Mno....ehm..takže. Vykupování podepsanejch věcí je super myšlenka....celej ten systém se mi líbí až na jednu věc, která se mi naopak velmi nelíbí. A to je, že první bere všechno a ostatní na tom provařej. Hned jak jsem si o tom včera dočet mi napadlo, za jak dlouho asi dostanu první PMko...ve kterym bude něco ve smyslu..''prosim tě tuhle zakázku vyřizuju já , už mám ty věci koupený, prodělal bych na tom 70K''. Takovýhle PMko jsem dostal asi za 15 minut. Příde mi že důsledkem tohodle budou dvě věci. Zhoršení vztahů mezi obchodníkama a to , že se mezi sebou budou domlouvat přes PM kdo jakou zakázku vyřídí. Někde tu zaznělo slovo ''kapitalismus'', ale upřímně, tenhle výraz je neadekvátní, to by ten trh musel vypadat úplně jinak...atd. atd. Na druhou stranu zatim jsem ve Stromořadu ani nebyl, nevim kolik je tam teď NPC obchodníků, kolik může bejt současně zadanejch zakázek atd....Řikám si, že kdyby to byla kravina tak to Lopyk nepustí.....

Další věc je, že pokud s sebou budou obchodníci vozit hromadu haraburdí a přepadnou je piráti, jak s tim odplavou? Brali ste tohle v potaz?...Každej nemá mágovky. možná by se ta hranice na přeplavání mohla malinko zvednout ne?
Ještě bych rád dodal svojí představu provázání obchodničiny s ostatními crafty. Podle mého názoru většina lidí, když zakládá novou postavu, nejdřív řeší build, případně IC a od toho se většinou odvijí, co ta postava bude dělat za craft. Samozřejmě je to někdy i naopak ale mnohem častější je první varianta. No a lidi tak nějak přicházej na to, jaký buildy na démoně fungujou a jaký ne. V důsledku toho se nám třeba trochu přemnožili půlčíci a všichni seděj na trhu a šijou. V některejch craftech je prostě konkurence obrovská, v některejch zase skoro žádná. Jeden craft nese míň, jinej zase víc. Nešlo by tohle všechno kompenzovat obchodničinou? Zakázky od NPC obchdníků by byly závislý na aktuálnim stavu trhu. Sem tam by se prostě upravily pravděpodobnosti poptávek NPC obchodníku po určitém typu zboží.