Ceny tvoří trh... trh je tvořen prodávajícím a kupujícím..... a když je jedna strana tupá, vydělá ta druhá..... a pak už následuje jen hospodářská krize, protože peníze již nemají svou původní hodnotu, jsou zdraženy základní potraviny a řetězec se musí nějak napravit.....No, byl sem ohromenej, jak tu šli ceny dolů, před wipem sem si kupoval rub zbroj za 80k a teď je tu na prodej skoro za polovic, ale pro kupující je to jen dobře

Sbírání Bylinek
Odesláno 02.01.2007 11:51
Odesláno 02.01.2007 11:52
ale ta ruda něco stojí, a právě to bití stojí dot času... ježiš pochopte už konečně ten rozdíl, snažim se najít způsob jak by moh fungovat alch bez závislosti na ooc vlastnostechKdyz uz jsi zacal s jinejma craftama - obtize kovare? sehnat horniky thats all
Pak uz jen stoji u kovadliny a bije jak hluchej do vrat (omlouvam se vsem kovarum, vazim si jich)

Odesláno 02.01.2007 11:53
rozumný kovář má svého kopáče, a rád mu udělá brnko, krumpy a tak.. oba pracují ke vzájemné spokojenosti, alespoň tak to dřív bývaloale ta ruda něco stojí, a právě to bití stojí dot času... ježiš pochopte už konečně ten rozdíl, snažim se najít způsob jak by moh fungovat alch bez závislosti na ooc vlastnostech

#94 Host_Seraph_*
Odesláno 02.01.2007 11:55
ja bych sbirani treba i nechal pro vsechny ale aspon omezit aby nealch nevidel co to za bilinu nasel...tak by si aspon nemoh vyskakovat a urcovat si cenu protoze jako hrac vi co ztoho lze uvarit...
hm konecne dobrej napad tohle by se mi zatim z toho co se tu napsalo libi asi nejvic a hlavne by to asi slo i udelat (doufam ze ne enjak silene narocne)
Odesláno 02.01.2007 11:55
tento návrh zdá se mi více než zajímavý a stál by za úvahu Dědku - co ty na to jako jediný tvůrný DM/WB, možná bych k tomu ještě něco dodal, ale nejdřív řekni zda a jak moc je to reálné???ja bych sbirani treba i nechal pro vsechny ale aspon omezit aby nealch nevidel co to za bilinu nasel...tak by si aspon nemoh vyskakovat a urcovat si cenu protoze jako hrac vi co ztoho lze uvarit...
Odesláno 02.01.2007 11:56
No, byl sem ohromenej, jak tu šli ceny dolů, před wipem sem si kupoval rub zbroj za 80k a teď je tu na prodej skoro za polovic, ale pro kupující je to jen dobře
Ne to je spatne...
to byl příklad, mluvim všobecně o závislosti, kterou alch nemá
Tak ho delej...Maj zavislost..na bylinkach....Jak rikal dedek...Pravda muzou je sbirat ale kterykoli jiny povolani si najde par penez a crafti ale ty ac znalosti mas musim mit bylinky...Jinak si muzes trhnout...
Odesláno 02.01.2007 11:57
Ceny tvoří trh... trh je tvořen prodávajícím a kupujícím..... a když je jedna strana tupá, vydělá ta druhá..... a pak už následuje jen hospodářská krize, protože peníze již nemají svou původní hodnotu, jsou zdraženy základní potraviny a řetězec se musí nějak napravit.....
Tvé moudrosti se nic nevyrovná, Ó Geralde, služebníku Oliosův

Půjdu s Tebou až na kraj světa

Odesláno 02.01.2007 11:57
ja bych sbirani treba i nechal pro vsechny ale aspon omezit aby nealch nevidel co to za bilinu nasel...tak by si aspon nemoh vyskakovat a urcovat si cenu protoze jako hrac vi co ztoho lze uvarit...
teda přečetl jsem jen tenhle text a slyšel jsem něco o rubicitovém košíku

Odesláno 02.01.2007 12:02
to by bylo fajne, nebo udelat skill poznavani bylin, to by bylo jeste lepsi. Prvne by se alch naucil poznavat bylinky a pak teprve varit, hned je tu neco co neudelas za 5minut

Odesláno 02.01.2007 12:03
to, že alcháči nemohou vybírat protože jim to někdo bere? no já nevim, ale kudy chodim, tam vybíram a mam tak 60% úspěšnost, vy byste chtěli omezovat ostatní ve zbírání jo? tak že chcete absolutní samostatnost? to vá mto takhle nestačí? že nabízí draho? no tak se domluvte, že budete vykupovat za max a hotovo, ještě si stěžujte, že nemusíte skillovat, shánět jiný kraftery na suroviny a nástroje....
tak za 1.) alcháč je za jistých podmínek daleko rychejší a jednodušší než ostatní, což je založenona OOC znalostech- dá se to nějak řešit?
za 2.)každej chce vydělávat, někdo si svýho času cenní, někdo ne, ste lidi? tak se rozumně dohodněte, to je přece váš problem, že to za tu cenu koupíte

ale co ,tady člověk přečte poslední příspěvek a abych to zas psal znova, řešte si to sami, už mě to přestává bavit tohleto "já vo koze, ty vo voze"

BOhuzel...snazim se ale nejak nikdo neni...A wulfgar s tim prastil...Nejsem proti spolupraci ale musi byt vule i na druhe stranerozumný kovář má svého kopáče, a rád mu udělá brnko, krumpy a tak.. oba pracují ke vzájemné spokojenosti, alespoň tak to dřív bývalo

chtelo by to neidentifikovane bylinky :D a nejak udelat alchum poznavani bylin :D nejakej upravenej Lore
to by bylo fajne, nebo udelat skill poznavani bylin, to by bylo jeste lepsi. Prvne by se alch naucil poznavat bylinky a pak teprve varit, hned je tu neco co neudelas za 5minut![]()
Škoda pro Tebe, že už se tu něco podobného navrhlo, jinak bys byl jednička

Ale s tim skillem na poznávání, to je dobrej nápad
Odesláno 02.01.2007 12:04
No jinak proti koupi receptu nic nemam,ja osobne sjme recepty po vetsinou ziskal bud od kolegy ,ktery s tim zacal predemnou+neco shury z nebes,no neco jsme i koupi a vymyslel.Osobne ale nepobiham na trhu a neprodavam recepty,to uz je i na me moc,Sam jsme napovedou pomohl novackum a snad jeden dva recepty za celou dobu sveho pusobeni prodal(spis pak preferuji bylinky pred zlataky,i kdyz v souctu jakoby pordelavam).Je to pochopitelne,proc bych konkurenci krmil recepty.K tomu co rikal dedek je pravda,ja mel fullhela delsi dobu,ale nez jsme se dopracoval na patricne TO a nasbiral ,koupil bylinky na to abych jich par vyrobil...
Jinak jak jsem jiz rikal craft na sber by se mi libil,ale sjem proti zamereni an alchy,me vyhovuje bylinky kupovat(samozrejme jako zacatecnik jsem je sbiral a bavilo me to a taky jsme nadaval,ze mi ot ten a onen vysbirava,ale i tak jich dost an me zbyvalo).Dnes ale uz sbiram jen kdyz to mam po cetse,jinak nemam cas nekolikrat denne sbirat bylinky(tudiz pri vasem craftu bych mohl remeslo alchy povesit na hrebik),kdyz mam skolu tak se vetsinou na demonu dostanu az v 11 hodin vecer,no a toho pak moc nenasbiram

Jinak souhlasim s tim ze alchymie je opravdu zabavna a prot ji delam,ze vsech remesel me proste bavi nejvic.
Odesláno 02.01.2007 12:05
viditelně něchápeš, já senebavim o tom, že musí znát recepty, já se bavim o ot,žekdyž je znaj tak sou vsuchu, kovář je bez rudy v pytli a to stojí tady dost peněz, prostě každejkraft potřebuje jinej.. kromě alcha a to je špatněmusi mit sberace jinak co najde staci z tezka na vlastni obzivu
a btw kdyz alch nema zavyslost, musi si ostatni povolani prvne vymyslet recepty nez zacnou delat?

Odesláno 02.01.2007 12:05
1 2 3 4 5..... tak po kolíkáté? po 4.?
to, že alcháči nemohou vybírat protože jim to někdo bere? no já nevim, ale kudy chodim, tam vybíram a mam tak 60% úspěšnost, vy byste chtěli omezovat ostatní ve zbírání jo? tak že chcete absolutní samostatnost? to vá mto takhle nestačí? že nabízí draho? no tak se domluvte, že budete vykupovat za max a hotovo, ještě si stěžujte, že nemusíte skillovat, shánět jiný kraftery na suroviny a nástroje....
tak za 1.) alcháč je za jistých podmínek daleko rychejší a jednodušší než ostatní, což je založenona OOC znalostech- dá se to nějak řešit?
za 2.)každej chce vydělávat, někdo si svýho času cenní, někdo ne, ste lidi? tak se rozumně dohodněte, to je přece váš problem, že to za tu cenu koupíte![]()
ale co ,tady člověk přečte poslední příspěvek a abych to zas psal znova, řešte si to sami, už mě to přestává bavit tohleto "já vo koze, ty vo voze"
prosim te wulfgare neber si to spatne, ale ty uz se v tomhle topicu nevyjadruj protoze evidentne vubec nevis o cem mluvis ....
Odesláno 02.01.2007 12:07
Neni,jak uz ve slatu arcimitr rika,alcha je vzensene povolani,tak ne ze te pak uvidim s krumpem an zadechviditelně něchápeš, já senebavim o tom, že musí znát recepty, já se bavim o ot,žekdyž je znaj tak sou vsuchu, kovář je bez rudy v pytli a to stojí tady dost peněz, prostě každejkraft potřebuje jinej.. kromě alcha a to je špatně

EDIT: naopak wulf,i kdyz mu asi dochazej nervy ma pravdu...
Odesláno 02.01.2007 12:09

Jinak každý craft je ovlivněn ooc, ne jen alchymista...pokaždé to vyřeší kamarádi
Odesláno 02.01.2007 12:10
přečti si už konečně ten topic, jámoc odbře vim, o čem mluvim, od samýho začátkusem bylna straně "pravejch" alchymistů a vy mi předhazujete to, na co se snažim upozornit že postihuje vás oproti OOC alchymistům... škoda času tohlecto, jak u blbech faktprosim te wulfgare neber si to spatne, ale ty uz se v tomhle topicu nevyjadruj protoze evidentne vubec nevis o cem mluvis ....

Odesláno 02.01.2007 12:12
přečti si už konečně ten topic, jámoc odbře vim, o čem mluvim, od samýho začátkusem bylna straně "pravejch" alchymistů a vy mi předhazujete to, na co se snažim upozornit že postihuje vás oproti OOC alchymistům... škoda času tohlecto, jak u blbech fakt
No jo, lidi si občas nerozuměj, nebo se nepochopěj, a vznikaj z toho války, utrpení, ničení a zkáza. Takhle dojde ke třetí světové válce, dva prezidenti se nepochopěj, a už se povezeme

Odesláno 02.01.2007 12:14
ježuš ku*va kdyť to řikamTak tak...Znali vedi kde je zeleznej dul a vyse,vedi kde je jakej strom,vedi jak na t´u kterou potvoru...Clovek ktery jeste nic nedelal to nevi...

Odesláno 02.01.2007 12:15

a myslis, ze je to o tom jen si je jit nasbirat?
Dam priklad
dosly bylinky, jdu do hlubokyho a sbiram - nasbiram 20liber bylin. Navarim z toho nejaky flasky a zbude mi 12-15 liber bylin, ktere bud nejdou s dalsi do kombinace, nebo jich uz neni dost, nebo je neumim
Odesláno 02.01.2007 12:16
Jojo Wulfgar má pravdu, řekl bych, že to ooc někteří trochu vztahujete na jednotlivé případy... A neberete to jako celek.ježuš ku*va kdyť to řikam
, ale OOC znalost ti u kováře nevyrobí verd zbraň, kdešto u alcha jo, dá se tomu nějak zabránit? nereagujte na poslední přispěvky, když nevite, co sempsal předtim

Odesláno 02.01.2007 12:22
jasně, ale nasbíráš si je sám, jako jedinej kraft nepotřebuje prostředníka, to je to co celou dobu říkam (obchodník je v podstatě závislej na výkupu, asi by se z lvastního nálezu těžko uživil)kdyz kovar bez rudy je nahranej alch bez bylin ne?
![]()
a myslis, ze je to o tom jen si je jit nasbirat?
Dam priklad
dosly bylinky, jdu do hlubokyho a sbiram - nasbiram 20liber bylin. Navarim z toho nejaky flasky a zbude mi 12-15 liber bylin, ktere bud nejdou s dalsi do kombinace, nebo jich uz neni dost, nebo je neumim

Odesláno 02.01.2007 12:23
Ne to ne ale aspon mas material,a vis kde je.A alchac co?TO ze zna recepty na kazdej lektvar z nej dela nekoho kdo uvari cokoli?Z ceho?Navari fullheally?Podle toho co vim tak bylinka/y sou nedostatkovy a je jich nejspis potreba hodne.Mam pocit ze ani Gerald je nevari jako na bezicim pasu...ježuš ku*va kdyť to řikam
, ale OOC znalost ti u kováře nevyrobí verd zbraň, kdešto u alcha jo, dá se tomu nějak zabránit? nereagujte na poslední přispěvky, když nevite, co sempsal předtim
A Wulfiku...Bez delat alchace a pak nam rekni jak to jde...A nevymlouvej se na sbirani bylinek...Do dnes to fungovalo minimalne rok a pul dobre tak nevidim duvid proc by to tak nefungovalo dal...To ze na Demone pribyva lidi kterym jde o penize a snazi si kompenzovat mindraky z realneho zivota se da snadno bojkotovat tim ze se jim bude kazdy vyhybat ci s nima tvrde smlouvat az je to prejde a mozna se probudej a zacnou na sobe makatv realu a nebudou si neco dokazovat ve hre kde se maj hlavne bavit a penize jsou jen prostredek pro vylepseni postavicky...Myslim ze nejde o to mit max lvl a top vybavu za mesic ci driv...
Odesláno 02.01.2007 12:25
tak jinak
to je jako by to kovar resil stejne, sberem komponent nasbiral by si treba 20 cepeli, 5 jílců ,2pochvy a 150 záštit. Kolik z toho udelas mecu se vsim vsudy?
Tzn, ze porad chodim pretizenej a pritom nemuzu nic namichat. Pac cekam na dostatecnej lvl abych mel co nejvetsi sanci a zacnu experimentovat s mistrakamam a velmistrakama
Odesláno 02.01.2007 12:33
tak v bodechNe to ne ale aspon mas material,a vis kde je.A alchac co?TO ze zna recepty na kazdej lektvar z nej dela nekoho kdo uvari cokoli?Z ceho?Navari fullheally?Podle toho co vim tak bylinka/y sou nedostatkovy a je jich nejspis potreba hodne.Mam pocit ze ani Gerald je nevari jako na bezicim pasu...
A Wulfiku...Bez delat alchace a pak nam rekni jak to jde...A nevymlouvej se na sbirani bylinek...Do dnes to fungovalo minimalne rok a pul dobre tak nevidim duvid proc by to tak nefungovalo dal...To ze na Demone pribyva lidi kterym jde o penize a snazi si kompenzovat mindraky z realneho zivota se da snadno bojkotovat tim ze se jim bude kazdy vyhybat ci s nima tvrde smlouvat az je to prejde a mozna se probudej a zacnou na sobe makatv realu a nebudou si neco dokazovat ve hre kde se maj hlavne bavit a penize jsou jen prostredek pro vylepseni postavicky...Myslim ze nejde o to mit max lvl a top vybavu za mesic ci driv...
1) dle mého názoru nejzábavnější povolání
2) bylinky rostou, vyšší je asi fakt těžký najít, ale do mý pusy by se vešel kamión, jak sem se tvářil, dyž sem slyšel jak vypadaj vyšší doly...prostě každej kraf má svou obtíž, ale představi si, že by kovář mohl sám horničit...
3) je tu velká zneužitelnost OOC znalostí, rád bych s tim něco dělal a předpokládám, žeje to i ve vašem zájmu

4) alchymista je zase výsadou WIS based povolání, což mě dost omezuje, protože bych rád druida na epickýho draka, teďm ě napadá že shiftera bych ještě překous... a klerika nesnášim a nehraju, pro mě to je jako s kosou, kdo používá klerika nebo kosu, je pro mě bug user, je to můj názor, tak minesypte popel nahaůvuale uznejte, že oboje je dost pitomě udělaný
Odesláno 02.01.2007 12:34
no taky je to kraftskillem založenej na lvlu, kdybych ho začal tak ho dělam tak ,abych měl lektvary co znám na jistotu-pozdějina vyšším lvlutys nepochopil ze proste nenasbiras komponenty ze kterejch neco udelas?
tak jinak
to je jako by to kovar resil stejne, sberem komponent nasbiral by si treba 20 cepeli, 5 jílců ,2pochvy a 150 záštit. Kolik z toho udelas mecu se vsim vsudy?
Tzn, ze porad chodim pretizenej a pritom nemuzu nic namichat. Pac cekam na dostatecnej lvl abych mel co nejvetsi sanci a zacnu experimentovat s mistrakamam a velmistrakama

0 uživatelů si čte toto téma
0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních