Skočit na obsah

Fotka

Srovnavani zbrani

• Please log in to reply
114 odpovědí na toto téma

#91 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 02.10.2007 13:35

Bolo by fajn, ak by ste pri tych uvahach a porovnavani zbrani s rukavicami mysleli aj na to, ze bojovnik bez mnichovych rukavic si moze dat rukavice na ability (ked uz sme pri tej ciernej, tak tri vlastnosti +3) a este mu zostanu obidve ruky volne pre itemy, kam idu vlozit dalsie soketove kamene.

Zobrazit příspěvek

a do toho máš mizerné obouručky (respektive ne tak silné, jak by se šilko)... ale Mytko tohle ví a doufam taky vezme v potaz :yes:
  • 0

#92 Chuanetta

Chuanetta

Cechmistr

• Hráč
  • 2072 Příspěvků:

Odesláno 02.10.2007 13:39

Technicky dotaz. Slo by poladit (spravit) to Ki-zraneni co se tyka pohlceni? Pak by vetsi AB na rukavicich melo nejaky smysl (ale tak o +1-2 vice jak zbrane).
  • 0

#93 Garret

Garret

Spammistr

• Hráč
  • 2219 Příspěvků:

Odesláno 02.10.2007 13:39

No, ako som ti pisal uz minule, podla mna sa tak rozsiahla zmena craftu a systemu dmg zbrani, ako sa zrejme rodi v mytkovej hlave (nemyslim v zlom!), nezaobide bez wipe. Tak ci onak, pri sucasnom tredne pri uprave npc a tvorbe novych lokacii a dostupnosti pokladov, bude naozaj zazitok expit postavy. Ja osobne sa teda nechystam potom uz nejaku zalozit.

Zobrazit příspěvek

No vsak ja taky zadny wipe nechci, pri rychlosti s jakou ty zmeny nastavaji, a jak komplikovane by byly tyhle zmeny, neverim ze by to bylo driv jak za rok. :yes:
  • 0

#94 Mytko

Mytko

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1112 Příspěvků:

Odesláno 02.10.2007 13:54

AB mají hodně, i ten element je dost, ale je to halda průměrných ran... takže opravdu bych doporučoval zrušit pohlcení v % ale dát tam třeba plácnu +20/20 fyzické, mnichovy to ubere potenciálně více a srovná rozdíl AB, strefí se často, ale pokaždé téměř jenom elementem, právě třeba rukavice jsou tupé ne? a to zlaťák nepohlcuje.. myslim, še jsi si to trochu zamotal tak nějak i sám :yes:
no offce

Zobrazit příspěvek

- jednym z mojich kriterii je zabezpecit aby sa nestalo, ze nejaka psotava NPC nevie zranit. Davat redukcie v absolutnych hodnotach vedie prave k tomu. Vyhoda percent je v tom, ze ked davam za 10, tak NPC viem zranit (sice za malo, ale viem) fyzickymi zraneniami aj ked redukuje.

- v zlataku pohlcuju aj tupe zranenia.
  • 0

#95 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 02.10.2007 14:55

- jednym z mojich kriterii je zabezpecit aby sa nestalo, ze nejaka psotava NPC nevie zranit. Davat redukcie v absolutnych hodnotach vedie prave k tomu. Vyhoda percent je v tom, ze ked davam za 10, tak NPC viem zranit (sice za malo, ale viem) fyzickymi zraneniami aj ked redukuje.

- v zlataku pohlcuju aj tupe zranenia.

Zobrazit příspěvek

no právě procentem omezíš buildy založené na silném fyzickém, kdežto konkrétní hodnota postihne akorát "nízkofyzické" zbraně, respektive nebude člověk prodělávat na velkém dmg.. (30% z 70ti nebo 30ti je opravdu málo, navíc to přibližuje dmg buildů k sobě navzájem daleko víc, než právě třeba +20/20)
  • 0

#96 Mytko

Mytko

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1112 Příspěvků:

Odesláno 02.10.2007 15:04

no právě procentem omezíš buildy založené na silném fyzickém, kdežto konkrétní hodnota postihne akorát "nízkofyzické" zbraně, respektive nebude člověk prodělávat na velkém dmg.. (30% z 70ti nebo 30ti je opravdu málo, navíc to přibližuje dmg buildů k sobě navzájem daleko víc, než právě třeba +20/20)

Zobrazit příspěvek

ano, mas pravdu ze precentualna imunita priblizi k sebe buildy viac ako absolutna hodnota, ale polozme si otazku co chcem dosiahnut tou imunitou...
Odpoved je, ze percentualnou imunitou som chcel dosiahnut, aby sa proti urcitym NPC neoplatilo bojovat urcitou zbranou, resp urcitym typom zbrane.

Natiska sa dalsia otazka, preco som to chcel dosiahnut.
Odpoved je tiez naporudzi, chcel som dosiahnut dve veci, podporit druzinu a podporit remesla.

V com je ta podpora?
V druzine je velka pravdepodobnost, ze postavy budu mat rozne druhy utoku, takze tam kde jedna postava ma problemy zabit supera, pomoze druha a naopak.
Samozrejme je aj druhe riesenie, nakupit si viac druhov zbrani (dva) a pouzivat vzdy tu, co je vyhodnejsia. Co jest podpora remeselnikov... To ze sila mnichovych rukavic je taka, ze je to jedna zo zbrani, ktore sa najviac oplatia ako sekundarna zbran, je uz skor chyba rukavic...

PS: tretia vec co som chcel dosiahnut, je aby boj s NPC bol pestrejsi, aby nestacilo postave s dostatocnym AC a AB nabehnut do dungu, aby sa ta hrac/postava musel(a) zamysliet nad tym ci dokaze efektvne bojovat so supermi a ak nie, hladal(a) riesenia ako dosiahnut efektivitu.
  • 0

#97 Brudrafon

Brudrafon

Starší mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 02.10.2007 15:52

2) cim vacsie zranenia zbrane sposobuju (a celkovo cim silnejsia je vyzbroj), tym menej zalezi na schopnostiach a vlastnostiach postavy a viac zalezi vyzbroji. Ja mam predstavu, ze tazisko schopnosti postavy by malo byt viac na vlastnostiach a schopnostiach ako na vyzbroji. Aky by to malo nasledok? Mensia potreba equip huntig-u (treasure hunting-u). Mensia motivacia prehadzovat a podvadzat. Na druhu stranu by viac zalezalo na build-ovani.

Zobrazit příspěvek

Hmmm, to je moc hezky. V tom pripade nemusi byt zadny craft a zadne veci a budou tady pobihat samy magove a klerici, ktere si kouzlene a silne zbrane udelaji sami ....

Nemuzu si pomoct, ale soucasna Demona je nezavisla na buildu ?
Jenom tak namatkou evasion, zlodej ...

3) Pri vytvarani NPC potreboje WB poznat a pocitat s equipom, ktory na nadej urovni mozu mat postavy zo sebou. Ak tento equip velmi vyrazne meni silu postavy, tak to ma za nasledok, ze NPC budu pre menej majetne postavy, co si nevedia dovolit top vyzbroj neunostne silne.

A ja jsem mel dycky za to, ze prave vybaveni co postava ma poukazuje na jeji schopnosti ...
A ze to je ta cast hry, ktera ji prave dela zajimavou.
Takze v podstate chces, aby si lidi vypilovali buildy a pak tady pobihali stejne postavene a presne naplanovane postavy ve stejnych teplakach a kdo nema teplaky je podezrelej a jeho otec je rozvracec republiky ... :yes:

Podle me, nejvetsi problem cele demony je, ze si vybavu nemuzu sehnat nijak jinak nez za prachy a ty se na vysokem levelu schani sec sakra blbe ...

Příspěvek upravil Brudrafon: 02.10.2007 16:10

• 0

#98 Mytko

Mytko

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1112 Příspěvků:

Odesláno 02.10.2007 16:20

Hmmm, to je moc hezky. V tom pripade nemusi byt zadny craft a zadne veci a budou tady pobihat samy magove a klerici, ktere si kouzlene a silne zbrane udelaji sami ....

Nemuzu si pomoct, ale soucasna Demona je nezavisla na buildu ?
Jenom tak namatkou evasion, zlodej ...

Zobrazit příspěvek

nie, nezavisla nieje... v mnohych veciach zavisla je. Ja hovorim specialne o zbraniach, este presnejsie o zraneniach zbrani. Kde zavisla je tiez, ale mam pocit, ze miera, akou prispieva vyzbroj k zraneniam, je prilis velka. Zober si hned prvy pouzivany material na zbrane (zelezo) a porovnaj ho so zakladnymi zbranami. Rozhodne sa neda povedat ze by slo o plynuly prechod od zakladnej zbrane k zelezu. Ten rozdiel je priam desivy... To iste pri zbrojach.
Zkladne zbrane su urcene pre 1 lvl, zelezne pre 3 lvl, porovnajme si o kolko stupnu zranenia postave vdaka narastu jej schopnosti a o kolko vdaka silnejsej zbrani...
  • 0

#99 beeboow

beeboow

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1307 Příspěvků:

Odesláno 02.10.2007 17:05

Ano, současné rukavice nezapadají do současného kraftu.
Myslím, že ale zapadají do kraftu ve kterém je myrkantide. Zvlášt pokud zůstane myrkantidovejm zbraním keen.
Takže místo, aby se začalo uvažovat nad tím, jakým způsobem zpřístupnit myrkantide tak se vymejšlí "vybalancovanej" systém, jehož vybalancování je závislý na tom, kdy se objeví někdo jinej s odlišným názorem a schopností to předělat.
  • 0

#100 Brudrafon

Brudrafon

Starší mistr

• Hráč
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 02.10.2007 17:07

A kam se radi ze mi wizard na 3. levelu nakouzli flame weapon na zbran od tondy?

Btw: Jak dlouho vydrzi postava mezi levelem 1 - 7 ? Vafliika nepocitam .... :yes:

PS: Mnich je slabej, posilit !

Příspěvek upravil Brudrafon: 02.10.2007 17:14

• 0

#101 Mytko

Mytko

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1112 Příspěvků:

Odesláno 02.10.2007 17:15

Ano, současné rukavice nezapadají do současného kraftu.
Myslím, že ale zapadají do kraftu ve kterém je myrkantide. Zvlášt pokud zůstane myrkantidovejm zbraním keen.
Takže místo, aby se začalo uvažovat nad tím, jakým způsobem zpřístupnit myrkantide tak se vymejšlí "vybalancovanej" systém, jehož vybalancování je závislý na tom, kdy se objeví někdo jinej s odlišným názorem a schopností to předělat.

Zobrazit příspěvek

...
Btw: Jak dlouho vydrzi postava mezi levelem 1 - 7 ? Vafliika nepocitam .... :yes:

Zobrazit příspěvek

odpoviem vlastnym citatatom

1) materialy su momentalne nahustene na prvych urovnach (uroven 1-10: 6 materialov; uroven 11-20: 3 materialy; uroven 21-30: 1 material), ktore postavy prejdu relativne rychlo. Na vysokych urovnach, kde uz hraci travia casu viac je tych materialov dost malo.

Zobrazit příspěvek

mnich a rukavice su male zrnko v mori piesku... Inak povedane, dovodov preco rozmyslam nad tym ako upravit zbrane je viac a zdaleka nie vsetky neriesi pridanie noveho materialu (skor by som povedal ze neriesi skoro ziadne, ak vobec nejaky).
  • 0

#102 voodoo

voodoo

Admin

• Kronikář
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1579 Příspěvků:

Odesláno 02.10.2007 17:36

Mytko, ja len dufam, ze vysledkom celeho snazenia nebude niekolko minutove pizlikanie NPC "urceneho na expenie", pretoze zbraniam zoberiete enhancement, dmg a NPC pridate redukcie zranenia.

Demona nie je pribehom tolkienovho hobita, je to svet, kde ludia musia zdolavat dungeony v rozumnej miere dokola a dokola. Ak sa budu mat predierat kazdym dungeonom a zabijat nepriatelov po jednom, ako dlho budu expit postavu? Ako dlho budu zarabat na vybavu? Nie kazdy ma cas a chut travit 8 hodin denne pri nwn...
  • 0

#103 Brudrafon

Brudrafon

Starší mistr

• Hráč
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 02.10.2007 17:36

mnich a rukavice su male zrnko v mori piesku... Inak povedane, dovodov preco rozmyslam nad tym ako upravit zbrane je viac a zdaleka nie vsetky neriesi pridanie noveho materialu (skor by som povedal ze neriesi skoro ziadne, ak vobec nejaky).

Zobrazit příspěvek

Muzes napsat aspon jeden dalsi, krom rukavic mnicha a luku ...

A uprimne, kdyby se cerna barva a jasanove drevo nedostavalo tak lacino do modulu, byla by tyhle diskuze uplne nekde jinde ...
A uplne nejvic se to s tema rukavicema mnicha pokakalo, kdyz se zmenil recept a uz nebyli potreba kaminky zlatniky ale obycejne bile kuze ...
  • 0

#104 Mytko

Mytko

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1112 Příspěvků:

Odesláno 03.10.2007 08:13

Muzes napsat aspon jeden dalsi, krom rukavic mnicha a luku ...
...

Zobrazit příspěvek

skusi si precitat toto:

Zobrazit příspěvek

Zobrazit příspěvek

PS: ak by to nebolo jasne, treba kliknut na sipku co je v pravo ;)
  • 0

#105 voodoo

voodoo

Admin

• Kronikář
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1579 Příspěvků:

Odesláno 03.10.2007 08:38

Mytko, este raz to spomeniem, reagujes na vsetkych okrem mna, tak neviem, ci to vobec citas. Pri rozmyslani o mnichovych rukaviciach beriete do uvahy aj toto? :

Bolo by fajn, ak by ste pri tych uvahach a porovnavani zbrani s rukavicami mysleli aj na to, ze bojovnik bez mnichovych rukavic si moze dat rukavice na ability (ked uz sme pri tej ciernej, tak tri vlastnosti +3) a este mu zostanu obidve ruky volne pre itemy, kam idu vlozit dalsie soketove kamene.

Zobrazit příspěvek

Vsade totiz uvadzas len porovnavanie dmg a ab.
  • 0

#106 Mytko

Mytko

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1112 Příspěvků:

Odesláno 03.10.2007 08:43

Mytko, este raz to spomeniem, reagujes na vsetkych okrem mna, tak neviem, ci to vobec citas. Pri rozmyslani o mnichovych rukaviciach beriete do uvahy aj toto? :
Vsade totiz uvadzas len porovnavanie dmg a ab.

Zobrazit příspěvek

Ja som tvoju poznamku zaregistroval a nemam k nej moc co dodat, zapisal som si ju a budem ju mat na pameti...
  • 0

#107 Brudrafon

Brudrafon

Starší mistr

• Hráč
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 03.10.2007 08:46

skusi si precitat toto:
PS: ak by to nebolo jasne, treba kliknut na sipku co je v pravo ;)

Zobrazit příspěvek

Hmm,
ad1) docela mi vadi, ze se odolavas na spatny pocet materialu na vyssich levelech, ale na druhou stranu tvrdis:

Inak povedane, dovodov preco rozmyslam nad tym ako upravit zbrane je viac a zdaleka nie vsetky neriesi pridanie noveho materialu (skor by som povedal ze neriesi skoro ziadne, ak vobec nejaky).

Obecne ve vsech hrach fantazy typu co jsem hral, je na nizkych levelech k dispozici velke mnozstvi malo kvalitnich zbrani a brneni z beznych materialu. Naopak na vyssich levelech se uz postava drzi stale stejne zbrane i zbroje a nemeni je jako spodni pradlo. A hlavne nova zbran na vysokem levelu uz stoji velke mnostvi ruznych prostredku na ktere se dlouho vydelava ...

ad2) tady se ti nelibi, ze vybava na nizkych levelech zpusobuje moznost ustedrit velke zraneni. Nelibi se ti ze na levelu 3 uz mas zbran s +1 ench a nejakym zranenim. Na otazku kam patri kdyz mi kouzelnik da na zbran od tondy mnohem silnejsi flame weapon ... na otazku jak dlouho vydrzi postava na levelech 1-7 si argumentopval tim, ze je tam zbytecne velky rozsah materialu. Bohuzel, jak rekl voodoo:

Mytko, ja len dufam, ze vysledkom celeho snazenia nebude niekolko minutove pizlikanie NPC "urceneho na expenie", pretoze zbraniam zoberiete enhancement, dmg a NPC pridate redukcie zranenia.

Demona nie je pribehom tolkienovho hobita, je to svet, kde ludia musia zdolavat dungeony v rozumnej miere dokola a dokola. Ak sa budu mat predierat kazdym dungeonom a zabijat nepriatelov po jednom, ako dlho budu expit postavu? Ako dlho budu zarabat na vybavu? Nie kazdy ma cas a chut travit 8 hodin denne pri nwn...

ad3) Ano ekvip meni silu postavy, proto si ho lide porizuji ... Nebudu si kupovat neco co je mi k nicemu. A prave kvalitni a lepsi ekvip dela z postavy neco vic. A i to ze na nej dovedu vydelat a sehnat ho. A kdyz uz na nej dovedu vydelat a sehnat ho, tak proste na tom budu na priserkach lip, nez ten co ho sehnat neumi. A jak na nej vydelam ? Tim ze umim hrat efektiovne, neutracim za kraviny, mam pomerne nezavisly build, atd ... A diky tomu si muze poridit top ekvip ...
Ano, verim, ze bozi spasa je pro WB velky problem, ale ta uz se tu taky nekolikrat resila ...

ad4) Mnichovi rukavice, stale diskutovane, bla bla ...
Chybi tady material kovu ktery by dorovnaval cernou barvu a jasanove drevo.
Cerna barva a jasanove drevo se velmi snadno dostavaji do modulu.
Recept rukavic mnicha byl staveny tak aby je jen tak nekdo nedelal a na lepsi rukavice byl potreba material jeste silnejsi.

-----
Precetl jsem si co psal Tery asi 3x a pak asi 8x zbytek tehle diskuze a na 90% otazek co tam Tery ma jsem nikde odpoved nenasel.

Zvyhodnit silove buildy proti Dexerum pres zbrane?
Vyvazit rozdil zbran + stit oproti velke zbrani bez stitu?
Rozsirit skalu "vyhodnych" zbrani mimo kukri, rapir, scimitar?
Dat vsem zbranim nejake vyhodne vyuziti?

Proc se mi nelibi system vyvazovani tveho vektoru, Mytko?
Protoze si nemyslim, ze treba posun mezi martial > exotic je rovnoceny posunu 1d6 > 1d8.
Protoze 20x3 neni to stejne jako 19-20x2, protoze nezahrnujes do toho veci jako Massive Critical, Overwheling Critical, Devastating Critical, Vorpal, Damage Resistance/Reduction ... jejiz vyskyt v modulu dela prave rozdil mezi nimi.
Protoze tam chybi Enhancement / AB, elementy, typ zraneni a dalsi vlastnosti zbrani.

Aby se dalo neco vyvazovat, je treba vyvazovat porovnatelne hodnoty. Treba prevest vsechno na nejake jednotky, ktere muzu pak bezne scitat. Nejtezsi na tom je spravny prevod, ale balancovani cehokoliv neni prace na hodinu (vsimnete si treba jak balancuje Blizzard hry jako treba Starcraft nebo Warcraft III patchema a kolik let to trva).
Pr.: Kdyby se vsechno prepocitavalo na jednotku = damage.
Kolik stoji feat Weapon Proficienty Exotic, ktery si ani nejaka povolani nemuzou vzit?
Kolik stoji featy Two-Weapon Fighting, Improved Two-Weapon Fighting, Ambidexterity, ktere ma jedno povolani zdarma?
Kolik stoji -1 AC?
Kolik stoji +4 bonus na DC Disarmu.
O kolik musim pridat dmg, aby to vyplatilo?
Mluvilo se tu i o cene zbrani.
Kolik jednotek muzu ubrat/pridat zmenou narocnosti vyroby zbrane, spotrebou materialu, licenci?
Atd.

Az se tohle vsechno vycisli, pak bych teprve zacal mluvit o balancovani.
Takze, jaky je smysl a cil?

• 0

#108 voodoo

voodoo

Admin

• Kronikář
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1579 Příspěvků:

Odesláno 03.10.2007 09:07

Ja som tvoju poznamku zaregistroval a nemam k nej moc co dodat, zapisal som si ju a budem ju mat na pameti...

Zobrazit příspěvek

Ok, tak sa potom ospravedlnujem.
  • 0

#109 Mytko

Mytko

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1112 Příspěvků:

Odesláno 03.10.2007 09:15

Pretoze na tie otazky stale hladam odpovede, skusam a vymyslam. Nic take ako hotovy model nemam pripravene. Zmena zbrani nehrozi za tyzden a ani za dva. Hovorim ze zbrane tak ako su urobene niesu podla mna dobre. Niektore moje pohnutky som pisal, dalsie dovody sa daju najist v otazkach co kladie Tery.
Takze mi neostava nic ine ako hladat odpovede, skusat a testovat a az vymyslim ja, alebo niekto iny, nieco co bude naozaj stat za to, tak sa to realizuje.

PS: pokial ide o equip a menenie sily postavy, tak si ma nepochopil. Ja hovosrim, ze ak sila postavy ziskanim 2 urovni stupne o 20%, tak sila postavy zlepsenim equipu na tych istych dvoch urovnach by mala stupnut tiez maximalne o 20%. Otazka je co je to sila postavy a ako ju merat. Dalsia otazka na ktoru hladam odpoved.

PPS: vela materialov na nizkych urovnach, malo na vysokych... Co to pre nas znamena? Ze existuju materialy (med, bronz, striebro), ktore skoro nik nepouziva. Naco su take materialy v module? Stalo by sa nieco keby sa z modulu vyhodili? Nieje lepsie ako vyhodit ich z modulu hladat ine, lepsie a zaujmavejsie riesenie?
Doplnenie jedneho kovu ten pomer nijak zasadne nezmeni, ci bude na urovni 21-30 jeden material, alebo dva, je maly rozdiel v porovnani so 6 materialmi na urovnach 1-10. Preto nepovazujem pridanie dalsieho kovu za nieco co by to poriesilo...
Zamyslime sa nad tym preco hraci preskakuju materialy? Preco nema zmysel kupovat postupne vsetky, alebo skoro vsetky druhy zbroji, zbrani, stitov heliem? Ja vidim ako jednu z odpovedi to, ze hrac nema dovod kupit zbran/zbroj, zo syenu, ked za par urovni moze kupit lepsie zbran z rubu. Pritom tychto par urovni pohode preskoci aj so zlatom.
Na zaklade coho usudzujem ze sa hraci spravaju vyssie uvedenym sposobom? Pozorujem ich z DM klienta, sledujem aku nosia vyzbroj. Ako remeselnik sledujem co si kupuju a ako mi odpovedaju ked im ponukam vyrobky z urcitych kovov.
Takze, naco su potom materialy, ktore aj tak nemaju pre hraca nejaky zasadny uzitok, ktore moze bez mihnutia oka preskocit? Preco vsetky vysoko urovnove postavy maju mat prakticky skoro rovnaku vyzbroj?
  • 0

#110 Altharian

Altharian

Mistr

• WB
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1494 Příspěvků:

Odesláno 03.10.2007 09:58

Pretoze na tie otazky stale hladam odpovede, skusam a vymyslam. Nic take ako hotovy model nemam pripravene. Zmena zbrani nehrozi za tyzden a ani za dva. Hovorim ze zbrane tak ako su urobene niesu podla mna dobre. Niektore moje pohnutky som pisal, dalsie dovody sa daju najist v otazkach co kladie Tery.
Takze mi neostava nic ine ako hladat odpovede, skusat a testovat a az vymyslim ja, alebo niekto iny, nieco co bude naozaj stat za to, tak sa to realizuje.

Zobrazit příspěvek

K tomuto bych chtěl říci, že takováto zásadní úprava by se neměla řešit a diskutovat pouze v úzkém okruhu WB, ale její postupné výsledky by měli být dány k dispozici hráčům, aby k tomu hráči vznesli své námitky a připomínky, ty se zpracovali (pozměnili / zapracovali do návrhu / zamítli) a pak by se pokračovalo dál. Po dalších úpravách další diskuze atd...
Jednak ty úpravy děláte pro hráče, a dělat úpravy, které 90% hráčů nase*ou není určitě cíl a za druhé....víc hlav víc ví, a i člověk, který nic neví o mechanice nwn může dostat zajímavý a snadno realizovatelný nápad.
  • 0

#111 Mytko

Mytko

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1112 Příspěvků:

Odesláno 03.10.2007 11:24

K tomuto bych chtěl říci, že takováto zásadní úprava by se neměla řešit a diskutovat pouze v úzkém okruhu WB, ale její postupné výsledky by měli být dány k dispozici hráčům, aby k tomu hráči vznesli své námitky a připomínky, ty se zpracovali (pozměnili / zapracovali do návrhu / zamítli) a pak by se pokračovalo dál. Po dalších úpravách další diskuze atd...
Jednak ty úpravy děláte pro hráče, a dělat úpravy, které 90% hráčů nase*ou není určitě cíl a za druhé....víc hlav víc ví, a i člověk, který nic neví o mechanice nwn může dostat zajímavý a snadno realizovatelný nápad.

Zobrazit příspěvek

To ze o veciach treba rozpravat, s tym suhlasim sa vramci mojich mozsnosti a casu sa o to snazim...
  • 0

#112 Brudrafon

Brudrafon

Starší mistr

• Hráč
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 03.10.2007 11:46

Zamyslime sa nad tym preco hraci preskakuju materialy? Preco nema zmysel kupovat postupne vsetky, alebo skoro vsetky druhy zbroji, zbrani, stitov heliem? Ja vidim ako jednu z odpovedi to, ze hrac nema dovod kupit zbran/zbroj, zo syenu, ked za par urovni moze kupit lepsie zbran z rubu. Pritom tychto par urovni  pohode preskoci aj so zlatom.
Na zaklade coho usudzujem ze sa hraci spravaju vyssie uvedenym sposobom? Pozorujem ich z DM klienta, sledujem aku nosia vyzbroj. Ako remeselnik sledujem co si kupuju a ako mi odpovedaju ked im ponukam vyrobky z urcitych kovov.

Zobrazit příspěvek

Ja bych rekl problem je predevsim v penezich. Preci jenom, bezna nelootici postava neni schopna ziskat tolik penez aby si mohla kupovat vybavu ze vsech materialu a buh vi ceho.

Je to asi mesic nebo dva co sme tohle resili s Terym po vylezeni z dungeonu u Trollu.
A po dlouhem rozhovoru sme dosli k zaveru ze postava na Demone at se snazi sebe min expi mnohem rychleji nez je schopna si vydelat na vybavu pro svuj level. A pri soucasnych cenach a pozdzejsich problem s prijmem penez (nebot za nic jineho si vybavu nekoupim) je mnohem lepsi setrit, koupit si vybavu pro level sedm a pak to dalsich 10 levelu smudlit v bronzove robe a zlate helme a setrit na vybavu mnohem mnohem lepsi. :yes:

Dalsi zajimava vec ze v soucasne dobe je na Demone cca 10 materialu. Coz je pri level cupu 30 material kazde 3 levely. A jeste by mel pri tom clovek sporit na itemy ze stromoradu kde jeden stoji minimalne 250k, kdyz se neumim lecit, tak si musim porizovat leceni, jidlo, vira ...

Obavam se, ze do 20. levelu budou postavy urcite expit rychleji nez sezenou dostatek penez na vybavu z materialu v rozsahu 3 levelu ...
  • 0

#113 Chuanetta

Chuanetta

Cechmistr

• Hráč
  • 2072 Příspěvků:

Odesláno 03.10.2007 12:41

Pod to se podepisu.
Je stejne jako v realu. Clovek hlavne resi pomer cena/vykon.
Takze aby clovek dospel k tomu, aby si kazdy kupoval itemy pro svuj level, museli by mit postavy dostatecny prijem penez. A pak klidne ty penize ozeli a koupi vzdy o neco lepsi vybavu. Jenze pak je tu problem, ze remeslnikum roste konto rychle nahoru -> jak je spotrebovavat, cerpat?
Nejspise speciality.
  • 0

#114 Pee

Pee

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 501 Příspěvků:
  • Interests:Bike, AOE

Odesláno 03.10.2007 13:12

Ja bych rekl problem je predevsim v penezich. Preci jenom, bezna nelootici postava neni schopna ziskat tolik penez aby si mohla kupovat vybavu ze vsech materialu a buh vi ceho.

A po dlouhem rozhovoru sme dosli k zaveru ze postava na Demone at se snazi sebe min expi mnohem rychleji nez je schopna si vydelat na vybavu pro svuj level. A pri soucasnych cenach a pozdzejsich problem s prijmem penez (nebot za nic jineho si vybavu nekoupim) je mnohem lepsi setrit na vybavu mnohem mnohem lepsi.  :yes:

A jeste by mel pri tom clovek sporit na itemy ze stromoradu kde jeden stoji minimalne 250k, kdyz se neumim lecit, tak si musim porizovat leceni, jidlo, vira ...

Zobrazit příspěvek

Jo tak tak, u mě je to železo, syen, verd. U zbraně sem se pak vyškrábal až na mitril a musim přiznat, že nemít moje krasomila techtle s kovářem, tak za plnou pálku na něj nikdy nemá. A adamantit? Pochybuju, že na něj kdy naškudlí po těch rozličnejchch změnách.
  • 0

#115 Geralt

Geralt

Cechmistr

• Hráč
  • 2645 Příspěvků:

Odesláno 03.10.2007 13:23

Jo tak tak, u mě je to železo, syen, verd. U zbraně sem se pak vyškrábal až na mitril a musim přiznat, že nemít moje krasomila techtle s kovářem, tak za plnou pálku na něj nikdy nemá.  A adamantit?  Pochybuju, že na něj kdy naškudlí po těch rozličnejchch změnách.

Zobrazit příspěvek

musíš změnit techtle na kováře co jej umí, no holt už ten prcek, co není za kovadlinou vidět ,bude muset z tvého srdce definitivně zmizet... více již ti asi nedá, ač jeho srdce k tobě jistě stále plesá
  • 0

1 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 1 návětěvníků, 0 anonymních