Skočit na obsah

Fotka

Obchodničina

• Please log in to reply
995 odpovědí na toto téma

#871 Silvaner

Silvaner

Starší mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1830 Příspěvků:

Odesláno 16.07.2010 09:14

[quote name='miking' date='16.07.2010, 06:28 ']
Silavaner ty navrhuješ aby se vratila uprava co už tu byla předtím. Kdy se vozily batohy šípu do stromořadu a krasně se bohatlo.
1 - nikdo nepíše o zbohatnutí, ale o zpestření... /stačí omezit počet věcí za časový úsek a už to nebude o zbohatnutí ale o možnosti pro začínající craftery nejít na začátku do mínusu.../

A proč davaš na bazar věci, ze kterých nic nevydláš? Dyt si to ty, kdo ten kraft ničí.
Když si jedinej krafter co to umí vyrobit tak, nasad ceny jako CEZ :devil:
2 - píšeš krávoviny... na bazaru věci ztrácí hodnotu, pokud sis nevšiml /proto nic nevyděláš/ a kvuli pár lidem, nikdo nebude stát u stolku,
nebo pořád relogovat kvuli zlatýmu plášti /možná kdyby sis ten craft zkusil, místo plků, tak to zjistíš/

Dokud bude craft nuda a to je velika, tak to moc lidí od začátku dělat nebude. Kor když se na něm prodělává v začátcích.
3 - možností prodat jinde než Pc by se právě spíš ten craft podpořil, neprodělávalo by se tolik v začátku...
/pro někoho craft možná nuda je, pro někoho je zase nuda postávat na trhu a vybirat na sirotky, každej jsme jinej :devil: /

Sam víš jak sou dostupný zbraně na thalii, za kolik tam seženeš zbran +1 a nikdo neřve že je to drahy. A v pokladech je tam mnohem mín než tady.
4 - to ses trochu spletl, z bossu si tam doneseš daleko víc peněz jako tady a navíc, tam ho dáš sám když víš jak na to a máš správný povolání...

Budte na sebe tvrdí a craft se rozhejbe sam, jen se musí trošku ceny zvednout nad licence.

Ja už na thalii shanim měsíc real, zbran +3 a pořad ji nemám a až seženu nekoho kdo ji umí udělat, sem připravenej dat za ni balík, protože vím, že dalšího kováře bych sháněl zase možná měsíc.
ps.: doufám, že si to tu thalijští kovaři nečtou to by mě natáhli ještě víc.
5 - tohle bude Miku o schopnostech :devil: , já mám zbraň +3 po měsici real hraní a jsem schopnej ji sehnat za dva dny času...

Prostě až se kraft vyplatí dělat, budou ho lidi dělat, ale to maj v rukou ti top krafteři aby zvednuly ceny.
6 - nemužeš srovnávat craft na Thalii a tady, je to úplně jinak nastavený ale to bys musel napřed zkusit sám a potom do toho kecat :punk:

• 0

#872 Krump

Krump

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 519 Příspěvků:

Odesláno 16.07.2010 12:42

Já vám nevim lidi, všichni řikáte jak se na tom nedá teď zbohatnout, jak se nedá dělat tohle a tamto... co je to pro pána krále za kec??? Mám Melvina na 17lvl s obchodnim skillem 1 ... A přesto si myslim, že mám peněz dost. Od jedný zakázku, na který jsem v přepočtu vydělal 100k (Odečítám od toho náklady za nákup věcí) až po kamínky, na kterejch vydělávám jak když bičem mrská? Já vám nevim, ale zní mi to spíš tak, že chcete aby VÁM to bylo jednoduší.

Můj názor je takovej, že teď je obchodník výborně nastavenej. Nezbohatneš na tom nijak extrémně, ale když máš vůli a ne jen tupě stát a čumět co za zakázku se ti zrovna hodí, tak se dá vydělat dost.
  • 0

#873 Ayko

Ayko

Velmistr

• WB
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3405 Příspěvků:

Odesláno 16.07.2010 12:46

pre Mikinga:

na thalii sa da ta zbran fakt zohnat rychlo, proste ak to poznas ako demonu tak sa ti tam hraje v pohodke z prachmi aj vecami, len treba vediet co kde a ako a sem tam aj s kym :devil:
  • 0

#874 Silvaner

Silvaner

Starší mistr

• Hráč
  • 1830 Příspěvků:

Odesláno 16.07.2010 12:57

Já vám nevim lidi, všichni řikáte jak se na tom nedá teď zbohatnout, jak se nedá dělat tohle a tamto... co je to pro pána krále za kec??? Mám Melvina na 17lvl s obchodnim skillem 1 ... A přesto si myslim, že mám peněz dost. Od jedný zakázku, na který jsem v přepočtu vydělal 100k (Odečítám od toho náklady za nákup věcí) až po kamínky, na kterejch vydělávám jak když bičem mrská? Já vám nevim, ale zní mi to spíš tak, že chcete aby VÁM to bylo jednoduší.

Můj názor je takovej, že teď je obchodník výborně nastavenej. Nezbohatneš na tom nijak extrémně, ale když máš vůli a ne jen tupě stát a čumět co za zakázku se ti zrovna hodí, tak se dá vydělat dost.

Zobrazit příspěvek

neříkej všichni.... napřed si to pořádně přečti.... :devil:

a není to o zjednodušení, ani o zbohatnutí, každej má v něčem pravdu.... je to o tom jak se komu hraje a kde si myslí,
že jsou možnosti zlepšení.... o tom to forum je asi... :devil:
  • 0

#875 miking

miking

Starší učeň

• Rebel
  • PipPipPip
  • 356 Příspěvků:

Odesláno 16.07.2010 16:26

Dobře sem dostal přes prsty, dobře mi tak že sem píšu.
Craft krejčika sem tehdy vzdal na třetí barvě, to se nedalo. To sem este neznal programky na simulaci myši. ted už bych to možna dotah dal.

ps.: tu zbran mi sezente :)
  • 0

#876 Mikes

Mikes

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 154 Příspěvků:

Odesláno 16.07.2010 18:09

z tohodle pořád nějak nechápu co se ti nelíbí... že reloguješ? Ale s ostatními craftery přece děláš to samý...
vem si třeba šípaře, nebo lukaře na jilmu,tisu, javoru nebo jasanu, osekáš a 45 minut než doroste strom taky musiš čekat...
stejně tak krejčí na kytkách...
ber to tak že tohle relax Rp servr... i na Thalii /furt ji beru do huby  :devil: / mají hráči víc postav a relogují, a to je RP servr...

Zobrazit příspěvek

Ne nedelam relog.jen nemuzu hrat s obchodnici,protoze je zavisla na craftu,a ten temer nikdo nedela a navic mam jen jednu vyspelou postavu,ktera byla obchodnice a dost se obchodovani venovala.A jde mi o to aby se obchodnicina prizpusobila soucasnemu stavu.Treba tak,aby craft byla moznost a ne nutnost,Treba tak ze by byla nejaka sleva na zbozi a to po urcitem mnozsti..treba jako je recyklace....
  • 0

#877 Mikes

Mikes

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 154 Příspěvků:

Odesláno 16.07.2010 18:20

vyřešilo by se to systémem kdy obchodník by nesplňoval nějaké tupé nesehnatelné zakázky, ale za každou plavbu ( tzn obchodni cestu, která má svoje rizika ) na které by udělal nějaký obchod by dostal minci, a za určitý počet mincí by pak byl vpuštěn k obchodníkovi.
a musel by vozit použité či nové věci které by tam od něj nějaké NPC / recyklátor  vykupoval a na základě hodnoty daných věcí by dostal určitý počet mincí. nicméně ty mince by nedostal pokud by se do stromořadu jen logl. muselo by se to svázat s tím že by zajel do alicie tam nakoupil, a zpět. ( což technicky lze jednodušše pidiskriptem vyresetovat counter VisitedAlicia="1", konverzací v gildě s NPC v alicii ..atd .. )

a třeba za 1000 mincí by pak mohl nakupovat.

tzn obchodník by pak jezdil, nakupoval věci z craftu - tzn rozjel by motor ekonomiky - ty věci by měnil za mince, a možná i nějaké drobné peníze by dostal ( muselo by se to vybalancovat na cenu třebas licence + 1-5 procento ), a pak teprve by vydělal hlavně na věcech co by prodal zpětně zas hráčům. či jiným NPC v alicii.

Zobrazit příspěvek

Jeee ahioooj.Ty jeste zijes? :-) No s tim bych souhlasil.
  • 0

#878 Mikes

Mikes

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 154 Příspěvků:

Odesláno 16.07.2010 18:38

hm, top crafteři jako třeba já, havran, Lorzub ....
měli vysoké ceny ,
a vš co se stalo ? vubec nic, všichni šli za bartletem kterej prodává skoro za licence :D

btw. dědo, já dělám obchodničinu od té doby co jsem na demoně ...tzn cca od roku 2004 ...a veř mi, že dřív to bylo o dost zábavnější než dnes se prosit a shánět nějakýho craftera, nebo to popřípadě dělat potutelně na hraně pravidel v gildě.

pravda jen ten prodej předměrů tehdy dost byl naprd, příliv peněz byl obrovskej, ale mám takovej dojem že jediný co stačilo tehdá bylo razantně snížit výkupíní ceny určitejch základních itemů, ( šípy, dýky, železo, bronz,....) a dál od stříbra nahoru už se ti to skoro srovnalo náklady = zisk.
a to btw., dalo se na tom vydělat až od obchodního skillu tak 25 a víc.
takže i obchodník zpočátku dostával méně.

kamínky se daly prodávat i tehdy a nemusel jsi obchodničit.
takže ty možnosti defakto krom recyklátoru ( což je" novinka " která přivede peníze do modulu... dřív by každej podepsanou starou věc vyhodil do koše ...) byly stejné tak nevím co tu valíš za dezinformace

Zobrazit příspěvek

Ano s Carmen byli dlouhou dobu :-) ..A souhlasim jak to zde pise.
  • 0

#879 Lord Mate

Lord Mate

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 390 Příspěvků:

Odesláno 18.07.2010 18:34

* zamačkne slzu * to byly teda časy...

já... žiju, ... jen demona je v posmrtnejch křečích :-)
  • 0

#880 Grayson

Grayson

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 375 Příspěvků:
  • Interests:Timir, Padrill, Tulipán, Buppi, Briin, Haribald Velkolepý, Perrudo, Thea..

Odesláno 19.07.2010 19:53

Mate, se někdy přijď kouknout na ty křeče.. Poslední dobou není ve hře míň jak 20 lidí :devil: bafni Havrana a jedem, už nás neba se neprat o bossy :devil:

PS: sry, mimo téma ale já jsem musel :devil:
  • 0

#881 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2010 00:35

Ne nedelam relog.jen nemuzu hrat s obchodnici,protoze je zavisla na craftu,a ten temer nikdo nedela a navic mam jen jednu vyspelou postavu,ktera byla obchodnice a dost se obchodovani venovala.A jde mi o to aby se obchodnicina prizpusobila soucasnemu stavu.Treba tak,aby craft byla moznost a ne nutnost,Treba tak ze by byla nejaka sleva na zbozi a to po urcitem mnozsti..treba jako je recyklace....

Zobrazit příspěvek

Tak na jednu stranu chcete aby se podporil craft a na druhou stranu aby craftovy veci nebyly v zakazkach pro obchodnika nutnost?

Kdyz nikdo nedela craft, neni to proto, ze se na tom neda moc vydelat (diky dumpingu starejch mistru, kterejm na penezich uz nezalezi)? A proc se na craftu neda slusne vydelat? Proc obchodnici na craftery netlacej? Proc jim nenabizej prasule za zakazky? Navic zakazky jsou koncipovany tak, aby podporovali zacinajici a stredni craftery. A proc dokaze Krum na prvnim levelu vydelat na zakazce 100k + se pakovat na kaminkach a ostatni obchodnici ne?

Trochu mimo tema, ale podle me ekonomice chybi uz jen vysporadani se ze zaparkovanejma top crafterama - to je to nejhorsi, kdyz ma nekdo postavu, kterou v podstate uz ani nepouziva, no ale kdyz je kamosovi potreba vyrobit ten adamant, tak se za material a cenu licence milostive logne... To je hnus, kterej a] podle me nefer konkuruje aktivnim crafterum, b] zabranuje vzniku novejch crafteru. Jak se s tim vyporadat? Tu je par vice ci mene ujetejch myslenek:
- umirani postavicek na seslost vekem :)
- pravidelny wipe
- snizovani craft skillu po delsi casovy necinnosti (kdyz se pul roku s top crafterem nelognu, uz ten adamant proste nezvladnu)
- zvyseni pravdepodobnosti na neuspech s narustajicim casem, kdy skill nepouzivam
- zavedeni inflace (tedy kdyz po dvou letech vyparkuju bohatyho craftera s trema milonama na ucte, muzu zjistit, ze uz to vlastne neni takovy terno a ze jen za licence dam trikrat vic nez kdysi, teda tech adamantu za hubicku uz tolik neudelam)
  • 0

#882 Ayko

Ayko

Velmistr

• WB
  • 3405 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2010 07:53

mna osobne nebavilo chodit s 10-15 lvl pretazeny na poklady a podobne, preto mam kovacku len "zaparkovanu" a to nieje top crafterka, nie nema penazi na magovky

ale zas nieco co viem aby som uplne zabudol to sa mi nezda, beriem ak trosku sem tam by ubudol bodik zo skillu za to ze v krcme sedava, wipe , mne osobne by ani nevadilo, ved aspon kazdy zacina od nuly a pekne kazzdy chodi po DO1-2 v zeleznej vybave :devil:
umretie postavy sa mi nepaci, ak ju mam rad a hrajem za nu tak by som bol nerad ak by zomrela na starobu (pri wipe nezomrie, ale odide niekam inam)

a k obchodnicine, paci sa mi ze ked chces kupovat veci v ST tak pln zakazky, nadavat mozete za to mne, myslim ze sa to upravilo na moj podnet, lebo skoro nik v teddy nechcel plnit zakazky ale len predaval kamene a kupoval veci
  • 0

#883 Ayko

Ayko

Velmistr

• WB
  • 3405 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2010 07:55

Mate, se někdy přijď kouknout na ty křeče.. Poslední dobou není ve hře míň jak 20 lidí :devil:  bafni Havrana a jedem, už nás neba se neprat o bossy :punk:

PS: sry, mimo téma ale já jsem musel :devil:

Zobrazit příspěvek

myslim ze tymi krcmi nemyslel len pocet hracov v hre :devil:
  • 0

#884 Silvaner

Silvaner

Starší mistr

• Hráč
  • 1830 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2010 11:02

A proc dokaze Krum na prvnim levelu vydelat na zakazce 100k + se pakovat na kaminkach a ostatni obchodnici ne?
- nemužeš věřit všemu co napíše  :devil: jednou vydělá, dvakrát prodělá, ale trochu se na zakázkách vydělat dá...

Trochu mimo tema, ale podle me ekonomice chybi uz jen vysporadani se ze zaparkovanejma top crafterama - to je to nejhorsi, kdyz ma nekdo postavu, kterou v podstate uz ani nepouziva, no ale kdyz je kamosovi potreba vyrobit ten adamant, tak se za material a cenu licence milostive logne... To je hnus, kterej a] podle me nefer konkuruje aktivnim crafterum, b] zabranuje vzniku novejch crafteru. Jak se s tim vyporadat? Tu je par vice ci mene ujetejch myslenek:
- umirani postavicek na seslost vekem :)
- pravidelny wipe
- snizovani craft skillu po delsi casovy necinnosti (kdyz se pul roku s top crafterem nelognu, uz ten adamant proste nezvladnu)
pokud logne za pul roku, už by neměl najit postavičku na učtu ne?
- zvyseni pravdepodobnosti na neuspech s narustajicim casem, kdy skill nepouzivam
tohle je dobrej nápad - skill roste výrobou, tak proč by nevýrobou nemohl klesat...
- zavedeni inflace (tedy kdyz po dvou letech vyparkuju bohatyho craftera s trema milonama na ucte, muzu zjistit, ze uz to vlastne neni takovy terno a ze jen za licence dam trikrat vic nez kdysi, teda tech adamantu za hubicku uz tolik neudelam)

Zobrazit příspěvek

• 0

#885 miking

miking

Starší učeň

• Rebel
  • PipPipPip
  • 356 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2010 15:45

Dodkova navrh...
Ja mam stejnej pocit, že to co brzdí nové kraftery sou ti staří topáci co prodávaj levně.

Ta inflace se mi z tech napadu líbí nejvíc, ale zase umím počítat jen v milionech a tyhle čísla už lze zaslechnout ve hře ted. Možna by to vyřešil jiny system penez. třeba EQlibrie maj medaky, stribrnaky, zlataky atd a nosej to normalně v invu. to by se ale musely předělat všechny obchody, banky atd. extremě naročny na programovaní myslím.

Další návrh co bych bral do uvahy, zvyseni pravdepodobnosti na neuspech s narustajicim casem, kdy skill nepouzivam. (častej navrh v drobnych změnách)
Otazka je jak je to složitý. protože kdosi tu kdysy psal, že craft na demoně ma přes tisíc souboru s kodem.
  • 0

#886 Mikes

Mikes

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 154 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2010 16:57

mna osobne nebavilo chodit s 10-15 lvl pretazeny na poklady a podobne, preto mam kovacku len "zaparkovanu" a to nieje top crafterka, nie nema penazi na magovky

ale zas nieco co viem aby som uplne zabudol to sa mi nezda, beriem ak trosku sem tam by ubudol bodik zo skillu za to ze v krcme sedava, wipe , mne osobne by ani nevadilo, ved aspon kazdy zacina od nuly a pekne kazzdy chodi po DO1-2 v zeleznej vybave :devil:
umretie postavy sa mi nepaci, ak ju mam rad a hrajem za nu tak by som bol nerad ak by zomrela na starobu (pri wipe nezomrie, ale odide niekam inam)

a k obchodnicine, paci sa mi ze ked chces kupovat veci v ST tak pln zakazky, nadavat mozete za to mne, myslim ze sa to upravilo na moj podnet, lebo skoro nik v teddy nechcel plnit zakazky ale len predaval kamene a kupoval veci

Zobrazit příspěvek

A kdo ti koupi ty veci dnes?.Jak uz psal sir Mate..nemuselo jit jen o vykup sipu ve stromoradu,ale veskereho craftoveho zbozi a sipy jen treba srazit..Novic jsem jednu zakazku zkusil a mel jsem dopravit neex syenit sekeru...2x byla vyrobena ex a jednou normalne a zaznelo ze se na zakazky pro obchodniky muze...asi proto,ze slo o 6 licenci.Proc teda ve Stromoradu neni aspon jedno jestli to je ex nebo neex....z toho vyplyva,ze asi pro obchodniky se moc kraftit nechce...no a snad proto se vyckava na ty nejvhodnejsi..Jak rikam,podpora craftu ano,ale tak aby semohl rozhodnout sam obchodnik..treba by to bylo na urcity pocet nebo druhu zbozi

Nebo kdyz je to takovy problem...zrusit obchodnicinu..a udelat kvest..treba neco jako epicky kvest...ziskat nejaky teleport,kde ho to dopravi na trh,kde si Stromoradske zbozi muze koupit sam,kdyz Vam hrozne vadi obchodnicina a jak mnoho se vydelavalo.proste je videt,za kdyz nekdo upravi modul,tak vzdy se toho systemu bude zastavat.Udelejte to pro zabavu.A ne nudu a otravovanim v talku jine hrace me nebavi a nekolikrat prosit at to jde vyrobit!
  • 0

#887 Mikes

Mikes

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 154 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2010 17:23

Dodkova navrh...
Ja mam stejnej pocit, že to co brzdí nové kraftery sou ti staří topáci co prodávaj levně.

Ta inflace se mi  z tech napadu líbí nejvíc, ale zase umím počítat jen v milionech a tyhle čísla už lze zaslechnout ve hře ted. Možna by to vyřešil jiny system penez. třeba EQlibrie maj medaky, stribrnaky, zlataky atd a nosej to normalně v invu. to by se ale musely předělat všechny obchody, banky atd. extremě naročny na programovaní myslím.

Další návrh co bych bral do uvahy, zvyseni pravdepodobnosti na neuspech s narustajicim casem, kdy skill nepouzivam. (častej navrh v drobnych změnách)
Otazka je jak je to složitý. protože kdosi tu kdysy psal, že craft na demoně ma přes tisíc souboru s kodem.

Zobrazit příspěvek

Vazne? No ale tady se resi obchodnicina..a kdyz uz narazis na ten craft..tak z prvni zakazky me zustaly 2 ex sekery ze Syenitu...takze kazdou treba prodam pod cenou licenci...treba po 5500 jeden kus..aby se mi vratila strata.Podporim tim craft jako obchodnice?
  • 0

#888 miking

miking

Starší učeň

• Rebel
  • PipPipPip
  • 356 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2010 17:30

a zaznelo ze se na zakazky pro obchodniky muze...asi proto,ze slo o 6 licenci.

ten kovář prodal 3 sekery najednou a ještě si stěžuje?? to je naky divny.... zaplatils mu?
  • 0

#889 Silvaner

Silvaner

Starší mistr

• Hráč
  • 1830 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2010 17:42

a zaznelo ze se na zakazky pro obchodniky muze...asi proto,ze slo o 6 licenci.

ten kovář prodal 3 sekery najednou a ještě si stěžuje?? to je naky divny.... zaplatils mu?

Zobrazit příspěvek

Hehe Miking je rejpálek, jenže tentokrát rejpe do něčeho co sám nedělá, takže ho beru s rezervou, jindy nemá špatný nápady :devil:
  • 0

#890 Mikes

Mikes

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 154 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2010 17:56

Hehe Miking je rejpálek, jenže tentokrát rejpe do něčeho co sám nedělá, takže ho beru s rezervou, jindy nemá špatný nápady  :devil:

Zobrazit příspěvek

No me jen zarazi,ze se zde tvurci ohrazuji na obchodnika jako bohace a kdo vi co jeste.Jenze se musim pousmat,ze jiz tyden sleduji zakazky ve Stromoradu..a podpora craftu je jen pro Kovare zbrani a zbroje ..to maji 2x2 pozadavek a jednou krejčí!Tak koho podpora craaftu? A co Ti ostatní? Copak od doby roku 2004 byl na tom kovar spatne?A co Ti ostatní,když se zde mluví o podpoře kraftu? já měl za to že jako celek
  • 0

#891 Silvaner

Silvaner

Starší mistr

• Hráč
  • 1830 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2010 18:43

No me jen zarazi,ze se zde tvurci ohrazuji na obchodnika jako bohace a kdo vi co jeste.Jenze se musim pousmat,ze jiz tyden sleduji zakazky ve Stromoradu..a podpora craftu je jen pro Kovare zbrani a zbroje ..to maji 2x2  pozadavek  a jednou krejčí!Tak koho podpora craaftu? A co Ti ostatní? Copak od doby roku 2004 byl na tom kovar spatne?A co Ti ostatní,když se zde mluví o podpoře kraftu? já měl za to že jako celek

Zobrazit příspěvek

pod to se podepíšu, pokud se tam v zakázce objeví šperk nebo lukařina, tak je to vzácnost.... :devil:
  • 0

#892 Krump

Krump

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 519 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2010 19:20

Jop s tím taky musim souhlasit... Navíc je extrémně nevýhodné, když dostanete zakázku na jasanovej krátkej luk a nabídnou vám 37k.... Když normálně stojí 60k, takže to je zase mínus pro obchodníka.
  • 0

#893 Inulthor

Inulthor

Starší tovaryš

• Rod Agrach Dyrr
  • PipPipPipPipPip
  • 976 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2010 20:00

Dobrej byl ten screen od Oslíka, kdy v zakázce po něm chtěli černýho obra :devil:
  • 0

#894 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2010 21:24

nesouhlasim že by se v zakázkách neobjevovala bižuterie a lukařina ( mín ale jsou)..dost sem ted jezdil tka to mooc dobře vím
  • 0

#895 Lord Mate

Lord Mate

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 390 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2010 21:25

mám takovej dojem , jak to tady čtu,

už musím být drzý ale tohle mě zvedlo ze židle. ...
že mezi těmě všema návrhama exceluje ten nejhloupější od dědka. asi už senilní, ale když prostě jsem si vypiplal postavičku a jen proto že s matem nevyrábím , a ani neprodávám, tak bych měl přijít o craft body jo ?
a co mám asi pak dělat, když budu černou umět, jenže ji nikdo za moje ceny chtít nebude, a tím pádem se mi sama zapomene, a když pak budu chtít něco ušít , jednou za uherskej rok, tak se ji jako budu učit znova jo ? loool. to je výplod senility. :-D.

btw. když už chcete zachoat tenhle vytvořený nesmysl zakázek, tak zdá se mi zcela jednoduché řešení pro jejich podporu, alespoň pro začátek by mělo být obchodníkům ve ST jedno zda vykoupí ex či neex. prostě chcou sekeru, dovezeš sekeru a šmitec. tím by se vyřešilo craftování stylem 3x ex a počtvrté neex Hurá.!

varianta 2) by si kovář když craftuje měl vybírat zda chce tvořit ex zmační 1, chceě neex zmačkni 2. easy. a spokojenost by podle mě byla na všech stranách.

ale takové kraviny jako že mistr,několik let vypiplanej k dokonalosti, zapomene jak se něco dělá, to by ty top craftery ,kteří se ženou za nějakým snem, sen si splní na měsíc, dva, zjistí že se to neprodává, nevyrábí, a pak že to zapomněli......, sakra bolelo. a navíc by to vyřešilo pouze situaci u top věcí - adamant a černá. páč všechny ostatní materiály jsou easy dostupné i pro solo jedince, a tudíž by se stala jediná věc že by se "nešila černá za babku, ale šila by se za babku bílá, které by bylo všude dost" nic víc by se tím nevyřešilo.

to by jste taky mohli vyplodit třeba to, že zaparkované postavy co se moc nepoužívají ztrácí časem zkušenosti a podobný nesmysly.
nicméně tím a dalšíma podobnejma návrhama by si demona vrazila poslední hřebíček do rakvičky u starýho Hrušáka

pamatujte, hra má bavit, relaxovat
ne buzerovat restrikcema, omezeníma, a dalšíma výplodama.
  • 0

#896 Krump

Krump

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 519 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2010 21:39

btw. když už chcete zachoat tenhle vytvořený nesmysl zakázek, tak zdá se mi zcela jednoduché řešení pro jejich podporu, alespoň pro začátek by mělo být obchodníkům ve ST jedno zda vykoupí ex či neex. prostě chcou sekeru, dovezeš sekeru a šmitec. tím by se vyřešilo craftování stylem 3x ex a počtvrté neex Hurá.!

varianta 2) by si kovář když craftuje měl vybírat zda chce tvořit ex zmační 1, chceě neex zmačkni 2. easy. a spokojenost by podle mě byla na všech stranách.
by si demona vrazila poslední hřebíček do rakvičky u starýho Hrušáka

S timhle s Mateem vcelku souhlasím, exc. např za stávající 2 licence, exc by se prodražilo na licencích. Rozhodně by to nebylo od věci a obchodník by nebyl závislej na hledání neexc. kovářů, pokud zrovna nemá na účtu dva melouny a je mu to fuk (a to připomínám, začínající obchodník většinou opravdu nemá)

Popř. návrh č.1 a to, že by se holt vykupovalo obojí, je jedno jak dobré...

Zobrazit příspěvek

[/quote]
  • 0

#897 Silvaner

Silvaner

Starší mistr

• Hráč
  • 1830 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2010 22:45

nesouhlasim že by se v zakázkách neobjevovala bižuterie a lukařina ( mín ale jsou)..dost sem ted jezdil tka to mooc dobře vím

Zobrazit příspěvek

neříkám že nejsou ale proti platneřině a kovařině slabej čajíček :devil:
  • 0

#898 kom10

kom10

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 353 Příspěvků:

Odesláno 20.07.2010 23:36

Jop s tím taky musim souhlasit... Navíc je extrémně nevýhodné, když dostanete zakázku na jasanovej krátkej luk a nabídnou vám 37k.... Když normálně stojí 60k, takže to je zase mínus pro obchodníka.

Zobrazit příspěvek

Jasanový luk za 60k? To je slušné, až spadne pod cenu licenci tak si ho možná taky koupím....

K obchodničině.....pokud má někdo v rukávu algoritmus, který by předělával ex na neex věci, tak ho sem dejte a řekl bych, že bude velká šance, že se něco podobného v modulu brzy objeví......
  • 0

#899 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 21.07.2010 00:05

..pokud má někdo v rukávu algoritmus, který by předělával ex na neex věci, tak ho sem dejte a řekl bych, že bude velká šance, že se něco podobného v modulu brzy objeví......

Zobrazit příspěvek

můj kovář :)
  • 0

#900 Krump

Krump

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 519 Příspěvků:

Odesláno 21.07.2010 07:18

Jasanový luk za 60k? To je slušné, až spadne pod cenu licenci tak si ho možná taky koupím....

K obchodničině.....pokud má někdo v rukávu algoritmus, který by předělával ex na neex věci, tak ho sem dejte a řekl bych, že bude velká šance, že se něco podobného v modulu brzy objeví......

Zobrazit příspěvek

Omlouvám se, moje chyba, chtěl jsem napsat tisovej, ne jasanovej :devil: :devil:
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních