Boostovani z bazarovejch itemu
Odesláno 22.02.2007 13:52
Za Stranu Bazar z Démony děkuje Gerald.
Odesláno 22.02.2007 14:17
Lepe receno jsem to trochu popletl. RP hledisko jako takove poskozeno nebylo, dle meho, na bazu neni nic nonRP. Poskodil se herni RP zazitek, ano ... to ale snad neznamena, ze o kousek min toho "RP" musi byt negativum.Verim ze k tomuto tvrzeni bys tezko hledal argument. Mimochodem Demona se vzdy definovala jako server s podporou RP.
Odesláno 22.02.2007 15:03
O kusok menej tu, o kusok menej tam... Co zostane?o kousek min toho "RP" musi byt negativum.
EDIT: Ono mi ta vasa argumentacia typu "ved nikto ta nenuti tam nakupovat ci predavat" pripomina fajciarov a ich sebecky pristup k okoliu "ved nikto ta nenuti chodit do prefajcenych podnikov". Ak im tam nezakazes fajcit, tak tam fajcit budu. Nie preto, ze by museli, ale preto ze im to je jednoduchsie. Ved nefajciari mozu ist do lesa, nie?
Odesláno 22.02.2007 15:10
O kusok menej tu, o kusok menej tam... Co zostane?
EDIT: Ono mi ta vasa argumentacia typu "ved nikto ta nenuti tam nakupovat ci predavat" pripomina fajciarov a ich sebecky pristup k okoliu "ved nikto ta nenuti chodit do prefajcenych podnikov". Ak im tam nezakazes fajcit, tak tam fajcit budu. Nie preto, ze by museli, ale preto ze im to je jednoduchsie. Ved nefajciari mozu ist do lesa, nie?
co zůstane - současný stav Démony?
a tvůj edit - nenapsal bych to lépe....
Odesláno 22.02.2007 15:34
Za predpokladu vyse uvedeneho ...
... jde o jiny pripad.... dokud bazar nema prokazatelne negativni vliv na beh hry ...
Narozdil od koureni, jez nici zdravi vsem a jen jedna skupina je ochotna to podstoupit, bazar nici pozitek ze hry jen jedne casti, pricemz druhe casti naopak pozitek zvysuje.
Jeste jsem tak premyslel ... co pasuje "uzivatele bazaru" do role "kuraku"? Neslo by to nahodou aplikovat i naopak?
Odesláno 22.02.2007 15:47
Odesláno 22.02.2007 15:59
Mozna mel Vaflik pravdu kdyz zacal sabotovat ty dve pismena :) Podle me cela tahle vec nema s RP nic spolecnyho. Vetsina stiznosti je tu na stav, ze bazar omezuje nikoliv nejake pofiderni RP, ale socialni kontakt mezi hraci. Venkoncem je uplne jedno jestli ten kontakt probiha tellem, reci primou, vazanou nebo jakoukliv jinou formou.Lepe receno jsem to trochu popletl. RP hledisko jako takove poskozeno nebylo, dle meho, na bazu neni nic nonRP. Poskodil se herni RP zazitek, ano ... to ale snad neznamena, ze o kousek min toho "RP" musi byt negativum.
Vytvari moznost obchodniho styku bez komunikace mezi kupujicim a prodavajicim, tedy dava moznost eliminace toho, co (v nadsazce) tolik nenavidi Godzilak a Ariadna, komunikaci s ostatnimi.
Podle meho nazoru pokud v debate vynechate ono RP a budete hovorit primo o herni strance, doberete se daleko jasnejsich postoju v tehle diskusi a tim i daleko vetsiho porozumeni stanoviskum oponentu.
#98 Host_Ariadna_*
Odesláno 22.02.2007 16:17
Vytvari moznost obchodniho styku bez komunikace mezi kupujicim a prodavajicim, tedy dava moznost eliminace toho, co (v nadsazce) tolik nenavidi Godzilak a Ariadna, komunikaci s ostatnimi.
Podle meho nazoru pokud v debate vynechate ono RP a budete hovorit primo o herni strance, doberete se daleko jasnejsich postoju v tehle diskusi a tim i daleko vetsiho porozumeni stanoviskum oponentu.
ach jo, tak znova.
Jsou dva druhy lidi. Jedni nakupuji v bazaru, druzi nakupuji na trhu klasicky po staru. Ja se snazim vyhovet vsem ( penez neni nikdy dost

Ted otazka. Opravdu si myslite vsichni tady, co prosazujete zruseni bazaru, ze lide, co nakupuji momentalne v bazaru jsou nachylni vami tolik pozadovanemu RP ?
Abyste se pak hlavne nedivili tomu, ze to skonci tak, ze na trzisti budou desitky lidi porvavat pouhe: " Potrebuju except rubik a pasek +3 silaaaa ". " Prodam sipy rubik-liska levneeee, specham expit do zlatakuuuu. "
Takze ja si opravdu rada uziji toho hovoru s lidmi, ktere me dokazi pobavit/rozesmat/ ci jakkoliv jinak pri obchodovani zprijemnit hru. Ale nemyslim si, ze by hru zprijemnilo/ozivilo komunikaci mezi hraci, kdyby remeslnikum litaly telly s frekvenci vyssi nez stihaji cist obycejny hovor ve sve lokaci a z dialogoveho okna na trzisti by se stal matrix, ktery by nestihal cist uz nikdo ....
Odesláno 22.02.2007 16:52
Narozdil od koureni, jez nici zdravi vsem a jen jedna skupina je ochotna to podstoupit, bazar nici pozitek ze hry jen jedne casti, pricemz druhe casti naopak pozitek zvysuje.
Takto to bude vzdy a zo vsetkym to ako argument nestoji vobec za nic. Samozrejme aj napr. ocistec bez straty XP, ci "beh ducha k mrtvole a ressurect" by niekomu zazitok zvysil a inemu znizil. Ake parametre ma Demona vasinou urcuju ti co ju tvoria a ked sa rozhodnu , ze chcu aby na nej nebolo offline obchodovanie bez komunikacie tak jednoducho nebude, ci to urcitej skupine hracov zlepsuje ci zhorsuje hru je uplne nepodstatne. Proste je to len jedna z vlastnosti sveta, rovnako ako system expov, poklady a pod.
Odesláno 22.02.2007 17:15
Abyste se pak hlavne nedivili tomu, ze to skonci tak, ze na trzisti budou desitky lidi porvavat pouhe: " Potrebuju except rubik a pasek +3 silaaaa ". " Prodam sipy rubik-liska levneeee, specham expit do zlatakuuuu. "
no nedivili, jelikož stav před bazarem už byl a většina zde pamatuje jaké to bylo a nejednalo se o hromadné pobíhání desítek postav a pořvávávní.....
Odesláno 22.02.2007 17:55
Myslim, ze Ariadna to jiste pamatuje taky (nebo se pletu?), jen pokracuje ve cviceni z demagogie :)

to mantor *ci to urcitej skupine hracov zlepsuje ci zhorsuje hru je uplne nepodstatne* tohle co jsi rekl je asi to nejhorsi cos kdy vypustil vzdyt co je demona nez prima lidi

Odesláno 22.02.2007 19:35
Ja si myslim, ze je tu vzdy moznost vybrat si a po pravde nechapem prispevky niektorych o sebeckosti o tom, ze to demonu nici a podobne. Pripomina mi to len bedakanie za tym, co je davno stratene, snad to neprezeniem, ale pripomina mi to starych rodicov, ktory mi furt hovoria ako bolo za komunistov dobre ... za to, ze demona uz nie je co byvala mohlo najprv podpisovanie predmetov, potom hraci ako Viconia, teraz za to moze bazar ... mozno by sa niektori mohli konecne zamysliet, ci to ozaj nie je v nas hracoch ako to tu vyzera a nie sa sustavne vyhovarat a bat sa pozriet do zrkadla !
Jedna jedina vec mi na nom vadi a to moznost zneuzivania, ta by sa dala ciastocne eliminovat, vid navrhovane zmeny v prisluchajucej ankete.
Odesláno 22.02.2007 20:17
krasny takze kazdy kdo ma jiny nazor nez ty je demagog nevsiml sem si ze by tobe branila delat to co chces ty ty nam v tom ovsem branis.
to mantor *ci to urcitej skupine hracov zlepsuje ci zhorsuje hru je uplne nepodstatne* tohle co jsi rekl je asi to nejhorsi cos kdy vypustil vzdyt co je demona nez prima lidimuzes mit krasny vychytany modul kde bude vsechno idealni az na drobnost nebudou tam lidi. Nevim co WBcko potrebuje ke stesti idealne modul bez lidi kteri si nestezuji.
asi si nepostrehol ale "urcita skupina hracov" <> "vsetci hraci" , jednoducho nie je mozne vyhoviet vsetkym a ten co svet tvori si vyberie jednu ci viac ciest, skus trochu citat co ludia pisu
Odesláno 22.02.2007 20:20
Jsem proti zrušení bazaru, bazar je pro mne součástí, jako tržiště s kašnou,one mirně chaotické svobody spolu s přehledným systemem, který je tak charakteristický jen pro Demonu. Nikde jinde nenajdete malé cenové války a pře, které diky bohu nepřerostly rozum, a jsou a mohou být, dalšími podněty k dalším zajimavým přiběhům, kdy si musi craftery sednout a pokecat RP, ano představte si že RP.
No už asi pišu blbosti , prostě popřemýšlejte a nebuďte zbrklí, ja jsem tady doopravdy nenašla v těch přízpěvcích ani jeden pádný argument pro zrušení, asi to špatně čtu.
Odesláno 22.02.2007 20:36
Mam takový pocit že na některých jiných modulech (min. jednim) se dokonce snáží , něco jak Bazar zavézt ,založit, realizovat, samozřejmě jinak, ale učí se rychle.
Jsem proti zrušení bazaru, bazar je pro mne součástí, jako tržiště s kašnou,one mirně chaotické svobody spolu s přehledným systemem, který je tak charakteristický jen pro Demonu. Nikde jinde nenajdete malé cenové války a pře, které diky bohu nepřerostly rozum, a jsou a mohou být, dalšími podněty k dalším zajimavým přiběhům, kdy si musi craftery sednout a pokecat RP, ano představte si že RP.
No už asi pišu blbosti , prostě popřemýšlejte a nebuďte zbrklí, ja jsem tady doopravdy nenašla v těch přízpěvcích ani jeden pádný argument pro zrušení, asi to špatně čtu.
Zazila jsi dobu pred bazarem???
Odesláno 22.02.2007 20:37
pises to krasne a ja vcelku cist umim pokud to neni pod tvou uroven tak se podivej kolika lidem je bazar trnem v oku a kolik je bazar prospesny uvedomuji si a chteji vicemene ho upravit ale s tim ze zustane.asi si nepostrehol ale "urcita skupina hracov" <> "vsetci hraci" , jednoducho nie je mozne vyhoviet vsetkym a ten co svet tvori si vyberie jednu ci viac ciest, skus trochu citat co ludia pisu
Ale druha vec kdy uz je skupina dost velka aby jeji hlas mohl byt slyset 1 2 10 50? Rekni
Odesláno 22.02.2007 20:48
No hlasky crafteru typu "Tech 35k je predpokladam za obyc rubik" mi moc "erpee" neprijde.Takze RP tam bylo mozna too ze bylo ve hre a domlouvali se v parte.Ale nehlasit prosim.Slysel sem jen tu jednu hlasku ktera mi moc RP neprijde.Pokud to pak bylo vedeno v duchu RP tak se omlouvamMam takový pocit že na některých jiných modulech (min. jednim) se dokonce snáží , něco jak Bazar zavézt ,založit, realizovat, samozřejmě jinak, ale učí se rychle.
Odesláno 22.02.2007 22:21
No hlasky crafteru typu "Tech 35k je predpokladam za obyc rubik" mi moc "erpee" neprijde.Takze RP tam bylo mozna too ze bylo ve hre a domlouvali se v parte.Ale nehlasit prosim.Slysel sem jen tu jednu hlasku ktera mi moc RP neprijde.Pokud to pak bylo vedeno v duchu RP tak se omlouvam
hele ty RP vysvětli mi jak ty si to představuješ když pořád zminuješ že RP neumíš??? to jako píšeš před tím než něco řekneš "RP"..nebo jak??jakým právem posuzuješ něčí hru??
v tebou uvedené větě nevidím problém...to ti ta mvadí to "K"....každej se nenarodil v královský rodině aby mluvil plně,spisovně a moudře a psal kvůli tobě "těch 35 měšců je přepokládám za rubicitový meč standartní kvality"....
Odesláno 22.02.2007 22:23
A vadilo by hodne kdyz by napsal "těch 35 měšců je přepokládám za rubicitový meč standartní kvality"???hele ty RP vysvětli mi jak ty si to představuješ když pořád zminuješ že RP neumíš??? to jako píšeš před tím než něco řekneš "RP"..nebo jak??jakým právem posuzuješ něčí hru??
v tebou uvedené větě nevidím problém...to ti ta mvadí to "K"....každej se nenarodil v královský rodině aby mluvil plně,spisovně a moudře a psal kvůli tobě "těch 35 měšců je přepokládám za rubicitový meč standartní kvality"....
Toho cloveka neubyde, nic se zasadne nezmeni ale najednou je to jiny prostredi a jinej pozitek.
Odesláno 22.02.2007 22:30
hele ty RP vysvětli mi jak ty si to představuješ když pořád zminuješ že RP neumíš??? to jako píšeš před tím než něco řekneš "RP"..nebo jak??jakým právem posuzuješ něčí hru??
Ne ja vazne RP neuim protoze se merim s lidma jako je Deekin a podobni.Povazuju je za takovy etalon hrani.S Deekinem sem mel prvni kvest.a nezapomenu na nej.Neda se to.Jednoduchej ale s krasnym pribehem.
Ja jen reagoval na hlasku ze crafteri se schazeji v duchu RP.
TO jedinne byl ucel celeho prispevku..
Odesláno 23.02.2007 07:44
Odesláno 23.02.2007 07:57
A vadilo by hodne kdyz by napsal "těch 35 měšců je přepokládám za rubicitový meč standartní kvality"???
Toho cloveka neubyde, nic se zasadne nezmeni ale najednou je to jiny prostredi a jinej pozitek.
tak speciálně pro tebe...ne nevadilo..ale nebudu nikomu nutit tenhle styl...pokud mi písne telem že má tohle a tohle..na trhu místo měšce použije K..je mi to putna...a žádnou změnu nevidim....ohrnovat nos nad tím že někdo nehraje jak já chci tak po pěti minutách můžu jít od kompu..
vadilo by scoutovi psát místoi RP - Role Playing?
#116 Host_Ariadna_*
Odesláno 23.02.2007 09:57
Huh,bylo to reakce na Donu Atreid kterej psal ze se crafteri schazeji v duchu RP.Rekl jsem ze NE a argumentoval jednou hlaskou kterou jsem slysel.PRoste mi moc RP neprislatak speciálně pro tebe...ne nevadilo..ale nebudu nikomu nutit tenhle styl...pokud mi písne telem že má tohle a tohle..na trhu místo měšce použije K..je mi to putna...a žádnou změnu nevidim....ohrnovat nos nad tím že někdo nehraje jak já chci tak po pěti minutách můžu jít od kompu..
vadilo by scoutovi psát místoi RP - Role Playing?
#118 Host_Gelina_*
Odesláno 23.02.2007 10:45
pises to krasne a ja vcelku cist umim pokud to neni pod tvou uroven tak se podivej kolika lidem je bazar trnem v oku a kolik je bazar prospesny uvedomuji si a chteji vicemene ho upravit ale s tim ze zustane.
Ale druha vec kdy uz je skupina dost velka aby jeji hlas mohl byt slyset 1 2 10 50? Rekni
No a? Zaujimalo by ma z coho si si vyvodil, ze som za zrusenie bazaru

Tazko povedat, kolko ludi je relevantna skupina, zalezi od konkretnej veci, napriklad pri oprave bugu "sem tam se nekoho healnul pritelickem" by som kaslal na to kolko ludi to zneuziva a tym sa im zlepsuje hra.
1 uživatelů si čte toto téma
0 členů, 1 návětěvníků, 0 anonymních