Ach jo, to je tak, když se člověk na něco moc těší. Zkrátka pátý díl hrozné zklamání, dle mého názoru zatím bezkonkurenčně nejhorší film. 800 stran textu nelze do filmu narvat ani náhodou, takže rychlé skoky z jednoho na druhé, nechápu naprosté vynechání např. situace s panem Weasleym... Pro lidi, co nečetli knihu musí být některý věci úplně nepochopitelný, jako třeba nenávist Krátury k Siriusovi atd.. Hermiona stále jen házela významné, chápavé pohledy, Harry rozumbradoval a pronášel šílený moudra, jediný světlý bod byla Lenka Střelenka a její naprosto dokonale vybraná představitelka a dobře úchylná Belatrix Lestrange. O rozchodu některých podstatných detailů filmu s knihou ani nemluvím. (Z Cho udělali zrádkyni, věštbu upustil Lucius a ne Neville, z nepřizpůsobivýho Drápa se stal retardovaný soucitný obřík)..

Nejvíc mně znechutil ten klipový styl, viz. Umbridge a její okleštěné třídní inspekce, Filch a jeho etudy před komnatou nejvyšší potřeby nebo srazy brumbálovy armády, zakončené nejklišoidnějším z klišoidního, chlapečka pustí Cho na zem, dlouho nic, kamera hledí do prázdna a ten se pak zvedne a pronese, "Don´t worry, I´m ok", jak vystřižené z každé druhé průměrné komedie. Harry tímto dílem pro mě ztratil tu svoji typickou pohádkovskou atmosféru, z mého pohledu z toho režisér udělal prostě další teenagerovský film s poučením na závěr. Dost by mě zajímal názor J.K.Rowlingové.. já na jejím místě bych to do kin nepustila.

S kvalitou a zábavností knihy se to nedá vůbec srovnat.