cheš do hlavy ty ňoumo? Seš asi nějakej zabržděnej véééď?
Pražština je uplně největší paskvil. Morava mluví spisovněji :p
PS: A čím by jsme proboha jezdili kdyby nám nejezdily šaliny?
No prece na traktorech
Odesláno 21.06.2007 11:06
Takže normální člověk, který se tam v 32 stupních projde nebo nedejbože například ti, co bydlí v okolí Staromáku a centra, si musí jet na zmrzlinu někam do Holešovic? Jen pro to, že jsou pražáci nesoudní a snaží se v z turistů vytřískat, co to dá???a preco chodis na zmrzlinu pre zahranicnych turistov?
Odesláno 21.06.2007 11:07
protoze je z Moravy.a preco chodis na zmrzlinu pre zahranicnych turistov?
ne. Staci zajit 100 metru do bocni ulicky , kde maj kopecek za 15 Korun . Pokud teda musis mermomoci jist zmrzlinu v centru velkomesta.Takže normální člověk, který se tam v 32 stupních projde nebo nedejbože například ti, co bydlí v okolí Staromáku a centra, si musí jet na zmrzlinu někam do Holešovic? Jen pro to, že jsou pražáci nesoudní a snaží se v z turistů vytřískat, co to dá???
Odesláno 21.06.2007 11:09
Takže normální člověk, který se tam projde nebo nedejbože například ti, co bydlí v okolí Staromáku a centra, si musí jet na zmrzlinu někam do Holešovic? Jen pro to, že jsou pražáci nesoudní a snaží se v z turistů vytřískat, co to dá???
Odesláno 21.06.2007 11:14
No turistů tu máme docela dost, ale tak akorát na to, aby se tu člověk cítil "doma".Mnojono, to je tim ze nejsi prazanda, jinak bys vedela ze staci rict "brej den, jak to jde?" a mas to prinejmensim za polovic
A nediv se ze z nich chceme neco vytriskat, vsadim sandál, ze jezdit vam do brna nejaky turisti, tak triskate stejne, ne-li vic
Odesláno 21.06.2007 11:33
No turistů tu máme docela dost, ale tak akorát na to, aby se tu člověk cítil "doma".
Odesláno 21.06.2007 11:34
Já proti pražákům nijak zvlášť nic nemám... ale jeden příklad za všechny, co mě doslova šokovalo... Byli jsme s přítelem v pražské Zoo, tak si takhle užíváme krásných expozic, zvířátek a tak, kolem nás roje dětiček.. když v tom se za náma objeví taková dvojice.. chlápek tak 35 let s přítelkyní a povídá.. "Helééééé, tááámhle jsou ňááákýýý dvě Kun.dýýýý... a ukazoval na opice schované za nějakým keřem.
Málem jsem padla do mdlob, takových hlášek měl na místě plným dětí bohužel víc...To mi přišla jako hodně velká demence. Nechci tím říct, že pražáci jsou automaticky všichni padklí na hlavu, ale tím jeho přízvukem to znělo fakt strašně, nehledě na ten obsah.
Když už jsme u té Prahy, tak např. o ceně za kopeček zmrzliny u Staromáku nemluvím. Když na mě vybalila 80Kč, tak jsem šla do kolen.
Odesláno 21.06.2007 11:36
akorat ze my tady v Praze o Brnu vubec nemluvime :))) proste po vas v Cechach nestekne ani pes. smirte se s tim :D mame zajimavejsi temata hovoru. FaktTo si nemyslím.. my si z toho tady spíš děláme srandu, kdežto oni to berou vážně, což je podle mýho názoru horší
Odesláno 21.06.2007 12:11
Odesláno 21.06.2007 12:16
ani nevíš jak mě zahřálo u srdce že jsi na to zareagovala, protože to byl jediný důvod proč jsem to psalco na to říct... snad jen, že opakování je matka moudrosti... omezenej, netolerantní, sebestředný pako... a ještě pár výrazů by se asi našlo...
Odesláno 21.06.2007 12:34
Odesláno 21.06.2007 13:21
Odesláno 21.06.2007 14:09
Odesláno 21.06.2007 14:37
No kdy� u� nar���� na tu �itelnost, kdybys pou��vala h��ky a ��rky tak by �itelnost tv�ch p��sp�vk� byla mnohem lep��.
Odesláno 21.06.2007 15:03
Odesláno 21.06.2007 18:20
Odesláno 21.06.2007 20:19
Odesláno 21.06.2007 20:26
Odesláno 21.06.2007 20:30
ježiš další choulostivá..podle toho jak člověk píše , tak ho nemůžeš soudit jak se chová v reálu , to je něco uplně jinýho
Odesláno 21.06.2007 20:45
Odesláno 21.06.2007 21:01
Docela s tebou souhlasím, ale na druhou stranu... dokud tu lidi nemluví stylem "lol, pwned!", je to ještě dobrý. Bude hůřNo tak, já to vidim asi tak, že je naprosto bezpředmětný řešit spor Brno x Praha, protože je úplně jasný, kdo vyhrává, žejo...
Přinejmením Pražákům...
Každopádně bych se vrátila k původnímu záměru tohoto topicu, což je przněni našeho rodného jazyka a vyjadřila se k tomu: NAUČTE SE SAKRA ČESKY, KDO TO MÁ PO VÁS ČÍST??? Samozřejmě tím nemyslím úplně všechny, najde se i pár světlých výjimek, ale obávám se, že to platí pro drtivou většinu...
Protože například tvary typu NETOPIR mě ubíjejí... a to ani nemluvím o příčestí minulém nebo koncovkách přídavných jmen... Omlouvám se vám, ale to, jak se člověk prezentuje písemným projevem, je podle mě na skoro stejné úrovni jako to, jak se prezentuje v reálu... A když někdo není schopen napsat větu bez chyby, můj názor na něj je tím bohužel poněkud ovlivněn...
(a doufám, že tu nemám hrubku, páč to by bylo trochu faux paux)
Odesláno 22.06.2007 06:58
0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních