Nojono hold jsem takovej , že si chci zahrát a né ležet mrtvej a okradenej . Tobě to může bejt jedno když ti sejmou postavičku támhle na 1lvl , který všechno zůstane po cestě očistcem :)Prave...jenze stejne se tu najde plno hracu ktery to nerozdejchaj kdyz jim nekdo zabije tu jejich uber postavu, proste nechapou ze to je jenom hra a kdyby se treba domluvili predem...

Frakce
Odesláno 05.05.2007 12:21
Odesláno 05.05.2007 13:25
Nezabil jsem ani jednu postavu, dokonce jsem ani s jednou nebojoval..... jen reci
![]()
a zakopavas je pak ? :) Jen se nenech odradit a ukaz jim jejich HCRP v novem svetle.
zabiti asi hracum az tak nevadi, jako to,ze pak budou bez penez a jeste budou mit pravdepodobne trosku procisnuty inventar ....
#93 Host_Ariadna_*
Odesláno 05.05.2007 18:34
Nojono hold jsem takovej , že si chci zahrát a né ležet mrtvej a okradenej . Tobě to může bejt jedno když ti sejmou postavičku támhle na 1lvl , který všechno zůstane po cestě očistcem :)
Me to netrapilo ani kdyz mi sejmuly postavicku na 17lvlu

Odesláno 07.05.2007 15:32
Odesláno 07.05.2007 16:26
Tatam jsou doby kdy Jimmy Rucka zalozil cech zlodeju (s to byl nekde na 4.lvl) a poslouchali ho zlodeji po sirym okoli nehlede na jejich level.
Odesláno 07.05.2007 16:31
Zajimalo by me jestli by se tu dalo najit dost schopnych hracu, kteri by si chteli zkusit zahrat neco jinyho nez tupy expeni. Pokud se nekdo z vas na to citi, ma uz obcanku a nevadi mu umirat, at mi napise na PM nebo sem. Pokud by se seslo dostatecny mnozstvi Hracu tak by se to mohlo jeste zkusit realizovat a trosku zmenit zabehlej stereotyp ve hrani :)
Rane rane prajem ti vela stastia ale bojim sa ze tvoj sen umrie skor ako si myslis.....
Odesláno 07.05.2007 16:43
Predstavuji si to tak, ze to samo o sobe by stacilo k tomu aby se z toho vyvinulo frakcni RP kdy probiha boj o prestiz a moc – kdo ma vice clenu, kdo je bohatsi, lepsi atd. Probihaly by “klanove hry” kdy by mezi sebou soutezily vybrani bojovnici z kazdeho radu atd.
Vnitrni usporadani a organizace kazdeho radu by byla ciste na jeho predstavitelich v cele s predstavenym radu. Tzn zacleneni novacku do “tymu” – to by vyresilo i zauceni novych hracu do oblasti RP – pricemz by mel predstaveny radu samozrejme pravo hrace ze sveho radu vyloucit aby tam nemel neprizpusobive neschopy – to by take znacilo ze ten kdo je bez radu nema zadnou vaznost a tim padem vrhalo na clenstvi v radu vetsi prestiz. Dale by klan mohl od svych clenu vybirat pravidelny prispevek na svuj chod a ze spolecne pokladny nakupovat napr svitky, pomocnou vybavu pro nove cleny atd. S pomoci bozi by postupem casu byly vsechny rady s jejich predstavenymi podrizeny krali Demony, ktery by byl voleny prave z predstavitelu, ale to uz predbiham. Tak co vy na to? Ja myslim, ze by to predevsim poskytlo pevne podklady pro RP jako takove.
Odesláno 07.05.2007 16:48
Ale ja sem kazdopadne ten posledni kdo by chtel od neceho takovyho odrazovat, dokud se to nezkusi, tak se da tezko odhanout jak to dopadne.
Odesláno 07.05.2007 16:58
Morlag, pak si pamatuji ceduli "vstupujete na panstvi Lorda Glorfindele" u jezera Mitarn atd.
Jeste nejake pridat. (lepe by se to chytlo kdyby se tyhle frakce meli kam uchylit ;) ).
Diky tomu mohou nastat situace ktere nastinil Glor..a dalsi jako treba pokus o odtrzeni provincie apod.
#101 Host_Galio_*
Odesláno 07.05.2007 17:00
shrnuto a podtrzeno!vytvor napad a pochlub se oni uz se lidi urcite uchytej ja se hlasim jako firstNapad Glore je urcite zajimavej, ale vem si ze na Demone hraje tak 60 hracu, z toho polovina o nejaky RP nema vubec zajem, ctvrtina to neumi nebo nechce umet (to sou vetsinou nasi mladsi hraci) a zbytek co uz maji nejaky zkusenosti zase treba nemaji moc casu. A aby byly 4 frakce, to by muselo byt v kazdy aspon 10 clenu a to se mi zda nerealny. Dyt je skoro nemozny sehnat zaklad pro jakokukoliv frakci, ja uz to zkousel s templarema, zlodejama, rebelama a vzdycky sem narazil na nedostatek masa do mlynku.
Ale ja sem kazdopadne ten posledni kdo by chtel od neceho takovyho odrazovat, dokud se to nezkusi, tak se da tezko odhanout jak to dopadne.

Odesláno 07.05.2007 17:01
Odesláno 07.05.2007 20:21
otazka je že k tomu by asi museli být udělány dost velký upravy modulu a to taky nevím jestli je realný.
Odesláno 07.05.2007 21:55
Je možný, aby na Demoně mohla dlouhodoběji existovat nějaka nepřátelská frakce vůči Alicii?
Jakožto zapřísáhlý rebel, mam namysli teď konkrétně třeba rebely. Maji docela už dobrý zázemí, a vcelku by při troše dobrý vůle se za ně dalo i hrát. Ale je tu pár docela zásadních problémů, který se mi nikdy nepodařilo překonat.
Nejhorší a nejsložitějí problém je ten, sehnat vůbec nějaký osazenstvo pevnosti trošku na úrovni. Tim myslím aspon hráče 15+, co už s nima nemlátí puberta, a nehrajou jenom proto aby si mohli honit ego.
Dále pak jsem zjistil, ze minimální počet lidí pro frakci která má přežít, je aspoň 6 lidí. Problém je totiž v tom, že když je to jakoby nepřátelská frakce, tak její členové hrajou dost v izolaci, a když je jich málo, tak se často stává, že je ve hře třeba jenom jeden a ono to pak už moc zábava není. Tím se pak stává další věc, že dotyční si založí nový postavy (hodný Alicijsáky) a za frakci se připojujou až je jich tam větší počet nebo později teprve až se něco děje (quest třeba) a to je problém.
Pak většinou vždycky dojde k tomu, že se proti takový frakci postaví nějakej adolescent s mágem nebo klerikem, a začnou se dít zajímavé věci. To pak dost lidí z "evil" frakce taky může znechutit. Naštěstí teda už není řezání hlav, takže by se to už nemuselo zvrhnout do takových extrémů.
Ale i tak zůstávají docela podstatný problémy, proč nemůže zlá frakce vydržet moc dlouho. A přitom je to škoda, protože něco takovýho (pokud se to vezme do správných rukou) může zajímavě okořenit život na Demoně. Ono ten všudypřítomný strach, kdy nevíte jestli se v bezpečí dostanete vůbec k ettinům, nebo když se odvážíte na bylinky na jižní cestu má určitě něco do sebe. Ale chce to trošku lidi na úrovni, co při prvním střetu nezačnou zuřivě kouzlit TS, IGMS a imploze.
Rád bych si přečetl názory i dinosaurů, co už tu sice nehrajou (nebo tajně) a už měli nějakou zkušenost se zlýma frakcema, jestli by se dalo vymyslet jak takovou frakci udržet dlouhodoběji naživu a za jakých podmínek. Neříkám že chci zase otravovat ve hře s rebelama, protože já se zařekl že prostě rebelové nemají na démoně šanci, ale patent na rozum nemám, a třeba se někomu zadaří realizovat úspěšně to co mě ne. Určitě by to bylo příjemné oživení.
Rano já byl celkem připravenej a počítal jsem s tebou tak jak jsme se domloouvali, ten kdo neměl potom čas jsi byl ty.
Odesláno 07.05.2007 22:08
to co navrhuje glor má svou logiku ovšem nevím jestli je to technicky proveditelný pro takový počet hráčů který tu hrajou.já bych to zredukoval tak na 3 který by měli svoje základny v alicii,elisii a rebelský pevnosti kde by měli všichni stejný podmínky a zázemí a nechal bych na hráčích at se samy rozhodnou na kterou stranu se přikloní,která jim je sympatická a pro kterou sou ochotni něco udělat aby ji proslavily.každá z nich by měla svoje vlastní vedení tvořené dobrými a zkušenými hráči kteří by měli možnost ovlivnovat svoje nový lidi a samo pokud nebudou jednat v zájmu dané strany je i vykopnout.z vedení všech 3 stran by se pak volil král který by sídlil v hlavním městě dané strany.
otazka je že k tomu by asi museli být udělány dost velký upravy modulu a to taky nevím jestli je realný.
A co jako craft? to by mela kazda frakce svůj?
A když někoho vyhodis z frakce, nevemou ho do jiny kam pude?
Je to asi nerealny hele.
A ty hraci by se stejne bavili/expili mezi sebou protoze tohle rozrazeni je asi jen pro ty normalni hrace ne novacky, hloupy expare a maly deti........nerikam ze jich je moc, každej se nakyho rp a tak chytne kdyz je kolem nej ,ale kdyz neni hraje si po svym a nekoho to nechytne ani kdyz je do toho nejak vtazenej nechtene
Odesláno 08.05.2007 01:04

Podla mna nieje problem zalozit takuto frakciu ako su rebeli ,stači nato par šikovnych a odhodlanych hračov ktory to tam budu viest a budu mat v tom poriadok ,jednoznačne sa to nesmie zvrhnut na PvP ,,musi to mat uroven aspon taku ze napr toto je naše uzemie ,toto je vaše ,co nam tu robis ,zaplat peniazmi alebo zivotom a podobne ,to je jedno ,proste nech to nieje o killovani hračov a bude to fungovat ..
Odesláno 08.05.2007 06:58
Mimo tyhle základní frakce by fungovaly Klan Hromová kovadlina a Oliosův řád. Ty by samozřejmě měly stejně možnosti jako ostatní dvě frakce. Takže teoreticky by už tady byly 4 frakce ve městě a to by už mohlo bejt hodně zajímavý.
Odpadlíci a vlastní město? Odpadlíci by mohli sbírat bylinky a kutat na jiný řemesla by neměli šanci se dostat, protože zkrátka nejsou obyvateli Alicie. Pouze občané Alicie mají privilegium vykonávat ostatní řemesla a za to platí daně. Pak by měli motivaci dostat se mezi rebely, což by nebylo vůbec jednoduchý. Takže tipuju že mezi odpadlíkama by byli nakonec právě ty děcka a lidi nemající žádnej zájem na dění v modulu.
Možná teď rozvířím krev v žilách některejch lidí, ale myslím že postavy, který se významně zasloužej o to, že se bude v modulu něco dít by mohly být odměněny věcí, o který si tady můžou lidi jenom zdát. Klidně by ta věc mohla bejt zcela vymykající se koncepci itemů v modulu, haste botky, custom vzhled zbraní, brnění s vlastnostma, na který kraft nikdy nedosáhne. I v tom spatřuju podporu RP na Démoně. Mám na mysli postavy, který významně ovlivněj hru ostatních a jejich zásluhy jsou neoddiskutovatelný, teď mě napadá zatím asi jen jedna taková postava a to Orf. Ten hráč z toho bude mít radost a ostatní v tom třeba uviděj motivaci víc se snažit něco v modulu dělat.
Odesláno 08.05.2007 07:36

Ide oto aj tych ludi motivovat ,ukazat im nieco ze aha ,ten hraje uplne super RP a ma velmi zaujimavy item napr.wau aj ja chcem byt raz taky ako on= co treba preto spravit? =snazit sa ako on a prispievat do hry svojim posobenim = vysledok produktivity =spokojny hrač

Odesláno 08.05.2007 09:17
jednoznačně souhlasím aby si nováčci nevolili svou frakci na imigračním ale až poté co se seznámí s jednotlivýma skupinama,zjistí si co se od něj čeká,jakej cíl má daná skupina a podobně a až pak se rozhodne kam se přidá.právo vedení kdykoliv vykopnout nějakýho svýho člena když dělá dané frakci ostudu bych samo nechal stejně jako nějaký viditelný identifikační znak dané skupiny(třeba plášt jako v GW např.)
co se týče odpadlíků(ti co nejsou v žádné frakci) tak bych jim craft nebral akorát by se to dělo přes dialog a člen by měl zadara když platí daně a nečlen by si ten stolek v dialogu musel holt na tu chvíli pronajmout,stejně jako členové by měli slevu na nákup čehokoliv(svitky,licence,lístky do ST atd) a nečlenové by platili celou částku.
// nejsem žádnej programátor a v toolsetu neumím takže vůbec netuším jak moc náročný změny by si todle vyžádalo.
k tomu bych asi zaved že na jeden CD key max 2 postavy i když vím že se to skoro všem nebude líbit a k tomu ještě aby když si člověk udělá novou postavu aby automaticky byla ve frakci v který je jeho první postava(poznatky z GW)
Odesláno 08.05.2007 09:24
Odesláno 08.05.2007 11:47
Odpadlíci a vlastní město? Odpadlíci by mohli sbírat bylinky a kutat na jiný řemesla by neměli šanci se dostat, protože zkrátka nejsou obyvateli Alicie. Pouze občané Alicie mají privilegium vykonávat ostatní řemesla a za to platí daně. Pak by měli motivaci dostat se mezi rebely, což by nebylo vůbec jednoduchý. Takže tipuju že mezi odpadlíkama by byli nakonec právě ty děcka a lidi nemající žádnej zájem na dění v modulu.
už vidim jak si udělám postavu na jiné řemelo a pak to nebudu moct dělat :D
Odesláno 08.05.2007 11:52
no je vidět že si GW neviděl(spíš teda delší dobu nehrál jako třeba já) a nepochopil mě.V GW můžeš být členem guildy(frakce),ale nedostaneš nic navíc,žádnej equip,žádný prachy a cokoliv jiný,jedinou podporu dostaneš od hráčů kteří s tebou hrajou at už PvE či PvP a to já měl na mysli i tady když sem poukazoval co by se mohlo použít z GW.Bohužel ty to srovnáváš s GW, ale asi sis nešiml že GW a NWN je něco uplně jiného. V GW o nějaké hraní svého charakteru nejde, kdežto já bych u nějakých "frakcí" v NWN viděl právě podporu RP. Jako pokoušet se tady vytvářet frakce ve stylu jiných her, kde jde o to, že ti pak ta frakce poskytuje podporu, vybavi tě, atd. a pak by se lootovali poklady a bossy jak na běžícím páse, tak v tom teda rozhodně nějakej přínos pro Demonu nevidím.
seš členem dostaneš poznávací znak a podporu hráčů a můžeš se zučastnovat frakčních záležitoství at už RP či PvE či PvP
Odesláno 08.05.2007 12:15
no je vidět že si GW neviděl(spíš teda delší dobu nehrál jako třeba já) a nepochopil mě.V GW můžeš být členem guildy(frakce),ale nedostaneš nic navíc,žádnej equip,žádný prachy a cokoliv jiný,jedinou podporu dostaneš od hráčů kteří s tebou hrajou at už PvE či PvP a to já měl na mysli i tady když sem poukazoval co by se mohlo použít z GW.
seš členem dostaneš poznávací znak a podporu hráčů a můžeš se zučastnovat frakčních záležitoství at už RP či PvE či PvP
a to tu neni? :) co treba trpaslici? Nikdo jinej se nejak zvlast nesnazil
Odesláno 08.05.2007 13:47
neznám já poznal jen ty poslední rebely a už tady i někdo říkal , že ,abys byl rebel tak 30lvl s lepší výbavou jinak to prej nemá cenu .Co to meleš? Proč? Jestli jsi pamatujete Černý vlky tak jsem byl mezi nima a zlý jsme byli od začátku, a přepadání a samotní Černí vlci začli cca od 10 lvlu...nemusí to bejt vše Pvp...
PS : Glore to by asi vyžadovalo wipe co ?
Odesláno 08.05.2007 20:54
neznám já poznal jen ty poslední rebely a už tady i někdo říkal , že ,abys byl rebel tak 30lvl s lepší výbavou jinak to prej nemá cenu .
PS : Glore to by asi vyžadovalo wipe co ?
No když umíš hrát tak ten lvl nepotřebuješ neni to přece jen o Pvp, je to pak těžší, ale dá se to....
Je to hlavně o RP, začínali jsme třeba přepadat u orků a tak.....to je prostě jak si kdo hraje, vždycky si vše můžeš měnit je to RP.....třeba použít i kostky a tak ne
Odesláno 09.05.2007 06:37
0 uživatelů si čte toto téma
0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních