definice jsou uz dokazane a nedokazuji se, ano dokazat se daji ale proc by to nekdo delal kdyz vi ze jsou pravdive, jinak receno mezi definici a axiomem je jen maly rozdil? dokazuji se vety a tvrzeni, protoze to jsou veci z definic plynouci, casto ne tak jasneNedokazují se pouze Axiomy, definice se dokázat dají i když to býva někdy časově náročné...

Nefunguje client?
Započal
Dalamar
, 15.09.06 08:36
96 odpovědí na toto téma
Odesláno 19.11.2006 20:39
#93 Host_Ariadna_*
Odesláno 20.11.2006 01:47
nemuzu si pomoct. Sry
Ale proc bysme je dokazovali, kdyz uz i ty ,stejne jako definice, predtim nekdo urcite dokazal a vime, ze jsou pravdive?
Jinak je fajn, ze chvili nesla Demona a ja si tu stihla zopaknout cast vyrokove logiky.
dokazuji se vety a tvrzeni, protoze to jsou veci z definic plynouci, casto ne tak jasne
Ale proc bysme je dokazovali, kdyz uz i ty ,stejne jako definice, predtim nekdo urcite dokazal a vime, ze jsou pravdive?

Jinak je fajn, ze chvili nesla Demona a ja si tu stihla zopaknout cast vyrokove logiky.

Odesláno 20.11.2006 11:08
Tak samozřejmě až vám bude někdo tvrdit, že pí je 22/7,k tomu přídá nějaké pěkné definice, tak už můžete jen kývat hlavou ...

Odesláno 20.11.2006 23:23
Jeeezisi jaky pekny topic a ani som si nekopol 
Jednoduchsie, cez kvantifikatory:
"DM ma vzdy pravdu" = "pre vsetky vyroky DM plati, ze su pravdive"
nasleduje negacia
"existuje vyrok DM taky, ktory nie je pravdivy" = "DM niekedy nema pravdu"
Formalnejsie cez booleovu algebru jak povedala Freppi.
K definiciam: Definicie su v podstate oznacenia logicky korektne odvodenych matematickych objektov. Nic viac, nic menej.

Jednoduchsie, cez kvantifikatory:
"DM ma vzdy pravdu" = "pre vsetky vyroky DM plati, ze su pravdive"
nasleduje negacia
"existuje vyrok DM taky, ktory nie je pravdivy" = "DM niekedy nema pravdu"
Formalnejsie cez booleovu algebru jak povedala Freppi.
K definiciam: Definicie su v podstate oznacenia logicky korektne odvodenych matematickych objektov. Nic viac, nic menej.
0 uživatelů si čte toto téma
0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních