todle jsem nepochopil co jsi tim myslelA když to už chcete dělat podle počítání tak klerik/zloděj je to až od 25urovně

Zloději vs Klerik
Odesláno 24.12.2007 22:25
Odesláno 24.12.2007 22:41
Odesláno 25.12.2007 00:17
Mno ... a ted mi Jerry a Xawiel povezte, proc by Rogue mel mit s pribyvajicimi levely vyhody zrovna v odemykani? Rogue ziskava postupne ruzne vyhody, ale ze by 1lvl Rogue mel byt lepsi odemykac nez 30lvl Rogue jste mu prisooudili a ohanite se tu tim, vy. Mozna prave Skill Mastery ma delat onen rozdil, jak jiz zminil Brudra, ale to je asi tak vse.
No mozno ich k tomu viedla logika ;-) Ak by bioware dodrzali prevod pravidiel , ktorymi sa inspirovali tak by tomu tak aj bolo, ale v NWN holt je situacia ina a aj 1lvl class je majster v skilloch co nema ako class.
Odesláno 25.12.2007 00:26
... a definavat, kam až je povolání, je nesmysl stejnej. Kom to nahoře nastínil dobře. Mohu mít 20 klerika a přeci je to bojovník. Mohu mít 20 klerika a přeci je to prodloužená ruka Oliose. A obdobně to platí pro další povolání, včetně zloděje. V tom je ta krása variabilnosti povolání a jejich částečnému překrývání. Ne na všechno jsou a musí být škatulky.
A poslední věc. Nic není hned. Je lepší ty staré bossy zrušit, než se dodělají nové?
Odesláno 25.12.2007 01:20
Mno ... a ted mi Jerry a Xawiel povezte, proc by Rogue mel mit s pribyvajicimi levely vyhody zrovna v odemykani? Rogue ziskava postupne ruzne vyhody, ale ze by 1lvl Rogue mel byt lepsi odemykac nez 30lvl Rogue jste mu prisooudili a ohanite se tu tim, vy. Mozna prave Skill Mastery ma delat onen rozdil, jak jiz zminil Brudra, ale to je asi tak vse.
protoze tihle dva zrovna maj zlodeje bez klerika a stve ja to neustali cekani na paklice
... to co tady řešíte, jsou blbosti. Boss má být záležitost pro partu lidí, která se u takové výpravy pobaví a to na delší čas. Je úplně jedno, jestli podmínkou bude přítomnost konkrétního povolání a je úplně jedno, jestli těch x dveří odemkne ten, nebo onen. Podmínkou by však mělo být, že Boss by neměl být záležitostí jedince. A pokud boss nebude tvořen variabilně s náhodnými změnami, tak za čas budou vždy skupinky, které ho budou vybírat s prstem v nose (opakování je matka moudrosti). Ale už to, že se museli naučit souhře je pozitivní.
... a definavat, kam až je povolání, je nesmysl stejnej. Kom to nahoře nastínil dobře. Mohu mít 20 klerika a přeci je to bojovník. Mohu mít 20 klerika a přeci je to prodloužená ruka Oliose. A obdobně to platí pro další povolání, včetně zloděje. V tom je ta krása variabilnosti povolání a jejich částečnému překrývání. Ne na všechno jsou a musí být škatulky.
A poslední věc. Nic není hned. Je lepší ty staré bossy zrušit, než se dodělají nové?
no to rozhodne ne..co by tam asi delali vsichni ti lide co ty bossi bavy..proste sou par druhu hracu RP ti co stoji ne trhu a hrajou RP. A ti co behal po bossech a zbiraji penizky.
Odesláno 25.12.2007 03:13
a to uz je dost velky dovod dat tomuto povolaniu iste vyhody
paaac hraci za ress ani nepodakuju
a pripustam ze 21/6/3 je najlepsi zlodej na demone
ma vsetko kuzla imky healy unik
ale tiez neni nesmrtelny
ps: mozno kecam a najlesi zlodej je klerikomnichozlodej
WB na demone pracuju presne ako system v reale
xces zmenu ? mozes cakat ...
mas 2 moznosti prisposobit sa napr. 21/6/3 alebo sa stazovat ...
pekne sviatky a mier a lasku do vasich srdc
Vam zela Encian & Hermelina :)
Odesláno 25.12.2007 03:15
a nechapeme vyssie ciele
mimochodom tie dvere v DO2 su fakt naprd
Odesláno 25.12.2007 05:22
K tématu... Rogue je povaleč, tulák a kde co jinýho, ale ne zloděj, zloděj se řekne thief(například). Proto je nesmysl, aby jen tulák a povaleč mohl odemknout boss. Klerik naproti tomu požádá o pomoc božstvo a zámek se otevře. Tím nechci tvrdit že klerik nepotřebuje oslabit, ale asi bych to řešil jiným způsobem...
Hehe tak to pardon ale to je jak rict ze Eliter Optimus muze hrat jenom hry s rimskou tematikou ;)
Odesláno 25.12.2007 08:52
Jinak to, ze v urcitych obdobich je na Demone narust tu toho, tu onoho buildu je zcela proste vysvetlitelne stadnim instinktem. Pamatuju ze kdyz se po case vratil Muhdy na Demonu a zacal rebelovat, najednou se taky vyrojila spousta 20/7/3 buildu. Byl holt v te dobe vic videt a popularnejsi nez kuprikladu Beebovuv Glaurung, kterej mu dal vcelku s prehledem na budku, pricemz ani nemel hromadu itemu na ktery by mu expilo dalsich dvanact lidi. Tak samo v pripade Chuan s bardem.
A zadnej class "zlodej" v nwn neni :)
Odesláno 25.12.2007 09:35

Odesláno 25.12.2007 10:53
Já si nemyslím ,že bych dostal od nákýho clerika na budku , že jsem s nima nechtěl nechodit , nebo něco podobnýho . Jen mi přijde, že takhle zachvíli bude zloděj jen na ozdobu do party , potvory maj imku na sneak , AC dá stejný clerik , odemkne clerik... a k čemu pak zloděje ?Me se libi jak vzdycky nekdo dostane na budku od konkretniho povolani a nasledne na to zacne kricet ze je to dane povolani rozhodne potreba nerfnout. Tim "na budku" nemyslim jenom PvP :)
Jinak to, ze v urcitych obdobich je na Demone narust tu toho, tu onoho buildu je zcela proste vysvetlitelne stadnim instinktem. Pamatuju ze kdyz se po case vratil Muhdy na Demonu a zacal rebelovat, najednou se taky vyrojila spousta 20/7/3 buildu. Byl holt v te dobe vic videt a popularnejsi nez kuprikladu Beebovuv Glaurung, kterej mu dal vcelku s prehledem na budku, pricemz ani nemel hromadu itemu na ktery by mu expilo dalsich dvanact lidi. Tak samo v pripade Chuan s bardem.
A zadnej class "zlodej" v nwn neni :)
Ale já tady nemluvím uplně jasně u nárutstu určitejch buildů , ale o clerikovi ,což je dost obsáhlá kategorie . To o čem mluvíš ty je ted zrovna podle mě 20/5/5 a to hlavně kvůli DZ .
Odesláno 25.12.2007 11:58
Já si nemyslím ,že bych dostal od nákýho clerika na budku , že jsem s nima nechtěl nechodit , nebo něco podobnýho . Jen mi přijde, že takhle zachvíli bude zloděj jen na ozdobu do party , potvory maj imku na sneak , AC dá stejný clerik , odemkne clerik... a k čemu pak zloděje ?
Ale já tady nemluvím uplně jasně u nárutstu určitejch buildů , ale o clerikovi ,což je dost obsáhlá kategorie . To o čem mluvíš ty je ted zrovna podle mě 20/5/5 a to hlavně kvůli DZ .
DZ dá klerik/mnich v klidu sám a nejen 20/5/5.
Jinak já si zas nemyslim že je zloděj naprd...:-)
Dá se snim hrát skvěle, je silnej...běž si na vlkodlaky s plechovkou a nebo pak se zlodějem třeba.
Tak si můžeš stěžovat tady i na to že je harfeník nanic a že je to nevyvážený protože nejde srovnávat WM s harfeníkem....
Odesláno 25.12.2007 12:07
Protože najít si itemy co přidávaly až do + 20 fortitude bylo díky absenci v craftu skoro nemožný...Me se libi jak vzdycky nekdo dostane na budku od konkretniho povolani a nasledne na to zacne kricet ze je to dane povolani rozhodne potreba nerfnout. Tim "na budku" nemyslim jenom PvP :)
Proto někteří 20/7/3 statečně čelili i se svou 17 fortitude minotaurovi s devast dc 50 (lepší bylo chodit po jednom a on se nespawnul

Odesláno 25.12.2007 12:24
Odesláno 25.12.2007 12:28
K cemu zlodeje? Na ozdobu presne jak rikas. Takovy featy jako evasion, imp. evasion, epic dodge, crippling atd. jsou zrejme jen na ozdobu. Je zvlastni ze tyhle, s odpustenim, zvasty, jako ze zlodej (kterej v nwn neexistuje) nema bez odpastovani narok se nikde uplatnit se tu objevuji pravidelne, ze mozna by stalo za to udelat statistiku.Jen mi přijde, že takhle zachvíli bude zloděj jen na ozdobu do party , potvory maj imku na sneak , AC dá stejný clerik , odemkne clerik... a k čemu pak zloděje ?
Jeste se patri podotknout, ze vsechny nebo aspon vetsina potvor maj imku na sneak, to k ty argumentaci taky patri :)
Odesláno 25.12.2007 13:13
Zlodej je slabej, posilit.K cemu zlodeje? Na ozdobu presne jak rikas. Takovy featy jako evasion, imp. evasion, epic dodge, crippling atd. jsou zrejme jen na ozdobu. Je zvlastni ze tyhle, s odpustenim, zvasty, jako ze zlodej (kterej v nwn neexistuje) nema bez odpastovani narok se nikde uplatnit se tu objevuji pravidelne, ze mozna by stalo za to udelat statistiku.
Jeste se patri podotknout, ze vsechny nebo aspon vetsina potvor maj imku na sneak, to k ty argumentaci taky patri :)
Navrhuji item s imkou na mind a na smrt, nejlepe na helme.

Odesláno 25.12.2007 13:57
Takovej cripling mám vůbec pochybnosti jestli funguje měl jsem ho docela dlouho se zlodějem a třeba orlegovi jsem dal několikrát sneak , ale AB pořád stejný a neříkejte mi ,že jede přes finty se zbraní . Evasion má už na 2lvl , což má teda i ten clerik 21/6/3 . Vylepšenej unik ti taky tolik nepomůže u blesku msíto 60dmg , dostaneš 30 , je to rozdíl , ale ne zas tak velkej a to ,že na takový laviny vůbec nefunguje , nebereš v potaz ,že ? ED už je dost znát to uznávám , ale clerik si hodí ii a vyjde to na stejno . A takovýho daga, mravence , atp.. ustojí jak clerik , tak zloděj a na horší jako adamtitovej golem už potřebuješ 4 bard / 16 PM / 10 SD . A potvory u bossu myslíš ,že nemaj imku na sneak ? Krom démonů v DZ každá dag , erynky , ve zlatáku pokladnici už podstatě všechno....neříkám ,že je to špatně , ale zase mi tady nevymlouvej ,že to tak není a pak taky můžem nahodit TS , hlavně to občasný u NPC ted . Nikde jsem neřek ,že zloděj je slabej , nikdy jsem nemluvil o bardovi , kterýho sem zase motáte ani ,že by se měl zrušit klam clerikovi , jen jsem řek ,že by to byla taky možnost . Ale stejně pořád nechápu , proč by měl mít clerik všechno a to ,že by bylo mín cleriků , tak by se aspon člověk měl víc bát ,že umře , než ted když máš ve hře 10 hráčů z toho 5 cleriků , já sám umírám často , ale klidně si tim očistcem budu chodit , ted už jo .
Odesláno 25.12.2007 14:41

Odesláno 25.12.2007 15:18
Rad bych vynechal ten zbytecny a zavadejici balast okolo, muzes to shrnout? Staci v jednoduchych bodech jako kuprikladu:...
Crippling - nefunkcni
Evasion - ma ho i klerik
Imp. Evasion - uplne naprd feat
Epic Dodge - dobry ale ma ho klerik ve forme ii
- at je to jasny a prehledny. Ony tak ty kraviny vic vyniknou :)
Kdyz to zopakujes jeste 3.745x vyrovna se zlodej slabosti monkovi :)...
Odesláno 25.12.2007 15:20
A nekdo o tom polemizuje? Potiz je enem v tom, ze nekteri rejpalove v nwn class "thief" proste ne a ne najit, cert vi cim to jeBtw kdyz chcete prekladat thiefa jako nakyho slatovyho povalece, tak budiz...ale jen v pripade, kdy by hra vznikla v Anglii, jenze nwn vznikl v USA a tim padem je thief - zlodej

Odesláno 25.12.2007 15:34
ale ,že bys mi odpověděl to né , místo toho to sice pěkně , ale akorát shrnešRad bych vynechal ten zbytecny a zavadejici balast okolo, muzes to shrnout? Staci v jednoduchych bodech jako kuprikladu:
Crippling - nefunkcni
Evasion - ma ho i klerik
Kdyz to zopakujes jeste 3.745x vyrovna se zlodej slabosti monkovi :)

Odesláno 25.12.2007 16:03
Odesláno 25.12.2007 16:18
Ked si s postavou rogue zoberiem odomykani, odpascovanie, plizenie, skryvanie, ... tak je to zlodej. Ked si dam bluff, diplomacy, intimidate, gather information, ... tak je to diplomat. Ked si chcem urobit postavu "sapkovskeho zaklinaca" tak si namiesam take povolania, aby postava schopnostami zodpovedala mojej predstave a volat ju budem vedmak.
Podla mna je skor dolezite zabezpecit, aby balicky schopnosti, ktore "povolania" ponukaju boli vyrovnane. Na 100% sa to podla mna urobit neda ale mozeme sa pomaly snazit veci menit. Bohuzial to pomaly je velmi podstatna cast predchadzajucej vety. Ludia, ktori na demone pracuju, maju svoje povinnosti, pracu, rodinu, ine konicky, takze sa musite zmierit s tou rychlostou prace, ktorou postupuju.
PS: Pokial ide o upravy, ako spominal Jerry s Erynkami, tak ja v ziadnom pripade niesom ochotny urobit upravu, ktoru si neviem obhajit. Placnut len tak z brucha niekomu nejaku redukciu bez rozmyslu podla mna nieje dobre a nebudem to robit. To ci sucasny stav je dobry, alebo zly v tom pre mna rolu nehra. Jednoducho ak nieco prerobit, tak si na to treba sadnu a porozmyslat co, ako a preco. Skor ci neskor sa k DZ niekto dostane. Ak sa niekomu nepaci, moze si programatora, co bude robit podla jeho predstav zaplatit, ale dopredu upozornujem ze lacne by to nebolo...
Odesláno 25.12.2007 17:02
Rad bych vynechal ten zbytecny a zavadejici balast okolo, muzes to shrnout? Staci v jednoduchych bodech jako kuprikladu:
Crippling - nefunkcni
Evasion - ma ho i klerik
Kdyz to zopakujes jeste 3.745x vyrovna se zlodej slabosti monkovi :)
Je videt, ze si to zase nepochopil mily Jerry.ale ,že bys mi odpověděl to né , místo toho to sice pěkně , ale akorát shrneš
Deekin akorat vytahnul hodntne informace z tveho prispevku. A jak hezky dodal, ty kraviny vic vyniknou.
Puvodne sem chtel napsat sahodlouhy refereat o tvem nazoru na zlodejovi featy, o tom jak je ten zlodej valstne desnej chudak, ale je tu moc velke vedro, takze ti jen napisu, ze placas uplny nesmysli.
Myslim, ze znama trojka Xaviel - Hejkal - Jerry by se mela stat Asistenty WB :o)

Dodatek: Zlodej je hrozne oslabenej, bez ty helmy a prstenu co sme navrhnuli s Ascim se neda na Demone hrat ...
Tady je videt, ze Boss poklady moc neznas ...A potvory u bossu myslíš ,že nemaj imku na sneak ? Krom démonů v DZ každá dag , erynky , ve zlatáku pokladnici už podstatě všechno
Příspěvek upravil Brudrafon: 25.12.2007 17:08
0 uživatelů si čte toto téma
0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních