Nepomaha, forum je plne Ariadny! Niet uz kam scrollovat2. ak sa jedna o ariadnu alebo podobny pripad, tak scroll down
(ten clovek snad nevie pisat kratke prispevky)

Odesláno 15.01.2007 16:29
Myslel jsem to ve stylu takovym, ze kdyz nekdo umi expit, neni treba super vybava a me osobne taktizovani pri expeni bavi, nikdy (snad jen ted pri expeni druida, protoze je v DO a Morlagu sobestacnej) jsem nepobihal jak silenec a nezabijel co nejrychlejs co nejvic NPC... bylo to tak, ze se postupovalo a pokazdy se nasla nejaka ucinejsi taktika boje. Me to pripominalo taktizovani v bitvach nebo vypravach a kdyz se to prolozilo RP, bylo to bezvadny...Tahle diskuse rozhodne neni zbytecna, cokoliv co cloveka pobavi neni zbytecne .)
A Nuadova zminka o "umeni" expeni me pobavila velice .) Pobihat dokola jednu a tu samou trasu a zabijet imrvere ty samy npc a nazvat to umenim, ten for je skutecne hodne dobrej
Odesláno 15.01.2007 16:42
No. Puvodne jsem chtel napsat neco vtipneho, ale nakonec jsem si to rozmyslel.
Zkusim navrhnout neco realnejsiho.
XP by davalo nejake NPC v Alicii za splnene ukoly. (vzdy tolik, aby jste dostali lvl.)
Ukoly by byli velmi podobneho razeni.
Na nizsich lvlech zabit urcity pocet tech a tech NPC. Popripade donest neco z nejakeho pokladu, coz by se tam vzdy vygenerovalo, pokud clovek ma ten lvl.
Takze by odpadavalo napr. to, ze si naexpim 6 lvlu v DO.
Ale treba na 20. lvlu bych musel jit do Morlagu neco pozabijet, do udoli stinu neco pozabijet, do zlataku neco pozabijet, treba i na cieneges ci Kruuduum a podobne. Proste aby clovek nemohl expit porad dokolecka jen na tech jednech a tech samejch potvorach.
Na 30ku bych tam pridal Alomara, aby tu zas nebyl kazdy 30ka
Odesláno 15.01.2007 17:08
Odesláno 15.01.2007 17:11
Pobavil. A pri predstave ze bys tento navrh mohl myslet vazne mi behal mraz po zadech. Predevsim z predstavy serveru kde vsechny postavy houfne plni ty same kvesty pro dany level a kde je svobodny rozhodnuti kam jit a co delat nahrazeno prikazem tvurce kvestu ve stylu "ne levelu tom a tom budes delat tohle a takhle te to bude bavit".Sem rad,ze ses pobavil.
Me by se ale takovy system libil.
Lide by museli poznavat svet, v parte, protoze jinak by nemeli sanci. Dane NPC na svem lvlu zabijet sami.
Odesláno 15.01.2007 17:24
Odesláno 15.01.2007 17:26
No ale mozno popri cakani na spawn prepol do RL a neco umelecke tvoril .. ved si pozrite Vaflu, ten tam sklada hudbu :-DOno "umeni expit" bylo zminovano v souvislosti s Vlkem. Mozna to byl a je skutecne taktik a genius co se tyka likvidace NPC, ovsem zel, to mi nebylo dano seznat .) Kdykoliv jsem se lognul, videl jsem ho jak DO obiha ty kolecka o kterejch psal Nuada.
Z toho duvodu mi to pripada jako hodne vesely :)
Odesláno 15.01.2007 17:33
Sem rad,ze ses pobavil.
Me by se ale takovy system libil.
Lide by museli poznavat svet, v parte, protoze jinak by nemeli sanci. Dane NPC na svem lvlu zabijet sami.
Odesláno 15.01.2007 17:36
Odesláno 15.01.2007 18:03
Odesláno 16.01.2007 08:43
Slo by samozrejme udelat, aby ten vyber byl nahodny. Podle CR a Lvlu.Pobavil. A pri predstave ze bys tento navrh mohl myslet vazne mi behal mraz po zadech. Predevsim z predstavy serveru kde vsechny postavy houfne plni ty same kvesty pro dany level a kde je svobodny rozhodnuti kam jit a co delat nahrazeno prikazem tvurce kvestu ve stylu "ne levelu tom a tom budes delat tohle a takhle te to bude bavit".
Odesláno 16.01.2007 12:51
Ja nechapu jak muzes vazne reagovat na napad ze od 4 lvl budou expy jen od DM. Copak se nekdy uvazovalo nad tim ze system XP na Demone se bude menit? Co system XP, tohle by zmenilo celou podstatu modulu, a to i 1000 lepsi napady byly v tomhle směru zamítnutý.Slo by samozrejme udelat, aby ten vyber byl nahodny. Podle CR a Lvlu.
Ale to je fuk. Snazil jsem se navrhnout neco jakz takz plodneho.
Pokud vidis jako realnejsi zasek na 4lvl a pak XP budou davat jen DMka tak prosim. Urcite Vas to bude bavit vice.
Odesláno 16.01.2007 13:55
Odesláno 16.01.2007 14:01
Odesláno 16.01.2007 14:06
Odesláno 16.01.2007 14:10
Ta mince ma dve strany.Stejne jako Krtek podobny navrhy proste nechapu. Vylepsime hru tim, ze hraci seberem moznost volby, tim, ze ho k necemu budeme nutit. Chodit v parte, expit v urcite lokaci, na urcitych potvorach, chovat se nejakym zpusobem.
Principialne obohatime hru tim, ze hracum omezime pocet moznosti, ze kterych mel dosud na vyber. Nemuzu si pomoct ale zni mi to jako protimluv.
Odesláno 16.01.2007 14:13
Pekne si to popsala. Proste zavest do expeni trosku barevnosti.v duchu prdchodzieho deekinovho prispevku by sa mi zdalo ako omnoho lepsi napad napriklad toto :
- vyrobit vacsie mnoztvo NPC questov, za ktore by boli odmenou XP. predstavujem si to asi takto : na kazdom lvl 1-2 questy, vacsina dialogoveho charakteru, kombinovane s ulohami typu "prines odtial hento", "chod za tym a tym a zisti toto, odnes mu tamto", pripadne aj "chod hentam a zabi tam tuto potvoru/y". questy by boli pomerne dlhe a casovo narocne - a tomu by sa rovnal aj zisk XP - namatkovo odhadne 30% z lvl na jeden quest.
- dalej ... NPC questy pre vsetky zakladne classy, za ktore by bol odmenou item opravnujuci postvu vstupit do istej lokacie (naleziacej cechu, ktory je odvodeny od classu, za ktory bol quest splneny) s moznostou spat a liecit sa tam zadarmo.
-NPC questy zamerane na zisk GP - aspon tak 3 questy pre lvl 8, 16, 24 zodpovedajucej obtiaznosti a odmeny
+DMkam nikto nebrani robit questy a davat za ne XP, GP... (boli)su hraci, ktori tvrdili, ze sa dostali na lvl xy iba ziskavanim XP za RP. ale robit z toho povinnost akosi jednoducho nie je to najchytrejsie, co sa da vymysliet.
Odesláno 16.01.2007 14:22
Ta mince ma tisic stran. Trochu, nebo spis hodne to zjednodusujes. Nejak neverim ze jedina moznost jak dosahnout 30lvl jsou kolecka v morlagu, zlataku a DO. Odporuje to me zkusenosti s Demonou.Ta mince ma dve strany.
Jednu jsi popsal ty a druha je 10lvlu v DO, 8 ve zlataku ci morlagu. (v koleckach). Mimochodem, tech expicich mist zase tolik neni.
Odesláno 16.01.2007 14:36
Odesláno 16.01.2007 14:52
Rozhodne mene, nenechal jsem se supportovat a nebavily me kolecka. Mimo to jsem neco malo casu stravil ve hre i s DM panakem :)Kolik jsi vyexpil postav ty a kolik ja :wink:
Netvrdim, ze to je jedina moznost, ale drtiva vetsina lidi to tak dela.
Bohuzel to tak je. A je to skoda. Dovolim si tvrdit, ze Ti staci znat 3, maximalne 4 lokace a vyexpis maximalni lvl. Coz je skoda.
Proste to byl napad, jak "donutit" hrace, podivat se i nekam jinam.
Ne naexpit max lvl. a pak jit zkoumat svet. Chapu ze pro zkusene mazaky by to byla spise otrava, ale pro zacinajici hrace by to melo sve kouzlo.
Odesláno 16.01.2007 15:45
Odesláno 16.01.2007 16:22
Rozhodne mene, nenechal jsem se supportovat a nebavily me kolecka. Mimo to jsem neco malo casu stravil ve hre i s DM panakem :)
Ze to tak dela drtiva vetsina lidi, v tom je nejaky problem? Jsou svepravni, aspon vetsinou. Pokud se chteji bavit objevovanim sveta, at to delaji. Pokud je bavi expit, at to delaji. Stale nechapu proc by jim mel modul nutit nejaky "spravny" zpusob zabavy.
Odesláno 16.01.2007 16:25
Lokaci neni nikdy dost.Tohle má bohužel ale jediný důvod. Nedostatek alternativních lokací.
Odesláno 16.01.2007 16:29
*huci do dedka, aby dal do dracich hor po 1000 rokoch uz konecne tie draky*Lokaci neni nikdy dost.
Respektive na Demone je jich jakz takz.
Jenze neni duvod je navstevovat. (bud jsou vcelku prazdne, nebo je tam pomaly spawn, nebo casove omezeny, nebo XP neodpovidaji obtiznosti NPC atd. atd.) Stacilo by to poladit a upravit stavajici lokace. Mozna dalsi vyzva pro tebe a dedka.
Nektere by staly za to, trosku vylepsit.
Odesláno 16.01.2007 16:34
No GGeorg myslim delal nejaky skript, ze tam je nejaka mala sance ze se obevi. Dokonce jsem ho tam po wipu videl. A chcipl*huci dedka, aby dal do dracich hor po 1000 rokoch uz konecne tie draky*
0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních