Skočit na obsah

Fotka

Dnes na trhu

• Please log in to reply
121 odpovědí na toto téma

#91 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2007 16:29

Co je zle na tom ak niekto nevidel forum? Co je zle na tom ze niekoho bavi expit? Co je zle na tom ak niekoho bavi kraftit? Podla mna DnD je RPG hra ktora bola navrhnuta ako PG hra, tak nevidim dovod preco ho zakazovat.

Zobrazit příspěvek

neni na tom nic zlýho, ale volnost, která tu panuje sem láká jednoduchý hráče, pokud se pokoušíme udžet nějaký reálie prostředí, tak je asi hloupost určitou skupinu osazenstva ignorovat. nechat si dělat, co chce...
  • 0

#92 Mytko

Mytko

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1112 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2007 16:29

čichám správně ironii? protože sem to právě řekl, ona byto ani nebyla zas tolik práce na víc, co sem slyšel tak po questu píšeš přece určitý reference, a "když člověka přes postup" kontaktuje ten a ten, tak uvidíš, jestli se něcoho zúčastnil, zepáš se ostatních, složíte fakta-pro a protia uvidí se... je to otázka čas dost, záleží na tom, jestli chcete mít v hráčskym osazenstvu pořádek a nějaký to sejto na pitomce...

Zobrazit příspěvek

A na kazdeho hraca zavedieme dlhy spis a budeme rozhodovat ci sa sprava spravne (podla uvazenia skupiny vyvolenych)... Bez urazky, podla mna tu navrhujes nieco co mi zavana situaciou na Slovensku spred roku 1989.
  • 0

#93 Dalamar

Dalamar

Starš

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1997 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2007 16:30

čichám správně ironii? protože sem to právě řekl, ona byto ani nebyla zas tolik práce na víc, co sem slyšel tak po questu píšeš přece určitý reference, a "když člověka přes postup" kontaktuje ten a ten, tak uvidíš, jestli se něcoho zúčastnil, zepáš se ostatních, složíte fakta-pro a protia uvidí se... je to otázka čas dost, záleží na tom, jestli chcete mít v hráčskym osazenstvu pořádek a nějaký to sejto na pitomce...

Zobrazit příspěvek

zadna ironie. Uz sem neco podobneho kdysi navrhoval
  • 0

#94 Mytko

Mytko

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1112 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2007 16:31

neni na tom nic zlýho, ale volnost, která tu panuje sem láká jednoduchý hráče, pokud se pokoušíme udžet nějaký reálie prostředí, tak je asi hloupost určitou skupinu osazenstva ignorovat. nechat si dělat, co chce...

Zobrazit příspěvek

Ja osobne si prave pre tu volnost cenim tento server. Skusal som hrat na Equilibrii, ktora je jednoznacne vynikajuci pocin, ale prave to obmedzovanie ma na nej znechutilo.
  • 0

#95 Dalamar

Dalamar

Starš

• Hráč
  • 1997 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2007 16:31

A na kazdeho hraca zavedieme dlhy spis a budeme rozhodovat ci sa sprava spravne (podla uvazenia skupiny vyvolenych)... Bez urazky, podla mna tu navrhujes nieco co mi zavana situaciou na Slovensku spred roku 1989.

Zobrazit příspěvek

system muze bejt jakej chce, ale je dulezity kdo sedi u kormidla. Pokud rikas tohle oznacujes DM vedeni za komanče

Edit: Zalezi totiz jak vyuzivas system. Jestli system pravidel pouzijes tak aby to dlouhodobe udrzovalo slusnou hratelnost a hrace bez prasaren, nebo jestli to pouzijes k buzeraci hracu a nesmyslnymu omezovani.
  • 0

#96 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2007 16:33

Zobrazit příspěvek

nežeň to do extrémů, žádná složka, prostě chápej, že lvl postavy odráží její činy a postupně se prostě o ní mluvit bude, ať už v jakýchkoli souvislostech, tohle si myslim že je síto řadu neznámejch postav vysokých lvlů, aby se z čista jasne neobjevil člověk a nezačal prodávat top kraft...
  • 0

#97 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2007 16:35

jéje, no u mě to vypadá na absťák od pořádnýho dobrodružství u kousku papíru, kostek a hromady jídla :clover:
  • 0

#98 Mytko

Mytko

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1112 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2007 16:38

system muze bejt jakej chce, ale je dulezity kdo sedi u kormidla. Pokud rikas tohle oznacujes DM vedeni za komanče

Zobrazit příspěvek

Aj clovek s najlepsou povahou a najlepsimi umyslami moze sposobit velku nepravost ked sa mu do ruk vlozi prilis velka moc. Ja jednoducho neverim ze na svete existuje clovek, ktory vie co je pre druhych dobre. Neverim, ze existuje clovek co vie objektivne posudit co je dobre a co zle. Neverim ze existuje nieco ako absolutne dobro. Vzdy zalezi na uhle pohladu, z ktoreho sa na problem pozeras.
Myslim ze najvacsiou chybou aku moze nejake spolocenstvo urobit je vlozit moc nad zivotom a smrtou (u nas nad moznostou prestupovat) do ruk malej skupiny ludi, nech je ta skupina akakolvek, pokial existuje ine riesenie.
  • 0

#99 Dalamar

Dalamar

Starš

• Hráč
  • 1997 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2007 16:40

Aj clovek s najlepsou povahou a najlepsimi umyslami moze sposobit velku nepravost ked sa mu do ruk vlozi prilis velka moc. Ja jednoducho neverim ze na svete existuje clovek, ktory vie co je pre druhych dobre. Neverim, ze existuje clovek co vie objektivne posudit co je dobre a co zle. Neverim ze existuje nieco ako absolutne dobro. Vzdy zalezi na uhle pohladu, z ktoreho sa na problem pozeras.
Myslim ze najvacsiou chybou aku moze nejake spolocenstvo urobit je vlozit moc nad zivotom a smrtou (u nas nad moznostou prestupovat) do ruk malej skupiny ludi, nech je ta skupina akakolvek, pokial existuje ine riesenie.

Zobrazit příspěvek

a proto je team DM a Team CS ne? Neni to o jednom cloveku.
  • 0

#100 Mytko

Mytko

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1112 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2007 16:41

a proto je team DM a Team CS ne? Neni to o jednom cloveku.

Zobrazit příspěvek

Ale o nejake uzkej skupine...

No nic, na dnes koncim (idem hrat DnD, uz sa tesim ako unesiem nevinnu pannu a vyplienime dom jej porucnika).

Příspěvek upravil Mytko: 20.07.2007 16:44

• 0

#101 Dalamar

Dalamar

Starš

• Hráč
  • 1997 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2007 16:44

ale o nejake uzkej skupine

Zobrazit příspěvek

hehehe Mytko ty ses drsnej takze podle tebe by mela vladnout vetsina? Jako ze 9 900 000 lidi bude dohadovat jak ma co vypadat? Nebo myslis ze by mela nejaka skupina rikat co se bude dit?
  • 0

#102 Mytko

Mytko

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1112 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2007 17:41

hehehe Mytko ty ses drsnej takze podle tebe by mela vladnout vetsina? Jako ze 9 900 000 lidi bude dohadovat jak ma co vypadat? Nebo myslis ze by mela nejaka skupina rikat co se bude dit?

Zobrazit příspěvek

Vacsina voli zvoli ludi, ktori urcia pravidla a podla nich sa budeme spravat. Ked zvoleni ludia cinia tak ze sa to vacsine paci, tak budu zvoleni znova. Ked nie, tak zvolia inych.
Toto je moja predstava...
  • 0

#103 Dalamar

Dalamar

Starš

• Hráč
  • 1997 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2007 17:45

Vacsina voli zvoli ludi, ktori urcia pravidla a podla nich sa budeme spravat. Ked zvoleni ludia cinia tak ze sa to vacsine paci, tak budu zvoleni znova. Ked nie, tak zvolia inych.
Toto je moja predstava...

Zobrazit příspěvek

hm a ted si dej ruku na srdce podivej se jaky lidi hrajou na demone a rekni mi jak by to dopadlo kdyby se takhle hlasovalo

btw takze myslis ze dokud to takhle nebude bude na demone bordel?
  • 0

#104 aster3

aster3

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 467 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2007 17:45

NPC to je práce se skriptem a navíc by byl pořád stejnej, nakonec by všichniměli návod na nejrychleší postup, ee, hezky osobně...
Astere diskriminace? no a co? má snad Demona něco z OOC hráčů a pitomejch malejch harantů? přece si můžou o tomhle rozhodovat a přesně ten tvůj příklad je důvod, proč bych to zavedl, taky jsem jednu takovou partu řidíl (rád hraju prostředníka mezi tajemnou osobou-CS a hráči, kteří mají úkol plnit) a byl sem na nervy z pitomce co mě spamoval OOCčkem... takovej by prostě prvnim testem neprošel, pokud by neměl v "záznamech", že se alespoň párkrát choval líp
-ten přiživovač by prošel prvnim, ale na dalšim by se musel zapojit.., neříkám pořád, ale ať si něco minimálně "odpracujou", level hrdiny má vyjadřovat zkušenosti a zkušenost plyne z dobrodružství, z dobrodružství zase sláva...
a člověk ke 30ce (lvlu  :tongue: ) by už musel mít za sebou nějakou historii
EDIT: taky mě napadá, že by součást vyšších questů by mohla být i nějaká "závěrečná zpráva", takový malý IC  :clover:
v čem vidíš problém? CS, DM je dost, člověk by se trochu počkal holt no ,ale to mu nebrání v naexpování dopředu, navíc se koukni po hráčích, pro ně to rozhodně nenižádný omezení, na questy snad chodí rádi a když tomu něco čmárneš na IC, tak si v pohodě, stačí trochu hrát ne? vždyť se koukni na forum, tady toho je..

Zobrazit příspěvek

V podstate s tebou souhlasim :clover:
  • 0

#105 aster3

aster3

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 467 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2007 17:50

Ja ako DM mam taku skusenost, ze aj medzi kamaratmi je niekedy horkost ked jeden dostane od DM viac ako druhy. Odovodnenie ze jeden hral lepsie "RP" mi pride ako scestne, pretoze DM nevidi do hlavy hraca a nevie ako si ten hrac predstavuje svoju postavu. Mozno prave ten mlciaci hrac jednoducho dobre zahral malovravneho pacifistu.
Tiez som zastancom nazoru ze hodnotenie co je dobre a co zle je vzdy subjektivne. Takze DM nikdy nemoze byt na 100% objektivny. Ja osobne sa kamaratim s ludmi ktorych spravanie mi vyhovuje a tak isto aj v hre by sa stalo ze sa DM skamarati s ludmi ktorych styl hry mu vyhovuje a zda sa mu dobry. Tym padom sa dostaneme do stavu ked mam kamaratov, ktorych hra sa mi paci a zaroven im davam vela expov lebo sa mi ich hra paci...

Myslim si ze pridelovanie skusenosti v DnD za "dobre RP" je nevhodne, pretoze ta hra na to jednoducho nieje stavana. Po naozaj mnohych rokoch hrania som sa dostal do stadia, ked hracom davam skusenosti pausalne na konci herneho sedenia. Vsetkym rovnako vela a nezalezi na tom ci boli uspesni, alebo nie.

Ak chcem hrat hru, v ktorej ma byt RP odmenovane, tak jednoznacne siahnem po takom systeme co ma na to vybudovane mechnizmi. Napriklad mnou casto spominany The Shadows of Yesterday, kde postava ma niekolko klucovych chrakterovych crt (Keys), ktore definuju kedy a kolko skusenosti dostane. Je len na hracovy ci sa bude spravat tak aby dostal skusenosti a DM mu do toho nema co hovorit.

Zobrazit příspěvek

Ja ti to neberem, kazdy ma na to iny system.
Ja som zase zastancom toho nazoru ze ked niekomu dam viac a niekomu menej, tak ten co ma menej zacne pozerat na toho, ktory dostal viac s tym ze by ho mal duplikovat, zobrat si z neho priklad.
Keby som daval vsetkym rovnako tak aj ten co hral naprd si bude mysliet a sak co, pojdem aj nabuduce. si to tam odbeham a dostanem nejake prachy mozno aj expy.
Kazdopadne sa snazim byt objektivny a posudzujem kto jak hra zo svojho subjektivneho pohladu na vec
  • 0

#106 aster3

aster3

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 467 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2007 17:56

Zobrazit příspěvek

Ked uz zachadzas do extremov tak vzdy je tu demokracia (hlasovanie)
Nevyhody : Dlho by trvalo kym by sa odhlasovalo ci hrac moze rast (high lvl)
Vyhody: Pohlad z viacerych stran
  • 0

#107 Dalamar

Dalamar

Starš

• Hráč
  • 1997 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2007 17:57

Ked uz zachadzas do extremov tak vzdy je tu demokracia (hlasovanie)
Nevyhody : Dlho by trvalo kym by sa odhlasovalo ci hrac moze rast (high lvl)
Vyhody: Pohlad z viacerych stran

Zobrazit příspěvek

to by se mohlo resit behem vyvoje postavy tzn nemuselo by ho to zastavit kdyby hral dobre
  • 0

#108 Dalamar

Dalamar

Starš

• Hráč
  • 1997 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2007 17:58

ale proc tady vubec resime tyhle vecy kdyz demona perfektne funguje a nikde neni zadana chyba. Vzdyt tu hraje tolik lidi tak prece musi byt vse v poradku ne? :clover:

----------------
a i kdyby tak se stejne nic nezmeni :clover:
  • 0

#109 aster3

aster3

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 467 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2007 18:01

to by se mohlo resit behem vyvoje postavy tzn nemuselo by ho to zastavit kdyby hral dobre

Zobrazit příspěvek

Vis ale ono je problem to ze kdo by rozhodoval jestli je to co hra dobre nebo je to zle.
Takovej priklad nedavnej, Sona ...
Proste je to mrcha prvni urovne ale hraje svou postavu a ja bych ji spis zaradil mezi RP hrace nez ooc hrace. Kazdopadne mnoho lidi by se mnou nesouhlasilo a reklo ze sona je ooc mrcha atd. a hned mas problemek. nekdo rika ze je to ok, nekdo jinej ze je to neunosny. proto by se muselo hlasovat, kdyby se nehlasovalo tak zas by byli takove ty hlasky a jo, ty se znas s Dmkama tak ses high lvl ja se s nima neznam - sem chudak.
  • 0

#110 Dalamar

Dalamar

Starš

• Hráč
  • 1997 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2007 18:02

Vis ale ono je problem to ze kdo by rozhodoval jestli je to co hra dobre nebo je to zle.
Takovej priklad nedavnej, Sona ...
Proste je to mrcha prvni urovne ale hraje svou postavu a ja bych ji spis zaradil mezi RP hrace nez ooc hrace. Kazdopadne mnoho lidi by se mnou nesouhlasilo a reklo ze sona je ooc mrcha atd. a hned mas problemek. nekdo rika ze je to ok, nekdo jinej ze je to neunosny. proto by se muselo hlasovat, kdyby se nehlasovalo tak zas by byli takove ty hlasky a jo, ty se znas s Dmkama tak ses high lvl ja se s nima neznam - sem chudak.

Zobrazit příspěvek

takze se to neda resit a nema smysl to rozebirat ne?
  • 0

#111 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2007 18:08

Zobrazit příspěvek

tak nějak, prostě je o něm trošku slyšet, vyvíjí aktivitu nebo alespoň neignoruje děj v Alicii a podobně, tak když příjde čas, tak tu postupovou věc najde... a takhle to může jít dál..
  • 0

#112 Mytko

Mytko

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1112 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2007 18:14

hm a ted si dej ruku na srdce podivej se jaky lidi hrajou na demone a rekni mi jak by to dopadlo kdyby se takhle hlasovalo

btw takze myslis ze dokud to takhle nebude bude na demone bordel?

Zobrazit příspěvek

To nieje o demone. To je o svete... Ja len aplikujem moje vnimanie sveta aj na demonu.

A ano, myslim si ze Demona nebude dobre fungovat, pokial sa o vsetkom nebude nahlas hovorit a diskutovat. Ja sa o to snazim zo vsetkych sil, vramci mojich vedomosti a skusenosti.
  • 0

#113 Dona Atreid

Dona Atreid

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 222 Příspěvků:
  • Interests:Dona Atreid - mladá alicijská krejčí

Odesláno 20.07.2007 19:01

To nieje o demone. To je o svete... Ja len aplikujem moje vnimanie sveta aj na demonu.

A ano, myslim si ze Demona nebude dobre fungovat, pokial sa o vsetkom nebude nahlas hovorit a diskutovat. Ja sa o to snazim zo vsetkych sil, vramci mojich vedomosti a skusenosti.

Zobrazit příspěvek

No pravda , je to tak , a tak třeba proč neudělat řemeslné cechy v rámci samozřejmě IC a RP a tyto cechy by řídil sám Lord , jednou za měsíc by si je třeba svolal a nebo ne, záleží na situaci a tam by si mohli pokecat a demokraticky rozhodnout, při čemž závěr by měl jen doporučující charakter, aby se někomu něco nenařizovalo jasný, že.
Teda já mam dneska nápady.
  • 0

#114 jachym

jachym

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 106 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2007 19:37

[quote name='Wulfgar' date='20.07.2007, 12:38 ']
no s těma nováčkama mam naopak opačnou zkušenost, často začne nováček co přišel na Demonu diky nějaký stálici tady s podporou a pak je kraft pohoda ... mam šípaře rok a nejsou výjimkou připady, kdy někdo přijde pro šípy (chce verdicit, sotva ho znám a má lvl 10) a za pár dní prodává lepší zboží jak já...
právě tahle dostupnost už třeba šípů, věci jsou omezený jenom lvlem a neni epickej quest... takže větší dostupnost-ceny klesají, předměty nemají takovou hodnotu...
a Svarogu, právě tím, že snížíš ceny prodáváš kde komu, abys vydělal... nevim, asi toho chci moc, když očekávám přístup krafterů takový, aby vzácné věci zůstaly nadále vzácné...

No ja na Demoně zkusil už pár craftů , napřed koželuha , pak Krejčí , dále alchymistu a také horníka a na závěr šípaře. píšeš že šípař za chvíli je vyskilovaný , ano to ano , protože ten šípař na rozdíl od jiných přejede vrbu až do skilu 130, a když na to hodí i bronzový hroty valí klidně dál , no nebudu tu ale řešit jednotlivosti. Nerad kecám o věcech o kterých nemam ani ponětí a tak když se tenkráte před asi půl rokem dohadovala Ariadna o craftu horníka s Tanurem držel jsem se raději dále od diskuse a hned tenkráte jsem si udělal Ilju Muromce - Horníka. No zjistil jsem že Ariadna tenkráte pravdu neměla a měl jí Tanur ta horničina není jen o nějakém tukaní do jedničky to tedy ne.
Alchymista je celkem snadný craft , teda když koupíte recepty levně že, jinak je odbyt zajištěný a babča je stále prázdná. mezi snadné crafty počítám i koželuha, bez nějakého rizikového bodu projede až na velké hnědé, ale potřebuje asi tak 15-30 000 zl než se to naučí dobře.
Nejraději mám ale krejčího , je tam teda velká spotřeba papíru a tužek , já mám popsaný skoro sešit A4. Co se týká těch nároků dá se srovnat krejčí asi s horníkem a to asi v tom že oba crafty mají náročné uzlové body krejčí zlatou kytku a hornik Stříbrný důl, o dalších lokalitách se nebavím, ty přichází až později. Tím chci říci že to že budu mít třeba tyto dva krafty vyskilované do 2/3 a příjde nováček a za chvili mne predbehne tak to se mi zdá trochu divný ne? U koželuha a šípaře to možné je ano a i u alchymisty , ale ty dva crafty co jsem poznal jsou dost náročný.
Kováře jsem nikdy nezkusil tak nevím
  • 0

#115 Godzilla1

Godzilla1

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1013 Příspěvků:
  • Interests:Pcdlo
    Litani
    .-( skola

Odesláno 20.07.2007 20:43

.... partu na poklad seženete hravě, ale do těhle míst s Vámi jen tak někdo nepoleze....

Zobrazit příspěvek

nahodou jako chodici osvetlovaci teleso se ujme i klerik
  • 0

#116 Ararat

Ararat

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 470 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2007 21:03

Ja som znizil ceny pretoze ma bavi predavat, paci sa mi ked ma zakaznik radost a ked mi pekne podakuje. Zboznujem ked za mnou zakaznik pride a snazi sa mi vlichotit do priazne. Cim nizsie mam ceny, tym viac zakaznikov a tym viac zabavy z toho pre mna plynie.

A stale tvrdim ze verd/mithral/shadow niesu nijak extremne vzacne kovy. Schopna postava, alebo dvojica postav ich dokaze natazit az kratky cas dost velke mnozstvo. Pri jednej ceste na verd (ktora ma stoji v najhorsom pripade 100k) donesiem okolo 1300 ingotov. ak by som ich predaval napriklad za tanurove ceny, cize za 700 za kus tak je to 910k zarobok na jednej ceste. To je zisk 810k, co mi pride ako ulet, vzhladom na to ze to zvladnem za jeden vikend.

Nedá mi to... kolik myslíš, že těch ingotů tak asi naráz prodáš, než zahltíš trh s verd ingoty?
  • 0

#117 Ararat

Ararat

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 470 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2007 21:13

on právě krituzeje Tanurovy přehnaný ceny a dává příklad, jakej by z nich měl zisk, ježe za tolik ti asi moc lidí nenakoupí...

Zobrazit příspěvek

Špatně jsem se vyjádřil, opraveno :clover:
  • 0

#118 Mytko

Mytko

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1112 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2007 23:55

Nedá mi to... kolik myslíš, že těch ingotů tak asi naráz prodáš, než zahltíš trh s verd ingoty?

Zobrazit příspěvek

Vsak na to sa snazim poukazat. Nieje problem aby jeden hornik doslova zahltil trh s materialom typu verd. Z toho jasne vychadza ze verd nemoze byt vzacny kov. (Ako sa tu snazim uz dlhsi cas objasnit)

Tiez tvrdim, ze pri sucasnom systeme remesiel, je stav ekonomiky dobry.

Netvrdim, ze by ten system remesiel nemohol byt lepsi. Mohol, ale urcite by to neriesilo regulovanie cien, ktore by malo za nasledok ze sa budu vyrobky predavat so 500% ziskom. Na takyto pristup sa pozeram ako na nenazranost hracov, ktori maju predstavu ze si jeden krat buchnu do kovadliny a zarobia pol miliona.

---------------

Tiez si treba uvedomit, ze upravou obchodnika sa znizil prilev penazi do modulu, takze by mala hodnota penazi logicky stupnut.
  • 0

#119 Ararat

Ararat

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 470 Příspěvků:

Odesláno 21.07.2007 12:02

Vsak na to sa snazim poukazat. Nieje problem aby jeden hornik doslova zahltil trh s materialom typu verd. Z toho jasne vychadza ze verd nemoze byt vzacny kov. (Ako sa tu snazim uz dlhsi cas objasnit)

Tiez tvrdim, ze pri sucasnom systeme remesiel, je stav ekonomiky dobry.

Netvrdim, ze by ten system remesiel nemohol byt lepsi. Mohol, ale urcite by to neriesilo regulovanie cien, ktore by malo za nasledok ze sa budu vyrobky predavat so 500% ziskom. Na takyto pristup sa pozeram ako na nenazranost hracov, ktori maju predstavu ze si jeden krat buchnu do kovadliny a zarobia pol miliona.

---------------

Tiez si treba uvedomit, ze upravou obchodnika sa znizil prilev penazi do modulu, takze by mala hodnota penazi logicky stupnut.

Víceméně s tebou souhlasím, verd není vzácný kov, měl by být relativně běžně přístupný. Ale taky to není top kraft, u top kraftu by naopak ceny měly být velmi nadsazené, ať už jsou výrobní náklady jakékoliv.

Vycházím z následující úvahy: Každý online svět potřebuje unikáty (ve smyslu velmi vzácné a cenné předměty, které jsou silné a má je jen zlomek hráčů). Většina lidí má nutkání se hnát za něčím materiálním a hráči Démony nejsou výjimkou. Co se dá na Démoně považovat za unikáty - v podstatě jen některé dražší věci u dámy (které jsou s přibývajícím časem od posledního wipu stále přístupnější širší hráčské základně), jedna dvě věci ze stromořadu a top kraft. Neříkám, že je to dobře nebo že se mi to líbí, ale je to tak. A pokud cena za ada meč bude řekněme 200k, už to nesplňuje požadavky na unikát, i kdyby byl +10 +3k10 magic.

Zatím to (co si pamatuju, tzn. poslední 2 roky a něco) fungovalo tak, že top kraft, dříve mythral, v současnosti výrobky z ada, černé kytky, vždycky zvládala vyrábět jen jedna, maximálně dvě organizované skupinky. Ty měly monopol a mohly si diktovat cenu, a byly by proti sobě, kdyby ji měly nízkou. Pokud se to někomu nelíbilo, mohl si ten kraft udělat taky, ale většinou to nezvádl, a pokud ano, trvalo to tak dlouho, že stará skupinka mezitím přestala hrát nebo se to vytříbilo jinak. Takže se vzácnost top kraftu udržovala tak nějak samovolně. Pokud se objeví skupinka, která se z nějakého důvodu rozhodne prodávat lacino a udělat top kraft přístupný masám, tak celá ta konstrukce padá, protože je postavena jen na tom, že není důvod prodávat levně, když můžu draho. Ale unikáty jsou potřeba...

Příliv peněz do modulu je na dýl, to tu radši ani nebudu rozebírat :clover:
  • 0

#120 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 21.07.2007 12:15

jasně, ale základem takovejch unikátů je nelineární cena licencí, protože jamile se začne těžit ve velkym, tak cena padá, to vidíš na mithrilu, kdyby byly licence třeba 15 rub, 30k verd a 80k mithril, tak by rozdíl byl i s nízko ucenou ingotů, takhle je to unikát tím, že si cenu nadsadí sám kovář pro sebe...
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních