Skočit na obsah

Dawe93 jako zloděj

• Please log in to reply
214 odpovědí na toto téma

#91 Scourge

Scourge

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 441 Příspěvků:
  • Interests:Freelancer (Freelancers Universe, Hamburk City, BSG)<br />Neverwinter Nights (Demona server)<br />Morrowind

Odesláno 24.01.2007 15:04

Scourge: porovnáváš nesrovnatelné. Ban není totéž co odnětí svobody. Ban je něco jako zákaz pobytu nebo vyhoštění. A u těch je jedno, co dotyčný dělá po dobu zákazu.

To je samozrejme pravda, je take nutno podotknout ze trest vezeni pro hrace na demone je do jiste miry nerealny.
(diky moznosti vytvaret neomezene mnoho postav).

...ale take proto by se mel bann aplikovat dusledneji aby se neminul ucinkem.
Vyhosteni v realu je spojeno s mnoha realnymi problemy zatimco na demone si hrac da pouze (vynuceny)kratky oddych.
  • 0

#92 Chuanetta

Chuanetta

Cechmistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2072 Příspěvků:

Odesláno 24.01.2007 15:07

Kam jste se to dostali, kvuli jednomu 13klukovi. :laugh:
  • 0

#93 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 24.01.2007 15:08

Kam jste se to dostali, kvuli jednomu 13klukovi.  :laugh:

Zobrazit příspěvek

na čtvrtou stránku
  • 0

#94 Maslostroj

Maslostroj

Cechmistr

• Hráč
  • 2381 Příspěvků:
  • Interests:Books &amp; Pubs

Odesláno 24.01.2007 15:14

Kam jste se to dostali, kvuli jednomu 13klukovi.  :laugh:

Zobrazit příspěvek

K zajímavým věcem narozdíl od typického flambování.
Ale jinak máš pravdu : )
  • 0

#95 Chuanetta

Chuanetta

Cechmistr

• Hráč
  • 2072 Příspěvků:

Odesláno 24.01.2007 15:17

Zajiste je to zajimava debata, ale neubranim se pocitu, pokud si to ten klucina precte, tak se akorat bude smat a dobre bavit. Bohuzel. :laugh:
  • 0

#96 Ascayavion

Ascayavion

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1120 Příspěvků:

Odesláno 24.01.2007 15:34

Ararat>

Myslel som, ze v tom bude nieco ine. Presne toto ma totiz aj napadlo prave vtedy ked som to pisal, napriek tomu som to tam placol. Viem ako funguje pravny system a preco je a musi byt taky ako je. Ale verit v to, ze pravny system je perfektny a bezchybny je trochu blahovost. Tiez ho museli vymyslat ti isti ludia, ktori by inac posudzovali jednotlive pripady subjektivne a chybovo. Jednoducho pri vytvarani pravneho systemu sa neda mysliet uplne na vsetko a preto sa vzdy bude dat medzi paragrafmi nejakym sposobom kluckovat. Pre priklad si ostatne staci pozriet spravy v TV.

Pravny system musi byt vseobecny, co najviac nezavisly na ludoch ktori to pravo maju uplatnovat. Je to jediny sposob ako zarucit vseobecnu (!!!) spravodlivost. Vseobecna spravodlivost ale neznamena spravodlivost v kazdom jednom pripade, iba v ich obrovskej vacsine. Dokonala spravodlivost moze byt iba za podmienky dokonaleho pravneho systemu, ale nemyslim si, ze pravny system vytvoreny ludmi taky niekedy moze byt. Preto vzdy bude existovat male percento, alebo skor promile pripadov, kde bolo rozhodnutie nespravodlive. To je presne ten moj priklad s vrahom. Rozhodnutie o prepusteni bolo podla prava? Ano. Bolo spravne? Ano, podla pravneho systemu ktory tymto sposobom musi fungovat to bolo spravne rozhodnutie. Bolo spravodlive? NIE!

No a kedze je demona mala, tak pri aplikacii "prava" sa moze dbat aj na to, aby to nebolo len v sulade s presne stanovenymi pravidlami, ale aj tak nejak spravodlive. Preto mozu Sphinx a podobni idioti kluckovat medzi pravidlami kolko sa im zachce, ale ked vsetkym naokolo nici hru, tak ho nakoniec spravodlivost neminie. Takisto ked dawe vsetkym naokolo kazi hru a nevie sa spravat, tak tu vychovnu facku ako upozornenie dostane, nech to uz bude ako chce.

Twisterko>

Este raz sa ta spytam, co je podla teba vacsia "vychcanost":
1) Nevychovane decko dostane tyzden ban, po zisteni, ze nie je pritomny sa predlzi ban na 2 tyzdne, aby tu potrebnu vychovnu facku dostal. Ak prudi nadalej, uzname, ze je to beznadejny pripad, aj ked sancu na napravu dostal, rozlucime sa s nim natrvalo
2) Nevychovane decko dostane tyzden ban, ked sa vrati domov, pravdepodobne sa ani nedozvie, ze mal ban. Prinajlepsom mu to povie nejaky kamarat, nevychovane decko sa len zasmeje jak s niekym pekne vyjebal a v obidvoch pripadoch prudi dalej. Vzapati sa s nim rozlucime na trvalo s odovodnenim, ze vsak si uz predsa jeden trest mal a bol si v podmienke. Coze? Aky trest?
  • 0

#97 TaoKan

TaoKan

Starší tovaryš

• DM
  • PipPipPipPipPip
  • 917 Příspěvků:
  • Interests:Tanur z klanu Hromová kovadlina
    Krugnur z Dračích hor
    Balran Nebojsa
    Hrog Lomcovák
    Wuming Nur -pohrben
    Orckon Nur -pohrben
    TaoKan Nur -pohrben

Odesláno 24.01.2007 15:41

safra co to je,tolik rozcilovani kuli jednomu pubertakovi.Ja bych mu dal ban na mesic,za tu dobu si nainstaluje L2 nebo jinou kravinu pro jeho vekovou kategoriii,zustane tam a bude pokoj.
*ceka kolik priznivcu L2 odepise*
  • 0

#98 Geralt

Geralt

Cechmistr

• Hráč
  • 2645 Příspěvků:

Odesláno 24.01.2007 15:44

Coze? Aky trest?

Zobrazit příspěvek

nu přivedl jsi mě na myšlenku, cože je vlastně BAN?

a) potrestání hráče za prohřešek
b) výchovný prostředek hráče
c) osvobození ostatních hráčů

*i více možností může být správně
  • 0

#99 Twisterko

Twisterko

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 498 Příspěvků:

Odesláno 24.01.2007 15:51

Twisterko>

Este raz sa ta spytam, co je podla teba vacsia "vychcanost":
1) Nevychovane decko dostane tyzden ban, po zisteni, ze nie je pritomny sa predlzi ban na 2 tyzdne, aby tu potrebnu vychovnu facku dostal. Ak prudi nadalej, uzname, ze je to beznadejny pripad, aj ked sancu na napravu dostal, rozlucime sa s nim natrvalo
2) Nevychovane decko dostane tyzden ban, ked sa vrati domov, pravdepodobne sa ani nedozvie, ze mal ban. Prinajlepsom mu to povie nejaky kamarat, nevychovane decko sa len zasmeje jak s niekym pekne vyjebal a v obidvoch pripadoch prudi dalej. Vzapati sa s nim rozlucime na trvalo s odovodnenim, ze vsak si uz predsa jeden trest mal a bol si v podmienke. Coze? Aky trest?

Zobrazit příspěvek

Sorry Asci ale v tom druhom pripade ja ziadnu vychcanost nevidim. Jednoducho ten tyzden hrat nemoze a to sa aj stane. To, ze nahodou ten tyzden isiel na vylet s kamaratmi ... No a ? Keby ostal doma a miesto toho tyzden hral s kamaratmi UT ? Aky je v tom rozdiel ?

Podla tohoto mozme ocakavat to buducnosti precedens ( nie som si isty ako sa to pise :laugh: ) niekto dostane ban na mesiac ... pocas toho mesiaca ale pojde na 2 tyzdnovu dovolenku na Malibu, takze sa mu ban predlzi na 6 tyzdnov nech si to moze dosyta uzit ? Fakt sa v tom zacinam stracat.

Druha strana minca je, ze ak je to naozaj typ, ktory je na Demone skutocne zavisly a ten dalsi tyzden ho prinuti sa naozaj zamysliet nad svojim spravanim, tak to mozno stoji za to ... hoci za toto by som nedal ani deravy gros.
  • 0

#100 Chuanetta

Chuanetta

Cechmistr

• Hráč
  • 2072 Příspěvků:

Odesláno 24.01.2007 15:59

Ja bych to spice zaonacil tak, ze ten ban bude na tyden, ale az za tyden. Proste se na to nejak pozapomelo udelit. Rozumime si :laugh:
  • 0

#101 Ararat

Ararat

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 470 Příspěvků:

Odesláno 24.01.2007 16:01

Zajiste je to zajimava debata, ale neubranim se pocitu, pokud si to ten klucina precte, tak se akorat bude smat a dobre bavit. Bohuzel.  :laugh:

Zobrazit příspěvek

Ten klučina to tak akorát nepochopí, pokud si to tu náhodou přečte :laugh:

Scourge: i na Démoně lze zavést nucené práce (nakopej 1000 rudy, jinak si nezahraješ). Samo u člověka s x postavami je to nanic, ale ban je prostě něco jiného než vězení.

Ascy: to si zaslouží delší odpověď, takže až budu mít chvíli času...
  • 0

#102 Tomi the Nightkiller

Tomi the Nightkiller

Velmistr

• Hráč
  • 3824 Příspěvků:

Odesláno 24.01.2007 18:29

safra co to je,tolik rozcilovani kuli jednomu pubertakovi.Ja bych mu dal ban na mesic,za tu dobu si nainstaluje L2 nebo jinou kravinu pro jeho vekovou kategoriii,zustane tam a bude pokoj.
*ceka kolik priznivcu L2 odepise*

Zobrazit příspěvek

já ti dám, že L2 je kravina, až ti chlupy z těla opadaj ty zmetku:)
  • 0

#103 Ararat

Ararat

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 470 Příspěvků:

Odesláno 24.01.2007 19:29

spousta písmenek v cizím jazyce

Pěkné zamyšlení, nějak nechápu, proč jsi tedy v tom původním postu použil ten nevhodný příklad.

Jistě máš pravdu, právní systém není vůbec dokonalý. Myslet si o něm, že přináší jen spravedlnost by bylo naivní. Ale jak vlastně definuješ spravedlnost? Vždyť je to čistě abstraktní pojem, každý si pod ním představí trochu něco něco jiného. Když si tedy trváš na příkladu toho vraha - v našem prostředí bude jeho potrestání jistě považováno za spravedlivé. Ale vezměme s třeba ortodoxně muslimskou zemi, kde manžel zavraždí manželku, poněvadž se dejme tomu vyspala s jiným. Co myslíš, že budou za spravedlivé považovat ti muslimové? A co když ten samý případ nastane v muslimské komunitě v některé západoevropské zemi? Co potom poměr práva a spravedlnosti?
Nebo jiný příklad - eutanázie (zatím skoro všude považována za vraždu). Je spravedlivé potrestat pachatele nebo netrestat? A třeba se nedozvíš ani to, jestli to ta mrtvá osoba vážně chtěla, nebudou o tom jiné důkazy než výpověď "vraha"...

Ale to jsem trochu odbočil, co jsem hlavně chtěl: Mám pro tebe dotaz. Myslíš si, že na Démoně panuje spravedlnost? Vezmi to třeba ve vztahu k nedávno rozvířené debatě o klonování a tehdy udělených trestech. Bylo to v souladu s místním "právem"? Bylo to v souladu s v naší společnosti platnými principy a normami (právními i neprávními), které by šli přeneseně použít? A bylo to spravedlivé?

Na vychcanost už ti odpověděl Twisterko, k tomu nemám co dodat:)

edit: a abych se vyjádřil i k tématu: pro Dawe93 by mi přišlo spravedlivé udělit ban tak na 3 měsíce, zejména vzhledem k tomu, co všechno už napáchal dřív. Ale vzhledem k vývoji v tomhle případě mi jakákoliv změna původního týdenního trestu nepřijde spravedlivá.
  • 0

#104 Host_Valerie.CZ_*

Host_Valerie.CZ_*
  • Host

Odesláno 25.01.2007 00:32

je to hrdina
  • 0

#105 Deekin

Deekin

Velmistr

• Kronikář
  • 3228 Příspěvků:

Odesláno 25.01.2007 01:05

A abych se vyjádřil i k tématu: pro Dawe93 by mi přišlo spravedlivé udělit ban tak na 3 měsíce, zejména vzhledem k tomu, co všechno už napáchal dřív. Ale vzhledem k vývoji v tomhle případě mi jakákoliv změna původního týdenního trestu nepřijde spravedlivá.

Zobrazit příspěvek

Rek bych ze zaujimas prilis vyhraneny stanovisko tam kde to vubec neni treba.
Nicmene abych ti odpovedel prikladem, i v nasem pravnim systemu existuje alternativa odvolani k vyssi instanci a to jak pro stranu zalovanou tak pro stranu zalujici, pricemz tu existuje moznost pripusteni novych prokazanych skutecnosti stejne jako prehodnoceni jiz uvedenych.
Prijde ti zmena verdiktu po odvolani taktez nespravedliva?
  • 0

#106 Host_Ariadna_*

Host_Ariadna_*
  • Host

Odesláno 25.01.2007 01:55

je to hrdina

Zobrazit příspěvek

chteji nam zabanovat Janosika, pani Mullerova. :rolleyes:
  • 0

#107 voodoo

voodoo

Admin

• Kronikář
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1579 Příspěvků:

Odesláno 25.01.2007 08:23

Twisterko: Mozes mi, prosim ta, napisat definiciu slova "vychcanost" ?
  • 0

#108 Skald

Skald

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 161 Příspěvků:

Odesláno 25.01.2007 08:37

Twisterko:  Mozes mi, prosim ta, napisat definiciu slova "vychcanost" ?

Zobrazit příspěvek

Stav kdy tvůj močový měchýř je naprosto prázdný a nadále nemáš potřebu močit.
  • 0

#109 voodoo

voodoo

Admin

• Kronikář
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1579 Příspěvků:

Odesláno 25.01.2007 08:59

Aha, takze ked niekomu predlzim ban o tyzden, tak je to ako by som si vyprazdnil mechur? :rolleyes:
Nie, skutocne ma zaujima definicia tohto slova od Twisterka. Ked ju dokaze rozlisit u dvoch situacii spomenutych Ascim, tak urcite vie tento pojem nejako zadefinovat.
Twisterko?

EDIT: A poprosil by som ostatnych, aby mu s tym nepomahali. Urcite vie, o com hovori.
  • 0

#110 Yucht

Yucht

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 402 Příspěvků:

Odesláno 25.01.2007 09:34

je otazka co je lepsie ? jeden 13 rocny vychcany chalan, ktory sa bude smiat nam, alebo 13 nas, ktori sa budeme smiat prechcanemu chalanovi ?
  • 0

#111 Wikinka

Wikinka

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 652 Příspěvků:

Odesláno 25.01.2007 09:49

je otazka co je lepsie ? jeden 13 rocny vychcany chalan, ktory sa bude smiat nam, alebo 13 nas, ktori sa budeme smiat prechcanemu chalanovi ?

Zobrazit příspěvek

Aneb "Hej, gadzo, kolik ti je? Trinact? Nas taky, pod, dem na ferovku!!" :laugh: :rolleyes:

Ale jinak myslim, ze je trosku od veci vztahovat systemy, ktere z nutnosti pouzivaji spolecnosti o milionech jedincu, na malou komunitu, kde je mozne a taky mnohem prinosnejsi postupovat ke kazdemu pripadu individualne. Zneuzitelne? Ano. Ale myslim, ze nemame na pozicich, kde by k zneuziti dojit mohlo, lidi, kteri by to meli zapotrebi.
  • 0

#112 wekslak

wekslak

Mistr

• DM
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1422 Příspěvků:

Odesláno 25.01.2007 10:09

Hmm, ne ze by neco ... ale myslim, ze to nemusis opakovat porad dokola kazdy druhy prispevek. Zacinas Tomiovatet ...

Zobrazit příspěvek

to protoze to vsichni prehlizej :rolleyes: pritom by se tim leccos vyresilo (a to ze se to hodi do kazdy diskuze je toho dukazem) minimalne to ze s tim prestanu prudit :laugh:

btw: slo mi jen o nadlehceni tohodle slovniho hroceni ohledne ruznych temat do kterych se tendle topic rozvetvil
  • 0

#113 Ararat

Ararat

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 470 Příspěvků:

Odesláno 25.01.2007 10:12

Rek bych ze zaujimas prilis vyhraneny stanovisko tam kde to vubec neni treba.
Nicmene abych ti odpovedel prikladem, i v nasem pravnim systemu existuje alternativa odvolani k vyssi instanci a to jak pro stranu zalovanou tak pro stranu zalujici, pricemz tu existuje moznost pripusteni novych prokazanych skutecnosti stejne jako prehodnoceni jiz uvedenych.
Prijde ti zmena verdiktu po odvolani taktez nespravedliva?

Zobrazit příspěvek

Asi jsem tu debatu zatáhl někam, kam jsem původně ani nechtěl, ale už se stalo :rolleyes:

Vyšší instance k Deekinovi je Deekin?
  • 0

#114 Geralt

Geralt

Cechmistr

• Hráč
  • 2645 Příspěvků:

Odesláno 25.01.2007 11:01

Aneb "Hej, gadzo, kolik ti je? Trinact? Nas taky, pod, dem na ferovku!!"  :laugh:  :rolleyes:

Zobrazit příspěvek

wikino! jsem si myslel že jsi něžné stvoření, ale tady to vypadá......
  • 0

#115 Tomi the Nightkiller

Tomi the Nightkiller

Velmistr

• Hráč
  • 3824 Příspěvků:

Odesláno 25.01.2007 11:27

Že vás to baví už na 4 stránkách...spameři :rolleyes:
  • 0

#116 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 25.01.2007 11:29

Zobrazit příspěvek

že tys chtěl být na pátý a špatně sis to spočítal :laugh:
  • 0

#117 Tomi the Nightkiller

Tomi the Nightkiller

Velmistr

• Hráč
  • 3824 Příspěvků:

Odesláno 25.01.2007 11:30

wekslak: to je dobrý, oni vždycky přehlížej geniální nápady génia...nebo dvou, asi si při příštím setkání potřeseme svými geniálními pravicemi :rolleyes:
  • 0

#118 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 25.01.2007 11:37

wekslak: to je dobrý, oni vždycky přehlížej geniální nápady génia...nebo dvou, asi si při příštím setkání potřeseme svými geniálními pravicemi :rolleyes:

Zobrazit příspěvek

jen aby nebyli genitální........ :laugh:
  • 0

#119 Ascayavion

Ascayavion

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1120 Příspěvků:

Odesláno 25.01.2007 11:46

Zobrazit příspěvek

Ale ale Tomi, coze tak mlcanlivo? Nenapada ta nic dostatocne pozersky oportunisticke?
  • 0

#120 Tomi the Nightkiller

Tomi the Nightkiller

Velmistr

• Hráč
  • 3824 Příspěvků:

Odesláno 25.01.2007 11:52

Ale ale Tomi, coze tak mlcanlivo? Nenapada ta nic dostatocne pozersky oportunisticke?

Zobrazit příspěvek

ani né, asi od 2. stránky jsem to přestal číst, protože mě to nebavilo, já totiž vždy reaguju řádně k věci a jsem o všem informován dostatečně...a když nereaguju k věci, tak reaguju k jiné věci a jsem spokojen:)
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních