeností víme že to je to co svět přímo i nepřímo rozvíjí....kdo nic nedělá nic nezkazí je sice pěkné,ale rdši budu číst nářky všemožných ksindlů..než nářek dobrých a věrných hráčů
P.S. 15plzní a flaška vodky..tak snad sem nikoho neurazil..*škyt*
P.S.2 jednoznačně pro status RP serveru
Odesláno 02.05.2008 01:54
1.) Prakticka zkusenost. Hral jsem na Kandelabru pred tim i po tom co byl prohlasen za RP server a muzu rict ze tam k zadnymu zlepseni herni atmosfery nedoslo. Spis naopak.
2.) Policejni prace, stanovovani trestu, pravidel a jejich vymahani za neco tak absolutne nejasneho a neurciteho jako je RP je frustrujici. Frustrace jak hracu tak DMs neni dobra pro modul. Popravde receno, na zadnem beznem serveru se mi nehralo hur nez na Kandelabrii v dobe kdy byla po demokratickem hlasovani hracu prohlasena RP serverem. Tolik lomitek pohromade jsem do te doby nikde nevidel.
3.) Kvalitni hra, at uz roleplay nebo jakakoliv jina, se neda dosahnout narizenim. Kvalitni roleplay lidi hraji protoze roleplay hrat chteji, nikoliv proto ze ho hrat musi, jinak budou trestani.
Asi tyhle snahy nikdy nepochopim, pravdepodobne proto ze jsem nikdy nemel problem s "lolkarema" a nikdy mi ani nejak extra nebrali chut do kvesteni. Proste jsem se jim bud prestal venovat, nebo se jim prizpusobil (dodneska me bavi vzpominka na to jak jsem zacal barikadovat skretvedy v nejaky mistnosti, coz postava komentovala ze je divny ze ty NPcecka maj takovy dobry UI a nasledny uzas dotycnyho hrace, kdyz jsem na nej se skretvedim nacelnikem zacal z druhy strany barikady hulakat ze volam posily a ty mu ukazou takovy UI jaky jeste v zivote nevidel :)
Kdykoliv jsem se lognul, nemel jsem problem s tim ze by mi nekdo svym OOC zkazil hru. Proste jsem dotycnyho nechal bejt a nasel nekoho jinyho. Mozna prave proto ze jsem lidem nikdy sahodlouze nevysvetloval co je RP a co se v nem smi a co ne, ale ukazal jim neco podobnyho v praxi jsem tyhle problemy nemel.
Neverim ani ze je reseni v poradani nejakejch globalnich kvestu, to je jeste naivnejsi myslenka nez wipe. Kvest se odehraje a jsme tam kde jsme byli. Navic - nikdo krome lidi kteri nejakej globalni kvest delali si nedovede predstavit jak je to vycerpavajici. Po zapletce s draky jsem byl vyhorelej minimalne pul roku a nebejt Quixota, Sephy, Marry a Nairena kteri mi s tim pomahali, onen draci kvest by dopad stejne jako ten zalostny topic v IC "Neni vlada slabych".
Neaktivita DMs je problem, ale je to problem personalni, nedostatek kvalitnich zdroju. Kde nic neni ani cert nebere. Zadne DMko, ktere je dlouhodobe neaktivni nicemu nevadi, pocet DMs neni omezen a nikdo nikomu misto nezabira. Zvlast je mi podivne jak se Beebowe dovolavas jakesi odpovednosti, konkretne ty kterej co pul roku s hranim obecne a Demonou zvlast "definitivne" koncis. Kvesteni je cinnost kreativni a spontanni a do teto cinnosti nelze nikoho nutit dovolavanim se odpovednosti, narizovanim nebo kontrolovanim casu stravenyho v modulu. Jak dlouho byl mimo kuprikladu Gobbo nez se vratil a zacal se svym "Uz dabel hraje requiem"? Kdyz vyhodim z rad DMs Uzta, pomuze to necemu? Nemyslim si, maximalne to zamezi tomu ze se treba zitra nebo za mesic vrati s chuti neco delat a ozivi hru par lidem nejakym kvestem. Pricemz o nic jinyho nez o delku seznamu DMs nejde, proste je tam napsanejch o par jmen vic, to je nejaka katastrofa nebo to provozu modulu nejak vadi?
Dokud mi DMko nenahlasi ze uz nema zajem a ze konci, nevidim duvod proc ho skrtat, navic kdyz se prubezne meni heslo modulu a tak ani riziko zneuziti zde nehrozi.
Kdyz uz jsem se tak pekne rozepsal, napisu taky kde vidiim chybu. Je to v hracich. Nemyslim to nijak spatne, ani jako vycitku na ooc ci cokoliv jinyho. Neni to v tom ze by stavajici hraci hrali spatne. Chybi tu proste ta spravna koncentrace vyjimecnych osobnosti, schopnych strhnout svoji hrou hromadu ostatnich lidi. Kdysi tu hravalo spolu vic lidi jako je kuprikladu Dedek, lidi v jejichz pritomnosti se proste nedalo delat nic jinyho nez hrat roleplay s nima, kteri byli ostatnim schopni ukazat ze hrat jde jinak a ze zabavu jde delat i pro ostatni. Bohuzel, tyhle "vzory" casem vychladly, odesly a nahradili je jini, kuprikladu Vlk, kterej nebyl vzorem tim jak hraje roleplay, ale tim, ze dokaze hodiny a hodiny obihat DO a vyexpit sest postav za sest dni. To byl zacatek konce, asi nevyhnutelnej, nicmene tristni. Z onech casu tu zbyl jen genius loci a par jedincu kteri maji potencial byt "vzory" jako byl Dedek, ale je jich proste prilis malo na to aby meli na atmosferu modulu vliv.
Co s tim delat nevim, ale v soucasny dobe se domlouvam s Geraltem na svym definitivnim odchodu z modulu :)
#93 Host_Ariadna_*
Odesláno 02.05.2008 08:28

Odesláno 02.05.2008 08:41
frčíme
Odesláno 02.05.2008 08:57
Odesláno 02.05.2008 10:01
...
Tak abych to upřesnil-já chápu proč si tak zareagoval a moje omluva platí. Ale i přesto mi to tu chuť vzalo-ten quest nebyl koncipovanej tak, aby to vyřešil a zmařil vaši tří týdenní práci-bylo to jen jakýsi intro, chtěl sem ukázat, že se něco děje a čekat na další impulz od vás. Po tý naší výměně sem ztratil prostě chuť a dál bych to neřešil. Psal sem to kvůli tomu, že beeb píše o něčem, o čem neví a mě tím zas vrací do letargie, protože se cejtim ukřivděnej

Odesláno 02.05.2008 12:06
S pozdravom Vici.
Odesláno 02.05.2008 12:30
Odesláno 02.05.2008 13:05

ted vazne, padlo tu mnoho argumentu ale zadny rozhodnuti co a jak bude, nerad sem zmatenej. Takze jak dal? udela se anketa jestli se stane demona RP nebo akcni, nebo se ubereme jinym smerem kterej vrati demone lesk a slavu?
Odesláno 02.05.2008 15:21
Mluvil si Deekine o hráčskejch osobnostech, který by strhli ostatní stejně tak se ale můžem bavit o osobnostech mezi DMs. Když nový DMko vidí, že na to jiný DMka dlabaj že na to dokonce kašle i vedení modulu není zrovna dobrej příklad. To že DMka nejsou příliš vidět ve hře a nedělaj questy fajn, ale mohli by bejt aktivní aspoň v tom směru, že se budou snažit udržovat určitou úroveň ve hře. Výchova hráčů byl jeden z cílů Démony. Teď se ve hře objevujou postavy se jménem, který mi do fantasy světa rozhodně nepasuje, občas se i doslechnu o tom, že hráči sprostě nadávaj. Tydle věci se přestali řešit. Jiným příkladem můžou bejt hromadící se žádosti postav. Tam se taky třeba měsíc i dýl na to nikdo nepodívá. Nemyslím to nějak ve zlým, ale všechny tyhle věci naznačujou že vedení ponechalo Démonu napospas jejímu osudu. A to je to co mi vadí a čím ste mě trochu zklamali, abych pravdu řekl.
Odesláno 02.05.2008 16:00
Za sebe muzu rict, ze pri hrani ve stagnujicim prostredi (pribehovem i fyzickem) klesa casem zajem. Tedy me by pouha zmena statutu serveru z "relax" na "rp" moc nepomohla, kdybych jiz o Demonu nemel (/ prestaval mit) zajem.
Po tom, co mi Dedek nabidl funkci WB, tak jsem doufal, ze budu moci podporit tu fyzickou uroven prostredi, ale od prosince jsem byl vyslan pracovne do zahranici a momentalne poslednich par mesicu nemam na hotelu internet a dokonce treba ani stul. Stale mam chut, ale potrebuju na to lepsi "pracovni" prostredi.
Jak uz bylo zmineno u DMs, tak neni treba "uvolnovat misto mladsim", protoze ani ja zadne nezabiram. I brany do WB tymu jsou jiste vicemene otevrene. Jedina mista mohou zabirat leda tak Gerald, Dedek, Deekin, ne vsak neaktivni DMka, WBcka a jini.
Odesláno 02.05.2008 16:01
A to je účel naexpit to všechno zase znova co nejrychleji? Nepochopils asi smysl tohoto topicu...
Asi jsem se špatně vyjádřil, že jsem tam zmínil to slovo expit. Samo že jsem myslel všechno, do čehož dávám jak expit (prostě si se skupinkou někam zajít) tak si i zakraftit nebo Rp si hodit.. Ale uznejte sami když se někdy udělá nějaký hezký Questík, tak strávíme u thoo hodinu? Ne, daleko více a lidé co ted mají dost práce se školou by nemohli strávit čas na Q, max by si hodili chvilkové RP na trhu, ale to by je časem začalo štvát, enbo omrzelo si myslím, ale je to jen můj názor..
Odesláno 02.05.2008 16:10
Mam kamaráda, co lotil jak o život a když přečet nějaký starší příbehy ze světa Demony, tak ho to chytlo a chtěl jet hlavně RP cestou. Jenže se po pak k lotění vrátil. Myslim, že chyběla náká ta podpůrná atmosféra a nebo nebyl obklopenej kvalitními hráči, který by ho v tom nadšení podpořili.
Jako dobrej nápad se mi zdál nákej ten megakvest. Třeba by se dalo vymyslet něco strhujícího a zárověň nenáročnýho pro DMka a nebo by se na to našel nákej blázen. Mohlo by to přitáhnout i náky ty osobnosti jak psal Deekin a i po skončení zanechat v hráčích nějaký to lepší povědomí o kvalitní hře nebo RP.
I ten návrh na testování novejch lokací hráči mě neopustil. Dotyčnej by třeba dostal nepřenosnej klíč, kerej by ho pustil do nákýho ještě nevyladěnýho dungu. Tam by chvíli zahrál a zkusil odhalit náký mouchy. A když by vylez tak by o všechny nabytý XP, ZL přišel. Vlastně by jakoby opustil Demonu a šel testovat.
Nebo něco na tenhle způsob. To posoudí nejlíp zasvěcení do týhle problematiky. Vim, že je to trochu ujetý, ale myslim, že by to k rozvoji Demony přispělo.
Odesláno 02.05.2008 16:43
Tak jo, teď si mě trošku vytočil, ale neni to asi tvoje chyba, takže se zas zatočim a řeknu ti, jak to s pavoukama bylo.
Reagoval jsem mám pocit buď hned ten den, co se to poprvé objevilo, nebo ten další. Příprava-asi 2 hodiny teoretická, potom tak 2 hodiny praktická(předělávali jsme s afganem celej qdung na pavoučí doupě). Potom jsme to odpálili, sešla se parta, afgan šel spát a já je nechal jít podle svýho. Jestli něco nesnášim tak je to přesně nalajnovanej quest. Skončilo to asi po 3 hodinách někde v dračích horách(pavoučí doupě minuli a já je nechtěl moc do ničeho tlačit). Všem se to líbilo, šel sem spát ve výborný náladě, s chutí pokračovat druhej den. Ale co se nestalo-druhej den sem měl na stole, cože sem si to jako dovolil udělat quest a nepřizvat iniciátory? No co já vim kdo je jaká Brambůrka a Hokyně? Byl impulz a já zareagoval. Tohle mi vzalo chuť cokoli dělat tak dokonale... No škoda mluvit. Nebral sem to vůbec osobně a potom jsme se udobřili, ale chuť se nevrátila-chtěl sem s tim praštit... Nestalo se a já zas nabírám síly. A jestli mi chceš podobnejma řečma, naprosto neinformovanej vzít chuť, tak si ještě přihoď něco do ohně pokračuj.
P.S.: Koukám, že sem se nezatočil, ale ještě víc vytočil-bohužel sem taky jenom člověk.
Co se týče tohoto příspěvku, tak musím říci že toho Q jsem se zúčastnil osobně a moc, z celého srdce bych rád poděkoval Dm a poté i Eliterovi, který to s náma vydržel až do ranních hodin..
Takže pokad měl někdo na něj řeči že udělal něco špatně nebo tak, nechci tomu člověku nadávat, ale jen chci aby se nad sebou zamyslel, pže si myslím že Eliter to zvládl dobře a to i řpesto, že jsme tu pavoučí sluj nenašli..
Odesláno 02.05.2008 17:06
A nez odejdou vsichni s pristupem do databaze, mohl by mi prosiiiim nekdo opravit tu Ariadnu ? Protoze ja bych se ,narozdil od tech, kteri jsou znechuceni, jeste rada nekdy pripojila a zahrala si.
Nechci to tu nějak moc spamovat ale je rozdíl zahrát si a prodávat pod cenou (čímž otrávíš ostatní hráče kteří craftí zlatníka)

Odesláno 02.05.2008 17:09
Co jsem pro Demonu udelat jsou scenare pro NPC questy, pripadne odmeny bych nechal v rezii WB/DM.
Jelikoz scriptovani neni zrovna moje hoby bude si muset na to nekdo najit cas aby vsechno vlozil do modulu.
NPC questy je totiz to co mi tu nejvice chybi a je to vec co hrace zabavi v nepritomnosti DM.
#108 Host_Ariadna_*
Odesláno 02.05.2008 18:02
Nie som si istý, či by sa papierovým prechodom od relax k RP serveru niečo výrazne zmenilo. Tu je potrebná práca s hráčmi, pokiaľ chceme, aby nastal posun smerom ku kvalite. Myslím, že každý starší hráč, ktorému na tom záleží, už niekedy zasuploval CS-ka a snažil sa ukázať nováčkovi cestu. Problém je ale v tom, že niektorí toto od hráčov neakceptujú a autoritou sú pre nich len CS, príp. DM (niekedy ani to nie). Pravdupovediac, ani sa nedivím, tie cca dva – tri DM-ka, ktoré sú aktívne nemôžu všetko stíhať. Ja by som si predstavoval do budúcnosti trebárs vznik guild, ktoré by medzi sebou súperili, boli by každá podporená Dm-kom, nešlo by o systém odpor a zabiť, ale hlavne o spoločnú zábavu. Nevyžadovalo by to ani nutnosť WB zmien, proste by sa rozbehla nejaká činnosť. Alebo ma napadá zapojiť podľa možností (nie naraz) väčšinu hráčov do dlhotrvajúcejšieho questu, ktorý by mohol vyústiť v nejakú WB zmenu (záleží na chuti a čase WBs), napríklad ako boli Gobbovi nedávni démoni. Vedel by som si napríklad predstaviť systém skladania artefaktov, ktoré by v konečnom dôsledku neboli výrazne silné ale skôr jedinečné históriou a tým cenné, atď., atď. Len hrubý náčrt.
Takže pokad měl někdo na něj řeči že udělal něco špatně nebo tak, nechci tomu člověku nadávat, ale jen chci aby se nad sebou zamyslel, pže si myslím že Eliter to zvládl dobře a to i řpesto, že jsme tu pavoučí sluj nenašli..
Nikým neboli spochybnené Elliterove kvality ako DM pri quest-ení. Tu išlo o niečo celkom úplne iné. Teraz je na mne, aby som povedal, že pokiaľ nevieš o čo šlo, nevyjadruj sa, prosím, k tomu. Viď príspevok Světlušky.
Odesláno 02.05.2008 19:38
To jsme dva :) Nicmene porad nechapu jakou odpovednost ma DMko krome te velke az obrovske, kterou ma ve hre. Ma odpovednost zakladajici povinnou pritomnost ve hre x hodin tydne, nebo povinne opusteni postu DMka v okamziku kdy ma slabsi obdobi a do niceho se mu nechce?Když sem měl chuť hrát hrál sem, když sem měl chuť DMkovat DMkoval sem. V momentě, kdy chuť nebo čas nebyl sem nehrál a nebo z DM týmu odešel. Mám Démonu docela rád, strávil sem u ní spousty času a proto je mi líto, jak to s ní teď vypadá.
Nejsou, nestrhnou. Mas nejaky v rukavu? Ja ne. Osobne jsem uz mimo hru, coz jsem si overil na poslednim kvestu se Svetluskou. A ostatni? Kdyz se jim nechce, ma je nekdo kopat do zadku? Z jakyho titulu? Staly by takovy kvesty za neco? Ty strhavajici osobnosti na strane DMs musej bejt nejdriv hraci, pak az DMs. Vysypes mi z rukavu ctyri novy kandidaty na DMs pri zachovani naroku ktery na DMs plati a ktery znas tak samo jako ja? Pokud ne, maximalne si spolu poplacem a odsouhlasime ze neni jak bylo :)Mluvil si Deekine o hráčskejch osobnostech, který by strhli ostatní stejně tak se ale můžem bavit o osobnostech mezi DMs. Když nový DMko vidí, že na to jiný DMka dlabaj že na to dokonce kašle i vedení modulu není zrovna dobrej příklad.
Jo tohle delal naposled Sepha. Po nem nikdo. A i kdyz mam urcity odpor k tomu rikat ze jsem to rikal, tak jsem to rikal. Ze se teprve ukaze co vsechno pro Demonu delal a tady to uz leze. Halt uz to ma na haku a nikdo jinej policajta nedela. Az na vyjimky kdy to, co se deje, bije do oci.To že DMka nejsou příliš vidět ve hře a nedělaj questy fajn, ale mohli by bejt aktivní aspoň v tom směru, že se budou snažit udržovat určitou úroveň ve hře. Výchova hráčů byl jeden z cílů Démony. Teď se ve hře objevujou postavy se jménem, který mi do fantasy světa rozhodně nepasuje, občas se i doslechnu o tom, že hráči sprostě nadávaj. Tydle věci se přestali řešit.
To neni naznaceni stavu modulu, to je naznaceni konkretne myho stavu :) Proste se k tomu casto nedostanu a kdyz neni k tomu chuti. Je to moje chyba, priznavam se k ni a dokud to nekomu nepredam, lepsi to nebude. Ale to neni jak prodat kozu, to jiste sam vis :)Jiným příkladem můžou bejt hromadící se žádosti postav. Tam se taky třeba měsíc i dýl na to nikdo nepodívá. Nemyslím to nějak ve zlým, ale všechny tyhle věci naznačujou že vedení ponechalo Démonu napospas jejímu osudu. A to je to co mi vadí a čím ste mě trochu zklamali, abych pravdu řekl.
Odesláno 02.05.2008 21:04
je tu nekdo z DM a WB tymu koho to jeste bavi ?
Zatim tu jen ctu o tom ze to toho ci ohoho neba nebo nema cas.
Kurna chlapy ja chci jednovokyho co bude mezi slepejma kralem, tak nekoho vyberte at DMkuje. V soucasnosti je lepsi spatny DMko nez zadny.
Odesláno 03.05.2008 01:25
...
Asi sem se špatně vyjádřil, rád to s tebou proberu jinde, myslim že tady to zapadne.
Jinak mě to pořád baví a nemám pocit, že sem vyhořelej. U mě je akorát problém, že se mi příčí metoda shoutu svolávajícího dobrodruhy na quest, metoda domluveného přesného začátku kvestu a podobně... Takže to nedělám a dělat nebudu. Do budoucna, mi teda prosim odpusťte-nebudu shoutovat, nebudu vás osobně na questy zvát, nebudu začínat na čas-podle mě to kazí atmosféru. Komu se to nelíbí, ať se mi vyhejbá, nic jinýho vám poradit nemůžu

Odesláno 03.05.2008 14:25
- Obnoveni rovnovahy mezi eXPenim, craftem a ekonomikou
ad ekonomika) V tuto chvili je ekonomika takrka plne zavisla na aktivite hracu (ktera upada) a logicky tedy ona sama zacina trpet. Pokud by aktivita hracu jeste vice poklesla, v podstate dojde k ekonomicke krizi... To neni moc dobra vyhlidka, protoze takova krize uz definitivne odradi i zbytky hracu. System je to mozna dobry, ale lehce ovlivnitelny fluktuaci hracske zakladny. Reseni viz. dale.
ad eXPeni) Brutalne snadne. Takhle rychle se snad neexpuje ani v singleu. Urcite zpomaleni sice existuje smerem k vyssim levelum, ale nikterak vyrazny. Nejvetsi problem se spise stava vybaveni, coz souvisi s ekonomikou. Existuji jen dve skupiny hracu: ty co maji level 30 a ti, co jeste musi 2 dny expit. Velice dobry je system zvyhodneni druzin, ovsem obecne by se mela rychlost expeni dost zpomalit. Respektive zpomalit treba od toho levelu 10, aby zas nebyl svet plnej socek.
ad craft) Brutalne slozite. Za dobu, nez bych se stal nejlepsim v jendom craftu bych vyexpil 50 postav na 30. level. Nemuzu posoudit zmeny, ktere v craftu nastali, ale jeho dost velka nepristupnost pro novacky a obecne dost velka slozitost je v ostrem kontrastu s normalnim expenim. Navic je tu navazani na ekonomiku, ktera na hracskem craftu proste stoji. Do fungujiciho kapitalismu to ma navic stale hodne daleko, protoze s postupujici krizi se trh nijak nemuze prizpusobit... Urcite reseni by bylo zjednodusit craft, nebo alespon vyrazne zrychlit expovani v craftu, aby to trosku korespondovalo s rychlosti levelovani postavy.
- Pribeh sveta
Evidentne tady nejaky asi je, nebo tu je potencial, aby tu byl. Jeho proste existence a udrzovani povedomi o nem formou questiku je spolehliva metoda jak hrace ke svetu pritahnout a dat svetu jiskru. Jakykoliv setting se primarne odviji ze zakladniho konfliktu a ten na Demone nejak postradam. Jeho pritomnost je pro fungujici svet naprosto klicova. Jeho proste vyhlaseni (napriklad "Demona je v ohrozeni demonu" a sem tam spammovani krajiny slaady) muze neuveritelne boostnout lidi k RP :-)
- Pristup
Asi nejzasadnejsi je faktor, ktery Demona uz ma - normalni pristup. Lidi to tu berou jako hru, DM se sem chodi bavit a sefove vedou diskuzi s hraci. Mozna vam to prijde jako banalita nebo samozrejmost, ale vezte, ze to tak rozhodne neni. Pokud se zachova soucasny pristup odpovednych lidi, pak je z poloviny nakroceno k lepsim zitrkum. Pokud se zacne zavadet policejni stat, direktivni narizeni RP atd., pujde Demona do kytek.
ad CEP: Na podzim jsme chteli obnovit jeden prastary server - Alhambrii. Po dlouhem lopoteni jsme zjistili, ze prejit na CEP neni zdaleka takovy problem, jak to zpocaktu vypadalo.
Kazdopadne osobne bych to videl, i v ramci moznosti a chuti tymu, na pokus o kosmeticke upravy, ktere daji Demone aspon cas. Aspon trochu omezit zavislost sveta na velkem mnozstvi hracu by melo byt uvolneni craftu (treba obnovenim prepodepsanim veci, mozna s omezenim na 3x a dost ci tak neco) a snizeni koeficientu zisku xp. Zbytek uz je o aktivite DMs a nutit je nikdo pochopitelne nemuze.
PS. Trochu pochybuju o relevantnosti sveho postu, ale osud Demony mi nejak neni lhostejny, takze to zkusim :-)
Odesláno 03.05.2008 16:40
0 uživatelů si čte toto téma
0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních