Skočit na obsah

Fotka

Obchodničina

• Please log in to reply
995 odpovědí na toto téma

#961 Mikes

Mikes

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 154 Příspěvků:

Odesláno 30.07.2010 14:57

když už jsme u toho přílivu peněz do modulu., stačilo zrušit či pevně stanovit bonus za cestu lodí
jednoduchá matematika poté ti dá že loď jede 1x za den, + kredit ve stromořadu narůstá každou hodinu o cca 200gp. a máš výsledé číslo přílivu peněz do modulu.

v současném stavu , pokud bude fungovat síť crafterů navázaných na obchodníka, tak ten chytrý obchodník si může napakovat inventář každým předmětem cca 1-3x,  otočit několik desítek zakázek i během pár minut, a poté si nechat doplnit stávající inventář.
já sice matematiku nestudoval, ale kde prosímtě, je ta regulace lepší v případu číslo jedna, nebo dva ?

Zobrazit příspěvek

Tak tohle nevim Mate....vis kolik by jsi toho musel mit? :devil:
  • 0

#962 Drax

Drax

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1230 Příspěvků:

Odesláno 30.07.2010 16:32

No víš, já to mám hotový už nějakej ten měsíc, ale do modulu se mi to dávat nechce. A víš proč? Kvůli lidem jako jsi ty a Drax a vám podobní. Budete to mít, až si to zasloužíte.

Zobrazit příspěvek

jo jasný mě to hrozně sere s ed klerem na rukavky teda ted si mě setřel nemluv eo tom že s eobjevim jen jednou za cas a to ne kvuli změnam ( žadne nejsou) ale kvuli známým:)
  • 0

#963 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 30.07.2010 16:40

ale kvuli známým:)

Zobrazit příspěvek

dobrej joke
  • 0

#964 Inulthor

Inulthor

Starší tovaryš

• Rod Agrach Dyrr
  • PipPipPipPipPip
  • 976 Příspěvků:

Odesláno 09.08.2010 06:36

Jinak změnu by to asi opravdu chtělo. V současné době je tařka nemožné získat věci ze Stromořadu. A to by si člověk i připlatil...Obchodníci tam prostě jezdit nechtěji no, mince nejsou.
  • 0

#965 Silvaner

Silvaner

Starší mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1830 Příspěvků:

Odesláno 09.08.2010 10:15

Jinak změnu by to asi opravdu chtělo. V současné době je tařka nemožné získat věci ze Stromořadu. A to by si člověk i připlatil...Obchodníci tam prostě jezdit nechtěji no, mince nejsou.

Zobrazit příspěvek

všecko jde... a itemy z ST nikdy nebyly hned , vždycky se na ně čekalo...
v současný době je tu 5 funkčních obchodníků, stačí vědět který a poptat se, kdo pojede kdy pro zboží... :wink:
  • 0

#966 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 09.08.2010 10:16

Zobrazit příspěvek

tak to pozor já 1) skleněnky mám 2) objednávky na zboží z ST mám 3) jezdím 4) učtuju si plnou cenu plus lístky páč mám teprve skill 2 :P
  • 0

#967 Mikes

Mikes

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 154 Příspěvků:

Odesláno 09.08.2010 14:53

všecko jde... a itemy z ST nikdy nebyly hned , vždycky se na ně čekalo...
v současný době je tu 5 funkčních obchodníků, stačí vědět který a poptat se, kdo pojede kdy pro zboží...  :wink:

Zobrazit příspěvek

Jenze nikdo z max skillem tam nejezdi na nakup zbozi...5x sklenenka..je potreba a vetsina zakazek je prodelecnych.Posledni zakazka byl unikat.Obrovsky černý krystal.Nadhera.Skoda,ze te zakazky jsem neudelal obrazek.No uz se k tomu vracet nebudu.Veskery craft cim vic jde nahoru,tim pak ma vyrobu jednodussi.Obchodnik obracene.max skill je hotovy nestesti.Opravdu nemam nic proti Dědkovi,je tu spousta věcí lepe udelanych,ale mam pocit,ze obchodnicina byla nekomu trnem v oku.Jinak to rici nemohu.
  • 0

#968 miking

miking

Starší učeň

• Rebel
  • PipPipPip
  • 356 Příspěvků:

Odesláno 09.08.2010 16:33

Spartan to dokáže a ty ne? Tak dělej horníka, tam stačí jen klikat myší.
A tohle povolaní přenech nám machrům. :wink:
  • 0

#969 Silvaner

Silvaner

Starší mistr

• Hráč
  • 1830 Příspěvků:

Odesláno 09.08.2010 16:56

Jenze nikdo z max skillem tam nejezdi na nakup zbozi...5x sklenenka..je potreba a vetsina zakazek je prodelecnych.Posledni zakazka byl unikat.Obrovsky černý krystal.Nadhera.Skoda,ze te zakazky jsem neudelal obrazek.No uz se k tomu vracet nebudu.Veskery craft cim vic jde nahoru,tim pak ma vyrobu jednodussi.Obchodnik obracene.max skill je hotovy nestesti.Opravdu nemam nic proti Dědkovi,je tu spousta věcí lepe udelanych,ale mam pocit,ze obchodnicina byla nekomu trnem v oku.Jinak to rici nemohu.

Zobrazit příspěvek

jezdí... totiž jezdila :wink: Silas měla, nebo má Maru na max skilu a jezdila...
Mona je už taky vysoko a občas zajede, je to jen o chtění .
  • 0

#970 Mikes

Mikes

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 154 Příspěvků:

Odesláno 10.08.2010 10:04

Spartan to dokáže a ty ne? Tak dělej horníka, tam stačí jen klikat myší.
A tohle povolaní přenech nám machrům. :wink:

Zobrazit příspěvek

Ty sam si odporujes.Si precti sve prispevky..Jsi jak vitr.Jednou tam pak zase tam.
  • 0

#971 Mikes

Mikes

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 154 Příspěvků:

Odesláno 10.08.2010 10:10

jezdí... totiž jezdila  :wink:  Silas měla, nebo má Maru na max skilu a jezdila...
Mona je už taky vysoko a občas zajede, je to jen o chtění .

Zobrazit příspěvek

Mas pravdu..o chteni..Ono je vlastne jedno dat za plast 420k nebo 480k..to uz kdo to chce,tak to nehraje roli.Takze to veme i od obchodnika se skillem 1,2.
  • 0

#972 Lord Mate

Lord Mate

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 390 Příspěvků:

Odesláno 10.08.2010 11:35

Mas pravdu..o chteni..Ono je vlastne jedno dat za plast 420k nebo 480k..to uz kdo to chce,tak to nehraje roli.Takze to veme i od obchodnika se skillem 1,2.

Zobrazit příspěvek

btw , podstatná rozdíl je že potřebuje jen jednu minci na nákup a ne 5 mincí.
krapet nepoměr mezi ziskem( rozdíl 60k minus 4x loďnavíc ) / prací ( splnit 1 vs 5 zakázek = jet 1x lodí vs 5x lodí.) na skill levelu 1-2, a na skill levelu 40.

jak je někde výše už psáno, jiné crafty se s zlepšující se skillem stávají snažším., jen obchodník to s lepším skillem má težší. :-D
  • 0

#973 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 10.08.2010 11:46

btw , podstatná rozdíl je že potřebuje jen jednu minci na nákup a ne 5 mincí.
krapet nepoměr mezi ziskem( rozdíl 60k minus 4x loďnavíc ) / prací ( splnit 1 vs 5 zakázek = jet 1x lodí vs 5x lodí.) na skill levelu 1-2, a na skill levelu 40.

jak je někde výše už psáno, jiné crafty se s zlepšující se skillem stávají snažším., jen obchodník to s lepším skillem má težší. :-D

Zobrazit příspěvek

já teda nevim,ale kolik obchodník vydělá třeba na středním krystalu při max skillu?
  • 0

#974 Silvaner

Silvaner

Starší mistr

• Hráč
  • 1830 Příspěvků:

Odesláno 10.08.2010 13:46

Zobrazit příspěvek

Myslel jsem o chtění u obchodníků no ale napsal jsi to taky dobře...

Mate to vztahuje spíš k tomu že obchodnik s vysokým skilem už ani tak nepotřebuje hrotit peníze na prodeji kamenu,
ale spíš už jen vozi z ST itemy a tam je v nevýhodě, co se týká skleněnek... s tím se dá souhlasit.
  • 0

#975 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 10.08.2010 13:59

Mate to vztahuje spíš k tomu že obchodnik s vysokým skilem už ani tak nepotřebuje hrotit peníze na prodeji kamenu,
ale spíš už jen vozi z ST itemy a tam je v nevýhodě, co se týká skleněnek... s tím se dá souhlasit.

Zobrazit příspěvek

souhlas
  • 0

#976 Host_Shini_*

Host_Shini_*
  • Host

Odesláno 10.08.2010 20:11

Myslel jsem o chtění u obchodníků no ale napsal jsi to taky dobře...

Zobrazit příspěvek

Coz mu zase kompenzuji lepsi ceny nakupu i prodeje, a take predpoklad vetsiho kapitalu, tedy vyssi sance ze na 5 sklenenek nakoupi vic predmetu. To si s malym skilem muze dovolit jen ten komu by zajemci sverili penize dopredu.
Vsechno ma sve klady i zapory, ale pocty o potrebnych 5 cestach na 5 sklenenek jsou nepresne. Na jednu cestu se muze uspokojit vic nez jedna zakazka.
  • 0

#977 Mikes

Mikes

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 154 Příspěvků:

Odesláno 10.08.2010 22:52

Coz mu zase kompenzuji lepsi ceny nakupu i prodeje, a take predpoklad vetsiho kapitalu, tedy vyssi sance ze na 5 sklenenek nakoupi vic predmetu. To si s malym skilem muze dovolit jen ten komu by zajemci sverili penize dopredu.
Vsechno ma sve klady i zapory, ale pocty o potrebnych 5 cestach na 5 sklenenek jsou nepresne. Na jednu cestu se muze uspokojit vic nez jedna zakazka.

Zobrazit příspěvek

No nevim jak ty (z tveho vystavani Ti nic jineho nezbyvalo nez to brat za sve)ale ja mel penize ale i tak jsem bral prachy predem,kdyz neco nekdo chtel.Z duvodu.."Jo vzkaz ze uz to nemusi kupovat" nebo "hele ja si to rozmyslel"....Asi takhle

A jeste k tomu k tem sklenenkam.Pokud vim,tak at mas jednu nebo pět sklenenek tak u obchodnika muzes vzit vice itemu..napr plast e i prsteny a boty klerika,mnicha,zaklinace,bojovnika atd atd..naraz
  • 0

#978 Razfallow

Razfallow

Starší mistr

• Cech Obsidiánových holí
  • 1693 Příspěvků:

Odesláno 17.06.2016 20:11

Začínající obchodník
Vykoupí šutry za 500k
s 1% má  1% zisku, tzn vydělá si 505k ,  5k zisk akorát pokryje lodní lístky při úspěšné cestě.
Protože to nechce nosit u sebe , vloží je do banky s 6% daní. 
zaplatí tedy 30k za poplatky.
Výdělek 470k - ztráta 30k.

Na to,aby udělal skill 2 ,potřebuje šutry za 2miliony.
tzn 4cesty. 
za 4cesty příjde tedy o 120k na skill 2.
výpočty blabla:

Spoiler

celková ztráta 282 800gp 
a 14cest tam a zpět celkem 28 cest.  budem se považovat za šťastné lidi,ani jednou jsme neztroskotali, ani jednou nás nepřepadli piráti
Po 7milionech se začne pomaličku vydělávat. blablabla kecy vkleci....
---------------------------------------
 co mě ale zajímá při 100 skilu mám 100% zisk ze šutrů etc ?

Příspěvek upravil Razfallow: 17.06.2016 20:12

• 0

#979 Werewolf

Werewolf

Starší mistr

• DM
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 17.06.2016 20:40

Ne skill obchodníka končí na 40 tudíž dostáváš na max skillu 40% navrch pokud mě pamět neklame a pak jsou tu taky slevy atd. Neplést skill obchodníka se skillem doplnkovým za recyklaci ...tam je ten skill vyšší.

• 0

#980 Razfallow

Razfallow

Starší mistr

• 1693 Příspěvků:

Odesláno 17.06.2016 21:08

a) obchodni. Maximalni hodnota skillu 100. Navysovat lze nekolika zpusoby.
.....
b) Doplnkovy. Maximalni hodnota 40. Jedna se o skill uzivany ve forme slevy pri nakupu predmetu v ST (pripadne ostatnich NPC obchodniku). Tento skill se neda samostatne zvysovat, je zvysovan automaticky zvysovanim skillu obchodniho. Maximalniho skillu ze dosahnout na lvl 20.

jeslti těch 100 bude 100% nebo 50% nebo něco jiného,...
takže mi při skilu obchodnickém roste zároveň i ten vedlejší
takže při skilu 40% ( 40 mega v kamíncích) budu mít maximálně hodnotu šutrů jestli to chápu správně ?

Příspěvek upravil Razfallow: 17.06.2016 21:10

• 0

#981 Werewolf

Werewolf

Starší mistr

• DM
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 17.06.2016 21:28

Tak tedky  tom mám guláš.....já recykl nikdy nejela a přes zakázky a kameny mám skill 40 a přes něj sem se při nejlepší snaze dostat nedokázala a tento skill dle mě určuje cenu výkupu kamení a slevy u nákupů at už věcí z St nebo licencí a dalších věcí.

• 0

#982 Rodrigo

Rodrigo

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 265 Příspěvků:
  • Interests:Rodrygo Adresa důl.
    Arna trpalice co má pocit že má malí meč
    Irana Hobitodrak, specializace na mláceni do rozkroků, Děsné třeštidlo.

Odesláno 24.06.2016 08:45

No to je tak nešmíš jezdit jen se stěrkem. A ne pokaždé když přijdeš hned všecno dát do banky. Kdy si opočkteš nekonečné bankvní popaltky tak zistíš že to nese docela slušně. vpomínám na Arnu kdž onoa obchničela tak ty výdělky měla docela slušné. zaplatijí spustu věci. Navíc když jedeš od ST kupovat veci z klramku tak to roste rychleji a máš relanou sanči vydělat. Dobrej obchidník o peníze nemá nouzi. Jen nesmí prostě věřit bance.

Obchník jako ostaní řemsla taky nevydělává hnedka od 1 silu. Kovář začíná na nařadí prokuovat zisk. platné až na zlatě. a obhcodník holt až taky na vyším silu. Vemsi kolik to stojí ostaní povlaání dojit někam kam to nese. Kbyby to neslo hned odzačatku nez potřeby investic a trplelivosti tak máš pulku svru obchoniky a nenakoupíš šterk.

Navíc na vyšich lvl obchnika to je už snaží silovat. Další zpusoby jsou kupvani věci lidem od NPC. třeba licence tam se taky dá trochu vydělat překupnictví.

• 0

#983 Razfallow

Razfallow

Starší mistr

• 1693 Příspěvků:

Odesláno 24.06.2016 08:49

už vidím jak si běháš po demoně s 1mega 

:thumbsup:

• 0

#984 Silvaner

Silvaner

Starší mistr

• Hráč
  • 1830 Příspěvků:

Odesláno 24.06.2016 11:40

sice jsem to, co napsal rodrigo musel hodit do překladače a ještě na to hodit *enigmu*, 

ale jinak naprosto souhlasím , obchodník je jedno z povolání na kterým se dá víc než slušně vydělat...

přirovnal bych to ke krejčímu na bílé , nebo kovařině na mitril-shadow.

pokud ho děláš dostatečně dlouho tak tě *možná* přejedou jen crafteři s TOP výrobky :smile:

logicky že na začátku musíš investovat a budto jít do ztráty , nebo jít pomalu , ale to platí i pro ostatní povolání :wink:

s bankou je to tak jak to je , holt i v normálním životě když chceš bezpečí tak za něho musíš připlatit :devil:

• 0

#985 Razfallow

Razfallow

Starší mistr

• 1693 Příspěvků:

Odesláno 24.06.2016 12:24

jo to mi je jasné, že se to začne obracet až na skilu 8 a někde na 15 ( odhadem) se mi to vrátí...ale zajímá mě kolik budu mít %zisku, jestliže mám při skilu 1% , při skilu 7 7% ...tak při 100 mám kolik ? 40% ? 100% ?

• 0

#986 Silvaner

Silvaner

Starší mistr

• Hráč
  • 1830 Příspěvků:

Odesláno 24.06.2016 12:32

jo to mi je jasné, že se to začne obracet až na skilu 8 a někde na 15 ( odhadem) se mi to vrátí...ale zajímá mě kolik budu mít %zisku, jestliže mám při skilu 1% , při skilu 7 7% ...tak při 100 mám kolik ? 40% ? 100% ?

tuším na 40ti to končí , takže při plným skillu máš za 1mega v kamenech zisk 400...

a stejně tak se ti snižuje cena nakupovaných výrobku u skřeta v ST a ted nevim přesně ale myslím že i licencí ...

jen nevím jestli to nemá co dělat i s recyklací ..

• 0

#987 Razfallow

Razfallow

Starší mistr

• 1693 Příspěvků:

Odesláno 24.06.2016 13:34

ten doplňkový skill je právě 40 a je na slevy. proto mě to matlo takže v podstatě na 40 jsem vyskilovaný,díky

• 0

#988 Ice

Ice

Starší tovaryš

• PipPipPipPipPip
  • 718 Příspěvků:

Odesláno 24.06.2016 14:20

běham s 2,7 mega po demoně ;)

• 0

#989 M4rSX

M4rSX