Skočit na obsah

Fotka

Obchodničina

• Please log in to reply
995 odpovědí na toto téma

#91 Luk3_c

Luk3_c

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 239 Příspěvků:

Odesláno 26.02.2007 14:12

*odkašle si*

Mno....ehm..takže. Vykupování podepsanejch věcí je super myšlenka....celej ten systém se mi líbí až na jednu věc, která se mi naopak velmi nelíbí. A to je, že první bere všechno a ostatní na tom provařej. Hned jak jsem si o tom včera dočet mi napadlo, za jak dlouho asi dostanu první PMko...ve kterym bude něco ve smyslu..''prosim tě tuhle zakázku vyřizuju já , už mám ty věci koupený, prodělal bych na tom 70K''. Takovýhle PMko jsem dostal asi za 15 minut. Příde mi že důsledkem tohodle budou dvě věci. Zhoršení vztahů mezi obchodníkama a to , že se mezi sebou budou domlouvat přes PM kdo jakou zakázku vyřídí. Někde tu zaznělo slovo ''kapitalismus'', ale upřímně, tenhle výraz je neadekvátní, to by ten trh musel vypadat úplně jinak...atd. atd. Na druhou stranu zatim jsem ve Stromořadu ani nebyl, nevim kolik je tam teď NPC obchodníků, kolik může bejt současně zadanejch zakázek atd....Řikám si, že kdyby to byla kravina tak to Lopyk nepustí..... :cool: Možná si řek ''hehe tak zkusíme co to s nima udělá'' a teď se s Dědkem smějou, všechno to zezhora sledujou. Asi to tam brzo pojedu očíhnout.

Další věc je, že pokud s sebou budou obchodníci vozit hromadu haraburdí a přepadnou je piráti, jak s tim odplavou? Brali ste tohle v potaz?...Každej nemá mágovky. možná by se ta hranice na přeplavání mohla malinko zvednout ne?

Ještě bych rád dodal svojí představu provázání obchodničiny s ostatními crafty. Podle mého názoru většina lidí, když zakládá novou postavu, nejdřív řeší build, případně IC a od toho se většinou odvijí, co ta postava bude dělat za craft. Samozřejmě je to někdy i naopak ale mnohem častější je první varianta. No a lidi tak nějak přicházej na to, jaký buildy na démoně fungujou a jaký ne. V důsledku toho se nám třeba trochu přemnožili půlčíci a všichni seděj na trhu a šijou. V některejch craftech je prostě konkurence obrovská, v některejch zase skoro žádná. Jeden craft nese míň, jinej zase víc. Nešlo by tohle všechno kompenzovat obchodničinou? Zakázky od NPC obchdníků by byly závislý na aktuálnim stavu trhu. Sem tam by se prostě upravily pravděpodobnosti poptávek NPC obchodníku po určitém typu zboží.
  • 0

#92 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 26.02.2007 15:25

Nektery vase napady jiste stojej za zvazeni a sem rad, ze se snazite pomoct k dopilovani.
  • 0

#93 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 26.02.2007 15:30

Mno....ehm..takže. Vykupování podepsanejch věcí je super myšlenka....celej ten systém se mi líbí až na jednu věc, která se mi naopak velmi nelíbí. A to je, že první bere všechno a ostatní na tom provařej. Hned jak jsem si o tom včera dočet mi napadlo, za jak dlouho asi dostanu první PMko...ve kterym bude něco ve smyslu..''prosim tě tuhle zakázku vyřizuju já , už mám ty věci koupený, prodělal bych na tom 70K''. Takovýhle PMko jsem dostal asi za 15 minut.

Zobrazit příspěvek

Me se libi jak se tu navrhoval ten "osobni quest vykup"

Možná si Lop řek ''hehe tak zkusíme co to s nima udělá'' a teď se s Dědkem smějou, všechno to zezhora sledujou. Asi to tam brzo pojedu očíhnout.

Zobrazit příspěvek

:happy: :laugh: :cool:

Další věc je, že pokud s sebou budou obchodníci vozit hromadu haraburdí a přepadnou je piráti, jak s tim odplavou? Brali ste tohle v potaz?...Každej nemá mágovky. možná by se ta hranice na přeplavání mohla malinko zvednout ne?

Zobrazit příspěvek

Tohle nezajem, je tam moznost jak to resit.

Sem tam by se prostě upravily pravděpodobnosti poptávek NPC obchodníku po určitém typu zboží.

Zobrazit příspěvek

Ano, tenhle system tak funguje, daj se jednoduse menit pravdepodobnosti.
  • 0

#94 Luk3_c

Luk3_c

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 239 Příspěvků:

Odesláno 26.02.2007 17:07

*Začíná mít výčitky a vybavuje se mu osudová věta ''Dědku kašli na krejčovinu, poď dělat obchodníka, to nese.....'' *
.
.
.
.
.
*Mlátí hlavou o stůl*
  • 0

#95 Altharian

Altharian

Mistr

• WB
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1494 Příspěvků:

Odesláno 26.02.2007 17:17

*Začíná mít výčitky a vybavuje se mu osudová věta ''Dědku kašli na krejčovinu, poď  dělat obchodníka, to nese.....'' *
.
.
.
.
.
*Mlátí hlavou o stůl*

Zobrazit příspěvek

Tak tady je ta příčina... *odplivne si a chysta automatický odpor* :cool:
  • 0

#96 Dalamar

Dalamar

Starš

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1997 Příspěvků:

Odesláno 26.02.2007 17:21

Chtelo by to zadavani questu typu glejt - tzn obchodnik dostane lejstro na kterym bude napsano co vsechno ma nakoupit. Kdo donese lejstro a zakazku dostane prachy. Nekolik druhu NPC ktere spawnujou tyhle glejty po ruzne dobe a ruzne kvality.

Moznosti - ruzna delka dodani, ruzne ceny, . . . .

Kazdy obchodnik by mohl mit vzdy jednu zakazku.
  • 0

#97 Mytko

Mytko

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1112 Příspěvků:

Odesláno 26.02.2007 17:36

Ma napadlo, ze by nemuselo byt zle, keby niektore questove zakazky (pravdepodobne tie pre zaciatocnikov) zaviedli kroky obchodnika aj inam ako Stromoradu.
Napriklad by som mohol dostat zakazku na dodanie veci do Osady v Hlbokom lese (samotnu zakazku by som kludne mohol dostat v Stromorade).
  • 0

#98 Dalamar

Dalamar

Starš

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1997 Příspěvků:

Odesláno 26.02.2007 17:39

to neni blbej napad, udelat vic obchodnickejch stanic . . . a prepravovani vecí, nebo resp dodavani veci i jinam. Vypalena vesnice, oblezena vesnice, vesnice v hlubocaku, osada :D
  • 0

#99 ScOuT

ScOuT

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 900 Příspěvků:

Odesláno 26.02.2007 18:18

to neni blbej napad, udelat vic obchodnickejch stanic . . . a prepravovani vecí, nebo resp dodavani veci i jinam. Vypalena vesnice, oblezena vesnice, vesnice v hlubocaku, osada :D

Zobrazit příspěvek

Do osady budes transportovat krev v chladaku ne?A nebohy zlocince odsouzeny ke smrti :cool:
  • 0

#100 Host_Ariadna_*

Host_Ariadna_*
  • Host

Odesláno 26.02.2007 18:52

Ano, tenhle system tak funguje, daj se jednoduse menit pravdepodobnosti.

Zobrazit příspěvek

doufam, ze je nejvetsi sance nastavena na vykup sperku. Co by obchodnici delali s 30 pary nejakych smradlavych bot? Ty sou prece neprodejne. Kdezto takove skvele sperky.... ty se prodaji kazdemu. :cool:
  • 0

#101 Geralt

Geralt

Cechmistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2645 Příspěvků:

Odesláno 26.02.2007 19:02

doufam, ze je nejvetsi sance nastavena na vykup sperku. Co by obchodnici delali s 30 pary nejakych smradlavych bot? Ty sou prece neprodejne. Kdezto takove skvele sperky.... ty se prodaji kazdemu. :cool:

Zobrazit příspěvek

vidíte to je typický a vzor budící příklad obchodníka... a to se živí zlatničinou....... :happy:
  • 0

#102 Host_Nitetis_*

Host_Nitetis_*
  • Host

Odesláno 26.02.2007 21:23

škoda že jsem tam šperky ještě neviděla... že by soudruzi někde udělali chybu?
:cool:
  • 0

#103 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 26.02.2007 22:36

Zatim se zas tolik zakazek nevygenerovalo, takze zkratka nahoda.
  • 0

#104 Host_Hanahh_*

Host_Hanahh_*
  • Host

Odesláno 26.02.2007 23:07

No hele, dojel sem si do ST, k mému překvapení tam byla stále má zakázka a podle mě nebyla splněna žádná, vzhledem k tomu, že tam bylo asi to samý co včera. Nicméně tam teda skočila po mém splnění další a ta je dle přiloženého screenu slušnej ulet, nebo ne? :cool:

Přiložené soubory

• 0

#105 Host_Jeff Brawo_*

Host_Jeff Brawo_*
  • Host

Odesláno 26.02.2007 23:37

No hele, dojel sem si do ST, k mému překvapení tam byla stále má zakázka a podle mě nebyla splněna žádná, vzhledem k tomu, že tam bylo asi to samý co včera. Nicméně tam teda skočila po mém splnění další a ta je dle přiloženého screenu slušnej ulet, nebo ne? :cool:

Zobrazit příspěvek

uz sem to rikal dedulovi, prej snaz se :D takze obchodnik aby zarobil na ty kvestaky musi obihat i boss poklady :D GJ dedulo ;)
  • 0

#106 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 26.02.2007 23:50

Aspon si protahnete perka!
  • 0

#107 Rah bin Salam.

Rah bin Salam.

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 775 Příspěvků:

Odesláno 27.02.2007 00:00

podle jakyho z tech dvou skillu se ted ridi poplatek za zruseni craftu? :cool:
  • 0

#108 Godzilla1

Godzilla1

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1013 Příspěvků:
  • Interests:Pcdlo
    Litani
    .-( skola

Odesláno 27.02.2007 00:07

Rekl bych ze vetsi smysl by melo nakupovani ciste kraftovych veci ale je to muj nazor ze :cool:
  • 0

#109 Ter Leeloo II

Ter Leeloo II

Cechmistr

• Admin
  • 2528 Příspěvků:

Odesláno 27.02.2007 00:30

uz sem to rikal dedulovi, prej snaz se :D takze obchodnik aby zarobil na ty kvestaky musi obihat i boss poklady :D GJ dedulo ;)

Zobrazit příspěvek

Jojo 4slotovy Whip je paradicka, ale jeste lepsi je Shadow Light Flail ... uvidis, az ho bude kovar delat, tak se mu povede 3x Exc a ty uz neproda :happy: Leda by chteli v ST i exc veci ... pripadne to muzes podepsat a prodat do recyklacniho :cool:
  • 0

#110 Host_Jeff Brawo_*

Host_Jeff Brawo_*
  • Host

Odesláno 27.02.2007 01:06

byla by prca kdyby takove hauznsauzn pohledavky naskakali u vsech. no a stejne s tim recyklatorem, to je taky pekne ... 1/4 ceny.. to je jako, hele ty vypadas ze chces mitrilovy brnko, ja ty za todle stary dam déďo, placnem si? :D si bude kazdej tukat na celo, ale jenu vyhodu to ma, nez nekdo nahrabe bid jen 50% to zabere nejmin podle me do wipe ;). teda pokud je to tak ze 100k=10% (snad ne 1%).. to behat a svlikat donaha celou demonu kazdej den :D
  • 0

#111 JETR

JETR

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 436 Příspěvků:

Odesláno 27.02.2007 01:31

Muhaha mitril a shadow zbran za 141k ? :cool: no tak to jsem si jisty ze zadny kovar by takhle nepodcenil svou praci na skillovaní a neznevážil to utrpení jeho horníka co zažíval v dolech :happy:
  • 0

#112 Chuanetta

Chuanetta

Cechmistr

• Hráč
  • 2072 Příspěvků:

Odesláno 27.02.2007 08:48

Takova zakazka. To se fakt oplati :cool:
Uz vidim, jak obchodnik nadava, ze furt nejaky velky sutry v bossech a ten cloak of protection nic :happy:
  • 0

#113 voodoo

voodoo

Admin

• Kronikář
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1579 Příspěvků:

Odesláno 27.02.2007 08:56

Muhaha mitril a shadow zbran za 141k ? :cool: no tak to jsem si jisty ze zadny kovar by takhle nepodcenil svou praci na skillovaní a neznevážil to utrpení jeho horníka co zažíval v dolech  :happy:

Zobrazit příspěvek

Myslim, ze vsetky tie ceny su divne. Ani ta seda zbroj by sa nezmestila do tej sumy, to uz by pomaly vysla vyhodnejsie v recyklacii...

Na druhu stranu, za 2 dni sa dopyt zmeni a mozno bude chciet rozumnejsie veci. Mozno.
  • 0

#114 TaoKan

TaoKan

Starší tovaryš

• DM
  • PipPipPipPipPip
  • 917 Příspěvků:
  • Interests:Tanur z klanu Hromová kovadlina
    Krugnur z Dračích hor
    Balran Nebojsa
    Hrog Lomcovák
    Wuming Nur -pohrben
    Orckon Nur -pohrben
    TaoKan Nur -pohrben

Odesláno 27.02.2007 09:07

co tam pridat ingoty/rudu?At maj hornici taky nakej kseft :).Dovezt do Stromoradu treba 300 ingotu,preplavat snima postupne od piratu...cheche.
  • 0

#115 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 27.02.2007 09:26

Peskujte si jak chcete, ceny se jeste teda kosmeticky zvednou, ale to budou zlatkovy polozky.

Zatim mi to upsesne bojkotujete, vcera jsem zkousel koupit od trech crafteru stylem "prinesu ti material, prinesu ti licence, jediny co chci je abys jednou bouchnul do kovadliny a ja ti za to jedno zmacknuti jednicky dam 10k" a vsichni se mi vysmali.

Rikejte si co chcete, ale je to jenom otazka casu, nez se najde nekdo, kdo umi pocitat, a kdo zjisti ze 10k je vic nez 0 a ze na takovyhle prilepseni si muze prijit kazdej demona den.

Vono se to podda, to se nebojim. A prvni kdo dostane rozum, ten si pekne nahrabe.
:cool:
  • 0

#116 Chuanetta

Chuanetta

Cechmistr

• Hráč
  • 2072 Příspěvků:

Odesláno 27.02.2007 09:31

No osobne si myslim, ze pokud dojdes za kovarem, das mu mithril, licenci a 10k za bouchnuti do kovadliny, tak Te pozene svinskym krokem. Spocti si ty naklady, kolik do toho das ty. Chces dejme tomu rapier. Pak se podivej za kolik se prodava ten mithril rapier. Kde bere kovar tu jistotu, ze to jedes prodat do ST, kde za kompletni splneni prodeje vydelas dejme tomu 150k, ale kdybys prodal ten rapir hraci, vydelas vic. A co by z toho mel kovar?
10k a o zakaznika mene.
Myslim, ze si to kazdy spocte.
Mozna by nebylo spatne i omezeni vyse (stupne) materialu jednotlivych kraftu co bude v questech.
  • 0

#117 TaoKan

TaoKan

Starší tovaryš

• DM
  • PipPipPipPipPip
  • 917 Příspěvků:
  • Interests:Tanur z klanu Hromová kovadlina
    Krugnur z Dračích hor
    Balran Nebojsa
    Hrog Lomcovák
    Wuming Nur -pohrben
    Orckon Nur -pohrben
    TaoKan Nur -pohrben

Odesláno 27.02.2007 09:31

to nam to tady dobre nicis dedku,kdyz si konecne zacinaj zpet hraci vazit sveho casu co dali do vyskillovani,tak prijde neco takoveho...

edit: ale chuan ma pravdu :)

Příspěvek upravil TaoKan: 27.02.2007 09:33

• 0

#118 Chuanetta

Chuanetta

Cechmistr

• Hráč
  • 2072 Příspěvků:

Odesláno 27.02.2007 09:34

to nam to tady dobre nicis dedku,kdyz si konecne zacinaj zpet hraci vazit sveho casu co dali do vyskillovani,tak prijde neco takoveho...

Zobrazit příspěvek

O tom ani nemluve.
  • 0

#119 Mantor

Mantor

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1109 Příspěvků:
  • Interests:RPG hry, film, bojove umenia, scifi a fantasy literatura

Odesláno 27.02.2007 09:37

No preste v ST mali uz plne zuby tych zasvietenych zeleznych dyk a sipov pochybnej kvality, ktore ste im tam roky pchali a chcu nieco poriadne, ja sa im necudujem :cool:
Proste nevyhodna zakazka sa plnit nebude a 2 dni sa mozete vrhnut na sutre, bonusy u NPC a recyklovany tovar :happy:
Dedku (a asi aj Lopyk) nedajte sa znechutit.
  • 0

#120 Sepha

Sepha

Cechmistr

• Kronikář
  • 2438 Příspěvků:

Odesláno 27.02.2007 09:39

No osobne si myslim, ze pokud dojdes za kovarem, das mu mithril, licenci a 10k za bouchnuti do kovadliny, tak Te pozene svinskym krokem. Spocti si ty naklady, kolik do toho das ty. Chces dejme tomu rapier. Pak se podivej za kolik se prodava ten mithril rapier. Kde bere kovar tu jistotu, ze to jedes prodat do ST, kde za kompletni splneni prodeje vydelas dejme tomu 150k, ale kdybys prodal ten rapir hraci, vydelas vic. A co by z toho mel kovar?
10k a o zakaznika mene.
Myslim, ze si to kazdy spocte.
Mozna by nebylo spatne i omezeni vyse (stupne) materialu jednotlivych kraftu co bude v questech.

Zobrazit příspěvek

A co duvera v poctivost obchodnika? A selskej rozum? Kdyby tohle ten obchodnik udelal, jak dlouho by s kseftem vydrzel? Jenze u vas je to tezky, ve vsem vidite jen ty ojebavky.
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních